|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:01:58
|
To: Vlčko Cit: Ja si myslim, ze mas iny pohlad na krstenie nemluvnat iba z jedneho dovodu. Aby si mal agendu. Aby si vedel zdovodnit existenciu vasej pravovernej bandy., ..... Povedz, preco ta mam brat vazne ?
A kto od Teba žiada aby sa ma bral vážne? Otvor si Bibliu, opýtaj sa Boha a odpoveď príde... ešte sa nestalo aby niekomu neodpovedal, ak sa niekto úprimne pýta.... Hľadaj pravdu... Ty sa len zjavíš, skočíš do reči, skritizuješ, pochváliš a zmizneš. Nič proti tomu... aký máš vôbec vzťah s Bohom Ty? Veríš vôbec? |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:15:48
|
No a sme doma. Pre Teba krst nie je sviatost, je to iba symbol. Nenesie milost ktoru symbolizuje. Neptrebujes ho.
Tak preco o nom tolko rozpravas? Asi naozaj aby si mal agendu, ako pise vlcko. A popri tom pises take somariny, az mi ostava rozum stat (vid prvych krestanov a zle chapanie versov, ktore neexistovali, alebo argument ze si prvi krestania az po tom, co si spisali Bibliu zistili, ze vlastne spisali bludy). Ako Ta mam potom brat vazne? Okrem toho ignorujes vsetko comu prvi krestania verili a co robili, ich pisomnosti povazujes za brak. jediny spravny su az krestnia vo vasom zbore. O com chces teda diskutovat? Nerozumiem. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:29:32
|
To: Mato
Snažil som sa Ti úprimne odpovedať na všetky Tvoje otázky. Buď tej dobroty a odpovedz aj Ty mne: Cit:Zaslaný - 03 Jan 2006 : 22:31:09 Nevidíš Matko to čo je vo všetkých týchto prípadoch zrejmé. Skut 2:41-42; Kolos 2:12; Gal 3:27; Mat 28:18-20; Skut 2:38; Mar 16:16. A to je spôsob, následnosť, postupnosť: viera-pokánie-krst.
Ako môže dieťa v perinke veriť a činiť pokánie? Ak mi toto vysvetlíš, uznám, že sa ja a ostatní biblisti, evanjelisti mýlia a treba krstiť deti po narodení.
Zaslaný - 03 Jan 2006 : 22:38:52ako je to s tou vierou a pokáním v perinke?
Zaslaný - 03 Jan 2006 : 23:02:48 Dedičný hriech je možné odstrániť vierou, pokánim a následným krstom. Vysvetli mi podobne ako aj Mato, ako toto može urobiť nemluvňa. Ako uverí, ako bude činiť pokánie a tak sa zmieri s bohom? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:35:38
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
To: Mato A to je spôsob, následnosť, postupnosť: viera-pokánie-krst.
Tato naslednost nie je explicitne definovana. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:38:38
|
A krstenie nemluvniat je explicitne definované... no to je odpoveď za všechny prachy....
Už sa rehotať nevládzem... sorry.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:47:35
|
Ale my sa nebavime o tom, ze to je explicitne definovane. Ja nemam zasadu Sola Scriptura, tu mas Ty, uz si zabudol? Ja netvrdim, ze krst nemluvniat je neplatny, to tvrdis Ty a je na Tebe aby si to explicitne dokazal. Zatial iba produkujes take teorie, ze sa nestacim divit, ale Sola Scriptura nic. Alebo zeby tie Tvoje teorie o pomylenych prvych krestanoch boli produktom Sola Scriptura? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:49:25
|
quote:
Dedičný hriech je možné odstrániť vierou, pokánim a následným krstom. Vysvetli mi podobne ako aj Mato, ako toto može urobiť nemluvňa.
