|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 22:09:51
|
GMK:Zaslaný - 05 Jul 2005 : 09:40:22 Cit: Zdrbal som uz PavelBA a zdrbem aj teba
Od: No, mal som o Tebe lepšiu mienku... napokon sa ukázala správna moja predvídavosť...
Možno sa zmeníš, zatiaľ to Tvoje príspevky nenaznačujú, ale držím Ti palce a modlím sa za Teba.... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 04:44:50
|
quote: Pôvodne poslal GMK
...ved ani ja, ani ako "preboha" to nemyslíš vážne... Chapem vyznamu slova "bohuzial" aj preco sa pouziva. Nechapem vsak, preco ty uvadzas danu skutocnost ako polutovaniahodnu.
Rex WTF Rex? Zasak Milan? Behehehehe.
...pokus sa nad tym zamysliet trochu viac, nie je to len o vypovedani svojho "akoze nazoru" na fore blumental... Nad cim sa mam viacej zamysliet? Ty by si mal viacej rozmyslat.
...ako si sa prestahoval, nestihas...to zamyslenie patrilo Rexovi a nie tebe.....ten tiez nepochopil, ze nikto nezneuziva jeho meno, ale to mal byt odkaz pre neho, chybicka se vloudila ...malo byt aspon for Rex......dana skutocnost je ozaj polutovaniahodna, presne ako si uviedol.... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 06 júl 2005 : 09:06:31
|
quote: Pôvodne poslal Milan
quote: Pôvodne poslal GMK
...ved ani ja, ani ako "preboha" to nemyslíš vážne... Chapem vyznamu slova "bohuzial" aj preco sa pouziva. Nechapem vsak, preco ty uvadzas danu skutocnost ako polutovaniahodnu.
Rex WTF Rex? Zasak Milan? Behehehehe.
...pokus sa nad tym zamysliet trochu viac, nie je to len o vypovedani svojho "akoze nazoru" na fore blumental... Nad cim sa mam viacej zamysliet? Ty by si mal viacej rozmyslat.
...ako si sa prestahoval, nestihas...to zamyslenie patrilo Rexovi a nie tebe.....ten tiez nepochopil, ze nikto nezneuziva jeho meno, ale to mal byt odkaz pre neho, chybicka se vloudila ...malo byt aspon for Rex......dana skutocnost je ozaj polutovaniahodna, presne ako si uviedol....
Aha - teraz uz rozumiem tomu co si chcel povedat - aj ked nie uplne. GMK naznacil, ze sloboda je len iluzorna a Ty si sa k nemu pridal s vetou "...bohuzial, toto je skutocne pravda......!" Potom ste sa zacali vzajomne dotahovat o slovickach "bohuzial" a pod. Ale kde som sa tam znova ocitol ja neviem - vsetky neskor citovane casti viet boli bud Tvoje alebo GMK. Ja som len tento koncept zasadne spochybnil v mojich dvoch prispevkoch.
Rex |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 09:12:40
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Klasika GMK, uži si ho Milan, Rex, tak ako my všetci pred Tebou....
Falos nad falose! Huhuhu.
PavelBA, nevidis si dalej od nosa a tunak sa nadrapujes. BTW: GMK si nasiel priatelov na tomto fore: a cuduj sa, rozumie si s nimi. A oni pochpili GMK a jeho spravanie. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 09:15:06
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
GMK:Zaslaný - 05 Jul 2005 : 09:40:22 Cit: Zdrbal som uz PavelBA a zdrbem aj teba
Od: No, mal som o Tebe lepšiu mienku... napokon sa ukázala správna moja predvídavosť...
Možno sa zmeníš, zatiaľ to Tvoje príspevky nenaznačujú, ale držím Ti palce a modlím sa za Teba....
Muahahahaha!
Veritas si vsimol prudke zmeny GMKove! Aj Don Martino a dalsi, co nemaju klapky na ociach. Ty ich vsak stale mas.
Predvidavost PavelBAova! Kolka to smiesnost. Ty robis jedine: Utvrdzujes sa vo svojom postoji nech okolie urobi cokolvek. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 09:18:02
|
...ako si sa prestahoval, nestihas... to zamyslenie patrilo Rexovi a nie tebe.....ten tiez nepochopil, ze nikto nezneuziva jeho meno, ale to mal byt odkaz pre neho, chybicka se vloudila ...malo byt aspon for Rex......dana skutocnost je ozaj polutovaniahodna, presne ako si uviedol.... Do pyyytlaaa, spravi chybu a zvaluje to na vsetkych na okolo, na GMK, na Rexa...
