|
Odoslaný - 20 november 2008 : 08:02:13
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2008 : 08:55:36
|
tak držím palce milan. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 november 2008 : 16:12:52
|
citácia: citácia: citácia: Ja uz mam jedno niekolko rocne kamaratstvo s chalanom, spoluziakom. .. Uz vyse 5 rokov sa takmer denne stretavame a som z tohto kamaratstva rada. Pôvodne zaslal morla - 29 september 2008 : 20:59:00 Predstav si, ze sa vydas. Co potom s tymto priatelstvom? Budes sa s nim aj nadalej denne stretavat? Pôvodne zaslal Mato - 29 september 2008 : 22:58:48 nuž jasňe že sa vraj s ňím/ňou budem stretávať dálejky! nuž a prečo by aj né?! Pôvodne zaslal Marcelllooo - 20 november 2008 : 00:09:35
Pokial sa zosobasis s niekym inym, nie s tym kamosom/kamosku, casom urcite zistis, ze ten kamos ti neraz rozumie lepsie nez manzel (to sa urcite zacne stavat), a hups, hned ti diabol zacne tlacit tu hriesnu myslienku na rozvod a neveru...
Kdeze, hlbsie priatelstvo medzi muzom a zenou je nebezpecne. Len dokial su slobodni, tak sa to este ako tak da (aj ked aj tam neraz treba strazit svoje pudy aby nedoslo k smilstvu), no po svadbe uz treba priatelstva s tymi ostatnymi ludmi opacneho pohlavia urcite trochu obmedzit.
A ono i ta predstava, ze moja manzelka sa casto sukromne stretava s inym muzom, no to by som veru nedokazal zniest... to sa neda...
|
|
|
|
Odoslaný - 24 november 2008 : 19:39:55
|
pierre, hrozba je na nas na kazdom kroku.....ja osobne povazujem manzelstvo za sviatost, ktora plati az do smrti..ked ho raz uzavriem idem do toho, ze to tak aj ostane pri problemoch....casto sa stava, ze nam lepsie rozumeju ludia z inych kruhov ako tych rodinnych, na to aj ti kamarati su.....ako bude vyzerat buducnost netusim, hypotez moze byt 2 na entu plus 1....ja vidim celkom vysoku pravdepodobnost, ze si zoberiem niekoho ineho, ako toho kamarata...aj ked aj to sa moze stat.....ja mam kopec kamaratov......a pevne dufam, ze moj buduci manzel bude aj mojim najlepsim kamaratom....mno mne toto nebrani, mat rozne kamaratstva......a pokial ostatni kamarati budu kamarati aj mojho manzela, asi by to bolo najidealnejsie....vsak rodinne vylety ci kocikovanie je haluz :) teda myslim pre rodicov :D |
Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2) |
Počet príspevkov: 78 ~
Člen od: 25 december 2007 ~
Posledná návšteva: 15 november 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 november 2008 : 20:50:00
|
Hrozba na nas sice ciha na kazdom kroku, ale pokial mozno, hrozbe tohto druhu sa mame radsej vzdy vyhnut, a nie sa jej dokonca este aj priamo vystavovat.
Kto si zahrava s ohnom, ten sa raz popali. To si kazdy na zaciatku namysla, ze to zvladne, ze jemu sa to nemoze stat, a predsa sa stane. Aj na tomto fore nie je to tak davno co sa tu jeden katolik s niecim podobnym zdoveril. Je uz roky zenaty a jeho kolegyna a zaroven kamoska je vraj tiez zadana, a hoci neveril zeby sa mu take nieco mohlo stat, i vrcholne mimomanzelsky pomer vzdy odsudzoval, predsa sa do nej zalubil, a ako to obycajne byva, presne v dobe ked si s manzelkou zrovna nejako prilis extra dobre nerozumel, zatial co s tou kamoskou vyborne, citil sa snou velmi prijemne, boli spolu stastni..., no a samozrejme po case uz boli milencami. A potom tu uz len plakal, ze tomu nedokaze odolat, opakovane sa s nou intimne stretava, a hoci si stale znova a znova hovori ze dost, ze uz sa s nou viac nestretne, ze uz jej ani nezavola, aj navzajom si nieco podobne spolu hovoria, no aj tak nedokaze odolat, vzdy vezme telefon a znova si s nou dohodne dalsie stretnutie, je to prilis silne, je to ako droga, uz nedokazu prestat...
