Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Šalamun a druhí...
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kakas a jeho problem Téma Next Topic: papalašstvo
Strana: z 8

ferino

Stav: offline

Odoslaný - 07 november 2008 :  06:41:42  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
alesko: ja sa napríklad snažím nenechať sa nikdy strhnúť módnymi výmyslami a parádením. Pre mňa je dôležité, že ma miluje Boh a ostatný si už môžu myslieť čo len chcú, lebo podľa výzoru aj tak nezistia, kto vlastne som. Nechápem a neuznávam žiadne módne výmysly a snažím sa obliekať a vystupovať čo najviac konzervatívne ale pritom nenápadne--ale neviem či sa mi to vždy aj podarí. Módu ako takú veľmi neuznávam, lebo núti dnešné mladé dievčatá a ženy, aby sa doslova "predávali" ako keby boli nejaké mäso na bitúnku a z takých žien mi je na zvracanie.

A pre niektorých obhajcov "krátkych sukničiek": sex je síce prirodzený, ale mal by byť iba doplnkom a zavŕšením manželstva. . .

Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 141  ~  Člen od: 26 august 2008  ~  Posledná návšteva: 01 október 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 november 2008 :  07:12:53  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
samozrejme clovek ma vedomie a napriek tomu zvierata sa nedopustaju takych bestialnych "ludskosti" ako on.

Pôvodne zaslal yyyno - 06 november 2008 :  21:45:50

no šak o to ide, že človek ma rozum a predsa sa ho zrieka

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 november 2008 :  07:14:23  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
feri - nie každý chlap je taký aký som povedal....len sa mi nepáči také vyvyšovanie ake tu predvadza pierre. nie som fenimista a an ním nemusím byť aby som si uvedomil že chlapi su takí istí ako ženy, a to že dnešní chlapi zoženštievaju. česť výnimkam. ako suhlasim že su samozrejme aj extremisticke pripady žien, ale su aj muži extremisti. krestan by mal byť separatista, čo sa týka mody....aj ked si myslim že sa da obliecť vhodne a modne a pritom dodržiať určite pravidla slušnosti.

a takisto ako juja tiež si myslím že tie "kratke sukne" su vymyslom mužov a požiadavky mužov, tak ako rozne ine druhy oblečenia v dnešnej dobe.
p.s. chcel by som poprosiť o modlitbu za každeho učiteľa, hlavne tých mladších aby sa dokazali udržať v čistote, pri takom napore adrenalínu v škole skrz toto obliekanie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 07 november 2008 :  08:48:45  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
mno co sa tika tej mody nesuhlasim ze sa krestan ma distancovat moda a jej vyvyn bol vzdy svedkom spolocensko a ekonomickeho rastu a upadku preto by som nezahadzoval ju len tak ja osobne som velky fand amody iked ne zrovna tych najhorucejsich trendov

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 november 2008 :  08:52:43  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
myslel som separatistom tam kde ta moda navadza na hriech

volsung

Odoslaný - 07 november 2008 :  09:20:02  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
mno ja len bo to vyznelo totalne odmietavo voci pestovaniu kultury obliekania

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 november 2008 :  09:45:18  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
nem to až tak moc nem...ale rozhodne človek by nemal stavať na to či je "in"

volsung

Odoslaný - 07 november 2008 :  10:00:36  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
v zasade skutocna mode je skor o tom nebyt in...

Ales

Odoslaný - 07 november 2008 :  10:10:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
malokto je však natolko vnutorne silny, aby tym modnym tlakom odolal.

zas mi je jasne že nebudem chodiť ak v 15. storočí, to určite nie, ani nie tak ako za komančov....alebo ako pred 10 rokmi..ale rozhodne sa mi páčia na sebe veci v ktorych sa citim perfekt aale nie su aktualne modne, aj ked zodpovedaju mojmu veku profesii a pod. ahlavne platu.

Sa mi zda napr. šialene mať na sebe mikinu za 2000 ked tu istu mikinu mam za 200 ale tam nie je napis Nike či Adidas....a aj to je otazne či by to bolo original mikina za tych 2000 a či nie je len nejaký napis prišitý.

volsung

Odoslaný - 07 november 2008 :  10:21:08  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
hej presne vem co si tym cel povedat ale niekedy sa drahe oblecenie oplati ja mam ma drahsich veci a su fakt kvalitne mam ich par rokov uy a ficia super a myslimze dnes ked modu riadi retro look si myslim ze aktualne je skoro vse z min. storocia tak ziaden strach ze si staromodny

Ales

Odoslaný - 07 november 2008 :  10:30:50  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ale nem, ja som tym nehccel povedať že som staromodny,a le iba to že nemam zaujem o to nosiť napr. čiapku v ktorej vyzeram jak debil a citim sa v nej jak retard a budem ju nosiť len kvoli tomu len aby som bol in.

