Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Zeny farararky mimo KC
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Exkluzivita církve Téma Next Topic: Vaderovo obvinenie KC z modlosluzobnictva
Strana: z 3

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 23 január 2006 :  22:59:00  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nechcem teraz zacat ziadnu hadku, alebo osocovanie, ale seriozne by ma zaujimalo, na zaklade coho napr. ECAV alebo anglikanska cirkev svati zeny za knazky? Vie ma niekto nasmerovat?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 25 január 2006 :  13:14:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Nechcem teraz zacat ziadnu hadku, alebo osocovanie, ale seriozne by ma zaujimalo, na zaklade coho napr. ECAV alebo anglikanska cirkev svati zeny za knazky? Vie ma niekto nasmerovat?

Musim ta poopravit a vyviest z omylu - ECAV ziadne knazky, ani knazne nesvati. Vysvacuje akurat sluhov Bozich, ludovo nazyvanych aj fararmi. Na zaklade apostolskeho prikazania sirit evanjelium ako i o prikazani sluzby Bohu.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 25 január 2006 :  14:00:09  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Takze ECAV nema fararky? Neviem preco som si myslel ze ma.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 25 január 2006 :  14:43:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Presne neviem. Ale môže to byť na základe napr.:
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Gal+3%2C27

V SZ súdila Izrael jeden čas aj žena - Debora, mrkni
http://www.svatepismo.sk/listovat.php?kniha=7&kapitola=4 od 4 verša..

V NZ je spomenutá nejaká služobnica Fojba - diakonka
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Rim+16%2C1-2

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 január 2006 :  14:50:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Takze ECAV nema fararky?

Ma. Co by nie. Ty si sa vsak pyyytal na knazne.

quote:
Neviem preco som si myslel ze ma.

Lebo ich aj ma.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 25 január 2006 :  15:05:45  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Pytal som sa na knazky v zmysle fararky. Nie knazne. Ale uz sa to snad vysvetlilo. A teraz mi este prosim skus vysvetlit na zaklade coho.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 25 január 2006 :  15:17:15  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Aniko,
aj ked je jasne, ze zeny sa mozu verejne modlit a prorokovat v Cirkvi (1 Kor 11,1-16) je pomerne jasne napisane, ze nemozu ucit ani mat autoritu nad muzom(1 Tim 2,11-14) a tak isto nemozu verjene diskutovat o uceni (1 Kor 14,34-38). Nehovoriac uz o uceni prvych Cirkevnych otcov, ale to nechame bokom, lebo to teraz nebude akceptovane ako argument.

Teraz pisem pre istotu hned, aby nedoslo k nedorozumeniu, nechcem sa posmievat ani nic podobne, chcel by som len vediet ako sa Ty ako krestan vyznavajuci princip Sola Scriptura stavias k tymto versom vo vztahu k zene fararke, ktora kaze, uci, vysvetluje Pismo, ma (mala by mat) autoritu nad svojim zborom?

Marcelllooo

Odoslaný - 25 január 2006 :  15:24:47  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Teraz pisem pre istotu hned, aby nedoslo k nedorozumeniu, nechcem sa posmievat ani nic podobne, chcel by som len vediet ako sa Ty ako krestan vyznavajuci princip Sola Scriptura stavias k tymto versom vo vztahu k zene fararke, ktora kaze, uci, vysvetluje Pismo, ma (mala by mat) autoritu nad svojim zborom?

Otec je v ponimanio RKC autoritou. V ponimani ECAV je sluzobkynou.

Mato

Odoslaný - 25 január 2006 :  15:27:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
GMK:

Nekaze, nevysvetluje Pismo, inymi slovami verejne neuci?

Ales

Odoslaný - 25 január 2006 :  15:28:50  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lenze aj knaz je Sluha Bozi, resp. papez - sluha sluzobnikov Bozich.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 január 2006 :  15:39:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

GMK:

Nie v tom zmysle, ako to chapes ty.

Ales

Odoslaný - 25 január 2006 :  15:51:44  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a co vlastne robi?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 január 2006 :  16:26:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

a co vlastne robi?

sluzi.

Ales

Odoslaný - 25 január 2006 :  16:35:16  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ale ako? akym sposobom(nie vyzorom) sa odlisuje od katolickeho knaza v sluzbe samozrejme.

Mato

Odoslaný - 25 január 2006 :  16:41:41  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Nie v tom zmysle, ako to chapes ty

quote:
Pôvodne poslal alesko

a co vlastne robi?

sluzi.

Sluzi ako ze upratuje, vari, syti chudobnych a tak? S ucenim a kazanim v zhromazdeni to nema nic spolocne?

Marcelllooo

Odoslaný - 25 január 2006 :  19:22:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ale ako? akym sposobom(nie vyzorom) sa odlisuje od katolickeho knaza v sluzbe samozrejme.

