Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Veríte že Vassula Rydén dostáva posolstvá od P.Boh
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Postoj Cirkvi k Vassule Ryden Téma Next Topic: Exorcizmus
Strana: z 19

mino

Stav: offline

Odoslaný - 27 júl 2013 :  13:30:31  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
misojogi prosím ťa netáraj kraviny, sv Otec Pius XII ktorého poslúcham ako posledného pápeža sa sotva stane tým čo tu táraš.

A prosím ťa nepoužívaj slovo "filozofické pozadie", keďže za tým, že je Stolec sv. Petra sede vacante môže úplne jednoduchý fakt- po smrti Pia XII nebol zvolený nijaký pápež. (max. papa dubius).
Tak nehľadaj filozofiu tam, kde stačí mať päť pokope.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 27 júl 2013 :  14:19:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Vsimni si miso,s akou lahkostou tu bol obideny fakt,ze na otazku o dokaze prislusnosti Jana XXIII k slobodomurarom,bol pytajuci odpiknuty,ze si ma popatrat sam.Akokeby osocenie papeza z clenstva u SM bola obycajna vec,ktoru moze hocikto len tak vyblafnut,bez dokazov.A pritom ide o tazke porusenie zakazu vydania kriveho svedectva voci bliznemu a este k tomu voci papezovi.
atentat na papeza je exkomunikacia rezervovana papezovi. V pripade utoku na jeho cest je to obdobne vazna situacia i ked asi nie je az tak osetrena v CIC

citácia:
Na jeho vdakyvzdanie satanovi nikto nereagoval tiez.
Bolo tu takych aj viac? Ja som videl len jedno, ale bol som pohorseny ze sedesvacantista verejne vzyva satanasa, ale mozno sa len demaskoval ...

.

citácia:
za tým, že je Stolec sv. Petra sede vacante môže úplne jednoduchý fakt- po smrti Pia XII nebol zvolený nijaký pápež.

Budme presni Mino ze ano !
Papez zvoleny bol, ale Ty si sa ho rozhodol neuznat za platne zvoleneho papeza. Nevadilo Ti ze ostatni biskupi a kardinali s tym nemali ziaden problem. ale ty si predsa mudrejsi ako ucitelsky urad cirkvi a mas nad nim pravomoc rozhodovat a skonstatovat ze ucitelsky urad sa pomylil a ze teda papez nebol platne zvoleny.
nemam slov nad takymito pravomocami obycajneho laika

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 27 júl 2013 :  15:40:29  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
misojogi prečo reaguješ na niekoho, kto svoje kraviny nevie obhájiť?

Už som písal a zopakujem- Pán Ježiš povedal: Jeden z vás je Diabol.

A po smrti sv. Otca Pia XII sú len Judáš II, Judáš III atď ...

Len hlupák ktorý nepozná Písmo ( a tento amatér ho nepozná) nevie že Satanom bol nazvaný aj sv. Peter.
Ale ja som si vybral Diabol... aby bolo jasné, že hovorím o Judášovi... čo nejaký amatér nevie, lebo vie o tom starú belu.

A vedel by si mi povedať kto bol zvolený tými 45 kardinálmi, medzi ktorými boli aj "kardináli"?

Vedel by si mi hneď povedať prečo sv. Otec Pius XII nedoplnil ich počet na 70 (nejaký drítač tu tvrdil, že bol ok a teda mohol)
A prečo hneď Judáš II ich "doplnil" tak, že ich bolo zrazu viac ako 70 (čo nebolo 400 rokov)?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 27 júl 2013 :  19:30:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
Jezis jasne povedal:
(Peter), ... ale ja som za teba prosil aby Tvoja viera ostala ... posilnuj bratov

a inde slubil ze brany pekla ju nepremozu a 1VK jasne definuje ze to musi byt aj vo viditelnej oblasti a nielen duchovnej
ale to sa nehodi do kramu ... ze ano ...
takze si vyberieme len to co sa nam hodi ...

oznacenie sv Otca ako Judasa je hruba urazka z Tvojej strany podlozena len Tvojim sukromnym nazorom

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 27 júl 2013 :  23:17:43  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
a inde slubil ze brany pekla ju nepremozu a 1VK jasne definuje ze to musi byt aj vo viditelnej oblasti a nielen duchovnej
ale to sa nehodi do kramu ... ze ano ...
takze si vyberieme len to co sa nam hodi ...

