|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 10:33:15
|
quote: Pôvodne poslal Rex
quote: Mne je len cudne, ze sice nevies za co ho odsudili, ale zato s urcitostou vies ze to bolo zle a temne. Takze odpoved znie, nie nestaci to.
No vidis a mne to staci viac ako dost. Byt odsudeny ako heretik je to, co som mal na mysli ked som hovoril o stredoveku. Ved co ineho je heretik ako clovek s inym (nepohodlnym) nazorom? Dostupne pro-katolicke zdroje uvadzaju, ze dovod procesu snad (katolicky zdrojom moc neverim) mal byt jeho priklon k panteizmu a podobnym srandickam (vid. napr. http://www.newadvent.org/cathen/03016a.htm) Ak toto stacilo aby ste cloveka upalili na hranici, tak sa naozaj bolo coho v stredoveku obavat. A mam pocit, ze podobne nalady u Vas panuju dodnes, len sa musite viac krotit. Predstavitelia RKC a KDH maju tendenciu vydavat ine nazory ako tie svoje za amoralne a zavrzeniahodne. Okrem toho su to prave oni co maju plne huby reci o "vyhrade svedomia" a jeho uplatnovani. Ich predchodcovia bohuzial mali zasadne odlisny pohlad na celu vec - Giordano Brunovo si vyhradu svedomia uplatnit nemohol...
quote: Poznamka pod ciarou: internet je sice zdrojom obrovskeho mnozstva informacii, ale nenahradza seriozne vzdelanie...
To mas samozrejme pravdu. Bohuzial je to ale tak, ze podla vsetkych dostupnych nezaujatych(!) zdrojov spomenuty film (nie ten o Rambovi) velmi presne opisuje co sa v stredoveku dialo v suvislosti s inkviziciou. Ak RKC otvori svoje archivy a umozni seriozne studium jej cinnosti pocas spominaneho obdobia, mozno s prihlasim. Ale to skor peklo zmrzne...
Rex
Hehehehehe!!!
Ani tvoja nevedomost ta neospravedlnuje. Navyse, ked si bol na nu upozorneny a odkazany na doucenie.
Ak obhajujes svoj postoj (klamlivy a na neznalosti postaveny) neznalostou, co vlastne ocakavas? Aku reakciu???
Dalsie z ukazok neznalosti: KDH nema s RKC vela spolocneho! To iba niektori politici si uvedomili, ze sa na RKC mozu zviest a takto ju ako prostitutku vyuzili. Najprv si to aspon nastuduj!
Ad Giordano Bruno: Preco stale len on dookola? A cisivari neuplatnil vyhradu svedomia? Hoci za velku cenu? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 10:35:27
|
1. Ty si zacal o temno stredoveku ci o dobe temna. Ako priklad si uviedol G.Bruna. Ehmmm, ale ako moze byt G.Bruno prikladom na dobu temna - Stredovek, ked historici urcuju koniec stredoveku na rok 1453(dobytie Konstantinopoulu), resp. 1492(objavenie Ameriky) a G.Bruno bol poraveny roku 1600. Ci to pod dobou temna myslis skor novovek(osvietenstvo a renesanciu) ? Ja neviem ako to myslis, len mi tie roky nesedia. Ja som ti vravel, ze kde kto hovori o dobe temna a pritom nepozna obsah tohto vyrazu ... TREFA! Spanielska inkvizicia a to bola za novoveku, nie za sterdoveku! Podobne ako dalsie zo srandiciek temnych 'osvietencov'. Ozarovali sa pridho, az im mozog zmakol. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 10:38:06
|
Ano sekol som sa s presnym historickym urcenim, pan ucitel. Aj to len pri konkretnom priklade ktory som si vybral. To nic nemeni na kontexte - este 300 rokov po skonceni stredoveku ste pouzivali stredoveke metody s ktorymi ste zacali 500 rokov pred popravou G.Bruna - pocas stredoveku. Ano sekol si sa a to poriadne.
Este raz: Inkvizicia (teda to, na co sa ty odvolavas) zacala az v novoveku a k dokonalosti ju priviedli Spanieli.
Ale ako som povedal: Tunak needomostou a demagogiou neocaris nikoho.
