|
Odoslaný - 15 december 2005 : 16:22:39
|
viem co zazivas, aj ja mam za sebou take noci. zazraky vieru nevyvolaju - preto ani Jezis pred Herodesom neurobil zazrak. ale budis dojem ze na veci sa pozeras z nadhladu. a ako povedal sysel - niektore odpovede sa dozvieme az po smrti. modlim sa s tebou, aby nebolo tolko bezsennych noci. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 16:40:45
|
No com som vzdy zavidel prorokom stareho zakona bolo to ze videli... nie ani tak konkretnu buducnost ale skor pod povrch veci... za mur vseobecneho poznania a daleko za hranicu smrti... |
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 17:29:02
|
Teraz mi prepáčte lebo nebudem citovať´možno úplne správne sv.Pavla,ale on povedal raz niečo také,že teraz vidíme len čiastočne,akoby v zrkadle,či črep zrkadla,až raz budeme vedieť celú pravdu a vedieť to,čo máme vedieť.V Písme niekde to tak je,nuž,sv.Pavol mal pravdu.....nezaoberajme sa otázkami,na ktoré ludský rozum nemôže nájsť odpoveď,raz sa veď dozvieme... |
Johnny:-) |
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 17:46:21
|
no taka drzost, bez presnej citacie to si jak dovolujes,no . 1 Kor 13, 9-13 a nech sa to nabudúce už neopakuje!!!!!!!!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 17:51:38
|
quote: Pôvodne poslal alesko
no taka drzost, bez presnej citacie to si jak dovolujes,no . 1 Kor 13, 9-13 a nech sa to nabudúce už neopakuje!!!!!!!!!!
Bohužial tvoje prianie nemôžem splniť......nie som vševedko a nemôžem si pamätať číslo verša ani knihu atď.to by som sa zbláznil,a veď som slušne uviedol,že niečo také povedal sv.Pavol,tak sa nerozčuluj,môžeš byť rád,že som nemal tú drzosť si takú myšlienky privlastniť...a ak sa ti nepáči,tvoj problém....furt tu niekto z vás chce len hádky vyvolávať,a mne len ide o diskusiu a úprimnosť,to vám nič nehovorí?Keď nie,tak si trhnite..... |
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 19:20:18
|
quote: Pôvodne poslal Odijan furt tu niekto z vás chce len hádky vyvolávať,a mne len ide o diskusiu a úprimnosť,to vám nič nehovorí?Keď nie,tak si trhnite.....
Neprijemne prebudenie, ze? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 20:32:20
|
no...ako s rukou v serbli... |
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 20:59:40
|
quote: .nezaoberajme sa otázkami,na ktoré ludský rozum nemôže nájsť odpoveď,raz sa veď dozvieme...
mozno ano mozno nie... a naco mame potom ten nador v hlave...zvany mozog...? Aj vy ste teraz smutní; ale zasa vás uvidím a vaše srdce sa bude radovať. A vašu radosť vám nik nevezme. V ten deň sa ma už nebudete na nič opytovať. Jan 16.22-23 A co ked budem? |
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 22:13:42
|
quote: Pôvodne poslal Patrik A co ked budem?
Nebudes. Totizto nebudes. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 22:50:06
|
quote: Pôvodne poslal GMK
quote: Pôvodne poslal Patrik A co ked budem?
Nebudes. Totizto nebudes.
Cize uz nebudem mat slobodnu volu? |
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 22:55:52
|
quote: Pôvodne poslal Patrik
quote: .nezaoberajme sa otázkami,na ktoré ludský rozum nemôže nájsť odpoveď,raz sa veď dozvieme...
mozno ano mozno nie... a naco mame potom ten nador v hlave...zvany mozog...? Aj vy ste teraz smutní; ale zasa vás uvidím a vaše srdce sa bude radovať. A vašu radosť vám nik nevezme. V ten deň sa ma už nebudete na nič opytovať. Jan 16.22-23 A co ked budem?
To vieš s akou istotou že hej?Nehovoria tie verše o inom?A čo sa týka mozgu,netvrdím že tie otázky si nemáme klásť a že sú hriešne,ide tu však o to,že nie všetko nám je jasné teraz....a tak musíme byť trpezliví. |
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 23:01:54
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 23:11:15
|
ked to hovoris Ty...
Nuž áno,kto iný než ja,obyčajný 17 ročný chalanisko ktorý má ešte celý život pred sebou,čo ešte prežijem,a zažijem,že.Ani ja neviem však všetko,ešte sa len učím,aj toto f´ôrum je svojím spôsobom školou života,už sa teším,môj elán nezaniká...a dúfam že nikdy nezanikne,hoci aké prekvapenia mi Boh v živote prichystá,nevedno,uvidíme. |
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 23:21:49
|
a mozno este tejto noci od Teba pozaidaju Tvoju dusu... co bude potom? |
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 06:21:01
|
Odijan, nedaj sa rozhadzat kritikou, mozno nevies, ze Alesko je ucitel:), tak sa nechal uniest pri ziakovi:))). Ak chces citovat z Pisma, otvor si www.svatepismo.sk, je tam dost jednoduche a rychle vyhladavanie...a mas po probleme:) Ber to ako oficialny ťahák:)))) |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 07:04:58
|
quote: Pôvodne poslal Odijan
quote: Pôvodne poslal alesko
no taka drzost, bez presnej citacie to si jak dovolujes,no . 1 Kor 13, 9-13 a nech sa to nabudúce už neopakuje!!!!!!!!!!
