Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Obliekanie
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Boh a zlo Téma Next Topic: Porod, epidural a bolest vseobecne
Strana: z 8

saxsax

Stav: offline

Odoslaný - 24 február 2014 :  14:36:03  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

ok, mozno by si vyhresil asi aj zenu ci dceru, ci mu dobre podrzala, nie ???

v SZ sa pise ze mas zabit kazdeho kto pracuje v sobotu, robis tak ???

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rasimo

Odoslaný - 24 február 2014 :  14:42:59  Zobraziť profil  Pridať rasimo do zoznamu priateľov
Podľa SZ sa my už príliš riadiť nemusíme a v trestaní ani asi riadiť nemáme, no ak sa podľa neho predsa orientujeme, mali by sme byť vždy miernejší ako je ten starý prísny SZ. A tiež sobota bola vymenená, teraz máme sviatočný deň nedeľu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 19 január 2014  ~  Posledná návšteva: 04 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 24 február 2014 :  14:47:24  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

sinceretly! kde si!!!

vysvetli mu co povedal Jezis o SZ !!!!!

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rasimo

Odoslaný - 24 február 2014 :  14:53:04  Zobraziť profil  Pridať rasimo do zoznamu priateľov
Podobne je v SZ povinná aj obriezka, ale u kresťanov je už naopak zakázaná. Bolo by to hriechom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 19 január 2014  ~  Posledná návšteva: 04 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 24 február 2014 :  14:56:30  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
Mal by si pravdu, ale len vtedy, ak by Jezis Kristus nepovedal:
citácia:
Evanjelium podľa Matúša - kapitola 5
17 Nemyslite si, že som prišiel zrušiť Zákon alebo Prorokov; neprišiel som ich zrušiť, ale naplniť.
18 Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní.
19 Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v Nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký.

20 Preto vám hovorím: Ak vaša spravodlivosť nebude väčšia ako spravodlivosť zákonníkov a farizejov, nevojdete do nebeského kráľovstva.
21 Počuli ste, že otcom bolo povedané: "Nezabiješ!" Kto by teda zabil, pôjde pred súd.
22 No ja vám hovorím: Pred súd pôjde každý, kto sa na svojho brata hnevá. Kto svojmu bratovi povie: "Hlupák," pôjde pred veľradu. A kto mu povie: "Ty bohapustý blázon," pôjde do pekelného ohňa.
23 Keď teda prinášaš dar na oltár a tam si spomenieš, že tvoj brat má niečo proti tebe,
24 nechaj svoj dar tam pred oltárom a choď sa najprv zmieriť so svojím bratom; až potom príď a obetuj svoj dar.
25 Pokonaj sa včas so svojím protivníkom, kým si s ním na ceste, aby ťa protivník nevydal sudcovi a sudca strážnikovi a aby ťa neuvrhli do väzenia.
26 Veru hovorím ti: Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš do ostatného haliera.
27 Počuli ste, že bolo povedané: "Nescudzoložíš!"
28 No ja vám hovorím: Každý, kto na ženu hľadí žiadostivo, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci.
29 Ak ťa zvádza na hriech tvoje pravé oko, vylúp ho a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby sa malo celé tvoje telo dostať do pekla.
30 A ak ťa zvádza na hriech tvoja pravá ruka, odtni ju a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby malo ísť celé tvoje telo do pekla.

citujem cteneho spominaneho sinceretlyho

pobavil si ma, najskor sa odvolavas na SZ a vzapäti ho negujes, vraj sa ho netreba zas strikne drzat

samozrejme, len vtedy ked nam pasuje, vsak ?

dalsia ukazka pravoverneho

pekny den

rasimo

Odoslaný - 24 február 2014 :  15:04:40  Zobraziť profil  Pridať rasimo do zoznamu priateľov

Ježiš povedal, že ani písmenko zo SZ nevypadne a že ho neprišiel zrušiť ale naplniť. No a to naplnenie je práve aj v tom, že hoci Starý Zákon káže do hriešnika hodiť kameňom, no keďže sme všetci hriešnici, tak nikto z nás vlastne právo hodiť tým kameňom nemá, také právo má iba človek absolútne bezhriešny. A takým je len Ježiš Kristus. A On je teraz aj našim sudcom a vykonávateľom trestov.

saxsax

Odoslaný - 24 február 2014 :  15:12:25  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
jasne, takto to vysveli svojej zene alebo dcere, az budu nebodaj znasilnene...

