Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Svatci a hriesnici v RKC
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Osud človeka Téma Next Topic: Izrael - Juda či Samaria?
Strana: z 2

Chocholoušek

Stav: offline

Odoslaný - 28 jún 2008 :  01:36:12  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Nediktujem podmienky nikomu, rešpektujem pravidlá

Pôvodne zaslal Chocholoušek - 28 jún 2008 :  01:09:25

Vidim, ze sa nedokazes kriticky pozriet na svoje ciny a teda diskusia nema zmysel. Odteraz uz len pozorne sledujem Tvoje prispevky a pri prvom naznaku porusenia pravidiel sa rozlucime.

Pôvodne zaslal Mato - 28 jún 2008 :  01:17:16

Ver, alebo never Maťo, kritickejšieho človeka, akým som ja len tak ľahko nenájdeš, hlavne čo sa týka samokritiky, t.j. som na seba kritický. Rodina niekedy podpichne a povie, že až chorobne... Je to možné, neanalyzoval som sa...

Maťo, KDE urážam niekomu rodinu?

Verím, že by sme sa, ako dvaja dospelí ľudia dokázali normálne porozprávať aj osobne, možno sa raz stane, ktovie.

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zmurka

Odoslaný - 28 jún 2008 :  09:23:12  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
citácia:

To je Tvoj názor, na ktorý máš pochopiteľne právo - tak isto, ako ja, keď píšem o svojich názoroch, ktoré sa nemusia zhodovať s administrátorom ale aj napriek tomu, vďaka demokracie a slobode slova, ak neporušujem morálne zásady, ich mám právo zverejniť a nikto by mi ich nemal mazať, ani editovať ...
Pôvodne zaslal Chocholoušek - 28 jún 2008 : 00:28:57

A toto je tvoj základný „skreslený dojem“ - skôr by som to však nazvala omyl alebo vedome prezentované klamstvá:

Máš právo písať svoje názory – ale pozor – nie všade!
Skús si na stenu svojho domu či bytu zvonku (kde ti to budú čítať všetci susedia) napísať: Ja mám slobodu, žijem v demokracii – a teda – žijem medzi fašistami, komunistami, pedofilmi, zlodejmi a vrahmi. Ten sused je fašista, tamten pedofil, toho matka je... atď.
Čo myslíš – čoho sa dočkáš? (A skús sa potom obhajovať slobodou, demokraciou či morálnymi zásadami – keď ti to prídu „vysvetľovať“...)

Alebo - príde niekto do tvojej rodiny a začne ti dokola opakovať: Tvoja rodina je morálne zbankrotovaná a prehnitá, tvoj strýc je taký a taký, tvoja matka je.... tvoja dcéra je... (prepáč ale k tvojmu výrazivu sa neznížim – domysli si podľa toho, čo si tu písal v svojich príspevkoch)... A ak by si sa snáď skúsil obhajovať – fuuuj - ale prečo hádžeš špinu na iných či na ich obete, prečo sa nepriznáš že tvoja mama, dcéra či strýc sú takí a takí – prečo neuznáš fakty, a ako to, že si sa za tých svojich a za svoju rodinu ešte neospravedlnil???

Takže stále si myslíš, že v rámci slobody a demokracie máš právo aj na súkromné katolícke fórum písať svoje „výlevy“ a ešte sa tu obhajovať – veď neporušuješ morálne zásady?

Omyl.
To, že prichádzaš ako ateista, ktorý v tomto fóre dokola opakuje svoje „fakty či uzávery“ – nelogické, domýlené a opakovane urážajúce určitú spoločnosť, do ktorej sa hoci len časť prispievateľov (minimálne z registrovaných a súhlasiacich s pravidlami diskusného fóra) hlási – JE NEMORÁLNE, čiže porušuješ aj tu platiace pravidlá spolu so základnými morálnymi zásadami. Takže už len znovu opakujem, čo som písala predtým – čudujem sa, že ťa tu ešte stále trpia.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 28 jún 2008 :  10:32:04  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Chocholoušek:
To, že ukrývali Nemca je síce ušlachtilé, ale aj nebezpečné, keďže nevedeli čo to za Nemca bolo...

- Ano, bolo to nebezpecne a po viacerých strankach. A vidis tí katolici z lasky k bliznemu boli ochotni riskovat, kludne a bez vahania.

Láska k blížnemu... To by som nevyťahoval, keďže nevieš čo to bolo za vojaka.

- Hehe, ako som uz uviedol, naozaj nemas ani sajnu co je to ta laska k bliznemu. Prave v tom to spociva ze cloveku v nudzi pomozem bez ohladu na to aky je – to je ta laska k bliznemu. Chapes uz aspon trosicku? Napr. iste poznas aspon tu medialne znamu Matku Terezu, ona tiez ludom v nudzi rozne pomahala a vobec ju nezaujimalo co ma ten ktory clovek na svdomi a aky je, a ci to nahodou nie je aj tazky zlocinec. Ak mohla, proste pomohla kazdemu.

