Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Cim je iny zivot krestana?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Falosne predstavy o Bohu Téma Next Topic: Modlitba vkladanim ruk
Strana: z 2

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 02 december 2004 :  23:57:55  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
V jednej diskusii z tazko materialne zalozenym clovekom, sme dosli k tomu, cim je moj zivot iny od jeho, ked ja som veriaci a on nie. Vyhodil mi na oci ze ja takisto robim za peniaze ako on, byvam tak isto dobre ako on, stravujem sa tak isto dobre ako on. Ze by cakal, ze ako krestan budem zit maximalne skromne, budem robit za minimum potrebne na zibvobytie, a ked treba tak aj zadarmo, ak tym niekomu pomozem. Ze vlastne jediny rozdiel medzi nami vidi v tom, ze ja sa modlim a chodim do kostola a on nie.
Tak ma zaskocil, ze som nebol schopny odpovedat.
Co by ste v takej situacii povedali vy

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

ann

Odoslaný - 03 december 2004 :  07:55:08  Zobraziť profil  Pridať ann do zoznamu priateľov
No neviem, co by som mu na to odpovedala. Ale nikde nie je napisane, ze krestania nemozu zarabat a byt mozno milionarmi. Aj to, ked ma clovek dobru pracu, je nejaky dovod, preco tu pracu ma. Ale co vlastne chcem povedat, neviem v com to vazi, ale mam taku skusenost s mojou byvalou kolegynou, ze tu som pocitila, kto je a kto nie je krestan. Akosi som inak nazerala na rozne zivotne problemy ako ona. Akosi mi v jej zivote chybala akasi stabilna utecha, ktoru ja mozem mat v kazdom probleme a v kazdej chvili. A ak si aj clovek povie, ze ma nejaku "butlavu" vrbu, nie vzdy butlava vrba ma na nas cas aj chut, co "krestanska" "butlava" vrba ma vzdy a chce mat vzdy. Myslim, ze je to o zmyslani a ponimani nasho zivota. Nie je to o peniazoch a chodeni do kostola. A teraz ma napadlo, cim sa odlisujeme od "nekrestanov"? No mozno prave tym tokom milosti, ktore mame k dispozicii. Samozrejme maju ich aj oni, len treba k nim prist. Pekny den.

Počet príspevkov: 2  ~  Člen od: 26 november 2004  ~  Posledná návšteva: 30 november 2004 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 03 december 2004 :  09:39:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Mňa zatiaľ napadla len jedna vec ohľadom tohto...
Sme síce veriaci, no nie sme hlupáci...
(a normálne používam expresívnejší - lekársky výraz "debili" )

Znamená to asi toľko, že my, keďže sme kresťania, NEmusíme vždy a všade a za každých okolností sa ponižovať, robiť zadarmo, robiť so seba blbečkov, trieť núdzu...

Taká básnička existuje:
"...dlhá sukňa bledé líčka, jednoducho katolíčka..."

NIE!
To, že sme veriaci znamemá, že máme iné hodnoty, možno iné priority. Znamená to, že sa hlavne nespoliehame sami na seba, že svoje chyby si vieme priznať a čo je havné chceme sa ich v budúcnosti vyhýbať...

Kresťania sú ľudia ako každý iný... Musíme jesť (a chceme aj dobre jesť), musíme niekde bývať (a pekne, útulne - nie v pustovni), musíme zarábať peniaze (nie na poli v blate alebo nejaké podradné práce a zadarmo)...
Keď Ti, Maťo, ten chlapík navrhol, aby si robil zadarmo, opýtaj sa ho, z čoho by si platil dávky štátu (poisťovňa, dane...)

Proste my, kresťania, nemôžeme byť sluhami - v zmysle takom, že každý si do nás utrie "hubu"...
Ja so myslím, že svet ide do záhuby - riadia ho prevažne pohania, ateisti - ľudia s prevrátenými hodnotami (peniaze, peniaze, peniaze, peniaze...)

My kresťania, by sme svet mali viesť - presadzovať priority, ktorých poradie je v súlade so zdravým svedomím - s Božím svedomím...

Ja si myslím, že pokora a ustúpenie pre väčšie dobro (či iné čnosti), by myl vedieť každý kresťan použiť... No nie za každú cenu ale hlavne nie v prospech takých ľudí, či situácií, kde vieme, že pravda je na našej strane...