Rexo ma styl podpisovania sa pod svoj prispevok. Ty si (azda nevedomky) vyuzijuc takuto stylyzaciu uviedol do omylu tu diskutujucich - vidis ani Rex to nepochopil. Chyba vysielaca.
Zaroven sa ospravedlnujem za reakciu o zamyselni sa viac - vyplyvala z nepochopenia situacie. Ty si to pochopil, co som tym myslel. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 09:50:39
|
Pozrime, aky pseudointeleguan sa z Teba vyklul. Pisem "pseudointeleguan" pretoze ak by to mal byt "pseudointelektual", predpokladala by sa aspon ista miera intelektu ktora v tomto pripade zjavne absentuje. Ty vole: dosiahol si to - vrchol svojej trapnossti. Ked sa trosku posnazis, iste sa dokazes aj prekonat. Pevna vola vsetko zdola.
Historicke okolnosti o ktorych si pisal zaroven so "suvislostami" su potom co? Neveriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim!!! Veveriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim!!!
Pises uz len preto, aby si stratil aj ten zbytok dostojnosti, co ti zostal? Alebo len aby si ukazal, ze si uplny vuuul?
Zjavne si nepochopil sarkazmus v zbytku mojich otazok, pretoze si sa nezmohol na viac ako Ááale, Ááano, Bla, Ba a pod. Toto dostatocne svedci o Tvojej urovni. Hohohohohoooooooooooooo! Hoho.
Urazil som jeho pychu. A prska vsade naokolo ako olej, ked o neho prsknes trosku vody. A pritom je to on, co nepochopil, ze som adekvatne ocenil jeho pokusy o ironiu. Neuspesne pokusy.
Dokonca aj v dalsom texte vyprovokovany a nevyrovnany Rexo. Avsak pes, ktory steka nehryzie.
Skus si znova precitat, na co som sa pytal. Alebo Tvoja znalost rodnej reci na to nestaci? Rachachachachachachachachachachachacha!!!
On ma tu ide sprdavat za neznalost??? Ten, co prejavil zakladne vedomostne nedostatky a nemieni ich odstranit a este sa dozaduje, aby sa niekto zaoberal jeho znakovymi retazcami nie a nie prijat krutu realitu, ze tieto postradaju nejaky vyznamovy obsah.
Zjavne ani parodia Ti nic nehovori. To bola parodia??? Totooook???
A fesi, "Muhahahaha" nie je Tvoj vymysel - pozeras moc kreslenych serialov pre deti. Je to vymysel GMK. kreslene serialy pre deti su fajn.
Samozrejme, v davnych dobach (napr. feudalizmus - nevolnictvo) som toto vsetk omohol a dnes uz nie. V davnych dobach som mohol hlasat kadejake bludy a nic by sa mi nestalo. ale dnes uz to neplati. Rozmyslaj co pises - su to kidy a pseudointeleguanske kecy, ktorym ani sam nerozumies. O kusok vyssie mi pise o neznalosti rodneho jazyka a napise "kidy"... Hehehehehe. Hehe.
WARNING!!! Lame joke atempt detected. Proceed anyway?
Co potvrdzuje dalsia vec: odhliadnuc od faktu, ze slovo rezidentny sa v slovenskom slovniku cudzich slov ani nenachadza (napr. ale v ceskom je), jeho vyznam je rovnaky ako skryty. B.I.N.G.O.
Dokazal dekodovat toto jednoduche slovicko... Je to machr!
A tie metody "sa vyvinuli seba sa, sami od seba?". Ani nie tak same od seba, ako ako dosledok isteho pristupu istych jedincov.
