Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
homosexualita |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 02:10:50
|
quote: Pôvodne poslal juja Je to už zrozumiteľnejšie?
Ako som uz povedal, nie je to podstatne pre tuto diskuiu. Ale ked uz to rozvijame, tak v tomto vysvetleni, ktore si podala ale hovoris o ochoreni vrodenom a ochoreni ziskanom, ktore obe vedu k nejakemu sekundarnemu prejavu. V oboch pripadoch ale povieme ze nasledkom ochorenia doslo k danemu prejavu. Preto stale nechapem spojeniu "Sexuálne deviácie sa totižto definovali ako poruchy pohlavného pudu, ktoré môžu byť príčinou, inokedy následkom choroby." Oba tieto prikaldy su nasledkom ci uz vrodenej, alebo |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 02:14:26
|
quote: Pôvodne poslal juja
To som rada, že sa pozriete do kníh, to som chcela dosiahnuť, však som dobrá!
To ste Ale ako ostrielany diskutujuci v tomto fore si uz bez KKC, CIC a dalsich ani nesadam ku klavesnici Takze motivovat ma ku citaniu knih je snaha chvalyhodna, ale v mojom pripade uz zbytocna Dobru noc... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 02:26:09
|
Isto, je to presne tak, ako ste povedali resp. napísali.To prvé, čo spomínate, je kňazstvo na prekážku manželstvu, nesmie uzavrieť ani občianske, dokonca ani nejaké fiktívne, teda, že by sa dohodol nejako s partnerkou, a nejako ju zaväzoval nejakým sľubom "medzi nami dvoma". A to druhé, je , keď ženatý muž chce byť vysvätený za kňaza a jeho partnerka žije, teda manželka, aby som bola dôsledná. Musel by byť vdovcom, vtedy sa môže rozhodnúť stať kňazom a po úspešnom štúdiu a skúškach, môže byť vysvätený. Častejšie sa však stretávame s tým, že mladý muž už je kňazom, náhle však sa udejú iné veci a chce sa oženiť. To nejde. Musí to oznámiť biskupovi, ten mu tak povediac pozastaví činnosť, čiže mu udelí dišpenzáciu, nepovolí mu ani spovedať, ani slúžiť omšu.Kňaz kňazom zostáva, nemôže však byť už činný v pastorácii. Ľudovo povedané ho "znefunkčnia". Iba vo výnimočných prípadoch, napr. umierajúcemu môže poslúžiť ako kňaz, ale neviem do akej miery a samozrejme, ak nie je iná možnosť ako dostať na miesto činu "riadneho" kňaza. Myslím, tak to je. Ale ja už fakt končím, dobre? |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 02:37:27
|
Ospravedlňujem sa! Je pravdou, že ja tu naozaj iba teraz prejavujem svoje názory. Tá Vaša predchádzajúca veta, že sa musíte pozrieť do kníh, ma pomýlila, ale tým som nechcela byť voči Vám nespôsobná, zle som prosto tú vetu pochopila. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 08:59:16
|
Dalej ma zaujala myslienka (ktoru tu uz ale podsuval GMK) a sice citova vazba homosexuala na svoj objekt. Budem sa musiet pozriet do literatury, ci sa nepopisuje aj citova vazba pri inych deviacich, alebo ide skutocne iba o hormonalnu zalezitost. Nooo, trvalo to sice vyse roka, ale dostavame sa k tomu.
Nevidim dovod, preco by nemala byt citova vazba. Aj v pripade vztahu muz-zena existuju tieto pripady: • protivsok je sexualnu objekt ale necitime k nemu citovu vazbu • protivsok je sexualny objekt a citime k nemu citovu vazbu • protivsok nie je sexualny objek a citime k nemu citovu vazbu • protivsok nie je sexualny objekt a necitime k nemu citovu vazbu.
