|
Odoslaný - 11 september 2005 : 10:00:13
|
Problem je , ze pre mnohych sa stal evolucionizmus nabozenstvom . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2005 : 13:55:22
|
Problem je , ze pre mnohych sa stal evolucionizmus nabozenstvom .
Aké božstvá uctieva? A keby aj áno, je to snáď môj problém, alebo problém vedcov? Keď si chce niečo človek zbožštiť, nech to robí, je to jeho prbolém, nie problém vedy.
PavelBa, má kreacionizmus aj nejaké konštruktívne teórie než len spochybňovanie vedeckých výsledkov, vyprodukovali kreacionisti nejakú konštruktívnu teóriu? Alebo snáď ich práca končí pri spochybnení čohosi, aby mohli apologéti hrdo prehlásiť: "A predsa je to so vznikom sveta tak, ako to povedal pán farár!"
Ešte jednu otázku: Myslíte si, že môže existovať neveriaci kreacionista? |
Jedno kresťanstvo, jedna Cirkev, jeden Boh |
Krajina: Bhutan ~
Počet príspevkov: 94 ~
Člen od: 15 august 2005 ~
Posledná návšteva: 03 jún 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2005 : 14:19:48
|
Dnes je problem v tom , ze pani farari sa snazia o syntezu medzi evolucionizmom a Zjavenim . Inak dokazy kreacionistov maju prinajmenej taky narok existovat ako tie vase evolucionisticke rozpravky . Evolucionizmus je nebozenstvom preto , lebo vyznava kult rozumu , kde je vsetko rozumovo vysvetlitelne a nenechava ziadny priestor pre Tajomstvo . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2005 : 14:21:10
|
Pre teba stvorenie zivota Bohom nie je konstruktivne ? |
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2005 : 14:43:07
|
Dnes je problem v tom , ze pani farari sa snazia o syntezu medzi evolucionizmom a Zjavenim . Inak dokazy kreacionistov maju prinajmenej taky narok existovat ako tie vase evolucionisticke rozpravky . Evolucionizmus je nebozenstvom preto , lebo vyznava kult rozumu , kde je vsetko rozumovo vysvetlitelne a nenechava ziadny priestor pre Tajomstvo
Ahá, takže človek nemá používať rozum, má zostať tupý... zvláštny postoj k svetu.
Povedať o evolucionistických teóriach, že sú rozprávky mi pripadá ako kvalitná recesia, a komika, vzhľadom na to, že obhajuje kreacionizmus, ale to nie je podtstané, každý máme svoj vkus.... Okrem toho som nikdy netvrdil, že kreacionistické názory nemajú nárok existovať, existuju stovky názorov na vznik sveta, a len podrobnou analýzou a dokozovaním sa dá dokázať ich pravdivosť, alebo nepravdivosť. Ja si môžem vymyslieť, že svet sa vyliahol z vajca a začnem to vykrikovať do sveta, ale mám pre takéto tvrdenie seriózne dôkazy? Nie nemám, pretože nič tomu nenasvedčuje, avšak si myslím, že keby som na svoju stranu získal niekoľko milónov prívržencov, čo by tvrdili, že svet sa vyliahol z vajca, určite by sa našli aj nejaké tie "dôkazy"...
Pre teba stvorenie zivota Bohom nie je konstruktivne ?
Toto som nikde netvrdil, lenže mi sa nebavíme o živote s Bohom, ale o vedeckých teóriách. Ja tvrdím, že kreacionizmus nie je konštruktívny, pretože sa snaží dokázať pravdivosť mýtu tým, že spochybňuje seriózne vedecké výskumy. Vytvorili kreacionisti konkrétnu teóriu o tom, ako ich stvoriteľ pracoval?
|
Jedno kresťanstvo, jedna Cirkev, jeden Boh |
Krajina: Bhutan ~
Počet príspevkov: 94 ~
Člen od: 15 august 2005 ~
Posledná návšteva: 03 jún 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2005 : 15:21:28
|
Problem je v tom , ze aj samotna veda ma sice neodiskutovatelne poznatky , ale nevie si poradit s tajomstvom zivota . Tvrdit , ze veda odhalila tajomstvo zivota je nezmysel . Hlavny problem je v tom , ze ti , ktori sa odvolavaju na vedu , a je v tejto chvili nepodstatne , ci maju , alebo nemaju adekvatne poznatky nepovedali este ani slovo , a ani sa nepokusili o to , co je zmyslom tejto temy . Totiz synteza medzi evolucionizmom a Zjavenim . |
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2005 : 16:02:51
|
Pôvodne poslal sergej ivanovič Ja si môžem vymyslieť, že svet sa vyliahol z vajca a začnem to vykrikovať do sveta, ale mám pre takéto tvrdenie seriózne dôkazy? Nie nemám, pretože nič tomu nenasvedčuje
Vytvořme si malé podobenství ze známého světa. Mějme dospělého kohouta. Abychom se dostali k paralele s vesmírem, je to jediný pták, kterého znáš, a neznáš nic o jeho rozmnožování. A teď mi pověz, podle čeho prokážeš, neboli co nasvědčuje tomu, že se kohout vylíhl z vejce. |
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2005 : 20:03:28
|
[quote]Pôvodne poslal sergej ivanovič definuj mi stručne život (chcem vedieť, čo si pod tým predstavuješ).
