Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Svatci a hriesnici v RKC |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2008 : 21:07:50
|
Otváram túto diskusiu, aby som nielen ja, ale aj ostatní mohli SLOBODNE diskutovať o názoroch na RKC. Keďže viem, že RKC nemá rada slobodný ne-kresťanský názor, tak by som sa vôbec nečudoval, keby ste mi toto zmazali, ostatne potom by ste ma len utvrdili v tom, že to, čo si o cirkvi myslím, je v skutočnosti naozaj tak. No ak to tu necháte, keďźe NIČ neporušujem, ale píšem svoj názor a pre vás veľmi nepríjemné otázky, tak budem veľmi príjemne prekvapený.
Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA? RKC, aspoň na SVK, lebo to poznám len tu, je jedna prehnitá, morálne zbankrotovaná inštitúcia. V RKC môžete nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989? Lebo by tam skoro nik nezostal ! Umučené rádové sestry, väznení a popravení kňazi sa obracajú vo svojich hroboch. Koľko detských životov bolo zničených pedofílnymi kňazmi... ČESŤ VÝNIMKÁM !
Prajem každému mier a pokoj v duši. Som ateista.
|
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
Albert Einstein ______ Na každého rovným metrom. |
Krajina: Denmark ~
Počet príspevkov: 296 ~
Člen od: 24 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2008 : 23:17:01
|
Ide piesen dokola, okolo stola la la la |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 00:15:35
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 12:06:49
|
citácia: Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA? RKC, aspoň na SVK, lebo to poznám len tu, je jedna prehnitá, morálne zbankrotovaná inštitúcia. V RKC môžete nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989? Lebo by tam skoro nik nezostal ! Umučené rádové sestry, väznení a popravení kňazi sa obracajú vo svojich hroboch. Koľko detských životov bolo zničených pedofílnymi kňazmi... ČESŤ VÝNIMKÁM ! Prajem každému mier a pokoj v duši. Som ateista. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 24 jún 2008 : 21:07:50
Zoberte zo stromov tolko % zo 6 milliard jabĺk, kolko je na svete katolíkov. A začnite tie jablká preberať. Je jasné, že nájdete veľa hnilých jablk, niektoré budú celé hnilé, niektoré s časti, niektoré budú mať v sebe červíka, a bude to dosť veľké percento. A teraz si zoberte, že je tam niekoľko jabĺk, ktoré majú vyžšie postavenie. Čo môžu spraviť preto, aby sa neobjavovali hnilé a červíkové jablká? A to neplatí len o katolíkoch ako si Vy ateisti myslíte. Ale aj u Vás ateistov sa nájdu čierne ovce, ktoré veria v Boha . A ako ich z medzi seba odstraníte? Ani neviete ktorý to sú, a ked sa nedržia vašich pravidiel a kazia vám meno, tak si poviete už k nám nepatria a hotovo a nič čo ateizmus "hlása" sa nezmení. A zase hovoriť pedofilný kňazi, česť vínimkám. Máte presné čísla? je to 85 a viac % kňazov pedofilov? Alebo si to len Vy myslíte? Čo si ja všeličo môžem myslieť, čo povie nejaký bulvár o nejakom hercovi, ale pravdu vie len on sám. A prečo sa pedofilný kňazi hádžu za vinu cirkvy? Veď ona niečo hlása, a keď to niekto nespĺňa, to je jeho vina. Keby cirkev hlásala, že pedofilizmus je dobrý, môžte obviniť cirkev a aj Vám podpíšem písomné obvinenie. Ale keď to je chyba niekoho, ako tomu zabránite? Váš postoj je velmi zaujatý na katolícku cirkev, čo je dnes moderné a neustále omielané. Ale nikto sa nepozerá, kto sa nachádza v polícií, v lekárstve, proste všade. Sem tam sa niekto nájde zlý, vyhodia ho a nikto potom nevravý, že lekáry sú svine. Ale čo sa týka katolíkov, tak nás idete ukrižovať, keď sa nájde pár nedobrých chýb ľudí. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 14:55:11
|
citácia: Zoberte zo stromov tolko % zo 6 milliard jabĺk, kolko je na svete katolíkov. A začnite tie jablká preberať. Je jasné, že nájdete veľa hnilých jablk, niektoré budú celé hnilé, niektoré s časti, niektoré budú mať v sebe červíka, a bude to dosť veľké percento. A teraz si zoberte, že je tam niekoľko jabĺk, ktoré majú vyžšie postavenie. Čo môžu spraviť preto, aby sa neobjavovali hnilé a červíkové jablká? A to neplatí len o katolíkoch ako si Vy ateisti myslíte. Ale aj u Vás ateistov sa nájdu čierne ovce, ktoré veria v Boha . A ako ich z medzi seba odstraníte? Ani neviete ktorý to sú, a ked sa nedržia vašich pravidiel a kazia vám meno, tak si poviete už k nám nepatria a hotovo a nič čo ateizmus "hlása" sa nezmení. A zase hovoriť pedofilný kňazi, česť vínimkám. Máte presné čísla? je to 85 a viac % kňazov pedofilov? Alebo si to len Vy myslíte? Čo si ja všeličo môžem myslieť, čo povie nejaký bulvár o nejakom hercovi, ale pravdu vie len on sám. A prečo sa pedofilný kňazi hádžu za vinu cirkvy? Veď ona niečo hlása, a keď to niekto nespĺňa, to je jeho vina. Keby cirkev hlásala, že pedofilizmus je dobrý, môžte obviniť cirkev a aj Vám podpíšem písomné obvinenie. Ale keď to je chyba niekoho, ako tomu zabránite? Váš postoj je velmi zaujatý na katolícku cirkev, čo je dnes moderné a neustále omielané. Ale nikto sa nepozerá, kto sa nachádza v polícií, v lekárstve, proste všade. Sem tam sa niekto nájde zlý, vyhodia ho a nikto potom nevravý, že lekáry sú svine. Ale čo sa týka katolíkov, tak nás idete ukrižovať, keď sa nájde pár nedobrých chýb ľudí. Pôvodne zaslal Azuritko - 25 jún 2008 : 12:06:49
Pár nedobrých chýb ľudí? Pár nedobrých myslíte pedofília, komunisticky a nacisticky prehnitú cirkev, ktorá SA MOHLA očistiť, ale nie je na to "vôľa" tých zodpovedných? Som rád, že mi niekto odpovedal, ale ako som si aj myslel, dôležitým otázkam ste sa vyhli.