Preco si myslime, ze pri homosexualite ide iba o sexualnu zalezitost? Podobne povedzme pri pedofilii, ci gerontofilii. Ostatne - oba posledne menovane su trosku odklonene pojmy: od sexuality k filii. Od sexualneho vztahu k naklonnosti. Ta vsak moze byt priatelska, ci inak nez sexualne podmienena. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 09:27:09
|
Príjemný dobrý deň! Už len kráto. S vysvetľovaním definícií je vždy problém. Musím zdôrazniť, že sexualita ako taká, nevedie priamo k nejakému ochoreniu. Čo spôsobuje problémy a to i pri spomínanej homosexualite, sú neprimerané výčitky, môžu viesť až k dlhodobému stresu, z ktorého môžu vzniknúť zdravotné problémy, ale tieto nevedú k ment. retardácii a pod. Aby som sa poďakovala Vám, za upozornenie na túto skutočnosť, nepovažujem to za vyrývanie, či niečo iné. Ale asi najlepšie urobím, keď sa ani ja nebudem trápiť vysvetľovaním definícií, nie je to také jednoduché a i ja sa v tom tak jednoznačne nemusím vyznať. Možno schodnejšou cestou bude, pozrieť si, ako WHO (Svetová zdravotná organizácia) definuje tento problém, tiež na základe čoho predefinovala h. na sex. orientáciu a kedy. Keď to zistím, dám vedieť. Toľko nazatiaľ. Želám všetkým príjemný deň! |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 13:31:50
|
quote: Pôvodne poslal juja S vysvetľovaním definícií je vždy problém. Musím zdôrazniť, že sexualita ako taká, nevedie priamo k nejakému ochoreniu.
Nechcem vyzerat ako rypak, ale zasa si dovolim nesuhlasit. Sexualita ako taka moze viest k celemu radu ochoreni, niektore su dokonca nevyliecitelne. Deviantna sexualita moze potom viest okrem uz spominaneho aj k ublizeniu na tele (ci uz vlastnom, alebo cudzom), psychickym traumam a pod. Psychicke problemy spojene s vycitkami su potom este dalsia kategoria. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2005 : 14:44:52
|
Pre mňa nevyzeráte ako rypák. Chyba môže byť aj vo mne, i vysvetľovať treba vedieť tak, aby to bolo možné pochopiť a asi to neviem. Je i to pravdou, že (teraz neviem či som tým nezačala práve ja!) pridali sme si ďalšie pojmy - sexualita a sex. konanie. Tu už naozaj treba niekoho, kto nám to pomôže všetko rozlíšiť. Pre istotu som sa pozrela do slovníka cudzích slov (žiaľ mám dosť staré vydanie, knihy sú dnes naozaj drahé, ale dúfam, že sa to veľmi nezmenilo) a tam stojí, že sexualita - pohlavné, erotické vzťahy medzi mužom a ženou (čo by sme sa hneď mohli spýtať: iba?, keď sme sa teda dozvedeli,že homosexualita bola z niečoho vyňatá, ale v roku vydania /1979/ to tak ešte nebolo), pohlavnosť, pohlavný pud, život, vzťah. Vyzerá to tak, že neviem dostatočne správne písomne vyjadriť o čo mi ide, hm - zrejmä vyjadrujem asi skôr vlastné názory a nie objektívne faktá, neviem. Ale pokúsim sa. To, že je človek pohlavný tvor, si myslím, priamo nevedie k chorobe. Teda, tým, že je človek pohlavným tvorom, nie je súčasne chorým. Hej? Ale samotné používanie vlasnej pohlavnosti, spôsob ako a pre aký cieľ, môže viesť i k ochoreniu, povedzme pohlavnými chorobami - asi to ste mali na mysli -ale nie len o ne ide. Ja mám teda ten dojem, samotné sexuálne konanie je to, čo vedie ku problémom akéhokoľvek druhu. A samozrejmä, čo sa týka deviácií, keď vychádzame z dedičnosti alebo z podmienenosti napr. úrazom atď.atď., čo som tam hore kdesi uvádzala. Teda asi takto. Viem, už teraz, že to nebude stačiť, musíme si však počkať naozaj, či sa nás ujme nejaký odborník. Ptom by asi nešlo o diskusiu vo fóre, lebo títo ľudia sú veľmi vyťažení, možno by sa dala urobiť nejaká prednáška v Blumáku. Ale iba možno, nič nesľubujem!! Neberte ma teda za slovo, prosím. S pozdravom! |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 11:34:24
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Ano je to tak vysli nove nariadenia o zakaze primat homosexualov za kandidatov knazstva Aspon nejaka dobra sprava To bolo dufam len ironicke, lebo by som ta musel oznacit za paka neznasanliveho.