Pôvodne zaslal misojogi - 27 júl 2013 :  19:30:35

Áno, brány pekla ju nepremôžu, čo nemá nič do činenia s prípadným uprázdnením pápežského prestolu kvôli heréze, ale že herézy katolícku vieru nezničia.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 28 júl 2013 :  00:22:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
prípadným uprázdnením pápežského prestolu kvôli heréze

dve pripomienky:
1. papezsky stolec je uprazdneny len vo vasom videni sveta. Inak kazdy normalny clovek vidi ze papez existuje a je normalne zvoleny
2. hereza je tiez len fikcia par ludi ktorym sa papez nepaci .... Nikto iny tu herezu nevidi alebo sa cuduje co si kto vymysla zasa za ****

sv.Ignac z Loyoly

Lucia

Odoslaný - 28 august 2013 :  05:31:22  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
OZNÁMENIE O VASSULE RYDEN (6.10. 1995) Kongregácia pre náuku a vieru Mnoho biskupov, kňazov i laikov hľadalo stanovisko Kongregácie k aktivitám p. Vassuly Ryden, grécko-ortodoxnej rezidentke vo Švajčiarsku, ktorej písomné i ústne prejavy kolujú v katolíckom svete ako posolstvá spojené so zjaveniami.. Skúmanie Kongregácie na základe poverenia “skúmajte duchov, aby ste videli, či sú od Boha” /Jn4:1/ prinieslo okrem pozitívnych aspektov značný počet elementov, ktoré musia byť považované vo svetle katolíckej doktríny za negatívne. Je nevyhnutné podčiarknuť niekoľké doktrinálne chyby, ktoré obsahujú. Okrem iných vecí je použitý nejednoznačný až dvojzmyselný jazyk pri Osobách Svätej Trojice, priraďujúc im zmätočné a špecifické mená, ako aj funkcie. Tieto zjavenia predpovedajú bezprostredne hroziace obdobie, kedy Antikrist premôže Cirkev . V miléniovom štýle je predpovedané, že Boh urobí slávny záverečný zásah na Zemi pred definitívnym príchodom Krista, éru mieru a všeobecnej prosperity. Ďalej je predpovedaný približný príchod Cirkvi, ktorá bude druhom pan-kresťanskej komunity, v protiklade s katolíckym učením. Fakt, že vyššie uvedené chyby sa neobjavujú následne v písaných posolstvách je známkou toho, že “nebeské posolstvá” sú výsledkom púhej súkromnej meditácie. Naviac, obvykle zdieľajúc sviatosti katolíckej cirkvi cez grécku ortodoxné, p. Ryden spôsobuje značné prekvapenie v rôznych kruhoch katolíckej cirkvi. Údajne spadá pod každú cirkevnú jurisdikciu a každú kanonickú normu a tým ako následok tvorí ekumenický chaos, ktorí irituje mnohé autority i v jej vlastnej cirkvi, keďže tým prekračuje jej rámec disciplíny.. Vidiac prevládajúce negatívne aspekty aktivít V. Ryden nad pozitívnymi, Kongregácia žiada od biskupov intervenciu v tom zmysle, aby ich veriaci nevyužívali príležitosť na šírenie jej myšlienok. Konečne Kongregácia vyzýva veriacich aby nepokladali posolstvá p. Vassuly Ryden za nadprirodzené a uchovávali si čistotu viery , pretože tým Boh poveril svoju Cirkev. Vatikán , 6 Október 1995

No a este niektore smutne perlicky od Vassuly.