Tak ešte raz:
1) Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA?
2) V RKC môžete nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989?
Chcem konkrétne odpovede na veľmi konkrétne otázky.
Mýlite sa aj v tom, že považujem všetkých ľudí v rôznych profesiách a vierovyznaniach OKREM katolíkov za dobrých ľudí. V každej skupine ľudí sa nájdu dobrí aj zlí, len je trošku rozdieľ, keď Vaša cirkev hlása mier, lásku, dobrosrdečnosť, ochotu, pokoru, pomoc ľuďom v núdzi a potom sa to porušujú sami vysokopostavení cirkevní hodnostári (v minulosti, nie je tomu až tak dávno zneužívali svoju moc aj pápeži, obviňovali sa navzájom, jeden zavraždil druhého, lebo si myslel, ze bol zvolený neprávom a ako "bonus" poslal na druhý svet aj celú jeho rodinu...) znásilňovali sa deti, znásilňovali pápeži dokonca VLASTNÉ deti, smilstvo, sexuálne zneužívania, pedofília, incest, aj homosexualita... KEDY sa za svoju neslávne známu históriu RKC ospravedlní? O fašizme a komunizme už ani nehovoriac.
Viera zabíjala (či už priamo, alebo nepriamo) milióny ľudí, čarodejníctvo, upaľovanie zaživa... To Vám nič nehovorí?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 15:36:33
|
Chocholousek, rozsupol si sa tu s riadnou davkou rozhorcenia (hoci povedala by som skor provokacie), cim potvrdzujes, ze svojimi utokmi v zasade povazujes napadnutu „obet“ za dolezitu.
citácia: Otváram túto diskusiu, aby som nielen ja, ale aj ostatní mohli SLOBODNE diskutovať o názoroch na RKC. Keďže viem, že RKC nemá rada slobodný ne-kresťanský názor ... Pôvodne zaslal Chocholoušek - 24 jún 2008 : 21:07:50 Vies v com spociva vyznam slov „slobodne diskutovat"? Urcite nie hocco tresnut bez rozmyslu, ci overenych faktov. Ak zacnes policajtovi bezdovodne nadavat s odvolanim sa na pravo slobodneho prejavenia vlastneho nazoru, tak asi tazko „uzna“ Tvoj nazor. Vies asi preco... Aj v pripade temy o RKC (co je zvlast u ateistov „vdacna“ tema), existuju podobne pravidla. Ak Ti ide o skutocnu pravdu, ako sa veci maju (nie casto vyuzivane a zamerne skreslene – historicke, cez masovo-komunikacne prostriedky podavane informacie), treba viacej postudovat, pozri si napr. niektore temy vo forach, na ktore ziadas odpovede; niektore su pomerne rozanalyzovane, a mozno Ti posluzia. Vies, pravda je jedna a nemenna, a ak Ti ide uprimne o jej hladanie, nutna predpojatost na Cirkev tu nema co robit. |
Počet príspevkov: 177 ~
Člen od: 17 december 2007 ~
Posledná návšteva: 07 september 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 16:13:30
|
citácia: Vies, pravda je jedna a nemenna, a ak Ti ide uprimne o jej hladanie, nutna predpojatost na Cirkev tu nema co robit. Pôvodne zaslal Katarina - 25 jún 2008 : 15:36:33
To su mudre slova, s tym suhlasim...len dufam ze si za nimi budes stat. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 17:24:08
|
citácia: A? Od toho su fora, aby sa debatilo a on je tu zjavne novy. Pôvodne zaslal Slayer - 25 jún 2008 : 00:15:35
Kazde forum ma ale urcene zameranie a rozsah tem. To za prve. Za druhe, podobnych nenavistnych a demagogickych prispevkov je internet plny, na toto forum proste nepatria. Kto to nechce chapat, bude sklamany. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 17:59:38
|
Nevedel som, že pravda znamená demagógiu...
