Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Obliekanie
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Boh a zlo Téma Next Topic: Porod, epidural a bolest vseobecne
Strana: z 8

sinceretly

Stav: offline

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:41:59  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
saxsax, odpovede na tvoje otazky su v tych predoslych 2 prispevkoch, ktore som napisal v tejto teme.

Pôvodne zaslal sinceretly - 22 február 2014 :  14:07:04

takze ziadna odpoved, nemas co k tomu povedat, ako vzdy

ty uz nikdy nechod na mna s bibliou ako jedinym spravnym moralnym kredom, ty nemas na to pravo, pretoze podla biblie nezijes,nedodrzujes co ti biblia prikazuje, si falosny clovek ...

Pôvodne zaslal saxsax - 23 február 2014 :  18:55:10

citácia:
citácia:
nieco takehoto by si mohol pisat len vtedy, ak by si ty sam vtedy tak zil.

ale co ?

tak sa toho sam drz, necituj tu pasaze podla ktorych sam nezijes !

Pôvodne zaslal saxsax - 25 február 2014 :  11:29:59

odpoved mas tu, saxsax:
citácia:
Mal by si pravdu, ale len vtedy, ak by Jezis Kristus nepovedal:
citácia:
Evanjelium podľa Matúša - kapitola 5
17 Nemyslite si, že som prišiel zrušiť Zákon alebo Prorokov; neprišiel som ich zrušiť, ale naplniť.
18 Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní.
19 Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v Nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký.

20 Preto vám hovorím: Ak vaša spravodlivosť nebude väčšia ako spravodlivosť zákonníkov a farizejov, nevojdete do nebeského kráľovstva.
21 Počuli ste, že otcom bolo povedané: "Nezabiješ!" Kto by teda zabil, pôjde pred súd.
22 No ja vám hovorím: Pred súd pôjde každý, kto sa na svojho brata hnevá. Kto svojmu bratovi povie: "Hlupák," pôjde pred veľradu. A kto mu povie: "Ty bohapustý blázon," pôjde do pekelného ohňa.
23 Keď teda prinášaš dar na oltár a tam si spomenieš, že tvoj brat má niečo proti tebe,
24 nechaj svoj dar tam pred oltárom a choď sa najprv zmieriť so svojím bratom; až potom príď a obetuj svoj dar.
25 Pokonaj sa včas so svojím protivníkom, kým si s ním na ceste, aby ťa protivník nevydal sudcovi a sudca strážnikovi a aby ťa neuvrhli do väzenia.
26 Veru hovorím ti: Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš do ostatného haliera.
27 Počuli ste, že bolo povedané: "Nescudzoložíš!"
28 No ja vám hovorím: Každý, kto na ženu hľadí žiadostivo, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci.
29 Ak ťa zvádza na hriech tvoje pravé oko, vylúp ho a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby sa malo celé tvoje telo dostať do pekla.
30 A ak ťa zvádza na hriech tvoja pravá ruka, odtni ju a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby malo ísť celé tvoje telo do pekla.

citujem cteneho spominaneho sinceretlyho

pobavil si ma, najskor sa odvolavas na SZ a vzapäti ho negujes, vraj sa ho netreba zas strikne drzat

samozrejme, len vtedy ked nam pasuje, vsak ?

dalsia ukazka pravoverneho

pekny den

Pôvodne zaslal saxsax - 24 február 2014 :  14:56:30

zabudol si odcitovat aj to, co si vystrihol - ze Stary Zakon bol docasny, dokym neprislo prislubenie Abrahamovi od Boha - nastolenie Noveho Zakona Jezisom Kristom.

Jezis Kristus ked tu bol, potom povedal, ze Boh moze vznudit Abrahamovi deti aj z tohoto pokolenia.

=> Stary Zakon bol docasny, vsetko v Starom Zakone je predobrazom Noveho Zakona.

Ludia mali v Starom Zakone predobrazy a my v Novom Zakone mame tu pravu podstatu - lasku.

Ludia v Starom Zakone dodrziavali vonkajsie casti a vnutro len tak, ako im to bolo predlozene - v predobrazoch to mali vsetko a aj oni museli milovat bliznych, oni boli vtedy sluhami Bozimi - Bozi lud bol v Starom Zakone - sa nazyvali sluhami - Boh ich tak nazyval - sluha Mojizs...
A este aj pomenovanim syn cloveka nazyval Boh svojich prorokov v Starom Zakone.

Bolo to tak preto, lebo Jezis Kristus, ked ustanovoval Novy Zakon, povedal, ze hla, uz vas nenazyvam sluhami, ale priatelmi, lebo sluha nevie, co robi jeho Pan.

Je to dobra Bozia vola, ze vola svojich sluhov priatelmi a ze viac ich uz nevola sluhami a synmi cloveka, ak nimi aj su, ale ze ich uz vola svojimi priatelmi, ba dokonca svojimi synmi - Jezis Kristus povedal svojim sluhom, ze su jeho priatelmi a Bozimi synmi - a nieco takehoto sa za Stareho Zakona stat nemohlo ani omylom, lebo ti ludia nevedeli, co robi ich Pan - Boh, lebo mali len predobrazy, preto ich Boh mohol nazyvat len sluhami a pomenovanim syn cloveka, ale Boh je Laska a Stary Zakon bol len docasny, kym neprislo Bozie prislubenie - Mesias - Jezis Kristus - Ktory by nastolil Novy Zakon. A aj ho ustanovil.

