Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Dovod zit
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ateistické fórum Téma Next Topic: Pre aleša
Strana: z 2

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 13 júl 2006 :  15:50:59  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Tento tyzden som stretol jedno dievca, pozname sa uz dlhsie ale sme asi dva roky neboli spolu. Opisem jej problem, ale priznam sa som na tom podobne.
Islo o to, ze par mesiacov dozadu sa jej cosi zle stalo, slo to s nou dolu vodou. Je dost orientovana na vestenie, ... a podobne veci, akosi az moc orientovana na veci suviasiace s vestenim poznanim buducnosti(na rodiel odo mna aka bude, ja hladam buducnost kvoli tomu co mam urobit). Pri royhovoroch s nou som nabral dojem ze by sa podobne ako ja najradsej pochovala. Raz cosi nechtiac povedala ze sa aj chysta skocit.. Ale vzladom na to ze je aj katolicka moc do kostola nepachne(to ja tam viac chodim). Ale prakticky ma od seba odhanala lebo si mzsli ze to zlo co sa na nu lepi by sa mohlo aj na mna.
Problem: v danom momente som jej nevedel vzsvetlit(lebo ani ja sam nechapem) ze zit sa oplati. U mna je to take ze nemam odvahu skocit(tu sa janka jedine lutujem ze som taky slaboch) u nej neviem. Nejde mi o toto dievca, lebo to uz mat moznost nebudem. Ale chcem sa spytat do buducnosti - ako vysvetlit clovku ze samovrazda NIE JE RIESENIM? Viem ze je to dost osobite, ale aspon nieco univerzalne.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora 

juja

Odoslaný - 13 júl 2006 :  19:54:53  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Ako vysvetliť, že vražda nie je riešením - toto trápenie väčšinou schodí aj so životnej neskúsenosti i z akéhosi čiernobieleho videnia života. Je to vlastne veľmi ťažké obdobie, keď sa mladý človek sám hľadá, umiestňuje a zorientuváva v tej spleti ponúk, s ktorými prichádza do styku.
Pokiaľ sa nejedná o depresiu ako o psychické ochorenie, ktorú je nutné liečiť i medikamentózne, prípadne o iné ochorenia, napr. ochorenia žliaz s vnútornou sekréciou, alebo i menopauza, to ale vo vyššom veku, kde dochádza tiež ku problémom s hormónmi, čo treba tiež riešiť i cez lekára, či ochorenia nádorové v mozgu, majúce za následok zmeny správania sa človeka, alebo drogová závislosť, tak je tu tá možnosť, že ak ide o skratovité, t.j. do určitej miery o "prechodné názory" o opodstatnenosti takéhoto riešenia, že ak sa Ti podarí do dotyčného vliať aspoň malú nádej riešenia problému/zmysluplnosti života, tak je nádej na úspech. Súvisí a zároveň to závisí od ťažkostí, či problémov, ktoré nešťastník má, čo pre ne už urobil a - a to je v danej chvíli najdôležitejšie - v akom psychickom rozpoložení sa práve nachádza, do akej miery dôveruje "hovorcovi- odhováračovi" a eventuelne čo všetko má "v sebe" - teda lieky, drogy, alkohol a pod., to na jednej a na druhej strane, do akej miery je už rozhodnutý/nerozhodnutý daný čin reálne spáchať. Na toto sú psychológovia a najmä psychiatri. Ak sa jedná o veriaceho, je dobré, keď s danými odborníkmi spolupracuje i kňaz, alebo samotní odborníci sú veriacimi zároveň.
Bežný človek má malú šancu niečo urobiť bez porady s odborníkmi. Nanajvýš môže sa pokúsiť presvedčiť toho nešťastníka, že samovraždou sa z jeho momentálneho pohľadu, možno zbaví problému, ale ho nevyrieši. U veriaceho, ak sa tak ďaleko dopracuje, je možnosť upozorniť ho na tú skutočnosť, že porušuje 5. prikázanie - nezabiješ - a to i seba - ale ak je to vážne, tak toto už neviem, či zaberie. Takže odporúčam každému, kto chce takto niekoho "odhovárať", najprv to sám prekonzultovať v prvom stupni s psychológom, kňazom, v druhom stupni doviesť dotyčného k nim a potom sa uvidí. Tiež to závisí od postihnutého do akej miery je ochotný a tiež schopný svoj problém vnímať a niečo pre to urobiť. Pokiaľ je to niekto blízky, je dobré dávať mu neustále najavo, že sme s ním a že ho máme radi, nech povie či urobí čokoľvek. Toto však tiež nie je ľahké vydržať.
Inak je to vlastne diskusia dokola. Toto by bola tá univerzálna rada, čo urobiť. Čo mu povedať, vyplýva z individuality každého jedného prípadu.
No neviem, či som Ťa uspokojila, Aleško.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 13 júl 2006 :  21:16:40  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vies nie vzdy ma clovek moznost zajst k odbornikovi. proste hodia ta do vody a plavaj, alebo sa utop. ale chapem tu individualitu. len niekedy na to clovek nema ani cas. preto ma dost mrzi ze tento problem som nevyriesil skor aby som jej ho mohl pomoct asj jej vyriesit.
viac po sukromnej linke.

