Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Kňazi vypovedali poslušnosť slovenským biskupom |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 18:04:21
|
Na internete som si prečítal list „Reforma kláštorov na Slovensku“. To je fakt drsná pravda, čo títo otcovia píšu. Pravdu povediac, ja už nemám slov... Jezuita v nohavicovej sukni a s make-upom ako homosexuál... Ďalší rehoľníci s rockovou gitarou hrajú heavy-metal... zvolávajú tým démonov... a ešte sa prikrývajú Kristom – vraj aby pritiahli mladých do kostolov. To je nonsens. Pýtam sa, aká je jednota medzi Kristom a Beliálom, Kristom a démonmi? |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 9 ~
Člen od: 17 január 2010 ~
Posledná návšteva: 21 január 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 18:05:52
|
A čo sa čuduješ, keď pápež JPII sa objíma s dalajlámom – posadnutým démonom? S tým jeho svätorečením je to veľký otáznik. Škoda, že Benedikt na to mlčí. Asi naňho dobre tisnú. A možno i hrozia smrťou tí vatikánski vlci. |
Počet príspevkov: 11 ~
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 18:06:50
|
No veď keď to tak pôjde ďalej, za chvíľu kanonizujú aj toho našminkovaného jezuitu... Kde sa to cirkev dokotila? Chudák Pán Ježiš... Ešteže sa tí traja kňazi ozvali, inak je to samá mŕtvolina. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 18:07:41
|
Ak môžem vstúpiť: Na tie nenormálnosti v cirkvi by mali biskupi reagovať a oni sú ako nemí psi. A keď im niekto ukáže na pravdu, proti tomu zrazu revú ako zúrivé šelmy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 18:09:42
|
Nech si revú, koľko chcú. Ak je Boh s nami – i s otcami z Jarku – tak kto je proti nám? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 18:10:12
|
Slovenskí biskupi sú darebáci, píšu hlúpe články, aby ničili pravdu. Ale nikto sa nepostaví na podporu Krista a otcov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 18:12:04
|
Kde sme sa to už dostali? Biskupi tvrdia, že všetky pohanské cesty vedú do spásy. Tvoria väčšiu jednotu s démonmi a nie s Kristom. Sú médiami démonov a vygumovávajú rozum, svedomie a vieru dušiam, ktoré sú im zverené. Nepripustia žiadny Boží hlas a všetko, čo je živé, zabijú.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 18:13:33
|
Tí biskupi nie sú schopní, aby hlásali živú vieru, Krista, a svedčili o Ňom. Kvôli Ježišovi nepôjdu do väzenia, ale Ho zradia, aby si zachránili svoju kožu. Robia si kariéru na chrbte ukrižovaného Pána Ježiša. Sú to fakt darebáci, plní ducha pokrytectva a farizeizmu.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 19:33:36
|
citácia: No veď keď to tak pôjde ďalej, za chvíľu kanonizujú aj toho našminkovaného jezuitu... Kde sa to cirkev dokotila? Chudák Pán Ježiš... Ešteže sa tí traja kňazi ozvali, inak je to samá mŕtvolina. Pôvodne zaslal palo jaaa - 21 január 2010 : 18:06:50
tak toto je hereza ako hrom!, ty pochybujes o Bohu? |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 19:46:31
|
Tiez som smutna z toho, ze ich exkomunikovali... ved na exkomunikaciu treba zavazny dovod. A ja nevidim nic hereticke, co sa tyka ich vyznavania krestanskej viery. Prave naopak. Aj ked nesuhlasim so vsetkym { napr. nazory na hudbu}, tak poukazuju na veci, ktore skutocne v Cirkvi nie su na dobrej ceste. A co tu bolo spomenute, ze treba zacat od seba ako sv. Frantisek, tak samozrejme je to tak. Ale kazdy ma svoju cestu. A knazi a biskupi maju okrem toho, ze si ziju svoj sukromny zivot, velku zodpovednost.Takze podla mna su kompetentni, ba priam povinni ak vidia hriech, tak na nho musia upozornit.