a sme tu. zivot a smrt nie je definovany. lekarska veda ho nevie definovat |
Krajina: Canada ~
Počet príspevkov: 142 ~
Člen od: 23 august 2005 ~
Posledná návšteva: 26 november 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2005 : 20:15:41
|
[quote]Pôvodne poslal Mato Zasekol sa Ti CapsLock,
rozumiem
|
Krajina: Canada ~
Počet príspevkov: 142 ~
Člen od: 23 august 2005 ~
Posledná návšteva: 26 november 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 09:29:07
|
amerika, nic v zlom. precital som dost populistickej literatury. ale snazim sa mat od nej odstup. Vedci vypocitali ze na utvorenie DNA by bolo treba ix casu. A kedze Zem nie je tak stara, tak prisla z vesmiru, kde mala dostratok casu na vyvoj. Vyhovoriek sa da najst dojst. len hjorsie je to, ze clovek im skor uveri ako Pravde. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 09:52:57
|
GMK,existuju starsie Sumerske pramene, kde sa hovori o stvoreni cloveka z hliny, ci o potope sveta. Ur sa nachadza zemepisne v tej istej lokalite. Zeby nahoda ? Otazka neznela, ci existuju starsie alebo inaksie spisy ale, aby si vedecky opisal Kristove zazraky. Otazka taktiez neznela, ci to je nahoda, ale, aby si mi vysvetlil tvoju dychotomicku schizofreniu ohladom vedeckeho poznania a viery.
PS. Na ideologicke narazky nereagujem. Ak padne nejaky konkretny argument, mozeme sa bavit. Ááa_, vlcko sa dostal do uzkych a nevie kam z konopi a uz nerozdava poucne poznamky na adresu kamosa PavelbAa, ze je nevzdelany? Na GMK totiz nic taketo povedat nemozes. Obavam sa, ze si sa dostal do podobnej pasce, ako mnohokrat farizeji. Nech odpovies akokolvek, popries tym jedno z toho, comu veris.
Ale o com sa to tu vlastne cely cas bavime? Predsa o krestanskej ideologii a materialistickom poznani.
Kto mi zodpovie na moje otazky ? A kto mne? V momente, ako ty neodpovedas na niecie otazky, stracas pravo vyzadovat, aby odpovedali tebe. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 10:07:39
|
To: GMK Cit:dychotomicku schizofreniu
Ty ma skutočne za čas donútiš spávať zo slovníkom cudzích slov pod hlavou Hahahahahahahaha Kam Ty na to stále chodíš? |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 11:31:03
|
Na moj styl velmi mudro pisete. Ja len tak (s)prosto, ak dovolite.
Minule, na zaciatku prazdnin, zobral som svoje stence na vypravu. Navstivili sme byvalu tehelnu pri nasom meste. Este za mojich skolskych cias sme tam chodili, pamatam si exkurzie, ked sme v ramci hodin Prirodopisu chodili na skameniliny. Nebolo to nic moc, take cierne lasturky, sem tam ulitnik, ci trs travy. Nas, deti, to bavilo, preto som podobne dobrodruzstvo pripravil aj pre svoje. Prijemne popoludnie, pekny a pre nich i dobrodruzny vylet i ked tych skamenelin nebolo tolko ako si oni predstavovali ... Ale, mozno by kreacionalisticky kamosi vedeli vysvetlit, kedy bolo na Slovensku more. Pytal som sa starej materi - nic take si nepamata. Asi ani v stredoveku, vsak co som pocul, Tatari sem neprisli na lodiach. Ba co viac, citam teraz pracu o Gotoch, vraj prisli okolo 1. storocia z ostrova "Skandza", co by podla odbornikov mala byt Skandinavia. Nalezy cernanskej kultury to potvrdzuju. Ani za cias Caesara to nemohlo byt, pretoze v Zapiskoch o vojne v Galii neuvadza, ze by isiel okoro mora.
Takze ako. Kedy bolo na Slovensko morem ? Jednoducha otazka. A ci zasa niekto v priestoroch byvalej tehelne nieco lstivo naraficil ?