Ironicke to nebolo , takze mi zostal ten pako neznasanlivy Ale tebe GMK dam jeden darcek znasanlivosti
Evropská unie se možná pokusí odejmout Polsku jeho voličský status kvůli tomu, že nově zvolený president Lech Kaczynski jako varšavský primátor zakázal průvod na oslavu homosexuality (gay pride). Tento čin může být v rozporu s článkem 6 Smlouvy z Nice, podle něhož členské státy musejí chránit práva menšin. Podle článku 7 ta země, jež porušuje takto definovaná lidská práva, může být zbavena voličských práv. Řekl to Jonathan Todd, hlavní mluvčí EU. |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 22:06:39
|
Takze si zhrnme, na com sme sa zatial zhodli. Homosexualita teoreticky spada do skupiny deviacii v objekte sexualnej tuzby, ale z nejakeho dovodu (ktory sa pokusime najst) bola vynata a nepovazuje sa za deviaciu, ale iba za inu orientaciu. Sexualita ako taka je normalna, nenormalne moze byt az jej pozuivanie, ktore moze viest aj k zdravotnym problemom. Sexualne deviacie mozu byt vrodene, alebo mozu vzniknut ako nasledok ineho ochorenia. Zabudol som na nieco? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 05:21:03
|
Cit: Zabudol som na nieco?
Hej. Zabudol si zhrnúť, ak sme vôbec k nejakému záveru dospeli, odpoveďe na otázky:
Ako sa podľa Vás stavia k takému človeku Boh? Ako takého človeka vidí? Je táto úchylka prekážkou spásy, večného života s Bohom? |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 08:24:21
|
Ironicke to nebolo , takze mi zostal ten pako neznasanlivy Ale tebe GMK dam jeden darcek znasanlivosti Spravne ti zostalo. A za darcek dakujem.
Evropská unie se možná pokusí odejmout Polsku jeho voličský status kvůli tomu, že nově zvolený president Lech Kaczynski jako varšavský primátor zakázal průvod na oslavu homosexuality (gay pride). Tento čin může být v rozporu s článkem 6 Smlouvy z Nice, podle něhož členské státy musejí chránit práva menšin. Podle článku 7 ta země, jež porušuje takto definovaná lidská práva, může být zbavena voličských práv. Řekl to Jonathan Todd, hlavní mluvčí EU. Nooo, a toto je dalsi z megavybuchov turbokeketizmu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 08:27:39
|
Homosexualita teoreticky spada do skupiny deviacii v objekte sexualnej tuzby, ale z nejakeho dovodu (ktory sa pokusime najst) bola vynata a nepovazuje sa za deviaciu, ale iba za inu orientaciu. Aky je v tom rozdiel? Ak my slinne zlazy neprodukuju sliny ale nechutny hlien, nie je to porucha funkcnosti, ale len produkcia ineho sekretu?
Sexualita ako taka je normalna, nenormalne moze byt az jej pozuivanie, ktore moze viest aj k zdravotnym problemom. Zase nerozumiem - ak je nenormalne sexualne spravanie dosledkom sexuality, moze byt i samotna sexualita nenormalna.