V radiu Lumen bola taka relacia a povedalo sa v nej, ze ludia v Starom Zakone to mali akoby horsie alebo take nejake - ze im to viac skodilo ako pomahalo - ze museli vsetko to zachovavat a ze ich to zväzovalo alebo co a ze kvoli tomu ludia pachali tolko hriechov, ale muselo to byt - to bolo docasne, dokym Jezis Kristus neustanovil Novy Zakon a Jezis povedal farizejom, zakonnikom a dalsim, ktori zili este v Starom Zakone, ze ak neprijmu Novy Zakon, umru, zahynu, lebo cistia nadoby zvonku, ale zvnutra su plne vselijakej necistoty. A ze mali rozdat svoje vnutro ako almuznu a ze vsetko im potom bude ciste. A tym, ktori Ho prijali, dal moc stat sa Bozimi Synmi a naozaj - stali sa nimi a teraz su v Nebi. Hallelujah. †

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  11:51:12  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

sinceretly! kde si!!!
vysvetli mu co povedal Jezis o SZ !!!!!

Pôvodne zaslal saxsax - 24 február 2014 :  14:47:24

V SZ je napísané aj to, že máme neveriacich pobiť mečom aj s celou ich rodinou. Naozaj trváš na tom, aby sme doslovne dodržiavali SZ?

Pôvodne zaslal Mx - 24 február 2014 :  21:46:54

a ak by sme pristupili na to, co hovori saxsax, znova by sa odvolal, tentoraz na Novy Zakon.

Pripomina mi to toto, sledujte:
citácia:
Matúš 11, 16–19

16 Komuže prirovnám toto pokolenie? Podobá sa deťom, čo vysedávajú na námestí a pokrikujú na: svojich druhov:

17 “Pískali sme vám, a netancovali ste;
nariekali sme, a neplakali ste.”

18 Prišiel Ján, nejedol a nepil, a hovoria: “Je posadnutý zlým duchom.” 19 Prišiel Syn človeka, je a pije, a hovoria: “Hľa, pažravec a pijan, priateľ mýtnikov a hriešnikov!” No múdrosť ospravedlňujú jej skutky.”

Jezis Kristus nas na to upozornil:
citácia:
14 Zabudli si vziať chleba a na lodi mali so sebou iba jeden chlieb. 15 A on ich varoval: "Dajte si pozor a chráňte sa kvasu farizejov i kvasu Herodesa!"

Evanjelium podľa Lukáša - kapitola 11
42 No beda vám, farizeji, lebo dávate desiatky z mäty, ruty a z každej zeleniny, ale spravodlivosť a Božiu lásku obchádzate! Toto bolo treba robiť a tamto nezanedbávať!
43 Beda vám, farizeji, lebo máte radi prvú stolicu v synagógach a pozdravy na uliciach!
44 Beda vám, lebo ste ako neoznačené hroby a ľudia ani nevedia, po čom chodia!"
45 Vtedy mu povedal ktorýsi zákonník: "Učiteľ, keď takto hovoríš, aj nás urážaš."
46 On mu povedal: "Aj vám, zákonníkom, beda! Lebo zaťažujete ľudí bremenami, ktoré nemožno uniesť, ale sami sa tých bremien ani jediným prstom nedotknete.

Precitajte si tento prispevok esteraz. Nad takymito vecami sa treba zamyslat a davat si pozor na takych ludi.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  12:00:22  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Podobne je v SZ povinná aj obriezka, ale u kresťanov je už naopak zakázaná. Bolo by to hriechom.

Pôvodne zaslal rasimo - 24 február 2014 :  14:53:04

naozaj? aj ked ked je na obriezku medicinsky dovod?

Pôvodne zaslal guest636 - 24 február 2014 :  16:56:14

Jezis povedal tym, ktori zili este podla Stareho Zakona, ze ak neprijmu Novy Zakon, zahynu.

Ze ti, ktori chcu zit podla Stareho Zakona, ze sa kludne mozu dat obrezat na znak toho, ze chcu v nom zit, no mali by mysliet na to, ze minuli pointu - minuli ciel takito ludia, ktori sa dali obrezat na znak toho.

Jezis Kristus dal sancu takymto ludom a povedal im, nech rozdaju svoje vnutro ako almuznu a ze vsetko im bude ciste, lebo cistili nadoby zvonka, ale zvnutra boli plne vselijakej necistoty a tej necistoty sa mohli zbavit tym, ze by rozdali svoje vnutro ako almuznu - takymto ludom chybalo len 1 - laska.

Dodrziavali zakon, sluzbu Bohu, ale na lasku uplne zabudli.

Jezis Kristus nam povedal, ze mame mat na 1. mieste lasku, na 2. sluzbu Bohu a az na 3. mieste zakon, aby sme mohli zit tak, ako to chce od nas Boh - podla zakona Lasky, lebo On je Laska.

Je len na nas, podla ktoreho zakona budeme zit - ci podla zakona farizejov a zakonnikov, ktori zili este v Starom Zakone alebo prijmeme Bozie pozvanie do Noveho Zakona, lebo Stary Zakon bol len docasny, dokym neprislo Bozie prislubenie - Jezis Kristus - zmierna obeta za nase hriechy, dokym neprislo toto prislubenie, ktore dal Boh Abrahamovi a Jezis Kristus povedal, ze Boh moze vzbudit Abrahamovi potomkov aj z inych pokoleni.

A ti, Ktori prijali Jezisa Krista, Novy Zakon, tak tym dal On moc stat sa Bozimi Synmi a teraz su v Nebi. †

saxsax

Odoslaný - 25 február 2014 :  12:02:27  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

ved ty ani nesledujes koho citujes ...

ako papagaj, stale dookola, kolko si si este nachystal tych spamov ??

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  12:10:00  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:

ved ty ani nesledujes koho citujes ...

Pôvodne zaslal saxsax - 25 február 2014 :  12:02:27

ak by to tak bolo, tie prispevky by boli pisane inak, lenze tak pisane nie su. Mne sa zda, ze skor ty nevies, koho citujes, saxsax. Ze je to tak. Napis.
citácia:

ako papagaj, stale dookola, kolko si si este nachystal tych spamov ??
Pôvodne zaslal saxsax - 25 február 2014 :  12:02:27

ja len odpovedam na tvoje prispevky, sam si si vypytal tie reakcie a teraz sa ti to nepaci. Preco? O co ti ide, saxsax? Ja tomu tvojmu chovaniu vobec nerozumiem.

citácia:
citácia:
citácia:

sinceretly! kde si!!!
vysvetli mu co povedal Jezis o SZ !!!!!

