|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 14:03:30
|
Otázka na hlasovanie:
Čo znamená osud človeka?
|
|
JaroL |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 14 ~
Člen od: 25 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 26 júl 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 14:47:03
|
taká možnosť, ako"osud neexistuje" tam prečo nie je? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 17:26:11
|
Uz je |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2008 : 18:11:39
|
Môj názor je, že osud neexistuje. Každý človek sa riadi podľa seba a NIKTO iný ho riadiť nemôže. Človek má vlastný rozum, vie rozmýšlať a na tie cesty sa vyberie vlastným rozhodnutím. Či sú to cesty priame, alebo kľukaté, to už môže, ale nemusí ovplyvniť samotný človek. |
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
Albert Einstein ______ Na každého rovným metrom. |
Krajina: Denmark ~
Počet príspevkov: 296 ~
Člen od: 24 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2008 : 23:30:49
|
Je pravada, že človek sa riadi vlastným rozumom, ale niekedy ho môže ten rozum sklamať a človek ostane v slepej uličke a odrazu nevie kadiaľ ísť.
Práve v tejto chvíli sa má rozhodnúť, ale na základe čoho? Prečo niektorý v tejto chvíli volia smrť, iní alkohol, druhí drogy a niektorí predsa nájdu cestu a nádej do ďalšieho života? Je to v sile viery, ktorú človek v sebe má a ktorú zdedil po svojich rodičoch? A čo predstavuje tá cesta na ktorú sa človek vyberá? Lebo nájsť Boha neznamená len ukájať sa v predstavách aký je boh dobrý, milosrdný a láskavý ale podla mňa to znamená začať opäť skutočne žiť, zaradiť sa späť do spoločnosti, nájsť si nových priateľov, novú lásku a pod.
Možno že osud je niečo to, čomu my kresťania hovoríme "niesť svoj kríž". Človek by sa mal snažiť spoznať svoj "osud" (kríž) a tým vlastne spoznáva samého seba. Kto sa snaží vyhnúť osudu (krížu), odkláňa sa od Boha, od cesty po ktorej by mal kráčať. Možnože by na svete nebolo toľko utrpenia, keby človek poznal svoj osud a teda samého seba. (Pritom pod pojmom "poznať svoj osud" nemám na mysli poznať svoju budúcnoť, ktorú si môžem vyveštiť z karát). |
JaroL |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 01:15:34
|
citácia: Možnože by na svete nebolo toľko utrpenia, keby človek poznal svoj osud a teda samého seba.
Ak by boh existoval, nedovolil by toľko utrpenia vo svete.
citácia: Je pravada, že človek sa riadi vlastným rozumom, ale niekedy ho môže ten rozum sklamať a človek ostane v slepej uličke a odrazu nevie kadiaľ ísť.
Taký je už život, KAŽDÝ jeden človek na svete spozná, alebo spoznal, čo je to slepá ulička. Tu sa musíme spoliehať a nielen "tu" sami na seba.
citácia: Možno že osud je niečo to, čomu my kresťania hovoríme "niesť svoj kríž". To nevylučujem, ale ja k nim nepatrím.
citácia: Je to v sile viery, ktorú človek v sebe má a ktorú zdedil po svojich rodičoch?
Existuje viera a viera (a Viera ) Tá prvá je kresťanská, tá druhá nemusí mať náboženský charakter, môže to byť taká viera, že napr. verím, že sa mi to podarí, alebo verím, že mám pravdu... No a tá tretia, to je meno |
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
Albert Einstein ______ Na každého rovným metrom. |
Krajina: Denmark ~
Počet príspevkov: 296 ~
Člen od: 24 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2008 : 10:39:40
|
citácia: Ak by boh existoval, nedovolil by toľko utrpenia vo svete. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 27 jún 2008 : 01:15:34
Ale veď hovoríte akoby to utrpenie spôsoboval Boh. Verím tomu, že v utrpení Boh ľuďom pomáha. Ale hlavne tým čo to od neho chcú a čo veria. Ale celkovo si mi sami ľudia spôsobujeme utrpenia a Boh nás nemôže riadiť ako robotov, či ako dáku hru. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 júl 2008 : 19:53:18
|
Ja nechcem tvrdiť že Boh s nami manipuluje ako s robotmi, ibaže Boh nám dennodenne ponúka možnosti, z ktorých si máme vybrať a je len na nás, ktorú z týchto možností si vyberieme. Mnohokrát sa nám ponúka možnosť, ktorá je lákavá avšak vo vnútri cítime, že by to bolo v rozpore s našim presvedčením. Ono to naprvý pohľad vypadá, že Boh s nami manipuluje, ibaže podľa mňa On chce a nám ponúka cestu (smerovanie) aby sme našli pokoj a radosť v duši. A práve od toho ako sme schopný rozpoznať možnosti, ktoré nám ponúka Boh, vieme sa aj správne rozhodnúť. Napríklad rozhodnúť sa pre vhodné zamestnanie. Aj keď sa nám ponúka lákavý job s dobrým ohodnotením a kariernym postupom, budeme dennodenne vyťažený, stresovaný a nebudeme sa môcť venovať rodine.Ďalším príkladom môže byť aj voľba vhodného partnera pre budúci život v manželstve a toto sú extrémne prípady, pričom v bežnom živote sa musíme rozhodnúť pre zdanlivo jednoduchšie možnosti. Veď asi preto mnoho neveriacich vyčíta nám kresťanom, že naša viera nás obmedzuje a brzdí v myslení a konaní, že vo svojich predstavách žijeme niekde v stredoveku. Aj keď zase na druhej strane by sme mali pri našom rozhodovaní používať zdravý rozum, prezieravosť a lásku a nie sa slepo držať striktných zásad a zákonov, lebo sa z nás stanú fanatici.
|
JaroL |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 júl 2008 : 09:57:44
|
tiez si myslim, ze osud neexistuje...kazdy ma svoj zivot vo svojich rukach a nikto mu ho dopredu neurcil, ani Boh...ked vsak clovek uveri tomu, ze jeho osudom je trpiet, bude trpiet, lebo tomu veri...ak veri, ze je slobodnym Bozim dietatom, bude slobodny...Boh dal kazdemu slobodnu volu |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|