Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Krst nemluvniat
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Sola scriptura este raz Téma Next Topic: Príčiny odpadnutia mnohých od RKC
Strana: z 10

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 03 január 2006 :  22:45:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

To GMK: Moje deti majú v tomto slobodu....

Nemaju a nielen v tomto, ako si bol byval ostatne priznal.

Ci si vari mohli vybrat, ze nepojdu do Ostravy? Ci maju hadam na vyber, nie len formalne?

quote:
To Mato: ako je to s tou vierou a pokáním v perinke?

Jednoducho, nepotrebuju to este riesit, komunikuju s Bohom napriamo.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  22:49:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To Mato:
Cit: Ziadny z prvych Cirkevnych otcov ani koncilov nevyhlasil, ze tato prax by bola v protiklade s Bibliou. Zhodli sa na tom, ze prax krstit nemluvnata je v poriadku uz od prvych dni Cirkvi.

Iste, z jednoduchého dôvodu. Prvotní kresťania očakávali návrat Krista ešte počas svojho života, lebo si zle vyložili verš:

Matúš 24:34  Ameň vám hovorím, že nepominie toto pokolenie, až sa to všetko stane.

/I to bol jeden z dôvodov, prečo sa okamžite po Kristovom odchode nezačala Biblia spisovať, ale prišlo k tomu až vtedy, keď si uvedomili, že s tým Kristovým príchom to nebude také rýchle.
Avšak v prvotnej cirkvi vládlo nadšenie, niečo také, aké zažíva každý veriaci, ktorý sa znovuzrodí... preto i krsty nemluvniat... a nič proti nim... až skúmaním, štúdiom Písma prišli na to, že krstu musí predchádzať viera a pokánie.... tak ako oni uverili na základe toho čo zažili a videli, či počuli, tak i každý jednotlivec musí najskôr uveriť, následne sa zmieriť s Bohom, učiniť pokánie až potom obdrží DS, a na záver prichádza krst.... a i tu nie vždy krst nevyhnutný, pozri na lotra vedľa Pána na kríži... stačila viera... a zajtra s ním bol v raji... krst nemluvniat je alibistický nezmysel, náboženský blud.../

/Vieš od koľkých ľudí som už počul: ja som predsa krstený, a nie som zlý človek, tak sa musím dostať do neba, niečo si odtrpím v očistci... to je omyl, semeno lži v ktorom ľudí utvrdzuje i Vaša cirkev (a hlavne ona!!!)..../

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 03 január 2006 :  22:52:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Len pianko s tym v com utvrdzuje nasa Cirkev Lebo budes zase vypisovat , ze som hulvat

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 03 január 2006 :  22:54:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Iste, z jednoduchého dôvodu. Prvotní kresťania očakávali návrat Krista ešte počas svojho života, lebo si zle vyložili verš:
Matúš 24:34  Ameň vám hovorím, že nepominie toto pokolenie, až sa to všetko stane.

I to bol jeden z dôvodov, prečo sa okamžite po Kristovom odchode nezačala Biblia spisovať, ale prišlo k tomu až vtedy, keď si uvedomili, že s tým Kristovým príchom to nebude také rýchle.

Cize bud Kristus klamal, alebo pokolenie nie je pokolenie, nasavit druhu tvar nie je nastavit druhu tvar, milovat nie je milovat atd.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  22:57:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Američan
Cit: Ake pokanie nemluvniat Nespachali osobny hriech a dedicny je zmyty krstnou vodou .
Inak Pavelba si v koncoch ! Uz tapes !

Tak toto je ďalší blud a nezmysel, ktorý by som zaradil medzi sedem divov sveta....

Krstom sa zmyje dedičný hriech.... hahahahahahahaha

Takže ak chcem aby moje dieťa prišlo do neba, dám ho pokrstiť a v tom istom momente mu vrazím nôž do srdca.... ono ide do neba a ja, nuž čo už... v lepšom prípade do očistca v horšom do pekla.... ale ako rodič, ktorý chce to najlepšie pre svoje dieťa, by som urobil pre neho maximum. Američane, patríš do obdobia Semiramis, kedy sa novorodencom vyrezávali srdiečka..... Tvoje závery sú scestné a ľutujem tých, ktorí Ti uveria....

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:04:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Krstom sa nezmyva dedicny hriech A cim ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:04:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Avšak v prvotnej cirkvi vládlo nadšenie, niečo také, aké zažíva každý veriaci, ktorý sa znovuzrodí... preto i krsty nemluvniat... a nič proti nim... až skúmaním, štúdiom Písma prišli na to, že krstu musí predchádzať viera a pokánie

Toto je teda najvacsia blbost, aku si kedy vyprodukoval. To si snad dam vytlacit a zaramovat a citat vzdy, ked dostanem depresiu.
fakt neviem, ci mam na to reagovat, nemozem uverit, ze to myslis vazne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:07:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Mato

Buď korektný.... keď už cituješ, cituj od lomítka po lomítko.... kvôli objektívnosti.

