|
Odoslaný - 01 jún 2006 : 22:41:15
|
quote: Pôvodne poslal Mato Pretoze Otec, Syn a Duch svaty su tri samostatne osoby.
Otec, Syn a Duch nie su samostatne osoby.
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2006 : 07:09:16
|
dokaz! Kniha, kapitola, vers. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2006 : 08:32:18
|
quote: Pôvodne poslal alesko
dokaz! Kniha, kapitola, vers.
Lebo ja (Kristus) som v Otcovi a Otec je vo mne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2006 : 16:27:03
|
aha, a vsetci sme v Bohu, v nom hybeme a sme. ci tak nejak som to skomolil, ze? to znamena, ze prakticky ani my neexistujeme, a my sami sme bohmi. dik gmk, odteraz viem, ze si mozem robit co chcem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2006 : 17:10:32
|
quote: Pôvodne poslal alesko aha, a vsetci sme v Bohu, v nom hybeme a sme.
Toto si ako vydedukoval?
quote: to znamena, ze prakticky ani my neexistujeme, a my sami sme bohmi.
A toto si ako odvodil?
quote: dik gmk, odteraz viem, ze si mozem robit co chcem.
Vsetko je dovolene ale nie vsetko prospesne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2006 : 17:25:49
|
sola scritptua a to ze sme bohmi som odvodil z toho co si ty povedal. vlastne ty sam si to tvrdil. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2006 : 23:18:41
|
sola scritptua a to ze sme bohmi som odvodil z toho co si ty povedal. vlastne ty sam si to tvrdil.
WTF? Co to splietas? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2006 : 07:57:20
|
i have seen french schoolgirls shoot better. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2006 : 08:37:25
|
i have seen french schoolgirls shoot better.
A boli sporo odete? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2006 : 08:42:40
|
come back when you have some target practice. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2006 : 09:31:49
|
come back when you have some target practice.
Alesko, citaty z filmov a pocitacovych hier nahodne vybrate mozu nezasvetenemu citatelovi zniet rozpacito a zmetene.
A hadaj co - oni tak naozaj aj zneju. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2006 : 11:36:03
|
len som ti chcel povedat(obidva su z MOHAA) ze ti tiez moc nerozumiem - najprv obhajujes nazor ze Otec, Syn a DS su tri rozne osoby a potom zas obhajujes ze su jedna a ta ista osoba...
preto som povedal aby si si dal target practice(streľba na cieľ) a uvedomil si o čom vlastne píšeš. že sa vytáčaš ako paragraf, ale aj prevliekaš kabát ako ti to je vhodné.
a ten prvý výrok o francúzskych dievčatkách bol mierený na to, aby si najprv čítal bibliu a hľadal najprv tam a nie dával sprosté otázky, len preto že si chceš strielať z ľudí. A to keď už ja viem nájsť tie veci v biblii, tak o teologoch ani nemusíš pochybovať že ti to vedia lepšie vysvetliť.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2006 : 15:58:42
|
len som ti chcel povedat(obidva su z MOHAA) ze ti tiez moc nerozumiem - najprv obhajujes nazor ze Otec, Syn a DS su tri rozne osoby a potom zas obhajujes ze su jedna a ta ista osoba...
Otec, Syn a Duch su tri rozne ale nie samostatne, povedzme, osoby.
quote: preto som povedal aby si si dal target practice(streľba na cieľ) a uvedomil si o čom vlastne píšeš. že sa vytáčaš ako paragraf, ale aj prevliekaš kabát ako ti to je vhodné.
Nemozem za to, ze nam ludska rec neposkytuje dostatocne slovne vyrazivo na opis takyto vztahov.
Mozno by som si pomohol anglictinov, Otec, Syna Duch su distinct, ale nie separate. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2006 : 17:00:27
|
suhlasim v jednom s tebou aj mne niekedy pomoze anglictina na pochopenie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2006 : 11:37:15
|
Ahojte,
quote: Otec, Syn a Duch nie su samostatne osoby.
GMK, Ježíš je osoba. Boh nie je osoba, a ani duch svatý nie je osoba. Teda nejde o jednú a tú istú osobu. Lebo osoba je len jedna.
Dostávame sa znovu k mojej otázke: "Kto, alebo čo je BOH?". Pokiaľ si na nu nezodpovieme, nemožeme polemizovať o neidentifikovanom ...
ahoj
|
Počet príspevkov: 177 ~
Člen od: 25 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 07 január 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2006 : 17:08:39
|
gonadom a C. S: Lewis - K jadru krestanstvi si uz cital? tam mas vysvetlenu aj svatu trojicu, nielen Kto je Boh.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2006 : 18:21:55
|
gonadom: Ježíš je osoba. Boh nie je osoba, a ani duch svatý nie je osoba. Teda nejde o jednú a tú istú osobu. Lebo osoba je len jedna.
- Ach jaj. A to odkial cerpas tieto "mudrosti" ? GMKo tu popisal bludy a ty pridavas dalsie .
- Z ktorej si Ty cirkvi?
Ahoj |
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2006 : 19:15:58
|
pierere nic proti tebe, ale to musis o kazdom vediet z akej je cirkvi a tak? co mzslis z ktorej je, ked take sproste otazky dava? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2006 : 19:48:11
|
Alesko: Ja ho nepoznam, tusim ze sa s nim tu i stretavam prvy krat. Moze byt napr. ateista, moze byt aj z nejakej sekty...
A to z ktorej je, ma zaujima hlavne v pripade toho nenavistnika Arpada .
Ale inak by mi to veru vyhovovalo, keby mal kazdy pod menom aj uvedenu prislusnost. Hned by som vedel s kym mam tu cest. A pri debate by som vedel odhadnut co sa da od neho cakat.
