Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Skutočné priateľstvo
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Moje ospravedlnenie všetkým. Téma Next Topic: križove vypravy do svatej zeme
Strana: z 3

ferino

Stav: offline

Odoslaný - 29 september 2008 :  11:24:11  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
Otázka na hlasovanie:
Myslíte si, že ešte existuje skutočné čisté priateľstvo medzi mužom a ženou?

Možnosti:

áno
nie

(Anonymné hlasovanie)

Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 141  ~  Člen od: 26 august 2008  ~  Posledná návšteva: 01 október 2009 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 29 september 2008 :  11:37:25  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
teda ja som zažil čiste kamaratstvo iba, ale keby sa to rozvíjalo dalje by to bolo aj priateľstvo.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ferino

Odoslaný - 29 september 2008 :  11:59:26  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
alesko: vieš ja som sa stretol s názorom, že každý muž sa chce spriateliť so ženou vždy iba preto, aby sa s ňou mohol vyspať. Resp. že aj tak každé priateľstvo skončí v posteli. Osobne si myslím, že môže také priateľstvo existovať, ale doposiaľ som nemal žiadnu kamarátku práve preto, že každé dievča bralo pokus o nadviazanie priateľstva ako dvorenie.

Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 141  ~  Člen od: 26 august 2008  ~  Posledná návšteva: 01 október 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mirka24

Odoslaný - 29 september 2008 :  12:17:44  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
Z vlastnej skusenosti mozem povedat,ze som mala iba kamaratov.A aj to nemozem s urcitostou povedat, ze to boli skutocni kamarati.Jediny kamarat,ktory presiel do priatelstva a tak do lasky je moj snubenec.No moj nazor je taky, ze pokial sa muz a zena intenzivne spolu stretavaju len ako kamarati,tak to moze prerast az do priatelstva.A ked sa to dostane az k priatelstvu,tak uz je to len krocik k zaciatiu vztahu-lasky.Myslim si,ze priatelstvo medzi muzom a zenou nemoze existovat,lebo vzdy prejde do vztahu,resp.muz a zena sa nikdy nestretavaju v dvojici len tak,lebo su kamarati.Su si sympaticky a cakaju,ze sa casom z toho nieco vyvenie.Teda medzi muzom a zenou moze existovat jedine kamaratstvo,lebo to prerast do priatelstva nemusi ale moze.No a ked je tam uz priatelstvo,laska vas nemynie.To je len moj nazor.

miss

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 47  ~  Člen od: 10 september 2008  ~  Posledná návšteva: 06 október 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mirka24

Odoslaný - 29 september 2008 :  12:25:02  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
A este nieco....skutocne priatelstvo na cely zivot moze byta jedine medzi dvoma zenami,alebo medzi dvoma muzmi...nikdy nie medzi ludmi opacneho pohlavia...

miss

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 47  ~  Člen od: 10 september 2008  ~  Posledná návšteva: 06 október 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ferino

Odoslaný - 29 september 2008 :  12:28:34  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
mirka24: tak to asi budem mať už len tento rok takých 15 žien v poradí, kedže hovoríš, že každé priateľstvo prerastie do lásky. A mnohoženstvo je zakázané -- aj keď na mnohoženstve je podľa mňa jediný problém toľko svokier

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 141  ~  Člen od: 26 august 2008  ~  Posledná návšteva: 01 október 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ferino

Odoslaný - 29 september 2008 :  12:41:52  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
mirka24: ale asi máš pravdu, lebo keď sa nad tým zamyslím, tak skutočne také niečo dokáže len úplne necitlivý človek. A myslím si, že priateľstvo medzi dvomi mužmi asi už neexistuje, jedine že aspoň jeden z dvojice je kňaz.

Ales

Odoslaný - 29 september 2008 :  13:21:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
A este nieco....skutocne priatelstvo na cely zivot moze byta jedine medzi dvoma zenami,alebo medzi dvoma muzmi...nikdy nie medzi ludmi opacneho pohlavia...

Pôvodne zaslal Mirka24 - 29 september 2008 :  12:25:02

presne tak mirka. Ajked odplnim: plati tolen pre heterosex. vztahy. Ak su HS tak potom toplati napoka, čiste su vztahy medzi opačnými a nečiste medzi rovnakymi pohlaviami. To je inač aj dovod prečo ženy oblubuju HS panov, pretože tam žena akosi nepredpoklasda že by ju muž nejako aj sex. podnecoval.,

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 29 september 2008 :  13:26:59  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
mirka24: ale asi máš pravdu, lebo keď sa nad tým zamyslím, tak skutočne také niečo dokáže len úplne necitlivý človek. A myslím si, že priateľstvo medzi dvomi mužmi asi už neexistuje, jedine že aspoň jeden z dvojice je kňaz.