čo sa týka drahých veci - ja som zistil že radšej ibnevstovať do zimnych topanok z normalnej obuvi(ktore mi vydržia 5 zim) ako kupovať každu chvilu aušusove činske, ktore mi vydržia mesiac a za celu zimu vystreidam tri štyri. čiže ekonomicky: 1* 1500 je pre mna menej ako 5(zim)*4*300=6000. Nie som totiž tak bohatý aby som kupoval lacne veci.
ale zas nie každý si to môže dovoliť

volsung

Odoslaný - 07 november 2008 :  10:40:56  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
mno ako ak ce clovek kvalitne veci za malo penazi oplati sa kupit vojenske veci topanky v dobrej cenovej relacii tak isto aj svetre a pod a mne sa overili este site veci setra sije a ja tiey a tak si casto udelam presne to co cem a y kvalitneho materialu..

volsung

Odoslaný - 07 november 2008 :  10:42:13  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
ale to sme od povodnej temy uz uplne odbocili

juja

Odoslaný - 07 november 2008 :  10:53:52  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
v podstate ste až tak veru ani veľmi neodbočili a ja len dodám, že počnúc oblečením, kozmetikou, záľubami, ale ani takými záležitosťami, ako športom, prácou - "workošportovci", workoholici, prosto, ak si niečo človek pripustí priveľmi ku svojmu srdcu a opance tým dušu, potláča, až zabúda na Boha, tak sa v podstate dopúšťa modloslužobníctva a to je jednou z lákadiel diabla - síce v inej téme, ale dalo by sa to aplikovať aj na Šalamúna. Pýtal si múdrosť a to sa Bohu páčilo, preto mu vyhovel, ale ako sa ukázalo, dopustil sa modloslužobníctva tým, že asi predsalen až priveľmi prepadol vzťahu ku žene; stáva sa to i ženám, prosto ľuďom, už sme zopár takých príhod aj tu čítali. Jednoducho v modernom prevedení, on sa rozvedie, ona sa rozvedie a idú si za svojimi láskami, napriek vedomosti, že ako cirkevne sobášení nesmú sa rozchádzať. Ich partneri, ktorí sa vlastne do toho dostali s menším podielom viny, si napokon tiež nájdu ďalších a čo majú všetci spoločné je to, že postavia svoje túžby a želania do takej miery nad Božiu vôľu, až Ho napokon zaprú a zo svojho života vyženú. Teda priveľké naviazanie sa na veci, či ľudí, či prácu, na hobby a pod. vedie u všetkých rovnako k odcudzeniu sa Bohu. A teda priblíženiu sa ku Diablovi. Do istej miery sa to podarilo aj Šalamúnovi, čo malo aj svoj následok, rozdelenie, pôvodne jednotnej krajiny.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 07 november 2008 :  11:33:51  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
volsung:
fu drahy pierre pokial moje prispevky nemaze admin tak su podla mna vhodne

- Nie, admin nemaze vsetky nevhodne prispevky, to by sa tu namazal. Maze obycajne az pri velkych extremoch. A tym co tu akurat dlhodobo trochu vycinaju podobne ako ty , tu tradicne davame BAN. A preto ta zatial varujem, pozri si pravidla fora. Toto nie je priestor na prezentaciu tvojich atestickych postojov, ktore nie su v sulade s nasou vierou/moralkou! A pokial to nemienis respektovat, je mozne ze ta casom ja, alebo niekto z nas navrhne na BAN. Bezne sa to u nas robi napr. tak, ze niekto z nas, co tvorim miestne katolicke jadro a mame pristup do zakulisia, navrhne pre niekoho ten BAN a ostatni zahlasuju. Myslis ze sa tu najde co i len jeden katolik (nie to este vacsina), co by bol proti tvojmu BANu? Myslim, ze tu zatial nezostal ani jeden z tych, ktorych som tu nechcel mat (pavelba, arpad a dalsi). Dobre ti radim, stiahni sa trosku, piratelu, toto je katolicke forum a ty nemas katolicku vieru a mravy, takze nemontuj sa nam do diskusie o veciach viery a mravov! Diskutuj v neutralnych temach, a ak sa chces nieco na veci viery a mravov opytat, OK, mozes sa opytat.

prinosne k rozvyjaniu dialogu

- O jasnych verciach viery a mravov tu s ateistami nevedieme dialog, tie su Bohom pevne dane a nie je tu teda s tebou ani o com diskutovat. Mozes sa tu akurat na nieco opytat, a ja ta nasledne mozem o niecom informovat, ze ako danu vec vnima katolicka viera/moralka.