Bohužial tvoje prianie nemôžem splniť......nie som vševedko a nemôžem si pamätať číslo verša ani knihu atď.to by som sa zbláznil,a veď som slušne uviedol,že niečo také povedal sv.Pavol,tak sa nerozčuluj,môžeš byť rád,že som nemal tú drzosť si takú myšlienky privlastniť...a ak sa ti nepáči,tvoj problém....furt tu niekto z vás chce len hádky vyvolávať,a mne len ide o diskusiu a úprimnosť,to vám nič nehovorí?Keď nie,tak si trhnite.....
odijan, prepac, myslel som to ako vtip. nikto si nedokaze zapamatat svate pismo dokonca i verse. hento som len vedel v ktorej kapitole to bolo ostatne istilo www.svatepismo.sk. Neslo mi o hadku, len o jemne posteklenie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 07:09:16
|
quote: Pôvodne poslal Odijan
ked to hovoris Ty...
Nuž áno,kto iný než ja,obyčajný 17 ročný chalanisko ktorý má ešte celý život pred sebou,čo ešte prežijem,a zažijem,že.Ani ja neviem však všetko,ešte sa len učím,aj toto f´ôrum je svojím spôsobom školou života,už sa teším,môj elán nezaniká...a dúfam že nikdy nezanikne,hoci aké prekvapenia mi Boh v živote prichystá,nevedno,uvidíme.
pre mna je toto forum dobrou skolou. mnohoraz ma prinuti toto forum pohnut rozumom i vierou. Patrik, treba doveru. slobodnu ti Boh zobrat nermoze. Myslis si ze Boh je sadista, ktory ti da hracku, na pohraj sa a v tom najlepsom plesk a hybaj od nej? Urcite nie. Ten kto ma sa mu este prida a verim a dufam ze so slobodnou volou je to tak isto. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 09:06:47
|
quote: Pôvodne poslal alesko Myslis si ze Boh je sadista, ktory ti da hracku, na pohraj sa a v tom najlepsom plesk a hybaj od nej? Urcite nie.
Presne takto to mnohokrat vnimam. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 10:03:57
|
quote: Patrik, treba doveru. slobodnu ti Boh zobrat nermoze. Myslis si ze Boh je sadista, ktory ti da hracku, na pohraj sa a v tom najlepsom plesk a hybaj od nej? Urcite nie. Ten kto ma sa mu este prida a verim a dufam ze so slobodnou volou je to tak isto.
To je vsetko pekne co pises ale potom jeden vyrok popiera druhy. Ak A je vacsie ako B nemoze byt B vacsie ako A... ale tu je potom rozpor.. ak budem mat slobodnu volu a zaroven sa nebudem moct slobodne rozhodovat... tak? |
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 10:09:37
|
quote: Pôvodne poslal Patrik ak budem mat slobodnu volu a zaroven sa nebudem moct slobodne rozhodovat... tak?
To mas ako s pravom v demokratickom state. Na papieri ich deklarovane sice mas, ale realna naplnitelnost... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 10:11:55
|
quote: Patrik, treba doveru. slobodnu ti Boh zobrat nermoze. Myslis si ze Boh je sadista, ktory ti da hracku, na pohraj sa a v tom najlepsom plesk a hybaj od nej? Urcite nie. Ten kto ma sa mu este prida a verim a dufam ze so slobodnou volou je to tak isto.
To je vsetko pekne co pises ale potom jeden vyrok popiera druhy. Ak A je vacsie ako B nemoze byt B vacsie ako A... ale tu je potom rozpor.. ak budem mat slobodnu volu a zaroven sa nebudem moct slobodne rozhodovat... tak?
nechapem preco A popiera B.
teraz mas slobodu rozhodovania, potom ju budes mat este vacsiu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 10:13:15
|
quote: Pôvodne poslal alesko teraz mas slobodu rozhodovania, potom ju budes mat este vacsiu.
Tak budes sa moct vzopriet Bohu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 10:24:43
|
mozno ano mozno nie... a naco mame potom ten nador v hlave...zvany mozog...? Aj vy ste teraz smutní; ale zasa vás uvidím a vaše srdce sa bude radovať. A vašu radosť vám nik nevezme. V ten deň sa ma už nebudete na nič opytovať. Jan 16.22-23 A co ked budem?
suhlasim s tym, ze skustocne nebudes...lebo to co si teraz citoval je Bozie Slovo...a to je Pravda...tak mozes tomu verit bez obav a ak neveris,tak popros Pana o silnejsiu vieru...a nic sa nedeje, ze pochybujes |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 10:34:19
|
Janka ale potom toto neni viera v Boha ale v plysoveho macika... |
|
|
|
Odoslaný - 16 december 2005 : 10:36:09
|
quote: suhlasim s tym, ze skustocne nebudes...lebo to co si teraz citoval je Bozie Slovo...a to je Pravda...tak mozes tomu verit bez obav a ak neveris,tak popros Pana o silnejsiu vieru...a nic sa nedeje, ze pochybujes
Ale ak nebudem moct tak nebudem mat slobodnu volu... a Ty si povedal ze ju tam budem mat este vacsiu.. tak ako to je??? |
|
|