|
Odoslaný - 23 október 2008 : 21:52:33
|
royhodol som yacat tuto temu bo ma yaujima postoj veriacich knim ja mam voci nim obrovskz obdiv ci uy s pohladu vojenskej analiyz kulturneho prinosu a prinosu pre expanyiu europi , pre mna je to jedno y anjoblubenejsich obdobz europi a krestanstva konkretne prva krizova vyprava fakt som nou plne inspirovany okrem toho ze sa venujem rekonstrukcii tohto obdobia hodne o tom aj citam a tak a sokoval ma nazor veriacich ktory sa pomali hanbia za tuto epochu tak uvitam vase nazory na tuto temu a rad si o nich podiskutujem
|
http://www.bagras.sk/ |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 október 2008 : 21:53:35
|
este sa ospravedlnujem za gramatiku ale som si vpolek textu vsimol ze mam inu klavesnicu a celkovo nemam moc dobry pravopis ( nesom ani slovak:))
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 október 2008 : 16:56:06
|
Odkial si vlastne?? |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 október 2008 : 16:57:44
|
Prva sa tak dobre vydarila lebo severania vedeli bojovat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 október 2008 : 17:56:17
|
Voslung bude asi Oesterreicher...podla podpisu.(Tusim je to uryvok z rakúskeho maršu)
|
Počet príspevkov: 65 ~
Člen od: 26 apríl 2008 ~
Posledná návšteva: 09 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 október 2008 : 22:39:40
|
Wirklich? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 október 2008 : 15:08:47
|
ano je to urivok z jedneho marchu z druhej svetovej nenapisem z ktoreho asi koho to bude zaujimat to zisti ale je dost znami mno inak zijem v ba ale niesom slovak (narodnostou) a ano mas pravdu prva bola velmi uspesna normania ich prevalcovali pokial viem tak sa saraceni normanou tak velmi bali ze ked na hatine zilo este 50 ritierov a bojovali stale sa saladin obaval prehry asi kazdy vie pocty jeho armady v kazdom pripade europska jazda sa tam velmi osvedcila hm skoda ze nam tak vadi to ich slnko |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2008 : 08:22:39
|
Ale nepovedal si nam akej narodnosti si..ak smieme vediet. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2008 : 10:17:41
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2008 : 11:31:07
|
Aj ta co r. 1204 znicila Konstantinopol sa podarila, ze? |
Počet príspevkov: 263 ~
Člen od: 20 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 20 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2008 : 14:53:51
|
hej mas pravdu ale ja ajtak najviac fandim tej prvej svojim sposobom bola jedina ktora na dlhsie obdobie dokazala obsadit uz4emie spravovat ho a mat sneho aj uzitok a znicenie konstantynopolu ciastotny upadok hmotnej kultury je samozrejmi pri kazdej vojne... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 10:44:23
|
Tak ja ako katolik ti mozem povedat, ze k tej prvej krizovej mam tiez velku uctu, inicioval ju papaz, bola dobre prevedena a pokladam ju aj za vtedy dost potrebnu. Oslobodili Svatu zem od moslimskej okupacie na velmi dlhu dobu, tusim ze skoro na sto rokov, co je obrovsky uspech aj na dnesne casy.
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 10:58:11
|
mi prpominas jeden vtip:
ide chlapik do egypta a tam po muzeu hovori sprievodca: "tie mumie su stare štyritisic rokov" a chlapik si povzdychne: "ach ta dnešna doba, dnes sa už tak stare mumie nevyrabaju" |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 11:42:12
|
Alesko: No a co tym chces povedat? Udrzat krajinu vo svojej moci skoro sto rokov, o ktoru je taky velky zaujem, bol ubrovsky uspech nie len vtedy ale i dnes. Len na nasom uzemi za poslednych sto rokov kolko mocenskych a politickych systemov tu bojovalo a pri moci sa striedalo..., monarchia, nacizmus, komunizmus... Rozne odlisne mocenske zaujmy sa tu striedali len taka radost, behom sto rokov sme boli podriadeni raz Viedni, potom trochu Prahe, na chvilu aj Berlinu, potom zasa Moskve. Vsak? |
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 12:06:25
|
volsung: a sokoval ma nazor veriacich ktory sa pomali hanbia za tuto epochu
- Ach veru, i ja badam, ze niektori veriaci sa ako keby za to hanbili, a myslim, ze to sposobuje za prve extremisticky pacifizmus, ktory u mnohych ludi dnes badat, vratanie aj niektorych cirkevnych predstavitelov, hoci krestanske-katolicke ucenie vojnu a cestny boj za urcitych podmienok vzdy uznavalo. I sam Kristus pouzil nasilie, ked bicom hnal kupcov z chramu.. A za druhe, je tu este aj isty medialny tlak, ktory nam vnucuje skresleny a negativny pohlad skoro na vsetko z krestanskej minulosti, comu zasa vela ludi podlieha...
