Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Kňazi vypovedali poslušnosť slovenským biskupom |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2010 : 16:52:09
|
Len na upresnenie, Saxsax: Myslela som, že ty máš na mysli malomocenstvo, ktoré dostal až neskôr, ku koncu svojho života. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2010 : 17:44:50
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2010 : 18:13:48
|
Takže zatiaľ to vyzerá ako omyl pár novo kňazov, ktorého sa nechcú vzdať a tak je exkomunikácia oprávnená. Veľa krát tu padla otázka, prečo sa vyhýbajú biskupi vyznaniu viery. No biskupi sa vyhýbajú nesprávnemu vyznaniu viery. Správnemu sa zaručene nevyhýbajú. Predpokladám, že prijímanie vyznania viery určite nefunguje spôsobom, že sa zíde pár kňazov a napíšu vlastné. Určite to má trochu iný a zložitejší postup. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2010 : 20:45:12
|
asi planovany omyl,
cakali az budu vysväteny, aby to malo akoze väcsiu vahu, vaznost?, ved s tym co sa im nepacilo mohli vybehnut, ci odist ovela skor, i ked mozno v niecom je dake to zrnko pravdy, nevyznelo to vôbec uprimne |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2010 : 20:46:25
|
citácia: Len na upresnenie, Saxsax: Myslela som, že ty máš na mysli malomocenstvo, ktoré dostal až neskôr, ku koncu svojho života. Pôvodne zaslal Evelinka - 18 január 2010 : 16:52:09
tak potom je to jasne |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 02:08:44
|
Drahé Božie Deti - bratia a sestry - v Božej Rodine (Ef 2,19) v Rodine Matky všetkých národov. Pokoj s Vami.
Chcel by som Vás poprosiť o ďalšie informácie ohľadom exkomunikácie novokňazov, NAJMä VYJADRENIA SVäTEJ STOLICE A PÁPEŽA Z VATIKÁNU. Doposiaľ sa nevyjadrili oficiálne, čím nie je dielo dokonané.
Ak si spomenieme na prípady z minulosti, tak môžeme nájsť súvis so súčasnou situáciou. Spoločné majú to, že pokiaľ bola exkomunikácia vyjadrená oficiálne len zo strany miestnych predstavených (biskupov), tak do vyjadrenia pápeža ostávali ľudia vo vzájomných sporov ako je tomu aj v tomto prípade.
Ako vidíme a počujeme: jední sú za, druhí proti a v očakávaní vo vyjadreniach pápeža ostávajú v pochybnostiach.
Ďakujem, že sa zaujímate o súčasnosť kňazských duší, ktorí sa momentálne nachádzajú v exkomunikácii zo strany mnohých biskupov Slovenska. Ďakujem za modlitby a pôsty i skutky pre ich duše. God bless you + |
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 14:58:58
|
Ako je to možné, že biskupi Slovenska nevyznali vieru? Prví kresťania ju všetci vyznali a kto nevyznal, tak to bol zradca, bol automaticky vylúčený z cirkvi. |
Počet príspevkov: 11 ~
Člen od: 17 január 2010 ~
Posledná návšteva: 21 január 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 15:00:33
|
Výzva pre biskupov: Biskupi, ak nie ste apostatmi, tak vyznajte vieru. A ak ste klauni, tak nehrajte, že ste svätí.