Pôvodne zaslal saxsax - 24 február 2014 :  14:47:24

V SZ je napísané aj to, že máme neveriacich pobiť mečom aj s celou ich rodinou. Naozaj trváš na tom, aby sme doslovne dodržiavali SZ?

Pôvodne zaslal Mx - 24 február 2014 :  21:46:54

verim tomu, ze keby ste tu moc znova mali, robili by ste to znova, nemusis ma presviedcat

nic to nemeni na fakte, ze bibliu si vykladate a upravujete ako potrebujete , staci sledovat vase diskusie

a hlavne, uz davno sa nou neriadite, pretoze dovod je prozaicky

cela krestanska teologia postavena na Bozskom povode sa vyvijala v sulade so socialnymi procesmi v spolocnosti a bude to tak aj nadalej, historia to potvrdzuje, darmo tu budu fanaticky dogmatici kopirovat a ohanat sa celymi citatmi z biblie ako nemennymi bozimi zakonmi
Pôvodne zaslal saxsax - 25 február 2014 :  00:01:05

saxsax, nie je krestan ako krestan. Nie je Cirkev ako Cirkev. Nikto z nas ludi nie je dokonaly ani omylom.

My vsetci sme hriesni.

Jezis Kristus neprisiel volat spravodlivych, On prisiel volat hriesnikov, saxsax.

Lekara nepotrebuju zdravi, ale chori. To si treba uvedomit.

Nie je clovek ako clovek.

Kazdy 1 z nas je iny.

Su ludia, ktori sa z toho vysmievaju.

Su ludia, ktori to beru vazne.

Su vselijaki ludia.

A nikto na svete nebol, nie je a ani nebude rovnaky ako nejaky clovek, lebo my vsetci sme uplne ini a uplne rozdielni navzajom od seba, kazdy 1 z nas je original, takych nas Boh stvoril, ze my vsetci sme jedinecni a akoby prototypy, co clovek, to prototyp.

=> nie je pravda, ak niekto z nejakej skupiny nieco urobi, ze to urobili vsetci.

A sudit takuto skupinu za nieco, co urobil niekto, popripade niektori, popripade skoro/takmer vsetci, je nefer a nespravodlive.

Ak sudit, tak poriadne a pravdivo a spravodlivo - len tych, ktori padli.

Ale tu znova plati - kto z nas vsetkych je bez viny, nech prvy hodi do takychto ludi kamenom.

Okrem toho tu plati aj toto:
citácia:
Evanjelium podľa Lukáša - kapitola 6
41 Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš?
42 Ako môžeš povedať svojmu bratovi: "Brat môj, dovoľ, vyberiem ti smietku, čo máš v oku," keď vo svojom vlastnom oku brvno nevidíš? Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku, čo je v oku tvojho brata.

a este: nemame sudit, aby sme neboli sudeni.

Kto ma, tomu sa prida, a kto nema, tomu sa vezme aj to, co ma.

Akou mierou meria clovek, takou mu bude namerane, ba este mu bude pridane, lebo naozaj, kto ma - ci uz lasku alebo nenavist, tomu sa este prida a kto nema, ci uz lasku alebo nenavist, tomu sa vezme aj to posledne, co ma.

Vid priklad s talentami - ten, co svoj talent nerozvinul, prisiel on a ten, kto ich mal najviac zo vsetkych, tomu este ten talent bol pridany a nie tomu strednemu, ale tomu, ktory mal najviac, lebo Boh je Ten, Ktory respektuje slobodu druhych, lebo On ich stvoril a On si to tak zariadil, ze kazdy, kto si co zvoli, to bude mat, aby to bolo spravodlive, On nenecha nic bez trestu a odplati kazdemu podla jeho skutkov, za to, co vsetko robil, kym zil v tele. Boh je Sudca, len On je Alfa a Omega, nie my.

A ak aj po tom vsetkom chceme sudit, tak mali by sme mat na pamäti, ze nemame mat druhych ludi za horsich, aby nas azda samotny Boh nemal za horsich od tych ludi, lebo On vidi aj do nasho vnutra, On vidi do nas celych samotnych, do nas samych a vie dokonca lepsie o nas povedat, co je v cloveku a v nas samych, nez ako to vieme povedat my.

Takze nemame sudit, aby sme neprepadli sudu. A kto si ani po tom vsetkom neda pokoja, tak skutocne - kto si co zvoli, to bude mat, a ak to uz potom dostane, tak nech sa potom necuduje ze ma to, co ma, ba ze dokonca mu je aj pridane, lebo kto ma, tomu sa este prida, a kto nema, tomu sa vezme aj to najmensie, co ma.

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  12:22:22  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
No dnes sa už v každom prípade pripúšťa postupný vývin a vzrast mojžišovských zákonov, ktoré sa museli prispôsobiť sociálnym a náboženským podmienkam neskorších čias, ako aj zmene historických faktorov a životných podmienok.

zvyraznene pre teba sinceretly ! chapes uz konecne o co mi ide?

nieco podobne som napisal o niekolko prispevkov vyssie ....

a to

citácia:
cela krestanska teologia postavena na Bozskom povode sa vyvijala v sulade so socialnymi procesmi v spolocnosti a bude to tak aj nadalej, historia to potvrdzuje, darmo tu budu fanaticky dogmatici kopirovat a ohanat sa celymi citatmi z biblie ako nemennymi bozimi zakonmi

Pôvodne zaslal saxsax - 25 február 2014 :  11:35:11

Co urobil Boh je 1 vec a co robia ludia tu na tejto Zemi je druha vec.

Boh nenecha nic bez trestu.