|
Počet príspevkov: 58 ~
Člen od: 03 január 2009 ~
Posledná návšteva: 05 jún 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 20:35:11
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 22:25:43
|
Nedá mi to neskúsiť pripomienku, že palo jaa a jozin sa buď veľmi dobre poznajú alebo je to jedna a tá istá osoba. Ak krivdím naozaj úprimne prepáčte... Každopádne aké dôveryhodné je poukazovanie na nedostatky, ak sa nedá zo všetkým rozumne súhlasiť? To si potom myslia tí kňazi, že sú neomylní? A že to s čím niekto nesúhlasí je heréza? A vyzerá to, že aj to čo je omyl sa snažia presadiť ako pravdu, takže to určite nieje vhodné, a ak sú v tomto smere neoblomný, tak sú v heréze a potom je exkomunikácia jednoznačná. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 23:22:32
|
citácia: Nedá mi to neskúsiť pripomienku, že palo jaa a jozin sa buď veľmi dobre poznajú alebo je to jedna a tá istá osoba. Ak krivdím naozaj úprimne prepáčte... Pôvodne zaslal Azuritko - 21 január 2010 : 22:25:43
No ja mám presne taký istý pocit. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 08:35:38
|
Upozornujem pana jozina a palo jaaa, ze ak budu podobnym sposobom a slovnikom napadat slovenskych biskupov, v tomto fore svoju cinnost velmi rychlo ukoncia. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 10:40:47
|
citácia: Mne je totiz tento pan inak ako historicka postava velmi sympaticka, bol som velmi spokojny z filmovym spracovanim o nom, pacilo sa mi to ja len, netreba fabulovat a domyslat si niektore veci okolo postav, nepotrebuju to, ich konanie svedci o inom Pôvodne zaslal saxsax - 19 január 2010 : 22:03:57
suhlas že sa nema fabulovať. ale nema sa ani ani domýšlať tá jeho vypočítavosť. a téma bola o tom, čo urobil, nie prečo to urobil. takže nikto neodmieta jeho minulosť. mal som možnosť preštudovať si priamo františkanske materiály o sv. Františkovi. a čo sa týka filmoveho spracovania - nie každ film zachováva historickú vernosť. v každom filme o sv. Františkovi sa dajú najásť historické nepresnosti. takže považovať film za hodnoverný zdroj informácii sa považovať nedá. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 12:43:25
|
je celkom mozne ze pani palo jaa a jozin su dotycny knazi alebo ich znami, |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 16:23:55
|
Nerozumiem tomu preco sa v diskusii účastníci vyhýbajú podstate. Podľa mňa ide o nasledovné témy: Je medzi veriacimi vrátane duchovných rozšírená viera v živého Ježiša Krista a tak sa aj správajú, alebo veria v mŕtveho Krista, ktorý možno bol vzkriesený? Je možné sa bratríčkovať s inovercami aj keď sú proti trojjedinému Bohu a Ježišovi Kristovi ako 2.Božskej osobe? Sú homosexuálne aktivity ohavnosť a smrteľný hriech, alebo ide o normálnu vec inak orientovaných ľudí? Je veštenie, vyvolávanie duchov, viera v horoskopy a rôzne druhy mágie v rozpore s Kristovým učením alebo nie? Je členstvo v slobodomurárskych lóžach a spolupráca s nimi prípustná pre veriacich katolíkov, alebo sa chceme objímať aj s tými, ktorí nám chcú podrezať krk? Myslím si, že k týmto veciam treba diskutovať a nie iba k procedúram, kto a ako mal postupovať, aby to bolo v súlade s cirkevným právom. Totiž pod tlakom médií stále viac kresťanov začína mať v tom chaos a to je veľmi zlé. Ďakujem za ochotu prečítať si moje riadky.