Ak sa Ti zda, ze som o G.Brunovi dristal, tak si nic nepochopil. Ááano_, zda sa mi, ze dristas. A pochopil som, co si chcel povedat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 10:42:05
|
A teraz o zaliezani do mysej diery. Na Tvoju otazku, co zo stredoveku som mal na mysli, som odpovedal. A ta odpoved stale plati - skus spochybnit lubovolnu z uvedenych veci. Cela Tvoja argumentacia stoji na tom, ze ste Bruna upalili 100 ci kolko rokov po skonceni "dejepisneho" stredoveku. Vsetko com som vycital "stredoveku" sa pod Vasim vedenim dialo stovky rokov pred tym a aj stovky rokov po tom. Co take presne? Aby som aj ja vedel, k comu sa vyjadrit?
Ze si podobne pomyleny, ako ked teraz RKC stotoznujes s KDH? Ze si to mylis aj v minulosti?
Ak to chces pocut, zaliezam do mysej diery kvoli chudakovi Brunovi, ktoreho ste nezavrazdili v stredoveku ale uz ako novoveki osvietenci (alebo co ste to akoze boli). Bohuzial, az osvietenstvom zacala skutocna doba temna. Paradoxne.
Zufaly musis byt asi Ty, pretoze jedine co si ako-tak dokazal spochybnit bola prislusnost roku upalenia Bruna do stredoveku. Na vsetko ostatne reagujes typickym sposobom - hlava do piesku... Kurwa, je totok mozne? Bod po bode ti Vlik ukazal, ako si sa sekol a ty furt dookola?
1. Ukazal, ze si sa sekol s historickymi realiami 2. Ukazal, ze si sa sekol s historickymi okolnostami a suvislostami 3. Ukazal, ze si nevzdelany v danej oblasti 4. Ukazal tvoju igrnoranciu faktov
A ty stale to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste??? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 04 júl 2005 : 11:51:54
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Ano sekol som sa s presnym historickym urcenim, pan ucitel. Aj to len pri konkretnom priklade ktory som si vybral. To nic nemeni na kontexte - este 300 rokov po skonceni stredoveku ste pouzivali stredoveke metody s ktorymi ste zacali 500 rokov pred popravou G.Bruna - pocas stredoveku. Ano sekol si sa a to poriadne.
Este raz: Inkvizicia (teda to, na co sa ty odvolavas) zacala az v novoveku a k dokonalosti ju priviedli Spanieli.
Ale ako som povedal: Tunak needomostou a demagogiou neocaris nikoho.
Ak sa Ti zda, ze som o G.Brunovi dristal, tak si nic nepochopil. Ááano_, zda sa mi, ze dristas. A pochopil som, co si chcel povedat.
Hmmm, novy clen dodiskusie... OK.
Takze ak si precitas co som napisal, tak pochopis ze: a. najpr som pouzil vyraz stredovek a na otazku co si pod tym predstavujem som napisal co (doba temna a vycet veci co si pod tym predtsavujem - precitaj si ak Ta to zaujima) b. ako sarkasticky priklad som pouzil Bruna a jemu podobnych a priznal som svoju vedomostnu chybu (t.j. ze to uz nebol stredovek), zaroven som napisal, ze podobne maniere trvali stovky rokov pred tym (od zalozenia inkvizicie az po jej oficialny koniec) a stovky rokov potom cim sa dostavame k poslednemu bodu: c. inkvizicia bola zalozena v roku pana 1184 papezskou bulou Ad abolendam ako odpoevd na siriace sa Catharske hnutie (alebo co to bolo). Takze ak chces poucat z dejepisu, aspon si k tomu nieco pozri!
Rex |
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 04 júl 2005 : 11:57:57
|
A teraz o zaliezani do mysej diery. Na Tvoju otazku, co zo stredoveku som mal na mysli, som odpovedal. A ta odpoved stale plati - skus spochybnit lubovolnu z uvedenych veci. Co take presne? Aby som aj ja vedel, k comu sa vyjadrit?
Ze si podobne pomyleny, ako ked teraz RKC stotoznujes s KDH? Ze si to mylis aj v minulosti?
Co take presne uz som tu uviedol - nalistuj si historiu.
Mal by si sa naucit citat trochu pozornejsie, pretoze sa mi zda, ze vidis, len to co chces. Tentokrat zacitujem: quote: Bojim sa toho, ze cirkev (najma RKC) a rozne politicke reprezentacie jej zaujmov (najma KDH)...
Ak sa Ti z tejto vety zda, ze obe organizacie stotoznujem, mal by si asi navstivit kurz jazyka slovenskeho.