Chlapíka by som sa opýtal, či je šťastný...
Ak by bol, opýtal by som sa ho, dokedy si myslí, že mu to šťastie vydrží...
Mne, ako kresťanovi šťastie, viera, nádej a láska vydrží naveky...

My kresťania sme tu na oslavu Boha a aj na osoch zeme... Aj my chceme svojou prácou a svojím umom pomáhať spoločnosti - a teda si zaslúžime aj spravodlivú odmenu...

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 december 2004 :  16:05:22  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Cize v com je on iny ako ja? Preco by sa mal snazit uverit Bohu, ked nevidi ziaden rozdiel v tom ci veri, alebo neveri? Ked hovori, ze by nechcel verit, lebo citujem "zachovam si na niektore veci triezvy pohlad". Teda co by ste mu povedali?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 03 december 2004 :  16:22:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
"zachovávam si na NIEKTORÉ veci triezvy pohľad"

Teda na niektoré veci si zachováva pohľad triezvy...
Na niektoré teda asi nie...

A vyplýva mi z toho, že asi si ten "triezvy" pohľad zachováva práve aj na náboženstvo...Prečo?

Prečo dokáže veriť napr. zákonom, či parlamentu alebo už len cestovnému poriadku na zastávke...?
Prečo neverí niečomu, čomu veria milióny ľudí... Ba čo viac, niektorí za vieru obetovali život...
Neverí Písmu, ktoré sa tvorilo niekoľko storočí (tisícročí) a predsa je kompaktné a jednotné v učení... (a to ho písalo mnoho autorov v rôznych dobách)
Nestojí to aspoň trochu za zváženie...?

Viac možno napíšem v pondelok...

Ale podľa mňa je rozdiel v tom, že kresťan verí Bohu. No neverí slepo ale aj na základe ozajstnej skúsenosti môže potvrdiť, že Boh pomáha...
On verí len sebe, či druhým ľuďom...
Tu na zemi možno rozdieľ vidieť nebude... Ale raz zmenu pocíti po smrti...

Chce to s ním hlbší a veľmi pomalý rozhovor. Nie presviedčanie ale dlhodobú komunikáciu a vysvetľovanie pomalé, ale o to hodnotnejšie...

Všetko, čo je na svete má nejaký cieľ...
Opýtaj sa ho, čo si myslí, že prečo je na svete...? Načo je tu? Čo si myslí, aký je jeho cieľ?
Kresťan vie, aký je jeho cieľ... O čo on...?

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 03 december 2004 :  23:10:22  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Nebudem teraz polemizovať o tom, čo napísal Veritas.
V podstate s ním súhlasím.

Každý človek je osobné indivídum. Osoba, identita. Ku každému človeku pristupuje Boh individuálne. Z hľadiska viery. A každý človek pristupuje k Bohu individuálne... z hľadiska viery.

Čo sa týka matérie... Písmo píše, že nikto, kto si zakladá na majetku, nepríde do Božieho kráľovstva... /ucho ihly/.
Ide tu o "MOTÍV". Ten je alfou a omegou.

Ten, kto uverí Bohu a kto odovzdá svoj život Jemu, tomu pramálo záleží na prospechu, majetku, úspechu... ak k niečomu takému príde... kresťan vie, že je to iba zásluha Boha a nikoho iného.
quote:
Ze by cakal, ze ako krestan budem zit maximalne skromne, budem robit za minimum potrebne na zibvobytie, a ked treba tak aj zadarmo, ak tym niekomu pomozem. Ze vlastne jediny rozdiel medzi nami vidi v tom, ze ja sa modlim a chodim do kostola a on nie.

Na to by som mu odpovedal, že Boh v celom svojom Písme, nepreferuje osobný úspech, ani dobré "bydlo". V celom Písme Boh požehnáva toho, kto sa na Neho spolieha. Že sa má aj neznaboh dobre neznamená, že veriaci by sa mal mať lepšie, alebo horšie. Rozhodne nie na tomto svete. Sú kresťania, ktorí majú milióny, sú kreťania, ktorí zomierajú hladom.

