Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Kakas a jeho problem
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Milan a jeho problém Téma Next Topic: Šalamun a druhí...  

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 07 január 2009 :  11:10:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- neviem ako opisat svoje pocity po precitani toho prispevku.... reagujem tu, pretoze tam by mi to admin nepovolil...

- preco az od jesene 2008 ?

- si pre mna od precitania toho prispevku ucebnicovym prikladom pokrivenej falosnej katolickej moralky !

- a preco ?

- tento tvoj akoze "problem" by asi nevznikol, keby si sa tej katolickej moralky drzal, pretoze, preco si na to nedbal od zaciatku??? Je predsa jasne, ze keby si trval na antikoncepcii od zaciatku, nedoslo by asi k manzelskemu sexu a asi tym padom by nedoslo k platnemu cirkevnemu manzelstvu...

- od tejto chvile tu mozes pisat akekolvek oslavne state vyznania svojej viery v Boha, si pre mna falosny, neuprimny, pokriveny katolik ...

- a zaraza ma, vlastne uz ani nie... ze opät tu na to nikto nezareaguje a neda ti co si zasluzis !

- a nech je tento prispevok hoci aj mojim poslednym, tato tvoja zvratenost ma fakt dorazila !

- len nechapem, ze som ten prispevok tak dlho prehliadal, asi pre to moderovanie adminom...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora 

janka

Odoslaný - 07 január 2009 :  12:55:39  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Je predsa jasne, ze keby si trval na antikoncepcii od zaciatku,

praveze on nechce antikoncepciu a manzelka ano

ale je jasne, ze v takejto veci mali mat jasno pri uzatvarani manzelstva...je to podla mna dost vazna vec a aj vidiet ake su potom z toho velmi vazne problemy...no ale neskoro plakat nad rozliatym mliekom...je tu vazny problem, ktory treba riesit a verim, ze z Bozou pomocou sa to podari, aj ked to nie je vobec lahke

ja by som ti kakas poradila, aby si vysvetlil manzelke, ze nechces, aby brala tie lieky len koli tebe, ze to ta stastnym neurobi...stastnym ta urobi to, ked bude ona stastna... a ked si mysli, ze su to lieky, tak nech ich berie...dalej sa modli za nu a za vase manzelstvo..podla mna uz viac urobit nemozes...uz je to len o Bozej milosti

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 07 január 2009 :  15:45:31  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- malo by byt jasne ze mi tam vypadlo v tom rozculeni nejake to slovicko ! ... spravne malo byt :

na sexe bez antikoncepcie ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 07 január 2009 :  23:58:01  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
hm pre mna je cely tento problem velmi vzdialeny teda nedokazem uplne pochopit ale len milan chapem ze ta to mohlor ozculit ale z jeho prispevku mozes aspon trochu badat ze ho to trapi a nemusel si byt tak tvrdy...ocividne v danej veci nieje laxny a snazi sa a chyby roby kazdy

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 08 január 2009 :  10:14:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Vážený Milan.
Neprosil som Ťa o milosť ale o radu.
Pri čítaní tvojho príspevku som ostal prekvapený ako ľahko dokážeš odsúdiť hriešneho človeka.
Milan máš ty vôbec odvahu napísať o svojich hriechoch a nebáť sa odsúdenia druhých.
Neviem kto ti dal moc súdiť ma ale Ježiš Kristus to určite nebol.
To, že som sa nebál a nehanbil napísať aký mám vo svojom živote problém ešte nie je dôvodom
označovať ma za falošného katolíka.
Na svete nežije človek ktorý by bol bez hriechu a ak sa ty Milan cítiš byť bez hriechu tak tým falošným katolíkom budeš asi ty sám.
Prečítaj si sväté písmo a zistíš aký veľký hriešnik bol sv. Pavol, mučil a zabíjal kresťanov a odsúdil ho niekto. Nikto si to nedovolil ani Anjeli tak čo si Ty Milan, že súdiš aj keď nepoznáš.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 08 január 2009 :  10:32:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
nuž a čo je zlého i hriešneho na manuálnej sexuálnej stimulácii?