Sexualne deviacie mozu byt vrodene, alebo mozu vzniknut ako nasledok ineho ochorenia. Zabudol som na nieco? Je to vsetko? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 08:32:52
|
Ako sa podľa Vás stavia k takému človeku Boh? PavelBA, naco to riesis? Co je teba do toho, ako sa k takemu cloveku stava Boh, to uz nechaj na nich ako si to vyriesia a vysporiadaju. Preco mas potrebu sa do toho stariet?
A preco si myslis, ze by malo byt nejako podstatne, co si o tom myslime my (ostatni a PavelBA)?
Ako takého človeka vidí? Ako som povedal, to nechajme na nich dvoch. Na Boha a dotycneho.
Je táto úchylka prekážkou spásy, večného života s Bohom? Nie. Preco by mala?
Poznamka: Odpovedz mi, PavelBA prosim, na prispevok GMKa zaslaný 01. Nov. 2005 o 08:59:16. Evntualne sa mozes vyjadrit aj k tomu mojmu vyjadreniu o tvojej neznasanlivosti a zneuzivaniu deti a tohto fenomenu na sirenie tvojich hypotez. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 09:06:09
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Cit: Zabudol som na nieco?
Hej. Zabudol si zhrnúť, ak sme vôbec k nejakému záveru dospeli, odpoveďe na otázky:
Ako sa podľa Vás stavia k takému človeku Boh? Ako takého človeka vidí? Je táto úchylka prekážkou spásy, večného života s Bohom?
Boh takeho cloveka miluje, dokonca za neho polozil zivot. dokonca je s ním neustále a neustále ho hľadá. na rozdiel od človeka ktorý dokáže takéhoto človeka odsúdiť. a či je to prekážku spásy - je zaujímave že sa to pýtaš zrovna ty. To ci bude spaseny, moze posudit len Boh, je na nas ludoch aby sme takemu cloveku pomohli, prinajlepsom aspon modlitbou, k spase.
|
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 09:27:35
|
Boh takeho cloveka miluje , ale nenavidi to co robi , jeho konanie
A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť. Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie. Rim 1 , 27
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 10:02:03
|
Boh takeho cloveka miluje , ale nenavidi to co robi , jeho konanie . Ako rychlo sa najdu hovorcovia nasho mileho Pana. Teraz vsak, ktory je ten oficialnty, autorizovany? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 19:55:30
|
To: GMK
Príspevok 01 Nov 2005 : 08:59:16
sa netýka priamo mňa, a nevidím dôvod, prečo by som s Tebou mal rozoberať Tvoj názor; a ohľadom toho do čoho sa stariem ... ďalej: Cit: k tomu mojmu vyjadreniu o tvojej neznasanlivosti a zneuzivaniu deti a tohto fenomenu na sirenie tvojich hypotez. PS a to kde nájdem?
Ale i keď to nikde nájdem, opäť v tomto prípade ide o Tvoj subjektívny pohľad. Myslel som, že toto už máme za sebou.....
No nič, i ja som omylný.
Pozri, iste si si všimol, že Ti vo väčšine prípadoch neodpovedám. Má to veľmi jednoduchú príčinu. Nielen, že nechcem rozoberať otázky, ktoré by sa zvrtli k privátnym osobám a vzťahom,(naša rodina) ale hlavne, diskusia s Tebou je niečo ako boj s veterným mlynom, ktorého vietor sa opiera o humanistický a sekulárny postoj, a až potom prichádza do úvahy Písmo a Božia pravda. Sorry, tento názor môžeš odsúdiť, okomentovať, ale takto to cítim. Urči si priority, jasne ich nielen deklaruj v jednom príspevku, ale nech sa odrážajú vo všetkých príspevkoch a potom môžeme diskutovať.
|
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 20:09:01
|
sa netýka priamo mňa, Len ma prosto zaujima tvoj nazor.