Ak by mi niekto vyčítal, že som taký istý.../ konzument/ opýtal by som sa ho, dokedy budeme takí istí... dva roky, tri? Možno hej... ale koniec je iný/. Ak niekto povie, že máme tie isté podmienky a možnosti, hovorím, ÁNO, máme. Ale kam smerujeme? Ja som dostal od Boha požehnanie, ktoré sa zakladá na tom istom živote, rozhodnutí, ako má ateista. Rozdiel je v tom, že ja si uvedomujem, že som to dostal od Boha, a on si myslí, že je to od prírody...

Priatelia, MOTÍV je dôležitý... MOTÍV, je kľúč, MOTÍV je to, na čom spočíva spása a odozva BOHA.,...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

miska

Odoslaný - 05 december 2004 :  21:08:44  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
Ja by som pripojila este jednu vec - okrem poznania zmyslu zivota - ze mame Bohu sluzit na jeho Slavu, tak aj ten dovod, ze nas zivot je neustaly boj o zachranu duse a clovek sa nevie sam spasit. Preto prisiel Jezis, preto mame verit v neho, lebo len on nas vie spasit a ak v toto uverime, stava sa nasim Panom a z toho vyplyvajuc mame pred sebou vstupnu branu - 10-toro Bozich prikazani, ktore nam ukazuju hranice, nie preto aby nas Boh sputnal, ale aby nas chranil.
Lahko mu vysvetlis, ze je tu neustaly boj dobra a zla - to musi vidiet i ako neveriaci a len to prenesies do dimenzie Boha a diabla a poukazes na to, o co sa tu bojuje.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 638  ~  Člen od: 03 január 2004  ~  Posledná návšteva: 17 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

miska

Odoslaný - 05 december 2004 :  21:13:05  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
Bolo by dobre, kebyze sa tu popisu aj konkretne situacne rozdiely.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 638  ~  Člen od: 03 január 2004  ~  Posledná návšteva: 17 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 06 december 2004 :  07:49:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Cim je zivot krestana iny? Mnoho ludi si mysli, ze krestan ma byt prijemny a poslusny, vsetkym ludom pomahat... Ale su tu aj slova ...netahajte jarmo s neveriacimi... Krestan by sa mal vediet aj branit, a ak je to nutne aj zautocit. Ked niekto pride s navrhom napr. so zakonom na homosexualne "manzelstvo", tak krestanskou povinnostou nie je iba vyjadrit svoj nazor, ale aktivne sa zasadzovat za to, aby boli bozie zakony dodrziavane (samozrejme v ramci bozich zakonov). Ak milujem svojho blizneho, tak ho nebudem nechavat v nevedomosti, ale poviem mu to, co vidim, ze robi nespravne a to iste ocakavam aj od svojich rodicov, priatelov bratov, hoci sa mi to, co povedia vzdy nelubi. Takze ak milujem svojho blizneho, neznamena to, ze som snim vzdy zadobre. Niektore veci jednoducho je potrebne povedat. Aj v tom je zivot krestana iny, ze nepochlebuje a nedava prednost svojmu "kludu" pred Pravdou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

miska

Odoslaný - 07 december 2004 :  19:29:16  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
Este si myslim, ze zivot krestana sa lisi aj zvysenou vsimavostou k druhemu cloveku - v zmysle" vo svojom bliznom vidim Jezisa Krista, ktoremu sluzim".

Lajos

Odoslaný - 08 december 2004 :  07:50:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Stretol som zaujimaveho cloveka. Ma 82 rokov, aktivne zije, lyzuje, pracuje. Nikdy nespomenul Boha, tak som sa ho spytal co si o tom vsetkom mysli. Bol som zvedavy aj preto, lebo je to uzasne priamy clovek, ktory vzdy na cloveka zaposobi prijemnym a vyrovnamym dojmom. Jednoducho je uprimy a priamy. Co som sa dozvedel? Nikdy nebol v kostole, nikdy sa nerozpraval so ziadnym fararom... a VERI v Boha, krasne zdovodnil existenciu Boha - platia tu fyzikalne zakony a niet zakonov bez zakonodarcu, a cely zivot sa pridrziava desiatich Bozich prikazani. Boh si najde cestu vsade...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 10 december 2004 :  14:11:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