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 11:50:26
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Vlcko, chapem, co chces povedat, ale kam tym smerujes?
Bratu v zbroji, pre mna su taketo debaty iba prijemnym rozptylenim. Snad si nemyslis, ze sa da vyargumentovat opak, ci presvedcit oponenta. Je pre mna rozkosne sledovat argumenty druhej strany. Preto som mal slzy v ociach, ked si mi taketo temy zamykal. Vies, na niektore veci, ak sa mame seriozne bavit je nutne aby sa disponovalo urcitym kvantom poznania. Preto neocakavam ziadny realny vysledok z podobnych debat. Trocha mi to pripomina rozhovory s ufologmi. Preto nereagujem na ideologiu, iba na realne tvrdenia. Paly poctivo nakopil kabrtoviny, mal by som zareagovat, priznavam, trocha som zanedbal. Mea culpa. Ale je problem nejako odpovedat, pretoze ak druha strana nema take poznanie z urcitej oblasti(a okrem niektorych nik nie je vseved)- trebars z geologie, preto nie je problem i po vycerpavajucej odpovedi napisat tu istu "hlupost". Ppreto sa v poslednych dnoch uchylujem iba k primitivnym otazkam, kde netreba velmi mudrovat. Preco nie su zname vyrobky pravekych ludi z kostier dinosaurov, preco nie su na jaskynnych malbach, kedy bolo na Slovensku more. Tam velmi mudrovat netreba, staci sedliacky rozum. Uf, zasa som sa rozpysal ...
PS. Paly kontaktoval som Vajdu. Ak sa nejako dohodneme(s Vajdom) podam info. |
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 11:51:17
|
To: Vlkodlak Cit: Ale, mozno by kreacionalisticky kamosi vedeli vysvetlit, kedy bolo na Slovensku more.
Prečo by nutne na slovensku muselo byť more? Pri potope bola voda všade a to, že sem jedna z prívalových vĺn zaniesla i zbytky z morského dna je ľahko pochopiteľné.
To som rád, že si ho kontaktoval. Ale Ti to trvalo... Hahahahaha |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 12:01:40
|
quote: Pôvodne poslal alesko
amerika, nic v zlom. precital som dost populistickej literatury. ale snazim sa mat od nej odstup. Vedci vypocitali ze na utvorenie DNA by bolo treba ix casu. A kedze Zem nie je tak stara, tak prisla z vesmiru, kde mala dostratok casu na vyvoj. Vyhovoriek sa da najst dojst. len hjorsie je to, ze clovek im skor uveri ako Pravde.
A toto nam niekto predklada ako vedu ? |
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 12:07:39
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
Na moj styl velmi mudro pisete. Ja len tak (s)prosto, ak dovolite.
Minule, na zaciatku prazdnin, zobral som svoje stence na vypravu. Navstivili sme byvalu tehelnu pri nasom meste. Este za mojich skolskych cias sme tam chodili, pamatam si exkurzie, ked sme v ramci hodin Prirodopisu chodili na skameniliny. Nebolo to nic moc, take cierne lasturky, sem tam ulitnik, ci trs travy. Nas, deti, to bavilo, preto som podobne dobrodruzstvo pripravil aj pre svoje. Prijemne popoludnie, pekny a pre nich i dobrodruzny vylet i ked tych skamenelin nebolo tolko ako si oni predstavovali ... Ale, mozno by kreacionalisticky kamosi vedeli vysvetlit, kedy bolo na Slovensku more. Pytal som sa starej materi - nic take si nepamata. Asi ani v stredoveku, vsak co som pocul, Tatari sem neprisli na lodiach. Ba co viac, citam teraz pracu o Gotoch, vraj prisli okolo 1. storocia z ostrova "Skandza", co by podla odbornikov mala byt Skandinavia. Nalezy cernanskej kultury to potvrdzuju. Ani za cias Caesara to nemohlo byt, pretoze v Zapiskoch o vojne v Galii neuvadza, ze by isiel okoro mora.
Takze ako. Kedy bolo na Slovensko morem ? Jednoducha otazka. A ci zasa niekto v priestoroch byvalej tehelne nieco lstivo naraficil ?
