Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
homosexualita |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 06 november 2005 : 14:25:02
|
Podla GMK je Pravda relativna? Nemam rad ideologicke pojmy s kapitalkami. Boh je iny pripad - to je vlastne meno.
Kazdopadne - pravda je relativna, teda vztahuje sa na nositela.
Pravda vsak nie je stetka - neda sa upravovat podla lubovole. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 november 2005 : 11:02:01
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Boh takeho cloveka miluje , ale nenavidi to co robi , jeho konanie . Ako rychlo sa najdu hovorcovia nasho mileho Pana. Teraz vsak, ktory je ten oficialnty, autorizovany?
v biblii, sa mi zda ze v zalmoch je podobny vyrok - Boh cloveka miluje a nenavidi zlo, ktore robi. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 november 2005 : 11:31:20
|
Každý pohlavný styk mimo manželstva Boh zreteľne v Biblii odsudzuje ako neprirodzené a hriešne správanie. Rim 1:26-27; Levit 18:22. Rovnako odsudzuje muža, ktorý nosí ženský odev Deut 22:5. Tragický osud Sodomy a Gomory je klasickým príkladom pohlavnej zvrátenosti ľudstva a trestu Božieho, ktorý stihne tých, čo sa tak správajú. Prečítajte si: Gen 13:13; 18:16-23; 19:1-29! Ďalšie zmienky o homosexualite, teda sodomii a lezbicizme nájdeme v 1Tim 1:10, kde sa uvádza ako jeden z hriechov a 1Kor 6:9-10, kde sa považuje za hriech, ktorý robí človeka nespravodlivého a zbavuje ho možnosti stať sa dedičom kráľovstva Božieho.
Evanjelium je Dobrá zvesť, že v Kristu Ježišovi je odpustenie všetkých hriechov, teda vrátane homosex. správania.
Pokiaľ cirkev odsudzuje homosexualitu, teda sodomiu a lezbicizmus, dovtedy bude verná Božiemu Slovu.
Vylúčenie homosexuality z kategórie sexualnej deviácie a považovanie homosexuality za normálny variant ľudského správania je proti Bohu a obhajuje to iba sekulárny humanistický pohľad na svet a ľudí, kde Boh nemá čo robiť. Aké smutné.
Pre veriacich i v tomto pohľade platí:
Rímskym 12:1 Prosím vás tedy, bratia, pre rôzne milosrdenstvo Božie, žeby ste ta dali svoje telá v živú obeť svätú a ľúbu Bohu, rozumnú to vašu svätoslužbu. 2 A nepripodobňujte sa tomuto svetu, ale sa premeňte obnovením svojej mysli, aby ste zkúšali, čo je vôľa Božia, to, čo je dobré, ľúbe a dokonalé!
a
2 Korintským 6:14 Neťahajte cudzieho jarma s neveriacimi. Lebo čo má spoločného spravedlivosť s neprávosťou? Alebo jaké je obecenstvo svetla s temnosťou?
|
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 november 2005 : 12:25:28
|
Podme od konca...
Pre veriacich i v tomto pohľade platí: Rímskym 12: Prosím vás tedy, bratia, pre rôzne milosrdenstvo Božie, žeby ste ta dali svoje telá v živú obeť svätú a ľúbu Bohu, rozumnú to vašu svätoslužbu. 2 A nepripodobňujte sa tomuto svetu, ale sa premeňte obnovením svojej mysli, aby ste zkúšali, čo je vôľa Božia, to, čo je dobré, ľúbe a dokonalé! 2 Korintským 6:14 rown]Neťahajte cudzieho jarma s neveriacimi. Lebo čo má spoločného spravedlivosť s neprávosťou? Alebo jaké je obecenstvo svetla s temnosťou? Iste to plati, len nevidim tu suvis s homosexualitou.
Vylúčenie homosexuality z kategórie sexualnej deviácie a považovanie homosexuality za normálny variant ľudského správania je proti Bohu a obhajuje to iba sekulárny humanistický pohľad na svet a ľudí, kde Boh nemá čo robiť. Aké smutné. Kde Boh nema, co robit? Ty mu to hadam zakazes?
Pokiaľ cirkev odsudzuje homosexualitu, teda sodomiu a lezbicizmus, dovtedy bude verná Božiemu Slovu. Iste vies, ze sodomia je nieco ine, ako homosexualita. Ak nie, iste si to rad dostudujes.
Spytam sa trosku inak: Ma cirkev odsudzovat vykasliavanie hlienu pri ochoreni respiracnych ciest? A co tak odsudzovat acne vulgaris?
Evanjelium je Dobrá zvesť, že v Kristu Ježišovi je odpustenie všetkých hriechov, teda vrátane homosex. správania. V pripade, ze je homosexualne spravanie hriechom.
Každý pohlavný styk mimo manželstva Boh zreteľne v Biblii odsudzuje ako neprirodzené a hriešne správanie. K tomu sa dostanem neskor pri analyze uvedenych citatov. Spytam sa, je rovnako Bohu neluba onania? Ci vykasliavanie hlienu pri ochoreniach respiracnych ciest? Ci acne vulgaris?
Doplnujuce otazky: Ako sa nehriesne zbavit prebytocneho semena? A inych sekretov? Je menstruacne krvacanie hriesnym?
Rim 1:26-27 A v nasledovnom (verse 28,29,30,31) texte sa aj ukazuje, co je nehanebnost. Rozhodne sa to neobmedzuje na sexualnu orientaciu.
Pytam sa, ako vyliecit takto postihnuteho?
Levit 18:22 Nesmies necisto. Neexistuje ciste obcovanie?
Deut 22:5. A toto je zasak nie ustanovenie Bozie, ale ustanovenie zidovskeho zakona - ich zvyklosti. A znovu sa spytam na ludi transgenderistov - teda napr. muza, ktory ma zensku identitu. Co v takomto pripade? Ukamenovat ako to ziada Stary zakon?
Pozrime sa na nasledujuce - mame ukradnut matke mladata a matku odohnat.
A co takto 8. vers: Ak si postavíš nový dom, na streche urobíš dookola ohradu, aby nebola v tvojom dome vyliata nevinná krv a aby si nebol vinný, keby niekto padol odtiaľ dolu.
Cize ak si ohradu neurobim, som tomuto vinny? Len eistencia samotnej ohrady ma zbavuje zodpovednosti?
Tragický osud Sodomy a Gomory je klasickým príkladom pohlavnej zvrátenosti ľudstva a trestu Božieho, ktorý stihne tých, čo sa tak správajú. Pohlavnej zvratenosti ludstva? To akoze Sodoma a Gomora bola za sexualne spravanie? A nie za bezhriesnost aj v inych oblasiach medziludskych vztahov?
Gen 13:13; 18:16-23 Hej. A kde sa tu spomina sexualna zvratenost?
19:1-29 Zoberiem si k srdcu. Pocuvaj, nevies o nejakom krestanovi, co ma dcery? Ze by mi ich vydal k obcovaniu na vymenu za vzdanie sa homosexualneho spravania...
Ďalšie zmienky o homosexualite, teda sodomii a lezbicizme A zase ta ista neznalost.
1Kor 6:9-10, kde sa považuje za hriech, ktorý robí človeka nespravodlivého a zbavuje ho možnosti stať sa dedičom kráľovstva Božieho. Otazka: Kto to povazuje za hriech?
A kedze som nikde nevidel spomenute ine deviacie, su v poriadku? Preco? Preco nie? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|