Rex |
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 04 júl 2005 : 12:02:22
|
quote: Pôvodne poslal GMK Dalsie z ukazok neznalosti: KDH nema s RKC vela spolocneho! To iba niektori politici si uvedomili, ze sa na RKC mozu zviest a takto ju ako prostitutku vyuzili. Najprv si to aspon nastuduj!
Ad Giordano Bruno: Preco stale len on dookola? A cisivari neuplatnil vyhradu svedomia? Hoci za velku cenu?
Toto sa mi ozaj paci. Skus KDH povedat, ze sa na RKC vezu ako na vyuzitej prostitutke! Zatlieskam aj Tebe, aj nas...ym KDH-kom aj RKC.
Mas pravdu. Bruno si uplatnil vyhradu svedomia. Sme teda za rovnake uplatnovanie vyhrady svedomia aj v dnesnej dobe pre tych co po nej volaju? Mam nutkanie napisat, ze v tejto forme ho krestanom prajem, ale nebola by to pravda.
Rex |
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 04 júl 2005 : 12:20:02
|
Este som si neodpoustil:
quote: Pôvodne poslal GMK Kurwa, je totok mozne? Bod po bode ti Vlik ukazal, ako si sa sekol a ty furt dookola?
1. Ukazal, ze si sa sekol s historickymi realiami 2. Ukazal, ze si sa sekol s historickymi okolnostami a suvislostami 3. Ukazal, ze si nevzdelany v danej oblasti 4. Ukazal tvoju igrnoranciu faktov
A ty stale to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste to iste???
Kurwa je to mozne: 1. pozri si historiu tych prispevkov (ale ano, Bruno nebol stredovek) 2. nie je to to iste ako 1. ? 3. nie je to to iste ako 1. a 2. ? 4. ktore fakty mas na mysli (a nie je to opat to iste ako 1., 2. a 3.)?
Nie je to stale to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste???
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 14:15:25
|
"Nezabijes" bolo a je sice stale v platnosti, ale len podla potreby (ako nakoniec s celou Bibliou - raz sa tvdri nieco, potom zase nieco ine, ale spravny krestan si vzdy vie vybrat).
Nie, Biblia tvrdí stále iba jedno. Nezabiješ platí.
Ozaj, ked uz o tom hovorim (a tato diskusia je o postoji k pravde), ako je to s pravdivostou biblie? Je nazor krestanov (potazmo RKC), ze vsetko co je tam napisane je pravda? Áno, je. A treba vsetky ustanovenia dodrziavat? Aj tie co si protirecia? Čo Kristus povedal - a protirečí si to?
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 04 júl 2005 : 14:44:57
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
A treba vsetky ustanovenia dodrziavat? Aj tie co si protirecia? Čo Kristus povedal - a protirečí si to?
No casto sa v starom zakone nieco hovorilo a Kristus povedal ine. Napriklad svatenia soboty vs. nedele. Co napriklad rozne prikazania zo stareho zakona (asi celkom dobrepouzitelne v tej dobe, ale dnes uz nie)?
Rex |
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 15:45:21
|
Hmmm, novy clen dodiskusie... OK. Jak novy??? Stary!!!
Takze ak si precitas co som napisal, tak pochopis ze: Cital som a skratka si sa sekol z nevedomosti. Vsetko ostatne su uz len vyhovorky snaziace sa udrzat nevedomost a tvoje predstavy z nej prameniace pri zivote.
a. najpr som pouzil vyraz stredovek a na otazku co si pod tym predstavujem som napisal co (doba temna a vycet veci co si pod tym predtsavujem - precitaj si ak Ta to zaujima) Tak znovu - z nevedomosti o historii a dobovych suvislostiach pramenia tvoje nespravne a pomylene predstavy. Avsak ked bojujes so svojimi predstavami, musis svoj boj bojovat sam. Tu ma cenu uviest iba relevantne skutocnosti (nie predstavy).
b. ako sarkasticky priklad som pouzil Bruna a jemu podobnych a priznal som svoju vedomostnu chybu (t.j. ze to uz nebol stredovek), zaroven som napisal, ze podobne maniere trvali stovky rokov pred tym (od zalozenia inkvizicie az po jej oficialny koniec) a stovky rokov potom cim sa dostavame k poslednemu bodu: A znovu ta ista chyba! To, co si ty predstavujes pod inkviziciou zacalo az v novoveku. To je ale:
c. inkvizicia bola zalozena v roku pana 1184 papezskou bulou Ad abolendam ako odpoevd na siriace sa Catharske hnutie (alebo co to bolo). Takze ak chces poucat z dejepisu, aspon si k tomu nieco pozri! Muahahahahahaha!!!