Perličky: Počas zjavenia v 1995 Vassula povedala publiku že Ježiš s ňou “žartoval ohľadne jej pažravého jedenia”. “Nakoniec”, zvestovala publiku “sa ma opýtal: je to dobré ? A ja som povedala: Áno, Ježiš. Ďakujem.. Nebolo na tom nič zlého, takže som pokračovala v jedení. Po chvíli sa Ježiš spýtal: A nechceš to odo mňa požehnať? ”
Kritici ju tiež vyzvali k autenticite posolstiev – pretože ich čas od času proste mení…. V rozhovore pre Times r. 1995 uviedla, že Boh jej dal povolenie robiť takéto zmeny. Povedala, že vraj pre “Pre dokonalého Boha je možné ľutovať niečo čo povedal, tak ako oľutoval niektoré aspekty stvorenia”
TLIG tvrdí, že katolícka cirkev modifikovala svoje stanovisko ohľadne Vassuly Ryden listom kardinála Ratzingera z júla 2004 prezidentom piatich episkopálnych konferencií a to Švajčiarska, Uruguaja, Francúzska, Kanady a Filipín. Nie je to pravda. Toto potvrdila listom z júla 2004 Konferencia biskupov Švajčiarska.
Perličk: Počas zjavenia v 1995 Vassula povedala publiku že Ježiš s ňou “žartoval ohľadne jej pažravého jedenia”. “Nakoniec”, zvestovala publiku “sa ma opýtal: je to dobré ? A ja som povedala: Áno, Ježiš. Ďakujem.. Nebolo na tom nič zlého, takže som pokračovala v jedení. Po chvíli sa Ježiš spýtal: A nechceš to odo mňa požehnať? ”
Kritici ju tiež vyzvali k autenticite posolstiev – pretože ich čas od času proste mení…. V rozhovore pre Times r. 1995 uviedla, že Boh jej dal povolenie robiť takéto zmeny. Povedala, že vraj pre “Pre dokonalého Boha je možné ľutovať niečo čo povedal, tak ako oľutoval niektoré aspekty stvorenia”
TLIG tvrdí, že katolícka cirkev modifikovala svoje stanovisko ohľadne Vassuly Ryden listom kardinála Ratzingera z júla 2004 prezidentom piatich episkopálnych konferencií a to Švajčiarska, Uruguaja, Francúzska, Kanady a Filipín. Nie je to pravda. Toto potvrdila listom z júla 2004 Konferencia biskupov Švajčiarska.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 30 august 2013 :  09:57:13  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Vytiahli ste nieco co je davno prekonane ale ked budete uprimne hladat dalej zistite to velmi rychlo sama. Staci citat na stranke TLIG http://www.tlig.cz/cdf_index.htm kde je tato historia zachytena aj s komunikaciou s Kongregaciou pre Nauku Viery a jej zavermi.

Ano, existuje aj nasledne vyjadrenie kardinala Levadu...

Blahoslaveny vtedy pravy a kralujuci papez JPII udelil po tejto Notifikacii pozehnanie skupinam TLIG, co by vas malo upriamit na to co sa v posolstvach TLIG pise o nepriatelovi priamo vo Svatyni a v okoli papeza : http://www.youtube.com/watch?v=VO7jnR8F3Pg#at=12

Toto bolo po Notifikacii...
Vy pokojne tvrdite, ze toto neexistuje: http://www.tlig.cz/cdf_ratz_letter.htm

Lucia, pisem vam z hlbsieho poznania nez predvadzate vy.
Vlastnim sukromnu nahravku zo stretnutia s pani Vassulou Ryden v Trnave vroku 2010 o tom ako a kedy sa osobne stretla s kardinalom Ratzingerom, co jej povedal o zaveroch vysetrovania posolstiev a samozrejme aj jej posobenia, ako jej potvrdil zmenu nazoru na mozne nepresnosti a teologicke nedostatky v posolstvach a pod. Toto bolo uspesne vysvetlene a toto vysvetlenie aj prijate a tento novy stav oznameny horeuvedenym listom.

Navyse priamy ucastnik tychto udalosti

Niels Christian Hvidt
Associate Professor
Research Unit of Health, Man and Society
University of Southern Denmark

uvadza suhrnny pohlad na tieto udalosti a vysetrovanie: http://www.cdf-tlig.org/
Odporucam preklikat si linky v tomto suhrne, su tam vsetky originalne listy a komunikacia o ktorej tvrdis, ze neexistuje.
Napriklad v takejto prehladnej forme ako booklet: http://www.vassula-cdf.org/clarificationsNU/index.html#/1/
staci si zalistovat.

Nakoniec vam ponukam stranku, ktora odhaluje vacsinu zavadzajucich tvrdeni o pani Vassule: http://www.defending-vassula.org/
Su tu napriklad vysvetlenia k tvrdeniam o spiritizme, o prepisovani posolstiev, o exkomunikacii pani Vassuly atd..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 30 august 2013 :  13:17:09  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Napriklad to preco su zmeny v posolstvach TLIG
je detailne zdovodnene tu: http://www.defending-vassula.org/alter-reasons

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 30 august 2013 :  13:35:25  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
....vsetko co uvadzate su Vassuline klamstva ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 30 august 2013 :  13:55:09  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Nebojte sa pouzivat srdce aj rozum a nacuvat tomu co vam Boh chce dat.

