Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Odijanove otázky
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Registrovane partnerstva. Téma Next Topic: Nikto sa ma nepytal...
Strana: z 2

Odijan

Stav: offline

Odoslaný - 19 február 2006 :  13:14:59  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
Často som počul o tom,také pojmy od mnohých kresťanov o mŕtvej viere a živej viere.Viem že na pár miestach sa o tom v Božom Slove píše,citujem:,,Chceš vedieť, márnivý človeče, že viera bez skutkov je neúčinná?Jak.list kap 2,20.verš alebo Lebo ako telo bez ducha je mŕtve, tak je mŕtva aj viera bez skutkov.Jak. list kap.20,26.verš.
Čo to presne znamená?Ako sa vlastne odlišuje živá viera od mŕtvej,o akých skutkoch to má na mysli Slovo Božie?Takže toto je zatiaĺ moja prvá otázka,píšte mi na ňu svoje reakcie.

Raz sa ma jeden človek,kresťan(nekatolík) spýtal,že keď Ježiś druhý raz príde na Zem na konci sveta,čo myslíš,ktorú Cirkev si vezme za svoju?(asi mal na mysli že ktorá je jeho keď mnohé cirkvi hlásia že sú Ježiśove,teda ktorá ja ta pravá).Ja som si myslel svoje,samozrejme,že katolícka Cirkev,ale jemu som radšej neodpovedal na otázku,len to že ,,Pán vie",lebo nechcel som,aby to skĺzlo do hádok.Takže toto je tiež otászka,ako by ste vy takému človeku odpovedali na tú otázku?

Johnny:-)

Počet príspevkov: 245  ~  Člen od: 11 december 2005  ~  Posledná návšteva: 03 marec 2007 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2006 :  13:42:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ad 1. otázka.
Ziva viera je tá, ktorá je realizovana v praktickej aplikacii. Disponuju nou ti, ktorych pozname po ovoci. Mrtva je naopak vierou tych, vlaznych, ktori nie su ateisti, ani pohania, ale chyba im ta úprakticka aplikacia, ci uz smerom k ludom, ci uz k Bohu. O tychto sa zas pise, ze maju byt radsej studeni, alebo horuci.

Ad 2. otazka.
Myslel si si to, samozrejme, zrejme podobne ako ini elitarni a samopasny cirkevnici (RKC, Jehovisti), avsak nazdavam sa, ze tak ako ani jeho kralovstvo nie je z tohto sveta, ani jeho cirkev nie je ta, co je svetska organizacia, lez ti, co su s nim v duchovnej jednote.

Cize mozno bez prislusnosti k nejakej nabozenskej formacii, ale mozno evanjelici, par katolikov, par baptistov a tito vsetci budu prizvani na hostinu do Jeho domu. Tito vsetci budu jeho ucatnikmi, budu jeho nevestou, bu clenmi jeho spolocenstva, jeho cirkvi.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 február 2006 :  14:45:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vsetci evanjelici a len par katolikov a len par baptistov? Ako si prisiel na take pocty?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2006 :  18:47:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Vsetci evanjelici a len par katolikov a len par baptistov? Ako si prisiel na take pocty?

Keby to nebolo na plac, tak sa smejem. Ale vlastťne sa ti smejem. Sposobuje azda prekrvenie ocnych buliev miernu nevidomost_? Vidis snad niekde napisane, ze vsetci evanjelici? Ci si len zasa potreboval nejakym sposobom rypat a sam pred sebou dokazovat nieco, comu nerozumieme_?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 19 február 2006 :  19:21:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
GMK preco davas pred otaznik spodne podtrzitko? napr. takto_?

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 február 2006 :  19:26:28  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Vidis snad niekde napisane, ze vsetci evanjelici? Ci si len zasa potreboval nejakym sposobom rypat a sam pred sebou dokazovat nieco, comu nerozumieme_?

