|
Odoslaný - 24 jún 2005 : 10:15:27
|
Priatelia nekatolíci. Vám teraz adresujem dve otázočky, na ktoré vás prosím, aby ste mi odpovedali. Musím si (a možno aj viacerí) ujednotiť niektoré veci, aby som vás lepšie mohol pochopiť a aj k vám pristupovať tak, aby naša komunikácia bola na úrovni.
Bratia nekatolíci, stále operujete pojmom "prví kresťania", "prvotná cirkev". Zaujíma ma, do kedy (do ktorého roku) akceptujete trvanie "prvotnej", "prvej" cirkvi. Druhá otázka: Poznáte (a) používate apoštolské vyznanie viery? (resp. ako vyznávate kresťanskú vieru)
Ďakujem Vám za odpovede.
|
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2005 : 11:40:30
|
quote: Pôvodne poslal veritas Bratia nekatolíci, stále operujete pojmom "prví kresťania", "prvotná cirkev".
Velmi jednoduché. Jsou to ti, o kterých je zpráva v NZ. Tedy ti, kteří ještě osobně Krista zažili, případně kteří to měli z první ruky. |
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2005 : 11:50:39
|
Tak tak, Prvotná cirkev, viď Skutky, napr.... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2005 : 11:55:43
|
Vader raz pisal, ze do Konstantina. Potom statne nabozenstvo - Babylon. |
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2005 : 12:01:15
|
Chlapci, nekatolíci, naštudujte si dejiny, potom môžeme na úrovni diskutovať...
P.S. Kto to určil, kde to je napísané, že prvotná cirkev je len potiaľ, pokiaľ ste to napísali...? Vážne, napíšte mi to, veľmi mi to ujasní moje poznatky... Ď. |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2005 : 20:50:33
|
Zaujíma ma, do kedy (do ktorého roku) akceptujete trvanie "prvotnej", "prvej" cirkvi. Formalizmus a blbina. Naco? Ale predsa: Prvotna cirkev - ti co boli s Kristom az kym nepomreli (ako kazda spravna rozprvka konci).
Poznáte (a) používate apoštolské vyznanie viery? (resp. ako vyznávate kresťanskú vieru) Poznam, pouzivam. Ale uz davno som sa zbavil nabozenstva a snazim sa krestanstvo zit. Teda az na male intermezzo posledneho pol druha roka. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 06:52:40
|
Gluto, mudrovat sa na nedari, hned je ohen na streche ...
Noze aspon dajake pletky, aspon o tom intermezzu ... |
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 11:59:38
|
Gluto, mudrovat sa na nedari, hned je ohen na streche ... Ale ked ten ohnik je tak prijemne teplucky. A aj sranda je ked kukas jak ten ohen hasici hasia. Aj akcne.
Noze aspon dajake pletky, aspon o tom intermezzu ... Ved intermezzo ste zazili vsetci na tomto fore. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2005 : 12:47:24
|
A po prvych krestanoch sa Duch Svaty ulozil spat . Inak to neustale matanie prvymi krestanmi je Cirkvou odsudeny blud archeologizmu . Prvy krestania boli taki ako my , hriesny , zbabeli zradcovski , nestali , ale aj hrdinski , verni , statocni . Proste akym je clovek po cele dejiny . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
|
|
|