Katarína, prišiel som sem diskutovať, nie obhajovať svoje OTÁZKY, na ktoré sa zjavne nepríjemne odpovedá - to len značí, že zatial mi tu nikto odpovede neponúkol, okrem Teba ich nikto nenazval nepriamo klamstvami. Môžeš si to tiež nájsť na internete, možno budeš prekvapená čo všetko RKC vo svete spôsobila... Nájdi si aj názory z druhej strany mince.
Čo sa týka tej slobody, to je to posledné, na čo by mali veriaci a hľavne obhajovatelia cirkvi poukazovať. Máte na to práve z hladiska občianskeho práva, ale z hľadiska morálneho to je dosť naštrbené... Vodu kážu, víno pijú, to ste dúfam už niekde počuli a "náhodou" je to takmer vždy v kontexte s RKC. Zvláštnosť, však?
Dovolím si, keďźe sme už aj tak dostatočne vzdialení od hlavnej myšlienky témy, okopírovať dva body pravidiet TOHTO fóra:
7. Príspevky sú predovšetkým vizitkou prispievateľa, nie fóra, a nemusia sa zhodovať s názormi správcov fóra ako ani s názormi ostatných prispievateľov: toto fórum je slobodné.
8. Príspevky nezhodujúce sa so zameraním fóra však nie sú na tomto fóre vítané a môžu mať za dôsledok aktivitu správcov fóra:toto fórum nie je liberalistické.
Nezdá sa Vám, že jedno pravidlo odporuje druhému? Na jednej strane je toto SLOBODNÉ fórum, kde si každý môže napísať svoj názor a nemusí sa zhodovať s názormi ostatných NO na druhej strane, tie príspevky, ktoré sa nezhodujú so zameraním fóra (teda antikresťanské, aj keď môžu byť hocijako slušné) budú v tom lepšom prípade vymazané (čo sa uź pár krát údajne stalo). Tak ako to je?
Prepáčte, mal som len dve kávy, tak som trošku "pribrzdený" a preto asi nechápem 7 a 8 bod pravidiel |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 21:59:14
|
citácia: Prepáčte, mal som len dve kávy, tak som trošku "pribrzdený" a preto asi nechápem 7 a 8 bod pravidiel Pôvodne zaslal Chocholoušek - 25 jún 2008 : 17:59:38 Daj si teda este dalsie dve, precitaj si pravdla vsetky, nie len dva body a pochopis... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 22:21:01
|
Ako ja som ich niekolko krat uz cele precital, sice kazde pravidlo samo o sebe zmysel dava, ale dokopy je to chaos. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 22:54:40
|
citácia: citácia: Prepáčte, mal som len dve kávy, tak som trošku "pribrzdený" a preto asi nechápem 7 a 8 bod pravidiel Pôvodne zaslal Chocholoušek - 25 jún 2008 : 17:59:38 Daj si teda este dalsie dve, precitaj si pravdla vsetky, nie len dva body a pochopis... Pôvodne zaslal Mato - 25 jún 2008 : 21:59:14
No tak teraz som na pochybách - neviem či som tak blbý z tej kávy, alebo som sa tak už narodil... Ja tomu stále nechápem !
Môže to niekto blbcovi vysvetliť? Budem VEĽMI vďačný. Predsa, treba si pomáhať... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 10:04:42
|
citácia: 1) Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA? 2) V RKC môžete nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989? Chcem konkrétne odpovede na veľmi konkrétne otázky. Mýlite sa aj v tom, že považujem všetkých ľudí v rôznych profesiách a vierovyznaniach OKREM katolíkov za dobrých ľudí. V každej skupine ľudí sa nájdu dobrí aj zlí, len je trošku rozdieľ, keď Vaša cirkev hlása mier, lásku, dobrosrdečnosť, ochotu, pokoru, pomoc ľuďom v núdzi a potom sa to porušujú sami vysokopostavení cirkevní hodnostári (v minulosti, nie je tomu až tak dávno zneužívali svoju moc aj pápeži, obviňovali sa navzájom, jeden zavraždil druhého, lebo si myslel, ze bol zvolený neprávom a ako "bonus" poslal na druhý svet aj celú jeho rodinu...) znásilňovali sa deti, znásilňovali pápeži dokonca VLASTNÉ deti, smilstvo, sexuálne zneužívania, pedofília, incest, aj homosexualita... KEDY sa za svoju neslávne známu históriu RKC ospravedlní? O fašizme a komunizme už ani nehovoriac. Viera zabíjala (či už priamo, alebo nepriamo) milióny ľudí, čarodejníctvo, upaľovanie zaživa... To Vám nič nehovorí? Pôvodne zaslal Chocholoušek - 25 jún 2008 : 14:55:11
K prvej otázke sa neviem vyjadriť lebo neviem o čo ide? K druhej otázke mi to musíte ozrejmiť? Ako ono por tom roku 1989 bola nejaká očistná udalosť? Ako sa mohli očistiť? Ak boli v cirkvi komunisti atď čo určite boli, ved cirkev je velké spoločenstvo, tak sa môže cirkev ospravedlniť za ľudí, ktorý páchali veci, ktoré cirkev ovplyvniť nemôže. Čiže to je veľmi dobrosrdečné. Ako keby ste sa Vy ospravedlnili za susedovu krádež. A cirkev sa už veľa krát ospravedlnovala myslím že aj za inkvizíciu. Áno cirkev hlása mier, lásku, dobrosrdečnosť, ochotu, pokoru, pomoc ľuďom v núdzi a to, že aj Vysoko postavení to porušujú, je ich obrovská chyba, a kazí meno cirkvi. Ale to čo cirkev hlása sa nemení. Už som to vysvetloval, že za chyby sa platí, a tý ľudia za ne zaplatia, no cirkev nieje vinníkom. Lebo nehlása robenie tých chýb, hlása opak a za takých ľudí jej nemôžeme dávať zodpovednosť. A tie Vaše dve predposledné vety. To preformulujte lepšie, lebo to vyznieva akoby cirkev vytvorila komunizmus a fašizmus. Alebo lepšie to konkretizujte. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 10:56:33