Presne takuto odpoved som cakal To je zle znamenie, uz nedokazes hrat nevyspytatelneho a nepredvidatelneho. Ide to s vekom?
V kazdom pripade veta mozno evanjelici, par katolikov, par baptistov jednoznacne implikuje, ze katolikov a baptistov je par, evanjelikov bez obmedzenia.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Odijan

Odoslaný - 19 február 2006 :  22:59:06  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Maťo,bol by som rád,keby si mi aj ty odpovedal na moje otázky,nerád by som,aby zasa sa tu to zvrtlo na hádky.

Počet príspevkov: 245  ~  Člen od: 11 december 2005  ~  Posledná návšteva: 03 marec 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 20 február 2006 :  01:15:20  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Pardon

ad1 - su to vsetky dobre skutky, t.j. bohumile skutky
ad2 - uz sa to tu riesilo x-krat a ked ako pises nechces, aby sa to zvrhlo na hadku, tak taketo otazky nie su prave tie, ktore by hadku nevyvolavali

Marcelllooo

Odoslaný - 20 február 2006 :  12:16:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Presne takuto odpoved som cakal

Hahahahaha. To si mal skorej napoisat, do trezoru zavriet staby daky akrditiv. Takto sa mozes len trapne naparovat, co ti aj tak nikto neuveri.

quote:
To je zle znamenie, uz nedokazes hrat nevyspytatelneho a nepredvidatelneho. Ide to s vekom?

Hej, my 14-rocny uz skratka naozaj nie sme male deti. Spoznavame vlastnu sexualitu a mnohe dalsie veci v nasich zivotoch. Prve alkoholove opijase a tak podobne.

quote:
V kazdom pripade veta mozno evanjelici, par katolikov, par baptistov jednoznacne implikuje, ze katolikov a baptistov je par, evanjelikov bez obmedzenia.

Zoberme to vsak z ineho hladiska: evanjelici obisli najhorsie - nemaju totiz iste zastupenie, maju ho iba 'mozno', zatialco katolici ho maju urcite.

janka

Odoslaný - 20 február 2006 :  12:39:44  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
1.ziva viera sa prave tymi skutkami odlisuje od mrtvej...ziva viera vedie k stale vacsej laske k sebe samym, k ludom okolo a k bohu...skutkov zivej viery je mnoho...skutok lasky k samemu sebe moze byt napr. ze sa clovek nepovazuje za menejcenneho, k inym ludom, ze dokaze pomoct tak ako je to v jeho moznostiach vo chvili,ked ten druhy potrebuje podat pomocnu ruku a ak bohu tym, ze budeme verit jeho slovu...napr. ze boh je verny
ale vsetky taketo skutky su marne ked nie su konane s jezisom,lebo bez neho nemozeme nic urobit,len on nam moze dat skutocnu lasku k sebe, k inym a k nemu...sami to nedokazeme a preto je tu s nami az do skoncenia sveta

2.a ta druha otazka...tak by som povedala, ze kazdy ma konat podla svojho svedomia,lebo kazdy bude sudeny podla svojho a nie podla susedovho...ak ma niekto viac poznania bude sudeny podla toho...a to poznanie udeluje boh a kedze je spravodlivy, nebolo by spravodlive aby bol niekto odsudeny za to, co nepozna
ine vsak je,ked clovek tvrdohlavo odmieta pravdu a vie,ze jeho svedomie nie je spravne a aj tak kona proti nemu