Kazdu 1 nepravost potresta.

Boh co urcil, tak by to tak aj malo byt, ale vidis, ako si to infiltrovane cierne ovce v Kristovej Cirkvi menia.

Toto je Bozi odkaz Jeho nepriatelom:
citácia:
KNIHA PROROKA NAHUMA

Nah1

I. Pánova moc. - 1 Výrok nad Ninive. Kniha videnia Nahuma z Elkoša.

2 Pán je žiarlivý a pomstivý Boh,
Pán je pomstivý a plný hnevu,
Pán sa pomstí na svojich protivníkoch
a chová hnev proti svojim nepriateľom.
3 Pán je trpezlivý, no veľmi mocný,
Pán nenechá nič bez trestu.
Vo víchre a búrke je Jeho cesta
a oblak je prachom Jeho nôh.
4 Keď zahriakne more, urobí ho súšou
a všetky rieky vysuší.
Uvädá Bášan a Karmel
a kvet Libanonu vädne.
5 Vrchy sa trasú pred Ním
a kopce sa rozutekajú;
zem sa dvíha pred Jeho tvárou,
i svet a všetci jeho obyvatelia.
6 Kto obstojí pred Jeho hnevom
a kto sa zdvihne pred Jeho zápalom?
Jeho hnev sa rozteká ako oheň
a skaly pred Ním praskajú.
7 Dobrým útočišťom je v deň úzkosti
a pozná tých, čo v Neho dúfajú.
8 V prekypujúcej záplave
skoncuje so svojimi protivníkmi,
Jeho nepriateľov stíha tma.

Hrozba mestu Ninive
9 Čo zamýšľate proti Pánovi?
On urobí koniec,
úzkosť sa nezdvihne po druhý, raz.
10 Veď sú posplietaní ako tŕnie
a sú ako vínom spití;
úplne budú pohltení
ako suchá pleva.
11 Z teba vyšiel, čo zamýšľal
zlo proti Pánovi,
čo plánoval ničomnosť.
12 Toto hovorí Pán:
„Čo sú aj bezpeční a hocako početní,
aj tak ich skosia a zahynú.
Pokoril som ťa, viac ťa nepokorím.
13 Teraz však zlomím jeho jarmo nad tebou
a tvoje okovy roztrhám.“
14 Pán dal rozkaz o tebe:
„Z tvojho mena nebude viac semena,
z domu tvojho boha
vynivočím sochy a liatiny,
pripravím ti hrob, lebo si bezcenný.

To je len slaby odvar toho, ako to v skutocnosti je. To len tak na priblizenie - na ukazku.

Boh je len 1 a okrem Neho ziadneho ineho boha niet.

sinceretly

Odoslaný - 25 február 2014 :  12:29:19  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
a este k tomuto:
citácia:

ja mam rad vo veciach jasno ... takze ak mi tu zacne nejaky fanatik dogmatik vytahovat bibliu a prezentovat ju ako jediny moralny kredit, nech najskor dokaze ze sam sa nou riadi, ze ide prikladom, a ak nie, zaujma ma preco tak nekona ...

sinceretly tu odvadza fakt medvediu sluzbu pre katolikov

Pôvodne zaslal saxsax - 25 február 2014 :  10:30:58

ja mam tiez rad vo veciach jasno - ved si to videl. Pekne sme si to vyjasnili.

Takze teba zaujima preco tak nekona. Mna zaujima zase toto - preco sa spravas tak, ako sa spravas? Toto hovori Boh takymto ludom, ktori sa spravaju tak, ako ty, saxsax - precitaj si to, co ti Boh chce povedat tymito slovami:
citácia:
Evanjelium podľa Lukáša - kapitola 6
41 Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš?
42 Ako môžeš povedať svojmu bratovi: "Brat môj, dovoľ, vyberiem ti smietku, čo máš v oku," keď vo svojom vlastnom oku brvno nevidíš? Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku, čo je v oku tvojho brata.

a ja vraj odvadzam medvediu sluzbu pre katolikov, si napisal. Na zaklade coho si to myslis, saxsax?

Pozri sa na vsetko to, co pisem a porovnaj to s tym, co pises ty.

Mne sa zda, ze medvediu sluzbu pre katolikov tu skor konas ty a ja len pisem moje postrehy a nazory, ako to vnimam ja, ako som to vsetko, co som odpozoroval, odpozoroval a teraz to vyslo napovrch a nepaci sa ti to, odpovedz mi, preco, ked si si to ty sam vypytal? Preco to uz odrazu nechces vidiet? Preco to robis?

Saxsax, o co ti vlastne ide?

Guliver

Odoslaný - 25 február 2014 :  15:00:09  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
a ja vraj odvadzam medvediu sluzbu pre katolikov, si napisal.
Pôvodne zaslal sinceretly - 25 február 2014 :  12:29:19

To si nemyslí len Saxsax.

Odhadujem, že to nemá význam, ale predsa: pozrite si spätne rozsah svojich príspevkov a reakcie na ne. Ak ste aspoň trošku realistický tak uznáte, že nie je všetko v poriadku.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 26 február 2014 :  11:16:44  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
sinceretly

citácia:

k prvej casti vety, slilne pochybujem, ty mas jasno len a len k svojej vecnej pravde, nie si ochotny respektovat aj iny nazor

nic sme si nevyjasnili, mylis sa, ako by sme si aj mohli ?, ved tebe ked sa aj predlozia do oci bijuce fakty, ignorujes ich ...

si skodna pre svoju cirkev .... ale zas na druhej strane, potrebuju aj takych ako ty, aby niekto robil spinavu robotu ...

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 26 február 2014 :  17:59:33  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
a ja vraj odvadzam medvediu sluzbu pre katolikov, si napisal.
Pôvodne zaslal sinceretly - 25 február 2014 :  12:29:19

To si nemyslí len Saxsax.

