Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Krst nemluvniat
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Sola scriptura este raz Téma Next Topic: Príčiny odpadnutia mnohých od RKC
Strana: z 10

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 06 január 2006 :  11:19:11  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Uviedol som Ti more citatov, z ktorych vyplyva, ze krst nie je len symbol, ale ma realnu duchovnu moc. Na inom mieste sme sa bavili o zodpovednosti rodicov za svoje dieta, ktore niektore veci nie je schopne urobit samo, niekto to vsak za neho urobit musi.

Pokial stale odmietas prijat pravdu a nasilu vytvaras za vlasy pritiahnute teorie, nie je viac o com diskutovat. Nazor nech si spravi kazdy sam.
Pokoj s vami.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 06 január 2006 :  11:44:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Stavim sa o tvoj mesacny plat Mato , ze neuzna !

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 január 2006 :  12:26:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Pavelba, znova opakujem, ze som Ti dolozil citaty Biblie z ktorych vyplyva, ze deti krstene boli

Tak to si vobec, ale vobec neucinil. Prave naopak, svojimi citatmi si dal dovodnu pochybnost o krste novorodeniatok ako o ukone, ktory spomina Kristus a aj apostoli - teda vedome prijatie Krista ako spasitela aj verejnym prejavom.

quote:
Uviedol som Ti more citatov, z ktorych vyplyva, ze krst nie je len symbol, ale ma realnu duchovnu moc.

To urcite ano a s tym nikto ani nepolemizuje, naopak, s tym suhlasime. Zaroven si si vsak, a ty sam to dobre tusis, uplietol sam na seba bic. Tento proces,ktory sa opisuje v tychto citatoch je krst, ktory od nas chce Boh - vedome prijatie a laska k Bohu.

Avsak jedine, co ma tento krst s krstom novorodeniatok spolocne je nazov, termin 'krst' a obradne kupanie. Obsah je v oboch pripadoch odlisny. Tejto skutocnosti si sa akosi zabudol venovat.

quote:
Na inom mieste sme sa bavili o zodpovednosti rodicov za svoje dieta, ktore niektore veci nie je schopne urobit samo, niekto to vsak za neho urobit musi.

Velmi spravne - bavili sme sa o tom a som sa k tomu aj vyjadril.

Bavime sa o niekolkych veciach, ktore idu v tomto pripade ruka v ruke a prelinaju sa:
tuzba rodica-zodpovednost rodica-pravo rodica-moc rodica
na druhej strane
tuzba dietata-zodpovednost dietata-pravo dietata-moc dietata

Moc dietata je v pripade biologickych a obzivovacich schopnosti znacne obmedzena, a preto je tu zodpovednost rodica, ktory dietatu ma sluzit z dovodu lasky k dietatu, ale i z lasky k Bohu. Pravo dietata na zivot a obzivu je zabezpecene prave rodicmi. o tychto veciach zrejme nikto nediskutuje a nevadi sa.

Zaujimavy bod nastane, ked koliduje tuzba rodica (a jeho pripadna moc tuto tuzbu naplnit) s tuzbou a pravom dietata. Nevenujme sa teraz inym pripadom, len pripadu viery. Boh nas stvoril slobodnymi, aby sme sa vedeli rozhodnut ci prijat al. odmietnut lasku, v tomto pripade Boziu lasku. Je pravom kazdeho toto pravo naplnit a toto pravo nam dal Boh a nikto ho nemoze a nevie obmedzit.

je zrejme, ze tubou rodica je, abyu dieta bolo take, ake si on vysniva a casto robi vsetko pre to, aby tento ciel dosiahol a to aj v duchovnej oblasti. Prvy omyl v tomto pripade nastava, ked sa rodic nazdava, ze je to jeho pravo a zodpovednost. Nie - to v skutocnosti nie je. Jeho zodpovednost pred dietatom a aj pred Bohom je informovat dieta o Bohu a o tom, co pre nas urobil, vzdelavat ho. Preco rodic upiera toto sebarozhodovacie a sebaidentifikacne pravo dietata?

Dalsi omyl je, ze rodic ma moc, za dieta takyto pocin vykonat. Nema takuto moc nik, len dotycny sam. Tak ako nemozno dosiahnut rozhodnutim za druheho lasku vyvolat, tak nemozno toto urobit ani za dieta. Nie je mozne sa za druheho rozhodnut, ze niekoho lubi.

