Všetky fóra
Duchovná časť
Duchovný život
Veríte že Vassula Rydén dostáva posolstvá od P.Boh |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 19 júl 2013 : 22:09:52
|
citácia: R. Ked Kristus povedal,ze nemame ziadostivo hladiet na zenu,tak sa chcete este domahat vykladu? Tym nechcem dat bokom ucitelsky urad v Cirkvi ale su vyroky,ktore ucitelsky urad dalej neriesi,pretoze su jasne. Ak sa opytate ci prislubenym znameniam mame verit,tak vam davam za priklad Skutky apostolov,zivoty svatych.Tam su tieto znamenia opisane a mate to potvrdene aj Cirkvou. A ci ich ma kazdy?V casoch sirenia viery alebo prenasledovania za vieru su castejsei Ak sa pytate na dar jazykov,tak ten je zriedkavy a nestotoznujem ho s tym co je dnes rozsirene v kruhoch ch.o. Pôvodne zaslal Zachariáš - 13 júl 2013 : 09:11:47
Neodbiehajte zase inde! Najskôr si dokončime to, čo ste načali prvým príspevkom. Ako mi vysvetlíte nesúlad jeho doslovného znenia (potvrdený Vami, že výklad tu netreba) a učenia Cirkvi? Veď ten bije do očí... A Vyše vysvetlenie nezrovnalosti ktoré som žiadal v predchádzajúcom príspevku akosi nie je nikde...
citácia: citácia: Pytate sa,ci moze skutocny krestan vypit jed a nic sa mu nestane.Ale tak to prislubil Kristus a ja mu verim.Vy mu neverite?Ani Cirkvou potvrdenym svedectvam?Citajte viac Zivot svatych.Takych svedectiev je vela.Krestan to vsak nesmie robit na svoju slavu ako nejake kaukliarstvo.Ani Jezis neskocil na satanovu vyzvu z hradieb.Toto znamenie sluzi pre Boziu slavu. Ale na základe čoho tvrdíte, že presne toto prisľúbil Kristus? Kto Vám dal autoritu vykladať Písmo a na základe toho tvrdiť, že kto má pravú vieru nemôže byť otrávený jedom? Síce to tvrdí doslovné znenie, ale čo ak sú tie slová napríklad obrazné?
A odpoveď na toto sa niekde stratila... Ale ja si ju pýtam...
A k tým jazykom a iným veciam - som rád, že to blbnutie nestotožňujete s pravým charizmatizmom. Ibaže, teraz nerozumiem, čo ste chceli povedať citátom v prvom príspevku, ktorým začala naša debata tu...
Opätovne sa ospravedlňujem za tento krát ešte dlhšie čakanie na moju odpoveď. Ale s mojim voľným časom je to naozaj bieda. |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 10:52:58
|
Rec. Pismo svate kanonizovala Cirkev a ja pouzivam jej preklad schvaleny katolickymi autoritami.Cirkev mi Pismo odporuca citat a jej vyklad neodporuje tomu,co vPisme je napisane.A nie kazdy Jezisov vyrok Cirkev komentuje.Ak mate nejaky vyklad cirkevnych otcov k vyroku Jezisa ktory som sem dal,tak dajte a nerobte zbytocnu hysteeeriu.Budem vdacny a rad sa necham poucit od cirkevnej autority a ukoncime debatu. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 11:05:29
|
Rec. celkom zbytočné, had sa bude vždy len vykrúcať a prekrúcať.
Ja neviem načo má potom niekto Sušila, ktorý opatril Nový Zákon takými poznámkami, že to je celá na cca 10 zväzkov.