JPII na videu http://www.youtube.com/watch?v=VO7jnR8F3Pg#at=12
s pozehnanim pre skupiny TLIG je podla vas Vassuline klamstvo?

atd..

Lucia

Odoslaný - 30 august 2013 :  14:10:56  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
Lucia o pani Vassule je tu ina tema a tam mate dost materialu aby ste pochopili a prestali s jej osocovanim.

Mozete si zobrat moj prispevok
v teme: Veríte že Vassula Rydén dostáva posolstvá od P.Boh
z 30 august 2013 : 09:57:13

Pôvodne zaslal MartinP - 30 august 2013 :  13:51:23

Kto hreší osočovaním?
Osočovaním hreší:
1. kto na blížneho chyby vymýšľa;
2. kto chyby blížneho zväčšuje.

....lenze moje tvrdenia o spiristicke Vassule nie su v rozpore a s pravdou

MartinP

Odoslaný - 30 august 2013 :  15:20:28  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Skuste si radsej precitat, co som vam ponukol.

Urobi to niekto iny a co si o vas pomysli, ved co tu vyhlasujete je tam krasne vysvetlene a je jasne, ze nemate pravdu.
Lucia, tymto koncim tento druh diskusie s vami lebo ignorovat zjavne veci nie je hladanim pravdy.

Lucia

Odoslaný - 30 august 2013 :  15:54:22  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
...to, ze Sv.Otec niekomu pozehna este neznamena, ze suhlasi s jeho hriechami, nakoniec JP2 pozehnaval a modlil sa so spiritistami, hinduistami, magmii, budhistami atd., takze ma neprekvapuje pozehnanie pre sektu TLIG.

MartinP

Odoslaný - 30 august 2013 :  17:05:53  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Vyvratenie osocenia zo spiritizmu je tu: http://www.defending-vassula.org/hand

Specialne vyjadrenie knaza a exorcistu je tu: http://www.defending-vassula.org/hand-curty
a z neho vyberam:
citácia:
A Letter of the Lord to His Church
...
Jesus, in this End of Times, in this Time of the Nations, wishes to make us come in direct contact with the fact that it is truly He who is speaking with us and writing to us. The secretary in this case is without importance and should vanish from our eyes. This is true to such an extent that even her personal handwriting, which reveals her deepest being, should vanish behind this handwriting which is apparently impersonal and artificial but is on the contrary transcendent. Just as the individual personality of the typist-secretary reflected in her handwriting disappears totally behind the printed letters of the typewriter.

Here, it is therefore the Lord who speaks, the Man-God.

Lucia

Odoslaný - 30 august 2013 :  17:22:49  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
...takych vyjadreni Vam ja mozem napisat kolko len chcete...

Mne staci pozriet co vravi medium Vassula:

(Beatrice a já jsme cestovaly letadlem do Chittagongu. Pak jsme musely p#248;ekro#232;it #248;eku, abychom se dostaly do Diangu, malé vesnice v bangladéšské divo#232;in#236;. Když jsme tam p#248;išly, hledaly jsme jednoho katolického kn#236;ze, Francouze, nap#249;l poustevníka, mystika, tak trochu hinduistu, budhistu a mohamedána zárove#242;. Debatovaly jsme s ním a ukázaly mu toto zjevení. Definoval je takto: zjevení Božského Srdce. Co #248;ekl, shodovalo se úpln#236; se zam#236;#248;ením t#236;chto zjevení a s jejich cílem: že nejsou ur#232;ena jen pro mne, ale k obecnému dobru. Naše cesta prob#236;hla bez nehody, jako by ji n#236;kdo #248;ídil.Ve#232;er p#248;ed odjezdem do Diangu m#236; p#248;epadla úzkost a ptala jsem se: pro#232; tam jedu a co budu ukazovat? Škrábanice? Celý den jsem byla stísn#236;ná. Druhý den #232;asn#236; ráno, jsem dostala nejd#248;íve tato slova: "Vede t#236; lhá#248;, vezmi to celé a spal to." Hned jsem pochopila. Bylo mi jasné, že od p#248;edešlého dne m#236; trápil #239;ábel a snažil se mi zabránit v cest#236;. Už po n#236;kolika vte#248;inách jsem cítila Boží p#248;ítomnost. T#236;šil m#236; a napsal: "Budu s tebou až do konce, jsme spojeni navždy, dovol, a#157; nad tebou zá#248;í Mé Sv#236;tlo, Mé dít#236;. Jsem B#249;h a vedu t#236;. Oslavuj M#236; svou láskou.")

