Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 Sklamanie z Boha
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Faraon a Jezis Téma Next Topic: životopisný film o prešovských biskupoch
Strana: z 6

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 14 február 2006 :  20:05:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Boh Ta miluje, a len ti ukazuje ze nie si taky macher ako si o sebe myslis.

Ale ja som este vacsi.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 14 február 2006 :  21:27:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
no neviem neviem GMK... staci malicka krvna zrazenina zatulana do mozgu... a mozes ostat zrazu uplne bezmocny a neschopny pohybu po mozgovej prihode... zazil som to nedavnu pri blizkom cloveku a silno som si uvedomil aki sme mi ludia slabucki a zranitelni... velmi krehky je nas zivot..

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 15 február 2006 :  10:18:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Pôvodne poslal GMK
Jedna vec je tvoj nazor a ina vec je zasa ako to je v skutocnosti.
Jedna vec je skutočnosť, iná - Tvoje spochybňovanie.

Hej, sme babika v jeho rukach a v rukach mocnych tohoto sveta.
Nemyslím, že bábika. Má nás rád, ale to predsa neznačí, že si tu budeme prevádzať svoju vôľu a On sa bude bezmocne prizerať.

Ale naco prosit, ked aj ta nevyhovie? Ci inak, ako prosime? A ved aj tak uz vie, co chceme a potrebujeme. Tak naco?
Sme tak stvorení – na komunikáciu vo vzťahu /isté sebauvedomovanie/. Možno občas nevyhovie, ale odpovie...

Tak tak, a to preto, ze mame radsej niekoho ineho (napr. seba) a upednostnime zaujmy toho, koho mame radsej.
Uplne prirodzeny a ludsky postup.

Ber do úvahy obmedzenia každého z nás /každé ráno nosím dcéru „na koni“ do škôlky, ale keďže nie som Jánošík a ona má už istú váhu, bude sa musieť toho časom vzdať/ a tiež sme v rôznych vzťahoch /niečo čo robí radosť jednému, druhému spôsobí bolesť/.
Čia voľa sa má diať a prečo?

Ale co je za kamosa Boh, ked nas do takejto situacie doviedol a nechal nas v nej?
Ja do väčšiny ťažkých situácií vleziem sama /len sem-tam som v tom nevinne../ a Boh ma z nich ťahá.

Koho mal radsej? Preco?
Teba má rád rovnako ako iného.., prečo by mal mať radšej Teba?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 15 február 2006 :  18:04:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Jedna vec je skutočnosť, iná - Tvoje spochybňovanie.

To mas dozaista pravdu. Dovolim si vsak jeden vtip, ktory iste pochopis na danu situaciu: To ze som paranoidny este neznamena, ze ma nesleduju.

quote:
Nemyslím, že bábika. Má nás rád, ale to predsa neznačí, že si tu budeme prevádzať svoju vôľu a On sa bude bezmocne prizerať.

Takze sme babika. V rukach mocnych tohto sveta. Je len na nas aku slobodu si pre seba vydobyjeme a uplatnime.

quote:
Sme tak stvorení – na komunikáciu vo vzťahu /isté sebauvedomovanie/. Možno občas nevyhovie, ale odpovie...

Vazena Aniko,

s polutovanim Vam musime oznamit, ze nemozeme vyhoviet Vasej ziadosti.

So srdecnym pozdravom,

Boh, a.s.

quote:
Ber do úvahy obmedzenia každého z nás /každé ráno nosím dcéru „na koni“ do škôlky, ale keďže nie som Jánošík a ona má už istú váhu, bude sa musieť toho časom vzdať/ a tiež sme v rôznych vzťahoch /niečo čo robí radosť jednému, druhému spôsobí bolesť/.

Toho vola sa bude diat, kto ma vacsiu moc a kto ju uplatni.

quote:

Lebo chcem, aby pre mna urobil viac ako pre druhych.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 február 2006 :  11:17:11  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
1. otrepany vtip nie je vtipom
2. Boh ma silnejsiu volu ako ty. alebo si chces dokazat ze mas silnejsiu? potom cakaj, sily ti za chvilu dojdu. Boh je tu uz nekonecne dlho.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 16 február 2006 :  13:30:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
2. Boh ma silnejsiu volu ako ty. alebo si chces dokazat ze mas silnejsiu? potom cakaj, sily ti za chvilu dojdu. Boh je tu uz nekonecne dlho.