ked nie tak tak zas inak ...

clovek zasne, ako dokazete vsetko prekrutit, ako vam pasuje

hlavne ze uz nemate sobotu ...

bye

rasimo

Odoslaný - 24 február 2014 :  15:25:32  Zobraziť profil  Pridať rasimo do zoznamu priateľov
citácia:

pobavil si ma, najskor sa odvolavas na SZ a vzapäti ho negujes, vraj sa ho netreba zas strikne drzat

Pôvodne zaslal saxsax - 24 február 2014 :  14:56:30

Ja som sa ale na SZ odvolával nie preto, žeby som tvrdil, že sa ho máme striktne držať, ale len ako mrvnú orientačnú ukážku. Takže keby mi niekto znásilnil dcéru, chcel by som od neho len aby sa jej ospravedlnil a tiež aby aspoň prajavil ochotu vziať si ju za manželku ako káže SZ, však keď je pre neho taká vzrušujúca, mal by byť tomu len rád. Ale keby to odmietol, tak ho samozrejme tiež nezabijem, hoci to SZ v takom prípade káže, ak odmietne. Nechám to už na Pána Boha.

rasimo

Odoslaný - 24 február 2014 :  15:28:48  Zobraziť profil  Pridať rasimo do zoznamu priateľov
citácia:
jasne, takto to vysveli svojej zene alebo dcere, az budu nebodaj znasilnene...
Pôvodne zaslal saxsax - 24 február 2014 :  15:12:25

A prečo nie. Ježiš nás učí, aby sme milovali aj svojich nepriateľov. Bola by to asi ťažká skúška milovať toho človeka v takej situácii, ale aj také skúšky na nás Boh dopúšťa.

guest636

Odoslaný - 24 február 2014 :  16:56:14  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Podobne je v SZ povinná aj obriezka, ale u kresťanov je už naopak zakázaná. Bolo by to hriechom.

Pôvodne zaslal rasimo - 24 február 2014 :  14:53:04

naozaj? aj ked ked je na obriezku medicinsky dovod?

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 24 február 2014 :  16:59:18  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Takže keby mi niekto znásilnil dcéru, chcel by som od neho len aby sa jej ospravedlnil a tiež aby aspoň prajavil ochotu vziať si ju za manželku ako káže SZ...
Pôvodne zaslal rasimo - 24 február 2014 :  15:25:32
zacitil som smrad dalsieho nefalsovaneho trolla; takyto vykal by si pred svojim dietatom nedovolil ani vyslovit, nie to to este povazovat za dostatocne a uspokojive riesenie pre obet

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 24 február 2014 :  21:46:54  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:

sinceretly! kde si!!!

Pôvodne zaslal saxsax - 24 február 2014 :  14:47:24

V SZ je napísané aj to, že máme neveriacich pobiť mečom aj s celou ich rodinou. Naozaj trváš na tom, aby sme doslovne dodržiavali SZ?

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 25 február 2014 :  00:01:05  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

sinceretly! kde si!!!

Pôvodne zaslal saxsax - 24 február 2014 :  14:47:24

V SZ je napísané aj to, že máme neveriacich pobiť mečom aj s celou ich rodinou. Naozaj trváš na tom, aby sme doslovne dodržiavali SZ?

Pôvodne zaslal Mx - 24 február 2014 :  21:46:54

verim tomu, ze keby ste tu moc znova mali, robili by ste to znova, nemusis ma presviedcat

nic to nemeni na fakte, ze bibliu si vykladate a upravujete ako potrebujete , staci sledovat vase diskusie

a hlavne, uz davno sa nou neriadite, pretoze dovod je prozaicky

cela krestanska teologia postavena na Bozskom povode sa vyvijala v sulade so socialnymi procesmi v spolocnosti a bude to tak aj nadalej, historia to potvrdzuje, darmo tu budu fanaticky dogmatici kopirovat a ohanat sa celymi citatmi z biblie ako nemennymi bozimi zakonmi

Mx

Odoslaný - 25 február 2014 :  09:42:58  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
verim tomu, ze keby ste tu moc znova mali, robili by ste to znova, nemusis ma presviedcat

nic to nemeni na fakte, ze bibliu si vykladate a upravujete ako potrebujete , staci sledovat vase diskusie

a hlavne, uz davno sa nou neriadite, pretoze dovod je prozaicky

cela krestanska teologia postavena na Bozskom povode sa vyvijala v sulade so socialnymi procesmi v spolocnosti a bude to tak aj nadalej, historia to potvrdzuje, darmo tu budu fanaticky dogmatici kopirovat a ohanat sa celymi citatmi z biblie ako nemennymi bozimi zakonmi
Pôvodne zaslal saxsax - 25 február 2014 :  00:01:05

Nemôžem Ti brať Tvoju vieru, no ja sa Starým Zákonom neriadim a ani nemienim, okrem desatora.
Ja si Bibliu nevykladám ako chcem, snažím sa byť v línii toho, ako ju vykladá Cirkev už 2000 rokov a to je stále rovnaké.