http://www.tlig.cz/msg/vass45.html

Vrana k vrane sada, rovny rovneho si hlada, vsakano. A okrem toho,existuje mnozstvo clankov, ktore potvrdzuju jej spiritizmus. Mam Vam ich sem kopirovat?

MartinP

Odoslaný - 30 august 2013 :  17:44:25  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Vyvratenie udajnych doktrinalnych chyb.

Okrem odpovedi na otazky CDF, na ktore odpoveda pani Vassula : http://www.defending-vassula.org/cdf

mozete si precitat aj nasledujuce zdovodnenie: http://www.defending-vassula.org/errors_trinity
citácia:
A method which enables heresies to be found anywhere
...
Therefore throughout the writings of Vassula the Divine Persons are portrayed – in conformity with the teaching of the Church – as really distinct from one another. There is not a single sentence in the entire work of ’True Life in God’ which could contain a trinitarian heresy, not even in those extracts which have been criticised as allegedly presenting the Divine Persons as having similar names. A trinitarian error could only be when there is clear assertion made of the following nature: "In God there is no relation of origin", "There is only one person in God", "The Father, Son and Holy Spirit are the same Person", "I, Jesus Christ, am the same Person as the Father and the Holy Spirit", "The Father, Son and Holy Spirit identify themselves as Divine Persons, and do not distinguish themselves from one another as Persons". There are no such heretical statements that do not conform to the teaching of the Church in Vassula’s writings. If then, there are no doctrinal errors in ’True Life in God’, then how is it possible for the opponents of this work to allegedly find them? Those who attack this work know very well that they would be wasting their time in trying to find formal heresies – that is, those that are expressed unambiguously and intentionally – because they do not exist in this work. That is why they choose a particular method in order to find errors and heresies ’in spite of all’ and ’at any cost’.

What characterises this method? Its basis is simple. It is enough simply to read the text of ’True Life in God’ according to the following principle: when it is possible to interpret the messages of the Divine Persons either in the spirit of the teaching of the Church or contradictory to it, then the messages are given a meaning which is at variance with the teaching of the Church. Thanks to this method – which is applied with great glee with regard to Vassula’s writings – one can always arrive at the desired conclusion: that her writings negate the dogmas of the Church and spread heresies.

Such a way of interpreting the texts is, however, false. If it were applied also with regard to the Sacred Scriptures, there too one would be able to ’discover’ a multitude of ’heresies’.

This method is not only false but also immoral; it is contrary to God’s eighth Commandment, which forbids us to bear false witness against one’s neighbour, to slander him or to judge him rashly.
...
(From an article of Fr. Michal Kaszowski, teacher of theology at the Archdiocesan Seminary, Katowice, Poland)

MartinP

Odoslaný - 30 august 2013 :  18:03:45  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Mila Lucia, odpovedi na urovni CDF , kardinalov biskupov ci arcidieceznych ucitelov teologie ste uz dostali dost.

Podrobne viacrocne oficialne studium posolstiev tromi nezavislymi odbornikmi katolickej cirkvi oslovenymi CDF po viacerych stupnoch studia (kam samozrejme patril aj text, ktory ste uviedli vyssie) prinieslo zavery, ze ide o dielo bez rozporu s ucenim katolickej cirkvi.
To viedlo k listu kardinala Ratzingera, ktory ste sa rozhodli ignorovat.

Nim vtedajsi predseda CDF kardinal Ratzinger (neskorsi papez Benedikt XVI) oznamoval vysledok a prijatie uzitocneho vysvetlenia na konkretne otazky zadane CDF. To vsak bola len jedna z faz vysetrovania, ku ktorej by sa ani nepristupilo keby existoval akykolvek dovod k napadnutiu obsahu posolstiev alebo posobenia pani Vassuly v predoslych stupnoch setrenia, co sa vsak nestalo.
Aj ako papez BXVI si kardinal Ratzinger iste stal za svojim viacrocnym vysetrovanim a jeho zavermi.