|
Počet príspevkov: 9 ~
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 15:02:25
|
Zvolenský tvrdí, že vraj by sa mali kňazi všetkým ospravedlniť. Nechápem, za čo by mali naši drahí bratia v kňazskej službe odprosovať a ospravedlňovať sa, od čoho k čomu by sa mali obrátiť? K tomu, čo hlásajú tí odpadlí biskupi?! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 15:21:48
|
Ja som veľmi šokovaná, že ani jeden z biskupov nevyznal vieru. Hoci by všetci vyznali a jeden nevyznal, aj tak by ma to šokovalo. Ale oni sa všetci zriekli Krista. Som na strane otcov, že sú tí odvážni, ktorí začali očistu viery od Božieho domu. Modlím sa s rodinou za nich. Otcovia, buďte statoční a nebojte sa tých vlkov v ovčích rúchach. |
Počet príspevkov: 1 ~
Člen od: 19 január 2010 ~
Posledná návšteva: 19 január 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 15:23:14
|
Biskupom Slovenska: Vaša exkomunikácia kňazov je nekanonická, neprávoplatná! Prečo ste nereagovali na Hansa Kűnga, ktorý hlása herézy? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 15:43:10
|
Ľudia, ujasnime si to. Biskupi nevyznali vieru pravou modlitbou nikdy? Alebo nevyznali vieru modlitbou, ktorú zostavili exkomunikovaní kňazi? Lebo ak biskupi vyznali vieru pravou modlitbou, tak je Vaše kritizovanie neoprávnené a podporujete nikým nekanonizované vyznanie viery a uvádzate tak ďalších ľudí do omylu. Vyvetlite mi niekto z Vás rozhorčených a šokovaných, prečo robíte závery bez poriadneho preskúmania? Snáď nechcete patriť medzi pseudo katolíkov, ktorý hania Cirkev za každú cenu a pri každej príležitosti len pre svoje pohodlie? Ja tiež ešte úplne neviem ako to naozaj je, ale ak sa vyjadrujem, tak zdôrazním, že to je môj názor... |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 17:35:05
|
citácia: nespochybnujeme jeho dielo, ktore za sebou zanechal, vyjadril som sa k moznej pricine jeho obratenia, volali ho "kralom assiskej mladeze", asi to zopovedalo zivotu aky viedol, jeho snom bolo stat sa siroko daleko znamym rytierom, co na tu dobu nic neobvykle, no potupna porazka v boji, v zajati, choroba, mysticke sny, jeho dusevne rozpolozenie, to vsetko prispelo k postupnemu obrateniu, nie ze tak konal predtym, len idealizovanie sv. muza, skutocnost je vierohodne dolozena celkom inak, ale nik nespochybnuje jeho skutky, ktore po svojom obrateni zacal konat ale to uz tato tema sa zacina vyvijat od veci, takze Franto ma uz nezaujma Pôvodne zaslal saxsax - 18 január 2010 : 15:49:13 nikto nespochzbnuje minulost sv. Frantiska pred jeho obratenim. teda ani si nezatvara oci pred jeho minulostou pred jeho obratenim.
ale otazka je to, co spravil po obrateni, ze ked videl v akom stave je vtedajsia cirkev, tak ju nekritizoval, ale viedol k naprave prave tzm, ze zacal od seba. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 17:41:55
|
ved hej jeho stastim bolo, ze sa vyhlasil za kajucnika, lebo inac by asi podla vtedajsich pomerov skoncil na hranici
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 20:22:09
|
hm...nie každý heretik skopnčil na hranci...vid sektu katarov... ale on sa za kajucnika neprehlasil, on totiž nim bol v hlbke srdca, nie kvoli vypočítavosti. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2010 : 22:03:57
|
citácia: hm...nie každý heretik skopnčil na hranci...vid sektu katarov... ale on sa za kajucnika neprehlasil, on totiž nim bol v hlbke srdca, nie kvoli vypočítavosti. Pôvodne zaslal Ales - 19 január 2010 : 20:22:09
no ja som cital v studijnych materialoch jednej skoly ze prave ze sa hlasil ako kajucnik, ale to nie je tak podstatne, a ani by som si nedovolil tvrdit. ze to bolo z vypocitavosti preboha! Mne je totiz tento pan inak ako historicka postava velmi sympaticka, bol som velmi spokojny z filmovym spracovanim o nom, pacilo sa mi to
ja len, netreba fabulovat a domyslat si niektore veci okolo postav, nepotrebuju to, ich konanie svedci o inom
prave som dopozeral dalsi film http://www.csfd.cz/film/241254-agora/?text=78951
len ma mrzi, ze RKC zas vidi nejaky problem, skoda |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2010 : 00:12:01
|
citácia: Chcel by som Vás poprosiť o ďalšie informácie ohľadom exkomunikácie novokňazov, NAJMä VYJADRENIA SVäTEJ STOLICE A PÁPEŽA Z VATIKÁNU. Doposiaľ sa nevyjadrili oficiálne, čím nie je dielo dokonané.Pôvodne zaslal rmvn - 19 január 2010 : 02:08:44
Ak biskup niekoho exkomunikuje vramci svojej jurisdikcie a v sulade s kanonickym pravom, je tato exkomunikacia platna a NEPOTREBUJE dalsie odobrenie papezom. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2010 : 00:15:30
|
citácia: Ale oni sa všetci zriekli Krista. Pôvodne zaslal Efka - 19 január 2010 : 15:21:48 Ako presne sa zriekli Krista? Bud toto svoje tvrdenie dolezte niecim konkretnym, alebo sa biskupom ospravedlnte.