Pouzitie slov, ktorych vyznam Ti vobec nie je zrejmy je pre Teba typicke: "Ze si ty pod vplyvom psychotropnych latok, ci prekurzorov?" Kedze si prilis casto pocul "psychotropne latky" a "prekurzory" spojene spojkou "a" akosi si si domyslel, ze to je to iste. Ale nie. Prekurzor je latka, z ktorej sa nejakym sposobom da vyrobit psychotropna latka samotna (oni su to totiz "prekurzory psychotropnych latok", len sa to skracuje kvoli strucnosti). Nemozes uzivat samotne prekurzory, pretoze sami o sebe psychotropnymi latkami nie su (nedostavil by sa zelany efekt). Uvediem priklad, ktory mozno aj Ty pochopis: keby alkohol bol zakazany ako psychotropna latka, zemiaky by mohli byt prekurzor, pretoze zo zemiakoveho skrobu mozes ten alkohol vypalit. Jasne? Aj ked v Tvojom pripade si viem predstavit aj predavkovanie zemiakmi. Pises dlho. Dlho a zbytocne.
Spojenie 'psychotropne latky a prekurzory' som zvolil zamerne, aby som ti dal najavo, ze si mi na smiech, ze si z teba uz hodnu chvilu robim dost tucnu srandu. A ty si taky slepy, ze si to ani nevsimnes... Hehehe.
Ja len o tom, ze ja sa zotroceny a neslobodny necitim - preto druha osoba mnozneho cisla (uz predtym som napisal, ze som pohan (aj ked pokrsteny), takze sa neradim ani medzi krestanov). Citit sa nemusis - aspon konecne chapes dovod, preco som pouzil slovko rezidentne - skryto.
Ale chod si postavit napr. dom niekam na stran, hoci v tvojom vlastnictve... Zaloz si rodinu a uziv ju pracou svojich ruk...
Videl som stranku Adama Romana aj s jeho textami. Diskusie som moc necital, pretoze Adamove nazory ma naplnili viac nez dostatocne - je to moj obrovsky vzor! To vidno. Verejne tajomstvo: Adam je nevyrovnana osobnost, ktora sa nevie zmierit s viacerymi okolnostami svojho zivota.
Adamove nazory, hoci napohlad pekne, sebavedome a paradne skryvaju hned niekolko pasci.
DOMACA ULOHA: najdi aspon 5.
Moj foter uz dlhe roky vravieva: "Keby pes nesr.l, tak by ho rozthrlo". Ale pripustme aj takuto konstrukciu. Hej. A nielen psa by roztrhalo. Dokonca aj teba, ci mna. A smrad by to bol paradny.
Co by sa teda stalo ak by si sa k tej realnej moci dostal Ty a Tebe podobni? To naozaj neviem, lebo ja po moci moc nebazim a netuzim. A to som mal prilezitosti viac nez dost...
Znovu zaviedol inkviziciu a kvoli posilneniu slobody nevolnictvo/komunizmus? Preco by som zavadzal inkviziciu? Ved nie som katolik! Ze ty bojujes zasak s nejakou svojou predstavou? V psychioatrickej praxi sa tomu vravi 'fixna idea'.
Dalsia slovo, ktore Ti dobre znie, ale jeho vyznam mozno len tusis: militantny. Ved ani nevies o com hovoris. Kurwa! Je totok vobec mozne? Zasak blbost vychadzajuca z neznalosti...
O kusok vyssie si napisal, ze diskusii si sa nezucastnoval, tak ako mozes napisat, ze netusim, ze su ci nie militantny? Ja som mal cest si precitat, ze by krestanov nastaghovali do koncentracnych taborov, ci poslali na nutene frontalne lobotomie, ci podobne reci. Podobnost s AH ciste nahodna?
Nie si aj Ty nahodou militantny krestan? Nie, nie som.
Takze zaver mi z toho vychadza len jeden: pripeceny, nedovzdelany pablb ohanajuci sa slovami ktorych obsah nepozna si tu jedine Ty! Dovolim si zopakovat niekolko myslienok, ktore som tu uz uviedol: - Pes, ktory steka, nehryzie. - Dotknuta pycha boli a provokuje k agresivnejsiemu spravaniu. - Isto sa dokazes vo svojej odpovedi na tento moj prispevok prekonat a dosiahnut dalsi vrchol svojej trapnosti.
Na zaver si dovolim vyslovit nadej, ze aspon raz v zivote porozmyslas pred tym, nez nieco napises. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 10:38:49
|
Chlapi, nesalejte.