na forum som prisiel aby som mal skusenost s uvazovanim krestanov s ich pohladom na zivot a dozvedel sa nieco

- no tak citaj tu temy, je ich tu snad dost, a mozes sa sem tam na nieco aj opytat. A v neutralnych temach mozes aj viac diskutovat a prezentovat svoje postoje. Ale vo veciach viery a moralky nemame s tebou o com diskutovat, len ti povedat ako dane veci vnimame my a bodka.

skonfrontoval niektore moje poznatky a nazory s poznatkami ci nazormi inych ludi

- Toto forum ale nie je na konfrontaciu odlisnych vier a moralok. Tu akurat tak maximalne opravujeme katolikov, ktori nevedome maju vo svojej viere a moralke chyby, a nie ateistov, ktori maju vedome postoj jasne iny.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 07 november 2008 :  11:36:15  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
volsung:
a k tej dostojnosti podla mna aj zena ktora je cela zahalena moze posobyt nedostojne minimalne moze posobyt ako clovek bez dostatocneho sebavedomia

- No tak tym len dokazujes, ze mas zvratenu moralku a si velmi skazeny.

- A co sa tyka sebavedomia, je to naopak. Aby dnes dievcina v lete sla viac zahalena, ked ostatne zeny chodia odhalene az polonahe, to si prave vyzaduje od tej dievciny sebavedomie i stipku odvahy, musi totiz kracat proti prudu.

- Kto ma co i len stipku vnimania, krasne ten priepastny rozdiel v dostojnosti vidi. Staci porovnat zenu v dlhych satach a tu v minisuknicke. Ta prva posobi ako vznesena dostojna dama, ta druha len ako taka sexi kočička.

mimochodm nevedel som ze dnes am niekto este problem s minisuknou

- Stara katolicka moralka sa dnes nezmenila. Kazda zena by odev, ktory prilis odhaluje jej telo, mala vediet bez problemov odmietnut na verejnej ulici nosit.

- Zapamataj si aspon tuto zasadu: Zena ma odhalovat a ukazovat svoje pekne telo svojmu muzovi! Nie vsetkym muzom na ulici!

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ferino

Odoslaný - 07 november 2008 :  11:40:59  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
pierre: konečne niekto s rovnakým náhľadom na morálku ako ja--aby bolo jasno, tak tým som myslel Teba.

Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 141  ~  Člen od: 26 august 2008  ~  Posledná návšteva: 01 október 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 07 november 2008 :  12:01:17  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
ferino: Tak to mas v tomto len tu spravnu Bohom danu moralku . Zial, ako vidime, mnohi ju stratili.

Alseko: Ach jaj, Ty mas pricasto na moju adresu drze a urazlive poznamky, z ktorych sa potom nevies vymotat, ked sa ta opytam ako si to myslel. Teraz si vzadu zasa naznacil, ze som extremista. Povazujes teda aj pannu Mariu za extremistku, ked sa zjavuje vzdy dostojne oblecena a pekne zahalena? Alebo si azda myslis, ze v nebi su ludia nejako pozadu, a sto rokov za opicami a tak podobne? Bud teda, prosim ta, taky mily a dobry, Alesko, a odpust si uz raz pre vzdy tie svoje poznamocky, ak nedokazes nic vecneho povedat.

yyyno: Ty si ateista a zenu mas protestantku, z toho predpokladam, ze sa jednalo o protestantsky dievcensky zbor. Vsak? Plus, je tu esta ta jedna vec, ze deti este nemusia byt dostojne, ale u dospelych ten dostojny odev uz moralka vyzaduje. Ak to boli teda este deti, tie kratsie suknicky su tam teda este prijatelne.

juja

Odoslaný - 07 november 2008 :  12:12:17  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
hm, ale podstatou pádu Šalamúna, bola jeho slabosť na odhalené telo, ktoré vtedy, mimochodom tiež bolo dosť odhaľované, dokonca u oboch pohlaví, atď. Takže s neodhaľovaním isto iste nemá veriaca žena probl.. Problém je niekde inde, že vždy bol a bude svet rozdelený na sekularizovaný, resp. inoveriaci a teda ten judaistický, či kresťanský - to je len naozaj len hrubé rozlíšenie. A nakoniec je to i o osobných postojoch ku viere a síce ten, kto ho má nijaký, laxný, primeraný a fundamentálny,alebo fundamentalisticky fanatický, tak taký bude aj jeho postoj napr. ku Katolíckej Cirkvi, k učeniu, ktoré sa tiahne od čias JK, cez iné koncily a aj cez II.VK, s jeho dosahom po dnešné dne i s rešpektom toho, čo tu zanechali pápeži ako Ján XXIII., Pavol VI., JPII. a Benedikt XVI., ktorí nič zo základov viery nezrušili, ale čo treba rozvíjať dopĺňali a rozvíjajli a rozvíjajú ďalej. Viera a učenie sa neskladá len z fundamentov, ktoré sú pre stavbu chrámu potrebné, ale ťahajú sa aj v ostatných optrebných častiach chrámu, až po strechu, zvony a kríž!