A vies aka bola inkvizicia a co to bolo? A ako vyzerala v tom-ktorom state v tej-ktorej dobe???
Lebo stale bojujes len so svojimi predstavami... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 15:46:57
|
Mal by si sa naucit citat trochu pozornejsie, pretoze sa mi zda, ze vidis, len to co chces. Tentokrat zacitujem: quote: Bojim sa toho, ze cirkev (najma RKC) a rozne politicke reprezentacie jej zaujmov (najma KDH)...
Ak sa Ti z tejto vety zda, ze obe organizacie stotoznujem, mal by si asi navstivit kurz jazyka slovenskeho. Iste nie z hladiska pravneho a organizacneho. Ale z hladiska zaujmov a ich presadzovania, previazanosti a podobne vidis KDH ako politicky nastroj RKC. Podobne ako vela pomylenych. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 15:50:21
|
Toto sa mi ozaj paci. Skus KDH povedat, ze sa na RKC vezu ako na vyuzitej prostitutke! Zatlieskam aj Tebe, aj nas...ym KDH-kom aj RKC. A co som prave urobil? Povedal som to.
Mas pravdu. Bruno si uplatnil vyhradu svedomia. Sme teda za rovnake uplatnovanie vyhrady svedomia aj v dnesnej dobe pre tych co po nej volaju? Mam nutkanie napisat, ze v tejto forme ho krestanom prajem, ale nebola by to pravda. A ja mam strasne neovladnutelne nutkanie sa ta zase spytat ako si predstavujes, ze kto/co je krestan? Lebo sa mi zda, ze je to zasak len tvoja predstava.
A co sa tyka vyhrady svedomia a jeho uplatnenia - je len iluziou, ze zijeme v slobodnej a demokratickej dobe. V skutocnosti sme zotroceni viac ako kedykolvek predtym a dovolime si povedat ovela menej. Paradoxne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 15:53:20
|
1. pozri si historiu tych prispevkov (ale ano, Bruno nebol stredovek) Videl som, a co? Co take tam je? Teda take, co by zasadnym sposobom malo zmenit tento moj nazor?
2. nie je to to iste ako 1. ? Nie, nie je.
3. nie je to to iste ako 1. a 2. ? Nie, nie je.
4. ktore fakty mas na mysli (a nie je to opat to iste ako 1., 2. a 3.)? Ty sa mna pytas na fakty, ktore si mal uviest??? Muahahahahahahaha!!!
Nie je to stale to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste, to iste??? Nie, nie je (ale moja odpoved uz ano)...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 15:55:03
|
No casto sa v starom zakone nieco hovorilo a Kristus povedal ine. Napriklad svatenia soboty vs. nedele. Co napriklad rozne prikazania zo stareho zakona (asi celkom dobrepouzitelne v tej dobe, ale dnes uz nie)? Bahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!
Kedy a kde sa Kristus vyjadroval ohladom soboty vs. nedele? Zase tvoj omyl?
Ale aby som zastresil aj ine pripady, na ktore sa zrejme odvolavas - nie, on nezmenil Bozi zakon, len ukazal, ako sa ma naplnat.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 16:18:24
|
No casto sa v starom zakone nieco hovorilo a Kristus povedal ine. Napriklad svatenia soboty vs. nedele. Co napriklad rozne prikazania zo stareho zakona (asi celkom dobrepouzitelne v tej dobe, ale dnes uz nie)?
Si žid alebo pohan? SZ je daný židom, bol daný na znak zmluvy medzi Bohom a Izraelským národom, Kristus tento zákon naplnil. V Kristovi však /kresťania – ako veriaci v Neho/ máme novú zmluvu a tu je Ním potvrdenie zákona:
On mu povedal: "Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojim srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci."