Boh ma vacsiu moc, aby vedel svoju volu presadit. Vsetko je to o zaujmocha schopnosti ich presadit.

Aniko

Odoslaný - 16 február 2006 :  13:30:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
GMK
Takze sme babika. V rukach mocnych tohto sveta. Je len na nas aku slobodu si pre seba vydobyjeme a uplatnime.
Sloboda môže byť aj v poslúchaní.., nie len v presadzovaní proti niekomu.

Vazena Aniko,
s polutovanim Vam musime oznamit, ze nemozeme vyhoviet Vasej ziadosti.
So srdecnym pozdravom,
Boh, a.s.

A čo takto?: Ideme sa prejsť, alebo si sadneme na gauč a rozprávame sa. Možný záverečný dialóg po nejakom čase: Ja: „Dobre, rob ako myslíš, verím Ti.., ale nie je to pre mňa ľahké. On: „Ani pre mňa to nebolo na kríži ľahké ... /na svete budete mať súženie, ale dúfajte, ja som premohol svet../..

Toho vola sa bude diat, kto ma vacsiu moc a kto ju uplatni.
Nechcem vedieť koho vôľa sa bude diať, ale koho sa má diať./?/

Lebo chcem, aby pre mna urobil viac ako pre druhych.
Čo keď toto žiadajú všetci? Prečo pre Teba viac?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 16 február 2006 :  15:20:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Sloboda môže byť aj v poslúchaní.., nie len v presadzovaní proti niekomu.

Sloboda je o tom, ze si mozes vybrat. Ze mas pravo na vyber. V tom je sloboda. Avsak nie je sloboda, ked si vyberas pod natlakom, pod donutenim. To sa uz o slobode rozpravat neda.

quote:
A čo takto?: Ideme sa prejsť, alebo si sadneme na gauč a rozprávame sa. Možný záverečný dialóg po nejakom čase: Ja: „Dobre, rob ako myslíš, verím Ti.., ale nie je to pre mňa ľahké. On: „Ani pre mňa to nebolo na kríži ľahké ... /na svete budete mať súženie, ale dúfajte, ja som premohol svet../..

A to je ako o com? Ja som sa mal zle, tak ani am nedoprajem, naopak, dam vam, nech aj vy okusite trpkeho kalisteku fernetu s bolehlavom?

quote:
Nechcem vedieť koho vôľa sa bude diať, ale koho sa má diať.

To je subjektivne. Kazdy si mysli, ze jeho vola sa ma diat, preto sa modli a zobroni a snazi a vyvija aktivita. Deje sa vsak len to, co si kazdy vybojuje, co ma kazdy moc si presadit. Preto sa potom svet deli na uspesnych a neuspesnych.

quote:
Čo keď toto žiadajú všetci? Prečo pre Teba viac?

Isto to vsetci ziadaju. A uplatni sa ten, co ma najvacsiu moc, ten bude uspesny.

Ales

Odoslaný - 16 február 2006 :  15:33:31  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lenze o tom je prave dobra zvest, lebo svojou smrtou nas vakupil prave preto ze sme boli hriesni. Tu uz nejde len o radost po smrti ale aj o radost v tomto zivote - lenze ty tu radost v zivote odmietas.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 20 február 2006 :  10:47:14  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
GMK
Sloboda je o tom, ze si mozes vybrat. Ze mas pravo na vyber. V tom je sloboda. Avsak nie je sloboda, ked si vyberas pod natlakom, pod donutenim. To sa uz o slobode rozpravat neda.
Ja som si nevybrala pod tlakom. Ak si niekto vyberie Boha zo strachu, tak neviem, neviem.. Isto, že Boh dal pravidlá /aj trest za porušenie/, ale inak by svet asi ťažko nejak fungoval. To sa už môžeš zlostiť aj preto, že nechodíme meter nad zemou, že nemáš oči aj na chrbte a kričať na Boha, že Ťa tak donútil... Tu si nepomôžeš.. On je „Určovateľ“ – Boh.

A to je ako o com? Ja som sa mal zle, tak ani am nedoprajem, naopak, dam vam, nech aj vy okusite trpkeho kalisteku fernetu s bolehlavom?
Skôr vidím ako povzbudenie – „vydrž ešte chvílinku, ja som tiež trpel...“ Nie je Božia vina, že je tu utrpenie. On práve prišiel, aby to už mohlo byť raz ukončené.