Ako si nám tí protestanti navykli na tie úbohé poriedené neopoznámkované Písmo... majú väčší priestor na fantazírovanie...a je to aj vidno. S protestantami sa veľmi neoplatí o tomto diskutovať...ale držím palce, lebo hadov treba vždy len zmáčknuť aby sa prestali krútiť. (to ako protestant viedol diskusiu aj tu so mnou si treba pozrieť... na konci by už chcel diskutovať aj o veľkosti topánok aké nosil Samson)
A bacha na Otcov(Tradíciu) tých vykladá LEN Jedna, Svätá, Katolícka, Apoštolská Cirkev... tak bacha na fantazírovanie protestantov aj tam. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 11:12:31
|
had mino nedal doteraz ani jednu-jedinu odpoved na priamo položenu otazku.Prečo?Pretože by bol usvedčený zo zavádzania,lží a nevedomosti.Namiesto toho tu iba naprskal jedu nenavisti a osočovani.Nam,čo sme skutočne uverili v Krista a Kristovi a sme v Jeho Cirkvi na čele s nastupcom sv.Petra jeho jed neuškodil a neuškodi,lebo nam to prislubil sam Pán Ježiš v Pismach.A hlavu hadov pošliapeme spolu s našou vodkyňou,presvätou Bohorodičku Pannou Máriou,premožiteľkou všetkých bludov.Amen. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 11:28:01
|
Ale ale vy sa otrávite aj z kyslého mlieka a pošliapete tak jedine dážďovku, aj tou charizmatickou háveďou čo také bludy šíri... A zabudli ste na Matku Cirkvi... aby bolo jasné, že ste mimo. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 13:38:32
|
a nejaký dôkaz o o tom,že pápeži počnúc Jánom XXIII. sú slobodomurári,čo som položil nie je.A ani nebude.Iba ak nejaké konšpiračné foto stiahnuté niekde z netu,do ktorého je podľa potreby dorobiť aj marťanov,ak bude treba,ved dnešná technika umožňuje internetovým konšpirátorom priam netušené možnosti.A na otázky čo položil Elo,tiež nič.Iba striekajúci jed dvojzmyselných náznakov a osočovaní,sem-tam vďakyvzdanie satanášovi ako to bolo predvedené pri zvolení nového pápeža,pretože satan sa občas prezradí.Dokonca v návale horlivosti aj popíše o sebe všeličo čo aj nechcel a čo ňom svedčí. Kto to nechce vidieť zakrýva si oči. Nakoniec,ja už od minovcov ani žiadnu odpoveď neočakávam,pretože pravdu sa od tých,čo sú vedení otcom lži nedozvie.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 13:57:15
|
Mám takú otázku. Ak bol Angelo Roncalli slobodomurár, tak bol ipso facto exkomunikovaný a rozhrešenie z tejto exkomunikácie je vyhradené pápežovi. Ja neviem o tom, aby ho Puis XII. rozhrešil. Čiže ak bol zvolený za pápeža, bol zvolený neplatne a už ho nemohol z tej exkomunikácie rozhrešiť nikto. Čiže zomrel ako exkomunikovaný a je v pekle. Ale prečo je potom jeho neporušené telo vystavené v bazilike sv. Petra? Veď ak by bol heretikom, Boh by nedopustil, aby jeho telo zostalo zachované, ale rozpadlo by sa na prach, nie? |
Deus nobiscum, quis contra? |
Počet príspevkov: 214 ~
Člen od: 17 február 2013 ~
Posledná návšteva: 18 august 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 14:25:22
|
Hádajte prečo v mauzóleu v Moskve vystavujú Lenina? Žeby tohoto "svätca" držal v neporušenosti Boh? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 14:28:42
|
Presne takúto odpoveď som čakal. Ale aký máme dôkaz o tom, že bol Roncalli slobodomurárom? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 14:35:53
|
Lebo robil agendu predavačov ovocia na jarmoku, tak podľa toho. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 14:38:59
|
Nejaký jasnejší a zmysluplnejší. Taký rozumný. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 14:40:36
|
myslíte akože fotku jeho legitimácie v SM? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 14:43:21
|
Tak je mi jasné, že niečo také neexistuje, inak by bolo viacej tých, čo popierajú legitimitu pápežov po Piovi XII. Ale musí byť nejaký zmysluplný dôkaz, ktorý oslovil práve vás, lebo určite by ste netvrdili o ňom, že je slobodomurár, len na základe domnienok. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 14:46:38
|
Iste, od kedy tam tento diletant (vyrazený z Lateránu, lebo nerozoznal Katolícku filozofiu a Steinerovu andropozofiu) zasadol, tak Katolícka Cirkev ide v ústrety záhube. Inak nemáte celkom pravdu, roncalli nie je pre všetkých problém.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 14:56:11
|
Dobre, dostali sme sa k tomu, že je diletant, nevzdelanec. To ho ešte nerobí slobodomurárom. Ale predsa ho Pius XII. v roku 1953 vymenoval za kardinála a vtedy mu ešte zdravie slúžilo, či nie? A ak by si Pius XII. ním nebol istý, tak by ho kardinálom nemenoval. Alebo je to inak? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 15:01:07
|
Je to oveľa horšie ako inak. Pius dokonca keď už bol jednou nohou... stihol vymenovať aj nejakého wojtylu za biskupa. Ktovie prečo? (ale bude to to isté ako s tým prvým) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 15:15:19
|
Ale stále neviem, prečo bol slobodomurárom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 15:18:27
|
Tak budete musieť popátrať... pečené "dôkazy" nikomu do úst nepadajú.