este niekto iny?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 14 júl 2006 :  08:18:34  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

....... ako vysvetlit clovku ze samovrazda NIE JE RIESENIM?

...urcite nie, ale ako jej to chces prave ty vysvetlovat, ked priznavas ze si slaboch a sam nemas tu odvahu skocit ?

...clovece .... na to, uz zacinas byt trapny.....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 júl 2006 :  11:49:09  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ja viem jak gace v marmelade...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 16 júl 2006 :  14:48:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

...ako vysvetlit clovku ze samovrazda NIE JE RIESENIM? Viem ze je to dost osobite, ale aspon nieco univerzalne.

Dívaš sa na to nesprávne. Je to jej život. Ona jediná najlepšie vie, akú má pre ňu "hodnotu" a čo bude najlepším riešením jej situácie. Aj samovražda môže byť riešením.

Avšak ľudia, ktorí o samovražde hovoria, nechcú umrieť. Ich reči o dobrovoľnej smrti sú len zúfalým výkrikom asi v tomto zenení: "Prosííím, pomôž mi!"

Ak ich nikto nebude počúvať, nastúpi na rad čin - samovražda len tak akože, pre výstrahu. Prevedená tak, že sa ich ešte podarí v poslednej chvíli zachrániť (občas sa to nepodarí). Napr. samovrah užije nedostatočnú dávku liekov, pustí si plyn len pár minút pred príchodom domov niekoho z rodiny, vyskočí z 2. poschodia a tak ďalej.

Takže tvojej priateľke odporúčam pohovor s psychológom.

Ľudský život nemá cenu ničoho, nemá nijakú hodnotu. Ale je len jeden, a viac sa nebude opakovať, napriek ubezpečeniam všetkých svetových náboženstiev.

Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 17 júl 2006 :  08:44:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee
Ľudský život nemá cenu ničoho, nemá nijakú hodnotu.

Tak, Moncici, teraz si sa pekne emocionalne mrzacky vyfarbila aj ty a zaradila si s tak k objektom svojho zaujmu z druhej svetovej vojny: fasistickym nacistom uznavajucim nihilisticke uchylnosti. Snad by ti prospel studijny pobyt v takej institucii typu Lebensborn, ci Dachau.

Ja zastavam nazor, ze hodnota ludskeho zivota prekracuje vsetky medze, je skratka nekonecna.

Snahy o samovrazdu su jednoducho patologicke prejavy chorob.

quote:
je len jeden, a viac sa nebude opakovať, napriek ubezpečeniam všetkých svetových náboženstiev.

Tak, tak, a na tvojich rozhodnutiach stoji jeho dalsi vyvoj. Najme ten po fyzickej smrti.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 17 júl 2006 :  09:10:10  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee
Ľudský život ......je len jeden, a viac sa nebude opakovať, napriek ubezpečeniam všetkých svetových náboženstiev.

tady máš chybu.
Správně má být - tak jak ubezpečují všechna světová náboženství (asi mimo vyznavače reinkarnace).

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 17 júl 2006 :  09:48:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Ona asi posla seba sudi ostatnych? Nechapem dost dobre ten jej vyrok, ako to vlastne myslela.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lubica

Odoslaný - 17 júl 2006 :  10:15:35  Zobraziť profil  Pridať Lubica do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Islo o to, ze par mesiacov dozadu sa jej cosi zle stalo, slo to s nou dolu vodou. Je dost orientovana na vestenie, ... a podobne veci, akosi az moc orientovana na veci suviasiace s vestenim poznanim buducnosti...

Prve a mozno aj jedine co by som jej poradila by bolo, aby dala ruky prec od vestenia a "podobnych veci" a hladala Boha. Poznam svedectva ludi, ktorych ezoterika a podobne veci priviedli k pokusu o samovrazdu alebo aspon o nej uvazovali. Urcite to nie je Bozia vola pre nas, aby sme sa zaoberali vestenim.
Dt18,10-11 "Nech niet medzi vami nikoho, kto by kázal svojmu synovi alebo dcére prejsť ohňom, aby sa očistili, alebo kto by sa vypytoval hádačov, dával pozor na sny a na znamenia; nech niet čarodejníkov, zaklínačov, nikoho, kto by sa radil duchov alebo veštcov, alebo by sa pýtal mŕtvych na pravdu."

