Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Znovuzrodení kresťania
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kauza Boh - osobny ci neosobny? Téma Next Topic: Dokaze si cirkev priznat chybu?
Strana: z 12

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 12 december 2005 :  16:55:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Viera je Bohom prikázana, a treba veriť všeobecne (t.j. všetko, čo Boh zjavuje), živo, stálo a pevne.
Este raz: Co je zle na tom, opustit vztah, ktory mi nevyhovuje?

Je. Ale nie je to vina Cirkvi - lebo tá je svätá. Ale je to 100% chyba konkrétneho človeka, ktorý zlyhal (môže to byť kňaz, katechéta, iný veriaci, čo odradil alebo nevedel vysvetliť alebo zle vysvetlil náuku Cirkvi)
Hej, to nie je chory Maly Marcelko, jeho telo je predsa chram DS, to je chora iba jeho prava oblicka, zapalene hrdlo, porezany ukazoak na pravej ruke.

Cirkev je božsko-ľudská ustanovizeň a teda: čo je Božie v Cirkvi je dokonalé a dobré a to ľudské môže zlahať (a žiaľ často sa stáva, že aj zlyháva - ale treba hľadať konkrétneho človeka, čo urobil chybu...)
A ta bozska zlozka je preco teda tak vytrvalo ignorantska?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 12 december 2005 :  16:56:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:

ZODPOVEDNOSŤ

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 12 december 2005 :  16:58:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

quote:

ZODPOVEDNOSŤ

Aka zodpovednost?

Chodim s dievcatom, ale nerozumieme si, ona ma miluje ale ja ju nie. Ona chce byt so mnou ale ja radsej idem na ryby.
Co mam robit? Ukoncit vztah, lebo mi nevyhovuje alebo akoze s nou chodit a predlzovat svoje (aj jej) utrpenie?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 12 december 2005 :  16:59:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Podla tvojej logiky bol teda aj Jezis Kristus neschopny vysvetlit spravne nauku , ked po slovach o tele a Krvi ho niektori opustili a viac s nim nechodili . Tu by si kde videl chybu ?
Asi Kristus zlyhal , nie ?

Ano. Lebo nevolil marketing pred priamostou.

veritas

Odoslaný - 12 december 2005 :  17:07:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal veritas

quote:

ZODPOVEDNOSŤ

Aka zodpovednost?

Chodim s dievcatom, ale nerozumieme si, ona ma miluje ale ja ju nie. Ona chce byt so mnou ale ja radsej idem na ryby.
Co mam robit? Ukoncit vztah, lebo mi nevyhovuje alebo akoze s nou chodit a predlzovat svoje (aj jej) utrpenie?

No a je to tu...
Zodpovednosť ohľadom viery je úplne odlyšná od chodenia s niekým.
Vzťah "chodenie s niekým" je úúúplne iný ako vzťah manželský.
Kým chodenie je iba hľadanie spoločného vzťahu, manželstvo už je aj o plnej zodpovednosti.

Vzťah s Bohom je ale viac, ako chodenie, ale aj ako manželstvo. Vzťah s Bohom dôležitý a je treba, aby bol aj zodppvedný - teda nie ľahkovážny. Ľahkovážny vzťah s Bohom je vlažná viera.

Viera sa naplno prejavuje v spoločenstve. A spoločenstvo, ktoré založil Krisus je Cirkev. Kto ochádzua od Cirkvi, odchádza zo spoločenstva s Bohom, kazí vťah a teda: nemá zodpovednosť.

So zodpovednosťou idú ruka v ruke pôžitky (práva) ale aj povinnosti.

Viac zajtra.

Tešilo ma! :)

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Odijan

Odoslaný - 12 december 2005 :  18:01:04  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
veritas,mám podobné skúsenosti s tými znovuzrodeními kresťanmi,ktorí však odišli z Cirkvi,tiež mi niekedy nervy pretečú,bo väčšinou čo od nich počujem sú hanenia a nadávky a samá kritika na nAšu milovanú katolícku Cirkev.Ale vzhľadom na to,že nie som ešte dostatočne vzdelaný čo sa týka oblasti náuky RKC(nuž ale snažím sa),tak sa radšej s nimi do polemiky nepúšťam.Raz som sa tento víkend s jedným dostal tak do ,,potýčky",že skoro som prIšiel o pokoj..a prečo?Hovoril mi že on je KRESŤAN narozdiel odo mňa,ja iba katolík,kresťan nie...a ešte sa aj hrdil tým,že on má dary Ducha svätého a mne povedal?že ja nemám,že žiadny z katolíkov nemá Ducha svätého,nazval dokonca nAšu katolícku Cirkev vraždiacou mafiou.Nuž ja som mu však takéto urážky nevracal,neviedlo by to i tak k ničomu,no snAzil som sa brániť našu Cirkev,ale on si stále svoje mumlal...ešte i dnes mám z toho ,,šok".