Vidíš rozpor so starým? Dokonca tu nájdeš aj sobotu....
|
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 04 júl 2005 : 16:34:03
|
Aky je teda zasadny rozdiel medzi "historickymi realiami" (1.) a "historickymi oklnostami a suvislostami" (2.)? Moja nevzdelanost v danej oblasti (3.) nepoukazuje snad na nedostaok vedomosti o "historickych realiach, faktoch a suvislostiach"(1.&2.)? Ignorujem fakty (4.) ohladom niecoho ineho ako "historickych realii, faktov a suvislosti"(1.&2.), t.j. je to nieco ine ako ze som nevzdelany v danej oblasti(3.)?
quote: Hmmm, novy clen dodiskusie... OK. Jak novy??? Stary!!!
Ja viem, ze uz si tu dlhsie ako ja - mal som na mysli tuto konkretnu diskusiu.
quote: Ale z hladiska zaujmov a ich presadzovania, previazanosti a podobne vidis KDH ako politicky nastroj RKC.
Ja som len napisal, ze jednymi z politickych reprezentantov ich zaujmov (no ak uz nie oni, tak potom asi liberali). Ostatne si pridal Ty.
quote: A co sa tyka vyhrady svedomia a jeho uplatnenia - je len iluziou, ze zijeme v slobodnej a demokratickej dobe. V skutocnosti sme zotroceni viac ako kedykolvek predtym a dovolime si povedat ovela menej. Paradoxne.
Muhahahahaha (alebo ako to hovoris). Toto je skutocne pekne. Teda slobodnejsi sme boli v komunizme, aj ako nevolnici vo feudalizme, aj ako otroci este v starsich dobach? Je to naozaj to, co mi chces povedat?
Rex |
|
|
|
Odoslaný - 04 júl 2005 : 19:46:33
|
GMK :
quote: ...A co sa tyka vyhrady svedomia a jeho uplatnenia - je len iluziou, ze zijeme v slobodnej a demokratickej dobe. V skutocnosti sme zotroceni viac ako kedykolvek predtym a dovolime si povedat ovela menej. Paradoxne.
...bohuzial, toto je skutocne pravda......! |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 05 júl 2005 : 02:49:40
|
quote: Pôvodne poslal Milan
GMK :
quote: ...A co sa tyka vyhrady svedomia a jeho uplatnenia - je len iluziou, ze zijeme v slobodnej a demokratickej dobe. V skutocnosti sme zotroceni viac ako kedykolvek predtym a dovolime si povedat ovela menej. Paradoxne.
...bohuzial, toto je skutocne pravda......!
Chudiatka krestania! Vsetci Vas len utlacaju. Este povedzte, ze zijete v nejakom Matrixe, sloboda je len iluzorna a to bude skvela trava. Ako sa to Vase zotrocenie prejavuje? Kto Vam brani povedat viac ako v minulosti? Akym sposobom sa Vam snazia zabranit v prejaveni Vasich nazorov? Kto? Cakaju Vas vacsie postihy ako za rimskeho imperia, ked Vas hadzali levom? Toto, co tu predvadzate su len prazdne kidy a frazy...
Rex |
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 09:40:22
|
Aky je teda zasadny rozdiel medzi "historickymi realiami" (1.) a "historickymi oklnostami a suvislostami" (2.)? Priklad: Historicke realie su objekty, suvislosti su vztahy medzi nimi.
Moja nevzdelanost v danej oblasti (3.) nepoukazuje snad na nedostaok vedomosti o "historickych realiach, faktoch a suvislostiach"(1.&2.)? Ááale_ poukazuje; viac nez dost.
Ignorujem fakty (4.) ohladom niecoho ineho ako "historickych realii, faktov a suvislosti"(1.&2.), t.j. je to nieco ine ako ze som nevzdelany v danej oblasti(3.)? Ááano_.
Ja viem, ze uz si tu dlhsie ako ja - mal som na mysli tuto konkretnu diskusiu. Bla. Blablablabla. Blabla.
Ja som len napisal, ze jednymi z politickych reprezentantov ich zaujmov (no ak uz nie oni, tak potom asi liberali). Ostatne si pridal Ty. Ved ti vravim, ze si sa zasak sekol.
Muhahahahaha (alebo ako to hovoris). Zdrbal som uz PavelBA a zdrbem aj teba: Neopakuj a vymysli si nieco vlastne a originalne.
Toto je skutocne pekne. Pekne to, Bohuzial, nie je.