Preto je obradne kupanie nemluvniatok tym, cim som ho nazval - obradnym kupaniom pre potesenie rodicov a blizkych ludi. (Podobne ako je takymto obradom aj pohreb.) Postrada totiz dve zakladne zlozky pre uspesne dokoncenie procesu: pravo na ukon a moc ukon vykonat. Rodic ma moc nad telom, nie dusou. Moze teda rozhodnut, ze sa telo okupe, ale nie, ze sa dusa pokrsti.

Vyvstavaju mi vsak dalsie otazky, ktore som polozil a ostali ignorovane:
Niekto mi tu hovoril o obnove krstu, ci jeho zruseni, ked v dospelosti dotycny sa nerozhodne pre Boha. Ako to je v tychto pripadoch? Na co su dobre?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 06 január 2006 :  14:42:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
... dolozil som Ti prax prvych krestanov, dolozil som Ti fakt, ze nikto z prvych krestanskych autorov tuto prax nezavrhoval, ba naopak, schvaloval ...

Nedobry priklad doctore. Ako nam uz jeden kolega z fora vysvetlil, prvi krestania iba tapali, pomaly heretici, Pismo nedobre interpretovali.
Potom, o viac ako tisic rokov, Turice na druhy pokus ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 január 2006 :  14:59:31  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Tak to si vobec, ale vobec neucinil. Prave naopak, svojimi citatmi si dal dovodnu pochybnost o krste novorodeniatok

Pre tych, ktori citia potrebu sa ku vsetkemu vyjadrovat, ale zaroven maju problemy s pamatou odkazujem na prispevok zaslany 03 Jan 2006 : 22:20:59 a ich vlastne prispevky, ktore nasleduju.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 január 2006 :  15:01:58  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Pre tych, ktori stale citia potrebu sa k niecomu vyjadrovat a pritim stracaju suvislosti, vysvetlujem, ze som hovoril v doch rovinach. Jedna z nich je krst ako mocna sviatost potrebna na spasu a nie iba symbol (ako tvrdi pavelba, keby si sa unuval citat jeho prispevky) a tohto aspektu sa tyka mnozstvo citatov kusok vyssie. Preco hovorime v tychto pripadoch o dospelych je tiez vysvetlene v tejto teme, ak by si sa unuval citat.
Druha rovina je krst deti a argumenty biblicke aj historicke su uvedene v starsich prispevkoch. Chapem, ze Ti to splyva, ked nemas svoje vlastne vedomosti a len negujes vsetky vypovede.

pavelba

Odoslaný - 06 január 2006 :  15:42:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Mato

Bavíme sa o krste nemluvniat ako je i táto téma nazvaná? Bavíme. Preto krst a jeho moc je v tomto prípade mnou a GMK-om popieraná, nie však v prípade dospelých, kapišto?
Zároveň som dal do pozornosti fakt, že lotor vedľa Krista nebol pokrstený a predsa bol spasený.
Tak teda aby som to zhrnul.

1.Krst nemluvniat... plne súhlasím s GMK, je kúpaním človeka.
2.Krst dospelého, môže byť rovnako kúpaním, ako i prijatím DS a znovuzrodením. Záleží to na viere a pokání, nie na tom, kto vkladá ruky, či leje vodu.
3.Krst, ak na neho nie je čas, a človek umiera, ku spáse nie je potrebný.

Takže ak sa chceme ďalej baviť, musíme vedieť o ktorom prípade sa bavíme. O nemluvňatách, o dospelých, o daroch Ducha pri krste dospelého a veriaceho.... To všetko je dôležité a miešať sa to s nemluvňatami nedá!!!!!!!

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 06 január 2006 :  16:04:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Loptor vedla Krista bol pokrsteny krstom krvou . Hlasas bludy chlapce

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 06 január 2006 :  16:12:02  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Krst krvou u lotra? Ktorý verš je to?

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 06 január 2006 :  16:18:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
1 Jn 5 , 8

pavelba

Odoslaný - 06 január 2006 :  16:36:12  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
1 Ján 5:8  A traja sú, ktorí svedčia na zemi: Duch, voda a krv. A tí traja sú v jedno.

Nevidím tam ani lotra, ani krst... hm.

<°)))))><(

amerika1

Odoslaný - 06 január 2006 :  16:39:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Teba krstili popolom z cervenej jalovice ?

pavelba

Odoslaný - 06 január 2006 :  16:51:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
A lotra krstili vodou? Kedy? A či krvou? Kedy? A koho krvou? Prečo i mňa nie fyzicky krvou?