Počet príspevkov: 71  ~  Člen od: 14 jún 2004  ~  Posledná návšteva: 22 september 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 17 júl 2006 :  10:43:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lubica, skor ju prehovorim k sexu ako k Bohu. teda ona nie je taka ze by som ju k tomu ukecal.

Morphee

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:07:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

Ona asi posla seba sudi ostatnych? Nechapem dost dobre ten jej vyrok, ako to vlastne myslela.

Tak dovysvetlím. Ľudský život končí fyzickou smrťou tela. Už nebdue žiadny iný život, či iné životy, ako to hlásajú všetky svetové náboženstvá. Práve preto si tento život vážim a nikdy by som sa ho len tak pre nič za nič nevzdala. Iný nedostanem. JA prestanem existovať.

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:11:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Povedal kto? Morphee... Boh povedal nieco ine a sorry, ten je pre mna vacsia autorita.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:13:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Ja zastavam nazor, ze hodnota ludskeho zivota prekracuje vsetky medze, je skratka nekonecna.

Hodnota? Aká hodnota? Hodnota života ľudí, ktorých vôbec nepoznáš a umierajú v každej sekunde po celej planéte? Ani o nich nevieš, ani ťa to neťaží a nebráni ti to v spokojnom živote.

Tak prestať zo seba súkať vety, ktorých obsahu vôbec nerozumieš.

Ľudský život, je ako život všetkého na tejto zemi. Len človek je však schopný hovoriť o nejakých hodnotách. Ale naše subjektívne vnímanie, objektívnosť života neovplyvňuje.

Kým si dočítal tento prípevok, umrelo množstvo ľudí, ktorých si v živote nestretol, nepoznal si ich a nevdel si ani, že existujú. Ich smrť sa ťa nijako nedotýka. Ich život pre teba nemá hodnotu.

A tak je to s hodnotou ľudského života. Má len pre jeho vlastníka a ľudí, ktorým svoj život venoval. Teda celkom subjektívnu hodnotu.

Objektívne je ľudský život bez hodnoty.

Lajos

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:17:16  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
No a predstavsi, ze boli aj ludia ktorii svoje zivoty polozili za ludi, ktorich nepoznali, dokonca ja za ludi, ktori este na svet ani neprisli. Takze nvystavuj prosim svoje "svojske" nazory na obdiv, takych tu uz bolo... sak ty sa hrabes v WWII tak by si o tom mohla nieco vediet.
Inak povedane, su ludia prektorych zivot inych ma zmysel a su ludia pre ktorych nie. Ked sa k veslu dostanu ti druhi, tak moze dojst aj k niecomu takemu ako bol holokaust. ty sa tusim radis medzi tych druhych, medzi tych, ktorych zivot skutocne prestava mat zmysel a cenu.

Morphee

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:23:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

...sak ty sa hrabes v WWII tak by si o tom mohla nieco vediet.

O čom? O tom, že pár generálov za nejakým stolom posielalo mladých chlapcov na smrť? Myslíš si, že oni chceli umrieť? Túto pesníčku asi nepoznáš.

Lajos

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:26:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Preve preto ze nechceli umriet, tak isto ako zidia, cigani, slovania a pod... Ked podla teba nemali cenu, tak je vsetko OK.

Morphee

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:36:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

Preve preto ze nechceli umriet, tak isto ako zidia, cigani, slovania a pod... Ked podla teba nemali cenu, tak je vsetko OK.

Ale to nebolo obetovanie sa pre niekoho, koho nepoznali. To bola vražda v prípade židov a iných prenasledovaných skupín. U vojakov je to trošku zložitejšie. Dodnes to neviem pochopiť. Zrejme v tom bola túžba po dobrodružstve, snaha zmeniť svetové udalosti, donútenie zo strany štátnych orgánov a pod. Rozhodne však nie snaha svojou smrťou spasiť svet. Oni tam nešli s tým, že chcú umrieť pre niekoho. Chceli to prežiť. A v tom je kapánek rozdiel.

Lajos

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:39:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
A boli mnohi ludia, ktori napr. tieto prenasledovane skupiny kryli, a mnohi za to boli poraveni. Toto zomieranie ale bol vysledok toho, ze NIEKTO SI MYSLEL, ZE ZIVOT NEMA ZIADNU CENU. O kolko umelcov, vedcov... tento svet pripravili. Taki ako TY.

