|
Odoslaný - 05 november 2008 : 12:47:33
|
Juja: Ano, s tebou mam problem . A ja tu davam jasne fakty, nemozeme si zatvarat oci nad nemravnym spravanim ludi, a s falosnej galantnosti nemozeme mlcat ani u zien, ked sa spravaju nemravne... A to aj bez ohladu na to, ze nam za to budu feministky davat nejeke sexom a neslusnostou zavanajuce privlastky.
- A pravda je taka, mila juja, ze mnohe zeny su skutocne skazene a v istych veciach, ako vidime, aj viac nez muzi. Maju nejaky velky sklon nechavat sa ovladat nespravnymi vecami (napr. neslusna moda), zatial co tie spravne ignoruju (moralka).
Je to bieda, ked zeny predbiehaju v skazenosti muzov, no. Ale co s tym?
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2008 : 13:02:52
|
volsung: nemecku priniesol vela nazvou ktore sa v terminologi ustalili a zostali blitzkrieg-bleskova vojna
- Ved dobre, ale maju tieto terminy negativisticky vyznam voci niekomu? Asi sotva. Dokonca voci niekomu co dava akurat nejaku pravdivu kritiku... Cize hovorim trosku o inom.
samozrejem ze sa skor ostro vyjadrovali an stranu zian nez muzov muzi vtedy vladli a aj papez si rozmyslel co utrusi na stranu toho ci onoho vladara
- Ale prosim ta, radsej sa, priatelu, prestan tu montovat do katolikov. Predstava ako sa papezi boja muzov a tak si otvaraju usta len na zeny, je dost vtipna . Ale je aj voci nasim svatym otcom urazliva. Vtedajsi papezi nemali problem hocijakeho vladara aj exkomunikovat a to aj ked im za to hrozila vojna a prenasledovanie, co sa obcas aj stalo.
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2008 : 13:49:14
|
mno a inokedy zas galantne prehliadali nektore veci za ktore by mohli exkomunikovat inych btw neusiel nahodou mengele do juznej ameriky na vatikansky pas? hm a preco by som sa nemontoval a skazenost zenskej mody ? to ze nieco sa ti zda podla zastaralich zasad skazene tak to neznamena ze to skazene je napriklad v muzkej mode bolo nepripustne aby kosela alebo kabatec neprekryval oblast muzskeho prirodzenia cele storocia kabatec tunika ci kosela prekryvali tuto scast tela jediny kto to porusovali boli volnomyslienkarsky kandsknechti a podobne individua v renesancii ktore nemaly problem chodit ani nahy a pod dalej dlhe vlasi niekolko storoci musle mat muz v urcitom spolocenskom postaveni dlhe vlasi a het dnes same kratke a kto ma dlhe je podvratak a tak dalej mozno sa na vec pozeras prilis jednostrannenemyslis? ked sa ja zadivam na svoje okolie tak musim konstaovat ze poznam viac nemravnych muzov nez zien.. |
http://www.bagras.sk/ |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2008 : 18:03:35
|
volsung: mno a inokedy zas galantne prehliadali nektore veci za ktore by mohli exkomunikovat inych btw neusiel nahodou mengele do juznej ameriky na vatikansky pas?
- Radsej sa fakt nemontuj, lebo ozaj nepoznes ako to u nas funguje a preco sa niekedy dava exkomunikacia, a inokedy zasa pas do juznej ameriky. Exkomunikacia sa vacsinou nedava nejakemu obycajnemu hriesnikovi, hoci je to aj masovy vrah. A pas, ci ina pomoc sa dava prenasledovanemu bez ohladu na to kto to je, to su principy krestanskej lasky k bliznemu, ze cloveku pomozeme a nepozerame na to kto to je.
hm a preco by som sa nemontoval
- Lebo o veciach Bohom danej moralky nemas ani sajnu.
to ze nieco sa ti zda podla zastaralich zasad skazene... napriklad v muzkej mode...
- No nevravim? Ty sa mozes odvolavat na nejake stare a nove zasady mody, no to nema s krestanskou moralkou vela spolocne. Aby si mi vobec rozumel, musel by som ta najprv naucit dost vela veci.
Este aj pri tej spomenutej exkomunikacii badat, ze mas opacne vnimanie moralnosti nez my, tu pomoc s tym pasom si pokladal skor za zlo, kedze si to vytkol, podla teba mali sme vraj dat exkomunikaciu...