<°)))))><(

Mato

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:00:42  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Pozri pavelba, mohli by sme sa bavit iba o krste novorodeniat, keby si mal jasno aspon v ostatnych aspektoch krstu. Kedze ale zjavne nemas, musime ist na to sirsie. Musim ukazat (ako som aj ukazal), ze krst nie je len vonkajsi symbol, ako hlasas, ale mocna sviatost, ktora posobi uz samou svojou podstatou. Ktora s clovekom urobi to co som napisal vyssie a ktora je nevyhnutna na spasu.

Mato

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:02:04  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ako taka teda posobi na kazdeho, ci je velky a ci maly, ci ma rozum, ci nema. V tejto suvislosti ma napada, ze vlastne upieras spasu ludom mentalne postihnutym, ktory nikdy nedospeju (to ale len tak na okraj).
Ked sme si teda ukazali, ze krst je mocna a svojim sposobom zakladna sviatost, ukazali sme si, ako ju pouzivala prva generacia krestanov, pretoze ako v inej praci nie celkom spravne, ale aspon poitna tam je, pises :"musí byt poznat, ze nadväzuje na tú prvotnú, ktorá patrí Kristovi".

Mato

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:02:45  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A tito prvi krestania ju pouzivali presne tak, ako druhi, treti az tisici az po par jednotlivcov, ktori uz na prvych krestanov odmietli nadvazovat a vymysleli teoriu o bezvyznamnosti krstu.

pavelba

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:06:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Fajn Mato.
1. Kedy sa pokrstil lotor?
2. Prečo ak kňaz na niekoho vloží ruky, či poleje ho, to znamená u niekoho obrat v živote a u druhého doslova nič?
3. A napokon sa vráťme ku krstu nemluvniat a ukáž mi ako činia pokánie a uverili.

<°)))))><(

pavelba

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:10:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Kto tu do prkýnka prkennýho hovorí o o bezvyznamnosti krstu.

Krst má isté podmienky, už Ti to tu omieľa GMK a ja zopár strán....

2. Prečo ak kňaz na niekoho vloží ruky, či poleje ho, to znamená u niekoho obrat v živote a u druhého doslova nič?

<°)))))><(

Marcelllooo

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:38:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Jedna z nich je krst ako mocna sviatost potrebna na spasu a nie iba symbol (ako tvrdi pavelba, keby si sa unuval citat jeho prispevky) a ohto aspektu sa tyka mnozstvo citatov kusok vyssie.

Ale iste - podobne ako vecera panova.

Lenze, tak ako v pripade vecery panovej nejde o konzumaciu chleba a vina, tak ani pri krste nejde o kupanie.

Podobne ako clovek - telo a duch, tak i krst je snubenie telesneho prejavu duchovneho prezivania, ergo, zhmotnenie duchovneho zitia a z tohto pohladu je krst len zobrazenim toho, co sa deje v duchu a nie naopak.

Ak tvrdis opak, nenazdajky sa stavas materialistom a/alebo sarlatanom, ze zaklinadlo a trochu alchymistickej tekutiny ti porobi s duchom velke divy. Krst nie je carovna formulka 'abraka dabra',ktoru ked vyslovis, ze sa nieco udeje len tak, pre samotne vyslovenie zaklinadla.

quote:
Preco hovorime v tychto pripadoch o dospelych je tiez vysvetlene v tejto teme, ak by si sa unuval citat.

Zrejme preto, ze sa praktizoval hlavne na dospelych. Apropo, Mato, ale mozno i veritas, ci niekto iny by mi vedel poskytnut statisiku, ake velke percento z kazdorocne vykonanych krstov predstavuje krst dospeleho cloveka?

Ako prebieha a cim sa lisi od krstu dietata?

quote:
Druha rovina je krst deti a argumenty biblicke aj historicke su uvedene v starsich prispevkoch.

Uvedene to sice, ale obsahovo svedciace proti tvojmu tvrdeniu.

quote:
Chapem ze Ti to splyva, ked nemas svoje vlastne vedomosti a len negujes vsetky vypovede.

Mato, v tomto tvojom prispevku si neuviedol ziaden novy poznatok, ci argument svedciaci v prospech tvojich tvrdeni, len si zase neodolal pokuseniu utoku na osobu oponenta snaziac sa tak zhodit ho. Nezabudaj, ze mozno si si uspokojil svoje ego, ale otazky si nezodpovedal.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:42:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Musim ukazat (ako som aj ukazal), ze krst nie je len vonkajsi symbol, ako hlasas, ale mocna sviatost, ktora posobi uz samou svojou podstatou. Ktora s clovekom urobi to co som napisal vyssie a ktora je nevyhnutna na spasu.