Ale priznávam, že sa vždy nájdu takí, ktorí skúsia aj Boha využiť vo svoj prospech. A tiež ma mrzí, že sa nájdu ľudia, ktorí hádžu všetkých do jedného vreca, ako keby boli všetci katolíci nejakí, všetci Indiáni onakí a pod. Toto škatuľkovanie aj Tebe osobne vadí, tak nechápem, prečo robíš voči nám to isté. Nie je to od Teba fér.

Ešte by tu bola aj taká možnosť, že nie náboženstvo je ovplyvňované spoločnosťou a jej zmenami, ale že spoločnosť je ovplyvňovaná náboženstvom, ktoré vyvoláva zmeny. A najväčšia sranda je, že ja osobne sa nemusím ničím oháňať, nikoho nenútim moje príspevky čítať. Keď sa ma spýtaš na môj názor, alebo na odpoveď, dám, ako s ňou naložíš, je Tvoja vec. Len sa mi nesnaž dokazovať, že som hlupák, keď verím, lebo nejaký človek v minulosti upaľoval čarodejnice a hovoril o sebe, že je katolík. To o sebe hovoril nejaký čas aj Hitler. A sú snáď preto všetci katolíci fašisti?

Nepáči sa mi toto otáčanie implikácie bez overovania platnosti.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 25 február 2014 :  10:30:58  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

ja mam rad vo veciach jasno ... takze ak mi tu zacne nejaky fanatik dogmatik vytahovat bibliu a prezentovat ju ako jediny moralny kredit, nech najskor dokaze ze sam sa nou riadi, ze ide prikladom, a ak nie, zaujma ma preco tak nekona ...

sinceretly tu odvadza fakt medvediu sluzbu pre katolikov

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  10:34:07  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Ako vies ze mal na mysli pozemsky den?
Pôvodne zaslal mak - 22 február 2014 :  13:51:23

nuz aky iny den by mal na mysli? den sa moze vztahovat iba na planetu o ktorej sa bavime, alebo sa ti zda, ze sa v genesis spomina nejaka ina planeta?

ak chces genesis (a stvorenie za sest pozemskych dni) brat doslovne, musis ju brat doslovne celu, nie iba casti co tebe vyhovuju

Pôvodne zaslal guest636 - 22 február 2014 :  15:41:30

Guest, ak brat celu knihu Genezis, tak aj vsetky ostatne knihy, lebo cela Biblia je prepojena ako take puzzle a ak tu chces s niecim argumentovat, najprv by si si mal precitat toto:
citácia:
Kniha žalmov - kapitola 90
4 Veď tisíc rokov je u teba ako deň včerajší, čo sa pominul, a ako jedna nočná stráž.

Druhý Petrov list - kapitola 3
8 Toto jedno nech vám je, milovaní, zjavné: že u Pána je jeden deň ako tisíc rokov a tisíc rokov ako jeden deň.

=> po precitani tohoto je zjavne, ze tvoj zaver je nespravodlivy a nefer, lebo si si neprecital aj ostatne casti Biblie, ktore hovoria na temu den.

=> mas poucenie: Ak argumentovat, tak poriadne, inak nech ti slovicko argumentovanie nepride ani na mysel.

Vies, ako sa hovori, guest.. 2x meraj a raz rez.

Navyse ty celej Biblii neveris, tak absolutne, ale ze absolutne nerozumiem tomu, preco si ju beries do ust a preco nou argumentujes, ak neveris tomu, co je v nej napisane. Preco potom argumentujes a sudis Bibliu, ak jej neveris? Preco ju neskumat poriadne? Preco skumas len tie casti, ktore sa daju spochybnit a hned na to, ako ti tu niekto ukaze aj ostatne casti z Biblie, zmlknes? Preco? Preco vzdy zmlknes, guest, ak tu niekto uvedie aj ostatne casti z Biblie?

