|
Odoslaný - 21 august 2006 : 20:30:59
|
quote: Pôvodne poslal alesko Vies Kc je mysticke telo Kristovo, takze povedal by som ze rkc v tomto je Bohom.
To tazko vysvetlis niekomu, kto uznava akurat mysticke telo Lutherovo... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 august 2006 : 20:57:30
|
quote: Pôvodne poslal alesko
rkc sa nestavia na roven Boha. Vies Kc je mysticke telo Kristovo, takze povedal by som ze rkc v tomto je Bohom.
Hej - samozvane. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 09:35:25
|
quote: povedal by som ze rkc v tomto je Bohom.
alesko, s takymito slovami opatrne. Toto je normalne regulerne ruhanie v plnej krase. Ani prava Kristova cirkev nie je Boh. Takze rkc... opatrne alesko. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 09:56:21
|
lajos... kontroval som gmkovi, preto som dfaval i smajliky, nevsimol si si? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 10:04:47
|
Nevsimol, a po pravde, v tomto humor ani moc nepoznam |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 10:12:33
|
oki, davam si pozor na prsty.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 10:37:58
|
Vidíte a už je to tu. Už sa medzi sebou mastia. Katolíci s luteránmi. Nachvíľu im zmizol ich spoločný nepriateľ ateista a oni sa vrátili k svojim nezmieriteľným neprijateľnostiam v ich vierach.
Vážení vidíte a túto neslobodu od fightu ateista nemá. |
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 10:40:16
|
Ale dobre dám konštruktívnu otázku. Je katechizmus katolíckej cirkvi neomylný? Myslím jeho obsah, text. Často ho tu citujete to je jedna vec a druhá, že tam nikde neni napísané že pápež ho vyhlasuje excatedra. |
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 10:40:50
|
este mi povedz kto sa tu masti? ak nepocuvas lajosa tak aspon mna: myy sme tu uz nejake tospocoenstvo. ako-tak sa ale pozname a vieme co si mozme dovolit a ako to druhi prijmu. na rozdiel od teba ktori aj po upozorneni robi opicini ako male decko... tha pockaj dostanes samotku, potom sa spamatas... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 10:48:38
|
Nejake mastenie som nezaznamenal. Alesko, kasli na to. Nespamata. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 10:53:05
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
Nejake mastenie som nezaznamenal.
Lebo nemáš jasno o čo ide v otázke neomylnosti. Maťo a Maximusko zase mlátia do seba argumentami. Podľa mňa mlátia prázdnu slamu, obidvaja. Lajoš čo ty vieš o neomylnosti ako luterán? |
|
|
|
Odoslaný - 22 august 2006 : 10:55:12
|
quote: Pôvodne poslal alesko ak nepocuvas lajosa tak aspon mna: myy sme tu uz nejake tospocoenstvo.
Lajoša počúvam jeho mám rád lebo maká na sebe, dedku . Ináč čerta ti rozumiem čo za hieroglyfy si dal po dvojbodke. |
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2006 : 17:05:05
|
K tématu o neomylnosti papeže si můžete přečíst článek od Tomáše Špidlíka. http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=6210
Citace části článku: Na I. vatikánském sněmu tedy byla formulována ve formě dogmatu víra, že je římský papež neomylný ve věcech víry a mravů. Není to dogma snadné, to uznáváme všichni, protože se k němu přistupuje nešťastnými oklikami. Slovo „neomylnost“ není matematické, pak by byly logaritmické tabulky neomylnější než papež. Není filosofické, proto jsou v dějinách vždycky větší myslitelé než římský biskup. Neznamená ani učenost v teologii. Vždyť i papež se ptává na radu bohoslovců, když píše okružní listy o víře. Co tedy je v něm neomylného? Odpověď je jednoduchá: ruka Boží prozřetelnosti, která vede církev podle svých plánů a nevyzpytatelnými cestami. |
rad.ek |
|
|