Skusim posunut debatu k tomu o com je rec a vratit sa k jadru sporov. Mne na takych zabo-mysich sporoch prekaza jedna vec. Urcite je moj pohlad subjektivny, pretoze som z jedneho kosiara, preto privitam oponenturu na moje tvrdenia. Skratka vsimol som si jeden paradadox. Kde kto, naposledy REXo, ma presvedcenie, ze ma mandat na to aby sudil RKC, resp. veriacich. Dobre. Kde kto ma kde ake pocity. Tam by som este problem nevidel. Dotycny(a teraz nemyslim iba rexa, teraz zovseobecnujem) sformuluje nejaky prispevok, ktory otvorene ci skryte utoci na druhy subjekt. A tam uz problem vidim. Pretoze, ak je kritika, ci atak objektivny - nevidim neopodstatnenost, snad vynimka mozno kvoli etike ci slusnosti, ale "utocnik" ma pravo upozornit na nesvary. Casto krat vsak vidim, ze "utocnik" dava rany pod pas, klame(mozno aj nevedome), ohovara, vymysla. Uvediem priklady, s cim som sa stretol na diskusnych forach. Absencia elemntarnych znalosti o neomylnosti papeza, pletenie si Tradicie s tradiciou, uz som stetol aj s upalenim Galilea, neznalostou problematiky dogiem, doba temna stredovek - klasicky priklad, o Brunovi sa vela hovori - oponent vsak o nom zvacsa nic nevie, videl som na strankach humanistov utocne clanky na cisara Konstantina, aby to lepsie vyzeralo boli tam aj roky kedy co spachal - autor stranky bol vsak babrak, v rokoch ktore uvadzal bol Konstantin uz davno po smrti .... Prikladov je vela, uviedol so len zopar. Ide mi vsak o princip. Ako sa mam spravat k oponenovi, co sice trieska po stole, ale trepe dva na tri. Ako sa ja mam chovat k takemu "intelektualnemu hulvatovi" ? Mam ho akceptovat ? Ci sa mu milym slovom prihovarat ? Oponovat, vysvetlovat ... Je rozdiel ked sa niekto zmyli z neopatrnosti. Je vsak nieco ine ak niekto niekoho napadne na zaklade nepravdivych informacii. Myslim si, ze tam by mala byt tolerancia nulova. Postoj k pravde. Ak uz raz dvihnes na niekoho past - a nespravodlivo, necuduj sa, ze mozes schytat sam po papuli. Alebo ako vravel dedo, ... ked dakto hovori .ujoviny, spravaj sa k nemu ako ku .ujovi. Co som si vsak vsimol, podobny pristup (nepravdive ohovaranie) mozno pozorovat iba u ateistov voci veriacim. Ak niekto vie o linku, kde by daco vymyslal veriaci a osocoval ateistov zaraz mi to ukazte, rad si poopravim nazor. Zial, podobny postoj casto pozorujem aj u protestantov voci RKC. Aj tu privitam, link, kde by som mohol vidiet opak ... |
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 06 júl 2005 : 10:41:06
|
Nuz GMK, ak sa ma dostojnost merat mierami ake pouzivas Ty, kludne stratim aj vsetku. A budem pri tom uplne vyrovnany, nevyprovokovany a moja pycha pri konverzacii s Tebou neutrpi ani trochu - to by si si naozaj velmi fandil. A ano, chcem byt nevyrovnany ako Adam Roman...
Nebudem uz reagovat na premieru citosloviec ktorymi sa snazis zakryt, ze vlastne nevies, co mas k teme povedat.
Nebudem reagovat na to, ze neznalost slov ktore pouzivas si odbyl pseudoargumentami a dalsimi citoslovciami, len nicim podstatnym k veci. Len dve male poznamky, aby si pochopil co som sa Ti (marne) snazil naznacit:
- V slovencine nie je spravne slovne spojenie "skrytejsie a skrytejsie metody" ani vtedy, ked pre jedno z tych "skrytejsich" pouzijeme cudzie slovo, ktoremu ledva rozumieme.
- Ak budes chciet davat ludom cokolvek najavo volenim spojeni slov, ktorym nerozumies a tym padom vytvaranim fraz, ktore logicky nemaju vyznam, musis ocakavat, ze sa ludia budu cudovat, co ze to zase melies.
Keby si uz chcel polemizovat o pravopise, attempt sa pise s dvomi "t" ;-)
Dufam, ze som Ta nesklamal ani v tejto svojej odpovedi a prekonal som sam seba...