|
Chocholoušek citácia: Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA? Za prvé si musíme položiť otázku, že odkiaľ táto informácia prišla? Za druhé si tiež musíme položiť otázku, že ktorá cirkev to vlastne mala pomáhať nacistom ujsť pred spravodlivosťou? Nedávno potvrdili zástupcovia Červeného kríža, že počas II. S. V. kolaborovali s nacistami. Podobne sa k tomu priznala /podľa denníka SME/ aj nemecká katolícka cirkev, aj luteránska cirkev. Ak myslíte na katolícku cirkev v Nemecku, tak tiež je treba si ujasniť vzťahy nemeckých katolíkov voči Vatikánu a zvážiť možnosť, že kolaborovanie sa nedialo s vedomím Vatikánu. No a ešte si treba zistiť, že akým vlastne nacistom to katolícka cirkev pomáhala ujsť? Mnoho ľudí sa k fašizmu priklonilo len zo strachu. Povojnové udania a procesy určite neboli v tomto najspravodlivejšie. Ak sa pomohlo utiecť ľuďom, ktorí v skutočnosti nikdy neboli fašistami /presvedčenými/, tak sa im možno podarilo zachrániť život, o ktorý by prišli v nespravodlivom procese.
citácia: V RKC môžete nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989? Ježiš neprišiel volať spravodlivých, ale hriešnikov. Čo si predstavujete pod pojmom "prečo ste sa neočistili"? Ak by sme nad dvere do kostola napísali, že "hriešnikom vstup zakázaný", tak Cirkev by sa minula svojmu poslaniu a zradila by svoju podstatu. Práve naopak, čím viac fašistov, ultranacionálov, komunistov, či pedofilov je v Cirkvi, tým viac sa cirkev približuje svojej úlohe. Úlohou je - zo všetkých týchto urobiť kresťanov. Fašistom treba povedať: poďte k nám, máme vás radi a ukážeme vám, prečo nebyť fašistami - Ježišova láska vám to ukáže. Pedofilom treba povedať: poďte k nám, ukážeme vám, ako žiť v súlade s Božou vôľou a pomôžeme vám pri prvých krokoch v liečbe, tak, aby ste už nikdy nemuseli robiť tie ohavné veci.....
Už chápete, o čo ide? Cirkev tu na zemi má vyhľadávať tie najúbohejšie ľudské trosky, aby z nich urobila kresťanov, má prijímať hriešnikov, aby s milosťou Božou z nich urobila svätcov.... Ak by Cirkev chcela, aby v nej boli iba spravodliví, načo by potom existovala? Veď ospravedlnený nepotrebuje odpustenie ani pokánie.... obrátenie sa...
citácia: KEDY sa za svoju neslávne známu históriu RKC ospravedlní? O fašizme a komunizme už ani nehovoriac. Pápež Ján Pavol II. sa za niektoré veci ospravedlnil. To je jedna vec. Druhá vec je, že tí, ktorí toľko kričali: ospravedlňte sa, ospravedlňte sa!!!, tak tí potom kričali: neskoro, neskoro!!. Katolícka cirkev bola vždy proti fašizmu /nacizmu/ a komunizmu. Proti komunizmu ešte viac ako proti nacizmu. Čítali ste niekedy encykliku Mit brennender Sorge? Asi nie. |
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 14:49:24
|
citácia: K prvej otázke sa neviem vyjadriť lebo neviem o čo ide? K druhej otázke mi to musíte ozrejmiť? Ako ono por tom roku 1989 bola nejaká očistná udalosť? Ako sa mohli očistiť? Ak boli v cirkvi komunisti atď čo určite boli, ved cirkev je velké spoločenstvo, tak sa môže cirkev ospravedlniť za ľudí, ktorý páchali veci, ktoré cirkev ovplyvniť nemôže. Čiže to je veľmi dobrosrdečné. Ako keby ste sa Vy ospravedlnili za susedovu krádež. A cirkev sa už veľa krát ospravedlnovala myslím že aj za inkvizíciu. Áno cirkev hlása mier, lásku, dobrosrdečnosť, ochotu, pokoru, pomoc ľuďom v núdzi a to, že aj Vysoko postavení to porušujú, je ich obrovská chyba, a kazí meno cirkvi. Ale to čo cirkev hlása sa nemení. Už som to vysvetloval, že za chyby sa platí, a tý ľudia za ne zaplatia, no cirkev nieje vinníkom. Lebo nehlása robenie tých chýb, hlása opak a za takých ľudí jej nemôžeme dávať zodpovednosť. A tie Vaše dve predposledné vety. To preformulujte lepšie, lebo to vyznieva akoby cirkev vytvorila komunizmus a fašizmus. Alebo lepšie to konkretizujte. Pôvodne zaslal Azuritko - 26 jún 2008 : 10:04:42
Azuritko, som rád, že tu čítam aj takýto názor, s ktorým sa takmer stotožňujem - okrem jednej veci.