Odhadujem, že to nemá význam, ale predsa: pozrite si spätne rozsah svojich príspevkov a reakcie na ne. Ak ste aspoň trošku realistický tak uznáte, že nie je všetko v poriadku.

Pôvodne zaslal Guliver - 25 február 2014 :  15:00:09

Myslim ze toto hovori za vsetko:
citácia:
"Jediná věc je nezbytná pro triumf zla, aby dobří lidé nedělali nic.".

ja nemyslim. Ja to viem.

Branim pravdu a davam vam vsetkym priklad, aby aj vy ste obhajovali pravdu, ako sa mame my vsetci navzajom k sebe spravat. Svet nepremeni nenavist, svet premeni laska. Nenavistou sa neda vyriesit nic, iba vsetko zhorsit.
Ak uz menit, tak s laskou. Jedine laska premeni svet. Jezis Kristus prisiel vrhnut tento ohen lasky na Zem a co chce? Len aby uz vzplanul!" Je napisane v Biblii.

Chceli ste reakcie? Tak ich mate a mozete si ich precitat, je to velmi jednoduche.

Zo zaciatku, ked som dlhsie nereagoval, to bolo preto, lebo ste sa bavili medzi sebou. Ale nedalo mi to a musel som zareagovat.

Je mi z toho zle, ako tu moze vznikat tolko hadok a konfliktov a ze samotni veriaci tu idu navzajom proti sebe ma vobec neprekvapuje, lebo
nikto z nas nie je dokonaly a v Biblii je napisane, ze Jezis nam povedal, ze vsetci ti, ktori upadaju do vselijakych pokuseni a vodi sa im zle a neviem co vsetko a este do toho patria aj tie hadky medzi veriacimi - ze toto robi zlo, pokusa Bozi lud a ze vsetci takito ludia, ktori upadaju, ze su blahoslaveni, lebo su zjednoteni s Bohom a idu s Nim a ziju podla Bozich prikazani a ziju sviatostne so sviatostami a zlo im zavidi, tak na nich utoci, a to je taky paradox, ze ti, ktori nenavidia taketo spravanie, ked niekto im takto ublizi, ze oni sami toto robia druhym ludom a ze pre nich je to uplne vsetko v poriadku uplne v pohodicke vsetko. Taki ludia by sa mali nad sebou zamysliet.

A ak sa nechcu nad sebou zamyslat, tak aspon nech sa necuduju, preco sa im deje to, co sa im deje, ak robia druhym to, co oni sami nenavidia. Jezis povedal, ze nemame robit druhym to, co nechceme, aby druhi robili nam. Okrem toho laska nemysli na seba ani omylom, laska mysli na tych druhych a prava laska je taka, ktora boli. Laska, ktora neboli, nie je laskou ani omylom, je to len obycajne zneuzivanie a vyuzivanie.

Jezis Kristus nam ukazal, co je to prava laska, ked zomrel za vsetkych tych, ktori Ho prijali a nasleduju a idu s Nim a dobrovolne sa sami pripojili do spolocenstva s Najsvätejsou Bozou Trojicou - do spolocenstva s Bohom-Otcom, Jezisom Kristom a s Duchom Svätym.

Kazdy 1 z nas si moze vybrat. Kto si co zvoli, to bude mat. Boh to vsetko plne respektuje. Dvere Bozej spravodlivosti a dvere Bozieho milosrdenstva su otvorene oboje a je len na nas, do ktorych dveri vstupime. Kedze nikto z nas nie je dokonaly - nikto z nas nie je bez hriechu a my vsetci sme hriesni, clovek moze byt spravodlivy len z Bozej milosti a spaseny takisto len z Bozej milosti, aby s anikto nechvalil a okrem toho nikto z nas nie je dokonaly. Ak by sme boli dokonali, nepotrebovali by sme zachranu.

Ale Jezis Kristus prisiel zachranit to, co sa stratilo - nas vsetkych, ale nie vsetci Ho prijali. Boh neprisiel volat spravodlivych. On prisiel volat hriesnikov. My vsetci sme hriesnici. Nikto z nas nie je spravodlivy ani omylom.

Lekara nepotrebuju zdravi, lekara potrebuju chori. Boh prisiel uzdravovat a aj uzdravuje, ale len tych a toho, kto sa Nim chce dat dobrovolne uzdravit, dal nam slobodnu volu z nesmiernej lasky k nam, aby sme Ho mohli milovat cisto a uprimne a je len na nas, co si zvolime, to budeme aj mat.

O tomto hovori Sväte Pismo, sledujte:
citácia:
Matúš 13, 10 - 17

Tu pristúpili k nemu učeníci a spýtali sa ho: „Prečo im hovoríš v podobenstvách?“ On im odpovedal: „Preto, že vám je dané poznať tajomstvá nebeského kráľovstva, ale im nie je dané. Lebo kto má, tomu sa pridá a bude mať hojne. Ale kto nemá, tomu sa vezme aj to, čo má. Im hovorím v podobenstvách, lebo hľadia, a nevidia, počúvajú, a nepočujú, ani nechápu. Tak sa na nich spĺňa Izaiášovo proroctvo:
„Budete počúvať; a nepochopíte,
budete hľadieť; a neuvidíte.
Lebo otupelo srdce tohoto ľudu:
ušami ťažko počujú
a oči si zavreli,
aby očami nevideli
a ušami nepočuli,
aby srdcom nechápali a neobrátili sa -
aby som ich nemohol uzdraviť.“
Šťastie Ježišových učeníkov - Ale blahoslavené sú vaše oči, že vidia, aj vaše uši, že počujú. Veru, hovorím vám: Mnohí proroci a spravodliví túžili vidieť, čo vidíte vy, ale nevideli, a počuť, čo vy počúvate, ale nepočuli.

sinceretly

Odoslaný - 26 február 2014 :  18:12:02  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
sinceretly

citácia:

k prvej casti vety, slilne pochybujem, ty mas jasno len a len k svojej vecnej pravde, nie si ochotny respektovat aj iny nazor
Pôvodne zaslal saxsax - 26 február 2014 :  11:16:44

Ak by to bolo tak, vyzeralo by to inak. Ja pisem, ze kto si co zvoli, to bude mat. Ja som zareagoval na vase akcie a reakcie. Kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor na hocico.