To tvrdis Ty. Ja tvrdim, ze krst je sviatost, pri ktorej sa udeje niekolko veci, prvou z ktorych je odpustenie hriechov a to tak dedicneho, ako aj osobny - v pripade deti iba dedicny, pretoze nie su schopne osobneho hriechu, u dospelych oba. "Robte pokánie a nech sa dá každý z vás pokrstiť v mene Ježiša Krista na odpustenie svojich hriechov a dostanete dar Svätého Ducha." (Sk 2,38) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:52:16
|
Za mojim tvrdenim stoja Cirkevny otcovia od prvych krestanov az po dnes, prax prvotnej Cirkvi az po tu sucasnu, plus je nepriamo potvrdene aj Pismom. Za Tvojim tvrdenim stoja fundamentalni krestania, ktori ho objavili pred cca 300 rokmi. Bibliou ho dokazat explicitne nevies, snazis sa pouzivat nepriame naznaky, cim ignorujes Sola Scriptura. Ja viem zdokladovat autoritu mojej Cirkvi, Ty nevies svoju autoritu dolozit nijako. (o com svedci ignoracie temy v ktorej som Ta k tomu vyzval) Tak o co sa snazis? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 00:58:11
|
Odpoveď ktorú nechceš priznať je taká, že novorodenec nespĺňa žiadne podmienky ku spáse.... je to nový človek, ktorého budúcnosť sa bude odvíjať od Božej vôle a ako dedič Adamovho hriechu si zaslúži zatratenie. Či sa Ti to páči, alebo nie.... Ja som to nevymyslel, to píše Boh vo svojom liste ľudstvu.
Ak si ho Boh nepritiahne, môžeš ho oblievať vodou každý deň, a je úplne jedno, či bude studená, horúca, slaná, posvätená alebo zatuchlá.
O tom svedčí Písmo SZ tak i NZ. Jediné čo mi vychádza z krstu novorodeniat je zisk tých čo ho praktizujú a alibistický prístup rodičov. Však keď dospeje, rozhodne sa sám... hlavne že je pokrstený aby nebol zatratený... to je omyl jak NOHA. Uviedol som Ti príklad ako sa na krst dívajú kvázi veriaci... "čo keby to bola pravda, že nejaký Boh je". To je alibizmus, podobne ako krst Konštantína na smrteľnej posteli. Vy ich v tomto utvrdzujete... takmer 98% opýtaných Ti povie, že sú dobrí a boli pokrstení... Boh však nechce takýchto ľudí... kto sa za to bude zodpovedať, okrem nich samotných?
No tí, ktorí ich do tohoto omylu uviedli a utvrdzovali ich v ňom. A kto to je? VY! Nechcel by som byť na Vašom mieste.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:03:22
|
O Sola scriptura sa budeme baviť behom týždňa, tak ma stále nevyzývaj a neupomínaj... ja o sľúbenej odpovedi viem a pracujem na tom.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:06:13
|
Splietas piate cez deviate. Krst zmazava VSETKY hriechy, ci sa Ti to paci ci nie a nevies dokazat opak. Novorodena po krste v pripade smrti pojde do neba, ci sa Ti to paci a ci nie a nevies dokazat opak. Priklad Tvojej babky je absolutne irelevantny a nema nic spolocne s temou. O to v com koho utvrdzujeme s Tebou nebudem diskutovat, lebo v diskusii sa predpoklada znalost, toho co chces vyvratit, nie iba inkoherentne splechy, ktore tu predvadzas. Upominam Ta, aby si mi zdovodnil, odkial beries autoritu neomylne vykladat Pismo...
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:07:19
|
A ako je to teda s tou Tvojou odpoveďou na moje opakujúce sa otázky:
Cit:Zaslaný - 03 Jan 2006 : 22:31:09 Nevidíš Matko to čo je vo všetkých týchto prípadoch zrejmé. Skut 2:41-42; Kolos 2:12; Gal 3:27; Mat 28:18-20; Skut 2:38; Mar 16:16. A to je spôsob, následnosť, postupnosť: viera-pokánie-krst.
Ako môže dieťa v perinke veriť a činiť pokánie? Ak mi toto vysvetlíš, uznám, že sa ja a ostatní biblisti, evanjelisti mýlia a treba krstiť deti po narodení.
