|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 15:04:26
|
quote: Pôvodne poslal Morphee
quote: Pôvodne poslal rad.ek
Jen je problém, jestli má nebo Tvá víra se shoduje se skutečností a proč má a tvá zkušenost je rozdílná?
Jedna z nich, alebo obe sú nesprávne. Objektívna pravda totiž môže byť enem jedna.
Souhlas. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 08:13:55
|
quote: Pôvodne poslal Morphee Ty máš postoj taký istý. Ibaže si ho nechceš pripustiť. Možno sa ti zdá príliš neosobný a v rozpore s tvojím náboženstvo, ale tak to proste je.
Chapem, ze ti je tazko pochopit, ze su ludia, ktori nezdielaju tvoj postoj a su tak na vyssej moralnej priecke ako ty, ale zacni si zvykat, ze tomu tak je.
Su ludia, ktori zajdu dalej ako na koniec chotara svojej dediny.
quote: Ja otvorene priznávam, že milióny ľudí na tomto svete ma vôbec nezaujímajú. Ani neviem, že žijú, ako žijú, ich smrť ma vôbec netrápi, nebráni mi v spokojnom živote.
Mna to casto trapi a myslim na to - i ked nie som v stave niecom s tym urobit. Robim vsak aspon v malom.
quote: Ale ak sa chceš ďalej hrať na dobrého a mňa pre moju úprimnosť označovať zlou a porovnávať ma s nacistickými pohlavármi, nebudem ti brániť. Zrejme sa s tým celým potrebuješ nejako vysporiadať a toto je pre teba najlepší spôsob.
Moncici, nevyslo ti to - Lajos totizto naozaj je dobry a ty zla. S tym sa budes musiet vysporiadat ty sama. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 11:42:26
|
gmk, morphee je zla preto ze neveri ze boh exisztuje? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 14:14:38
|
quote: Pôvodne poslal alesko
gmk, morphee je zla preto ze neveri ze boh exisztuje?
Zlo a neviera (ktora sa prejavuje tak ako sa prejavuje) idu ruka v ruke a su prejavom toho isteho - absencie pozitivnych sil, nebojme sa povedat Boha, v jej zivote. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 14:39:32
|
gmk, povedzme si to otvorene - je to jej chyba, ze chyba v jej zivote Boh? Ciastocne je, ale je to stopro len jej chyba? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 14:47:02
|
"...je to jej chyba, ze chyba v jej zivote Boh?"
Ono to totiž vôbec nie je chyba. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 14:55:28
|
ale hej, zivot bez boha=peklo
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 14:57:53
|
Okej. A ktorého z bohov odporúčaš? |
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 14:59:38
|
toho praveho a jedineho. ten co stvoril nebo a zem a toho vlastne ku ktoremu pojdes po smrti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 15:21:45
|
Viraccocha, Aton, Amon, Re, Jahve, Allah, Manitu...? Konkrétnejšie nevieš? |
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 15:28:39
|
quote: Pôvodne poslal Morphee
Viraccocha, Aton, Amon, Re, Jahve, Allah, Manitu...? Konkrétnejšie nevieš?
O to nám, co v Boha věříme, právě jde, když v něho věříme. Zjistit, co konkrétního o něm a od něho můžeme vědět. Křesťané zvolili cestu skrze Krista. Myslíme, že přece jen je to poselství ze známých důvodů (Já a Otec jedno jsme) nejméně zkreslené. Takže pokud i ty chceš vědět něco konkrétnějšího, doporučuji skrze Krista.
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 15:29:40
|
Pre Morphee: Ved Ti povedal dost konkretne, toho jedineho praveho Boha, ktoreho meno je Som ktory som. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 19:49:20
|
No cenim si ze Morphee je uprimna, krasne otvorene povedala, to co si i mysli vacsina ateistov, akurat to nepovedia. Presne takyto postoj k zivotu inych som mal aj ja, ked som bol este "neveriaci". A ako vtedy ja, i ona skutocne nechape, ze niekto moze mat uprimne este vyssiu moralku. No k tym vyskam sa nemoze dostat, su pre nu uzavrete, preto si mysli, ze azda ani neexistuju. Tak ako neexistuje Boh, lebo ona ho este nestretla.
Ja milej Morphee nic nevycitam, sam som bol ako ona. A vsimam si i tu cast kde sa hlbsie venuje tomu pomyslaniu toho dievcata na samovrazdu. A v tom ma myslim pravdu, presne taka je vacsinou zenska dusa, ked len hovori o samovrazde, chce aby ju na tejto ceste niekto zastavil a zachranil.
Ja viem co by tomu dievcatu urcite pomohlo, keby sa do nej zamiloval nejaky chlapec, velka zhmotnena laska. Jej zivot by odrazu dostal zmysel, mala by pre koho zit, staci aby ju niekto miloval a maznal sa s nou. Potrebuje vela maznania a hladkania a citit ze je milovana, to by ju urcite spravilo stastnou a na samovrazdu by viac ani nepomyslela. Smutny depresivny zivot by sa jej razom zmenil na krasnu rozpravku a jej chlapec by bol jej zachranca, po ktorom tuzi, bol by princ co vyslobodil princeznu zo zakliatia.
