|
Odoslaný - 04 december 2005 : 22:21:49
|
Toto je zatiaľ len pracovná verzia. Zháňam predovšetkým dobové dokumenty, pomoc s prekladom anglických a talianskych článkov alebo informácie patriace k "čiernej legende".
http://vatikan.druhasvetova.net
|
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 05 december 2005 : 16:14:43
|
Morphee, mrkla som na tvoje diskusné forum a máš tam tému: čo sa stalo s peniazmi Židov. To síce neviem, ale poznám, pre mňa pozoruhodný, príbeh z vojny, ktorý mi rozprávala milovaná tetuška /ešte žije/. Keď vypuklo povstanie, ako zamestnankyňa vtedajšej banky v Kremnici, musela /spolu s kolegyňou/ preniesť celý obnos banky cez hory do B.Bystrice. No keď došli, bystrická banka bola už zavrená a s nikým sa nemohli spojiť. Tak si sadli na Dolnú ulicu a začali okolo utekajúcim ľuďom rozdávať tie peniaze. Len tak.., nemali s nimi čo robiť... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 december 2005 : 17:23:09
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
Morphee, mrkla som na tvoje diskusné forum a máš tam tému: čo sa stalo s peniazmi Židov. To síce neviem, ale poznám, pre mňa pozoruhodný, príbeh z vojny, ktorý mi rozprávala milovaná tetuška /ešte žije/. Keď vypuklo povstanie, ako zamestnankyňa vtedajšej banky v Kremnici, musela /spolu s kolegyňou/ preniesť celý obnos banky cez hory do B.Bystrice. No keď došli, bystrická banka bola už zavrená a s nikým sa nemohli spojiť. Tak si sadli na Dolnú ulicu a začali okolo utekajúcim ľuďom rozdávať tie peniaze. Len tak.., nemali s nimi čo robiť...
Inymi slovami: SPRENEVERA. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 december 2005 : 10:32:27
|
Inymi slovami: SPRENEVERA. Kde niet zákona, tam niet ani odsúdenia.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 december 2005 : 11:46:19
|
Inymi slovami: SPRENEVERA. Kde niet zákona, tam niet ani odsúdenia....
Zakona by aj bola, lez nie moci ho vymoct pri neochote ho dodrziavat. Toz podstatny rozdiel.
Sprenevera ostava. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 december 2005 : 11:56:13
|
Zakona by aj bola, lez nie moci ho vymoct pri neochote ho dodrziavat. Toz podstatny rozdiel.Sprenevera ostava. No moc nerozumiem. Vo vojne sa mi vidí, že je dosť vecí inak. Ani zabitie nie je postihnutelné /teraz nemyslím na cielené masakre/. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 december 2005 : 13:02:50
|
Zakona by aj bola, lez nie moci ho vymoct pri neochote ho dodrziavat. Toz podstatny rozdiel.Sprenevera ostava. No moc nerozumiem. Vo vojne sa mi vidí, že je dosť vecí inak. Ani zabitie nie je postihnutelné /teraz nemyslím na cielené masakre/.
Co by nebolo postihnutelne? Vrazda je stale vrazdou.
Len je niektore zabijanie nielen povolene, ale priam vyzadovane. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2005 : 14:29:27
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2005 : 18:35:29
|
Dík za komentár k téme. Dúfam, že sa mi niekedy podarí dostať sa k podrobnejším údajom. |
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2006 : 01:31:24
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2006 : 09:41:06
|
tie odkazy su podla mna nedoveryhodne napriklad toto je uplna hlupost
Papež Ján Pavol II. ho prehlásil za blahoslaveného.
Nikdy sa tak nestalo . Pacceliho postoj k zachrane Zidov ocenila Golda Mayerova , ale Spravodlivy medzi narodmi asi nedostal Nikde som necital , ze opak je pravdou , co by urcite osobnosti urcite uviedli
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2006 : 15:52:26
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
tie odkazy su podla mna nedoveryhodne napriklad toto je uplna hlupost
Papež Ján Pavol II. ho prehlásil za blahoslaveného.
Nikdy sa tak nestalo . Pacceliho postoj k zachrane Zidov ocenila Golda Mayerova , ale Spravodlivy medzi narodmi asi nedostal Nikde som necital , ze opak je pravdou , co by urcite osobnosti urcite uviedli
Ani mne sa to nevidí, preto sa pýtam. Na anglickej verzii wikipédie je uvedený len v zozname ľudí, ktorí Židom pomáhali. Nie je to však zoznam ľudí ocenených touto cenou.
Zrejme si to zrejme teda autor slovenskej verzie zle vysvetlil. |
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 10:08:06
|
urcite nedostal |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2006 : 16:01:17
|
|