V jednej diskusii z tazko materialne zalozenym clovekom, sme dosli k tomu, cim je moj zivot iny od jeho, ked ja som veriaci a on nie. Vyhodil mi na oci ze ja takisto robim za peniaze ako on, byvam tak isto dobre ako on, stravujem sa tak isto dobre ako on. Ze by cakal, ze ako krestan budem zit maximalne skromne, budem robit za minimum potrebne na zibvobytie, a ked treba tak aj zadarmo, ak tym niekomu pomozem. Ze vlastne jediny rozdiel medzi nami vidi v tom, ze ja sa modlim a chodim do kostola a on nie.
Co by ste v takej situacii povedali vy

Zivot aktivneho krestana je zivot krasny. Mozno pride par tazkych chvil, ale rozhodne sa mozem na niekoho obratit, niekomu sa zdoverit, poprosit ho o radu a pomoc. Takisto mi dava nadej, ze to tazke v zivote ma zmysel. Aj ked sam ho este hladam. Ale povedal by som ze zivot krestana je jedno velke dobrodruzstvo. Jedno krasne dobrodruzstvo.
A to vsetko neveriaci straca. Ja ako krestan som tiez clovek a rozhodne nie som krestan preto, lebo mam dobry pocit z pomoci. Krestanstvo nie je o pocitoch, ale o vztahu so zivym Bohom. Ja mozem z lasky k Panu Bohu pomoct, robit zadarmo, no som tiez clovek a mozem mat i rodinu, resp. inych ludi na starosti. Rozdiel je potom akurat v tom, ze by som mal smerovat vsetky vykony na vacsiu Boziu slavu na jednej strane a mal mat spravny vztah k Panu Bohu, ludom i k sebe, co materialisti akosi nezvladaju. Najme nie vo vztahu k sebe. Hoci navonok hladaju seba, ale v podstate hladaju pozitky, len aby nemuseli verit, aby vyplnili to prazdno, ktore by mala vyplnat Bozia laska. Neda sa kolkoraz povedat, ale dakujem Panu Bohu, ze som dostal moznost spoznat krestansky zivot.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 12 december 2004 :  00:22:19  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
musim s aleskom suhlasit,
ze zivot krestane je jedno velke dobrodruzstvo:)som veriaca len cosi vyse roka,ale kazdy den je iny...to som pred tym nikdy nezazila...
vzdy som si myslela,ze zivot vo viere je nudny,verim a dost...ale kedze ziva viera je vztah s niekym kto je realny... s bohom,ma sancu sa rozvijat a nie stat na jednom mieste...a to je na tom to najkrajsie....mozem si vztah s bohom pestovat do konca zivota a nikdy to nebude nuda...teda pokial budem mat o rozvijanie nasho vztahu zaujem...konecne mozem povedat,ze som skutocne stastna a nasla som to,co som hladala...som stastna tak, ako nikdy,nikdy v zivote...vdaka paneeeeeeee

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 13 december 2004 :  10:53:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Paráda!!! :)
AMEN! Alesko aj Janka!!! :)

Ales

Odoslaný - 13 december 2004 :  11:04:31  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
myslim si ze kazdy, aktivne zijuci krestan ma podobnu skusenost, len netreba mat strach o tom hovorit. Aj to co je povedane, je skor take pozlatko. Niektore veci sa vypovedat nedaju. V jednej pesnicke sa spieva: " A preto chváľ Pána Chvál...!"
A nepovedaný rozdiel je v majetku. Chudobný materialista a bohatý kresťan nie je to isté. Lebo chudoobný materialista má naďalej záujem o majetok, pričom bohatý kresťan môže mať hmotný majetok, ale prakticky v jeho srdci tam nie je. A to uz ocami nevidiet.......

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

poro

Odoslaný - 15 december 2004 :  21:54:24  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: poro  Pridať poro do zoznamu priateľov
Ide o same predsudky napr. s posledneho prispevku citujem:
Chudobný materialista a bohatý kresťan nie je to isté. Lebo chudoobný materialista má naďalej záujem o majetok, pričom bohatý kresťan môže mať hmotný majetok, ale prakticky v jeho srdci tam nie je.
Ja som chudobny materialista a nebazim za majetkom.