Cit: k tomu mojmu vyjadreniu o tvojej neznasanlivosti a zneuzivaniu deti a tohto fenomenu na sirenie tvojich hypotez. Opäť v tomto prípade ide o Tvoj subjektívny pohľad. Myslel som, že toto už máme za sebou... Nuz, ale bol si to ty, co sa ohanal znasilnenymi synmi v prispevku od isteho pavelba, zaslaný 28. Oct. 2005 o 14:38:12 a nasledne rozsirovanie a mohutnenie tejto ustrednej temy tym istym prispievatelom.
Pozri, iste si si všimol, že Ti vo väčšine prípadoch neodpovedám. Má to veľmi jednoduchú príčinu. Nielen, že nechcem rozoberať otázky, ktoré by sa zvrtli k privátnym osobám a vzťahom,(naša rodina) No a zas si ju sem zatiahol len ty sam! Ja som cely cas hovoril o spomenutom prispevku, v ktorom sa bohorovne vyjadrujes odsudzujuco nepochopiac komplexicitu problematiky a ktory ma dost vytocil.
hlavne, diskusia s Tebou je niečo ako boj s veterným mlynom, ktorého vietor sa opiera o humanistický a sekulárny postoj Boj s veternymi mlynmi tu zvadza moho ludi. Sekulanrny a humanisticky postoj je nieco, comu som iste privonal u Adama a kto sa v blate cvachce, cisty domov mozno nedojde. Tuto vinu si priznavam, ze sa co to z ich lepkaveho slizu mozno na mna prilepilo.
Sorry, tento názor môžeš odsúdiť, okomentovať, ale takto to cítim. Jeden z mala tvojich vyjadreni, ktore naozaj citis a ktore su mi aj na osoh a idu ti od srdca. Vdaka.
Urči si priority, jasne ich nielen deklaruj v jednom príspevku, ale nech sa odrážajú vo všetkých príspevkoch a potom môžeme diskutovať. Algida - Magnum - 7 hriesnosti - biela cokoladka, mandlova poleva s olovenymi gulockami, nugatovo vanilkova zmrzlina na drevenj palicke. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 21:50:50
|
Boh takeho cloveka miluje , ale nenavidi to co robi , jeho konanie . Ako rychlo sa najdu hovorcovia nasho mileho Pana. Teraz vsak, ktory je ten oficialnty, autorizovany?
Ten oficialny od sv . Pavla je pre GMK malo ? Nepostacuje ? |
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2005 : 12:59:36
|
Ten oficialny od sv . Pavla je pre GMK malo ? Nepostacuje ? Takze predsa Pavel (a nie ty)? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2005 : 11:40:48
|
Nie som hovorcom vlastnych nazorov , ale nazorov Cirkvi , takze tvoja poznamka je uplne mimo . Ty si ma obvinil , ze sa staviam do ulohy tlmocnika Pana A ked sa ti dokaze , ze si strelil capa , tak kluckujes ako had |
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2005 : 11:41:49
|
Ten oficialny od sv . Pavla je pre GMK malo ? Nepostacuje ? Takze predsa Pavel (a nie ty)?
GMK je pako netolerantny |
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2005 : 12:39:05
|
Nie som hovorcom vlastnych nazorov , ale nazorov Cirkvi , takze tvoja poznamka je uplne mimo. Iste neodmietnes uverejnit sem oskenovane poverenie predstavitelov Vatikanu, ci aspon nasho lokalneho arcibskupstva.
Ty si ma obvinil , ze sa staviam do ulohy tlmocnika Pana A ked sa ti dokaze , ze si strelil capa , tak kluckujes ako had Ja som ta z nicoho neobvinil, len pozorujem, ze ako ty, tak i PavelBA sa tlciete do prs, ze mate pravdu. Tak sa teda len pytam. A robim si z toho srandu.
Pôvodne poslal GMK Ten oficialny od sv . Pavla je pre GMK malo ? Nepostacuje ? Takze predsa Pavel (a nie ty)?
GMK je pako netolerantny
A robim si z toho srandu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2005 : 13:29:51
|
Podla GMK je Pravda relativna ? |
|
|
|
|
|
|