|
Samuel |
Počet príspevkov: 463 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 12 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 17:20:41
|
citácia: [quote] ,,,ale nema sa ani ani domýšlať tá jeho vypočítavosť. a téma bola o tom, čo urobil, nie prečo to urobil. takže nikto neodmieta jeho minulosť. mal som možnosť preštudovať si priamo františkanske materiály o sv. Františkovi. a čo sa týka filmoveho spracovania - nie každ film zachováva historickú vernosť. v každom filme o sv. Františkovi sa dajú najásť historické nepresnosti. takže považovať film za hodnoverný zdroj informácii sa považovať nedá. Pôvodne zaslal Ales - 22 január 2010 : 10:40:47
prepac, nerozumiem, mozno nedorozumenie, ja som nikde nevyslovil ziadnu narazku na vypocitavost, priam ju vyvraciam, ja som len doplnil pre zaujmavost, ze sa obratil dosledkom tazkej choroby, nic viac, osobne som tym na nic znevazujuce v jeho pripade nenarazal, ja v ostatnom s tebou suhlasim, myslel som na film Brat Slnko a sestra Luna
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 18:26:38
|
citácia: Nerozumiem tomu preco sa v diskusii účastníci vyhýbajú podstate. Podľa mňa ide o nasledovné témy: Je medzi veriacimi vrátane duchovných rozšírená viera v živého Ježiša Krista a tak sa aj správajú, alebo veria v mŕtveho Krista, ktorý možno bol vzkriesený? Je možné sa bratríčkovať s inovercami aj keď sú proti trojjedinému Bohu a Ježišovi Kristovi ako 2.Božskej osobe? Sú homosexuálne aktivity ohavnosť a smrteľný hriech, alebo ide o normálnu vec inak orientovaných ľudí? Je veštenie, vyvolávanie duchov, viera v horoskopy a rôzne druhy mágie v rozpore s Kristovým učením alebo nie? Je členstvo v slobodomurárskych lóžach a spolupráca s nimi prípustná pre veriacich katolíkov, alebo sa chceme objímať aj s tými, ktorí nám chcú podrezať krk? Myslím si, že k týmto veciam treba diskutovať a nie iba k procedúram, kto a ako mal postupovať, aby to bolo v súlade s cirkevným právom. Totiž pod tlakom médií stále viac kresťanov začína mať v tom chaos a to je veľmi zlé. Ďakujem za ochotu prečítať si moje riadky. Pôvodne zaslal Samuel - 22 január 2010 : 16:23:55 ochota prečítať bola a dokonca aj odpovedať: 1. viera už sama vo svojej podstate je zameraná v živého Krista, v mŕtveho je vlastne vierou v Jeho neexistenciu (keby aj rovno ho niekto bral ako iba človeka, nemal by ten Dar vykupiteľstva a spásy) , KC teda v Neho verí. Zároveň Kristus prišiel kvôli chorým, nie len kvôli spravodlivým a pokiaľ sú ľudia ľuďmi, čiže poznačení a zavalení dedičným hriechom, tak sa aj dopúšťajú hriechu, ale Boh im cez svojho Syna umožňuje získať odpustenie a šancu začať novým začiatkom a to je podstatné...a pri tom sa teda správajú kadejako, kým sa utrasú... 2. je možné sa bratríčkovať s inovercami, keď treba dodržiavať boží príkaz - miluj blížneho svojho, ako seba samého to ešte neznamená, že treba opustiť Kristovo učenie, ale opäť, všetci sme len ľuďmi... 3. homosexuálne aktivity sú hriechom, voči tomu sa KC nepostavila inak, ale opäť, nemožno týchto ľudí nemilovať takých, akí už teda sú. V ich aktivitách a plánoch ich však nemožno podporovať. Nájsť v tom hranicu, môže byť niekedy ťažkým...http://storico.radiovaticana.org/slo/storico/2005-11/57533.html 4. viera v mágiu, horoskopy atď. je v protiklade s učením Ježiša Krista 5. členstvo a spolupráca nie len so slobodomurármi je neprípustná http://home.nextra.sk/olinko/16.html - áno, chceme a máme sa objímať láskou aj s tými, ktorí nám idú po krku, presne ako Ježiš Kristus - dal sa aj ukrižovať a ešte i na kríži odpúšťal!!! - samozrejme tomu, kto oľutoval, ale nie preto, aby sme sa zbabelo vyhli ich podkrkovému nožu - na obranu máme právo, ale v zmysle, aby sme sa od nich odlíšili, pretože ak budeme robiť pozitívne len to, čo aj iní neveriaci - lebo aj oni milujú a mocne, napr. svoje manželky, deti, svojich milých príbuzných, priateľov, ale my máme milovať aj svojich nepriateľov, aby sme im tiež umožnili nový začiatok, aký bol umožnený aj nám...