Nechcem vedieť koho vôľa sa bude diať, ale koho sa má diať.
To je subjektivne. Kazdy si mysli, ze jeho vola sa ma diat, preto sa modli a zobroni a snazi a vyvija aktivita.
Haha.., tak to len ja si myslím, že nie moja voľa sa má diať ale Božia?
Deje sa vsak len to, co si kazdy vybojuje, co ma kazdy moc si presadit. Preto sa potom svet deli na uspesnych a neuspesnych.
Takže evolúčná teória?

Isto to vsetci ziadaju. A uplatni sa ten, co ma najvacsiu moc, ten bude uspesny.
A nešťastný...

Z inej témy:
Taky je zivot. A ludia v nom.
V Armensku maju take porekadlo: Srdce nie je ako obrus, nemozes ho prestriet pre kazdeho.

Asi pravdivé porekadlo. Len čo s hladnými? Ako potom môže Boh žiadať – Milovať budeš Boha.... a milovať budeš bližneho svojho... ???

K ostatnému: GMK je dobrerejšie, že si, vážne hej. Zlyhania /najviac tie vlastné/ plnia horkosťou, ale Boh z toho vytrhuje.

Marcelllooo

Odoslaný - 20 február 2006 :  11:57:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Ja som si nevybrala pod tlakom. Ak si niekto vyberie Boha zo strachu, tak neviem, neviem..

Spravne - to je svetska spravodlivost, ked uz nechces byt ako my, pod hrozbou trestu ta prinutime, aby si ssa spraval ako chceme.

quote:
Isto, že Boh dal pravidlá /aj trest za porušenie/, ale inak by svet asi ťažko nejak fungoval.

Mozno nefungoval - o to sa nepriem. Ja len hovorim, ze sme vo svojom rozhodovani neslobodni, sme znacne obmedzeni a to dokonca aj hrozbou trestu.

quote:
To sa už môžeš zlostiť aj preto, že nechodíme meter nad zemou, že nemáš oči aj na chrbte a kričať na Boha, že Ťa tak donútil... Tu si nepomôžeš.. On je „Určovateľ“ – Boh.

Spravne - lenze to sa potom netvarme, ze sme slobodni, lebo to nie je pravda.

Deje sa len to, co si zela mocny tohoto sveta a co ma moc si vydobit.

Ostatne ako vsade v nasich zivotoch - nie sme slobodni, na kadom kroku sa stretavame s niekym, kto nasu slobodu okliestuje a snazi sa nas zaviazat. Uz po narodeni su to rodicia, nasleduje stat, neskor priatelia atd.

Nemnozno hovorit o slobode, ale len o medziach v rmci nasej neslobody.

quote:
Skôr vidím ako povzbudenie – „vydrž ešte chvílinku, ja som tiež trpel...“ Nie je Božia vina, že je tu utrpenie. On práve prišiel, aby to už mohlo byť raz ukončené.

A koho vina to je? Pomozme si prikadom, ktory bol este nedavno velmi aktualny: Pady striech ppod tarchopu snehu. Je architekt a stavbar zodpovedny za to, ze postavil a dal do uzivanbia nieco, o com vedel, ze to sposobi take skody?

quote:
Haha.., tak to len ja si myslím, že nie moja voľa sa má diať ale Božia?

A nedeje sa azda tvoja vola? Nepresadzujes azda svoje zaujmy a volu v kazdodennom zivote? Nerobid azda to, co ti vyhovuje a robi ta stastnou?

quote:
Takže evolúčná teória?

Co to ma spolocne s evolucnbou teoriou?

quote:
A nešťastný...

A mozno aj stastny. To len neuspesny a chudobni sa snazia sa utesit, ze ti uspesni a bophati azda vari nie su stastni - aby im nebolo luto, ze oni sa tak dobre nepresadili.

quote:
Asi pravdivé porekadlo.

Spravne - srdce prestieras len tomu, o kom vies, ze z neho budes mat uzitok, ze ti bude vyhovovat a ze ta obstastni aspon tak, ako ti jeho.

quote:
Ako potom môže Boh žiadať – Milovať budeš Boha.... a milovať budeš bližneho svojho... ???