Pôvodne zaslal ferino - 29 september 2008 :  12:41:52

da sa aj mimo, ale tomu sa človek uči celý život

Matea

Odoslaný - 29 september 2008 :  16:31:20  Zobraziť profil  Pridať Matea do zoznamu priateľov
no mne sa to stalo...xixi

už na príjmačkach mi padol do oka moj spolužiak a velmi som sa tešila, že zobrali aj jeho. Zo začiatku to aj vyzeralo, že sme sa do seba rachli. Chalanisko ma navštevoval, pozýval a aj mne sa velmi páčil. Lenže potom to prerástlo do vztahu "brat a sestra" a pri predstave "niečo viac" sa vo mne burili všetky bunky.
Každopadne vzniklo pekne priatelstvo, tvorili sme nerozlučnú dvojicu a dokázali sme sa bavit uplne o vsetkom. Boli sme si takí blízki, že ten chalan sa nebal predo mnou dokonca aj plakat, ked ho nechala baba.(Bol síce vtedy opitý jak čík...ale aj tak:O)))
A na tento vztah mam jedny z najkrajších spomienok.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 65  ~  Člen od: 26 apríl 2008  ~  Posledná návšteva: 09 november 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 29 september 2008 :  20:26:05  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
no priatelstvo medzi muzom a zenou? Osobne si myslim ze ani velmi neexistuje. Raz som citala, tusim som to prave tu na fore uz raz aj pouzila v inej suvislosti, ze "priatelstvo medzi muzom a zenou je slepa ulicka do ktorej jedneho alebo druheho, alebo oboch zahnala laska", zda sa ze na tom nieco bude. A najnebezpecnejsie su tzv. priatelstva na pracoviskach, kde su ludia denne niekolko hodin spolu a to aj medzi zenatymi a vydatymi, nemusi to byt zrovna nebezpecna "kombinacia" len slobodna zenaty, ktory si vylieva "zial" ako ho manzelka nechape.. alebo vydata-slobodny, ale aj on a ona, ktory ziju v usporiadanych manzelstvach. Staci mala nezhoda doma, kolega - kolegyna "pofuka", potesi a uz sa v tom frci, naprv pozvanie na kavicku... atd. urcite poznate v svojom okoli, ci na pracovisku ako take priatelstva neraz skoncili. Takze s opacnym pohlavim opatrne, ved nas Boh "stvoril ako muz a zenu, ako muza a zenu nas stvoril"., a asi vedel preco do nas vlozil tu "zemsku", pardon "zensku" pritazlivost... (aj muzsku, aby sa necitila muzska cast fora dotknuta Takze opatrne s priatelstvami s opacnym pohlavim, teda pokial nie sme obaja "volni", vtedy neriskujeme, teda riskujeme nanajvys "zalaskovanie" a manzelstvo a to zase nie je az taka zla prestava, nie? Ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

morla

Odoslaný - 29 september 2008 :  20:59:00  Zobraziť profil  Pridať morla do zoznamu priateľov
Ja uz mam jedno niekolko rocne kamaratstvo s chalanom, spoluziakom. Sice nazaciatku som si nebola ista ci k nemu nic necitim, ale kedze som nic nezivila, tak aj keby tam nieco bolo, neprezilo by to. Chce to uprimnost, ale hlavne pevnu volu na obidvoch stranach, aby to nezaslo dalej. Uz vyse 5 rokov sa takmer denne stretavame a som z tohto kamaratstva rada. Narozdiel od najlepsej kamosky s ktorou sedim je to ine hlavne v chapani problemov, v inom rieseni a aj v temach. Kamaratov chalanov mam viac aj preto, ze ma zaujimaju temy, ktore baby bezne nie. Ja si chalanov musim pochvalit . Niektori su dokonca aj o dvojnasobok starsi ako ja, no kazdy vztah, aj taky s dedkom s vedlajsieho vchodu(kto nebyva v panelaku, tak z vedlajsej ulice ) moze vselicomu naucit a pomoct pochopit. Za toto vsetko vsak dakujem mojmu tatovi, bo on mi ukazal vela krasnych veci a aj mi dovolil nahliadnut do muzskeho sveta .

Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 78  ~  Člen od: 25 december 2007  ~  Posledná návšteva: 15 november 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 29 september 2008 :  20:59:06  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ano ela, ja sa držim toho dstale a zistil som a sa mi to aj mnoho raz potrvdilo.

juja

Odoslaný - 29 september 2008 :  22:03:47  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
http://www.knazi.sk/kniznica/priatelstvo_2.html

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 29 september 2008 :  22:58:48  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Ja uz mam jedno niekolko rocne kamaratstvo s chalanom, spoluziakom.
..
Uz vyse 5 rokov sa takmer denne stretavame a som z tohto kamaratstva rada.