Pod tlakom médií tiež, ale aj pod tlakom vlastných nevedomostí a plytkej viery - možno práve táto situácia ich primä k prehodnoteniu...éééé čoho, no napr. aj vlastnej neviery...ak pripustia, že boli doteraz laxní vo viere a že sa ako pokrstení kresťania, dokonca katolíci majú čo učiť, aby mali o čom diskutovať a čomu rozumieť... |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 20:09:50
|
samuel..co myslis pod bratrickovanim? ja osm neveriaci...znamena to ze som pre teba nieco menej nieco scim nemozes mat priatelsky vstah?? mas nieco proti mne?? objasni teda to bratrickovanie... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 20:18:46
|
citácia: samuel..co myslis pod bratrickovanim? ja osm neveriaci...znamena to ze som pre teba nieco menej nieco scim nemozes mat priatelsky vstah?? mas nieco proti mne?? objasni teda to bratrickovanie... Pôvodne zaslal volsung - 22 január 2010 : 20:09:50
predbehol si ma, asi budu pozadovat exkomunikovat kazdeho. kto tu bude ochotny s nami komunikovat
no co uz, ti pani si nedaju pokoja
exkomunikovali kopec ucitelov teologie |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 20:37:06
|
Áno to čo píšeš juja v bode 1) sa týka tak radových veriacich, ale v prípade kňazov, ktorí sú takpovediac profesionáli pre nich je tato otázka nie predmetom "utrasenia" ale je kardinálnou otázkou. Napr. jeden dekan vo svojej homílii označil Ježiša Krista ako Božieho služobníka čo je v príkrom rozpore z učením KC. No a to je dôsledok uplatňovania tzv. historicko-kritickej teológie, na ktorej vyznavača(T.Halík) sa aj uvedený kňaz odvolával. K bodu 2 treba povedať, že medzi mnohými veriacimi je veľmi mylne rozšírená definícia "blížneho" kde to chápu tak, že sú to všetci ľudia. V sv. písme však blížny je jednoznačne definovaný v podobenstve o samaritánovi. Preto treba vidieť rozdiel mezi láskou k blížnemu a láskou k nepriateľovi (pri ktorej si obrazne povedané treba strážiť chrbát aby v ňom neskončila dýka). Reakcia v bode 3) ukazuje aký v ľuďoch vládne zmätok pod tlakom všelijakých protichodných názorov. Veď pre heterosexuálov platia veľmi jednoduché a všetkými uznávané pravidlá a nik ich nerozporuje. Pritom ak sa tie isté pravidlá majú uplatniť na homosexuálov tak je v tom akási nejasnosť. Každý sex mimo manželstva je smrteľným hriechom. Homosexuáli žiadne manželstva mať nemôžu. Tak v čom je problém to otvorene pomenovať, že všetky homosexuálne aktivity sú smrteľným hriechom? Ad. 4) Otváranie otázok súvisiacich z mágiou je potrebné žiaľ preto, že nie len vo verbálnych prejavoch, ale aj písaných nazoroch niektorých duchovných sa nachádza verejné prihlásenie sa k rôznym praktikám mágie. K reakcii uvedenej v bode 5) je ťažko sa aj vyjadrovať. Ide zrejme o veľmi chybne vyložené sv.písmo. Ja som sa v sv.písme nikde nedočítal, že by sa pán Ježiš objímal s veľkňazmi, pilátom, Herodesom a ani s Judášom. Veď ten ho objal a pobozkal, aby ho zradil a on tomu ťažko mohol zabrániť. Ako sami z vlastnej praxe vieme, že niekedy je veľmi ťažké zabrániť ak sa na Vás vrhne a pobozká Vás osoba, ku ktorej síce nemáte nejaký osobný vzťah, ale tá to urobí pre svoj prospech. No a to o "podkrkovom noži", ktorým sa treba dať podrezať a potom sa domáhať práva tak to som ešte nepočul. Skôr naopak v katechizme je skôr definovaná obrana, ktorá ospravedlňuje aj zabitie nepriateľa. No a tomu poslednému odstavcu radšej nerozumiem. Inač ďakujem za reakciu lebo iba v diskusii sa môžu tríbiť názory. S úctou |
Samuel |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 20:53:46
|
V reakcii na pisateľov, ktorým sa nepáčil text o bratríčkovaní chcem povedať iba toľko, že je to práve dôsledok mylne rozšíreného mýtu definujúceho blížnych. Ani samaritán nebol tej istej viery ako ten dobitý čo ležal v priekope. Ale blížnym sa mu stal preto, lebo ho s tej priekopy vytiahol, ošetril mu rany a zariadil aby do jeho vyzdravenia sa o neho postarali. Keď aj vy pristupujete k ľuďom okolo seba rovnakým spôsobom bez ohľadu na vierovyznanie, aspoň u každého skutočného kresťana si vydobijete postavenie blížneho, ktorý Vás bude milovať ako seba samého. U tých ostatných Vám to neviem garantovať. A aj o tom je kresťanstvo. Rád s Vami podiskutujem aj na budúce. S úctou |
Samuel |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 21:13:30
|
samuel tam mi teda povedz v com je problem..s nami neveriacimi resp. inovercami...mam chapat ze iba ak uvidis ze potrebujem nevyhnutnu pomoc inak zomriem...iba vtedy mi pomozes... co je ale na tom ? to snad udela kazdy clovek so sucitom..okrem knaza a levitu ktory prave putuju do chramu a su v stave kultovej citoty a preto sa nesmu dotknut nikoho zraneneho ci pospineneho.. to je vsetko co voci nam mozes ako veriaci urobyt? znie to alibisticky naozaj..nech sa na man skaredo nekukaju sak som mu pomohol.... normalny ludsky priatelsky vstah...to je nemozne?? nevhodne? |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2010 : 23:33:22
|
nuž, tak táto diskusia potom ale naberá akoby teologický náboj a ja nie som teológom, a mám aj tak obavu, že to nakoniec skončí v dohadovaní...
