|
Odoslaný - 18 október 2005 : 12:21:01
|
tak evidentne nevies o aku prax ide. Nejde tu o ziadnu ekumenu. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2005 : 13:55:41
|
amerika, islo mi o prax v tom zmysle, ze ako krestan sa mam k druhym spravat ako by sa spraval Jezis. cize nielen neustale polemizovat toto alebo ono, ale predovsetkym konat. zit podla evanjelia. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 október 2005 : 18:35:31
|
Pravda vyzaduje vydavanie svedectva , niekedy az po vyliatie krvi Nemozno z pseudolasky k clovekovi opustit a zlavit z vyznavania viery |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 09:31:38
|
Aj ja význávam nicejsko-konštantinopolské vyznanie viery bez žiadných výhrad.
Inak vo východnom obrade sa na omši toto vyznanie modlí s výrazom všebecnú a nie v katolícku ako v latinskom obrade. Pre mňa je výraz všeobecný v tomto vyznaní úplne totožný s výrazom katolícky.
Budem asi trochu inektívny, ale všimol som si, že toto vyznanie viery vyznávajú aj nekatolíci (bol som raz na ekumenickej omši, alebo skôr modlitbe (lebo mi tam ako na omši chýbal vrchol - premena) a nekatolíci trvali na nicejsko-konšt. vyznaní viery), ale nechápem, prečo už nepríjmajú celú zjavenú Pravdu? |
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 09:42:27
|
Lebo nemaju posvatne knazstvo Preto |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 09:46:47
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Pravda vyzaduje vydavanie svedectva , niekedy az po vyliatie krvi Nemozno z pseudolasky k clovekovi opustit a zlavit z vyznavania viery
mas dojem ze som niekde zlavil? Ja verim... to co napisal mato, navyse slovko vseobecna nahradzujem slovkom katolicka. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 09:52:17
|
Namyslel som na teba Ale vsimni si ako vyznanie viery , prave katolicke vyznanie viery , dviha niekomu zlc |
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 11:14:53
|
preco? ak zoberiem miesto katolicka vseobecna, tak nikto proti nemoze mat nic, lebo vsetko vychadza z biblie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 11:24:32
|
Namyslel som na teba Ale vsimni si ako vyznanie viery , prave katolicke vyznanie viery , dviha niekomu zlc
My rýchlo rozlíšime "pravosť". |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 11:31:20
|
len vies, aniko, nie zrovna ty, ale mnoho ludi sa pyta ci to vychadza z biblie to alebo ono. a ked vam clovek uvedie priamo verse, tak uz to tak nie je. ked vas na nieco upozornim z pisma, uz vysvetlujete. cize to iste co vycitate RKc, to iste robite vy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 október 2005 : 20:10:33
|
Kto je to Aniko MY Ved vy protestanti sa nezhodnete ani sami medzi sebou |
|
|
|
Odoslaný - 23 október 2005 : 22:30:23
|
Miska veri v to, co napisal Mato, Miska veri, ze Katolicka Cirkev je jedina Cirkev so vsetkymi sviatostami ustanovenymi Panom Jezisom...Miska VIE ze KC je spravna cesta.KC je moj domov na Zemi a zaroven cesta do Neba. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 október 2005 : 10:34:16
|
Miska dobre veri , len jednu poznamocku , ked uz mi prischla taka rola na tomto fore byt vecnym oponentom Vsetky sviatosti platne okrem Katolickej Cirkvi vysluhuje aj pravoslavna Cirkev , napriek tomu , ze nie je v jednote s Petrovym stolcom Ich sviatosti su sice oddelene ale platne vysluhovane Prevoslavna cirkev ma platne ordinovane posvatne knazstvo , apostolsku postupnost , platne vysluhovanu Eucharistiu a sviatosti |
|
|
|
Odoslaný - 24 október 2005 : 16:19:53
|
Miska dobre veri , len jednu poznamocku , ked uz mi prischla taka rola na tomto fore byt vecnym oponentom Vsetky sviatosti platne okrem Katolickej Cirkvi vysluhuje aj pravoslavna Cirkev , napriek tomu , ze nie je v jednote s Petrovym stolcom Ich sviatosti su sice oddelene ale platne vysluhovane Prevoslavna cirkev ma platne ordinovane posvatne knazstvo , apostolsku postupnost , platne vysluhovanu Eucharistiu a sviatosti
Ako je to možné a ako si to mám dať do súvisu s týmto: 4, do katolickej Cirkvi patri , kto je v nej pokrsteny a vyznava Katolicku vieru . Kto popiera tvrdohlavo , co i len jednu katolicku dogmu zo spolocenstva s Katolickou Cirkvou sa vylucuje
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 október 2005 : 17:18:49
|
A v com je problem ? 1 , popierat neznamena nemylit sa , alebo nepoznat Popierat znamena , ze ked cirkevna autorita dotycnemu dogmu vysvetlila , tak on ju tvrdosijne popiera napriek argumentom Ako napriklad Aniko realnu pritomnost Panovho tela a Krvi napriek tomu , ze argumenty hovoria jasne a ked uz nemozno odporovat tak Aniko si vymysli neurcity cas 2 , Miska ziadnu dogmu nepoprela , katolikovi staci verit , ze Katolicka Cirkev vlastni plnost zjavenej Pravdy |
|
|
|
Odoslaný - 25 október 2005 : 13:28:32
|
A v com je problem ? ...vysluhuje aj pravoslavna Cirkev , napriek tomu , ze nie je v jednote s Petrovym stolcom Ich sviatosti su sice oddelene ale platne vysluhovane .... ??? - tá nejednota môže byť?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2005 : 09:24:04
|
Pockaj , Aniko neviem na co sa spytujes Upresni to , prosim ta |
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2005 : 13:06:43
|
No pýtam sa na pravoslávnu cirkev..., už neplatí Moskva - tretí Rím? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2005 : 10:06:16
|
Aj tak nerozumiem |
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2005 : 10:46:28
|
Aj tak nerozumiem
Nuž.., tak Ťa musím zanechať nerozumejúceho... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2005 : 10:53:29
|
amerika, neviem ci som to ja spravne pochopil, ale aniko sa pyta na pravoslavnu crikev, ze preco aj ked su nie katolici(odmietaju papeza), preco ich sviatosti su platne.
moja odpoved, aniko je, ze maju tiez apostolsku postupnost. ale dalej to radsej necham na ameriku. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2005 : 10:59:12
|
Alesko presne si to pomenoval Pretoze naju posvatne knazstvo , co okrem nich a katolikov nema nikto |
|
|