Opakujem:
/I to bol jeden z dôvodov, prečo sa okamžite po Kristovom odchode nezačala Biblia spisovať, ale prišlo k tomu až vtedy, keď si uvedomili, že s tým Kristovým príchom to nebude také rýchle.
Avšak v prvotnej cirkvi vládlo nadšenie, niečo také, aké zažíva každý veriaci, ktorý sa znovuzrodí... preto i krsty nemluvniat... a nič proti nim... až skúmaním, štúdiom Písma prišli na to, že krstu musí predchádzať viera a pokánie.... tak ako oni uverili na základe toho čo zažili a videli, či počuli, tak i každý jednotlivec musí najskôr uveriť, následne sa zmieriť s Bohom, učiniť pokánie až potom obdrží DS, a na záver prichádza krst.... a i tu nie vždy krst nevyhnutný, pozri na lotra vedľa Pána na kríži... stačila viera... a zajtra s ním bol v raji... krst nemluvniat je alibistický nezmysel, náboženský blud.../

<°)))))><(

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:12:10  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tym ze to zopakujes nic nezmenis. Blbost to zostava byt aj tak.

Ja Ti odcitujem historicke dokumenty prvych krestanov (a druhych a tretich az do 5. storocia), v ktorych sa krst nemluvniat schvaluje a Ty mi napises taku blbost, ze prvi krestania to sice robili a vsetko bolo ok, potom to comu verili spisali do Pisma a prestudovali si ho a zistili, ze vlastne veria bludom.
Nie si aj Ty tak trosku prepracovany? Ci ako amerika pise, si v koncoch a iba pleties 5 cez 9? Dalsia moznost by etse mohlo byt, ze vlastne vsetci krestania boli bludari az vasa sekta studiom biblie prisla na to, co je vlastne pravda.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:14:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: GMK
Cit: Ja si myslim, ze dovod pre krst novorodeniatok je ovela prozaickejsi - ano je to snaha rodicov vnutit im svoju predstavu o ich zivote. Tak ako sa rozhodnu za dieta, ze ho daju na Nemcinu, ci na tanecnu, tak sa rozhodnu ho dat i pokrstit.

Ano, lebo chcú pre svojho potomka to najlepšie.... niet sa čo čudovať, preto boli v prvotnej cirkvi krsty nemluvniat... ale Písmo hovorí o vzťahu s Bohom... a následnom krste, nie o niečom zástupnom... takže?

To si uvedomili i prvotní kresťania... no "pre istotu" ako hovorila moja pražská babka.... som bola pokrstená... čo keby náhodou... a tak je to do dnes a KC v tomto ľudí utvrdzuje, má z toho nielen okamžitý finančný efekt ale i istotu budovania si členskej základne...

<°)))))><(

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:15:34  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Kym sa budeme dalej bavit o krste, potrebujem aby si mi zodpovedal otazku
Co presne je pre Teba krst a co sa stane v momente ked sa pokrstis?

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:22:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: Ja Ti odcitujem historicke dokumenty prvych krestanov (a druhych a tretich az do 5. storocia), v ktorych sa krst nemluvniat schvaluje

Hm, v tomto prípade si si mohol ušetriť námahu... to je to isté, ako keby si mi odcitoval uznesenie, že Mária vystúpila na nebesia....

Krst nemluvniat je nezmyslom... prvotná cirkev ho zaviedla z už spomínaných dôvodov, zotrvačne bežal ďalej ale každý rozumne uvažujúci človek ho považoval a považuje za neplatný... nedá sa decku nadiktovať v čo bude veriť... tak je to od prvotnej cirkvi do dnes... Ten kto uveril Božiemu slovu, nechal sa následne pokrstiť...a spoľahol sa na Božie Slovo od samotného Boha, a tak je to do dnes. Kto nie, spolieha sa na sľuby cirkevnej organizácie...

<°)))))><(

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:22:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Toto je nadhera.

Prvi krestania si zle vysvetlili vers z Biblie, ktora este nebola napisana, lebo sa ju neponahlali napisat, z dovodu zleho chapania versa, ktory este neexistuje...

Toto si vytlacim a zaramujem, to predchadzajuce je slaby odvar. To si fakt tak zufaly, ci si iba prepracovany? Skoro mi zabehlo od smiechu
Citujem:

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:23:52  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Matúš 24:34 Ameň vám hovorím, že nepominie toto pokolenie, až sa to všetko stane.

Patrik

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:25:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
no nieco napisat musel nie... a znie to aj celkom zajimavo... aj ked je to nezmysel...

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:27:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit:Kym sa budeme dalej bavit o krste, potrebujem aby si mi zodpovedal otazku
Co presne je pre Teba krst a co sa stane v momente ked sa pokrstis?