Teda vlastne tvrdis, ze krst a cely ten opbrad je vlastne carodejnicke zaklinanie a slova a gestikulacia je obrad s carodejnickymi ucinkami.

Ako ked carodejnik povie 'abraka dabra', tak sa zajac zmeni na holubicu, tak i s clovekom sa nieco deje?

Cim sa to odlisuje od sarlatanstva?

Mato

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:45:33  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
1.Tu sa asi s amerikom1 nezhodneme, ale mozno sa mylim ja, musim to este preverit, ale lotor bol podla mna pokrsteny krstom tuzby, nie krvi. Ale to je len terminologicka otazka na podstate nemeni nic.
2. u kazdeho sa v zivote krstom vela zmeni. Ako tu uz omielam dokola, krst je sviatost a posobi ako sviatost. Oznaci Ti nezmazatele dusu. Lenze clovek moze milost odmietnut a na nestastie to niektori aj robia. Okamzity ucinok, odpustenie hriechov vsak nastava.
3. Kedze je krst sviatost, ktorou sa odpustaju vsetky hriechy aj dedicny, nemluvna je po krste ciste ako sneh, lebo je neschopne osobneho hriechu. Pokanie je v tomto pripade nepotrebne.

Mato

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:47:21  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Teraz moje otazky;
1. ako je to s mentalne postihnutymi, ktori nikdy nedosiahnu mentalnu uroven, ktoru uznas za dostacujucu na to, co povazujes za podmienku krstu - vecne zatratenie?
2. preco ste zmenili prax prvych krestanov, ked vsade deklarujete, ako sa im chcete podobat?
3. vsetky deti idu do zatratenia, az kym ich vy neuznate sposobilymi pristupit ku krstu?

Mato

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:50:05  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
GMK, najprv si nastuduj co to o sviatostiach a ich vysluhovani a potom sa mozeme bavit o carodejnictve.
A citaj pozornejsie, nie ja, ale Ty a pavelba svojim pristupom upierate spasu slabomyslenym, lebo nie su schopni predviest pavloviba divadlo obratenia a teda ich odmietnu pokrstit.
Mimochodm, kupanie je len jeden zo sposobom ako krstit.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:51:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

1.Tu sa asi s amerikom1 nezhodneme, ale mozno sa mylim ja, musim to este preverit, ale lotor bol podla mna pokrsteny krstom tuzby, nie krvi. Ale to je len terminologicka otazka na podstate nemeni nic.

To len, aby si furt amerikovi oponoval, ked uz nemas vlastny nazor, po tom, co ti tu to ameriak vysvetlil,co?

Lotor bol pokrsteny tak ako kazdy iny - prijal Krista za svojho, Materialna forma, zhmotnenie sice nebolo v ustalenej obradnej forme kupanim, lez prebehlo. A dokonca aj pokanie. Vlatne - Lotoro bol velmi stastny clovek, ako malokto - pokrsteny Jezism, pokanie priamo od Jezisa, dokonca s nim aj umriet a do NK vstupit spolu.

quote:
2. u kazdeho sa v zivote krstom vela zmeni. Ako tu uz omielam dokola, krst je sviatost a posobi ako sviatost. Oznaci Ti nezmazatele dusu. Lenze clovek moze milost odmietnut a na nestastie to niektori aj robia. Okamzity ucinok, odpustenie hriechov vsak nastava.

Preco sa teda nekrstim aspon tri razy do roka, ved znovu a znovu hresim?

quote:
3. Kedze je krst sviatost, ktorou sa odpustaju vsetky hriechy aj dedicny, nemluvna je po krste ciste ako sneh, lebo je neschopne osobneho hriechu. Pokanie je v tomto pripade nepotrebne.

Ako si prisiel na to, ze dieta nie je schopne osobneho hriechu?

Marcelllooo

Odoslaný - 06 január 2006 :  17:56:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Teraz moje otazky;
1. ako je to s mentalne postihnutymi, ktory nikdy nedosiahnu mentalnu uroven, ktoru uznas za dostacujucu na to, co povazujes za podmienku krstu - vecne zatratenie?

Ftip je v tom, ze nie ja som kriteriom uznania, lez Boh a dotycny sam. Ostatne - vzdy je to medzi clovekom a ohom, preco by to v tomto pripade malo byt inac?

quote:
2. preco ste zmenili prax prvych krestanov, ked vsade deklarujete, ako sa im chcete podobat?

GMK si urcuje vlastnu cestu a zije sam za seba, neopici sa po nikom.

Strana: z 10 Previous Topic: Sola scriptura este raz Téma Next Topic: Príčiny odpadnutia mnohých od RKC  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06