Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Nikto sa ma nepytal...
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Odijanove otázky Téma Next Topic: Mala kritika katolickeho myslenia.
Strana: z 2

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 28 január 2006 :  10:50:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Nikdo sa ma nepytal ci sa chcem
narodit,tak nech mi nikdo neviprava jak
mam k.rva zit!!!!

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 28 január 2006 :  10:59:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ani mna sa nik nepytal. ale proste je problem, keby sa ta niekto chcel aj opytat, nebol si tu, takze sa ty na takuto banalitu vyhovarat nemozes. a nas zivot je akousi predlzenou odpovedou - chcem zit(s Bohom) alebo nechcem zit(s Bohom).

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 28 január 2006 :  11:56:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

mam k.rva zit!!!!

A čo majú hovoriť tie deti, ktoré nemajú ani čo jesť, ktoré lásku vôbec nepoznajú.... Tie tiež majú právo nadávať na Milostivého Boha a odmietať Jeho návod ako majú žiť????

Máš to domotané, priateľu.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 28 január 2006 :  12:41:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Je vela veci na ktore sa nas nikto nepyta, takze nic nove pod slnkom. Ono je lepsie ked niektore veci za seba clovek nerozhoduje, lebo prirodzena lenivost (az darebnost) by sa zarucene prejavila a o jej negativnych dosledkoch ani nehovorim.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 29 január 2006 :  00:27:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ani mna sa nik nepytal. ale proste je problem, keby sa ta niekto chcel aj opytat, nebol si tu, takze sa ty na takuto banalitu vyhovarat nemozes.

Spravne, nemohol. Preto hovorim o sebectve Boha.

A vyhovarat sa, samozrejme, mozem, len ci mi to bude nieco platne. Bezohladnost niektorych je nebetycna.

quote:
a nas zivot je akousi predlzenou odpovedou - chcem zit(s Bohom) alebo nechcem zit(s Bohom).

Ja sa chcem mat fajn. S Bohom, ci bez Boha. Ale radsej s Bohom.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 29 január 2006 :  00:33:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
A čo majú hovoriť tie deti, ktoré nemajú ani čo jesť, ktoré lásku vôbec nepoznajú....

Hej, to mi hovoria nieco podobne, ked mi nechuti, co navaria. To je taka vyhovorka. Nech si tie deti hovoria co chcu - to sa oni same musia vysporiadat s tymito otazkami. Nechod na mna s takouto citovou manipulaciou.

quote:
Tie tiež majú právo nadávať na Milostivého Boha a odmietať Jeho návod ako majú žiť????

Jasne. Krrrrasne im prejavuje lasku a dava im ju najavo. To je trosku chore, nemyslis? To je ako by si ty na svoje decka cely zivot kaslal, vsetky vyplaty prechlastal a potom este sa citil urazeny, ze ta nezboznuju.

quote:
Máš to domotané, priateľu.

To ty.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 30 január 2006 :  07:12:06  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
je sebectvom Boha ked ti da moznost rozhodnut sa? on ta stvoril aby ti mohol plozit tuto otazku, tak co sa ti nepaci?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 31 január 2006 :  06:51:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

mam k.rva zit!!!!

A ako sa asi citia tie miliony nenarodenych deti? ktore sa chceli narodit, a egoizmus rodicov im nedal tuto sancu???

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 31 január 2006 :  07:34:27  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
A čo tie zmrazené oplodnené vajíčka - ani žiť - ani zomrieť. To je v prvom rade egoizmus spoločnosti, ktorá pod rúškom zachraňovania života, hľadá rôzne technológie, "ako na to" a na takýchto nenarodených hľadí ako na výskumný materiál!! Kto sa ich opýta, či chcú byť zmrazení roky a nik nevie, čo s nimi bude a na čo sa použijú, a to len preto, že spoločnosť sa tak veľmi bojí smrti, že sa s ňou nechce zmieriť, ako s reálnou a neobíditeľnou skutočnosťou. S pohľadu Boha však je smrť jediným spôsobom, ako sa k Nemu dostať. Vlastne je za všetkým strach - strach, že nebudeme mať deti, strach, že budeme chorí, strach že umrieme. A čo teraz? Pomôže mi viera, že On vie lepšie a vie aj prečo takto a nie inak, alebo zlostenie sa, že to tak zariadil?