citácia: Už som to vysvetloval, že za chyby sa platí, a tý ľudia za ne zaplatia, no cirkev nieje vinníkom. Lebo nehlása robenie tých chýb, hlása opak a za takých ľudí jej nemôžeme dávať zodpovednosť.
Cirkev netreba z tejto veci oslobodiť, aj cirkev je veľkou časťou vinná za chyby, ktoré páchajú jej ovečky. Prečo? Lebo cirkev ich chráni a neprizná sa, aj keď sú dôkazy čierne na bielom, že "ich človek" pochybil. Spomeniem napr. neslávne známeho Agenta ŠtB Špirituál, alebo ak chcete Svätopluk... Viete o koho ide? Špirituál klame až sa práši a veriacich manipuluje proti zverejneniam pravde. Stojíte tiež pevne za ním a neveríte spisom ŠtB?
Žiaľ (alebo nanešťastie, vyberte si) ospravedlnenie nestačí. Narážam na Váš argument s okradnutím suseda. Ten kto okradne, musí za to pykať nielen duševne, ale aj trestnoprávne. Oľutovať nestačí.
Ano, viem o tom, že pápež Ján Pavol II. sa ospravedlnil ako JEDINÝ zo všetkých pápežov za celú históriu cirkvi a jeho jediného som si aj vážil. Škoda, že taký pápež už nikdy nebude. Česť jeho pamiatke. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 15:13:48
|
citácia: Cirkev netreba z tejto veci oslobodiť, aj cirkev je veľkou časťou vinná za chyby, ktoré páchajú jej ovečky. Prečo? Lebo cirkev ich chráni a neprizná sa, aj keď sú dôkazy čierne na bielom, že "ich človek" pochybil. Spomeniem napr. neslávne známeho Agenta ŠtB Špirituál, alebo ak chcete Svätopluk... Viete o koho ide? Špirituál klame až sa práši a veriacich manipuluje proti zverejneniam pravde. Stojíte tiež pevne za ním a neveríte spisom ŠtB? Žiaľ (alebo nanešťastie, vyberte si) ospravedlnenie nestačí. Narážam na Váš argument s okradnutím suseda. Ten kto okradne, musí za to pykať nielen duševne, ale aj trestnoprávne. Oľutovať nestačí. Ano, viem o tom, že pápež Ján Pavol II. sa ospravedlnil ako JEDINÝ zo všetkých pápežov za celú históriu cirkvi a jeho jediného som si aj vážil. Škoda, že taký pápež už nikdy nebude. Česť jeho pamiatke. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 26 jún 2008 : 14:49:24
Ako píšete, že ak sa ospravedlnil už "len" Pápež za nejakú chybu, tak to Vám minimálne ako to ospravedlnenie stačiť musí. Veď bol hlavou cirkvi. A chcelo by to konkrétny príklad nejakej chyby, za ktorú sa cirkev neospravedlnila, ale aj tak nepoznám dúfam že zatial velmi históriu, aby som vedel povedať za čo sa cirkev ospravedlnila, a ešte ide aj o to či sa vôbec má za niečo, čo je iba prekrúteno považované za zlé. Ak sa neospravedlní za to, čo v skutočnosti bolo dobré naozaj, tak nieje čo vyčítať. A k tomu žial... áno nestačí ospravedlnenie vinníka. On to musí ľutovať. Ale ak sa za vinníka ospravedlní cirkev, tak opäť nieje čo riešiť. Vinník si potom môže spytovať svedomie. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 17:37:43
|
To, že sa Ján Pavol II. ospravedlnil za chyby, ktoré RKC spôsobila buď vedome, alebo nevedome, ešte neznamená, že aj tie prečiny boli zmazané. No je to pekné gesto a aj veľmi ťažké... Ťažko si je priznať nejakú chybu, zvlášť pre cirkev...