Podla vas, vsak dlhodobo prehliadal vam uplne zjavny spiritizmus?
Bez poznania vysvetlujucej a objasnujucej argumentacie od osoby prijimajucej posolstva?

Mila Lucia, prave ste obisli vsetky dobre zasady posudzovania inspirovanych textov ako ich vytycil papez Hadajtektory...
Zial aj keby ste to meno hned vedeli citovat, minate sa s jeho odkazom.

Lucia

Odoslaný - 30 august 2013 :  18:55:47  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
...stale ta ista pesnicka

Inac, take "sukromne zjavenia" su fantastickym biznisom. Staci mat v sebe troska exhibicionizmu, vela drzosti a bujnu fantaziu - peniaze sa budu sypat. ...a hlavne sa clovek nenadrie.......dnes ludia uveria aj Mackovi Uskovi.

Lucia

Odoslaný - 30 august 2013 :  19:59:10  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Skusme to z ineho konca:

Katechismus katolické církve sepsané Piem X. vravi :

Může být spasen někdo mimo Katolickou, Apoštolskou a Římskou Církev? Ne, nikdo nemůže být spasen mimo katolickou, apoštolskou, římskou Církev, stejně jako nikdo nemohl být spasen mimo Noemovu archu, která je předobrazem Církve.

Katechismus Katolického Náboženství
Napsal Th Dr. František Tomášek
:

Kdo může být spasen mimo Církev katolickou? – Mimo katolickou Církev může být spasen ten, kdo žije mimo ní bez vlastní viny, hledá však upřímně pravdu, plní svědomitě vůli Boží, jak ji poznává a je posvěcen milostí Boží. Tak může být spasen jinověrec, ano i člověk nepokřtěný. Hřích dědičný může mu být odpuštěn křtem krve nebo křtem touhy (čl. 40). Těžký osobní hřích může být někomu odpuštěn dokonalou lítostí (to je lítostí z lásky k Pánu Bohu). V těchto případech však často chybí mnoho prostředků, jimiž lze dojít spásy snáze a jistěji.

...zeby Pani Vassuly nikto z odbornikov, teologov,ucitelov cirkvi alebo ten jej "Jezis" s ktorym kazdy den debatuje, nepovedal tuto zakladnu pravdu, ktoru ucime uz od narodenia nase deti ?

Z mojich zdrojov viem, ze jej to bolo velakrat navrhovane, ale odmietla.
Ktovie preco? Odpoved sa natiska iba jedna. Teraz Vassula kvazi nepatri nikam, kedze ju z Ortodox. cirkvi vraj exkomunikovali ( nakoniec ak by to aj nebola pravda tak je to jedno ani ich nepocuvala), je sama sebe panom. Pri vstupe do Rímskokat. cirkvi, by musela pocuvnut ak by jej tie verejne seansy zatrhli. A tie by jej isto zarazili, vid vyjadrenie kongregacie ( dvakrat sa negativne vyjadrili o jej posolstvach), ona to vie velmi dobre.

MartinP

Odoslaný - 02 september 2013 :  10:13:48  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Ano aj exkomunikacia sa tu spomina a kedze stale opakujete to iste bez argumentov odpovedam vam relevantnymi argumentami:

http://www.defending-vassula.org/orthodox-patriarchate-foundation
citácia:
VASSULA excommunicated. A response to this FALSE statement, (by the Foundation for True Life in God, Geneva (Switzerland).

...
There have been no proceedings for Excommunication instituted before the Ecclesiastical Courts or the Holy Synod of the Ecumenical Patriarchate of Constantinople in the case of Vassula Rydén. That is not surprising because the Holy Orthodox Church like the Catholic Church or the Anglican Church regards Excommunication as a last resort, an instrument to be wielded with great reserve and caution and only to be imposed after repeated warnings and discussions. No such discussions have taken place between Vassula and the Patriarchate of Constantinople. Vassula has already written to the Patriarch personally, to request that she and her Theologians enter into a proper dialogue with him. Her request is presently under consideration by the Patriarch.