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2008 : 21:43:24
|
neboj presne viem co je exkomunikacia vem preco ju dostal nemecky cisar aj preco ju dostal doza z benatok a mengeleho som udal ako priklad len preto aby sme vydeli aky ma na moralku pohlad vatikan pomoze v uteku niekomu kto zasival miesok do noh malym zidovciatkam a zosval cievy tehotnych zien ( to udavam ak niekto nevie o koho ide) na druhej strane uznavam jeho velky prinos v oblasti mediciny pokial vem ma aj nobelovu cenu a rozvynul poznatky o transplantacii a o krestanskej moralke toho viem pomerne dost ja len sa snazim pozerat na svet aj svojimi ocami nie len dogmami ci pravidlami ktore mi stanovuje cirkev a btv co je nemoralne na dnesnej zenskej mode??? presne to co som vitkol v ukazke pri muznej mode a jej zvratu dnes |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 09:48:36
|
volsung: neboj presne viem co je exkomunikacia
Ukazal si vsak, ze nevies kedy sa u nas dava a kedy nie. Ale ja ti tu hlavne hovorim, ze nevis co je to krestanska moralka, nevies ju vnimat, a to naozaj nevies, pokial nevies pochopit, ze my rozne pomahame hocikomu bez ohadu na jeho minule skutky.
co je nemoralne na dnesnej zenskej mode??
- Obavam sa, ze zatial nie si schopny mat dostatocne moralne vnimanie, takze tazko nieco pochopis z Bohom danej moralky. Tu by som ti musel povysvetlovat, ze umyselna sexualne vyzyvavost a provokativnost na verejnej ulici je hriechom. I nejake prehnane odhalovanie tela na verejnosti, ci nebodaj uplna nahota, k tomu by som ti mohol i pridat ukazku z biblie ako Boh prikazal Izraelitom pozabijat nahych ludi, ktori tam na verejnosti boli. Musel by som ti k tomu zaroven este aj vysvetlovat o dostojnosti cloveka, kedy clovek posobi dostojne a kedy naopak, napr. ak niekoho verejne vyzlecies, nehorazne zhadzujes jeho ludsku dostojnost, atd... A k tomu, ze i napr. zena v minisukničke vyzera tiez znacne nedostojne... Staci len porovnat zenu v dlhych satach a zenu v minisuknicke a kazdy kto ma stipku toho vnimania, vidi jasne, ktora vyzera dostojne, a ktora nie. Ale Ty budes mat asi velky problem tieto veci vnimat, takze zbytocne ti to tu vobec spominam. Ty si skratka len ateista bez moralneho vnimania a tu nemas co hladat, toto je katolicke forum. No inak aj medzi ateistami sa najdu ludia, ktori toto moralne vnimanie trosku predsa len maju, ale to iste nebude tvoj pripad, kdze kladies taketo otazky.
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 10:08:25
|
mno k tej nahote na verejnosti aj ta moze mat moralny ucel sak predsa taky sv frantisek ? dalej minisukne a moralnost uprimne proti minisukni nic nemam mam vela kamaratok ktore ich nosia a svedci im to bo maju pekne nohy a hodi sa im to dalej myslim ze nemusime zachadzat zas do modnych extremov bo te su dnes aj u muzov nohavice v polke zadku a pod... ale napriklad to ti pridu nemoralne odhalene ramena u zien? btw mile ze ma vyhadzujes z tohto fora minule si tu vyhazoval niekoho nech ide na gay forum kam ces poslat mna?? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 10:17:14
|
inak adsina vecernych siat ma minisuknovy strih ves ked mi ty hovoris ze nemam stipku moralky tak ja musim tebe povedat ze nemas stipku umeleckeho sitenia a vnimaniaobliekanie ludskeho tela moze mat viac funkcii okrem tej primarnej nech neodmrzne a pod to moze byt aj ta ze tym ces sprostredkovat urcity esteticky dojem, nevem ci si ma pochopil a pokial ces nieco zvyraznit nieco odhalit...toto sa dialo v historii uz vela krat , dalej prides mi ze by si bol za taky moslim look zena od hlavy po paty zahalena nech jej ani ruky netrcia hriesnici jednej inak tie tvoje priklady zo stareho zakona hm nebavilo sa tu o tom ze niektore moralne principi sa od tych cias zmenili mnohozenstvo ,obriezka..... dalej nemusis tu zas udavat mi zidou ako priklad najnabliskanejsej moralky |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 10:47:21
|