Skor sa mi zda, ze ty tu nerespektujes druhych, saxsax, ked tu neustale utocis na Kristovu Cirkev. Co dosiahnes tym, ze tu budes davat zle priklady veriacich aj napriek tomu, ze velmi dobre vies, ze nie vsetci su takito? Ak to tak lubis, tak preco taketo veci neukazujes tym, ktori to urobili? Preco tu potom vytahujes taketo veci na verejnost - chyby druhych ludi? Ak uz vytahovat, tak pred tymi ludmi, ktori uskodili a ktori sa niecim previnili, aby sa mohli zmenit k dobru.

Ak uz nieco ukazat verejnosti, tak jedine to dobre spravanie, aby si kazdy od toho vzal priklad a aby sa z toho mohli pocuit aj ti ostatni.

To je taky paradox, ze ludia ako ty nenavidia tie veci, ktore urobili ludia, ktori padli v Cirkvi a ktori v niecom zlyhali - a ze zaroven taketo skutky podporujete a pridavate ich 1 za druhym tym vasim spravanim.

Zamyslite sa nad tymto, ze nerob druhym to, co nechces, aby druhi robili tebe.

Ak budes na verejnosti vytahovat chyby druhych ludi, co kto urobil, tak ti ludia - im to vobec nepomoze, vsetko sa tym len zhorsi a tymto prispejes aj ty a aj ostatni, ktori taketo veci robia, k tomu, co vy nenavidite - k tym zlym skutkom druhych ludi - podporite ich v tom.

Ak uz vytknut chybu, tak osobne. A ak pochvalit, tak na verejnosti, aby aj ostatni to videli a mohli sa z toho poucit.

Treba ukazovat dobre priklady ludi, ktori to myslia naozaj vazne. Pevne verim, ze taki tu na tejto Zemi su.

A ak je na svete co i len 1 clovek, ktory to v Cirkvi mysli vazne, => netreba kritizovat celu Cirkev, treba odsudzovat len to zlo, ktore bolo spachane a treba milovat hriesnikov a pomoct im zmenit sa, aby sa nad sebou zamysleli a aby sa zmenili k dobru.

A ak by ani vtedy neuposluchli, tak kto si co zvoli, to bude mat, upozornenie dostali, a ak si raz niekto nieco zvoli, tak to aj dostane a Boh to vsetko plne respektuje. On nenecha nic bez trestu, potresta kazdu 1 nepravost.

Ak sa clovek nepotresta sam, ak si sam neprizna chybu, ze padol, urobi to zanho Boh a tomu clovekovi sa to nebude pacit ani omylom.

Je len na nas, ci si svoje chyby pred Bohom prizname v sviatosti zmierenia, ci ich predlozime my Bohu. Ak nevyzname hriechy my, vyzna ich Boh za nas na Sude, je len na nas, ci sa dobrovolne pozrieme na svoje priestupky a preslapy a ci sa napravime my sami alebo ci sa na to pozrie Boh a potresta to. Je len na nas, ci sa potrestame my samy alebo to urobi Boh - ak to neurobime my, urobi to Boh.

Ak samych seba neodsudime, nemozeme byt Bohom omilosteni.
Ak samych seba neodsudime, odsudi Boh nas.

Je len na nas, do ktorych dveri vojdeme - ci do dveri Bozej milosti, kde budeme omilosteni Milosrdnym Spasitelom-Bohom, ale na to, aby sme do nich vosli, sa musime priznat dobrovolne my samy, lebo ak to neurobime, budeme musiet, ci sa nam to bude pacit alebo nie, vstupit do dveri Bozej spravodlivosti, kde budeme odsudeni Hroznym Sudcom-Bohom.

Boh je Milosrdny, ale aj SPRAVODLIVY zaroven.

On skutocne nenecha nic bez trestu. On nenavidi nepravost=hriech.

To vsetko, aj nas zivot, nie je nase ani omylom, patri to LEN Bohu, my sme len toho spravcami, lebo nas tym poveril, aby sme sa o to starali a aby sme to zveladovali, my nie sme majitelmi, jedine Boh je Majitelom a nikto iny. Preto si jedine Boh moze robit, co sa Mu len zachce, lebo Boh je Bohom na to, aby bol Boh a => treba to respektovat.

lienkamaja

Odoslaný - 05 marec 2014 :  21:12:30  Zobraziť profil  Pridať lienkamaja do zoznamu priateľov
Dobrý den,
mohol by mi niekto vysvetliť prečo je polka fóra "zapchatá" odpoveďami sinceretly -- ktorý len zbytocne stále točí to isté dokola?
Nemá to byť fórum??? Tak sa mi zdá že to skôr na niektorých otázkach je ako debata s sinceretly prípadne jeho monológ čo tak keď už vymazujete určitých ľudí - vymazať i tohto??? ALEBO by sa zišlo mu aspoń obmedziť počet / dĺžku príspevkov.. toto je už choré..
Vďaka :)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 5  ~  Člen od: 05 marec 2014  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 06 marec 2014 :  10:02:46  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
co konkretne je chore na tych prispevkoch?

Mx

Odoslaný - 07 marec 2014 :  11:17:07  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
co konkretne je chore na tych prispevkoch?

Pôvodne zaslal sinceretly - 06 marec 2014 :  10:02:46

sinceretly, je to len preklep? Sincerely?

Nezvyknem reagovať osobne, ale nechcem Ťa nechať visieť vo vzduchoprázdne. A keď ma už nickom vyzívaš k úprimnosti, tak nech sa páči.

