|
Odoslaný - 26 január 2006 : 13:50:34
|
quote: Pôvodne poslal alesko
aniko, ale na zaklade tej poznamky nemozno urcit ci aj kazala verejene, a KC pozna katechetky, vychovavatelky, reholne sestry. tu ide potom skor iba o vysluhovanie sviatosti.
Ešte si ale over, či ide fakt o ženu - Priscillu /Akvila bol tuším muž/. Viac-menej si myslím, že Cirkev nie je len oficiálna bohoslužba. Ak žena nemá učiť muža, tak by sa to malo diať všade, toť môj pohľad. Sviatosti - to neviem, zdá sa mi, že aj RKC umožňuje výnimky /na základe čoho?/. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2006 : 15:07:32
|
jedeno meno je muzske jedno zenske - ide o manzelsky par.
tu nejde len o vyucovanie. tu ide o vysluhovanie sviatosti. a podla jedneho vyhlasenia(papezskeho - tusim JPII) proste cirkev nemoze mat zeny presbyterky(nechcem pouzit slovo knazky, lebo to znamena cosi ine) - a vo sviatostiach by vonkoncom nemali byt vynimky.. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2006 : 16:48:44
|
Aniko, dakujem za odpovede. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2006 : 15:03:34
|
mato, anglikanska cirkev svati a oni si to nejako zdovodnili,ecav nema sviatost knazstva, farar, fararka nie je vysvatena osoba, len ustanovena do funcie. tak ako farar v rkc je funkcia, ale kazstvo (presbiteriat) to je uz sviatost. |
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2006 : 15:10:25
|
Do akej funkcie je ustanovena? Zodpoveda to funkcii farar? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2006 : 15:36:16
|
ano, teda aspon predpokladam, ze ano, ak je tu niekto ecav nech ma opravi ak sa mylim. len je tam ten rozdiel, ze v rkc moze byt farar len presbyter (vysvatena osoba) v ecav je farar ten, kto skoncil bohoslovecku fakultu - cize ma vzdelanie, nie je vsak vysvateny. preto tam nie je taky problem je to len sluzba, kdezto v rkc je to svatenie. horsie je to v anglikanskej cirkvy, tam tie zeny svatia - len to je zase na inu debatu. |
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2006 : 15:44:16
|
Aha, uz rozumiem. Dakujem za vysvetlenie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2006 : 15:28:48
|
Ale tie anglikanske vysviacky su neplatne A to nielen zien ale aj muzov |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2006 : 15:43:24
|
teba dat k tym co vybavuju ekumenicke rozhovory. hned by sa to urychlilo. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2006 : 16:57:06
|
najskor si prestuduj vynos Leva XIII . o neplatnosti anglikanskych vysviacok a potom nieco vypot |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2006 : 17:10:35
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
najskor si prestuduj vynos Leva XIII . o neplatnosti anglikanskych vysviacok a potom nieco vypot
TYakych vynosov ti naprodukujem na kvanta. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2006 : 19:30:51
|
Ty nie si schopny vyprodukovat ani jeden seriozny dokument , ktory podoprie tvoje taraniny Pavelba sa aspon snazi a hrabe sa v dokumentoch , aby nieco vypotil Ale ty len trepes |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2006 : 21:05:01
|
Ty nie si schopny vyprodukovat ani jeden seriozny dokument , ktory podoprie tvoje taraniny Pavelba sa aspon snazi a hrabe sa v dokumentoch , aby nieco vypotil Ale ty len trepes
V jednom mas pravdu: taranina ostane taraninou, aj ked sa ju akokolvek snazis do sarlatu zaodiet... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2006 : 22:03:59
|
Dobre GMK zistime , ci to je taranina Tak povedz dovod preco nie su uznane anglikanske vysviacky Dovodom nie je ze su mimi KC , lebo aj pravoslavne su mimo Ale pravoslavne su platne a anglikanske nie A teraz povedz ten dovod |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2006 : 22:15:27
|
Preco si usiel ? |
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2006 : 07:03:25
|
najskor si prestuduj vynos Leva XIII . o neplatnosti anglikanskych vysviacok a potom nieco vypot
myslel som to zartom: sa mi zda ze by si urobil kratky proces a moc by si sa s nekatolikmi nehandrkoval. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2006 : 11:30:41
|
Dobre GMK zistime , ci to je taranina Tak povedz dovod preco nie su uznane anglikanske vysviacky Dovodom nie je ze su mimi KC , lebo aj pravoslavne su mimo Ale pravoslavne su platne a anglikanske nie A teraz povedz ten dovod
Lebo nemaju, podla teba, apostolsku tradiciu.
Preco si usiel ?
Lebo som siel spat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2006 : 11:40:57
|
amerika zabudol ze male deti maju vecierku o desiatej. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2006 : 19:56:35
|
Aku apostolsku tradiciu , Nestrielaj nezmysly a dodaj ten argument , co si sa chvastal kolko ty takych dokazes dodat |
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2006 : 19:58:12
|
quote: Pôvodne poslal alesko
myslel som to zartom: sa mi zda ze by si urobil kratky proces a moc by si sa s nekatolikmi nehandrkoval.
Magisterium v tejto veci povedalo konecnoplatne rozhodnutie Definitivne a naveky Niet sa o com handrkovat |
|
|
|
Odoslaný - 02 február 2006 : 07:31:43
|
viem a podporujem tvoj nazor. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 február 2006 : 07:51:50
|
Aku apostolsku tradiciu , Nestrielaj nezmysly a dodaj ten argument , co si sa chvastal kolko ty takych dokazes dodat
Ze nie su nasledonikmi apostolov, ze nevedie k nim neprerusena retaz ako v pripade RKC a GKC.
Alebo mi tvrdis, ze toto je nezmysel? Dobre vediet.
Katolik-tradicionista... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 február 2006 : 09:39:48
|
Poprve strielas Nie GKC ale pravoslavnej Ale preco sa u anglikanov ta apostolska postupnost prerusila Pozri pravoslavni sa pred 1 000 rokmi oddelili od KC ale nestratili apostolsku postupnost a platne vysluhovanu Eucharistiu Rovnako ju mohli mat aj anglikani a dlho sa v KC skumalo , ci anglikani maju Eucaristiu sice oddelene , ale platne vysluhovanu Rovnako , ci maju posvatne knazstvo Historicke vyskumy , ktore trvali velmi dlho dokazali , ze nie .
Protestant - evanjelik... |
|
|
|
Odoslaný - 02 február 2006 : 14:46:35
|
... a dlho sa v KC skumalo , ci anglikani maju Eucaristiu sice oddelene , ale platne vysluhovanu Rovnako , ci maju posvatne knazstvo Historicke vyskumy , ktore trvali velmi dlho dokazali , ze nie .
Posvätnosť kňazstva sa zisťuje výskumom? Ja že prítomnosťou Ducha Svätého... |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 február 2006 : 15:51:00
|
Na Ducha Svateho sa moze odvolat hocikto . Napriklad vsetci protestanti , ktori kazdi vidi v Biblii nieco ine , ale kazdi nieco ine uci , ale vsetci ste vedeni Duchom Svatym ? |
|
|