Pôvodne zaslal morla - 29 september 2008 :  20:59:00

Predstav si, ze sa vydas. Co potom s tymto priatelstvom? Budes sa s nim aj nadalej denne stretavat?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

morla

Odoslaný - 01 október 2008 :  08:17:32  Zobraziť profil  Pridať morla do zoznamu priateľov
Predstav si, ze sa vydas. Co potom s tymto priatelstvom? Budes sa s nim aj nadalej denne stretavat?

---

Ja to vidim tak, ze toho kamarata stretavam v skole a v tej skole obaja nebudeme vecne a kazdy z nas pojde na inu vysku. Takze uz len pocas vysky sa nase kamaratstvo obmadzi. A kedze ja sa neplanujem vydat este pocas strednej takze ja tom problem nevidim.

Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 78  ~  Člen od: 25 december 2007  ~  Posledná návšteva: 15 november 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ferino

Odoslaný - 01 október 2008 :  14:04:27  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
morla: nechcem Ťa uraziť, ale možno to vidíš teraz inak kôli tomu, že si ešte veľmi mladá. Keď zažiješ bolesť, sklamanie, smrť, tak potom na niektoré veci zmeníš názor. Ty vidíš život ešte veľmi jednoducho.

Ales

Odoslaný - 01 október 2008 :  15:31:44  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

---

Ja to vidim tak, ze toho kamarata stretavam v skole a v tej skole obaja nebudeme vecne a kazdy z nas pojde na inu vysku. Takze uz len pocas vysky sa nase kamaratstvo obmadzi. A kedze ja sa neplanujem vydat este pocas strednej takze ja tom problem nevidim.

Pôvodne zaslal morla - 01 október 2008 :  08:17:32

kamaratstvo je jedna vec apriatelstvo je druha vec.

ferino

Odoslaný - 01 október 2008 :  16:01:38  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
možno, že by sa tu malo presne definovať, čo je kamarátstvo a čo priateľstvo, lebo tu prichádza k zámene pojmov. Ja by som to vyjadril úplne jednoducho: kamarát je niekto s kým máš niečo spoločné(práca, škola,zábava), ale priateľ je niekto pri kom môžeš byť sám sebou a vieš že on ťa neodsúdi, že ťa chápe, že mu na tebe záleží a spravil by pre teba čokoľvek, obetoval by sa pre teba a nechcel by nič na oplátku, ako je to u kamarátov. Priateľovi by si sa mohol zveriť aj s tými najtajnejšími tajomstvami a on by ich nikdy neprezradil nikomu inému. Preto ja sám hovorím, že mám veľa kamarátov, ale len málo priateľov(možno len 1ks). A to z tohoto výpočtu som odstránil tých najlepších: Ježiša, Máriu ...

Ales

Odoslaný - 01 október 2008 :  19:43:20  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ferino to je nebezpečna otazka, ale vždy ked sa abvia muž a žena o tomto tak hrozi že sa pohadaju na tomto. každý ma inak definovane kto je priatel kto kamarat. myslim si že ale každý vie vnimať čo ku komu si môže dovoliť a preto sa nedá povedať kde su hranice medzi priatelstrvom a kamaratstvom.

ferino

Odoslaný - 01 október 2008 :  20:47:37  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
alesko: ale ja som predsa žiadnu otázku nekládol. Ja som len napísal, ako to vnímam ja osobne a o takýchto veciach sa určite s nikým hádať nebudem.

morla

Odoslaný - 01 október 2008 :  20:52:00  Zobraziť profil  Pridať morla do zoznamu priateľov
citácia:
morla: nechcem Ťa uraziť, ale možno to vidíš teraz inak kôli tomu, že si ešte veľmi mladá. Keď zažiješ bolesť, sklamanie, smrť, tak potom na niektoré veci zmeníš názor. Ty vidíš život ešte veľmi jednoducho.