Ty si si tu dal ustrizok, ktory ti tu nieco potvrdzoval, alebo saxsax to bol ci kto, a ked som tu dal ten isty text a aj s tym uvodom, ktory bol vami vytrhnuty, uz neviem presne, ktorym z vas 2, ale asi guestom, tak to, co odcitoval 1 z vas malo uplne iny vyznam nez to, co som tu odcitoval ja - 1 z vas 2 tu odcitoval nieco vytrhnute z kontextu a malo to uplne iny vyznam ako to, co som tu dal ja - to iste, len som doplnil chybajuci uvod a zaver, ktore ste vytrhli z celeho kontextu!!!!!!!!!!

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  10:48:27  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Ja nechcem a ani neberiem Bibliu doslovne co sa tyka vyrokov co patria do posobnosti exaktnych vied. Biblia je ucebnica dobreho zivota, ukazovatel na ceste spasy ale nie ani ucebnica historie a ani prirodnych vied. K prirodnym vedam sa vyjadruje obrazne symbolickym jazykom. V tom jazyku den znamena ucelene casove obdobie ale nehovori nic o jeho trvani. Dokonca jednotlive "dni" v biblickom jazyku nemusia mat ani rovnsku dlzku

Pôvodne zaslal mak - 22 február 2014 :  20:33:45

v "symbolickom biblickom jazyku" den neznamena vobec nic, nevstahuje sa na nic, lebo clovek, ktory tie slova pisal si pravdepodobne ani neuvedomoval (a nic viac nemozno ani ocakavat od primitivnych ludi tej doby), ze den a striedanie dna a noci suvisi prave s rotaciou planety; postup tvorenia vztahujuci sa na oddelenie dna od noci je zjavne oddeleny od vzniku slnka a v nespravnom poradi aby aspon obrazne mohol byt povazovany za plauzibilny - pojem den je v biblii pouzity takym sposobom, ze nie je mozne ho ani len symbolicky napasovat na to, co pozname pod pojmom "den"; s tym uzko suvisi aj Joz 10:12-13, v ktrom boh zastavil Slnko za ucelom predlzenia dna, co je ale aj v ramci geocentrickeho modelu nezmysel, lebo tym by sa den paradoxne o nieco skratil, vid logicke vysvetlenie G. Galileiho: http://www.inters.org/Galilei-Benedetto-Castelli

verit v to, ze svet bol stvoreny za sest "dni" (a samozrejme dalsie veci v biblii opisujuce fungovanie, tvar a usporiadanie zeme/vesmiru) samozrejme mozete, ale ziadnym sposobom sa nemozete opriet o vedu ak by ste tuto vieru chceli co i len vzdialene zosuladit so skutocnostou, az tak extremne sa lisia opisy v biblii od skutocnosti (http://hypertextbook.com/eworld/geocentric.shtml)

Pôvodne zaslal guest636 - 22 február 2014 :  22:40:03

dalej k tomuto:
tu to je:
citácia:
Kniha Jozue - kapitola 10
7 Jozue vytiahol z Galgaly hore a s ním všetci bojovníci, všetko udatní mužovia.
8 A Pán povedal Jozuemu: "Nestrachuj sa pred nimi! Veď som ich dal do tvojich rúk! Nikto z nich ti neodolá."
9 Tu ich Jozue odrazu prepadol - celú noc totiž tiahol z Galgaly hore -
10 a Pán ich uviedol do zmätku, takže im spôsobil pri Gabaone veľkú porážku. Potom ich prenasledovali po ceste vystupujúcej k Bethoronu a bili ich až do Azeky a až do Makedy. -
11 Ako utekali pred Izraelitmi, boli práve na zostupe z Bethorona, keď Pán dopustil, že na nich padali z neba veľké kamene až po Azeku. A viac bolo tých, čo prišli o život pri ľadovci, ako tých, čo pobili Izraelovi synovia.
12 Vtedy zvolal Jozue k Pánovi - totiž v ten deň, keď Pán vydal Amorejčanov do rúk synov Izraela - a povedal pred Izraelitmi: "Slnko, zastav sa nad Gabaonom a mesiac, nad údolím Ajalon!"
13 A slnko zostalo stáť i mesiac sa zastavil, kým sa ľud nevypomstil na svojich nepriateľoch. Či to nie je napísané v "Knihe spravodlivých"? Slnko sa zastavilo uprostred neba a neponáhľalo sa zapadnúť skoro celý deň.
14 Takého dňa ako tento nebolo ani predtým, ani potom, keď Pán poslúchol na hlas človeka. Lebo Pán bojoval za Izrael.