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 20 február 2006 :  12:49:50  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Janka, svedomie je trosku zlozitejsia zalezitost. Svedomie je sice to, co Ta informuje, ze robis, alebo sa chystas urobit nieco zle. Problem ale je, ze svedomie nefunguje vo vakuu. Najprv sa musis naucit, co je dobre a co zle a to je praca pre intelekt. Ak sa budes dobre ucit, svedomie Ta dobre povedie. Ak sa budes pri uceni flakat, Tvoje svedomie nebude prilis doveryhodne.
Napr. ak sa naucis, ze kradnut nie je hriech a budes tomu skutocne verit, svedomie Ta po vykradnuti banky nebude "hryzt". Casto ludia hovoria, moje svedomie mi hovori, ze to co robim nie je zle, aj ked objektivne skutok, ktori robia je zly. Problem je v tom, ze svedomie tychto ludi nebolo spravne sformovane. Hoci mame povinnost pocuvat svedomie, mame tiez povinnost zabezpecit, aby bolo svedomie spravne formovane. A to dosiahneme pocuvanim moralneho ucenia Cirkvi, modlitbou a pozornym citanim Pisma. Ak toto zanedbame, skoncime bud s prazdnym svedomim, ktore nas nebude vobec schopne viest, alebo precitlivenym svedomim, ktore uvidi hriech aj tam, kde ziaden hriech nie je.
Prvy stav sa oznacuje ako nemoralnost (amoralnost?), druhy ako skrupulozita.

Ales

Odoslaný - 20 február 2006 :  13:00:01  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vies mato, ale druha strana je aj to ci mame moznost si ho aj spravne formovat? napriklad viem ze zo skusenosti(a zvyku) som sa naucil vnimat niektore veci ako dobre. problem vsak nastava po krste ked mam pochopit(a uvedomit si) preco to alebo ono je zle. teraz v nedelu bola o tom kazen(presne tato tema).
cize mojou povinnostou(a zodpovednostou) je najst niekoho kto mi pomoze ho sformovat(osobne prebieham z extremu do extremu) - resp. ma nauci ako si ho mozem formovat sam(pomocou Pisma, modlitbou atd.).
Poviem to takto. Povedzme ze by som nechapal preco neist v nedelu do kostola je zle. Cirkev to sice zadefinovala ako postoj-hriech, ale na strane druhej vsak ten jeden raz dva razy chybat nebude(su taki ludia). Povedzme aby som nemal vycitky ze robim nieco zle(lebo to Cirkev povedala ze je to zle) tak na tu omsu pojdem, hoci pozornost bude ta-tam.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 20 február 2006 :  13:06:37  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

vies mato, ale druha strana je aj to ci mame moznost si ho aj spravne formovat?

Nerozumiem presne alesko, co si chcel povedat. Ved ako pisem, kazdy ma moznost pocuvat moralne ucenie Cirkvi, kazdy ma moznost sa modlit a pozorne citat Pisma. Aku inu moznost mas na mysli?

janka

Odoslaný - 20 február 2006 :  13:24:14  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
to co som napisala o svedomi som pisala o svedomi veriacich ludi,kedze otazka bola o tom, ktoru cirkev si vezme jezis za svoju...
to som uz niekde citala, ako sa spravne formuje svedomie,co myslim, ze plati aj pre nielen katolikov...vdaka, ze si to tam napisal

teraz budem troska tvrda,ale myslim si, ze k spravne vyformovanemu cloveku patri aj to, ze neznevazuje vieru ineho cloveka,ale prijima toho druheho celeho aky je,aj s jeho presvedcenim...a ten druhy by mal robit to iste...akceptovat sa navzajom
teraz sa mi vynara pribeh,ked jezis(zid)stretol samaritanku pri studni...rozpraval sa s nou a neutocil na jej vieru,bol k nej pravdivy...povedal jej, co porobila,co nebolo v bozich ociach spravne...a ona sa na zaklade tohoto obratila k bohu tak, ze zmenila svoj zivot a nie tak,ze prestupila na zidovstvo a jej zivot ostal v starych kolajach...zmenou svojho zivota sa vlastne stala patriacou kristovi...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 20 február 2006 :  13:29:00  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Poviem to takto. Povedzme ze by som nechapal preco neist v nedelu do kostola je zle. Cirkev to sice zadefinovala ako postoj-hriech, ale na strane druhej vsak ten jeden raz dva razy chybat nebude(su taki ludia). Povedzme aby som nemal vycitky ze robim nieco zle(lebo to Cirkev povedala ze je to zle) tak na tu omsu pojdem, hoci pozornost bude ta-tam.