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 31 január 2006 :  08:11:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr
A ako sa asi citia tie miliony nenarodenych deti?

Nijako. Neboli splodene, tede neexistovali a teda ani nic nechceli. Nemali cim citit.

quote:
ktore sa chceli narodit, a egoizmus rodicov im nedal tuto sancu???

Ak vsak hovorime o potratenych detoch - tak s tebou uuuplne suhlasim.

Marcelllooo

Odoslaný - 31 január 2006 :  08:15:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal juja

A čo tie zmrazené oplodnené vajíčka - ani žiť - ani zomrieť. To je v prvom rade egoizmus spoločnosti, ktorá pod rúškom zachraňovania života, hľadá rôzne technológie, "ako na to" a na takýchto nenarodených hľadí ako na výskumný materiál!!

Iste! Financie ziskava z bohatych parov, ktore maju egoisticku tuzbu a vedia si kupit jej naplnenie.

Taktiez je tu snaha niektorych jedincov o postavenie sa n jednu roven s Bohom.

quote:
Kto sa ich opýta, či chcú byť zmrazení roky a nik nevie, čo s nimi bude a na čo sa použijú, a to len preto, že spoločnosť sa tak veľmi bojí smrti, že sa s ňou nechce zmieriť, ako s reálnou a neobíditeľnou skutočnosťou.

Asi nikto - a to len preto, ze nikto sa nikoho na nic nepyta. Nikto nema zaujem o tvoj nazor, pokial si ho nepresadis sam.

Taky je neradostny obraz nasej skutocnosti.

quote:
S pohľadu Boha však je smrť jediným spôsobom, ako sa k Nemu dostať.

Prapodivny chlapik je ten Boh.

quote:
Vlastne je za všetkým strach - strach, že nebudeme mať deti, strach, že budeme chorí, strach že umrieme. A čo teraz?

Nic. Musis sa s tym vyrovnat a zit s tym. Ako s dalsimi vecami.

quote:
Pomôže mi viera, že On vie lepšie a vie aj prečo takto a nie inak, alebo zlostenie sa, že to tak zariadil?

Tu nepomoze nic.

Syseľ

Odoslaný - 31 január 2006 :  19:01:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

je sebectvom Boha ked ti da moznost rozhodnut sa? on ta stvoril aby ti mohol plozit tuto otazku, tak co sa ti nepaci?

Ak Boh existuje, jeho "sebectvo" spociva v tom, ze mi sice dal moznost rozhodnut sa, no v konecnom dosledku, ak sa rozhodnem proti Bohu, nemozem byt podla vasho ucenia spaseny, teda, suma sumarum, ziadnu slobodu nemam. No ja si myslim ze ak Boh je, nie je blby, a respektuje nase rozhodnutie. Myslim, ze cielom zivota je emancipovat sa od Boha a vediet si svoj zivot utvarat sam. Boh to za nas robit nebude.

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 31 január 2006 :  19:51:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ak si sa rozhodol zit bez Boha a toto rozhodnutie je konecnoplatne , tak zijes bez neho aj po smrti To znamena nebyt spaseny Neprijat jeho ponuku spasy Kapisto ateisticky priatelu ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Syseľ

Odoslaný - 31 január 2006 :  20:30:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
Nikto mi nemoze zarucit, co tu vravis. Odmietnutie Boha neznamena koniec hladania. Je to len zaciatok spoznavania novych uzemi poznavania veci. Odmietnutie Boha neznamena zatratenie. Lebo v zatratenie taky clovek neveri. Cele je to len no viere v nieco. Pokial v nieco neveris, nemas z toho strach. Nikto mi nemoze provedat, v co treba verit.

(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 31 január 2006 :  20:35:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Ak Boh existuje, jeho "sebectvo" spociva v tom, ze mi sice dal moznost rozhodnut sa, no v konecnom dosledku, ak sa rozhodnem proti Bohu, nemozem byt podla vasho ucenia spaseny, teda, suma sumarum, ziadnu slobodu nemam. No ja si myslim ze ak Boh je, nie je blby, a respektuje nase rozhodnutie. Myslim, ze cielom zivota je emancipovat sa od Boha a vediet si svoj zivot utvarat sam. Boh to za nas robit nebude

Ma to jednu chybicku krasy. Bez Boha mozes existovat, ale nie zit. A nestvoril si sa Ty sam. NIe Boh neni blby, iba je dokonaly a nechava slobodu... keby to tak nebolo uz by si nemohol byt za svoje vyroky proti Nemu... ale si a On Ta neprestava chranit... Bez Boha nepotrebujes ani peklo... ved sa pozri na tuto zem... tam kde Boha, hoci Mu zem patri, vyhodili zo svojich zivotov, uz peklo existuje... bez Boha si vytvoris peklo sam... s tou svojou "slobodou"...