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 10:46:38
|
quote: Pôvodne poslal Rex 1.V davnych dobach som mohol hlasat kadejake bludy a nic by sa mi nestalo. ale dnes uz to neplati. .... 2.Prekurzor je latka, z ktorej sa nejakym sposobom da vyrobit psychotropna latka samotna ... Nemozes uzivat samotne prekurzory, pretoze sami o sebe psychotropnymi latkami nie su ...
Viem ze toto bolo urcene GMK, ale ked vidim tychto GOOGLE vzdelancov (ku ktorym radim predovsetkym Teba Rexo) ako sa tvaria ze vsetkemu rozumeju, nedokazem nereagovat. Takze dve male poznamky.
K bodu 1- pocul si o americkom pastorovi, ktory neurobil nic ine, ako ze si zaplatil bilboardy na ktorych nenapisal nic ine, ako citat z biblie, hovoriaci o tom, ze homosexualita je hriech. V "super demokratickej" spolocnosti, kde si mozes povedat co chces, ho za to odsudili na par rokov do vazenia....
K bodu 2 - existuje pojem prodrug. Prodrug je latka, ktora sama o sebe nema ziadnu aktivitu, aktivnou sa stava az po prejdeni ludskym metabolizmom. Inymi slovami tato latka je prekurzor aktivnej latky, ktora vznikne po je zmetabolizovani. Za domacu ulohu pohladaj na google, ktora droga je neaktivna pred metabolizovanim. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 10:47:35
|
... aj pesnicka je, ze ... Ja byval sem kralem, ted chudak jsem malem ... |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 10:56:52
|
Vlkodlak, v prispevku 06 Jul 2005 : 10:38:49 si to velmi pekne vystihol. Suhlasim s Tebou a pripajam sa k vyzve na hladanie linkov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 06 júl 2005 : 11:11:03
|
Vlkodlak, ocenujem Tvoj pristup (aj ked povacsinou mieri na mna). Ale je to OK - budem sa snazit.
quote: Napisal Mato K bodu 1- pocul si o americkom pastorovi, ktory neurobil nic ine, ako ze si zaplatil bilboardy na ktorych nenapisal nic ine, ako citat z biblie, hovoriaci o tom, ze homosexualita je hriech. V "super demokratickej" spolocnosti, kde si mozes povedat co chces, ho za to odsudili na par rokov do vazenia....
K bodu 2 - existuje pojem prodrug. Prodrug je latka, ktora sama o sebe nema ziadnu aktivitu, aktivnou sa stava az po prejdeni ludskym metabolizmom. Inymi slovami tato latka je prekurzor aktivnej latky, ktora vznikne po je zmetabolizovani. Za domacu ulohu pohladaj na google, ktora droga je neaktivna pred metabolizovanim.
K bodu 1 - mal som pocit, ze hovorime o Slovensku a nie o nejakych americkych blaznoch. Aspon ja vnimam posun aspon v tom, ze dnes si mozes svoju slobodu presvedcenia uplatnovat dokial tym neobmedzujes slobodu niekeho ineho, alebo nehanobis presvedcenie inych (ako to asi bolo v tomto pripade). V biblii sa pise, ze ake vselijake priestupky sa ma kamenovat a tychto rad sa nedrzis, zato proklamacia homosexuality ako hriechu Ti lezi na srdci (nebudem sa uz vracat k miere homosexuality medzi knazmi). Okrem toho sme sa bavili o miere slobody - ja som netvrdil, ze je absolutna. Len Vy sa mi snazite nahovorit, ze je to horsie ako kedykolvek v minulosti.
K bud 2 - mozno taky pojem aj existuje, ale tu hovorime o prekurzoroch (a mozno je to aj to iste, len Google na to zatial neprisiel ). Ako by si si predstavoval posobenie nejakej latky bez jej metabolizovania? Ale aby sme len tak netliachali, dal som Googlu pracu (to Ta potesi) a tu je definicia z nasho pravneho poriadku:
Prekurzormi sú podľa § 40 zákona č. 219/2003 Z. z. o zaobchádzaní s chemickými látkami a o zmene zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení zákona č. 633/2004 Z. z. rozumejú určené látky podľa tohto zákona. Určenými látkami sú chemické látky, ktoré možno zneužiť na výrobu návykových látok, vrátane zmesí obsahujúcich tieto chemické látky alebo prírodných produktov obsahujúcich tieto látky.
