Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Zeny farararky mimo KC
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Exkluzivita církve Téma Next Topic: Vaderovo obvinenie KC z modlosluzobnictva
Strana: z 3

Aniko

Stav: offline

Odoslaný - 26 január 2006 :  13:50:34  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

aniko, ale na zaklade tej poznamky nemozno urcit ci aj kazala verejene, a KC pozna katechetky, vychovavatelky, reholne sestry. tu ide potom skor iba o vysluhovanie sviatosti.

Ešte si ale over, či ide fakt o ženu - Priscillu /Akvila bol tuším muž/.
Viac-menej si myslím, že Cirkev nie je len oficiálna bohoslužba. Ak žena nemá učiť muža, tak by sa to malo diať všade, toť môj pohľad.
Sviatosti - to neviem, zdá sa mi, že aj RKC umožňuje výnimky /na základe čoho?/.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 26 január 2006 :  15:07:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
jedeno meno je muzske jedno zenske - ide o manzelsky par.

tu nejde len o vyucovanie. tu ide o vysluhovanie sviatosti. a podla jedneho vyhlasenia(papezskeho - tusim JPII) proste cirkev nemoze mat zeny presbyterky(nechcem pouzit slovo knazky, lebo to znamena cosi ine) - a vo sviatostiach by vonkoncom nemali byt vynimky..

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 26 január 2006 :  16:48:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Aniko, dakujem za odpovede.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

tothjuraj

Odoslaný - 30 január 2006 :  15:03:34  Zobraziť profil  Pridať tothjuraj do zoznamu priateľov
mato, anglikanska cirkev svati a oni si to nejako zdovodnili,ecav nema sviatost knazstva, farar, fararka nie je vysvatena osoba, len ustanovena do funcie. tak ako farar v rkc je funkcia, ale kazstvo (presbiteriat) to je uz sviatost.

Počet príspevkov: 151  ~  Člen od: 24 jún 2004  ~  Posledná návšteva: 25 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 30 január 2006 :  15:10:25  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Do akej funkcie je ustanovena? Zodpoveda to funkcii farar?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

tothjuraj

Odoslaný - 30 január 2006 :  15:36:16  Zobraziť profil  Pridať tothjuraj do zoznamu priateľov
ano, teda aspon predpokladam, ze ano, ak je tu niekto ecav nech ma opravi ak sa mylim.
len je tam ten rozdiel, ze v rkc moze byt farar len presbyter (vysvatena osoba) v ecav je farar ten, kto skoncil bohoslovecku fakultu - cize ma vzdelanie, nie je vsak vysvateny.
preto tam nie je taky problem je to len sluzba, kdezto v rkc je to svatenie.
horsie je to v anglikanskej cirkvy, tam tie zeny svatia - len to je zase na inu debatu.

Počet príspevkov: 151  ~  Člen od: 24 jún 2004  ~  Posledná návšteva: 25 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 30 január 2006 :  15:44:16  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Aha, uz rozumiem. Dakujem za vysvetlenie.

amerika1

Odoslaný - 31 január 2006 :  15:28:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ale tie anglikanske vysviacky su neplatne A to nielen zien ale aj muzov

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 31 január 2006 :  15:43:24  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
teba dat k tym co vybavuju ekumenicke rozhovory. hned by sa to urychlilo.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 31 január 2006 :  16:57:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
najskor si prestuduj vynos Leva XIII . o neplatnosti anglikanskych vysviacok a potom nieco vypot

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 31 január 2006 :  17:10:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

najskor si prestuduj vynos Leva XIII . o neplatnosti anglikanskych vysviacok a potom nieco vypot

TYakych vynosov ti naprodukujem na kvanta.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 31 január 2006 :  19:30:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ty nie si schopny vyprodukovat ani jeden seriozny dokument , ktory podoprie tvoje taraniny Pavelba sa aspon snazi a hrabe sa v dokumentoch , aby nieco vypotil Ale ty len trepes

Marcelllooo

Odoslaný - 31 január 2006 :  21:05:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Ty nie si schopny vyprodukovat ani jeden seriozny dokument , ktory podoprie tvoje taraniny Pavelba sa aspon snazi a hrabe sa v dokumentoch , aby nieco vypotil Ale ty len trepes

V jednom mas pravdu: taranina ostane taraninou, aj ked sa ju akokolvek snazis do sarlatu zaodiet...