P.S. Kedy manželka pochopí svoj omyl a čo robíš preto, aby sa tento proces urýchlil?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 08 január 2009 :  14:01:34  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Kakas, Milan je už raz taký , jeho treba brať s rezervou. Raz nás zvozí, že sme niekoho prísnejšie "prediskutovali" a vytýka nám nelásku a inde nás zvozí, že sme neboli dosť úderní ...tak sa hneď neplaš, kakas. Ber to s nadhľadom. Čo Ti je v tejto chvíli dôležitejšie, asi nájsť odpoveď, nie? Tak to ostatné ber odľahčene
Na sexuálnej stimulácii, ak je ukončená tak, ako to má byť, by samo o sebe nebolo vlastne nič, teda ak je to v rovine predohry. Ak ale dochádza takto k úplnému uspokojeniu, tak sa bráni otvorenosti pre prijatie eventuálne počatého dieťaťa, čo je podstatou manželstva a to už je hriechom a to pre oboch. Ale ten probl je niekde inde a tu treba pristupovať naozaj s citom a trpezlivosťou a najmä s láskou, kakas, inak to nepôjde. Vynucovať si od manželky teraz sex bez antikoncepcie, to asi ee. Takto to asi nezoberie. Samo, probl je aj v tom, ako ste svojho času začali, teda predpokladám, že kedysi dávnejšie ste asi obaja s tou antikoncepciou boli dáko uzrozumení a teraz, po Tvojom, a asi len Tvojom uzobraní sa, rozdielny pohľad "na vec" je vlastne dôvodom na nevôľu v sexuálnom a dokonca pomaly i v manželskom spolunažívaní. A ktohovie, nakoniec hrozí aj rozpad. teraz totižto akoby ste prestali tvoriť jedno telo a jednu dušu. Takže najskôr bude treba priviesť svoju manželku k tomu pochopeniu a na tú úroveň, aké si získal Ty. A ver mi, že Tebe to šlo i preto možno ľahšie, píšem, možno, že predsa len nemusíš rodiť. Je možné, že aj tu treba hľadať problém. Možno, opäť je to iba moja domnienka, že sa Tvoja manželka bojí tehotenstva a pôrodu, a to aj vtedy, keď to možno celkom jednoznačne neprizná.
Takže odporúčam, najprv navštíviť kňaza a nie len v spovedelnici, lebo toto je na dlhšiu debatu a poradiť sa s ním. Potom, možno on sám pozná niekoho, nejakého sexuológa, psychológa, ktorí sú súčasne veriacimi a pošle vás oboch ku nim a súčasne asi vás oboch pozve ku sebe a budete možno znova chodiť na čosi ako "náboženstvo", aby ste sa (najmä manželka) rozpamätali, čo to znamená byť veriacim.
Samozrejme, bude to závisieť aj toho, ako sa Ti podarí dohodnúť s manželkou. A v tomto smere sú veľmi vhodnými aj manželské duchovné cvičenia.
Prajem veľa šťastia a úspech.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 08 január 2009 :  18:09:31  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Kakas: Upozornenie: Milan nie je katolik, je to ateista.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 08 január 2009 :  18:34:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
Kakas: Upozornenie: Milan nie je katolik, je to ateista.

Pôvodne zaslal Pierre - 08 január 2009 :  18:09:31

Marcelllooo mal za to, že je to pohan.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 08 január 2009 :  18:57:24  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
pozor pozor k pohanom mam blizsie ja v zasade vtip btw

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 08 január 2009 :  20:33:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- za ateistu sa nepovazujem, ja za ateistov povazujem celkom inych ludi... pohan, neznaboh, neverec ... preco nie

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 08 január 2009 :  21:15:40  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Nuz, Milan, si teda neverec, clovek, ktorý neverí v Boha. Ale koho teda povazujes za ateistu?

A inak, myslim, ze pohan by mal byt azda clovek vyznavajuci nejake to pohanske nabozenstvo...

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 08 január 2009 :  23:16:29  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
No to som tiež nevedel, že Milan je úplný neverec. No a ten čo neverí najviac kričí(v tomto prípade na kakasa), to je fakt trúfalé...

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 09 január 2009 :  06:58:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
No to som tiež nevedel, že Milan je úplný neverec. No a ten čo neverí najviac kričí(v tomto prípade na kakasa), to je fakt trúfalé...

Pôvodne zaslal Azuritko - 08 január 2009 :  23:16:29

To je symptomaticke.

Kto to vie, ten to robi.
Kto to nevie, ten to uci (respektive o tom vela rozprava).

Milan

Odoslaný - 09 január 2009 :  07:01:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Nuz, Milan, si teda neverec, clovek, ktorý neverí v Boha. Ale koho teda povazujes za ateistu?

A inak, myslim, ze pohan by mal byt azda clovek vyznavajuci nejake to pohanske nabozenstvo...