Na Tvojich príspevkoch nie je nič choré. Príspevok nemôže byť chorý. Problém je ale v tom, že sú príliš dlhé a že sa príliš rozpisuješ o veciach, ktoré s témou buď nesúvisia, alebo len okrajovo a potom je problém udržať sa v téme. Ja som s tým mal a mám problémy stále, ale pomáha mi zopár dobrých myšlienok, či rád.

1. Ľudia neradi čítajú dlhé príspevky, hlavne keď sa to dá povedať krátko, alebo keď sa očakáva krátka odpoveď.
2. "Nemám čas napísať krátky list" (EH). Nie je umenie napísať dlhý list, či príspevok. Umenie je napísať pár vetami výstižne, čo som chcel povedať.
3. Zriedkakedy sa do tohto fóra naozaj hodia dlhé príspevky. A keď už, tak musia mať naozaj hodnotný obsah a vhodnú štruktúru.

Z Tvojich príspevkov cítiť mladícke nadšenie a zápal, no zároveň aj nevyzretosť (čo ale od Teba ešte nikto nemôže očakávať, u Židov mali muži do 30 právo iba mlčať ). Skús nepísať odpovede s horkou hlavou, ale daj tomu čas, viackrát si prečítaj, čo píšeš a vždy sa snaž sledovať, o čom je debata a pokus sa veci buď len naznačiť, alebo úplne vynechať, ak s témou podstatne nesúvisia,
Teším sa, že uvidím Tvoj pokrok už čoskoro a že Tvoje príspevky bude radosť čítať (zatiaľ z formálneho, verím, že časom aj z obsahového hľadiska).

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

baránok

Odoslaný - 07 marec 2014 :  13:47:07  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
Pre mňa je ako filter.
Keď vidím, že do fóra prispel sinceretly, prestávam ho ďalej sledovať.
Je to zabijak threadov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 07 marec 2014 :  18:27:17  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Zo zaciatku boli moje reakcie kratke, ale cim viac sa naslo ludi, ktori sa chceli pozriet do toho do hlbky, tak ja som im to umoznil - ukazal som im tu hlbku a zacali mlcat.

Hned, ako po vyzvani svojimi prispevkami si to vypytali, tak som im to teda ukazal - pekne do detailov, aby sa nahodou zase nepovedalo, ze som to myslel uplne inak, tak som im to ukazal, co presne mam na mysli.

A aj ked by potom nieco mali proti tomu, samych seba by takito ludia odsudili.

Teraz som to napisal tak, akokeby predtym sa neodsudzovali. Samozrejme ze sa odsudzovali, len "zabudli" (dokazy su v ich reakciach) na to, co vsetko napisali, tak ja som im to len pripomenul, a potom nastalo ticho.

Tak treba jednat s ludmi - otvorene, uprimne, co presne kto od koho chce, a je to vybavene.

Ziadne chodenie okolo horucej kase. Treba otvorit pokrievku a pozriet sa do vnutra, co tam vsetko je, ak si niekto z toho chce dat, tak nech si da a nech okolo toho nekomentuje - ak niekto neico chce, tak nech to urobi a nech o tom nediskutuje, nech kona.

Stretol som sa s ludmi, ktori sa ku mne spravali dost divne, taka podivna laska, a aj som nieco tusil, a neviem naco sa ku mne ti ludia tak spravali, ked vo svojom vnutri ma nenavideli (ak ma nenavideli). Preco potom to chovanie? Nechto povedia otvorene - nenavidim ta. A je to. Bodaka. Vybavene. Ak ma raz niekto nechce, tak ma proste nechce a ja to budem plne respektovat a nepotrebujem, aby ludia boli voci mne neuprimni. Ak chcu, tak na inych ludoch byt mozu, ak to chcu aj ti ludia, ale ja taketo spravanie nechcem ani omylom. Mame slobodnu volu a treba sa vzajomne respektovat, vsetko v medziach Bozieho zakona a naozaj, kto si co zvoli, to bude mat, treba sa vzajomne dohodnut a je to vybavene. Potom sa mozeme rozist kazdy svojou cestou a pokracovat dalej vo svojich cinnostiach, ale to len vtedy, ak by sa ta osoba chcela so mnou rozlucit a nechcela by mat so mnou nic spolocneho, tak ja by som jej to umoznil, len by som potom nechapal to jej spravanie - (uplne opacne) (ak by take bolo). To je vsetko. Ja nechapem ludi, vobec im nerozumiem, su divni. Ale viem, ze kto si co zvoli, to bude mat a ze Boh nenecha nic bez trestu, ze On sa o nas vzorne a laskyplne stara, stvoril nas pre lasku a z toho aj budeme sudeni, ako sme sa zachovali k druhym. Boh je milosrdny, ale aj spravodlivy zaroven. Takze neustale sa ucim od Boha, co vsetko mam robit, aby sa Mu to pacilo a aby to bolo v sulade s Nim. Hovori sa, ze zene sa neda vyhoviet. A Boh stvoril tu zenu.
Bohu nikto nikdy nemoze vyhoviet plne a uplne. Vzdy sa nieco najde. Takze z toho dovodu sa len snazim sa Mu pacit, a bez Neho sa to neda, lebo vsetko to mam od Neho a nic nie je moje ani omylom. Boh nas bude sudit preto, lebo Jemu to vsetko patri a my nie sme toho majitelmi, jedine On a nikto iny, len On je Majitel, my sme len toho spravcami - nas tym poveril, aby sme sa o to spolu s Nim starali a zveladovali vsetko to, co nam dal, aby to sluzilo laske, lebo On o sebe hovori, ze je Laska, tak tak treba aj zit - v laske s Bohom a s druhymi ludmi - nemat proti nim nic, aby azda samotny Boh nemal nieco proti nam. Vsetka Slava patri Bohu. † Vsetko to prenechavam Bohu a ja som clovek, aj vy ste ludia, tak by sme tak aj mali zit - ludsky, ako ludia, lebo sme ludia, tak by sme sa aj tak mali spravat, inak Boh nenecha nic bez trestu, lebo bolo nam dane zit ako ludia, tak sa mame drzat tohoto obrazu, na ktory sme boli stvoreni Najsvätejsou Bozou Trojicou, mame byt sväti, lebo Boh je sväty, je napisane v Biblii, a to sa skutocne bez Boha neda, lebo to On je Svätost a od Neho to vsetko je, to On je Laska, On je pramen lasky a my sme nadoby a budeme sudeni z toho, co vsetko sme si naberali do svojich nadob a co sme z nich dali druhym a aj sebe. Lebo Boh nenavidi nepravost(=hriech). On nenavidi nespravodlivost. On nenecha nic bez trestu, lebo On je Laska. A laske zalezi na tych druhych a karha ich tresta ich a napomina ich a vychovava ich, a ten, komu nezalezi na svojich detoch, tak to nerobi, lenze Bohu na nas zalezi, a velmi, preto nam robi, co robi, len aby sme sa spamätali uz konecne a zamysleli sa nad sebou a aby sme sa nad sebou zamyslali nonstop ustavicne bez prestania. Lebo nas stvoril. A chce, aby sme boli takymi, akych nas On chce mat. Aby v nas bola pritomna laska k Nemu a k druhym. Mozeme si vybrat: Laska-Nebo alebo Nenavist-Peklo. Vyber je len na nas a kto si co zvoli, to bude mat, je to velmi jednoduche, Boh nasu volbu plne respektuje, kto ma, tomu sa este prida, a kto nema, tomu sa vezme aj to, co ma - to plati na lasku, aj na nenavist, a je to naozaj tak. Staci sa pozriet okolo, alebo aj kludne do nas samotnych a hned to uvidime vsetky tie slova, ktore tu odzneli. †