Guest, svoj prispevok si napisal takym stylom, akokeby si zil v minulosti a teraz vedel, co vsetko sa stalo, akoby si bol vsevedom a vsetko ohladom toho vedel a akoby si nam teraz podal vsetko to, co si uz videl vtedy, co sa stalo.

Mozno ze vtedy mal den a noc ine trvanie a po tej udalosti sa to zmenilo alebo je dalsia moznost ze to trvalo tak dlho dokym sa to akoby "nezresetovalo" - ze predstavte si hodinky, ktore ukazuju 00:00 - polnoc - a vy z nich vyberiete baterky a pockate az na 23:59 a presne o 00:00 do nich date znova baterky - a vuala - nic sa nestalo - den a noc malo pred tym take iste trvanie ako po tejto udalosti. Je celkom mozne, ze nieco takeho urobil Boh so slnkom a mesiacom alebo mozno ze to dopadlo inak, kazdopadne ak je to tam napisane, => stalo sa to a ty, guest, sa ku tomu stavias tak, akoby sa tato udalosat nikdy nestala a chces ju vyvratit, takto sa spravas, lebo takto sa sprava veda - kym nie su dokazy, tak skuma s neveriacou hlavou, dokym neuvidi dokaz, potom uveri. Lenze tu ten dokaz uz je a viac tu uz nie je co skumat, iba ak, tak to, co je napisane v Biblii a to, co tam je napisane, si uz videl, tak kde je problem? No? Vies nam vsetkym napisat, kde je problem, guest?

Problem bude zjavne medzi tvojim monitorom a stolickou, na ktorej sedis, guest, to len na priblizenie toho - aky si, lebo ak by si taky nebol, tak by si nenapisal to, co si napisal.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 25 február 2014 :  10:51:54  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
Preco skumas len tie casti, ktore sa daju spochybnit...

lol, takze biblia sa da spochybnit? ... uz to uznavas aj ty ???

to mi je ale pokrok

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:01:27  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
fakt je taky, ze pozorovatelna a pozorovana skutocnost dava za pravdu mne

guest, robis si srandu?
citácia:
prave na zaklade biblie bol vypracovany geocentricky kozmologicky system, ktory pretrval nejakych tych 1600 rokov a miatol ludi; az postupnym hromadenim vedomosti prisli ludia na to, ze zakladat akukolvek vedecku hypotezu/teoriu na biblii je nespravne a stratou casu

a co ak to tak nie je?
citácia:
vsak povedz mi ty sam - poznas nejaku vedecku teoriu, ktora by bola vypracovana na zaklade nejakych udalosti v biblii? ja ziadnu nepoznam

ja poznam 1 taku - vola sa evolucna teoria. A preco? Lebo pozrite sa na to, co vsetko uci evolucna teoria - vsetko je v nej presne naopak, ako je to podane v Biblii.

Evolucna teoria uci, ze to islo pekne postupne: od cisla 1 az po cislo 10.
Biblia uci to iste - ze vsetko to islo pekne postupne: od cisla 1 az po cislo 10.

A ked sa pozriete na to, ako je to napisane v Biblii, zistite, ze to, co je tam napisane, bolo skor, ako vzdnikla evolucna teoria a => toto je velmi, velmi velke plus pre Bibliu v tom, ze ak by sme chceli zistit, kto od koho kopiroval a obracal vsetko naopak, tak zistime, ze evolucna teoria bola poskladana az po tom, ako bola napisana Biblia.

Uz samotny fakt, ze vsetko presne, co je napisane v Biblii, tak ze to iste je v evolucnej teorii a je to tam presne naopak ohladom toho, ako vznikol svet - nam hovori, ze tu bol nejaky clovek, popripade urcita skupina ludi, ktori si dokladne precitali komplet celu Bibliu a na zaklade tejto knihy Genezis si vytvorili evolucnu teoriu - ze vsetko to prevratili naopak a prevratili to.

Uz len ten samotny fakt, ze je to naozaj tak, je velmi podozrivy a dovolim si tvrdit, ze je to viac ako 100% cisty pravy a nefalsovany dokaz toho, ze je to naozaj tak, lebo: precitajte si Bibliu a velmi dokladne. A potom si precitajte evolucnu teoriu a zistite, ze tam je to opisane presne naopak.