ja ked nieco nechapem, ze preco je to zle,ked ja to tak nevnimam tak sa zato modlim,chcem vediet kde je pravda a pan mi to da po case vediet...a vzdy sa ukaze,ze skusenejsi ako ja(cirkev)ma pravdu...tak tolko moja skusenost

Ales

Odoslaný - 20 február 2006 :  13:32:49  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tu ide prave o to spoznanie - preco je to zle, ale na druhej strane aj toto:
zistim ze nieco je zle, co som predtym pokladal za spravne. najprv mi to povedia - ale dokym tomu riadne nepochopim tak to bude pre mna len vyhovorka, ale nieco typu "cirkev je despoticka, musi neustale nieco zakazovat, prikazovat..."
No problem je v tom, ze hoci spoznam ze nieco je zle, nemusi byt priamo v mojej sile to aj odstranit(neplati: Lekar liec sam seba). napr. vsak ten jeden raz nepojdem do kostola - kto to zisti? nikto. budem mat vycitky? no ak som sa tak uz naucil "chodit" do kostola tak po case mi to bude lauterfuk. pre mna Cirkev vtedy nebude dostatocnou autoritou(pojdem do kostola formalne splnit si povinnosti). a ani modlitba(sak precitat si z pisma precitam, formalne sa mozem pomodlit aj desat ruzencov za sebou) - ved omsa je tiez len modlitba. Pismo? clovek si povie: dobove nazory.
Ide mi o jedno: niekedy treba druheho aby nas "donutil" posluchnut a vysvetlil riadne preco to je zle(spoznat pravu pricinu). Niekedy na to ma silu len Boh. niekedy je to clvoek z okolia, ale niekedy clovek z rodiny nas moze upevnovat v tom, co je zle(napr. doma ma budu odhovarat od omse, modlenia - sak staci uplne minimum naco viac?). Takze ide skor o moznost mat niekoho s dostatocnou autoritou(cloveka s nadhladom, skusenostami) aby mi vysvetlil preco to alebo onjo je zle(napr. doteraz mam problem sa stotoznit s postojom rkc voci potratom - formalne ho preberam, ale v danej situacii som rad ze nie som zena, lebo mnohym veciam nechapem) - mas tu autoritu Cirkvi - nepomoze, mas Pismo - tam to jednoznacne nie je a mas modlitbu(ak sa neviem spravne modlit, tak mi moze Boh vysvetlovat kolko chce, aj tak mu nebudem rozumiet). A co vcul?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 20 február 2006 :  13:49:33  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
preto je tu cirkev, niekto mudrejsi,skusenejsi,kto mi povie,ze to je spravne to nespravne...skutocne pochopenie tomu, co je dobre a co nie , v nas vykona duch bozi...ja v mnohom samozrejme nechapem...preto citam pismo a modlim sa...a cloveku,co sa uprimne snazi, boh da to prave poznanie...najhorsie je mysliet si, ze ja som zozrala vsetku mudrost sveta a nepremyslat nad nazorom niekoho ineho....taky clovek sa neposunie dopredu...a poviem vam, ze premyslanie o niecom, co mi je proti srsti nie je vzdy prijemne...esteze boh je k nam nenasilny a pretvara nas jemne

Marcelllooo

Odoslaný - 20 február 2006 :  14:45:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal janka

preto je tu cirkev, niekto mudrejsi,skusenejsi,kto mi povie,ze to je spravne to nespravne

Cize ty netuzis byt zrela a dospela osoba, ktora zacne brat zodpovednost sama za seba bez toho, aby sa za kazdym pytala: Bola som dobra?

Preco nemoze byt clovek mudry?

quote:
esteze boh je k nam nenasilny a pretvara nas jemne

Cize nejaka druha forma puberty? Ze sa, ci chceme, ci nechceme, kompletne zmenime?