Nikto nevravel, ze je to jednoduche a ze to nie je proti nasj prirodzenosti. Aniko - zase zistujes, ze neni si taka fajna, ako by si si bola byvala zelala a ako si sa nazdavala, ze azda mozno si?

quote:
K ostatnému: GMK je dobrerejšie, že si, vážne hej. Zlyhania /najviac tie vlastné/ plnia horkosťou, ale Boh z toho vytrhuje.

Lenze GMK nezlyhal.

Znovu opakujem otazku: Preco nie je Aniklo rada, ze je tu GMK? Preco Aniko nemna GMKa rada? Preco mu nerozprestiera svoje srdce a nenaplna tak Kristove prikazanie? Preco sa snazi z toho vyvliect neutralnou formulaciou pseudoiplomatickou?

Ales

Odoslaný - 20 február 2006 :  12:04:08  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a povies akou formou by to mala na forume urobit? to ze ta mam rad neznamena ze este s tebou suhlasim.

Marcelllooo

Odoslaný - 20 február 2006 :  14:48:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

a povies akou formou by to mala na forume urobit? to ze ta mam rad neznamena ze este s tebou suhlasim.

Takou, aby som to pocitil.

Ales

Odoslaný - 20 február 2006 :  14:53:10  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a to? Ma s tebou suhlasit ked hovoris bludy? Aniko sa s tebou maximalne slusne rozprava na rozdiel odo mna, paka jedneho sprosteho. a urcite jej ukazes ako to nie je spravne. a spravila ti trotu, nestacilo ti?

Aniko

Odoslaný - 20 február 2006 :  15:22:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
GMK
Spravne - lenze to sa potom netvarme, ze sme slobodni, lebo to nie je pravda.
Hej, máme „iba“ voľbu /hehe, zatiaľ.., budem ešte o tom uvažovať, dnes som už unavená../

Ostatne ako vsade v nasich zivotoch - nie sme slobodni, na kadom kroku sa stretavame s niekym, kto nasu slobodu okliestuje a snazi sa nas zaviazat. Uz po narodeni su to rodicia, nasleduje stat, neskor priatelia atd.
Nemnozno hovorit o slobode, ale len o medziach v rmci nasej neslobody.

Prečo nie - o medziach v rámci našej slobody?

A koho vina to je? Pomozme si prikadom, ktory bol este nedavno velmi aktualny: Pady striech ppod tarchopu snehu. Je architekt a stavbar zodpovedny za to, ze postavil a dal do uzivanbia nieco, o com vedel, ze to sposobi take skody?
V prípade Boha je to kus iné, On vystríhal: „Nechoďte tam, ak tam pôjdete, padne to na vás..“ dal voľbu. No nemusel. Mohol každému totálne určiť cestu, nedať mu žiadny výber.

A nedeje sa azda tvoja vola? Nepresadzujes azda svoje zaujmy a volu v kazdodennom zivote? Nerobiš azda to, co ti vyhovuje a robi ta stastnou?
Hehe, nie.

Co to ma spolocne s evolucnbou teoriou?
Podobá sa mi to na prežitie schopnejších...

A mozno aj stastny. To len neuspesny a chudobni sa snazia sa utesit, ze ti uspesni a bophati azda vari nie su stastni - aby im nebolo luto, ze oni sa tak dobre nepresadili.
Nie. Posudzuješ podľa svetského uvažovania.

Spravne - srdce prestieras len tomu, o kom vies, ze z neho budes mat uzitok, ze ti bude vyhovovat a ze ta obstastni aspon tak, ako ti jeho.
Neviem. Skôr komu dôverujem, kto ma nezničí. Úžitok vždy nemusí byť. Dôvera áno. Ale hej, tiež je to sebecké.

Nikto nevravel, ze je to jednoduche a ze to nie je proti nasj prirodzenosti. Aniko - zase zistujes, ze neni si taka fajna, ako by si si bola byvala zelala a ako si sa nazdavala, ze azda mozno si?
Nerobím o sebe veľké predstavy. GMKov ideál iste nedosahujem.

Lenze GMK nezlyhal.
Aha. Aniko ano, preto nechuť byť.