sinceretly

Odoslaný - 07 marec 2014 :  18:37:04  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
Pre mňa je ako filter.
Keď vidím, že do fóra prispel sinceretly, prestávam ho ďalej sledovať.
Je to zabijak threadov.

Pôvodne zaslal baránok - 07 marec 2014 :  13:47:07

Podla mna je zabijak threadov skor nenavist. Ta zloba medzi prispievatelmi, co je tu vidiet z tych prispevkov. Mate pravdu, ze treba menej pisat, ale dovod, preco to pisem take dlhe, je napisany vyssie nad tymto prispevkom.

Myslim to, ze sme krestania, tak by sme sa tak aj mali spravat, lebo slovicko krestan znamena v preklade druhy Kristus. A krestan znamena aj toto: ,,Uz nezijem ja, ale zije vo mne Kristus."

Nie nadarmo je v Blahoslavenstvach je napisane: ,,Blahoslaveni ti, ktori siria pokoj, lebo ich budu nazyvat Bozimi Synmi."

Lebo to Boh je Pokoj, Klud, Laska a Dokonala Harmonia.

† Amen.

mino

Odoslaný - 10 marec 2014 :  11:36:43  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:

Tak treba jednat s ludmi - otvorene, uprimne, co presne kto od koho chce, a je to vybavene.

Pôvodne zaslal sinceretly - 07 marec 2014 :  18:27:17

Sinceretly, s ludmi sa jedna hlavne podla Mravouky. A ta urcite nikoho vo svedomi nezavazuje reagovat na kazdeho cloveka, a na kazdu blbost ktoru tu hocikto vypusti.

citácia:
Diskutovat treba:

selektivne (s kym ano a s kym nie)
selektivne (s kym tvrdo a s kym maieuticky)
selektivne (o com ano a o com ani nahodou)
selektivne (odkedy dokedy, odtal potal, menej je viac)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 10 marec 2014 :  11:41:21  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Mino tá vaša pravda musí byť veľmi krehučká a zjavne neznesie žiadnu záťaž, keď na diskusiu o nej potrebujete tamtie pravidlá.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 11 marec 2014 :  16:00:56  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Guliver, pri diskutovani s ludmi treba mat naozaj pravidla a zasady, ktorymi sa treba riadit. My krestania sa snazime reagovat tak, ako to chce Boh a nie my, a to sa bez Boha neda, lebo vsetko je to Jeho Moc, my nie sme dokonali, nikto z nas nie je dokonaly, my vsetci sme hriesni a vzdy to bude iba snaha, pokial to bude tu.

Treba si priznat pravdu, ako to naozaj je, ze my sme skutocne nie ze slabi, ale uplne bezmocni v porvnani s Bohom a ze to On je Ten, Ktory urcuje limity pravdivo a spravodlivo.

Boh vie najlepsie, co je pre nas dobre. Kto sa riadi sam sebou, daleko nezajde, lebo Boh je nie ze mudrejsi, ale aj to, co clovek ma, este aj to je od Boha - aj vlastne schopnosti cloveka.

Ak tomu neveris, Guliver, mozes sa o tom presvedcit - povedz Bohu, aky si chytry, mudry inteligentny, a On ti ukaze, co je skutocna mudrost a rozumnost.

Boh nam povedal prostrednictvom Biblie, co to vlastne ta mudrost a rozumnost je.

Je to toto, sleduj: ,,Moudrost je v tom, ctít si Hospodina, rozum je v tom, varovat se zla."

A naozaj je mudry ten, kto si cti Boha a rozumny ten, kto sa vystriha zleho a nemudry je ten, kto si Boha necti a nerozumny je ten, kto sa nevaruje zla. Dokazuju to nase situacie, co sme si zazili, my samy sme svedectvom pre nas samotnych, ze je to naozaj tak, ako je to tu napisane. †

Mozem to potvrdit aj z vlastnej skusenosti, ze je to naozaj tak.

Strana: z 8 Previous Topic: Boh a zlo Téma Next Topic: Porod, epidural a bolest vseobecne  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06