A ak nahodou velmi budeme protestovast, vzdy mozemne byt skremovany v ohnivom jazere?

Ales

Odoslaný - 20 február 2006 :  14:56:10  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
janka, poviem ti to takto:
pred krstom mozem vrazdit aleluja. po krste prestanem vrazdit lebo to cirkev bude definovat ako zle. ale v srdci mozemj tuzit po vrazdeni dalej. cirkev mi sice navonok urci to je zle a to dobre. ale az ked pochopim ze preco je to zle az potom prestanem vrazdit.

Marcelllooo

Odoslaný - 20 február 2006 :  15:08:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

janka, poviem ti to takto:
pred krstom mozem vrazdit aleluja. po krste prestanem vrazdit lebo to cirkev bude definovat ako zle. ale v srdci mozemj tuzit po vrazdeni dalej. cirkev mi sice navonok urci to je zle a to dobre. ale az ked pochopim ze preco je to zle az potom prestanem vrazdit.

A co takto, ze prestanem vrazdit nie preto, ze je to cirkvou dane, ale preto, ze tym druhemu ublizujem?

Alebo, ze mi Boh da poznania? Preco tu silou mocou pchame cirkev?

Ales

Odoslaný - 20 február 2006 :  15:18:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
gmk teraz si to vystihol presne. Az na jeden detail - moze sa stat i pripad, ze niekedy autorita cirkvi staci. ale to zavisi od pripadu. ja som sa pytal co vtedy ked ta autorita nestaci, ani pismo. o modlitbe nehovoriac.

Marcelllooo

Odoslaný - 20 február 2006 :  15:30:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

gmk teraz si to vystihol presne. Az na jeden detail - moze sa stat i pripad, ze niekedy autorita cirkvi staci. ale to zavisi od pripadu. ja som sa pytal co vtedy ked ta autorita nestaci, ani pismo. o modlitbe nehovoriac.

Ja uznavam iba autoritu GMKovu a autoritu Boziu. Takze neberem nic len preto, ze to niekto tvrdi le len preto, ze je to spravne.

janka

Odoslaný - 20 február 2006 :  17:48:59  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Cize ty netuzis byt zrela a dospela osoba, ktora zacne brat zodpovednost sama za seba bez toho, aby sa za kazdym pytala: Bola som dobra?

Preco nemoze byt clovek mudry?

skus si dat do vyhladavaca na stranke svatepismo dat slovo mudrost napr. v knihe prislovi...tam sa dozvies, co som myslela mudrostou
a nepovedala som, ze clovek nemoze byt mudry ,ale je rozdiel,ked si to o sebe namysla a tym, ze naozaj mudry je

Cize nejaka druha forma puberty? Ze sa, ci chceme, ci nechceme, kompletne zmenime?

A ak nahodou velmi budeme protestovast, vzdy mozemne byt skremovany v ohnivom jazere?

budeme sa menit iba vtedy, ked to panu bohu dovolime...a ked mu to zaryto nedovolime,cize sa rozhodneme sami slobodne proti nemu budeme v tom ohnivom jazere...lebo jedine hriech proti duchu svatemu sa neodpusti,pretoze boh respektuje nasu volu pred svojou aj v tomto pripade

Mato

Odoslaný - 20 február 2006 :  20:31:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Alesko, stale Ti unika podstatny detail, preco je nieco zle. Pretoze BOH povedal, ze to je zle, alebo dobre. Cirkev je len nositelkou a spravkynou Bozej pravdy. Ludia typu GMK, ktori maju seba a svoje hodnoty nad Bozimi skoncia v hriechu a ani o tom nebu vediet a nebudu o tom ani chciet pocut. Hriech ma totiz okrem inych zlych nasledkov aj jeden zvlast zavazny. Obracia hodnoty. Po opakovanom pachani hriechu sa nam totiz cielom stane zlo, ktore povazujeme za dobro. A dobro neznasame, vnimame ho ako zlo, lebo nas chce pripravit o nase dobro. Vidis v com je obrovsky problem takehoto cloveka?