Znovu opakujem otazku: Preco nie je Aniklo rada, ze je tu GMK? Preco Aniko nemna GMKa rada? Preco mu nerozprestiera svoje srdce a nenaplna tak Kristove prikazanie? Preco sa snazi z toho vyvliect neutralnou formulaciou pseudoiplomatickou?
A prečo si GMK toto myslí /pociťuje/?

Aniko

Odoslaný - 20 február 2006 :  15:23:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Alesko si fajn..

Ales

Odoslaný - 20 február 2006 :  15:34:46  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ja viem aniko, ale dufam ze samopal nechces na mna pouzit?

Marcelllooo

Odoslaný - 20 február 2006 :  16:03:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Hej, máme „iba“ voľbu /hehe, zatiaľ.., budem ešte o tom uvažovať, dnes som už unavená../

Hej, mame len volbu a ani to nie slobodnu - sme pod tlakom. Ak si zvolim zivot bez Boha, nasleduje perzekucia.

quote:

Lebo takato formulacie sa nezhoduje so skutocnostou. Nuz preto.

quote:
V prípade Boha je to kus iné, On vystríhal: „Nechoďte tam, ak tam pôjdete, padne to na vás..“ dal voľbu. No nemusel. Mohol každému totálne určiť cestu, nedať mu žiadny výber.

Ale no tak, Aniko, tomuto uz ani sama neveris.

Ked viem, ze postavim dom, ktory spadne a viem ze tam decka sa pojdu hrat napriek znackam, som alebo nie som vinovaty za ich prpadne zranenie s nasledkom smrti?

quote:
Hehe, nie.

Nie? Nekupujes rano potraviny, ktore ti chutia,ale tie, ktore ti vzdy niekto iny prikaze? Nezobrala si si manzela, ktoreho si ty sama chcela, ale ktorho ti niekto iny vybral?

Si stastna s takymto zivotom?

quote:
Podobá sa mi to na prežitie schopnejších...

No, ale tak to je: schopnejsi sa uplatni.

quote:

Cize bophati nemozu byt stastni? Na to si ako dosla?

quote:
Neviem. Skôr komu dôverujem, kto ma nezničí. Úžitok vždy nemusí byť. Dôvera áno. Ale hej, tiež je to sebecké.

Samozrejme ze je.

quote:
A prečo si GMK toto myslí /pociťuje/?

Mozno preto, ze to Aniko tak vyjadruje a dava najavo.

Aniko

Odoslaný - 21 február 2006 :  12:51:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
GMK
Lebo takato formulacie sa nezhoduje so skutocnostou. Nuz preto.
V čom prežíva GMK /voči Bohu/ neslobodu?

Ale no tak, Aniko, tomuto uz ani sama neveris.
Ked viem, ze postavim dom, ktory spadne a viem ze tam decka sa pojdu hrat napriek znackam, som alebo nie som vinovaty za ich prpadne zranenie s nasledkom smrti?

Hej. Len nedá sa jednoznačne určiť, či možnosť voľby je smrť. Je to voľba. Boh však isto vedel ako to dopadne...

Nie? Nekupujes rano potraviny, ktore ti chutia,ale tie, ktore ti vzdy niekto iny prikaze? Nezobrala si si manzela, ktoreho si ty sama chcela, ale ktorho ti niekto iny vybral?
Niečo áno, niečo nie. Nechcem žiť podľa seba, videla som už príliš zlého, čo z toho vzišlo. Poznáš – máme žiť podľa Ducha, nie podľa tela.
Si stastna s takymto zivotom?
Ale hej /no býva to premenlivé, haha/. Prečo si myslíš, že pocit šťastia vyplýva len z presadenia svojej vôle? Je kopa iných, často náhodných „maličkosti“, ktoré majú tiež na to vplyv, napríklad sa na Teba niekto usmeje....

No, ale tak to je: schopnejsi sa uplatni.
Čo je pre Teba uplatnenie?
Nemyslím, že je život napasovaný len pre schopnejších, intelegentnejších, krajších... Ja by som napríklad neprežila bez smetiarov, švihlo by ma, keby sa všade válali odpadky.

Cize bophati nemozu byt stastni? Na to si ako dosla?
Doplietlo sa. Písal si v zmysle, že chudobní a neuspešní sa utešujú pomyslením o nešťastí tých opačnejších. Možno to poniektorí /pravdepodobne tí, čo po tom túžia/ aj robia, no poznám „biednejších“, ktorí sú v mnohom „bohatší“ a nepotrebujú sa k tomuto utiekať.
Však môžu aj bohatí byť štastní, len je otázne z čoho to šťastie pramení.