Spytovanie svedomia... Darmo si farár pedofil a zvrhlík v jednej osobe bude spytovať svedomie, keď ho cirkev podrží vo funkcií, aj napriek nevyvrátiteľným faktom, maximálne ho preložia na inú farnosť. Len nepíšte, že o takom prípade neviete. Sú ich stovky, len sa dajú krásne zamiesť pod koberec. O negatívach treba mlčať a pozitíva stále zviditeľňovať... To mi pripomína boľševizmus, zažil ho niekto z Vás? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 08:40:43
|
citácia: Spytovanie svedomia... Darmo si farár pedofil a zvrhlík v jednej osobe bude spytovať svedomie, keď ho cirkev podrží vo funkcií, aj napriek nevyvrátiteľným faktom, maximálne ho preložia na inú farnosť. Len nepíšte, že o takom prípade neviete. Sú ich stovky, len sa dajú krásne zamiesť pod koberec. O negatívach treba mlčať a pozitíva stále zviditeľňovať... Pôvodne zaslal Chocholoušek - 26 jún 2008 : 17:37:43 http://www.postoy.sk/node/752 |
Počet príspevkov: 177 ~
Člen od: 17 december 2007 ~
Posledná návšteva: 07 september 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 09:35:00
|
citácia: Spytovanie svedomia... Darmo si farár pedofil a zvrhlík v jednej osobe bude spytovať svedomie, keď ho cirkev podrží vo funkcií, aj napriek nevyvrátiteľným faktom, maximálne ho preložia na inú farnosť. Len nepíšte, že o takom prípade neviete. Sú ich stovky, len sa dajú krásne zamiesť pod koberec. O negatívach treba mlčať a pozitíva stále zviditeľňovať... To mi pripomína boľševizmus, zažil ho niekto z Vás? Pôvodne zaslal Chocholoušek - 26 jún 2008 : 17:37:43
Hovoríte to tak presvedčene, ako by ste mali na stole stovky oficiálne potvrdených prípadov. Ja viem konkrétne o dvoch prípadoch porušovania kňazom takých vecí, za ktoré sa musí dotičný hanbiť a mňa sklamal. Nemôžem to aj tak hovoriť na 100% ale tak čo sa hovorí, tak jeden skončil ako vezenský kaplán alebo niečo také, ale neviem kto všetko čo robil ak to robil. Druhý neviem čo je s ním ale bol to kňaz, no potom čo sa začalo všeličo hovoriť ho preložili a dekradovali na kaplána a či teraz ešte vôbec je kaplánom fakt neviem. Ale niečo sa mi marí, že už vôbec nemôže slúžiť ani omše. Ale všetko toto neviem na 100% vždy sa iba hovorí. Niečo na tom pravdy bude ale všetko vie najlepšie samotný vinník(či teoreticky) obeť. Vy viete o nejakých konkrétnych prípadoch, za ktoré by si kňaz zaslúžil nebyť kňazom? (táto otázka nemá vyznieť ironicky. normálne sa pýtam) |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 23:14:59
|
Chocholoušek: Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA?
- Aj moja rodina na sklonku vojny pomohla jednemu nemckemu vojakovi aby sa nedostal do ruk rusom ani nikomu. Mam sa za svoju rodinu ospravedlnit? Najprv moja rodina ukryvala jedneho žida a na sklonku vojny este aj toho nemeckeho vojaka. A vobec sa ho nepytali ci porobil nejake svninstva ci nie, potreboval pomoc, tak mu pomohli, mozno mal nieco na svedomi, mozno nemal, nezaujimalo ich to. A som za to na svoju rodinu hrdy, spravil by som to iste, aspon dufam. To je skratka laska k bliznemu, ktoru Ty asi tazko pochopis.
Prajem každému mier a pokoj v duši.
- Si hned v jedinom prispevku trochu protirecis, kámo. Vraj kazdemu... Vsak len v odstavci o kusok vyssie predvadzas, ze mier a pokoj v dusi nemienis dopriat nejakym nemcom co utekali pred pomstou, casto nespravodlivou, a vycitas katolikom ze im k tomu pomohli. Sa teda trochu zorientuj
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 00:02:28
|
citácia: Otváram túto diskusiu, aby som nielen ja, ale aj ostatní mohli SLOBODNE diskutovať o názoroch na RKC. Keďže viem, že RKC nemá rada slobodný ne-kresťanský názor, tak by som sa vôbec nečudoval, keby ste mi toto zmazali, ostatne potom by ste ma len utvrdili v tom, že to, čo si o cirkvi myslím, je v skutočnosti naozaj tak. No ak to tu necháte, keďźe NIČ neporušujem, ale píšem svoj názor a pre vás veľmi nepríjemné otázky, tak budem veľmi príjemne prekvapený. Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA? RKC, aspoň na SVK, lebo to poznám len tu, je jedna prehnitá, morálne zbankrotovaná inštitúcia. V RKC môžete nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989? Lebo by tam skoro nik nezostal ! Umučené rádové sestry, väznení a popravení kňazi sa obracajú vo svojich hroboch. Koľko detských životov bolo zničených pedofílnymi kňazmi... ČESŤ VÝNIMKÁM ! Prajem každému mier a pokoj v duši. Som ateista. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 24 jún 2008 : 21:07:50
Milý prehnitý a morálne zbankrotovaný ateista.
Neviem, prečo práve ty otváraš diskusiu na takúto tému. A vlastne viem – skúšaš – koľko tvojich výplodov tu znesú.
Slobodne ti píšem – hoci vôbec nemáš rád iné názory len svoje – a teda v skutočnosti nediskutuješ o iných len o svojich pohľadoch – že sa čudujem adminovi a moderátorom, že ťa tu ešte stále trpia. Slobodne a slušne ti píšem (keďže NIČ neporušujem) čo si o tebe myslím a budem veľmi príjemne prekvapená, ak sa tu nezačneš len obhajovať a slobodne a demokraticky váľať ďalej špinu na druhých.