Ale aj tak ked vidim niektorych bohacov, tak obcas si poviem tie $ mat by bolo fajn,
ale nevedel by som ich utratit takze tak ci tak by som ich rozdal na charitu

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 228  ~  Člen od: 13 december 2004  ~  Posledná návšteva: 01 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 december 2004 :  09:51:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
urcite by ich dobre bolo mat, ale ja by som ich nechcel ani zadarmo. Peniaze vedia porobit sarapatu eno-nuno.

poro

Odoslaný - 16 december 2004 :  23:10:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: poro  Pridať poro do zoznamu priateľov
Preco by ich bolo dobre mat?

Skor prejde tava uchom ihly ako sa dostane bohac do neba.
Blahoslaveni chudobni
( ked sa pozriem na vyzdobu kostolov, tak knazi sa asi nedostanu do neba, ved ako vravel Jezis ucennikom, ze nech sa vydaju na cesty hlasat Evanjelium (dobru zvest) a nech si nic zo sebou neberu dokonca ani palicu nie ani nic na jedenie)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 228  ~  Člen od: 13 december 2004  ~  Posledná návšteva: 01 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 17 december 2004 :  05:40:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
, poro, kostoly nie su majetkami knazov, ich stavby a vyzdoby, ktore niektorym ludom tak kolu oci, vznikali a boli ziskavane zvacsa z prispevkov ludi...
Malo poznas knazov. Netvrdim, ze su vsetci idealni, ale nehadzme vsetkych do jedneho vreca.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 17 december 2004 :  07:44:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Drahy poro, vyzdoba niektorych chramov fakt nie je "koser", ale mne sa zda, ze tento argument pouzivas skor na dokazanie pokrytectva krestanov. Nikde nie je napisane, ze veriaci clovek musi byt chudobny a otrhany. Prikladov v Biblii najdes mnoho. Napr. Job alebo Abraham boli vo svojej dobe jedni z najbohatsich ludi, ale ich bohatstvo nebolo z toho co si sami zaobstarali, bolo to Bozie pozehnanie za ich vztah k Bohu. Rozdiel medzi krestanom a pohanom v majetku je ten, ze neveriaci clovek to povazuje za svoj majetok, urceny na svoje pozitky, kdezto veriaci sa povazuje za povereneho spravovat Bozi majetok a tomu sa podriaduje aj jeho pouzitie. Samozrejme dolezite je aj, akym sposobom k tomuto majetku prisiel, ak ho nakradol alebo ziskal inym "specialnym" sposobom, tak to urcite krestan nie je. Krasnym prikladom boli "krestania" ktori pocas druhej svetovej vojny arizovali zidovsky majetok... Vacsinou prislusnici HG so slovami, ze to robia na slavu Boziu, napr. v Senci.

Ales

Odoslaný - 17 december 2004 :  14:09:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Nie kazdy kto mi hovori Pane, Pane dojde do nebeskeho kralovstva(nie je mozno presne citovanie, ale pismo som sa este neucil naspamat), ale iba ten ktory plni volu mojho Otca.

poro

Odoslaný - 12 január 2005 :  02:50:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: poro  Pridať poro do zoznamu priateľov
Ja so myslím, že svet ide do záhuby - riadia ho prevažne pohania, ateisti - ľudia s prevrátenými hodnotami (peniaze, peniaze, peniaze, peniaze...)
Dalsi predsudok o ateistoch....

Naviac vacsina politikov v zapadnom svete sa hlasi ku krestanstvu. Ako je to v inych kulturach?

A ked zapadny svet riadili veriaci napr. v stredoveku, ake to bolo?

Skor ateisti maju sklony k sekularnemu humanizmu. Naviac moderni ludia maju iste prava, ich zivot ma hodnotu oproti ludom zo staroveku (az na par vynimiek-knazi, bohati otrokari) a stredoveku (vynimajuc slachtu a cirkev). Takze aka zahuba? Coho sa bojis, akej zahuby. Praveze ja mam pocit ze z divokeho praveku postupne sa spolocnost vyvija k lepsiemu. Pozri si ako zili ludia v praveku, pravdepodobne podobne ako este nedavno (50r. do zadu) v indonezkych dzunglach. A starovek s otrokarskym systemom? Stredovek s nevolnikmi a bezzemkami? Naviac vtedy boli obrovske epidemie, detska umrtnost, hladomory...
Bud rad ze si "pred zahubou". Alebo naopak sa od nej vzdalujeme?