Odijan

Odoslaný - 20 február 2006 :  20:58:20  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
Dnešná doba je veľmi poznačená a presiaknutá filozofiou morálneho relativizmu,dnes je IN tvrdiť,že dobro a zlo je relatívne,že pravda je relatívna,koľkokrát som to už počul od mnohých ateistov.Raz som sa jedného pýtal či považuje pedofíliu za morálne dobrý či zlý čin.Odpovedal mi že zlý a vzápätí mi tvrdil,že to ale nie je zlé ani dobré,že je to neutrálny čin!Čo znamená že je to neutrálny čin?!Zdá sa mi to choré...a potom sa my čudujeme,že koľkí ľudia sa zbláznia z toho,lebo táto filozofia ich obrala o istotu...a potom že sú z nich mnohí blázni,pozrime sa na príklad filozofa Nietzcheho...čo s ním spravila jeho vlastná filozofia,nihilizmus!Týmto chcem poukázať že človek nie ,,vždy" vie,čo je dobré a čo je zlé,v mnohom sa ľudia rozchádzajú,je to dané aj tým,ako vyformované majú svedomie,hej.Preto najlepšie,ako zistíme,čo je dobré a zlé,je knihou,a to nie hocijakou.Božie Slovo,Boh nám v nej poukazuje na to,čo je pre nás dobré a čo zlé,Boh nám viac istoty dá a ujasní nám to,než nejaký pochýbny morálny relativizmus,ktorý spôsobil už mnoho škody.
P.S.Veď Božie Slovo sa nikdy nemýli.

Počet príspevkov: 245  ~  Člen od: 11 december 2005  ~  Posledná návšteva: 03 marec 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 20 február 2006 :  21:56:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Odijan

Dnešná doba je veľmi poznačená a presiaknutá filozofiou morálneho relativizmu,dnes je IN tvrdiť,že dobro a zlo je relatívne,že pravda je relatívna,koľkokrát som to už počul od mnohých ateistov.

Lenze, ono to tak je: dobro je relativne vzhladom k osobe a drzitelovi toho-ktoreho moralneho systemu.

quote:
Raz som sa jedného pýtal či považuje pedofíliu za morálne dobrý či zlý čin.

Ale no! Aj teba zlakalo emocionalne podfarbenie prave tejto raritnej uchylky?

quote:
Odpovedal mi že zlý a vzápätí mi tvrdil,že to ale nie je zlé ani dobré,že je to neutrálny čin!Čo znamená že je to neutrálny čin?!

Ja by som povedal, ze je to relativne. Vzhladom na hodnoty pedofila je to dobre, vzhladom na hodnoty 'chranicov deti' zle, z hladiska dietata to moze byt aj dobre aj zle. Zle vtedy, ak sa jedna o takeho chudaka akym bol Dutreux. Existuje mnoho pripadov, kedy pedofil mal normalny vztah s dietatom a udrzali ho v medziach.

Aj tak si vsak myslim, ze sa okolo tohoto vymysla zbytocna hysteria, ktora ma ine pohnutky a dovody, ale o tom potom.

quote:
Zdá sa mi to choré...

A niekomu zas nie.

quote:
a potom sa my čudujeme,že koľkí ľudia sa zbláznia z toho,lebo táto filozofia ich obrala o istotu...a potom že sú z nich mnohí blázni,pozrime sa na príklad filozofa Nietzcheho...čo s ním spravila jeho vlastná filozofia,nihilizmus!

To je vsak sirsi problem - vidime ho ostatne aj v socioekonomickej oblasti, co to porobilo s ludmi, ked sa socioekonomicky zivot stal labilny a karieu si treba budovat a bojovat atd.

Taky je zivot. Prezxije len silny.

Strana: z 2 Previous Topic: Registrovane partnerstva. Téma Next Topic: Nikto sa ma nepytal...  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06