OK? Zatial tolko. |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 11:49:45
|
quote: Pôvodne poslal GMK Veritas si vsimol prudke zmeny GMKove! Aj Don Martino a dalsi, co nemaju klapky na ociach.
Já si také všiml, že postupuješ od špatného k ještě horšímu. Takže se sám sebe ptám - má ještě smysl tě napomínat? |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 12:08:09
|
Vlkodlak veľmi súhlasím s Tvojimi slovami. Sú to presne tie slová, ktoré by som hovoril (a aj hovorím) ja...
P.S. Často čítam blogy. A mám vytipovaných pár aj takých, kde sú autori katolícki kňazi, resp. rehoľníci... So 100% istotou môžem tvrdiť toto:
Vo všetkých prípadoch sporov v diskusiách, resp. v útokoch na KC majú prsty NEKATOLÍCI a potom NEVERIACI.
Príklad: bloger napíše, ako bol na púti, aké zážitky tam mal, čo pekné zažil... Okamžitá reakcia protestanta: modlár, modloslužobník, pápež, odpustky, KC to a hento... Reakcia ateistu: Sokol, KDH, cirkevné majetky, bosorky... KC to a hento...
Za mojej mimoriadne aktívne rok a pol trvajúcej pôsobnosti v diskusiách na internete som sa NESTRETOL, aby KATOLÍK osočil, očiernil, či inak napadol NEKATOLÍKA, či ATEISTU... Proste nestretol som sa s takým príspevkom, kde by katolícky veriaci napadol spolubrata v Kristovi, že nechodí na sv. spoveď a pod. Je síce pravda, že ak katolícki veriaci sú často v ostrých výmenách názorov, ale LEN VTEDY, keď si bránime Cirkev a vieru...
Takže: QUID EST VERITAS? Aký je postoj k pravde...? |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 12:20:22
|
quote: Pôvodne poslal veritas Za mojej mimoriadne aktívne rok a pol trvajúcej pôsobnosti v diskusiách na internete som sa NESTRETOL, aby KATOLÍK osočil, očiernil, či inak napadol NEKATOLÍKA, či ATEISTU...
U Adama je to každou chvíli. Dotyčný (historicky tam možná byli dokonce dva) patří mezi největší hulváty na fóru, není-li vůbec největším. Napadá kdekoho, nadává do hlupáků, lenochů, atp. |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 12:26:13
|
Kto? Nech si to overím z viacerých pohľadov... (Najlepšie oboch, lebo prehľad na tom fóre mám...) ď. |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 13:17:14
|
quote: K bud 2 - mozno taky pojem aj existuje, ale tu hovorime o prekurzoroch (a mozno je to aj to iste, len Google na to zatial neprisiel ). Ako by si si predstavoval posobenie nejakej latky bez jej metabolizovania?
OK Rexo, takze z historie prechadzas do farmakologie. Ako chces.
Prekurzor - definicia zo zakona sa znacne lisi od definicie farmakologickej a momentalne sa bavime o framakologii nie o prave.
Ako googlovemu vzdelancovi Ti ponukam http://www.google.ie/search?hl=en&lr=&oi=defmore&q=define:precursor
Nie je podstatne, ako si posobenie latky predatvujes Ty, alebo ja, ale co o tom hovori farmakologia.
V provm rade si musis ujasnit aky je rozdiel medzi farmakokinetikou a farmakodynamikou. jedna totiz hovori o tom, ako sa dana latka vstrebava, metabolizuje a vylucuje a druha o tom, ako latka posobi.
A sice latky posobia v tele: 1. na zakoade svojich fyzykalnych a chemickych vlastnosti 2. aktivaciu alebo inhibiciou enzymov 3. cez receptory
Niektore latky posobia takto priamo, niektore takto posobia a az po prejdeni urcitou fazou metabolizmu. A to su tie prodrugs, alebo prekurzory.
To sme sa uz ale dostali uplne niekam inam, pisem to len preto, aby si si uvedomil, ze google SKUTOCNE NENAHRADZA vzdelanie. A ked sa teda chces navazat do GMK, aspon si problematiku nastuduj, lebo takto to vyzera este horsie, ako pri tych historickych lapsusoch. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 13:32:31
|
quote: Pôvodne poslal veritas
Kto? Nech si to overím z viacerých pohľadov... (Najlepšie oboch, lebo prehľad na tom fóre mám...) ď.