Mozno preto, ze to Aniko tak vyjadruje a dava najavo.
Hnnnn.. to sa GMKovi iba zdá. Ale okato nedávam, nevidím potrebu. Isto mám GMK rada, len ešte neviem či ako jahôdkový džem, či svieži tatranský vzduch, haha.

Aniko

Odoslaný - 21 február 2006 :  12:53:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Alesko, je fajn, že každý sme iný a že funguje rôznorodosť /keď som donútená rozmýšľať na GMK príspevkami, tak dobre padne tvoj štýl/. Keby tu však boli samí GMKovia či Aleškovia, už by to také dobré nebolo.

Ales

Odoslaný - 21 február 2006 :  14:44:09  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vies jedna pikoska zo skoly: ucitel pride za druhym ucitelom: Pocuvaj musim Ti pochvalit XY, nemas nahodou samopal?

Marcelllooo

Odoslaný - 21 február 2006 :  15:35:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

quote:
Pôvodne poslal alesko

Alesko, je fajn, že každý sme iný a že funguje rôznorodosť /keď som donútená rozmýšľať na GMK príspevkami, tak dobre padne tvoj štýl/. Keby tu však boli samí GMKovia či Aleškovia, už by to také dobré nebolo.

GMK je len jeden!

Marcelllooo

Odoslaný - 21 február 2006 :  15:44:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
V čom prežíva GMK /voči Bohu/ neslobodu?

Nuz teda napriklad v tom, ze sa nemoze slobodne rozhodnut nie pre Boha. Za tuto volbu sa mu Boh vyhraza pekelnym vecnym utrpenim.

quote:
Hej. Len nedá sa jednoznačne určiť, či možnosť voľby je smrť. Je to voľba. Boh však isto vedel ako to dopadne...

Ved ani navrhnut a postavbit budovu, ktora pod snehom prepadene nie je to iste ako ju zvalit. Ked vsak viem, ze budova ma takyto nedostatok, som za to zodpovedny.

quote:
Niečo áno, niečo nie. Nechcem žiť podľa seba, videla som už príliš zlého, čo z toho vzišlo. Poznáš – máme žiť podľa Ducha, nie podľa tela.

Teda pijes len Red Bull, co povznasa telo i ducha?

Lenze ako si bez toho zradielka ti svaly nenarastu, ba co viac, telo zacne chradnut.

quote:
Ale hej /no býva to premenlivé, haha/. Prečo si myslíš, že pocit šťastia vyplýva len z presadenia svojej vôle? Je kopa iných, často náhodných „maličkosti“, ktoré majú tiež na to vplyv, napríklad sa na Teba niekto usmeje....

To netvrdim, ze nie. Ale ked sa stale nieco deje, co ty nechces, dostavuje sa frustracia.

quote:
Čo je pre Teba uplatnenie?
Nemyslím, že je život napasovaný len pre schopnejších, intelegentnejších, krajších... Ja by som napríklad neprežila bez smetiarov, švihlo by ma, keby sa všade válali odpadky.

???

quote:
Však môžu aj bohatí byť štastní, len je otázne z čoho to šťastie pramení.

A ni je to jedno? Ked je dotycny spokojny a stastny?

quote:
Hnnnn.. to sa GMKovi iba zdá. Ale okato nedávam, nevidím potrebu. Isto mám GMK rada, len ešte neviem či ako jahôdkový džem, či svieži tatranský vzduch, haha.

Ja tu potrebu mam vsak.

GMK dakedy chcel byt ako kurva vzduch: Bez neho neprezijes, ale kvoili nemu postupne vsetci umrieme (oxidacia tkaniva je tiez pricinou jej starnutia).

Marcelllooo

Odoslaný - 21 február 2006 :  15:46:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

quote:
Pôvodne poslal alesko

GMK je len jeden!

Ales

Odoslaný - 22 február 2006 :  11:33:43  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
kazdy z nas je original. Ale vsetkeho vela skodi. aj duplicitovanie prispevkov

Strana: z 6 Previous Topic: Faraon a Jezis Téma Next Topic: životopisný film o prešovských biskupoch  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06