Casti su rovnake - ze cast stvorenia zeme, potom cast stvorenia rastlin, potom neviem coho vsetkeho - ide to tak postupne, len to vnutro je uplne odlisne a uplne vsetko je odlisne a prevratene v tej evolucnej teorii - evolucna teoria uci, ze najprv boli plazy a az potom ostatne zvery a Biblia uci, ze najprv boli tie normalne zvierata a az potom tie plazy a evolucna teoria uci, ze najprv boli vtaky a az potom zvierata chodiace po zemi a Biblia to podava tak, ze najprv boli zvierata chodiace po zemi a az potom vtaky.

A tak to ide dokola.

A uz len ten jediny fakt je najvacsim dokazom toho, ze evolucna teoria bola urobena na zaklade Bible - knihy Genezis a ze vsetko to bolo prevratene.

Dovolim si stvrdit, ze ak by sa pozrela Kristova Cirkev na to, co pise Biblia a porovnala to s evolucnou teoriou, tak by si povedala, ze dobre teda, na zaciatku bol velky tresk, Boh to vsetko takto postupne tvoril a preco potom Cirkev nepridala aj druhu upravu - ze to tvorenie bolo presne naopak? Lebo ak by to urobila, neschvalila by evolucnu teoriu, lebo ta teoria, ktora by jej vysla, tak by to bolo to iste, co je napisane v Biblii a => schvalila by Bibliu, knihu Genezis, lenze ona to neurobila, lebo Satan vo Vatikane.

On vsetko rozvracia a prevracia presne naopak, lebo zavidi Bohu, ze On nekonecne vsetko presahuje a ze nikto nie je ako On, ze bez Boha nepovstalo nic z toho, co povstalo, On dal tomu vsetkemu slobodnu volu a vyber je len na nas a kto si co zvoli, to bude mat a aby to bolo spravodlive, On nenecha nic bez trestu, lebo On nenavidi nepravost (=hriech). Satan zavidi Bohu Jeho nekonecnu moc a preto robi to, co robi.

Boh na konci toho vsetkeho vyuctuje s kazdou 1 bytostou a kazdy bude vediet, co vsetko urobil, kazdy dostane svoju odplatu podla jeho skutkov, za to, co vsetko robil, Boh potresta kazdu 1 nepravost, lebo slobodnu volu sme dostali na to, aby sme mohli Boha milovat a nie na nepravosti, lebo my sme samych seba nestvorili, to Boh nas stvoril z nicoho mocou Jeho ust, myslienok, mysle, Jeho mocou a to vsetko nam nepatri ani omylom, my sme len toho spravcami - Boh nam to zveril vsetko, co nam dal, aby sme sa o to starali a zveladovali to a to su tie talenty, ktore nam Boh dal, Boh nam to nedal na to, aby sme to zneuzivali, On nam to dal na to, aby sme to zveladovali a starali sa o to spolu s Nim z nekonecnej lasky k Nemu. Ale nie vsetci prijali toto pozvanie do spolocenstva s Nim, a tak su v pekle, aj demoni - oni tam boli ako 1. a clovek po pade po nich spadol do pekla - vsetci ti, ktori sa nechceli dat na stranu Boziu, zahynuli.

Boh je Bohom na to, aby bol Boh a => co povie On, to treba respektovat. Inak On nenecha nic bez trestu, lebo On nenavidi nepravost-hriech.

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:09:00  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
Preco skumas len tie casti, ktore sa daju spochybnit...

lol, takze biblia sa da spochybnit? ... uz to uznavas aj ty ???

to mi je ale pokrok

Pôvodne zaslal saxsax - 25 február 2014 :  10:51:54

Myslim len utrzky, ktore sa daju spochybnit vtedy a len vtedy, ak sa neukazu cele casti, ale len urcite utrzky, tak ano, tie je mozne spochybnit a na zaklade nich sa da utvorit mylny nazor.

Ak ma byt zaver a nazor pravdivy a spravodlivy, nesmie to byt vsetko vytrhnute z kontextu, inak dojde k tomu, co si napisal, saxsax - k mylnemu zaveru - takito ludia, ktori veci vytrhavaju z kontextu, tak si na zaklade spochybnovania utrzkov dokazuju svoje nazory a hned na to, ako im niekto k tomu ukaze cely celok, zmlknu takito ludia a uz su radsej ticho, lenze s kazdym 1 takymto zmlknutim sa usevdcuju este viac, nez ako keby na to zareagovali.