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2008 : 08:08:28
|
citácia: casto sa stava, ze nam lepsie rozumeju ludia z inych kruhov ako tych rodinnych, na to aj ti kamarati su..... Pôvodne zaslal morla - 24 november 2008 : 19:39:55
morla maš pravdu, ale to čo hovoríš si neuvedomuješ dôsledky. z tovjho pohľadu sa to dá zvladnuť, ale určite manžela tým nepotešíš(môže sa cítiť ukrivdený, môže zostať nepochopený prečo je ten druhý prednejší a podobne) že sa budeš často či pravidelne stretať s niekym druhým, možno aj na úkor svojich manželských povinností - nemyslím tým len sex., ale aj starostlivosť o rodinu a podobne. Ako hovoríš, manželstvo je sviatosť, a navyše sa sľubom zaručuješ že budeš s manželom v tom dobrom aj v zlom. a povedzme si otvorene - ísť do manželstva s niekym s kým si nerozumiem? nie je manželostvo o ľudoch ktorí si navzajom rozumejú a preto sa rozhodli ísť do manželstva? nie je manželstvo o tom, veci sa robia spoločne(aj ked pripušťam dôveru? nehovorím, raz za čas sa stretnuť, udrživať ten kamaratsky vzťah, ale už rešpektovať manželstvo teba a tvojho manžela, a takisto manželstvo toho druhého?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2008 : 10:27:35
|
casto sa stava, ze nam lepsie rozumeju ludia z inych kruhov ako tych rodinnych, na to aj ti kamarati su..... no ale rodinu si clovek nevybera:)...manzela alebo manzelku uz ano...takze je logicke, ze si vyberie niekoho s kym si rozumie, kto ho chape a podobne...na zalubenosti je pekne to, ze je clovek vtedy ovladany citmi a vdaka tomu chce byt len s tym jednym clovekom, tym padom s nim travi najviac casu, zanedbava ine priatelstva, ale vdaka tomu moze rozvijat priatelstvo so svojim "objektom"...potom sa ten jeden clovek stane naj priatelom a kedze tam je aj fyzicka pritazlivost, toto priatelstvo sa vyvija uplne inym smerom ako ine priatelstva, kde je len dusevna zhoda...takze si myslim morla, ze ked stretnes toho praveho, s kym budes chciet uzavriet manzelstvo bude on po Bohu pre teba ten naj...a ostatni kamosi budu len doplnat cosi v tvojom zivote...ale uz ostatne priatelstva nebudu take ako boli, pretoze nebudes do nich investovat tolko, co do vztahu s manzelom...je to normalne...vztah nedokaze existovat z nicoho |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2008 : 23:22:28
|
hm ja zo svojej skusenosti mozem povedat ze ked som s acasto stretaval s inym dievcatom nez s tym ktorym som mal vstah pocase som malsklony vraviet si ze to druhe mi rozumie viac mal som sem tam pocitze moja priatelka ma nepochopi tak ako ta druha kamoska hm navise musim priznat ze ma aj fizicky pritahovala nastastie ja som nebol zenaty takto je to aj dobre pomaha to najst toho praveho ale po svadbe te je skor negativne ak sa pravidelne stratvas s niekym inym tez lahko chytis pocit ze si snim rozumies viac staci ked tam tvoj zivotny partner niecimnechtiac nastve ty sa tomu druhemu postazujes on ta polutuje a je to tu....suhlasim stym ze priatelia maju byt aj po svadbe ale je to uz o niecom inom a ako spominalmilan najvacsi priatel a najblizsi by mal byt ten zivotny aspon v europe to takto zviklospolahlivo fungovat hm iked ano dnesok toto sem tam zavrhuje |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2008 : 12:40:34
|
vsetci mate pravdu svojim sposobom......mozno sa na to pozeram skreslene, kedze este nejako nemam vztah a tazko si viem predstavit, ze budem schopna sa vzdat svojho doterajsieho zivota aj kamaratov z lasky k manzelovi.....urcite nechcem v zivote dojst k bodu, ze by som zanedbavala rodinu(cize aj manzela)......nech nas od toho Boh uchrani....... |
Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2008 : 13:27:10
|
nejde o to vzdať sa ich ale obmedziť, ale ked budeš zamilovana pochopíš sama ake je to....že to urobíš a ani o tom nebudeš vedieť |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2008 : 15:57:26
|
asi tak clovek sa vtedy na svet diva inak a ma trochu ine hodnoty alebo skor priority nez normalne... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2008 : 16:33:52
|
Ja som si tiež nedávno predstavoval priateľstvo úplne inak, než ho vidím teraz. A priateľstvo je naťoľko zložitý cit, že prechádza neustálou premenou, presne tak, ako keď kráčame na ceste k svätosti: niekedy zakopneme, pomýlime sa, ale nakoniec časom zistíme, že to, čo sa nám zdalo tak zložité a nepochopiteľné, je v skutočnosti úpne jednoduché presne ako láska nášho Pána k nám. A presne takto treba pristupovať k priaťeľovi, kamarátovi, manželke, matke a vlastne ku každému človeku na tomto svete--máme v nich vidieť samotného Krista a tak aj k nim správať, ctiť ich, milovať ich a predovšetkým im každý deň ďakovať za to, že jednoducho SÚ. |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2008 : 18:23:10
|
ono je najhoršie medzi ľudmi, ked začnu rozxpitvávať či su priatelia alebo kamoši. prvoradá by mala byť láska, ktorá postupne posúva hranice dôvery, pokiaľ je to na ceste zlepšenia vzťahov. a tým pádom neurčovať či je niekto kamoš priateľ, ale určovať(skôr posuvať) tie hranice, čo si voči druhému môžem dovoliť. najhoršie je to ale ked to určujeme podľa vzhľadu a sympatii, lebo to je najčastejším probleom pri podvodníkoch že navonok sú to ľudia najviac sympatickí.