Teda slobodnejsi sme boli v komunizme, aj ako nevolnici vo feudalizme, aj ako otroci este v starsich dobach? Je to naozaj to, co mi chces povedat? Ano, vlastne ano. Presne toto som chcel povedat. Formalna sloboda sa sice zvysila dost vela, ale realna a naplnitelna sa dost velmi znizila. Zatialco vo feudalizme, ci staroveku bolo postavenie formalne dost blbe, prakticky bola sloboda na vyssej urovni nez dnes.
Zase paradoxne.
Na ovladnutie a zotrocenie sa vyvinuli ovela prepracovanejsie, rezidentnejsie a skrytejsie nastroje ako dakedy. Alebo si myslis, ze mozes hocikedy slobodne zmenit zivobytie, ci miesto pobytu? Postavit si dom? Zalozit rodinu?
Bahahahahahaha!!!
GMK :
...bohuzial, toto je skutocne pravda......! Je. Len nechapem tomu slovicku "bohuzial".
Chudiatka krestania! Vsetci Vas len utlacaju.
Co to, sakra, zas meles? Ze si ty pod vplyvom psychotropnych latok, ci prekurzorov?
Ako sa to Vase zotrocenie prejavuje? Ake nase? Koho "nase"? O com to, sakra, stale meles?
Kto Vam brani povedat viac ako v minulosti? Akym sposobom sa Vam snazia zabranit v prejaveni Vasich nazorov? Kto? Cakaju Vas vacsie postihy ako za rimskeho imperia, ked Vas hadzali levom? Toto, co tu predvadzate su len prazdne kidy a frazy... Ba!
Videl si stranku Adama Romana s tam prispievajucimi militantnymi ateistami? A ich nazory? Ako by to vyzeralo, keby sa ti pripeceni pablbi dostali krealnej moci netreba hadam siahodlho opisovat. Nastastie u nich zostava iba pri prazdnom trepani. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 14:50:23
|
quote: ...nechapem tomu slovicku "bohuzial"...
...ved ani ja, , ani ako "preboha" to nemyslíš vážne...,
Rex
quote: ...je len iluziou, ze zijeme v slobodnej a demokratickej dobe. V skutocnosti sme zotroceni viac ako kedykolvek predtym a dovolime si povedat ovela menej. Paradoxne.
...pokus sa nad tym zamysliet trochu viac, nie je to len o vypovedani svojho "akoze nazoru" na fore blumental... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 18:45:06
|
...ved ani ja, ani ako "preboha" to nemyslíš vážne... Chapem vyznamu slova "bohuzial" aj preco sa pouziva. Nechapem vsak, preco ty uvadzas danu skutocnost ako polutovaniahodnu.
Rex WTF Rex? Zasak Milan? Behehehehe.
...pokus sa nad tym zamysliet trochu viac, nie je to len o vypovedani svojho "akoze nazoru" na fore blumental... Nad cim sa mam viacej zamysliet? Ty by si mal viacej rozmyslat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 19:33:27
|
Klasika GMK, uži si ho Milan, Rex, tak ako my všetci pred Tebou.... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 05 júl 2005 : 20:21:13
|
Pre GMK:
Pozrime, aky pseudointeleguan sa z Teba vyklul. Pisem "pseudointeleguan" pretoze ak by to mal byt "pseudointelektual", predpokladala by sa aspon ista miera intelektu ktora v tomto pripade zjavne absentuje.
Vraj: quote: historicke realie su objekty, suvislosti su vztahy medzi nimi.
Historicke okolnosti o ktorych si pisal zaroven so "suvislostami" su potom co? Zjavne si nepochopil sarkazmus v zbytku mojich otazok, pretoze si sa nezmohol na viac ako Ááale, Ááano, Bla, Ba a pod. Toto dostatocne svedci o Tvojej urovni. Skus si znova precitat, na co som sa pytal. Alebo Tvoja znalost rodnej reci na to nestaci?
quote: Zdrbal som uz PavelBA a zdrbem aj teba: Neopakuj a vymysli si nieco vlastne a originalne.
Zjavne ani parodia Ti nic nehovori. A fesi, "Muhahahaha" nie je Tvoj vymysel - pozeras moc kreslenych serialov pre deti.
Formalna vs. realna/prakticka sloboda
quote: "Zatialco vo feudalizme, ci staroveku bolo postavenie formalne dost blbe, prakticky bola sloboda na vyssej urovni nez dnes."
"Na ovladnutie a zotrocenie sa vyvinuli ovela prepracovanejsie, rezidentnejsie a skrytejsie nastroje ako dakedy. Alebo si myslis, ze mozes hocikedy slobodne zmenit zivobytie, ci miesto pobytu? Postavit si dom? Zalozit rodinu?"