Zaslaný - 03 Jan 2006 : 23:02:48 Dedičný hriech je možné odstrániť vierou, pokánim a následným krstom. Vysvetli mi podobne ako aj Mato, ako toto može urobiť nemluvňa. Ako uverí, ako bude činiť pokánie a tak sa zmieri s bohom?
Toto mala byť odpoveď? Cit: Tato naslednost nie je explicitne definovana.
Nuž potom i výrok Márie: Blahoslaviť ma budú všetky pokolenia nemôže znamenať jej nanebovstúpenie, bezhriešnosť, a moc akú jej prisudzujete.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:10:41
|
Cit: Novorodena po krste v pripade smrti pojde do neba, ci sa Ti to paci a ci nie a nevies dokazat opak.
A Ty mi vieš dokázať, že do neba pôjde? Na základe pokropenia, poliatia, alebo dokonca ponorenia? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:11:29
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Nuž potom i výrok Márie: Blahoslaviť ...
S prepacenim pavel, Ty skutocne trpis neschopnostou citat co pisem? Asi ano, preto este raz, ja NEVYZNAVAM PRINCIP SOLA SCRIPTURA, ja vyznavam princip neomylneho vykladu Pisma Magisteriom. Preto nie je mojou povinostou ukazovat Ti veci explicitne, mozem sa odovolat na Cirkevnych otcov v priebehu dejin, na prax prvych krestanov a pod. Ty musis dovodit explicitne a nejde Ti to, tak miesas 5 cez 9. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:14:47
|
quote: Pôvodne poslal pavelba A Ty mi vieš dokázať, že do neba pôjde? Na základe pokropenia, poliatia, alebo dokonca ponorenia?
Nie na zaklade pokropenia ani ponorenia, ale na zaklade ocistujucej milosti, ktoru prinasa platne vysluzena SVIATOST KRSTU. A opat sa pri dokazovani odvolavam na predchadzajuci prispevok - Ty si ten, kto dokazuje explicitne a nedokaze to a preto zufalo pise, len aby to domotal a vytvara sialene teorie ako tu o pomylenych prvych krestanoch citajucich z neexistujucej Biblie... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:26:20
|
Hm, jednoducho nevieš svoj postoj obhájiť. Beriem. Nemáš odpoveď na:
Cit:Zaslaný - 03 Jan 2006 : 22:31:09 Nevidíš Matko to čo je vo všetkých týchto prípadoch zrejmé. Skut 2:41-42; Kolos 2:12; Gal 3:27; Mat 28:18-20; Skut 2:38; Mar 16:16. A to je spôsob, následnosť, postupnosť: viera-pokánie-krst.
Zaslaný - 03 Jan 2006 : 23:02:48 Dedičný hriech je možné odstrániť vierou, pokánim a následným krstom. Vysvetli mi podobne ako aj Mato, ako toto može urobiť nemluvňa. Ako uverí, ako bude činiť pokánie a tak sa zmieri s bohom?
OK, o princípe výkladu sa môžeme baviť keď dokončím Sola S. Ty uznávaš magistérium, ja Božie Slovo... rozdiely sú jak v krste, tak v chápaní Slova ako takého. Urážky typu.. nevieš o čom píšeš... 5 cez 9... sú iba výplodom emócií, skĺzavaš do američanovej roviny... a to je mi ľúto.
Takže: prijal som Tvoju výzvu na obhájenie mojeho postoja k Písmu, rešpektujem i Tvoj postoj... i keď sa mi nepáči. V krste sme sa nezhodli, Ty mi nevieš dať uspokojivé vysvetlenie na moje otázky ak neberiem do úvahy praktiky prvotných kresťanov. Iste, mali pravdu... vo viere v učení, v odovzdávaní Kristovej tradície. To nespochybňujem. Základom však ostáva Písmo...
Nevieš mi dokázať, že novonarodené deti patria do neba. Tvrdiť to môžeš, ale staviaš sa do roviny s američanom, a to by mohlo viesť k zabíjaniu novorodencov. Podobný nezmysel bol prístup do neba tých čo zomreli vo svätých vojnách... a takto by som mohol pokračovať.....