Krst je akt poslušnosti Božiemu slovu, príkazu Ježiša Krista, je to viditeľné svedectvo o neviditeľnej vnútornej zmene, je to symbol smrti, v súvislosti s minulosťou človeka, pochovanie starého človeka, je vyjadrením vstupu do obecenstva Božieho ľudu.Pri krste obdržíš DS a jeho Dary... Deje sa toto u novorodenca v perinke?

<°)))))><(

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:33:11  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A co sa s Tebou stane ked sa pokrstis?

A prosim uz nepis take nezmysli ako povyse s tym zlym chapanim versov u prvych krestanov, lebo mi zabehne od smiechu a budes ma mat na svedomi... Stale sa nemozem prestat smiat.

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:38:08  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: A co sa s Tebou stane ked sa pokrstis?

Nuž obdržíš dary DS... deje sa toto u novorodenca v perinke?

<°)))))><(

Vlkodlak

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:38:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Takže ak chcem aby moje dieťa prišlo do neba, dám ho pokrstiť a v tom istom momente mu vrazím nôž do srdca.... ono ide do neba a ja, nuž čo už... v lepšom prípade do očistca v horšom do pekla ...

Paly, ja si myslim, ze skor do blazinca.

Bez ironie. Len sa mi zdalo, ze sa treba vratit v debate spat na zem ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:40:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Cit: A co sa s Tebou stane ked sa pokrstis?

Nuž obdržíš dary DS... deje sa toto u novorodenca v perinke?

S hriechmi sa nestane nic?

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:43:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Nie Vĺčko...

Toto vyplynulo z tvrdenia Američana... Skutočne to myslím vážne. Sú komunity, ktorým keď toto natlčieš do hlavy... že:
práve krstené dieťa je bez hriechu a príde do neba...

sú schopné tieto deti zabiť aby sa do toho neba dostali... sekty typu David Koresh sú jasnou výstrahou... preto takéto tvrdenie nemôže mať s Božím Slovom spoločné ani zrnko....

<°)))))><(

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:45:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit:S hriechmi sa nestane nic?

S hriechmi sa stalo... pri uverení, zmierení, oľutovaní, uznaní Kristovej spasiteľnej obete... ako inak by si vysvetlil lotrovu cestu do neba bez krstu?

<°)))))><(

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:47:02  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
S hriechmi sa stalo... pri uverení, zmierení, oľutovaní, uznaní Kristovej spasiteľnej obete... ako inak by si vysvetlil lotrovu cestu do neba bez krstu?

Takze aby som si ujasnil co tvrdis:

1. krst hriechy nezmyva
2. krst ku spase nepotrebujes

Je tak?

pavelba

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:55:32  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit:Takze aby som si ujasnil co tvrdis:

1. krst hriechy nezmyva
2. krst ku spase nepotrebujes

K spáse v istých prípadoch krst nie je potrebný.... príklad: lotor na kríži... a vôbec všetci spasení v SZ, kedy bola obriezka symbolom príslušnosti k vyvolenému národu....

Nie, krst hriechy nezmýva v tom zmysle ako mi to podsúvaš Ty. Môžeš sa stokrát umyť, pokropiť, hodiť do rieky, pokiaľ nemáš vieru, nemáš urovnaný vzťah s Bohom, môžeš sa síce cítiť čistý... ako to dieťatko v perinke, ale zaslúžiš si to čo všetci: zatratenie.

<°)))))><(

Vlkodlak

Odoslaný - 03 január 2006 :  23:56:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Jalova debata Paly. Teda aspon pre nas vlkov. Je zima, kopa snehu treba sa nam obracat za zhananim stravy, nie za mlatenim prazdnej slamy. Vy si sedite pekne doma v teplucku, mate cas na somariny ...

Ja si myslim, ze mas iny pohlad na krstenie nemluvnat iba z jedneho dovodu. Aby si mal agendu. Aby si vedel zdovodnit existenciu vasej pravovernej bandy. RCC by si vas ani nevsimla, vyhranenim postoja si ste sa stali partnerom do diskusie. Takychto diskusii je vela. Clovek sam v tom nema prehlad, nie to vlk. Jedni nekatolicky krestania(nk) krstia nemluvnata, dalsi nie. Jedni svatia sobotu, dalsi nedelu. Jedni tak, druhi onak ... Tazko ustrazit, preco je to ci ono zoskupenie to prave, ked su vraj prave vsetky ale vzajomne v protiveniach.

Nikdy s krstenim nebol problem, a nemali s tym problem v historii lepsi borci(vzdelanci) ako vy. A naraz sa kde kto zjavi a povie, ze doteraz to bol blud, ale odteraz nastava nova pocha ...

Povedz, preco ta mam brat vazne ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 10 Previous Topic: Sola scriptura este raz Téma Next Topic: Príčiny odpadnutia mnohých od RKC  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06