Jedine, ze by si priznali svoju vlastnu chybu. Vtedy by sa usvedcili dobrovolne.

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:25:23  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
nie je ziaden exegeta, ktory by bol schopny obhajit nespravne udaje v genesis a ine stati v biblii priamo tykajuce sa kozmologie a astronomie s tym co pozorujeme;

tato veta by bola pravdiva vtedy a len vtedy, ak by si poznal vsetkych ludi - tych, co zili v minulosti, tych, co ziju v pritomnosti a este aj tych, ktori by zili v buducnosti - tak len vtedy by si mal pravdu.
citácia:
takisto mi nie je znama ziadna teologicka praca, ktora by genesis dokazala obhajit pred prisnym pohladom vedy;

su len 2 vedy - nabozenska-veriaca a protinabozenska-neveriaca.
Nabozenska-veriaca je taka ista, ako protinabozenska-neveriaca, ibaze nespochybuje pravdu.
A zase protinabozenska-neveriaca veda je ta, ktora sa oddelila od pravej Bozej vedy a zacala ist proti Bohu a skuma vsetko mozne, ale to, co moze ludom pomoct uverit v Boha, tak to ostro vystrihava a spaluje do pece a dava to niekde do zabudnutia vsetky taketo informacie a poznatky - skuma si len to, co jej vyhovuje, aby to mohlo ist proti Bohu.
Pravda vsak vzdy vyjde najavo.
citácia:
samozrejme nasli sa fundamentalisti, ktori vykladaju udalosti v biblii doslovne,

vidis, najprv pises, ze sa nikto nenasiel a hned na to, ze sa nasli.
citácia:
lenze vo vedeckych kruhoch nie su brani vazne

ak by si nenapisal tuto cast hned za tym vsetkym, usvedcil by si sa, ale tym, ze si to tu vlozil, si sa usvedcil este viac.
1 zahovaranie za druhym, guest.
citácia:
cital som aj encykliku Fides et ratio a ani v nej som nenasiel ziadne konkretne vysvetlenia

nenasiel si to, co by ti vyhovovalo - co by bolo proti Bohu. Tak si urcite zacal citat dalsie texty.
citácia:
cital som aj encykliku Fides et ratio a ani v nej som nenasiel ziadne konkretne vysvetlenia, len neustale a neurcite uistovanie ze rozum a viera nie su v rozpore

Nasledujuce slova hovoria za vsetko:

Citat teistov-veriacich:
Z rozumneho uvazovania clovek dochadza k zaveru, ze Boh skutocne existuje a ze skutocne musi existovat. Niekde som cital taky citat, ktory hovoril, ze naozaj, kto ma rozum, vie, ze Boh existuje.

Citat ateistov-neveriacch:
Z rozumneho uvazovania je jasne, ze Boh neexistuje.

Ateisti si prekrutili teisticky citat. Na zaklade coho tvrdim, ze je to pravda? Lebo prv, ako niekto bol, Boh hovori, ze On je.
Precitajte si Bibliu a tam je to napisane, ze Boh bol prvy. Potom to ludstvo sa rodilo a mnozilo a zacali vznikat nazory ludi, ze Boh neexistuje.

Len tak mimochodom - velmi ma zaujalo, ze vsetky tie ateisticke citaty, ktore su, tak ked som videl teisticke citaty, bolo to presne opacne - v ostrom protiklade. Je to nieco ako to, co je napisane v Biblii ked to porovname s evolucnou teoriou. Ze Biblia bola napisana prv a pozrite sa na to, co ej napisane v evolucnej teorii - presny, ale uplne ze presny opak.

O niecom to svedci.

Rovnako tak aj tie prekrutene ateisticke citaty, ktore boli inspirovane teistickymi citatmi, len si ich ateisti prekrutili presne naopak.

