Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Web: Pius XII. a druhá svetová vojna
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Americania dokazali existenciu Boha Téma Next Topic: Prikazanie Cti... ak clovek nechce uz zit na zemi  

Morphee

Stav: offline

Odoslaný - 04 december 2005 :  22:21:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Toto je zatiaľ len pracovná verzia. Zháňam predovšetkým dobové dokumenty, pomoc s prekladom anglických a talianskych článkov alebo informácie patriace k "čiernej legende".

http://vatikan.druhasvetova.net

Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora 

Aniko

Odoslaný - 05 december 2005 :  16:14:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Morphee, mrkla som na tvoje diskusné forum a máš tam tému: čo sa stalo s peniazmi Židov. To síce neviem, ale poznám, pre mňa pozoruhodný, príbeh z vojny, ktorý mi rozprávala milovaná tetuška /ešte žije/. Keď vypuklo povstanie, ako zamestnankyňa vtedajšej banky v Kremnici, musela /spolu s kolegyňou/ preniesť celý obnos banky cez hory do B.Bystrice. No keď došli, bystrická banka bola už zavrená a s nikým sa nemohli spojiť. Tak si sadli na Dolnú ulicu a začali okolo utekajúcim ľuďom rozdávať tie peniaze. Len tak.., nemali s nimi čo robiť...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 05 december 2005 :  17:23:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

Morphee, mrkla som na tvoje diskusné forum a máš tam tému: čo sa stalo s peniazmi Židov. To síce neviem, ale poznám, pre mňa pozoruhodný, príbeh z vojny, ktorý mi rozprávala milovaná tetuška /ešte žije/. Keď vypuklo povstanie, ako zamestnankyňa vtedajšej banky v Kremnici, musela /spolu s kolegyňou/ preniesť celý obnos banky cez hory do B.Bystrice. No keď došli, bystrická banka bola už zavrená a s nikým sa nemohli spojiť. Tak si sadli na Dolnú ulicu a začali okolo utekajúcim ľuďom rozdávať tie peniaze. Len tak.., nemali s nimi čo robiť...

Inymi slovami: SPRENEVERA.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 06 december 2005 :  10:32:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Kde niet zákona, tam niet ani odsúdenia....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 december 2005 :  11:46:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

Kde niet zákona, tam niet ani odsúdenia....

Zakona by aj bola, lez nie moci ho vymoct pri neochote ho dodrziavat. Toz podstatny rozdiel.

Sprenevera ostava.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 06 december 2005 :  11:56:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Zakona by aj bola, lez nie moci ho vymoct pri neochote ho dodrziavat. Toz podstatny rozdiel.Sprenevera ostava.
No moc nerozumiem. Vo vojne sa mi vidí, že je dosť vecí inak. Ani zabitie nie je postihnutelné /teraz nemyslím na cielené masakre/.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 december 2005 :  13:02:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

Zakona by aj bola, lez nie moci ho vymoct pri neochote ho dodrziavat. Toz podstatny rozdiel.Sprenevera ostava.
No moc nerozumiem. Vo vojne sa mi vidí, že je dosť vecí inak. Ani zabitie nie je postihnutelné /teraz nemyslím na cielené masakre/.

Co by nebolo postihnutelne? Vrazda je stale vrazdou.

Len je niektore zabijanie nielen povolene, ale priam vyzadovane.

veritas

Odoslaný - 09 december 2005 :  14:29:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Pre Morphee:
http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20051209026

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 09 december 2005 :  18:35:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Dík za komentár k téme. Dúfam, že sa mi niekedy podarí dostať sa k podrobnejším údajom.

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 18 február 2006 :  01:31:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Nenachádza sa tu náhodou niekto (kto čítal nejaký jeho životopis napr.), kto by mi vedel potvrdiť informáciu o tom, že Pius XII. obdržal ocenenie Spravodlivý medzi národmi? Našla som to tu.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Spravodliv%C3%AD_medzi_n%C3%A1rodmi?SID=9f7299cb070a1524b04067f76394789a
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_who_assisted_Jews_during_the_Holocaust?SID=9f7299cb070a1524b04067f76394789a

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 18 február 2006 :  09:41:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
tie odkazy su podla mna nedoveryhodne napriklad toto je uplna hlupost

Papež Ján Pavol II. ho prehlásil za blahoslaveného.

Nikdy sa tak nestalo . Pacceliho postoj k zachrane Zidov ocenila Golda Mayerova , ale Spravodlivy medzi narodmi asi nedostal Nikde som necital , ze opak je pravdou , co by urcite osobnosti urcite uviedli

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 18 február 2006 :  15:52:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

tie odkazy su podla mna nedoveryhodne napriklad toto je uplna hlupost

Papež Ján Pavol II. ho prehlásil za blahoslaveného.

Nikdy sa tak nestalo . Pacceliho postoj k zachrane Zidov ocenila Golda Mayerova , ale Spravodlivy medzi narodmi asi nedostal Nikde som necital , ze opak je pravdou , co by urcite osobnosti urcite uviedli

Ani mne sa to nevidí, preto sa pýtam. Na anglickej verzii wikipédie je uvedený len v zozname ľudí, ktorí Židom pomáhali. Nie je to však zoznam ľudí ocenených touto cenou.

Zrejme si to zrejme teda autor slovenskej verzie zle vysvetlil.

amerika1

Odoslaný - 20 február 2006 :  10:08:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
urcite nedostal

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 19 marec 2006 :  16:01:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Nedostal. Hľa:
http://kantina.druhasvetova.net/viewtopic.php?pid=12885#p12885

Previous Topic: Americania dokazali existenciu Boha Téma Next Topic: Prikazanie Cti... ak clovek nechce uz zit na zemi  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06