Počkajme teda, až čo sa mi podarí zosmoliť ohľadom Sola S. a potom môžeme pokračovať. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:32:58
|
Ano trosku som sa nechal strhnut a tiez mi to je luto, este kym si dopisal predchadzjuci prispevok, trosku som to zmiernil.
Otazky o krste novorodencov som Ti zodpovedal Pismom aj historiou, to ze toto vysvetlenie ignorujes, nie je moj problem. Namiesto uvazovania produkujes divotvorne teorie.
To ze krst novorodencov nie je platny a ze po smrti idu aj tak do pekla dokazat nevies, ale neustale sa tym ohanas. Tvrdit to mozes, ale... Argument o ich vrazdeni je absolutne na hlavu postaveny, lebo presne tak isto by ich mohli rodicia vrazdit ked budu mat 8,10 ci 30 rokov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 01:35:47
|
Ozaj Tvoja zena Ta nechce zavrazdit, ked si mysli ze si uz spaseny? Nie? A to pre Teba nechce to najlepsie? A co Tvoje deti? Uz su dost velke na spasu? Co takto ich zavrazdit? Nie? A to pre ne nechces to najlepsie? Co si to za otca?
Vidis do chore argumenty tu pouzivas? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 08:02:26
|
Keď už sme pri "dokazovaní", pár otázok. Odpovedať nemusíte. To naozaj musíme všetko, v čo veríme, aj dokázať? Budeme chcieť dokázať aj existenciu Boha prostriedkami nášho obmedzeného rozumu? Je to potom ešte viera? Nezaváňa to tak trochu pýchou? Mám snáď stráviť celý život (ani ten by nestačil) tým, že budem dokument za dokumentom preberať celé posvätné magistérium Cirkvi - dielo Ducha Svätého - a dokazovať jeho biblickú súladnosť, o ktorej som presvedčený? "Verím v jednu svätú katolícku apoštolskú Cirkev..." a teda aj v to, čo jej bolo skrze Ducha zjavené a zverené a predkladá mi to. Za tým stojím a, pochopiteľne, si to budem aj brániť. Účet budem skladať všemohúcemu Bohu v posledný deň. |
Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat! |
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 08:10:05
|
Pali, tentoraz musím dať za pravdu Maťovi. Pokiaľ si stanovíš axiómy, ďalšia argumentácia z nich musí bezpodmienečne vychádzať. Striktne povedané, argumentácia by sa mala dať napísať ako postupnosť krokov, z ktorých každý spĺňa jednu z podmienok: 1. buď je to axióma 2. alebo existujú skoršie argumenty, z ktorých logicky (bez toho, aby sme sa dívali na význam) vyplýva. (zjednodušene povedané)
Čokoľvek, čo navyše potrebuješ použiť, musíš pridať k axiómam, ktoré tvoria vlastne jadro, z ktorého vychádzaš - v tomto konkrétnom prípade dostaneš vierouku. :) |
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 19:18:48
|
To: Q
Cit: Verím v jednu svätú katolícku apoštolskú Cirkev..
Tak to veríš dvom cirkvám... katolíckej a apoštolskej... obidve sú riadne registrované na Slovensku.
To: Mato Cit:Ozaj Tvoja zena Ta nechce zavrazdit, ked si mysli ze si uz spaseny? Nie? A to pre Teba nechce to najlepsie? A co Tvoje deti? Uz su dost velke na spasu? Co takto ich zavrazdit? Nie? A to pre ne nechces to najlepsie? Co si to za otca?
Zjavne si nepochopil, čo som chcel povedať na američanov výrok, že krst zmýva u novorodencov, dedičný hriech.
Čo sa týka zabíjania, KC má v tomto ohľade byť ticho a šúpať pod stolom nohami... Príklady vrážd, typu, ak ho hodíme so zviazanými rukami do Tiberu a neutopí sa, je nevinný... alebo vyženieme z neho diabla upálením a potom sa pomodlíme za jeho dušu aby ju Boh prijal... sú viac ako dosť závažným svedectvom, ako ste si vážili ľudský život. Nehovoriac už o požehnávaní zbraní, ktoré sa preberajú v inej téme... že?