1) a) viera v živého Krista platí pre celú Cirkev - teda tak pre duchovenstvo, ako i laikov, inak by neverili v podstatu kresťanstva a to je Kristovo vykupiteľské dielo a z neho plynúca naša spása - v tomto je živosť Krista - v jeho zmŕtvychvstaní...prosto tu nemožno veriť niečo iné, teda pokiaľ sa daný veriaci hlási ku kresťanstvu atď., lebo inak to nemá zmysel... b) Kristus je Slovom Božím, je jeho vtelením, je plnohodnotným Bohom, ako aj človekom, inak by ťažko v tejto obete mohol zastúpiť človečenstvo - prijal teda Božiu vôľu, aby nám o ňom aj svedčil a tým sa stal božím služobníkom a tým vzorom samotným duchovným, ako píše aj pápež Pius XII v exhortácii Menti nostrae: " 25. Kňaz...nech nasleduje Krista, ktorý "neprišiel dať sa obsluhovať, ale slúžiť a položiť svoj život ako výkupné za mnohých" a "nech podľa učenia evanjelia zapiera sám seba." Je to v texte ešte prísnejšie rozvinuté. Teda Kristus ako služobník Boží a ako prvý kňaz je zároveň aj jeho služobníkom - prvý nech je posledný, alebo si možno spomenúť na umývanie nôh apoštolov pred poslednou večerou. Nejde o žiadnu urážku, ale o pokoru na najvyššej úrovni - zapierať seba samého... 2) teda aká je definícia blížneho? V KKC, kán. 1931 ( http://www.katechizmus.sk/ ) je to vlastne moje druhé ja, teda ten blížny, čo znamená, že v každom človeku máme vidieť brata, či sestru, teda blížneho. Nepriateľom je hriech - v prvom rade, nie človek vo svojej ľudskej podstate, aj keď sa tento môže zachovať nepriateľsky. Takže Samaritán sa presne zachoval, ako blížneho svojho milujúci a podal mu prvú pomoc a postaral sa o jeho ďalšiu opateru, keďže sa mu sám už nemohol venovať pre svoje povinnosti. A z tohoto vychádza aj naša sebaobrana a v nej sa vyskytujúce aj zabitie v sebaobrane ( je súčasťou 5. prikázania božieho): a to možno použiť v nutnej obrane, keď niet inej možnosti, ako si zachrániť život a v spravodlivej vojne. KKC kán. 2263 - 2267 3) ešte raz v KC nepanujú protichodné názory na tento probl. Treba si prečítať vyššie uvedený článok. Že inde panujú protichodné názory, za to Cirkev hádam nemôže. homosexualitou sa zaoberajú v KKC kánony 2357 - 2359 - kde sa okrem iného píše, že sú nezriadené a svojou povahou sú proti prirodzenému zákonu - ten je považovaný za ťažký hriech. Ak medzi 7 hlavnými, t.j. smrteľnými hriechmi je smilstvo, ktoré je súčasťou previnenia proti čistote KKC, kán. 2351 - 2359, kam patrí podľa KKC, okrem iných aj homosexualita a takto by sa dalo odvodiť, že tieto všetky sú súčasťou týchto siedmich hlavných, smrteľných hriechov. 4) Tejto téme sa Cirkev venovala, niekde som tu už uvádzala prednášky Solčianskeho. Inak treba citovať - u ktorých kňazov, kde uvádzali praktiky mágie ako súčasť čoho? 5) Judáš nemal nad Kristom žiadnu moc, len tú, ktorú mu On sám dal - ak by teda Ježiš chcel odraziť Judášov bosk, tak by tak urobil , to má iný dôvod, že toto všetko pripustil. Ale zachoval sa k nemu vždy priateľsky, podobne ako aj k iným hriešnikom. Nenávidieť treba hriech, nie hriešnika. Ten podkrkový nôž - to je tá nutná obrana, brániť sa človek môže, svojho protivníka ale nemá nenávidieť. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|