Alebo ma naozaj šokuješ, keď sa ospravedlníš za to, čo si tu na rôznych miestach „vyplodil“, napriek tomu, že ťa tu spoznávam len ako jedného prehnitého a morálne zbankrotovaného ateistu. Medzi ateistami môžeš nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989? Veď koľko životov bolo zničených ateistami, koľkých ľudí oni prenasledovali, zatvárali, mučili a zabíjali a za to sa neospravedlnili... ČESŤ VÝNIMKÁM !
Prajem každému mier a pokoj v duši. Nie som ateistka.
(takto napríklad si predstavuješ slobodu a slušnosť?) |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 00:09:51
|
citácia: Chocholoušek: Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA?
- Aj moja rodina na sklonku vojny pomohla jednemu nemckemu vojakovi aby sa nedostal do ruk rusom ani nikomu. Mam sa za svoju rodinu ospravedlnit? Najprv moja rodina ukryvala jedneho žida a na sklonku vojny este aj toho nemeckeho vojaka. A vobec sa ho nepytali ci porobil nejake svninstva ci nie, potreboval pomoc, tak mu pomohli, mozno mal nieco na svedomi, mozno nemal, nezaujimalo ich to. A som za to na svoju rodinu hrdy, spravil by som to iste, aspon dufam. To je skratka laska k bliznemu, ktoru Ty asi tazko pochopis. Prajem každému mier a pokoj v duši. - Si hned v jedinom prispevku trochu protirecis, kámo. Vraj kazdemu... Vsak len v odstavci o kusok vyssie predvadzas, ze mier a pokoj v dusi nemienis dopriat nejakym nemcom co utekali pred pomstou, casto nespravodlivou, a vycitas katolikom ze im k tomu pomohli. Sa teda trochu zorientuj Pôvodne zaslal Pierre - 27 jún 2008 : 23:14:59
Zorientovať by sa mali tí, ktorí nevedia ovládať svoje sexuálne pudy aj napriek tomu, že majú žiť v celibáte no a potom sa dozvedáme o svinstvách páchaných na bezbranných deťoch... To, že ukrývali Nemca je síce ušlachtilé, ale aj nebezpečné, keďže nevedeli čo to za Nemca bolo... No keby sa vojna neuberala tým smerom na konci, akým sa uberala, ten "zachránený" nemecký vojak by bez zaváhania zastrelil toho tiež ukrývaného Žida... A možno už mal pár "trofejí" za sebou... Láska k blížnemu... To by som nevyťahoval, keďže nevieš čo to bolo za vojaka. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 00:28:57
|
citácia: citácia: Otváram túto diskusiu, aby som nielen ja, ale aj ostatní mohli SLOBODNE diskutovať o názoroch na RKC. Keďže viem, že RKC nemá rada slobodný ne-kresťanský názor, tak by som sa vôbec nečudoval, keby ste mi toto zmazali, ostatne potom by ste ma len utvrdili v tom, že to, čo si o cirkvi myslím, je v skutočnosti naozaj tak. No ak to tu necháte, keďźe NIČ neporušujem, ale píšem svoj názor a pre vás veľmi nepríjemné otázky, tak budem veľmi príjemne prekvapený. Kedy sa ospravedlní RKC, keďže nacistom pomáhala újsť pred spravodlivosťou do J. Ameriky v spolupráci s organizáciou ODESSA? RKC, aspoň na SVK, lebo to poznám len tu, je jedna prehnitá, morálne zbankrotovaná inštitúcia. V RKC môžete nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989? Lebo by tam skoro nik nezostal ! Umučené rádové sestry, väznení a popravení kňazi sa obracajú vo svojich hroboch. Koľko detských životov bolo zničených pedofílnymi kňazmi... ČESŤ VÝNIMKÁM ! Prajem každému mier a pokoj v duši. Som ateista. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 24 jún 2008 : 21:07:50 Milý prehnitý a morálne zbankrotovaný ateista. Neviem, prečo práve ty otváraš diskusiu na takúto tému. A vlastne viem – skúšaš – koľko tvojich výplodov tu znesú. Slobodne ti píšem – hoci vôbec nemáš rád iné názory len svoje – a teda v skutočnosti nediskutuješ o iných len o svojich pohľadoch – že sa čudujem adminovi a moderátorom, že ťa tu ešte stále trpia.Slobodne a slušne ti píšem (keďže NIČ neporušujem) čo si o tebe myslím a budem veľmi príjemne prekvapená, ak sa tu nezačneš len obhajovať a slobodne a demokraticky váľať ďalej špinu na druhých. Alebo ma naozaj šokuješ, keď sa ospravedlníš za to, čo si tu na rôznych miestach „vyplodil“, napriek tomu, že ťa tu spoznávam len ako jedného prehnitého a morálne zbankrotovaného ateistu. Medzi ateistami môžeš nájsť fašistov, komunistov, ultranacionalistov, pedofilov... Prečo ste sa neočistili po r. 1989? Veď koľko životov bolo zničených ateistami, koľkých ľudí oni prenasledovali, zatvárali, mučili a zabíjali a za to sa neospravedlnili... ČESŤ VÝNIMKÁM ! Prajem každému mier a pokoj v duši. Nie som ateistka. (takto napríklad si predstavuješ slobodu a slušnosť?) Pôvodne zaslal zmurka - 28 jún 2008 : 00:02:28
Žmurka, trebárs aj ano. Nie som vzťahovačný a ani urážlivý. Dovolil som si zvýrazniť niektoré Tvoje skreslené dojmy.