- A mimochodom, ten nemecky vojak, co mu moja rodina pomahala, potom neskor po vojne vraj dokonca poslal este aj dakovny list. Celkom pekne od neho.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 28 jún 2008 :  10:48:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Myslím si, že nie je zlé poukázať na zlé veci v Cirkvi. Dokonca je to žiadúce, aby Cirkev mohla zaujať stanoviská a zjednať nápravu.
Problém však je, že Chocholoušek nedisponuje žiadnymi dôkazmi, ktoré by mohol predložiť do diskusie a čakať od ostatných uznanie, prípadne vysvetlenie situácie.
Jedinou vecou, ktorá vyzerá reálne v podaní Chocholouška je pedofília v kňazských radoch. Ale ani o tejto problematike si Chocholoušek nedokázal nájsť dostatočné množstvo informácií, aby k nej zaujal nestranné stanovisko.
Pedofília v Cirkvi je skutočné zlo, proti ktorému treba bojovať. To nikto nepopiera. A neexistujú žiadne poľahčujúce okolnosti. Ale aký je skutočný stav? Na týchto stránkach si môžete prečítať, že podľa John Jay College of Criminal Justice žádná jiná instituce nemá ve svých řadách tak nízký procentuální výskyt pachatelů těchto deliktů jako Církev (0,02%). U zaměstnanců veřejných škol v USA je tento údaj 100krát vyšší.
Cirkev v tomto prípade ide cestou nulovej tolerancie /zero tolerance/ a preto na to doplácajú všetci tí kňazi, ktorí sú len obvinení - vo väčšine prípadov však nevinní.
Ľuďom ako Chocholoušek však najviac vadí to, že Cirkev si vyhradila právo viesť vlastný proces vyšetrovania, ktorý je odlúčený od svetského.
Chocholoušek však skutočný stav vecí nikdy nepochopí, lebo to nechce urobiť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 28 jún 2008 :  13:08:38  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

To je Tvoj názor, na ktorý máš pochopiteľne právo - tak isto, ako ja, keď píšem o svojich názoroch, ktoré sa nemusia zhodovať s administrátorom ale aj napriek tomu, vďaka demokracie a slobode slova, ak neporušujem morálne zásady, ich mám právo zverejniť a nikto by mi ich nemal mazať, ani editovať ...
Pôvodne zaslal Chocholoušek - 28 jún 2008 : 00:28:57

A toto je tvoj základný „skreslený dojem“ - skôr by som to však nazvala omyl alebo vedome prezentované klamstvá:

Máš právo písať svoje názory – ale pozor – nie všade!
Skús si na stenu svojho domu či bytu zvonku (kde ti to budú čítať všetci susedia) napísať: Ja mám slobodu, žijem v demokracii – a teda – žijem medzi fašistami, komunistami, pedofilmi, zlodejmi a vrahmi. Ten sused je fašista, tamten pedofil, toho matka je... atď.
Čo myslíš – čoho sa dočkáš? (A skús sa potom obhajovať slobodou, demokraciou či morálnymi zásadami – keď ti to prídu „vysvetľovať“...)

Alebo - príde niekto do tvojej rodiny a začne ti dokola opakovať: Tvoja rodina je morálne zbankrotovaná a prehnitá, tvoj strýc je taký a taký, tvoja matka je.... tvoja dcéra je... (prepáč ale k tvojmu výrazivu sa neznížim – domysli si podľa toho, čo si tu písal v svojich príspevkoch)... A ak by si sa snáď skúsil obhajovať – fuuuj - ale prečo hádžeš špinu na iných či na ich obete, prečo sa nepriznáš že tvoja mama, dcéra či strýc sú takí a takí – prečo neuznáš fakty, a ako to, že si sa za tých svojich a za svoju rodinu ešte neospravedlnil???

Takže stále si myslíš, že v rámci slobody a demokracie máš právo aj na súkromné katolícke fórum písať svoje „výlevy“ a ešte sa tu obhajovať – veď neporušuješ morálne zásady?

Omyl.
To, že prichádzaš ako ateista, ktorý v tomto fóre dokola opakuje svoje „fakty či uzávery“ – nelogické, domýlené a opakovane urážajúce určitú spoločnosť, do ktorej sa hoci len časť prispievateľov (minimálne z registrovaných a súhlasiacich s pravidlami diskusného fóra) hlási – JE NEMORÁLNE, čiže porušuješ aj tu platiace pravidlá spolu so základnými morálnymi zásadami. Takže už len znovu opakujem, čo som písala predtým – čudujem sa, že ťa tu ešte stále trpia.