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 31 január 2006 :  22:03:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Dobre GMK zistime , ci to je taranina Tak povedz dovod preco nie su uznane anglikanske vysviacky Dovodom nie je ze su mimi KC , lebo aj pravoslavne su mimo Ale pravoslavne su platne a anglikanske nie A teraz povedz ten dovod

amerika1

Odoslaný - 31 január 2006 :  22:15:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Preco si usiel ?

Ales

Odoslaný - 01 február 2006 :  07:03:25  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

myslel som to zartom: sa mi zda ze by si urobil kratky proces a moc by si sa s nekatolikmi nehandrkoval.

Marcelllooo

Odoslaný - 01 február 2006 :  11:30:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Dobre GMK zistime , ci to je taranina Tak povedz dovod preco nie su uznane anglikanske vysviacky Dovodom nie je ze su mimi KC , lebo aj pravoslavne su mimo Ale pravoslavne su platne a anglikanske nie A teraz povedz ten dovod

Lebo nemaju, podla teba, apostolsku tradiciu.

quote:
Pôvodne poslal amerika1

Preco si usiel ?

Lebo som siel spat.

Ales

Odoslaný - 01 február 2006 :  11:40:57  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
amerika zabudol ze male deti maju vecierku o desiatej.

amerika1

Odoslaný - 01 február 2006 :  19:56:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Aku apostolsku tradiciu , Nestrielaj nezmysly a dodaj ten argument , co si sa chvastal kolko ty takych dokazes dodat

amerika1

Odoslaný - 01 február 2006 :  19:58:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

quote:
Pôvodne poslal amerika1

myslel som to zartom: sa mi zda ze by si urobil kratky proces a moc by si sa s nekatolikmi nehandrkoval.

Magisterium v tejto veci povedalo konecnoplatne rozhodnutie Definitivne a naveky Niet sa o com handrkovat

Ales

Odoslaný - 02 február 2006 :  07:31:43  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
viem a podporujem tvoj nazor.

Marcelllooo

Odoslaný - 02 február 2006 :  07:51:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Aku apostolsku tradiciu , Nestrielaj nezmysly a dodaj ten argument , co si sa chvastal kolko ty takych dokazes dodat

Ze nie su nasledonikmi apostolov, ze nevedie k nim neprerusena retaz ako v pripade RKC a GKC.

Alebo mi tvrdis, ze toto je nezmysel? Dobre vediet.

Katolik-tradicionista...

amerika1

Odoslaný - 02 február 2006 :  09:39:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Poprve strielas Nie GKC ale pravoslavnej Ale preco sa u anglikanov ta apostolska postupnost prerusila Pozri pravoslavni sa pred 1 000 rokmi oddelili od KC ale nestratili apostolsku postupnost a platne vysluhovanu Eucharistiu Rovnako ju mohli mat aj anglikani a dlho sa v KC skumalo , ci anglikani maju Eucaristiu sice oddelene , ale platne vysluhovanu Rovnako , ci maju posvatne knazstvo Historicke vyskumy , ktore trvali velmi dlho dokazali , ze nie .

Protestant - evanjelik...

Aniko

Odoslaný - 02 február 2006 :  14:46:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

... a dlho sa v KC skumalo , ci anglikani maju Eucaristiu sice oddelene , ale platne vysluhovanu Rovnako , ci maju posvatne knazstvo Historicke vyskumy , ktore trvali velmi dlho dokazali , ze nie .

Posvätnosť kňazstva sa zisťuje výskumom? Ja že prítomnosťou Ducha Svätého...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 02 február 2006 :  15:51:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Na Ducha Svateho sa moze odvolat hocikto . Napriklad vsetci protestanti , ktori kazdi vidi v Biblii nieco ine , ale kazdi nieco ine uci , ale vsetci ste vedeni Duchom Svatym ?

Strana: z 3 Previous Topic: Exkluzivita církve Téma Next Topic: Vaderovo obvinenie KC z modlosluzobnictva  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06