A na zaklade tohoto - taka pomocka, si mozete na to utvorit vas nazor:
citácia:
Kniha žalmov – Ž 14
Pochabosť bezbožných
1
Zbormajstrovi. Dávidov žalm.
Blázon si v srdci hovorí: „Boha niet.“
Skazení sú a ohavnosti páchajú.
Nikto z nich nerobí dobre.
2
Pán pozerá z neba na synov ľudských
a skúma, či je niekto rozumný a hľadá Boha.
3
Všetci poblúdili, všetci sa skazili;
nikto nerobí dobre, veru, celkom nik.
4
Či nezmúdrejú tí, čo páchajú neprávosť
a požierajú môj ľud, akoby jedli chlieb?
Nevzývajú Pána;
5
ale ešte stŕpnu od strachu,
lebo Boh sa ujíma potomstva spravodlivých.
6
Vy chcete zmariť plány bedára,
lež Pán je jeho útočišťom.
7
Kiež príde Izraelu spása zo Siona!
Keď Pán vyslobodí svoj ľud zo zajatia,
Jakub zaplesá, poteší sa Izrael.

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:27:46  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
saxsax, odpovede na tvoje otazky su v tych predoslych 2 prispevkoch, ktore som napisal v tejto teme.

Pôvodne zaslal sinceretly - 22 február 2014 :  14:07:04

takze ziadna odpoved, nemas co k tomu povedat, ako vzdy

ty uz nikdy nechod na mna s bibliou ako jedinym spravnym moralnym kredom, ty nemas na to pravo, pretoze podla biblie nezijes,nedodrzujes co ti biblia prikazuje, si falosny clovek ...
Pôvodne zaslal saxsax - 23 február 2014 :  18:55:10

nieco takehoto by si mohol pisat len vtedy, ak by si ty sam vtedy tak zil.

Precitaj si toto, saxsax:
citácia:
Evanjelium podľa Lukáša - kapitola 6
41 Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš?
42 Ako môžeš povedať svojmu bratovi: "Brat môj, dovoľ, vyberiem ti smietku, čo máš v oku," keď vo svojom vlastnom oku brvno nevidíš? Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku, čo je v oku tvojho brata.

Guliver

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:28:54  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
Myslim len utrzky, ktore sa daju spochybnit vtedy a len vtedy, ak sa neukazu cele casti, ale len urcite utrzky, tak ano, tie je mozne spochybnit a na zaklade nich sa da utvorit mylny nazor.
Pôvodne zaslal sinceretly - 25 február 2014 :  11:09:00

Sinceretly poďme postupne: kto je autorom prvých päť kníh Starého zákona? A skôr ako odpovieš pozri nasledovné:

Smernice Pia XII. podčiarkla a aplikovala Pápežská biblická komisia 16. jan. 1948 v odpovedi parížskemu kardinálovi Suhardovi na otázku o chronológii „dokumentov“ Pentateuchu. V odpovedi sa rozlišujú tri obdobia:

1. Predmojžišovské obdobie: V Pentateuchu sú písomné dokumenty a ústne tradície, ktoré jestvovali už pred Mojžišom. O ich podstatných zložkách, názvoch a čase vzniku sa však nateraz nevie nič určité.

2. Mojžišovo obdobie: Intenzívnym štúdiom, zdravou kritikou a porovnávaním výsledkov pomocných biblických vied sa nepochybne zistí „veľký podiel a hlboký vplyv, ktorý mal Mojžiš ako autor a zákonodarca“ na pôvod Pentateuchu.

3. Pomojžišovské obdobie: V dnešnom Pentateuchu sú redakčné prvky a zvláštnosti, ktoré možno vysvetliť existenciou rôznych prameňov alebo osobitným spôsobom myslenia a vyjadrovania starovekých pisateľov na Blízkom východe, alebo zakomponovaním rôznych literárnych druhov pri redakčnom spracovaní tradovaného materiálu.

No dnes sa už v každom prípade pripúšťa postupný vývin a vzrast mojžišovských zákonov, ktoré sa museli prispôsobiť sociálnym a náboženským podmienkam neskorších čias, ako aj zmene historických faktorov a životných podmienok.

http://dkc.kbs.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:29:59  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
nieco takehoto by si mohol pisat len vtedy, ak by si ty sam vtedy tak zil.

ale co ?

tak sa toho sam drz, necituj tu pasaze podla ktorych sam nezijes !

saxsax

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:35:11  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
No dnes sa už v každom prípade pripúšťa postupný vývin a vzrast mojžišovských zákonov, ktoré sa museli prispôsobiť sociálnym a náboženským podmienkam neskorších čias, ako aj zmene historických faktorov a životných podmienok.

zvyraznene pre teba sinceretly ! chapes uz konecne o co mi ide?

nieco podobne som napisal o niekolko prispevkov vyssie ....

a to

citácia:

Strana: z 8 Previous Topic: Boh a zlo Téma Next Topic: Porod, epidural a bolest vseobecne  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06