Jo mila Morphee, Karla Kryla casto pocuvam v auta a casto pocuvam i tu pesnicku co si odporucala, patri medzi rad mojich oblubenych. Karel bol veriaci clovek a tiez poznal presne tento postoj asi vacsiny ateistov (a mozno i mnohych vlaznych veriacich) k ludskemu zivotu, aky mas i Ty a mal som i ja. Iste i preto vznikla tato piesen, v tych casoch vladli komunisti - ateisti, ktori casto chodili pozovat na hroby neznamych vojakov a tvarili sa tam neviem ako, no v reale im ten clovek bol vacsinou uplne ukradnuty, takze len prazdne neuprimne reci a gesta.
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 20:02:29
|
quote: Pôvodne poslal Pierre [brv tych casoch totiz vladli komunisti - ateisti, ktori casto chodili pozovat na hroby neznamych vojakov a tvarili sa tam neviem ako, no v reale im ten clovek bol vacsinou uplne ukradnuty, takze len prazdne neuprimne reci a gesta.
obavam sa za aj postoj dnesnych katolikov(nie vsekych) by sa dal takto popisat. v kostole by obetovali i tridsta zivotov, nadchnuti ze by i vrazdili ak by im to pomohlo do neba a ked vyjdu z kostola, otrasu sa a kostol je uz len trapou minulostou... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 20:13:07
|
Alesko: Ano, moze byt. Ved som tam aj dal tu poznamku, i ked len do zatvorky
Karel bol veriaci clovek a tiez poznal presne tento postoj asi vacsiny ateistov (a mozno i mnohych vlaznych veriacich) |
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 20:19:51
|
chapem videl som... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 20:31:26
|
OK |
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 21:12:52
|
Vlažní kresťania, alebo "zvláštne" horliví - sú vlastne chorými veriacimi, oni si v skutočnosti z Boha naozaj spravili modlu, pre ktorú by vraždili, ale iných a nie svoje hriechy; alebo len taký amulet, ktorý by mal v prípade núdze tým vlažným dotiahnuť úspech a ochranu. Majú oči, ale nevidia. Boh však vie ako prečistiť človeka samotného i svoj vlatný košiar. V "Never ending story" v istom momente musí prejsť hrdina filmu popred zrkadlo pravdy, v ktorom sa uvidí, aký je v skutočnosti a podľa tohoto odhalenia ho prepustia ďalej dve sochy, ochrankyne. Teda ak si to ešte dobre pamätám. Dnes viem, že by som sa dosť hanbila za ten obraz, resp. moju podobu, ktorú by som tam uvidela ja. Ale práve takéto "uvidenie sa"/sebareflexia, akceptovanie sa, pochopenie sa i iných a najmä odpustenie sebe i druhým, dáva šancu na zmenu k lepšiemu. A jedine viera v Neho mi dáva nádej a časom i presvedčenie, že môj život má akýsi zmysel, že všetko je na niečo dobré a mám šancu sa obhájiť - ľútosťou a snahou byť lepšou, teda pokánim. V nich je skrytá ochota akceptovať i tých druhých i s ich chybami a neschopnosťami, lebo som nimi prechádzala a veru i prechádzam. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 júl 2006 : 22:26:27
|
quote: Pôvodne poslal Pierre
Ja milej Morphee nic nevycitam, sam som bol ako ona. A vsimam si i tu cast kde sa hlbsie venuje tomu pomyslaniu toho dievcata na samovrazdu. A v tom ma myslim pravdu, presne taka je vacsinou zenska dusa, ked len hovori o samovrazde, chce aby ju na tejto ceste niekto zastavil a zachranil.
To sa netýka len žien. Platí to ako na ženy, tak na mužov. Nemám to pochopiteľne z vlastnej hlavy. Len som si svojho času v rámci rozširovania obzorov prečítala referát mojej kámošky. Študovala sociálnu pedagogiku a toto spadalo do jej okruhu záujmov. Písalo sa tam o rôznych typoch samovrahov. Ja som vypichla len jeden, o ktorom predpokladám, že pasuje na spomínané dievča.
quote: Pôvodne poslal Pierre
...v tych casoch vladli komunisti - ateisti, ktori casto chodili pozovat na hroby neznamych vojakov a tvarili sa tam neviem ako, no v reale im ten clovek bol vacsinou uplne ukradnuty, takze len prazdne neuprimne reci a gesta.
Tá pieseň je aktuálna aj dnes. Nezaoberá sa vierovyznaním štátnikov a pre pointu textu to ani nie je podstatné. |
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2006 : 09:51:21
|
Veru, piesen je aktualna aj dnes, vela politikov vnima ludsky zivot tak ako Ty a v minulosti i ja, takze i dnes mnohi pri pomnikoch predvadzaju len prazdne teatro. Jasna vec. I ked uz aspon tie blbe recicky vecinou ubudli. V minulosti nam v kuse tvrdili ze ti padli bojovnici co bojovali proti nacizmu, vlastne bojovali za nas socializmus (ako keby vsetci boli len komunisti), a skutocne ako spieva Karel Kryl, kde tu sa i ozvalo, zeby polozili svoj zivot iste znova a radi. Takychto zvastov mali sudruhovia obcas aj na niekolko stran, citavali ich pri pomnikoch, zatial co my pionieri sme stali v pozore a v duchu sme si len vraveli, Boze, nech to uz rychlo skonci a mozeme ist domov |
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2006 : 18:15:41
|
juja chcel by som ist popred take zrkadlo. mozno v kutiku sa trochu bojim ale inac ani nie.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|