Představuje se jako sympatizant rkc, nebo srcc a podobně. Nyní tam není žádný jeho útok, protože to propadlo přes limit 300 příspěvků. Občas se tam dívej a hledej uvedené nicky nebo podobné. Ale mohu ti říct, že něco takového se vidí jen v té nejhorší spodině společnosti.
Někteří (ateisté ) dokonce pojali podezžení, že je to ateistický provokatér. Z dlouhodobějšího sledování se však domnívám, že není.
Přidám jednu obecnou radu. Nikdy neříkej, že něco takového (ať už je to cokoliv) se "u nás" stát nemůže. Může. |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 13:36:14
|
Nuz GMK, ak sa ma dostojnost merat mierami ake pouzivas Ty, kludne stratim aj vsetku. A budem pri tom uplne vyrovnany, nevyprovokovany a moja pycha pri konverzacii s Tebou neutrpi ani trochu - to by si si naozaj velmi fandil. A ano, chcem byt nevyrovnany ako Adam Roman... A preco nie si?
Dufam, ze som Ta nesklamal ani v tejto svojej odpovedi a prekonal som sam seba... Ááano_, prekonal si sa. Dosiahol si novu amplitudu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 13:40:14
|
quote: Pôvodne poslal Zbysek
quote: Pôvodne poslal GMK Veritas si vsimol prudke zmeny GMKove! Aj Don Martino a dalsi, co nemaju klapky na ociach.
Já si také všiml, že postupuješ od špatného k ještě horšímu. Takže se sám sebe ptám - má ještě smysl tě napomínat?
Nie, nemyslim. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 06 júl 2005 : 13:47:33
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Ako googlovemu vzdelancovi Ti ponukam http://www.google.ie/search?hl=en&lr=&oi=defmore&q=define:precursor
Nie je podstatne, ako si posobenie latky predatvujes Ty, alebo ja, ale co o tom hovori farmakologia.
V provm rade si musis ujasnit aky je rozdiel medzi farmakokinetikou a farmakodynamikou. jedna totiz hovori o tom, ako sa dana latka vstrebava, metabolizuje a vylucuje a druha o tom, ako latka posobi.
A sice latky posobia v tele: 1. na zakoade svojich fyzykalnych a chemickych vlastnosti 2. aktivaciu alebo inhibiciou enzymov 3. cez receptory
Mato, Mato. Hned prvy odkaz, ktory nasiel Google (podla Tvojej rady) hovori: "(precursor is) a substance from which another substance is formed (especially by a metabolic reaction)"
Druhy relevantny (nie zo sci-fi): "In generic terms, a precursor is something that existed before and was incorporated into something that came later. Also known as a forerunner or predecessor."
Dalsie: "The chemical element that changes due to enzymatic or physical pressure."
A dalsie: "In a metabolic sequence of reactions, a compound that gives rise to the next compound."
A este dalsie: "In biological processes, a substance from which another, usually more active or mature substance is formed."
Bavime sa o moznostiach "uzivania psychotropnych latok a prekurzorov". Ak by si uzil prekurzor ako to Ty tvrdis a prejavili by sa psychotropne ucinky, nebol by to prekurzor, ale psychotropna latka. Alebo mas aj Ty tendenciu z nejakeho neznameho dovodu zdvojovat podstatne mena? Aky by bol rozdiel medzi prvymi a druhymi? Nepacila sa Ti moja definicia zo zakona. To slovne spojenie pochadza prave odtial, takze neviem co Ti prekaza.
Takze este uvediem definiciu z Konvnecie o psychtropnych latkach z dielne Spojenych Narodov: "(precursor is) a substance "readily convertible" into a substance under control" pricom "substances under control" su vsetky bezne aj menej bezne drogy. Skus uviest priklad prekurzora, ktory nie je psychotropnou latkou a da sa uzivat s ocakavnym efektom.