Johnny:-)

Počet príspevkov: 245  ~  Člen od: 11 december 2005  ~  Posledná návšteva: 03 marec 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 12 december 2005 :  18:11:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
No a je to tu...
Co tu je?

Zodpovednosť ohľadom viery je úplne odlyšná od chodenia s niekým.
Mozno je a mozno nie je. K tomu sa dostaneme. Povodna otazka znela: Co je zle na tom, opustit vztah, ktory mi nevyhovuje?

Vzťah "chodenie s niekým" je úúúplne iný ako vzťah manželský.
To zrejme ano.

Kým chodenie je iba hľadanie spoločného vzťahu, manželstvo už je aj o plnej zodpovednosti.
Ale kdeze. Chodenie je spolocny vztah, v ktorom sa vsak vzajomna zavaznost nevyzaduje, naopak, vyzaduje sa ista miera volnosti prave preto, aby si, v pripade 'nekompatibility' (teda ak ti vztah nevyhovuje) z neho mohol vycuvat.

Preco vsak uz vztah manzelsky takymto nie je? Jedinou pricinou je, ked je partner neverny. Vtedy ho ten druhy moze prepustit. V istom vyzname to mozme chapat aj tak, ze tvoj partner uz nie je verny - teda k tebe nepocituje lasku ani zavazok.

Vzťah s Bohom je ale viac, ako chodenie, ale aj ako manželstvo.
Preco? Preco ma chce zaviazat? A ked ma teda chce zaviazat, kde a kedy ma priestor 'chodenie', aby som sa rozhodol?

Vzťah s Bohom dôležitý a je treba, aby bol aj zodppvedný - teda nie ľahkovážny. Ľahkovážny vzťah s Bohom je vlažná viera.
To vsak plati pre kazdy vztah, na ktorom nam zalezi.

Viera sa naplno prejavuje v spoločenstve. A spoločenstvo, ktoré založil Krisus je Cirkev. Kto ochádzua od Cirkvi, odchádza zo spoločenstva s Bohom, kazí vťah a teda: nemá zodpovednosť.
A - takze na homonymach je zalozena RKC.

Viac zajtra.
Uvidime, co prinesie den zajtrajsi.

Tešilo ma!
Aj mna.

Odijan

Odoslaný - 12 december 2005 :  18:25:08  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
GMK,rád cituješ všakže?

Počet príspevkov: 245  ~  Člen od: 11 december 2005  ~  Posledná návšteva: 03 marec 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 12 december 2005 :  18:36:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Odijan

GMK,rád cituješ všakže?

Ano, nech sa vie, na co reagujem.

Odijan

Odoslaný - 12 december 2005 :  19:18:28  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
Nuž,pokračujem teda o tých znovuzrodených kresťanov ktorí odišli z Cirkvi.....myslím si,že existuje tu šanca ako sa im brániť a nepodľahnúť im,ich pohľadu na Cirkev a podobne,sú to:
1.Dostatočné poznanie náuky RKC v súlade s Písmom
2.Porovnávanie KKC s Písmom
3.Poznanie sviatostí a ich prežívanie
4.A kto je pod mocou Ducha svätého,v Jeho milosti,tak je dosť isté,že sa bude snažiť vyhnúť škriepkam a vážnym hádkami s kresťanmi iných denominácií,pripádne žiadnych(ano,tí znovuzrodeni kresťania čo neustále kritizujú,o ktorých som písal)) a usilovAť sa skôr o jednotu a hľadanie spoločného,aj keď,neviem,či s tými sa to dá....

pavelba

Odoslaný - 12 december 2005 :  20:51:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Ján 3:3  A Ježiš odpovedal a riekol mu: Ameň, ameň ti hovorím. Ak sa niekto nenarodí znova, nemôže vidieť kráľovstvo Božie.
4 A Nikodém mu povedal: Ako sa môže narodiť človek, keď je starý? Či azda môže po druhé vojsť do života svojej matky a narodiť sa?
5 Ježiš mu odpovedal: Ameň, ameň ti hovorím, že ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do kráľovstva Božieho.
6 Čo sa narodilo z tela, je telo, a čo sa narodilo z Ducha, je Duch.
7 Nediv sa, že som ti povedal: Musíte sa narodiť znova.

Ako si sa narodil znova? Mato, Veritas, Odijan, Amerika, GMK, Janka ...?
Ako ste sa znova narodili z vody a Ducha? Kedy ste sa narodili znova z vody a Ducha?

Sú to dosť jasné a jednoduché otázky?

Lebo Vaša odpoveď bude odpoveďou Ježišovi na Jeho princíp narodenia sa znova. Takže? Aká je Vaša odpoveď?