ono najhoršie je aj určiť čo znamena kamarat čo priateľ, a mnoho ráz chcem aby niekto bol navonok len kamarat a vnutro chce aby bol priateľ , tak ako niekto chce byť druheho priateľ a nech robí čo robí je len stale kamarat. alebo ja niekoho vnimam kamarat, ale v skutočnosti sa k nemu skpravam ako priateľ.... a pri žene je to ťažke, lebo muž ma dojem že ma ženu rad, že sa sprava k nej nejako a je v tom skryta sexualita. preto sa o priteľstve muža a ženy ťažko da hovoriť...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2008 : 20:09:39
|
tak mi drzte palce na ceste poznania |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2008 : 20:29:52
|
to určite hej, nech sa roztopíš na tom spravnom Chlebe života |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 november 2008 : 09:19:27
|
o nicom inom vo vnutri, v hlbke duse nesnivam.........inac alesko, mimochodom, rozhodla som sa pre maturitu z fyziky, tak prosim, ak budes mat nejake materialy, posles mi ich? diki velmi krasne :) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 november 2008 : 10:37:37
|
odporučam hladať tu |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 november 2008 : 17:41:29
|
citácia: ... ono je najhoršie medzi ľudmi, ked začnu rozxpitvávať či su priatelia alebo kamoši ... Pôvodne zaslal alesko - 27 november 2008 : 18:23:10 Riešenie je jednoduche - IN VINO VERITAS. Nech si hrknú tak po pollitríku červeného a akademických debát viac nebude treba. Hneď zistia či medzi nimi môže byť čistý pramenitý kamarátsky vzťah, alebo to puto je postavené skôr na tých živočíšnejších základoch ...
citácia: ... preto sa o priteľstve muža a ženy ťažko da hovoriť ... Pôvodne zaslal alesko - 27 november 2008 : 18:23:10 Aj ja tak hovorím. Skôr medzi chlapmi. |
|
|
|
Odoslaný - 29 november 2008 : 18:42:29
|
tak to som si nemzslel že veritas je zase naložený vo víne |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 november 2008 : 21:52:40
|
vlkodlak hm nemas uplnu pravdu po par skusenostiach tu povem ze nie vse co v opojeni alkoholu nabalis by si za triezva tahal... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 november 2008 : 14:02:43
|
alesko ak by som chcela takuto vtipnu odpoved, spytam sa aj svojej neterky(gu-gu-gug-le-le-le) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 november 2008 : 21:39:57
|
citácia: vlkodlak hm nemas uplnu pravdu po par skusenostiach tu povem ze nie vse co v opojeni alkoholu nabalis by si za triezva tahal... Pôvodne zaslal volsung - 29 november 2008 : 21:52:40
Tak tak, človek v stave opojenia alkoholom, nie vždy koná tak, ako by kedy v živote konal za triezva. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 december 2008 : 00:27:47
|
sak ved to preto to myslim neni uplne cesta k poznaniu iked ked som sa nevedel naucit padat ani zanic mi alkohol vyrazne pomohol podgurazeny som sa tak naucil to co zatriezva neslo hm ale necem tym smerovat ludi k tomuto rieseniu samozrejme |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 december 2008 : 01:06:45
|
Alkohol odkrýva niekedy slabosti človeka, ale veľmi to závisí od sile vôle, či sa tomu niekto poddá, alebo nie. Ak niekto dokáže zostať triezvy mysľou, tak ho žiadne množstvo alkoholu nedokáže prinútiť urobiť niečo, čo nechce. Je to len vec vôle, tak ako sa dokážeme ubrániť pokušeniu, ak veríme, že to Pána zarmúti. Treba len pevnú vôľu a vieru. A myslím si, že pravda vo víne určite nie je. . . |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 december 2008 : 01:18:29
|
Prepáčte,že takto vtŕham do tejto témy, ale nezaložil som ju na to, aby takto "odbehla" od môjho pôvodného zámeru. . . Bol by som veľmi nerád, keby skončila táto téma ako "Šalamún a tí druhý...". . . Je naozaj zvláštne, ako sa slušná téma dokáže konvertovať na smiešne "bláboly" o nepodstatných a pre mňa až smiešnych veciach. Toto nemyslím ako urážku, len dávam na zamyslenie. Toto nie je fórum na kompenzovanie svojich komplexov, ale fórum pre plodnú debatu, ktorá má mať nejaký zmysel a hlavne cieľ. . . |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|