Samozrejme, v davnych dobach (napr. feudalizmus - nevolnictvo) som toto vsetk omohol a dnes uz nie. V davnych dobach som mohol hlasat kadejake bludy a nic by sa mi nestalo. ale dnes uz to neplati. Rozmyslaj co pises - su to kidy a pseudointeleguanske kecy, ktorym ani sam nerozumies. Co potvrdzuje dalsia vec: odhliadnuc od faktu, ze slovo rezidentny sa v slovenskom slovniku cudzich slov ani nenachadza (napr. ale v ceskom je), jeho vyznam je rovnaky ako skryty. A tie metody "sa vyvinuli seba sa, sami od seba?". Alebo mas na mysli nejaku rezidentno/skrytu svetovu zido-bolsevicku konspiraciu, len to nevies sformulovat? Odporucam ucivo zakladnej skoly - zvratne zamena.
Pouzitie slov, ktorych vyznam Ti vobec nie je zrejmy je pre Teba typicke: "Ze si ty pod vplyvom psychotropnych latok, ci prekurzorov?" Kedze si prilis casto pocul "psychotropne latky" a "prekurzory" spojene spojkou "a" akosi si si domyslel, ze to je to iste. Ale nie. Prekurzor je latka, z ktorej sa nejakym sposobom da vyrobit psychotropna latka samotna (oni su to totiz "prekurzory psychotropnych latok", len sa to skracuje kvoli strucnosti). Nemozes uzivat samotne prekurzory, pretoze sami o sebe psychotropnymi latkami nie su (nedostavil by sa zelany efekt). Uvediem priklad, ktory mozno aj Ty pochopis: keby alkohol bol zakazany ako psychotropna latka, zemiaky by mohli byt prekurzor, pretoze zo zemiakoveho skrobu mozes ten alkohol vypalit. Jasne? Aj ked v Tvojom pripade si viem predstavit aj predavkovanie zemiakmi.
quote: Ako sa to Vase zotrocenie (krestanov) prejavuje? Ake nase? Koho "nase"? O com to, sakra, stale meles?
Ja len o tom, ze ja sa zotroceny a neslobodny necitim - preto druha osoba mnozneho cisla (uz predtym som napisal, ze som pohan (aj ked pokrsteny), takze sa neradim ani medzi krestanov).
quote: Videl si stranku Adama Romana s tam prispievajucimi militantnymi ateistami? A ich nazory? Ako by to vyzeralo, keby sa ti pripeceni pablbi dostali krealnej moci netreba hadam siahodlho opisovat.
Videl som stranku Adama Romana aj s jeho textami. Diskusie som moc necital, pretoze Adamove nazory ma naplnili viac nez dostatocne - je to moj obrovsky vzor! ... keby sa ti pripeceni pablbi dostali k realnej moci Moj foter uz dlhe roky vravieva: "Keby pes nesr.l, tak by ho rozthrlo". Ale pripustme aj takuto konstrukciu. Co by sa teda stalo ak by si sa k tej realnej moci dostal Ty a Tebe podobni? Znovu zaviedol inkviziciu a kvoli posilneniu slobody nevolnictvo/komunizmus?
Dalsia slovo, ktore Ti dobre znie, ale jeho vyznam mozno len tusis: militantny. Ved ani nevies o com hovoris. Nie si aj Ty nahodou militantny krestan?
Takze zaver mi z toho vychadza len jeden: pripeceny, nedovzdelany pablb ohanajuci sa slovami ktorych obsah nepozna si tu jedine Ty!
Rex |
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 05 júl 2005 : 20:22:26
|
quote: Pôvodne poslal Milan
quote: ...nechapem tomu slovicku "bohuzial"...
...ved ani ja, , ani ako "preboha" to nemyslíš vážne...,
Rex
quote: ...je len iluziou, ze zijeme v slobodnej a demokratickej dobe. V skutocnosti sme zotroceni viac ako kedykolvek predtym a dovolime si povedat ovela menej. Paradoxne.
...pokus sa nad tym zamysliet trochu viac, nie je to len o vypovedani svojho "akoze nazoru" na fore blumental...
Ako sa sem dostalo moje meno mi naozaj nie je jasne - takze z tohto ma naozaj vynechajte... |
|
|
|
|
|
|