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Odijan

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:07:07  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
PavelBA,mám taký pocit,že túto otázku si nám dal,a hlavne mne osobne,aby si ma zneistil,neviem čo ti mám na to odpovedať...čo môžem očakávať?Očakávam že si ako ,,vlk v koži baránka" a čakáš na to,kedy sa zakopnem hádam o nejakú chybičku pri odpovedi,a to mám iba 17 rokov,nechcem prosím aby si ma takto ,,stresoval",ty si na tomto fóre možno ostrielanejší a starší,a ja ti nedokážem oponovať,pretože nie som vzdelaný ako ty.

janka

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:08:20  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
myslim, ze Pan Jezis sa nas nebude pytat, kedy ste sa znovu narodili z vody a z Ducha ale:Mt 25,34-46
pretoze je vela povolanych, ale malo vyvolenych

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:10:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Odijan

PavelBA,mám taký pocit,že túto otázku si nám dal,a hlavne mne osobne,aby si ma zneistil,neviem čo ti mám na to odpovedať...čo môžem očakávať?Očakávam že si ako ,,vlk v koži baránka" a čakáš na to,kedy sa zakopnem hádam o nejakú chybičku pri odpovedi,a to mám iba 17 rokov,nechcem prosím aby si ma takto ,,stresoval",ty si na tomto fóre možno ostrielanejší a starší,a ja ti nedokážem oponovať,pretože nie som vzdelaný ako ty.

Si mlady ale presne si vystihol taktiku PavlaBa na tomto fore.. ako taky pokusitel nerobi nic ine iba zasieva pochybnosti a rozbroje na tomto fore... a robi to celkom takticky... ked na nieco nevie odpovedat alebo mu to nesedi do kariet nereaguje na to a zasa hodi semiacko nejakeho rozopru niekam inam... ma celkom sikovnu taktiku a strategiu... staci sledovat jeho prispevky...

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Odijan

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:17:33  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
Ešte predtým než som sa zaregistroval,som tri týždne čítal na tomto fóre viacero príspevkov,a konkrétne PavlelBA-ove ma zaujali,ozaj,fakt mi on pripadá ako ,,vlk v koži baránka" ktorý len čaká kedy sa tu niekto zakopne a napíše niečo ,,chybné".

pavelba

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:18:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Teba som sa Pato zabudol opýtať, sorry... opakujem:

cit: Ako si sa narodil znova? Mato, Veritas, Odijan, Amerika, GMK, Janka ...?
Ako ste sa znov
a narodili z vody a Ducha? Kedy ste sa narodili znova z vody a Ducha?

Sú to dosť jasné a jednoduché otázky?

Lebo Vaša odpoveď bude odpoveďou Ježišovi na Jeho princíp narodenia sa znova. Takže? Aká je Vaša odpoveď?

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:19:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Odijan

Ešte predtým než som sa zaregistroval,som tri týždne čítal na tomto fóre viacero príspevkov,a konkrétne PavlelBA-ove ma zaujali,ozaj,fakt mi on pripadá ako ,,vlk v koži baránka" ktorý len čaká kedy sa tu niekto zakopne a napíše niečo ,,chybné".

A ako ti pripada prudky a hladky GMK?

pavelba

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:23:02  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Čo chýba Ti, že na Teba nikto nereaguje? To mal byť vtip...... sorry : Muahhahahahaha/ i mňa zaujíma odpoveď Odina... na Tvoju otázku...

<°)))))><(

pavelba

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:24:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
A zabudol si GMK odpovedať na moju otázku ohľadom znovuzrodenia...

<°)))))><(

Marcelllooo

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:24:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Čo chýba Ti, že na Teba nikto nereaguje?
Myslis, ze nie?

To mal byť vtip...... sorry : Muahhahahahaha
A zase rype!

i mňa zaujíma odpoveď Odina... na Tvoju otázku...
Co znamena Odijan?

Marcelllooo

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:25:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

A zabudol si GMK odpovedať na moju otázku ohľadom znovuzrodenia...

Nezabudol, odignoroval som ju.

Preco by si sa mal stariet co je medzi mnou a Bohom?

Mimochodom, mam novu stranku o sebe: gmk.rovniankova14.sk

pavelba

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:26:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
A to sa pýtaš mňa?

<°)))))><(

Odijan

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:26:39  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
nuž,GMK,čo mám na teba povedať,tvoje príspevky mi až tak nebijú do očí ako Pavelba-ove,spokojný?Neviem prečo to tak je,hádam aj preto,lebo sa mi zdá,že ty máš zmysel pre humor ale čo má pavelba..žeby zmysel pre písanie zavádzajúcich ,,vlčieho baránka" článkov?

Marcelllooo

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:26:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

A to sa pýtaš mňa?

Kto alebo co sa pyta teba na koho alebo na co?

pavelba

Odoslaný - 12 december 2005 :  21:28:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: Preco by si sa mal stariet co je medzi mnou a Bohom?

Lebo je to téma o znovuzrodení, lebo si sa zapojil a lebo (mám taký dojem) túto otázku pokladáš za menej podstatnú, či bezpredmetnú ako katolíci...

<°)))))><(

Strana: z 12 Previous Topic: Kauza Boh - osobny ci neosobny? Téma Next Topic: Dokaze si cirkev priznat chybu?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06