Jednopducho povedane: katolicky knaz je autrita, ecav farar je sluha. Comu nechapes?

Marcelllooo

Odoslaný - 25 január 2006 :  19:24:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Sluzi ako ze upratuje, vari, syti chudobnych a tak?

Napriklad.

quote:
S ucenim a kazanim v zhromazdeni to nema nic spolocne?

Ale co by nie. UCia aj kazu. Zas vsak vnimas vyznam tychto slov inak - katolicky.

Vlkodlak

Odoslaný - 25 január 2006 :  21:22:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Alesko, ehm, taka otazka ?

Vysluhovanie sviatosti ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 25 január 2006 :  22:48:45  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Ale co by nie. UCia aj kazu. Zas vsak vnimas vyznam tychto slov inak - katolicky.

Ehm a aky je teda spravny evanjelicky vyznam spojenia ucit v zhromazdeni a diskutovat o uceni?

Inak s tym sluzenim a autoritou - katolicky knaz je tak isto sluha, len ma iste specialne pravomoci, ktore nemoze vysluhovat nikto iny. Z toho ta autorita. Ale zda sa, ze to chapes zasa protestanstky.

Ales

Odoslaný - 26 január 2006 :  08:00:21  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal alesko

Jednopducho povedane: katolicky knaz je autrita, ecav farar je sluha. Comu nechapes?

aha, cize ked je sluha, mozem sa k nemu spravat ako sluha. mato mal si pravdu upratuje....

Ales

Odoslaný - 26 január 2006 :  08:01:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vlcko, snazil som sa rozvinut matovu otazku.

Aniko

Odoslaný - 26 január 2006 :  08:32:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Aniko, aj ked je jasne, ze zeny sa mozu verejne modlit a prorokovat v Cirkvi (1 Kor 11,1-16) je pomerne jasne napisane, ze nemozu ucit ani mat autoritu nad muzom(1 Tim 2,11-14) a tak isto nemozu verjene diskutovat o uceni (1 Kor 14,34-38). Nehovoriac uz o uceni prvych Cirkevnych otcov, ale to nechame bokom, lebo to teraz nebude akceptovane ako argument.

Nuž, nie som veľmi v tej situácii. Keby však začali v CB kázať ženy, tak by som sa ich spýtala, ako na to došli, čo vnímali, neviem. Nemám však potrebu nejak to posudzovať. Videla som už kopu kníh /aj katolíckych/, ktoré písali ženy a boli tam výklady. Tuším aj tu http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Sk+18%2C24-26 , je jedna žena.../?/
A máčik uštipačnosti /ale fakt iba máčik/: aký je rozdiel medzi ženami tu a Máriou na nebesiach?
quote:
Teraz pisem pre istotu hned, aby nedoslo k nedorozumeniu, nechcem sa posmievat ani nic podobne, chcel by som len vediet ako sa Ty ako krestan vyznavajuci princip Sola Scriptura stavias k tymto versom vo vztahu k zene fararke..

Čo sa týka Sola Scriptura, ja sama nie som si istá či je to fakt jediné, ber ma, prosím, ako človeka, ktorý si svoj názor stále formuje, prehodnocuje.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 26 január 2006 :  08:48:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aniko, ale na zaklade tej poznamky nemozno urcit ci aj kazala verejene, a KC pozna katechetky, vychovavatelky, reholne sestry. tu ide potom skor iba o vysluhovanie sviatosti.

Marcelllooo

Odoslaný - 26 január 2006 :  12:40:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
aha, cize ked je sluha, mozem sa k nemu spravat ako sluha. mato mal si pravdu upratuje....

No a? Ked si nevies upratat po sebe, musi niekto po tebe. Len neviem, ci je to dobra vizitka pre teba.

Ako povedal Jezis Kristus: Prisiel som liecit. GMK dodava: a upratovat ten bordel, co sme napachali.

Marcelllooo

Odoslaný - 26 január 2006 :  12:41:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

aniko, ale na zaklade tej poznamky nemozno urcit ci aj kazala verejene, a KC pozna katechetky, vychovavatelky, reholne sestry. tu ide potom skor iba o vysluhovanie sviatosti.

Noo, a uz sa previnila proti zidovskemu zakonu neverejneho posobenia zien, ktore je domenou muzov.

Ze by sme sa predsa snazili ten sovinizmus potlacit? Ale zase nie moc, aby sme nevypadali zzenstilo, ze?

Ales

Odoslaný - 26 január 2006 :  13:17:01  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov

Strana: z 3 Previous Topic: Exkluzivita církve Téma Next Topic: Vaderovo obvinenie KC z modlosluzobnictva  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06