To ze biskupi odmietli vyplnit dotaznik mierne domotanych knazov sa za zrieknutie Krista da pokladat jedine pod vplyvom psychotropnych latok. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2010 : 01:14:33
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2010 : 01:22:25
|
Mňa by zaujímalo v tejto súvislosti, čo by musel urobiť pápež, aby bol exkomunikovaný? |
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
Albert Einstein ______ Na každého rovným metrom. |
Krajina: Denmark ~
Počet príspevkov: 296 ~
Člen od: 24 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 05:11:12
|
Drahé Božie Deti - bratia a sestry – v Božej Rodine (Ef 2,19)- Rodine Matky všetkých národov.Pokoj a mier Ježiša Krista nech je s Nami všetkými na orodovanie Sedembolestnej Panny Márie.
Bolo spomenuté, že daný kńazi žiadajú exkomunikáciu pápeža Jána Pavla II, ale na videu som počul ako o.Cigánek tvrdí, že to nie je pravda, aj keď pri pápežovom procese blahorečenia vidí za potrebné poukázať na chyby, ktoré on vidí za skutočné. Ako napr. pobozkanie koránu a iné... Čo z toho sa naozaj stalo, to vie Boh, ale čo viem, tak už mesiac uplynul od ich exkomunikácii a média podávajú vyjadrenia len Slovenských predstaviteľov Cirkvi, ale nie najvyšších predstaviteľov ako je pápež, ktorý má v týchto veciach rozhodujúce a definitívne stanovisko.
Viac o tom, kto v Katolickej Cirkvi rozhoduje o ich exkomunikácii sa môžete dozvedieť na týchto odkazoch: http://www.blog.tyzden.sk/rmvn/2010/01/21/kauza-exkomunikacia-slovenskych-knazov/
http://www.blog.tyzden.sk/rmvn/2010/01/21/exkomunikacia-kedy-je-platna-alebo-neplatna/
Ďakujem, že ste sa rozhodli viac spoznávať a podľa toho aj rozhodovať. God bless you+ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 10:18:02
|
citácia: média podávajú vyjadrenia len Slovenských predstaviteľov Cirkvi, ale nie najvyšších predstaviteľov ako je pápež, ktorý má v týchto veciach rozhodujúce a definitívne stanovisko. Pôvodne zaslal rmvn - 21 január 2010 : 05:11:12 Znova sa opakujem, ale ked sa pan rmvn opakuje, musim sa aj ja:
Ak biskup niekoho exkomunikuje vramci svojej jurisdikcie a v sulade s kanonickym pravom, je tato exkomunikacia platna a NEPOTREBUJE dalsie odobrenie papezom.
Zrejme z tohoto dovodu papez k danej veci nic nepovedal, vec povazuje sa uzatvorenu. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 13:45:28
|
Drahí bratia a sestry ... ďakujem, ža vaše názory ako aj vyznanie toho, v čo veríte. Cením si to, keď odovzdávate Božie dary aj iným, aj čo sa tžka tejto oblasti. Všetkým patrí veľká vďaka, aj Maťovi ...