Ja som prišiel, aby mali život a aby ho mali v hojnosti. Jan 10.10

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 31 január 2006 :  20:40:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ

Nikto mi nemoze zarucit, co tu vravis. Odmietnutie Boha neznamena koniec hladania. Je to len zaciatok spoznavania novych uzemi poznavania veci. Odmietnutie Boha neznamena zatratenie. Lebo v zatratenie taky clovek neveri. Cele je to len no viere v nieco. Pokial v nieco neveris, nemas z toho strach. Nikto mi nemoze provedat, v co treba verit.

Pripominas mi dieta v bruchu matky kratko pred narodenim. Aj ono si moze toto mysliet... neveri v nijaku matku a teda tym padom ani matka podla zaverov jeho premyslania neexistuje... A ked sa narodi... matka si ho privinie na prsia.. a na take sprostosti to dieta rychlo zabudne... A dokonala laska vyhana strach... ak Boha celym srdcom milujes... uz sa Ho nebojis... iba mas bazen a uctu pred Nim... a velmi po Nom tuzis... to je laska

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 31 január 2006 :  21:01:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik
Pripominas mi dieta v bruchu matky kratko pred narodenim. Aj ono si moze toto mysliet... neveri v nijaku matku a teda tym padom ani matka podla zaverov jeho premyslania neexistuje... A ked sa narodi... matka si ho privinie na prsia.. a na take sprostosti to dieta rychlo zabudne... A dokonala laska vyhana strach... ak Boha celym srdcom milujes... uz sa Ho nebojis...

Alebo je to jena z tych, co ta zabali do igelitoveho vrecuska na smeti a hodi do kontajnera, ci v dobrejsom pripade da do hniezda zachrany.

Alebo aj tak, ze casom zistis, ze nie ste kompatibilny a kasles na nejaku mamu.

quote:
iba mas bazen a uctu pred Nim... a velmi po Nom tuzis... to je laska

To nie je laska, to je tuzba.

amerika1

Odoslaný - 31 január 2006 :  21:59:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ

A co ked neveri clovek v zatratenie ? Prestane existovat ? Ked neveris v peklo , tak peklo nie je ? Ja neverim ze ty existujes ? Uz nie si ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 01 február 2006 :  07:11:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ

quote:
Pôvodne poslal alesko

Ak Boh existuje, jeho "sebectvo" spociva v tom, ze mi sice dal moznost rozhodnut sa, no v konecnom dosledku, ak sa rozhodnem proti Bohu, nemozem byt podla vasho ucenia spaseny, teda, suma sumarum, ziadnu slobodu nemam. No ja si myslim ze ak Boh je, nie je blby, a respektuje nase rozhodnutie. Myslim, ze cielom zivota je emancipovat sa od Boha a vediet si svoj zivot utvarat sam. Boh to za nas robit nebude.

mas pravdu - Boh za nas rozhodovat nemoze, inak by sme boli roboty a ty by si nemal taketo myslienky. nemyslis si? Boh ta neposle do pekla - tak ako uz ostatni povedali: to ty si vyberies a vytvoris peklo okolo seba. cize ta sloboda tu je, lebo JN 3,16-18.
takze nezhadzuj zodpovednost zo svojich pliec.

costa

Odoslaný - 01 február 2006 :  08:52:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: costa  Pridať costa do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

mam k.rva zit!!!!

Pripadas mi ako clovek, ktoremu niekto poradi, aby na sportke zaskrtol konkretne cisla a urcite vyhra kopec penazi, po ktorych uz dlho tuzi. A on mu namiesto podakovania, vynada, s tym, ze si bude skrtat co chce, on nikoho o radu neprosil.

Pánovi zver svoje cesty a jemu dôveruj, on sa už postará.

Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 19 január 2005  ~  Posledná návšteva: 10 január 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

costa

Odoslaný - 01 február 2006 :  08:55:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: costa  Pridať costa do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ

Odmietnutie Boha neznamena koniec hladania. Je to len zaciatok spoznavania novych uzemi poznavania veci. Odmietnutie Boha neznamena zatratenie.