Pôvodne zaslal ferino - 01 október 2008 : 14:04:27

Urcite sa preto neurazim........ja chapem ze mam malo rokov aj malo skusenosti...a ze aj to co som v zivote prezila a prinutilo ma to rozmyslat nad zivotom este vidim nejake veci cierno-bielo.......patri to k mojmu dospievaniu a snazim sa to respektovat preto nikdy neberte ako smerodajnu moju odpoved, len sa snazim vyznat vo svete a zapadnut do neho prave tym cim som.......bo ako kazda puzzla, mam aj ja svoje miesto.....

ferino

Odoslaný - 01 október 2008 :  21:08:35  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
morla: no vyznať sa vo svete a zapadnúť do neho by sme asi chceli všetci bez rozdielu veku a pohlavia, lenže to neznamená že keď máš viac rokov, že si extra múdra a neomylná. Len tým chcem povedať, že niektoré veci zistíš časom, niektoré po modlitbe, niektoré možno aj nikdy, takže to nie je myslené "tým" tvojím vekom telesným ale skôr duševným(prosím neuraz sa).

morla

Odoslaný - 01 október 2008 :  21:14:47  Zobraziť profil  Pridať morla do zoznamu priateľov
citácia:
morla: no vyznať sa vo svete a zapadnúť do neho by sme asi chceli všetci bez rozdielu veku a pohlavia, lenže to neznamená že keď máš viac rokov, že si extra múdra a neomylná. Len tým chcem povedať, že niektoré veci zistíš časom, niektoré po modlitbe, niektoré možno aj nikdy, takže to nie je myslené "tým" tvojím vekom telesným ale skôr duševným(prosím neuraz sa).

Pôvodne zaslal ferino - 01 október 2008 : 21:08:35

ja som si plne vedoma, ze omylna budem az do spasenia......neurazam sa.....to ja uz ani neviem :).....

PavolKukucka

Odoslaný - 12 október 2008 :  14:05:43  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Skutočne, skutočné priateľstvo, to "naozajstné" (myslím, že od detstva, lebo dospelý človek s rodinou už nedokáže vytvoriť takýto vzťah, ako dve decká v deckom veku, jedine ak by od svojej rodiny utekal, ale to by bolo sebecké priateľstvo), je len medzi dvoma osobami rovnakého pohlavia. No a je len samozrejmé, že časom sa takýto priatelia či priateľky často stretnú dva-tri krát za rok, alebo i menej, lebo vedia, kde je ich miesto. No toto priateľstvo stále žije, pretrváva a je obidvom na prespech a úžitok.
Zvláštne, že sa tu hovorí o prieteľstve či kamarátstve muža a ženy, ale opačne nie (žeby žena nemala záujem o priateľstvo s mužom(?), veď je to len priateľstvo (2 ľudí)). Prieteľstvo nepramení z túžby naplniť sa človekom. Skutočné priateľstvo je niečo iné. V skutočnom priateľstve sa žije Božie kráľovstvo na Zemi. Tu sa dvaja stretávajú (možno raz za 2-5 rokov, možno i 2-3 do týždňa) nie preto, aby sa stretli (aby upokojili svoju túžbu po stretnutí) ale aby sa mohli vzájomne obdarovať či aby mohli jeden druhého žiadať o pomoc (nie finančnú alebo hmotnu, (niekedy možno aj tú)). A potom priatelia sa stretajú aj s priateľmi svojich priateľov a so svojimi rodinami.
Priateľstvo medzi atraktívnou ženou a atraktívnym mužom v rovnakom veku a s rovnakými záujmami môže byť "nebezpečné" pokiaľ sa žije uzavreto. No pokiaľ je toto priateľstvo pripravené podeliť sa s niekym ďaľším, tretím, štvrtým, desiatim, tak toto priateľstvo býva prínosom aj pre toho muža i ženu, ale i pre druhých (napr. pre partnera, pre deti, či pre ďašíc priateľov).
Priateľ nie je ten, čo ma oberá o čas, priateľ nie je ten, ktorému venujem ten čas, ktorý mám stráviť s rodinou. Priateľ nie je ten, čo ma od rodiny čo id mojich povinností odtŕha, priateľ je ten, čo mi pomáha byť akýmsi lepším, múdrejším, hodnotnejším v každodennom živote.
(vlastne tu sa napĺňa Kristovo učenie "aby všetci jedno boli; božie kráľovstvo je vo vás;" ...).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 157  ~  Člen od: 20 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 05 október 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 20 november 2008 :  00:09:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Ja uz mam jedno niekolko rocne kamaratstvo s chalanom, spoluziakom.
..
Uz vyse 5 rokov sa takmer denne stretavame a som z tohto kamaratstva rada.

Pôvodne zaslal morla - 29 september 2008 :  20:59:00

Pôvodne zaslal Mato - 29 september 2008 :  22:58:48

nuž jasňe že sa vraj s ňím/ňou budem stretávať dálejky! nuž a prečo by aj né?!

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 3 Previous Topic: Moje ospravedlnenie všetkým. Téma Next Topic: križove vypravy do svatej zeme  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06