Okrem kňazov a samotnej Cirkvi v podobe jej hlavy - pápeža, nemá nik právo niekomu zakazovať, či sa smie, alebo sa nesmie zaoberať Slovom Božím, cirkevným učením, či sa smie, alebo nesmie naň pýtať. Ak teda niekto tú túžbu má a vyjadruje ju jasne, slušne a so záujmom, tak nie sme tí, ktorí mu v tom majú brániť. Ak mu nevieme pre svoju vlastnú pýchu s láskou, bez invektív a slušne, erudovane a na úrovni odpovedať, tak potom sme to my, čo máme zmĺknuť a radšej sa priučiť...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 07 november 2008 :  12:15:31  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Juja: A co tym celym chces povedat, mila Jujka? Bud konkretna! Lebo to vyzera ako by su tu chcela tymto obhajit sucasnu nemravnost (zrejme i svoju) .

A o com je ten druhy odstavec? Zakazuje tu azda nikto niekomu citat Pismo, alebo zakazuje klast otazky? Alebo sa zasa hadas s niekym neviditelnym?

Pierre

Odoslaný - 07 november 2008 :  12:35:47  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Juja:
ale podstatou pádu Šalamúna, bola jeho slabosť na odhalené telo

- Vysvetli ako si na toto s tym odhalenym telom prisla! A preco si to myslis? Nepleties si to nahodou s Davidom?

Pierre

Odoslaný - 07 november 2008 :  12:43:10  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
citácia:
Spoločnoasť sa skladá z ľudí a tí z dvoch pohlaví, takže médiami, sektami, chudobou, drogami a pod. sú ovplyvňovaní ľudia a teda obe pohlavia, takže podobný argument jednoducho neobstojí.

Pôvodne zaslal juja - 06 november 2008 :  19:44:02

Pozri sa, juja, ak bude vacsina krestanskych mozov narkomanov, mozeme sa pytat co sa s tymi muzmi deje. No a ked vidime isty specificky problem u zien, zasa sa mozeme rovnako pytat.

Ales

Odoslaný - 07 november 2008 :  12:51:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Alseko: Ach jaj, Ty mas pricasto na moju adresu drze a urazlive poznamky, z ktorych sa potom nevies vymotat, ked sa ta opytam ako si to myslel. Teraz si vzadu zasa naznacil, ze som extremista. Povazujes teda aj pannu Mariu za extremistku, ked sa zjavuje vzdy dostojne oblecena a pekne zahalena? Alebo si azda myslis, ze v neby su ludia nejako pozadu, a sto rokov za opicami a tak podobne? Bud teda, prosim ta, taky mily a dobry, Alesko, a odpust si uz raz pre vzdy tie svoje poznamocky, ak nedokazes nic vecneho povedat.

Pôvodne zaslal Pierre - 07 november 2008 :  12:01:17

extremiynmus su moslimske ženz yahalene že im nos trčí.... a peto som mal dojemže tz propaguješ niečo podobne. a tzy si exremiasta aj bez toho, tak či tak

Pierre

Odoslaný - 07 november 2008 :  13:01:31  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Alesko: Takze, mily Alesko, mozes dokazat kde som islamsky odev propagoval? Ak mas len dojem, tak sa ma mas najprv popytat na presnejsiu informaciu, a nie hned davat taketo vyroky! Bud taky dobry, Alesko, a nabuduce postupuj uz len takto. Dakujem

A zasa si si neodpustil drzost, vraj tak ci tak . Zial, tvoje dojmy su skoro vzdy chybne. Takze k tomu islamskemu odevu. Islamske zeny nerobia chybu ze su na verejnej ulici tak dokladne zahalene. Ale takato doslednost uz nie je nevyhnutna.

juja

Odoslaný - 07 november 2008 :  13:11:03  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov

Myslím si, že kto vie čítať, prečíta si, kto chápe, pochopí a tým mu bude jasné. Nepotrebujem sa tu teda odznova o tom istom a stále dokola, vetu po vete rozoberať. Jednoznačne je nutné, aby si poniektorí vstúpili do svedomia, ak sa to, samozrejme, dotyčnej osobe podarí.
Sme v prvom rade katolícke fórum a to má byť aj pre nás záväzkom.

Judith

Strana: z 8 Previous Topic: Kakas a jeho problem Téma Next Topic: papalašstvo  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06