A ako mi zarucis ty, ze mas pravdu?

Pánovi zver svoje cesty a jemu dôveruj, on sa už postará.

Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 19 január 2005  ~  Posledná návšteva: 10 január 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 01 február 2006 :  11:32:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal costa
Pripadas mi ako clovek, ktoremu niekto poradi, aby na sportke zaskrtol konkretne cisla a urcite vyhra kopec penazi, po ktorych uz dlho tuzi. A on mu namiesto podakovania, vynada, s tym, ze si bude skrtat co chce, on nikoho o radu neprosil.

S maly rozdielom: ja so m po sporte a peniazoch netuzil. Dal mi na vyber - mozem byt bohaty, pokial sa mu budem klanat. A ked nie - tak mam smolu. Sup do ohniveho jazera na vecnu kremaciu.

Syseľ

Odoslaný - 01 február 2006 :  12:13:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal costa

quote:
Pôvodne poslal Syseľ

Odmietnutie Boha neznamena koniec hladania. Je to len zaciatok spoznavania novych uzemi poznavania veci. Odmietnutie Boha neznamena zatratenie.

A ako mi zarucis ty, ze mas pravdu?

Ako ty mne nemozes zarucit, ja tebe tiez nie. Ja nehovorim ze mam pravdu. Na to v tychto veciach nema nikto narok.

(Allen)

Syseľ

Odoslaný - 01 február 2006 :  12:17:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik

quote:
Ak Boh existuje, jeho "sebectvo" spociva v tom, ze mi sice dal moznost rozhodnut sa, no v konecnom dosledku, ak sa rozhodnem proti Bohu, nemozem byt podla vasho ucenia spaseny, teda, suma sumarum, ziadnu slobodu nemam. No ja si myslim ze ak Boh je, nie je blby, a respektuje nase rozhodnutie. Myslim, ze cielom zivota je emancipovat sa od Boha a vediet si svoj zivot utvarat sam. Boh to za nas robit nebude

Ma to jednu chybicku krasy. Bez Boha mozes existovat, ale nie zit. A nestvoril si sa Ty sam. NIe Boh neni blby, iba je dokonaly a nechava slobodu... keby to tak nebolo uz by si nemohol byt za svoje vyroky proti Nemu... ale si a On Ta neprestava chranit... Bez Boha nepotrebujes ani peklo... ved sa pozri na tuto zem... tam kde Boha, hoci Mu zem patri, vyhodili zo svojich zivotov, uz peklo existuje... bez Boha si vytvoris peklo sam... s tou svojou "slobodou"...

Ja som prišiel, aby mali život a aby ho mali v hojnosti. Jan 10.10

Bez Boha zit pre mna znamena odmietnut ideu osobneho Boha, Nebeskeho otca,... Ja mam Boha, nie je to nic osobne, je to len nieco co splna Vasu charakteristiku Boha. Dokonale. Boj je Laska, a kto ostava v Laske, ten ostava v Bohu a Boh ostava v nom. Pre mna je Boj vsade okolo. Uz som tu svoj nazor na Boha pisal.

(Allen)

Syseľ

Odoslaný - 01 február 2006 :  12:18:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik

quote:
Pôvodne poslal Syseľ

Pripominas mi dieta v bruchu matky kratko pred narodenim. Aj ono si moze toto mysliet... neveri v nijaku matku a teda tym padom ani matka podla zaverov jeho premyslania neexistuje... A ked sa narodi... matka si ho privinie na prsia.. a na take sprostosti to dieta rychlo zabudne... A dokonala laska vyhana strach... ak Boha celym srdcom milujes... uz sa Ho nebojis... iba mas bazen a uctu pred Nim... a velmi po Nom tuzis... to je laska

Laska k Bohu je pre mna laska ku vsetkemu naokolo.

(Allen)

Syseľ

Odoslaný - 01 február 2006 :  12:20:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
A este k nieco k tomu peklu na Zemi: To ked neverim v Boha som akoze zly? A toto vam trepal pred 2000 rokmi do hlavy vas Jezis? Sa spametajte, galilejsky!

(Allen)

Strana: z 2 Previous Topic: Odijanove otázky Téma Next Topic: Mala kritika katolickeho myslenia.  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06