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 13:04:54
|
mno pierre musim stebou suhlasit som inak milo prekvapeny ze viacero ludi ma na vec podobny pohlat |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 14:05:46
|
citácia: Alesko: No a co tym chces povedat? Udrzat krajinu vo svojej moci skoro sto rokov, o ktoru je taky velky zaujem, bol ubrovsky uspech nie len vtedy ale i dnes. Len na nasom uzemi za poslednych sto rokov kolko mocenskych a politickych systemov tu bojovalo a pri moci sa striedalo..., monarchia, nacizmus, komunizmus... Rozne odlisne mocenske zaujmy sa tu striedali len taka radost, behom sto rokov sme boli podriadeni raz Viedni, potom trochu Prahe, na chvilu aj Berlinu, potom zasa Moskve. Vsak? Pôvodne zaslal Pierre - 04 november 2008 : 11:42:12
šak hej, to bolo len na odľahčenie temy. zas neber všetko smrtelne važne, urobia sa ti z toho vrásky |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 14:08:04
|
citácia: volsung: a sokoval ma nazor veriacich ktory sa pomali hanbia za tuto epochu- Ach veru, i ja badam, ze niektori veriaci sa ako keby za to hanbili, a myslim, ze to sposobuje za prve extremisticky pacifizmus, ktory u mnohych ludi dnes badat, vratanie aj niektorych cirkevnych predstavitelov, hoci krestanske-katolicke ucenie vojnu a cestny boj za urcitych podmienok vzdy uznavalo. I sam Kristus pouzil nasilie, ked bicom hnal kupcov z chramu.. A za druhe, je tu este aj isty medialny tlak, ktory nam vnucuje skresleny a negativny pohlad skoro na vsetko z krestanskej minulosti, comu zasa vela ludi podlieha... Pôvodne zaslal Pierre - 04 november 2008 : 12:06:25
ono niet sa čomu čudovať že sa hanbia, ked im to stale ktosi vyhadzuje na oči ako niečo negativne....ale to robia iba ti ktori moc o križovej vyprave/vypravach nevedia.
pierre na jednej stane su pacifisti až to boli a na druhej strane by utopili človeka v lyžičke vody len za to že je kresťan. tu nejde o kriýžovu vypravu. lebo keby cirkev nereagovala a dobyli by turci uzemia v Europe skor, tak by nam dnes zas vyčitali že vtedy papež nič neurobil. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 14:32:41
|
- zas nebola kazda krizova vyprava kosher ! ... ... predsa len su tam i cierne udalosti, ked krestansky kriziaci vyvrazdili predsa krestanov... ci nie??? ... mozno je to aj tym...
|
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 14:38:35
|
milan, za každou križiackou vypravou je politicke pozadie.
mne sa inač nepáči že hadžeš do jedneho vreca krestanov ktori boli krestanmi z presvedčenia a krestanov ktori boli ako deti pokrsteni a v živote nehladeli na Boha. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 14:59:18
|
citácia: milan, za každou križiackou vypravou je politicke pozadie. mne sa inač nepáči že hadžeš do jedneho vreca krestanov ktori boli krestanmi z presvedčenia a krestanov ktori boli ako deti pokrsteni a v živote nehladeli na Boha. Pôvodne zaslal alesko - 04 november 2008 : 14:38:35
- urcite, suhlasim... teraz su kriziacke vypravy sucastou dejin ... tu sa akurat riesi, ci sa maju za to veriaci hambit... osobne si myslim, ze nie, preco ? ... krvavu historiu nema len krestanstvo ...
- ten druhy dodatok vysvetli, na co narazas ? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 15:01:38
|
naražam na to že si hodil kretsanov do jedneho vreca, bez ohladu na to aki boli , teda konrketne že či žili krestansky alebo boli krestania len podla krstu |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 15:07:02
|
- ja som sa nesnazil nikoho hadzat na tu ci na tu stranu, myslim jednoducho na tragicku zneuzitu IV.kriziacku vypravu ...
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 15:47:54
|
no tak hej, a môžu za nu krestania?podla teba hej. a už v tom momente hadžeš ludi do vreca lebo to boli krestania ktori ju zneužili. a tym padiom su zli aj ti krestania ktori s nou nemali nič spoločne |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 21:55:52
|
musime si uvedomit ze takticke dovody casto nutia robyt zasahy aj voci domacemu obyvatelstvu ci obetovat cast vlastnych radou vojna je vojna belumscrum belum |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2008 : 22:20:26
|
volsung al etu išlo o rabovanie a o politicke dovody nie takticke zasahy. tu je na mieste si priznať že žoldaci ktori boli povodne namiereni do svatej zeme boli politickym zmanipulovanim svetskou mocou zneužite na svetske ciele nie na križovu výpravu.
problem je ten, že kedže bol povodny zamer na krížovu výpravu, tak sa to automaticky pričita na vrub krestanom a cirkvi a to je nefer robiť Cirkev zodpovednu za niečo za čo zodpovednosť neniesla, kedže to zneužitie bolo nakoniec namieren aj proti samotnej cirkvi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|