Morphee

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:42:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

A boli mnohi ludia, ktori napr. tieto prenasledovane skupiny kryli, a mnohi za to boli poraveni. Toto zomieranie ale bol vysledok toho, ze NIEKTO SI MYSLEL, ZE ZIVOT NEMA ZIADNU CENU. O kolko umelcov, vedcov... tento svet pripravili. Taki ako TY.

Nemyslím, že to boli ľudia ako ja. Práve naopak. Ich život bol pre nich ohrozením a to dosť veľkým. Takže ich životy mali pre nich veľkú hodnotu. Preto sa ich museli zbaviť. Ak by boli pre nich bezvýznamnými, nikdy by ich neposlali na smrť.

Lajos

Odoslaný - 17 júl 2006 :  13:45:22  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Vidis Morphee a to je ten velky omyl. boli presne taki ako ty, benevolentni a ti ludia im boli ukradnuti. "doleziti" tak ako to pises ty boli mozna pre Hitlera, ti co ich priamo vrazdili, dozorcovia a pod. tym boli ukradnuty, pre nich nemali ziadnu cenu. Mas rovnaky postoj ako oni, v inych podmienkach by bo velmi zhubny.

Morphee

Odoslaný - 17 júl 2006 :  14:01:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

Mas rovnaky postoj ako oni, v inych podmienkach by bo velmi zhubny.

Ty máš postoj taký istý. Ibaže si ho nechceš pripustiť. Možno sa ti zdá príliš neosobný a v rozpore s tvojím náboženstvo, ale tak to proste je. Ja otvorene priznávam, že milióny ľudí na tomto svete ma vôbec nezaujímajú. Ani neviem, že žijú, ako žijú, ich smrť ma vôbec netrápi, nebráni mi v spokojnom živote.

V tejto chvíli umierajú hladujúce deti v Afrike. Ale mňa to nebolí. Nepoznám ich, neviem, kto sú, kde sú. Ak ty tvrdíš niečo iné, klameš. Ani teba nezaujímajú.

Ak by ťa zaujímali, tak by si nebol schopný normálne žiť, pre tú bolesť nad stratou miliónov ľudí každý deň.

Ale ak sa chceš ďalej hrať na dobrého a mňa pre moju úprimnosť označovať zlou a porovnávať ma s nacistickými pohlavármi, nebudem ti brániť. Zrejme sa s tým celým potrebuješ nejako vysporiadať a toto je pre teba najlepší spôsob.

Lajos

Odoslaný - 17 júl 2006 :  14:06:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Ty máš postoj taký istý. Ibaže si ho nechceš pripustiť.
No neviem kto si tu nechce nieco pripustit OK koncim, mlatim tu s tebou prazdnu slamu.

Milan

Odoslaný - 17 júl 2006 :  14:08:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

Ty máš postoj taký istý. Ibaže si ho nechceš pripustiť. Možno sa ti zdá príliš neosobný a v rozpore s tvojím náboženstvo, ale tak to proste je. Ja otvorene priznávam, že milióny ľudí na tomto svete ma vôbec nezaujímajú. Ani neviem, že žijú, ako žijú, ich smrť ma vôbec netrápi, nebráni mi v spokojnom živote.

V tejto chvíli umierajú hladujúce deti v Afrike. Ale mňa to nebolí. Nepoznám ich, neviem, kto sú, kde sú. Ak ty tvrdíš niečo iné, klameš. Ani teba nezaujímajú.

Ak by ťa zaujímali, tak by si nebol schopný normálne žiť, pre tú bolesť nad stratou miliónov ľudí každý deň.

.........

.... asi tak nejak to bude

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 17 júl 2006 :  14:45:40  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee
Objektívne je ľudský život bez hodnoty.

To je pravda pouze v případě, že neexistuje Bůh, který dává lidskému životu objektivní hodnotu.

Takže je to otázka víry.
Já věřím (a moje zkušenost mi to potvrzuje), že existuje Bůh, který dává lidskému životu objektivní hodnotu, smysl.
Ty zřejmě věříš, že neexistuje Bůh (a tvoje zkušenost Ti to zřejmě potvrzuje), který dává lidskému životu objektivní hodnotu, smysl.

Jen je problém, jestli má nebo Tvá víra se shoduje se skutečností a proč má a tvá zkušenost je rozdílná?

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 17 júl 2006 :  14:52:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Jen je problém, jestli má nebo Tvá víra se shoduje se skutečností a proč má a tvá zkušenost je rozdílná?

Jedna z nich, alebo obe sú nesprávne. Objektívna pravda totiž môže byť enem jedna.

Strana: z 2 Previous Topic: Ateistické fórum Téma Next Topic: Pre aleša  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06