PS. Otočiť sa dá akákoľvek téma... tak ma neobviňuj a vráťme sa ku krstu nemluvniat. Ešte si mi neodpovedal na otázku:
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 21:01:46
|
A co tak dieta ako bozi dar ? A co tak zodpovednost za dieta pred Bohom zo strany rodicov a krstnych rodicov ? Do doby, nez dieta neprevezme samo zodpovednost za svoj osud. Povedal anjel vo sne Jozefovi ci malemu Jeziskovi, zober dieta a chod do Egypta ... ? Preco Jozefovi ? Pretoze mal za dietatko zodpovednost. Mozeme sa bavit o tom, kde su hranice, za co rodic zodpoveda a za co nie. Myslim si, ze rodic ako prvy apostoluje, ako prvy prinasa dary, resp. posolstvo viery detom. Deti sami od seba(i tie v perinke) neidu ku krstu. Prave rodic, pod vplivom zodpovednosti moze usudit co je pre dieta dobre a co nie. A casto tak rodic kona. Samozrejme, dieta casom dospeje a samo si voli svoju cestu. Pokial vsak zan zodpoveda rodic, nevidim nic zle v tom, ze ho vedie cestou zivota tak, ze mu umozni pristup k niektorim sviatostiam - krst, 1. sv. prijimanie, mozno birmovka ... Prave preto je v niektorych cirkvach prax taka, ze rodicia, pod tarchou zodpovednosti urobia vsetko preto aby ich deti uz od prvych chvil zivota boli sucastou Cirkvy. Deti same, ked prevezmu zodpovednost za seba na svoje plecia, mozu si svoje krstne sluby obnovit. Alebo si zvolia inu cestu ... |
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2006 : 21:59:17
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Zjavne si nepochopil, čo som chcel povedať na američanov výrok, že krst zmýva u novorodencov, dedičný hriech.
Zjavne si asi ani sam seba nepochopil, ked si vyprodukoval tak na hlavu postaveny argument o vrazdeni nemluvniat na zaklade odpustenia hriechov. Vysvetli mi prosim, preco nemas tendenciu zavrazdit svoje deti, ked uz urobili to co vasa sekta povazuje za nutne urobit, aby im boli odpustene hriechy a boli spasene?
quote:
Čo sa týka zabíjania, KC má v tomto ohľade byť ticho a šúpať pod stolom nohami... Príklady vrážd,
Toto zasa o com ma byt? Napisal si uz treti do neba volajuci nezmysel a teraz pouzivas taktiku rychlo napis nieco ine, nech sa to strati? Na mna to ale neplati, stale cakam na knihu, kapitolu vers, ktory tvrdi, krst nemluvniat nie je platnym krstom.
Tu otazku o perinke mas uz zopovedanu, vychadzas s chybnych predpokladov a otazka potom nema zmysel... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 január 2006 : 00:02:48
|
To PavelBa: quote: Tak to veríš dvom cirkvám... katolíckej a apoštolskej... obidve sú riadne registrované na Slovensku.
Takže, rovnakou argumentáciou: Ak veríš "Kresťanským zborom", neveríš cirkvi. A píš si, že keď verím jednej, tak práve jednej. Tá je katolícka (všeobecná) a apoštolská. Zaujímavé, že za kritérium považuješ akúsi registráciu. Ja teda rozhodne nie. |
|
|
|
Odoslaný - 05 január 2006 : 00:04:22
|
quote: Pôvodne poslal Mato Vysvetli mi prosim, preco nemas tendenciu zavrazdit svoje deti, ked uz urobili to co vasa sekta povazuje za nutne urobit, aby im boli odpustene hriechy a boli spasene?
Dovod je jednoduchu - je sebecky a chce si uspokojovat svoju tuzbu po nich - preto ich potrebuje a nebude sa zbavovat niecoho, co mu potrebu a tuzbu uspokojuje. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|