Until due judicial process is established and concluded by the Church, any public comments stating or implying that Vassula and TLIG faithful have been excommunicated by the Holy Orthodox Church are wholly untrue and harmful to her and those members of TLIG who are of the Greek Orthodox faith.

The present statement is published by the Foundation for True Life in God after due research into this matter. Its purpose is to prevent publication of further ill advised comments and to encourage correction of untruthful statements already published.

Geneva, May 2011

MartinP

Odoslaný - 02 september 2013 :  10:16:42  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
citácia:
Skusme to z ineho konca:

Katechismus katolické církve sepsané Piem X. vravi :

Může být spasen někdo mimo Katolickou, Apoštolskou a Římskou Církev? Ne, nikdo nemůže být spasen mimo katolickou, apoštolskou, římskou Církev, stejně jako nikdo nemohl být spasen mimo Noemovu archu, která je předobrazem Církve.

Co vam teda vravi osud krestanov Koptskej cirkvi?

Lucia

Odoslaný - 02 september 2013 :  14:16:31  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Obhajoba Vassuly z jej vlastnych stranok ma pre mna nulovu vypovednu hodnotu a vobec ma nezaujima.
Nakoniec je jedno ci je exkomunikovana ci nie....to,ze nepocuvava svojich knazov je jasne. A nechapem ako moze u nas tato rozvedena zena zijuca v druhom "manzelstve "prijimat, ale vy urcite najdete aj na tuto jej svatokradez nejaku obhajobu v TLING.

Osud kopskych krestanov mi nevravi nic. Rada sa necham poucit.

MartinP

Odoslaný - 02 september 2013 :  15:54:10  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Musim vam pripomenut Petra a Jan pred velradou...
a tiez, ze pani Vassula obhajuje rolu papeza viac ako vy.

Zjednotenie pod jednym Petrom je hlavnym obsahom posolstiev
takze pokusat sa oznacit ju za odtrhnutu od cirkvi je v tomto pripade vylamovanim dveri, ktore su nielen dokoran otvorene ale priam vysadene z pantov...
Pani Vassula zapisuje posolstva, v ktorych Boh ohlasuje svoju tuzbu aby nie iba Vassula ale cela cirkev zrusila schizmu.
Takto sa z velkeho rozdvojenia dostanu k opatovnemu zjednoteniu nielen niektori jednotlivci na co sa snazite poukazovat v jej pripade ale vsetci sluziaci aj laici.

Manzelsky stav pani Vasssuly je vyrieseny a pre nasu cirkev akceptovany do urovne, ze nie je prekazkou ak v odovodnenych pripadoch poziada o prijatie Eucharistie v katolickom kostole.

Myslim, ze vstupovat do svedomia niekomu kto preziva cistenie Bohom je prinajmensom trufale. Skutocna hlboka premena jej zmyslania a zivota je jasna z jej osobnych vypovedi o predoslom a terajsom zivote o com je samozrejme doveryhodne svedectvo vsetkych tych co ju poznaju a su to osoby hodnoverne pred cirkvou.

Keby ste citali posolstva, videli by ste aj to aky prisny je Boh, ked sa niekto od ziskanej milosti odklana alebo ju zanedbava. Boh sa vysmievat neda a vychovava nas aj prisne, najma ak sa niekomu vela dava, potom sa naozaj vela pozaduje.
Pani Vassula Boha miluje v miere, ktoru vase poznanie Boha zatial neumoznuje preto o nej mozete tak lahkovazne pisat aopat vam v dobrom radim nepiste neuvazene znevazujuce slova na nikoho adresu nieto este na adresu niekoho kto je Bozi prorok.

Ak mozete byt aspon neutralna prijmite, ze tieto otazky su vyriesene cirkvou na najvyssej moznej urovni.

Lucia

Odoslaný - 02 september 2013 :  16:54:26  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
...tak nech pani "Bozia prorokyna" ide laskavo prikladom....kaze jednotu KC a ona je mimo ?!
...ci na nu to neplati ?.....jasne- co je dovolene bohovi nie je dovolene volovi....vsakano

Inac, Pani Vassula aj ked na hlave bude stavat tak jej zboznovatelia jej budu tlieskat, lebo co ona povie to je svate a plati naveky.

...ostatne uz radsej ani nekomentujem....

Strana: z 19 Previous Topic: Postoj Cirkvi k Vassule Ryden Téma Next Topic: Exorcizmus  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06