Zaujímalo by ma ešte, prečo by sme mali VYJADRENIA BISKUPOV BRAŤ ZA DEFINITÍVNE STANOVISKO KATOLICKEJ CIRKVI a tým aj pápeža, čiže za NEOMYLNÉ, keď z histórii vieme, že nie vždy vyjadrenia miestnych biskupov boli neomylné. Napr: sv.Johanka z Arku. Kvôli exkomunikácie biskupa: Košona a nevyjadreniu pápeža k danému sporu, bola nespravodlivo odsúdená.
Tým nechcem povedať, že kňazi sú nevinní alebo vinní, ale skôr poukázať na to, že keď miestny biskupi sa môžu mýliť v takejto oblasti života a pápež nie, tak potom by sme sa mali ZAUJÍMAŤ AJ O VYJADRENIA PÁPEŽA.
Veď aj ateista, ktorý neverí v neomylnosť pápeža, by v takej situácii, keby mu išlo o verejné odsúdenie (v inej veci) tak by očakával vyjadrenie od najvyššieho predsaviteľa, ktorý môže dať všetko na pravú mieru. Atak isto tí, ktorým záleží na dobrej povesti a śpravodlivom rozsudku, dajú za pravdu, že by to nenechali len na vyjadrení niektorých.
Čo keby my sme sa ocitli v podobnej situácii (aj keby sme boli vinní alebo nevinní) a ľudia by sa zachovali voči nám s názorom ako sa momentálne zastáva: "Veď sa už vyjadrili "naši", na čo ešte čakať? Zaslúžia si, čo im patrí!" Asi tak to vyzerá, keď sa ľudia vyjadrujú, že už netreba očakávať vyjadrenia pápeža.
Ak poznáte cirkevné ustanovenia, kde sa píše presne o tom, že NEPOTREBUJE BISKUP SCHVÁLENIE OD PÁPEŽA V TAK ZÁVAŽNEJ VECI (najvyšší trest v Cirkvi), tak napíšte. Pretože ja taký nepoznám a nerád by som urobil chybu z nevedomosti ako povedal Ježiš: "Odpusť im, lebo nevedia, čo robia!"
Ďakujem, že sa modlíte alebo aj postíte za spravodlivosť a milosrdenstvo, ktoré si máme navzájom preukazovať ako milované Božie Deti. Boh Vám žehnaj + |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 14:25:14
|
Mily rmvn, ak sa povazujete za katolika, ocakaval by som, ze budete mat aspon aku taku predstavu o papezovej neomylnosti.
Papez je neomylny LEN vo veciach viery a mravov a LEN vtedy, ked ucenie vyhlasuje verejne, pre celu Cirkev a s umyslom hovorit neomylne.
Vyhlasenie, ci snatie exkomunikacie nespada do oblasti papezovej neomylnosti. Takze aj keby sa papez k danej veci vyjadril, alebo dokonca zmenil rozhodnutie biskupa, v ziadnom pripade to nebude vyjadrenie neomylne. Tak ako teraz polemizujete s rozhodnutim biskupa, budte rovanko polemizovat s rozhodnutim papeza. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2010 : 16:40:32
|
KÓDEX KANONICKÉHO PRÁVA
Kán. 1404 / "Prvú Stolicu nikto nesúdi. Kán 1405 / 1. "Iba sám Rímsky veľkňaz má právo súdiť v kauzách, o ktorých sa hovorí v hán.1401 :
1. tých, ktorí zastávajú najvyšší štátny úrad; 2. otcov kardinálov; 3. legátov Apoštolskej stolice a v trestných kauzách biskupov; 4. INÉ KAUZY, KTORÉ SÁM PREVZAL DO SVOJHO SÚDNEHO KONANIA.
Kán.1406 / 2. "V KAUZÁCH, O KTORÝCH SA HOVORÍ V kán.1405, NEKOMPETENCIA INÝCH SUDCOV JE ABSOLUTNA."
Kán. 1405 / 4. / ... sa píše, že ak pápež preväzme kauzu do svojho konania, tak iba on sám má právo súdiť.
A keďže kňazi sa odvolali na pápeža, potom by mal pápež predovšetkým o tom vedieť a až po jeho rozhodnutí sa ukáže, či ich búde súdiť pápež alebo miestny biskup.
Verný Kristovi-verný Cirkvi + |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|