A co tak celosvetova potopa , z ktorej vyviazol zivy iba Noe . Ale pre teba asi malo vedecke vysvetlenie . Inak neviem , co chce autor povedat . Kto tu spochybnil moznost geologickych zmien ? Boh stvoril a vstepil prirode urcite zakony , podla ktorych sa potom sprava. Inak pouzivas typicky vulgarny slovnik bolsevickeho materialistu . To si sa uz mohol rovno spytat , ako Boh mohol stvorit cloveka , ked sa dieta narodi po oplodneni zenskeho vajicka spermiou . Logika je rovnaka ! |
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 12:11:06
|
nie len som chcel ukazat, ze ako vedec si viem vyargumentovat so vselijakymi vecami. ten pripad nepopiera kreaciu len ju moze posunut dalej. ale vlcko aj ty ste hovorili o cloveku. To by aj mna zaujimalo ako to bolo s nami ludmi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 12:12:22
|
Inak rad by som sa spytal diskutujucich . Preco materialisti , evolucionisti a modernisti , musia vzdy nakoniec skoncit u zosmiesnovani oponenta ? vedel by mi to niekto vysvetlit ? |
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 12:15:03
|
quote: Pôvodne poslal alesko
nie len som chcel ukazat, ze ako vedec si viem vyargumentovat so vselijakymi vecami. ten pripad nepopiera kreaciu len ju moze posunut dalej. ale vlcko aj ty ste hovorili o cloveku. To by aj mna zaujimalo ako to bolo s nami ludmi.
Vsemohuci Boh zdokonalil opicu a nazval ju clovekom . |
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 12:19:29
|
to teraz si uz vsetko vzdal, ci jak tomu mam chapat? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 12:26:33
|
Nie , nevzdal , len saskujem , aby som bol vedecki . Skutocne , toto sa nazyvalo vedeckym pred sto rokmi . Ja viem , je to dlha doba , ale aj vtedy kreacionistov vyhlasovali za zabednenych ludi , ktori veria bajkam . A pozrime sa kreacionisti nic nemuseli opravovat , naproti tomu evolucionisti stale nieco koriguju . Ono je to proste tazke , ked to nevychadza . Tak to obalia aspon do vzneseneho havu , ktory sa vola veda . Ono predsa len nazvat to taranim , by z marketingoveho hladiska nebolo spravne . Nie ? Zle by sa to predavalo . |
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 13:44:37
|
Na Zemi nie su mozne geologicke zmeny , ake i dnes badame napriklad pri zaplavach , alebo vybuchu sopky , pripadne pri zemetraseniach , ked vidime na vlastne oci ako napriklad zmizne cela hora , ako pri vybuchu sopky sv . Helena ? |
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 13:55:11
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
To: Vlkodlak Cit: Ale, mozno by kreacionalisticky kamosi vedeli vysvetlit, kedy bolo na Slovensku more.
Prečo by nutne na slovensku muselo byť more? Pri potope bola voda všade a to, že sem jedna z prívalových vĺn zaniesla i zbytky z morského dna je ľahko pochopiteľné.
To som rád, že si ho kontaktoval. Ale Ti to trvalo... Hahahahaha
Zacnem odkonca. Zatial mi neodpovedal. Prihovor sa za kamosa, nech tak dlho necakam. Vsak aj ked sme oponenti, este sme si ani nenadavali, ani neurazali ani nic. Kamarati na zivot a na smrt ...
A teraz k tvojej odpovedi. No mozno je to lahko pochopitelne, otazne komu. Priznam, ze mne nie. Ale, aby si nepovedal, ze nie som kamos, zakceptujem tvoju odpoved. Dajme tomu, ze ten kopec za nasou tehelnou priniesla prilivova vlna( - este ze vystupujem pod pseudonymom a mozem si dovolit take tvrdenia). Paly ale co potom z takou Turnou nad Bodvou, ci Bystrym ? Su tam cementarne. Melie sa tam vapenec - vyraba cement. Tam takisto vidno ulitniky i lastury. A podstatne viac ako za nasou biednou tehelnou. Paly, ked tu nikdy more nebolo, priniesla ta tvoja prilivova vlna aj cele pohoria ? Je aj to lahko pochopitelne ?
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2005 : 14:02:14
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Na Zemi nie su mozne geologicke zmeny , ake i dnes badame napriklad pri zaplavach , alebo vybuchu sopky , pripadne pri zemetraseniach , ked vidime na vlastne oci ako napriklad zmizne cela hora , ako pri vybuchu sopky sv . Helena ?
Samozrejme ze su. Ano, stava sa, ze ked sa expanduje material "z kopca" prepadne sa do kratera - vid Santoriny. Ale co to znamena pre Zem ? Bodnutie nejakym mikrospendlikom ? Ale Amigo, problem je v tom, ze vy, ludia si myslite, ze geologicke procesy - to su iba sopky. Ale, pozri na nase velhory - Tatry, ci na najvyssie hory sveta - Himalaje. Oba su produktom vrasnenia. Ziadne dramaticke vulkany, ohen, sira, svetelne i zvukove efekty. Pomaly, potichy, vytrvalo. Pri potope potrebujes akcne deje a tie, zial sa nedeju v tak globalnych meritkach. Mozno v minulosti. Ale urcite skor ako pred 6K. |
|
|
|
|
|
|