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2006 : 20:19:39
|
svojho casu som mal aj ja take napady, ale bolo by to iba sproste skatulkovanie... a navyse prislusnost k cirkvi ti moc nepovie... o tom cloveku samozrejem |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2006 : 23:23:29
|
quote: Pôvodne poslal gonadom GMK, Ježíš je osoba. Boh nie je osoba, a ani duch svatý nie je osoba. Teda nejde o jednú a tú istú osobu. Lebo osoba je len jedna.
Boh je jedna entita a identita. Jezis je osoba, Stvoritel je osoba, duch je osoba. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2006 : 09:21:55
|
quote: Pôvodne poslal gonadom GMK, Ježíš je osoba. Boh nie je osoba, a ani duch svatý nie je osoba. Teda nejde o jednú a tú istú osobu. Lebo osoba je len jedna.
Proč tomu věříš? Nebo jak to víš?
quote: Pôvodne poslal gonadom Dostávame sa znovu k mojej otázke: "Kto, alebo čo je BOH?". Pokiaľ si na nu nezodpovieme, nemožeme polemizovať o neidentifikovanom ...
Myslím, že běžně polemizujeme a mluvíme o věcech a osobách, které neumíme zcela jednoznačně definovat. A tak zobecňujeme a zobecňujeme, až najdeme neco opakovatelného, zákonitého, v řádu. Potom pro to vymyslíme pojem, a můžeme se pokusit to definovat, popsat zákonitost. Ale aby jednoznačně nějaký pojem vystihnul něco konkrétního, to neumíme (nebo si myslím že neumíme). U Boha máme další problémy - nedá se zobecňovat, je jedinečný neopakovatelný. Každý popis a představa ho zkresluje. Přesto o něm mluvíme a je to dobře. Jen je potřeba si uvědomit co nás v tom omezuje. Církev třeba mluví o Bohu jaksi nepřímo - jak se projevuje (jeví lidem) v dějinách. A také předává, svědčí o tom, co o sobě zjevil skrze Krista.
Myslím si, že o definici Boha je nesmyslné mluvit také pro to, že je živý, vědomě tvořící. Lidský jazyk neumí Boha vystihnout definicí, vždy bychom ho zkreslili.
Například co o Bohu učí církev v prvním odstavci katechismu: Bůh, jenž je sám v sobě nekonečně dokonalý a blažený, v úradku své ryzí dobroty, ze své svobodné vůle stvořil člověka, aby mu dal účast na svém blaženém životě. Proto v každé době a na každém místě se Bůh přibližuje k člověku. Volá člověka a pomáhá mu, aby Boha hledal, poznával a miloval ze všech svých sil. Svolává všechny lidi, které hřích rozptýlil, k jednotě ve své rodině, v církvi. Činí tak skrze svého Syna, kterého, když se naplnil čas, poslal na zem jako Vykupitele a Spasitele. V něm a jeho prostřednictvím Bůh povolává lidi, aby se v Duchu svatém stali jeho adoptivními dětmi, a tím i dědici jeho blaženého života. http://www.katechismus.cz/paragraf.php?sel_paragraf=1&x=26&y=4
Vyplývá mi z toho, že o Bohu mluvíme ve vztahu k našemu světu, který poznáváme ve své zkušenosti.
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2006 : 10:52:47
|
Ahoj, Alesko, veru si ja nepamatam, ze by som bol k Tebe kedy neuctivy ... quote: co mzslis z ktorej je, ked take sproste otazky dava?
quote: a navyse prislusnost k cirkvi ti moc nepovie... o tom cloveku samozrejem
a mas pravdu, o niekom a jeho spravani voci iným hovoria ine veci ...
Btw.do oblbnutia tu mozem opakovat:"nie som v žiadnej sekte, a ani zadnej nefandím". To ale tazko presviedcat ludi plnych predsudkov voci produktu ineho mozgu ...
prajem Ti pekný den a vacsi zmier v dusi. Inak za ten odkaz ďakujem |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2006 : 10:59:29
|
vies, to je zivotna skusenost z tohto fora - neda sa ludi posudzovat kam patria, a za hento sa ospravedlnujem to slovicko " sproste" som ozaj mohol nenapisat, ale co uz... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2006 : 11:18:57
|
ahojte,
Pre Pierra: ak si so mnou chces vymienat cosi viac, ako urazky (BLUD je vyraz z psychtr.praxe, ak by som nimi trpel - bol by som vazne dusevne chory. Dufam, ze mas pre svoj postup opodstatnenie. Nemam z Tvojej reakcie pocit, že by som zavital na krestansku stranku ... Drsnosti si uzivam v realite dost a na tieto stranky (si myslim) nepatri.
Okrem Toho, casto som castovany od jedinych pravovernych, ze veriaci hovori inac. Ja kladiem otazky, davam sa cely do odpovedi ... myslim ze to je uprimny postoj, a zda sa mi ECHTovne krestansky. Co nemozem povedat o cloveku, ktory na prvom stretnuti s neznamym (myslim, ze by sme ich mali a´priori milovat, a milovaných predsa neuražame, ci nie? ), ho uráža.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2006 : 11:25:11
|
Ahoj pre GMK a Rad.ek,
mam malo casu, tak zatial len: dakujem za odpovede. Precital som si ich pozorne. Na buduci tyzden Vam odpoviem. (zijem opat medzi divokymi zvieratami, dostat sa k najblizsiemu NETu ma stojí niekolko desiatok Km pesky ... cinim tak len v nutných prípadoch)
ahoj |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|