volsung: podľa môjho názoru je nemravným oblečením každé oblečenie, ktoré nabáda ku hriechu voči mravnosti. A problém je v tom, že ženy úplne inak pozerajú na mužov, než naopak--čiže muži sa vzrušia pohľadom určite viac a sú v tejto oblasti(zmyselnosti) oveľa slabší a náchylnejší ku hriechu než ženy. Ale nechcem tým ospravedlňovať mužov--to nie, len že ženy tým pádom robia "väčšiu škodu". |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 11:47:34
|
feri, pre ženy je dôležité páčiť sa, a proste dnes idu tak daleko, že si myslia že noirmalnym oblečením bez namalovnia to nejde, proste akoby mali dojem že ked sex. vzrušia tak vtedy su pekne. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 11:54:52
|
ako ja netvrdim ze vse je ok mne skor vadi ked si dievcata davaju super bundicky a maju hole kryze hm to budu mat radosti z toho v buducnosti abo ze bedrove nohavicce deformuju panvu skor som negativny v tomto smere uprimne holka v minisukni ma nenabada ku hriechu zato pokial sa mi naka paci moze mat na sebe aj kombinezu... cele co som vyssie napisla malo sluzit len k tomu aby to nebolo tak skatulkovane ako to napisal pierre a zamerane proti zenam ale ponizujuce ich... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 16:48:13
|
volsung: Ano, verejnejšie predstavena nahota za istych okolnosti nemusi byt hrechom, napr. ked je to z dovodu vyuky studentov mediciny...
A absolutne ti verim, ze Ty ako ateista bez moralneho vnimania nemas nic proti minisukniam na verejnych uliciach, to by som sa aj velmi cudoval keby si mal. Neboj to vieme. Uz som uviedol, ze je to pre zenu nedostojne, mali by si to nechat iba ak po dome, nie na verejnost, ale inak samozrejme vyzeraju v tom fakt ako pekne sexi kočky, alebo ako sa u nas ludovo hovori – take pekne kurvičky. Co sa tyka ramien, nuz je to u zeny skutocne trosku menej nedostojne ako pri odhalenych nohach v minisukničke, no aj to je viac interierovy odev nez exterierovy, a ist takto napr. do Bozieho chramu sa tiez nemoze podobne ako aj v tej minisuknicke. A ano, jedneho som poslal na gay forum a Ty si skus zasa pohladat nejake ateisticke forum. Naco si na toto forum prisiel? Oznamovat nam, ze Ty nemas nasu moralku a vieru? Neboj, to moc dobre vieme. Ze ty nic zleho na tom nevidis atd., to tu ani nepis, naozaj neboj, vieme. Nezdialas nasu vieru ani moralku, laskavo teda opust toto forum, alebo sa aspon nevyjadruj k témam, ktore sa tykaju nasej viery a moralky. Mozes prispievat do nejakych neutralnych tém, no aj tam ak by sa to otocilo na temu viery/moralky, zdrz sa komentarov. Toto forum nie je na hadania sa ateistov s katolikmi o veciach viery/moralky! Je ti to jasne, mily Volsung? Ak ano, mozno budeme spolu vychadzat aj v dobrom.
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 19:33:18
|
citácia: feri, pre ženy je dôležité páčiť sa, a proste dnes idu tak daleko, že si myslia že noirmalnym oblečením bez namalovnia to nejde, proste akoby mali dojem že ked sex. vzrušia tak vtedy su pekne. Pôvodne zaslal alesko - 06 november 2008 : 11:47:34 no a kto im to podsúva, že len takto sú atraktívne a niečo dosiahnu? Pôvod tohoto problému treba hľadať niekde inde, pretože celkovo spoločnosť má v mnohom veľmi frivoľné a pseudoslobodné názory, pozrite sa, čo tak silné mienkotvorné médium, ako sú masmédia všetkého druhu, propagujú za spoločensky vhodné a pod. Za týmto treba hľadať iný vplyv, napr. konzumizmus...a všade sú aj muži, ktorí tiež tieto názory, či požiadavky šíria stačí im na to jediné tvrdenie, rado a často používane: "Slovensko je silne konzervatívne!" a hneď, je týmto každý onálepkovaný, kto sa správa inak, ako si to tieto želajú. Myslím si, že to je oveľa náročnejší politicko-sociálny problém, kde jednoznačne ľudia z chudobných rodín a regiónov v snahe byť "in" sa dajú natiahnuť na kde aké idey. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 19:39:41
|
Mno, ano, zeny su velmi lahko ovplyvnitelne modou, mediami, prostredim... Ale aspon krestanske zeny by sa mali snazit tomu nepodliehat.