Pôvodne zaslal zmurka - 28 jún 2008 :  09:23:12

Žmurka, už som sa to pýtal aj Maťa, neodpovedal. KDE KOHO URÁŽAM? Kde koho Z VÁS? Kde komu RODINU? Fakty nepustia. Spomínal som Agenta ŠtB Špirituál alias Svätopluk... Bol alebo nebol Agentom ŠtB? Obhajuje, alebo neobhajuje vojnového zločinca, fašistu Dr. Tisa?

Ak Vaša odpoveď bude negatívna, tak nie je o čom ďalej diskutovať a uľahčím Maťovi robotu.

Albert Einstein
______

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 28 jún 2008 :  21:24:17  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Chocholoušek:
Spomínal som Agenta ŠtB Špirituál alias Svätopluk... Bol alebo nebol Agentom ŠtB?

- Problem je, ze este aj po revolucii dost dlhu dobu mali zaznamy STB v rukach komunisti a rozne s nimi manipulovali. A asi je kazdemu jasne, ze na diskreditaciu cirkevnej osoby nie je po pade komunizmu nic lepsie ako nan nasit ze bol prave agentom StB. No a vzhladom na to ze sudruhovia s tymi zaznamami po revolucii manipulovali, nemozem ich brat ako prilis doverihodny zdroj. Pan biskup Sokol najlepsie vie a je to na jeho svedomi, mozno bol agentom, mozno nebol, alebo bol len z donutenia a nikoho neudaval takze fakticky vlastne ani ako keby nebol. A mna to ani prilis netrapi.

Obhajuje, alebo neobhajuje vojnového zločinca, fašistu Dr. Tisa?

- A s tym panom Tisom je to tiez trosku komplikovanejsie. U ludi nie je vsetko len cierno-biele ako v americkych filmoch, ze jeden je tam ten dobry a druhy total zly.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 28 jún 2008 :  21:46:42  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Komunisti boli veľmi svedomití v sledovaní a zapisovaní uskutočnených udalostí. Po prevrate si každý chcel zachrániť vlastný zadok, spisy boli to posledné, čo by ich ešte z toho bahna zachránilo, aj keď nevylučujem, že tam manipulácie boli. DOKTOR bol tiež agentom a dôverníkom ŠtB, len nejakou náhodou sa práve jeho spis a stovky ďaľších dôležitých stratili a preto musel byť zrekonštruovaný a ostatné tiež. DOKTOR ich má teraz doma schované v trezore v Elektre...

http://www.bleskovky.sk/cl/10/142665/Sokol-S-StB-som-nikdy-vedome-nespolupracoval

http://www.bleskovky.sk/cl/10/137643/Cirkev-spochybnuje-spolupracu-Sokola-s-STB

http://sk.wikipedia.org/wiki/Ján_Sokol

Problémom je, že Špirituál buď klamal, zavádzal, alebo že by len zabudol...? Najprv, keď sa prevalilo, že bol vedený ako Agent všetky obvinenia odmietal a až potom, keď to nevydržal s nervami priznal, že bol vedený, ale nikdy vedome nespolupracoval... To je taký maličký rozdieľ, ale zásadný. Vedome klamať sa nemá a to vie tak isto ateista, ako veriaci. Namiesto toho, aby sa RKC očistila a dištancovala sa od Svätopluka, ho ochraňuje a stojí pevne za ním. Je škoda, že hlavne mladí kresťania nepátrajú v minulosti a nehladajú pravdu a je im to de facto jedno.

Albert Einstein
______

Katarina

Odoslaný - 28 jún 2008 :  23:21:01  Zobraziť profil  Pridať Katarina do zoznamu priateľov
citácia:
Je škoda, že hlavne mladí kresťania nepátrajú v minulosti a nehladajú pravdu a je im to de facto jedno.
Pôvodne zaslal Chocholoušek - 28 jún 2008 :  21:46:42

Ak krestanstvo je zalozene na ludskej „dokonalosti“, tak potom je to naozaj - skoda. Mna zatial nic nepresvedcilo, ze napriek ludskym slabostiam, ktore SU aj v Cirkvi, by som mala dovod neverit tomu, co Cirkev uci. Bozsky prvok je tu jasny, aj cez ludi slabych a nedokonalych (vo vseobecnosti).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 177  ~  Člen od: 17 december 2007  ~  Posledná návšteva: 07 september 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 30 jún 2008 :  21:07:51  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Katarína NIKTO na svete neexistuje dokonalý, ani človek ako jednotlivec, ani krajina, spoločenstvo, spolok, organizácia, sekta...

Ale uznávam, že si veľmi diplomaticky a rafinovane odpovedala To sa len tak nevidí ! (nemyslím to v zlom, práve naopak).

Albert Einstein
______

Strana: z 2 Previous Topic: Osud človeka Téma Next Topic: Izrael - Juda či Samaria?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06