K druhym temam: Ano chcem ukazat ze krestania inac vravia, inac cinia (aj v inych temach). To je jedno ci na chramy sa skladali ludia a pod. Cirkev by podla Biblie ich nemala prijat alebo radsej predat a vynosy dat chudobnym. Ano pokrytectvo je to spravne slovo co si pouzil: Knazi maju plne usta reci o chudobe o tom ze bohac neprejde do neba a pod. a spravuju take velke majetky-nech ich vratia statu. Inac jedna sa aj o sucasnost, ked tu bol papez-preco nepouzil oltar za 300Sk ale za 5 000 000?

mirecnr

Odoslaný - 12 január 2005 :  05:40:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
poro, chces azda povedat, ze papez trval na drahom oltari? Pozeras sa na vec z jedneho uhla pohladu, co Ti vyhovuje, to vypichnes, no ine dolezite proste prehliadnes. Je lahke hadzat vsetkych krestanov do jedneho vreca, ale... co bude s Tebou, ak raz umries? Aku mas dalsiu "perspektivu"?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 12 január 2005 :  08:05:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Dalsi predsudok o ateistoch....

Naviac vacsina politikov v zapadnom svete sa hlasi ku krestanstvu. Ako je to v inych kulturach?

A ked zapadny svet riadili veriaci napr. v stredoveku, ake to bolo?

Skor ateisti maju sklony k sekularnemu humanizmu.

Ano tento svet speje k zahube, prave vdaka nam ludom. V Pisme je jasne napisane ako to skonci. Nemuselo by to tak byt, ale bude. Krestan je clovek, ktoreho by si mal posnat po ovoci jeho viery, nie podla toho, ze sa ku krestanstvu hlasi a rozne uplatkarske afery napr. vo vedenie EU, alebo USA a.i. (Slovensko nevynimajuc) nie su ovocim viery v Boha. Humanizmus nema s krestanstvom nic spolocne. Ak si lepsie precitas Pismo, tak v mnohom je s humanizmom v zasadnom rozpore. Humanizmom bojuju napr. slobodomurari proti krestanstvu (ak tuto problematiku trocha poznas) a evidentne sa to ujalo

Mato

Odoslaný - 12 január 2005 :  10:28:36  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal poro

Vacsina politikov v zapadnom svete sa hlasi ku krestanstvu? A ktori to prosim Ta su? Ti ci bojuju aby sa krestanstvo v novej ustave ani nespominalo, alebo Ti, ktori sa zasadili za vyradenie europoslanca, ktory sa otvorene hlasil ku krestanstvu (jediny o ktorom som vedel)? Alebo vies este o nejakych inych?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

poro

Odoslaný - 01 február 2005 :  01:28:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: poro  Pridať poro do zoznamu priateľov
Ano tento svet speje k zahube, prave vdaka nam ludom. V Pisme je jasne napisane ako to skonci.
Nuz ale v inych pismach to moze byt inac napisane (pismo privrzencov Koresovej sekty, ci ako sa ten blazon volal). A preco by v pismach mala byt pravda? Ja si asi napisem svoje pismo, s happyendom.

Nuz co sa tyka politikov:
Napr. v USA Bush.... to je pripad sam o sebe.
My sme sice doslovne vzate stredna europa a nie zapadna ale u nas je v politike taka moda hlasit sa ku krestanstvu (KDH,SDKU, HZDS - alebo aspon to tak v TV velky Mufty vravel,....). No dobre tak nech nie su krestania ale co snahy starat sa do sukromneho zivota na zaklade tzv. krestanskej moralky, snahy prepojit krestanstvo s pravnym systemom, zo skolstvom? Takze evidentne dokazu krestania politicky ovplyvnovat nielen zdrziavanie odluky cirkvi od statu (ale dokazu aj ovplyvnovat myslenie ludi a ludia zas ich myslenie). Takze keby bola snaha, maslo by sa aj riesenie ohladom pomoci inym krajinam, samozrejme za riesenie nepovazujem vojenske zasahy (ako napr. Bush) ani zatvaranie si oci pred niektorymi javmi (genocidy napr. v Rwande, Sudane - tam sa "Amici" nehrabali ale kde zacitili ropu tam hned).

Strana: z 2 Previous Topic: Falosne predstavy o Bohu Téma Next Topic: Modlitba vkladanim ruk  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06