Nebudem sa obtazovat prekladom z anglictiny - kazdy sudny clovek si to precita. Zda sa mi, ze Ty si tiez jeden z tych, ktori si myslia, ze pravdu mozu mat len oni (alebo pohania nikdy). Precital si si aspon, co Ti ten Google napisal, ked uz ma na to odkazujes? Ktoru z tych viet chces prelozit? Otvor oci a nebud zabednenec, lebo to jedine si ukazal. Ani jedna z tych definicii nepotvrdzuje Tvoju teoriu, prave naopak: vsetky davaju za pravdu mne. Zda sa, ze mozes mat pravdu rovno pod nosom a aj tak ju nevidis... |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 14:09:47
|
Zbysku, neviem ci som dobre vysvetlil o co mi ide. Hulvati su vsade. S tym nic nenarobis.
Islo mi o nieco ine, co osvetlim na priklade. Na tebou zmienovanom fore posobil aj diskuter s nickom Zdeno. Ten raz zosmiestnoval veriacich tym, ze si zobral na paskal Bibliu. Tvrdil, ze nie je vieryhodna, a ako dokaz uviedol ze v kazdom z evanjelii je iny rodokmen Jezisa Krista, ktory sa navzajom nezhoduje. Samozrejme, napisal to povyseneckym a zosmiesnujucim stylom. Ja, vtedy este naivny som ho upoznornil, ze sa asi myli, ze ten rodokmen nie je v kazdom evanjeliu a tak ... na co sa on priznal, ze Bibliu este necital. Fopa, nevedel som co mam povedat. Neviem si predstavit ako by sa ukajali ateisti, ak by som sa im ja takto polozil na podnos. Presiel cas. Zrazu Zdeno zasa prisiel s teoriu roznych verzii rodokmena JK v kazdom Evanjleiu. Ostal som v soku, pretoze som si pamatal nas dialog. Opat som ho na to upozornil. Co som zaregitroval, prisiel s tym este raz ...
Chapes o co mi ide ? Ak sa niekto dotkne dostojnosti ineho na zaklade nepravdivych informacii. Tam zlutovania(od vlka) cakat nemozno ...
PS. Jednym s prikladov bola aj tvoje zamienanie tradicie a Tradicie na tvojich strankach. Hned prvy bod. Predpokladam, ze si pochopil, ze mam na mysli aj teba. |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 14:10:47
|
Zbysek, OK, pozriem si to a toho "sympatizanta si oťukám". Ale podľa správania je asi naozaj LEN SYMPATIZANTOM... ;) Ja som hovoril nie o sympatizantoch ale o naozajstných katolíkoch (nie formálnych a poblúdilých)... Ale máš pravdu - všetko je možné, no zatiaľ som sa s osočovaním KC na účet nonKC nestretol. Na rozdiel od naozajstných nekatolíckych veriacich, kde sú invektívy na stranu katolíkov na ich dennom poriadku... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 14:33:11
|
Pôvodne poslal Vlkodlak diskuter s nickom Zdeno. Ten raz zosmiestnoval veriacich tym, ze si zobral na paskal Bibliu. Tvrdil, ze nie je vieryhodna, a ako dokaz uviedol ze v kazdom z evanjelii je iny rodokmen Jezisa Krista, ktory sa navzajom nezhoduje. Samozrejme, napisal to povyseneckym a zosmiesnujucim stylom. Ja, vtedy este naivny som ho upoznornil, ze sa asi myli, ze ten rodokmen nie je v kazdom evanjeliu a tak ... na co sa on priznal, ze Bibliu este necital.
Jistě, rodokmen není v každém evangeliu, je jen ve dvou. A v každém z těchto dvou je poněkud jinak. Já si na tyto debaty také vzpomínám. A - nepřekrucuješ zas něco?
Zdeno je samozřejmě zvláštní exemplář - rád mudruje o věcech, o kterých nemá ani zběžný přehled. Ale neboj, to že si Bibli ani nepřečetl se mu stále vrací. Takže jednou si ji určitě přečte. Bude muset, pokud nebude chtít být stále za hlupáka.
PS. Jednym s prikladov bola aj tvoje zamienanie tradicie a Tradicie na tvojich strankach. Hned prvy bod. Predpokladam, ze si pochopil, ze mam na mysli aj teba.
Mně je srdečně jedno, zda tam píšeš malé nebo velké T. Mně zajímá, zda Tradice či tradice není v rozporu s kánonem. A zjistil jsem, že je. A jak jsem psal na začátku - pokud má být něco pravdivé, nesmí to obsahovat vnitřní rozpory. |
|
|
|
|
|
|