Pôvodne zaslal Pierre - 08 január 2009 :  21:15:40

- vies ja povazujem za ateistu cloveka ako Baron d'Holbach, Richard Dawkins , Nietzsche , Sartre ... to su podla mna ateisti

- dnes sa, pouzijuc slovnik jedneho clena vasho kmena sa vsetci neveriaci hadzu do jedneho vreca ...

- vies ja som rovnako dlho ako tu i na forach evanjelikov a tam je to uplne ale uplne o niecom inom... preco asi ?

Milan

Odoslaný - 09 január 2009 :  07:05:21  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Azuritko - 08 január 2009 :  23:16:29

- niekto to urobit musi, ked ostatni ste radsej slepi...

- neviem si predstavit, ze mne blizka osoba, ktora vyznava tuto vasu vieru, by sa spravala rovnako ... preto to odsudenie ... len preto...

Marcelllooo

Odoslaný - 09 január 2009 :  07:30:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
[- vies ja povazujem za ateistu cloveka ako Baron d'Holbach,Richard Dawkins , Nietzsche , Sartre ... to su podla mna ateisti

A podla mna su to antiteisti. Ateistovi je Boh ukradnutý, nepočíta s ním.
Čo však skôr alebo neskôr začne kolidovať s nadobudnutími vedomosťami.

citácia:
- vies ja som rovnako dlho ako tu i na forach evanjelikov a tam je to uplne ale uplne o niecom inom... preco asi ?

Lebo sme "lepší"?

citácia:
- niekto to urobit musi, ked ostatni ste radsej slepi...

Prečo si cítil nutkanie pre svoje samozvané spasiteľské pôsobenie?

citácia:
- neviem si predstavit, ze mne blizka osoba, ktora vyznava tuto vasu vieru, by sa spravala rovnako ... preto to odsudenie ... len preto...

Ty si nevieš predtaviť ešte veľa iných vecí.

Milan

Odoslaný - 09 január 2009 :  08:01:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Lebo sme "lepší"?

-

- uz sa zrazu specifikujes blizsie?... v inom prispevku si naznacil, ze nie si katolik, ze si krestan

- to akoze oni nie su ???

citácia:

- jasne, ja sa to nehambim priznat, nemoze byt kazdy dokonaly ako ty....

Marcelllooo

Odoslaný - 09 január 2009 :  08:15:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
v inom prispevku si naznacil, ze nie si katolik, ze si krestan

Veľmi správne, pamäť ti slúži. Naozaj nie som katolík, ale som kresťan.

citácia:
to akoze oni nie su ???

Kto oni?

citácia:
- jasne, ja sa to nehambim priznat, nemoze byt kazdy dokonaly ako ty....

Nuž asi naozaj nemôže.
Ja však - v prípade odhalenia vedomostnej insuficiencie tuto sa snazim doplnit, nie byt na nu hrdy.

Milan

Odoslaný - 09 január 2009 :  08:20:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
Nuž asi naozaj nemôže.
Ja však - v prípade odhalenia vedomostnej insuficiencie tuto sa snazim doplnit, nie byt na nu hrdy.

-

- hej, asi preto kazdemu dokazujes ake mas to IQ ...

- ako som uz raz spomenul ten klitorisnik v nazve nicku ti svedcal viac ...

- znova, daj si pohov, nemienim ti davat podnet na vylepsovanie statistiky v pocte prispevkov ... maj sa

Marcelllooo

Odoslaný - 09 január 2009 :  08:25:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
hej, asi preto kazdemu dokazujes ake mas to IQ ...

Nuž asi Ááano_, mimochodom je naozaj dosť vysoké. Všimol si si to?

Vedomosti a inteligencia sú však dve rôzne veci. Vedomosti sú znalosti faktov. Inteligencia je využívanie vedomostí a spájanie do súvislostí.

citácia:
ako som uz raz spomenul ten klitorisnik v nazve nicku ti svedcal viac ...

Tiež si myslím. Nestretlo sa to však s pochopením tunajšieho osadenstva, ktoré nemá až taký vytríbený vkus ako my dvaja.

Mato

Odoslaný - 09 január 2009 :  10:07:31  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Prosim ctenych prispievatelov o prepacenie, ale tema, ktoru otvoril kakas, nikdy nemala ist na verejne forum. Je to vyostne sukromny problem, ktory patri do spovedelnice a tu som ako admin zlyhal, ze som temu pustil do verjnej sekcie.
Pokusim sa svoju chybu napravit a utisit flame, ktory vznikol. Preto vsetky suvisiace temy odkladam do archivu.
Este raz sa ospravedlnujem.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Milan a jeho problém Téma Next Topic: Šalamun a druhí...  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06