Mne stačí ovocie(i keď neopieram sa len oň), vy hľadáte asi viac. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 15:27:13
|
Áno, hľadám viac. Zatiaľ som len našiel fotku na jednej stránke, kde mu kardinálsky biret dáva na hlavu nejaký štátny funkcionár. Ale pred IIVK bola bežná prax, že ak sa kardinál nemohol dostaviť na menovanie kardinálov do Ríma, tak mu biret na hlavu položila pápežom poverená osoba a bývali to aj králi. Viac som k tej fotke nenašiel.
A - strom poznáš podľa ovocia - IIVK nebol s kostolným poriadkom, niektoré výroky odporujú predošlej náuke RKC. Čiže ak mal v úmysle rozbiť RKC, tak na to mal príkaz "z hora" - to je celkom logická hypotéza, ale je to len hypotéza. V jeho neprospech svedčí aj to, že vymenoval za kardinála Montiniho, ktorého Pius XII. vyhnal z Vatikánu pre jeho príliš liberálne myšlienky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 15:37:38
|
mlamanec :Montiniho Pius XII. navrhol za kardinála,ten to vtedy ešte odmietol.Pius XII. bol veľmi jemný človek a nikdy nikoho nasilu do kardinálskej hodnosti nenútil.A o vyhnaní by som nehovoril,bolo to skôr Božie riadenie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 16:12:45
|
Murára roncalliho "korunoval" ďalší murár Auriol, a toho by určite Pius XII tým nepoveril.
Krysa montini bol infiltrovaný od čias Pia XI v kúrii, a celkom by to bolo vyšlo, keby tá krysa nezačala kuť pikle, bol vyrazený, dokonca na miesto Milánskeho arcibiskupa, ktoré mal vždy kardinál. Hneď ako mal roncalli na sebe mundúr pápeža, tak ho menoval za kardinála, funkcie, ktorú údajne táto krysa odmietla. (čo bude legenda, lebo táto neschopná krysa si robila určité dovzdelanie až v 46 rokoch) Keby ju tá krysa mala, tak po Piovi XII ide on, diabolská liturgia je tu o pár rokov skôr. (skúšky prebiehali už na konci 30 tych rokov).
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 16:38:19
|
znovu iba nenavistne vykriky ale o co viac osocovania,o to menej dokazov,lepsie povedane,bez dokazov.Tento blabol co mal akoze dokazat murarstvo u papezov,by kazdy sudca iba vysmial a pravdepodobne by jeho hlasatelovi nariadil ustavnu liecbu u Pinella. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2013 : 16:44:31
|
samozrejme mlamanec podrobnejšie by sa dalo informovať u ľudí čo tvoria "rehoľu" Jána XXIII s tými zásterami, fotku som tu dal... treba si napísať, a poinformovať sa v čom ich inšpiroval, aký jeho duchovný odkaz napĺňajú a tak...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 12:43:14
|
citácia: Iba striekajúci jed dvojzmyselných náznakov a osočovaní,sem-tam vďakyvzdanie satanášovi ako to bolo predvedené pri zvolení nového pápeža,pretože satan sa občas prezradí. vystizne, argumentacia proste chyba
citácia: Pius XII. v roku 1953 vymenoval za kardinála ... Pius dokonca keď už bol jednou nohou... stihol vymenovať aj nejakého Wojtylu logicky sa dodtavame stale viac a viac do minulosti aki papezi boli zvrateni a neplatni Som zvedavy kedy bude za neplatneho papez vyhlaseny taky LEV13 alebo potom zobrat autenticku kontinuitu az dodnes ... a neburit sa proti sv Otcovi NONSERVIAM ako si to poniektori zvykli ....
citácia: Tak budete musieť popátrať... pečené "dôkazy" nikomu do úst nepadajú. Mne stačí ovocie(i keď neopieram sa len oň), vy hľadáte asi viac. Mozno by bolo zaujimave si pozriet ovocie sedesvacantizmu a pripadne myslienky ktore hlasaju a filozoficke pozadie ich vzbury mozno by ste boli mnohi prekvapeni .... |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 13:06:10
|
Vsimni si miso,s akou lahkostou tu bol obideny fakt,ze na otazku o dokaze prislusnosti Jana XXIII k slobodomurarom,bol pytajuci odpiknuty,ze si ma popatrat sam.Akokeby osocenie papeza z clenstva u SM bola obycajna vec,ktoru moze hocikto len tak vyblafnut,bez dokazov.A pritom ide o tazke porusenie zakazu vydania kriveho svedectva voci bliznemu a este k tomu voci papezovi.Ak toto nevadi privrzencom mina,tak to im nemusi vadit,aj keby niekoho v hneve zabil,ved ked sliape po Bozich prikazaniach ako keby bol on nad nimi a oni mu to konzumuju...Na jeho vdakyvzdanie satanovi nikto nereagoval tiez. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|