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 19:43:57
|
fu drahy pierre pokial moje prispevky nemaze admin tak su podla mna vhodne nevem zatial sa na mna nestazovalo az tolko ludi a podla mna su moje nazoryaspon niekedy alebo sem tam prinosne k rozvyjaniu dialogu na forum som prisiel aby som mal skusenost s uvazovanim krestanov s ich pohladom na zivot a dozvedel sa nieco vpoprpade skonfrontoval niektore moje poznatky a nazory s poznatkami ci nazormi inych ludi tu napriklad tie dekrety z druheho koncilu prijemne rozsirili moje znalosti tebe by som radil menej vyhadzovat ludi z fora kedze niesi admin a tym padom tvoje odporucania su sem tam na smiech a menej zovseobecnovat a pod . mimochodm nevedel som ze dnes am niekto este problem s minisuknou a k tej dostojnosti podla man aj zena ktora je cela zahalena moze posobyt nedostojne minimalne moze posobyt ako clovek bez dostatocneho sebavedomia ked na seba naplaca len kusi oblecenia ktore miesto toho aby budovali peknu siluetu tela ju len hyzdia |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 19:44:02
|
Spoločnoasť sa skladá z ľudí a tí z dvoch pohlaví, takže médiami, sektami, chudobou, drogami a pod. sú ovplyvňovaní ľudia a teda obe pohlavia, takže podobný argument jednoducho neobstojí. Ale to si spoločnoť musí prosto priznať, že problém je celoplošný a týka sa v rovnakej miere všetkých... |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 19:45:24
|
inak stale nechapem preco nedas juje zapravdu pokial viem nema to co vravy nic v rozpore s krestan moralkou (ach zabudol som vlastne ze o nej nic nevem...) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 19:59:44
|
volsung: myslím, že výborne dopĺňaš ostatných členov fóra a dosť si sa zlepšil od toho "začiatku", keď som Ti nerozumel. |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 20:52:05
|
citácia: Mno, ano, zeny su velmi lahko ovplyvnitelne modou, mediami, prostredim... Ale aspon krestanske zeny by sa mali snazit tomu nepodliehat. Pôvodne zaslal Pierre - 06 november 2008 : 19:39:41
no to nesuhlasim pierre, chlkapi su tiež paradnici na jednej strane a velmi triež podliehaju mode...denne sa o tom presviedčam...a vratane krestanskych mužov....takže zase nerob zo žien tie zle....my chlapi nie sme totiž o nič lepší |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 21:00:24
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 21:33:55
|
citácia: take pekne kurvičky. nuz mily Piere myslim si, ze poriadne prehanas. zazil som aj bigbeat v kostole a tam aj spievajuci zbor dievcat v minisukniach Zahalovanie {skryvanie} zien je vymysel muzov. Ich vlastnicky pud,ci ziarlivost su hlavnym popudom k tomu. Vidime kam to dospelo u moslimskych zien, ktore chodia v akychsi stanoch. Co je prirodzene spravanie ludi? Vari je prirodzene teatralne vystupovanie a obliekanie sa predstavitelov hierarchii? Vari o zenach maju rozhodovat ti co sa ich strania? CO uz moze byt poburujuce na sexualnej pritazlivosti pohlavi? Uz som tu raz pisal, ze sex vznikol na zemi pred miliardami rokov a to uz pri viacbunecnych organizmoch, vari nie je nic prirodzenejsie ako sex - pud sebazachovy. Piere popozeraj sa po kvetinkach,co vsetko dokazu aby k nim prisla vcielka a opelila ich. |
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 21:34:28
|
citácia: citácia: feri, pre ženy je dôležité páčiť sa, a proste dnes idu tak daleko, že si myslia že noirmalnym oblečením bez namalovnia to nejde, proste akoby mali dojem že ked sex. vzrušia tak vtedy su pekne. Pôvodne zaslal alesko - 06 november 2008 : 11:47:34 no a kto im to podsúva, že len takto sú atraktívne a niečo dosiahnu? Pôvod tohoto problému treba hľadať niekde inde, pretože celkovo spoločnosť má v mnohom veľmi frivoľné a pseudoslobodné názory, pozrite sa, čo tak silné mienkotvorné médium, ako sú masmédia všetkého druhu, propagujú za spoločensky vhodné a pod. Za týmto treba hľadať iný vplyv, napr. konzumizmus...a všade sú aj muži, ktorí tiež tieto názory, či požiadavky šíria stačí im na to jediné tvrdenie, rado a často používane: "Slovensko je silne konzervatívne!" a hneď, je týmto každý onálepkovaný, kto sa správa inak, ako si to tieto želajú. Myslím si, že to je oveľa náročnejší politicko-sociálny problém, kde jednoznačne ľudia z chudobných rodín a regiónov v snahe byť "in" sa dajú natiahnuť na kde aké idey. Pôvodne zaslal juja - 06 november 2008 : 19:33:18
juja, ja som to nechcel tvrrdiť že to ženske "páčiť sa" je zle. vyplýva to z povahy žien. tak ako muži maju sex. pokušenia, maju ženy pokušenie páčiť sa.