1)Nemôžem povedať, že MÁM RÁD hocijaký názor, tobôž svoj. Ja s ním len súhlasím, alebo od iných názory nesúhlasím - alebo oboje. To je základ tolerancie a demokracie. Súhlasiť, alebo nesúhlasiť.
2) To je Tvoj názor, na ktorý máš pochopiteľne právo - tak isto, ako ja, keď píšem o svojich názoroch, ktoré sa nemusia zhodovať s administrátorom ale aj napriek tomu, vďaka demokracie a slobode slova, ak neporušujem morálne zásady, ich mám právo zverejniť a nikto by mi ich nemal mazať, ani editovať (viď nadpis, však Maťo).
3) Nemyslíš si, že tú "špinu" náhodou váľajú pedofílni kňazi na svoje obete a cirkev je právom prehnitá a morálne zbankrotovaná preto, že týchto cirkevných hodnostárov chráni a stavia sa na ich stranu?
4) Prepáč, za svoje názory a FAKTY, ktoré sú nevyvrátiteľné (alebo chceš tvrdiť, že cirkev nepomáhala nacistom v spolupráci s org. ODESSA nacistom útekom do J.Ameriky, že pedofilia v RKC neexistuje, že v ŠtB neboli "malé ryby" kňazi, dupľom Špirituál alias arcibiskup Sokol atď atď?) sa ospravedlňovať nemienim.
5) Áno, súhlasím, že aj medzi "nami" sú pedofili, fašisti atď atď... lenže "MY" nie sme žiadna organizácia, spolok kresťanov, ktorých je po celom svete stoviek miliónov a nehlásame pokoj, lásku, pokoru, pomoc atď, nehovoriac o tom, že sa mnohí "z nás" tým riadime aj bez pomoci cirkvi, s vlastným rozumom, lebo nás tak vychovali a naučili rodičia. Nepotrebujem desatoro na to, aby som nekradol, neznásilňoval, neklamal, pomáhal blížnym a cudzím atď. Ja to mám v sebe, riadim sa podľa seba, nie podľa toho, čo vidím kde napísané (okrem zákonov, s ktorými mnoho krát nesúhlasím, ale rešpektujem a dodržujem ich). To ale neospravedlňuje, že ateista fašista, alebo pedofil je lepší ako kresťan fašista, alebo pedofil. Tu dávam rovnú čiaru, či veriaci, alebo nie, každý podobný patrí do basy, ak porušuje zákony danej demokratickej krajiny. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 00:59:11
|
citácia: 2) To je Tvoj názor, na ktorý máš pochopiteľne právo - tak isto, ako ja, keď píšem o svojich názoroch, ktoré sa nemusia zhodovať s administrátorom ale aj napriek tomu, vďaka demokracie a slobode slova, ak neporušujem morálne zásady, ich mám právo zverejniť a nikto by mi ich nemal mazať, ani editovať (viď nadpis, však Maťo). Pôvodne zaslal Chocholoušek - 28 jún 2008 : 00:28:57 Znova a naposledy Ta upozornujem, ze si na sukromnej pode na ktoru mas pristup pod podmienkou, ze budes respektovat hostitela. S pravidlami si suhlasil a kazdym prispevkovm to opakovane davas najavo. Pokial mienis hostitela urazat a napadat a diktovat si podmienky, nesmies sa cudovat, ze budes vypoklonkovany za dvere. Rovnako, ako by si Ty vypoklonkoval hosta od seba, keby sa spraval tak ako Ty tu, urazal a osocoval Tvoju rodinu a pritom vykrikoval, ze ma na to pravo. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 01:09:25
|
Prepáč Maťo, ale KDE urážam koho, tobôž jeho rodinu? Nediktujem podmienky nikomu, rešpektujem pravidlá a rešpektuj ich aj Ty, podľa pravidla 8. SLOBODNE diskutujeme. Žmurka to "nakúsla" konečne sa začala diskusia, aj keď trošku s malou nevraživosťou voči mne. ALE TO K TOMU PATRÍ ! Mne to absolútne nevadí. Ak ma chceš zmazať, prosím, alebo dať ban na 10 dní, nech sa "ukľudním"... To pre mňa nič neznamená, len dokáže, čo som tu už písal. Nechcem sa hádať, aj toto beriem ako diskusiu. Niekto nemusí, ja ano. Každý sme iní, s tým sa dúfam zhodneme.
P.S. Za komunizmu som si už odsedel dosť (bol som nepriateľský živel..) toto ma naozaj nerozhádže. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2008 : 01:17:16
|
citácia: Nediktujem podmienky nikomu, rešpektujem pravidlá Pôvodne zaslal Chocholoušek - 28 jún 2008 : 01:09:25 Vidim, ze sa nedokazes kriticky pozriet na svoje ciny a teda diskusia nema zmysel. Odteraz uz len pozorne sledujem Tvoje prispevky a pri prvom naznaku porusenia pravidiel sa rozlucime. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|