to byť "in" zasahuje celu spoločnosť, tak mužov ako ženy. vyplyva to z akehosi komplexu menejcennosti, lebo si človek neváži sameho seba a svoju mienku o sebe si buduje skrz druhých ale nie skrz seba, alebo skr Boha, čo by mal byť najhlavnejší zdroj. a proste ako hovoriš - "ak chceš prachy tak rob toto a tto a ak nechceš tak su tu další ktori maju tiež zaujem." nehovoriac žer psoločnosť podsuva nahradu sebavedomia sposobom : ak maš prachy si niekto, ak maš auto si niekto, ak maš to a to si niekto, ak sexuješ si niekto....a podobne.
ale to že sa chce žena páčiť, je v nej od narodenia a aj keby sme tie dievčata odizolovali na pusty ostrov tak by sa po navrate do civilizácie by sa pred mužmi spravali tak ako je to pre nich prirodzene - byť očarujuca. Na tom nič zle nie je, zle to je až vtedy ked sa už na to použiju hriešne prostriedky, či k hriechu navadzajuce prostriedky. a v tomto su tiež muži rovnakí. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 21:36:52
|
citácia: citácia: take pekne kurvičky. nuz mily Piere myslim si, ze poriadne prehanas. zazil som aj bigbeat v kostole a tam aj spievajuci zbor dievcat v minisukniach Zahalovanie {skryvanie} zien je vymysel muzov. Ich vlastnicky pud,ci ziarlivost su hlavnym popudom k tomu. Vidime kam to dospelo u moslimskych zien, ktore chodia v akychsi stanoch. Co je prirodzene spravanie ludi? Vari je prirodzene teatralne vystupovanie a obliekanie sa predstavitelov hierarchii? Vari o zenach maju rozhodovat ti co sa ich strania? CO uz moze byt poburujuce na sexualnej pritazlivosti pohlavi? Uz som tu raz pisal, ze sex vznikol na zemi pred miliardami rokov a to uz pri viacbunecnych organizmoch, vari nie je nic prirodzenejsie ako sex - pud sebazachovy. Piere popozeraj sa po kvetinkach,co vsetko dokazu aby k nim prisla vcielka a opelila ich. Pôvodne zaslal yyyno - 06 november 2008 : 21:33:55
yyyno mi pripadaš ako extremista...teda ako presny portipol pierra.
čo sa týka sexu , je tu, ale pre človeka nie človek pre sex. a preto mimo manželstva ani sex nema opodstatnenie, lebo to je o tom, že človek robí zo seba zviera. A predsa človek je nad zvieratami, nie? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 21:45:50
|
samozrejme clovek ma vedomie a napriek tomu zvierata sa nedopustaju takych bestialnych "ludskosti" ako on. |
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2008 : 23:09:28
|
Zviera nemá slobodnú vôľu ako človek tak, že sa nemôže dopúšťať niečoho zlého a ohavného voči Bohu svojmu stvoriteľovy. Ale človek ktorý dostal od Boha slobodu tak ju často zneužíva proti svojmu stvoriteľovy a vysmieva sa samému Bohu.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|