|
Odoslaný - 22 august 2005 : 23:57:16
|
Hm... sorry, tomu nerozumiem, nie každý ovláda cudzie reči...čo v tom príspevku http://en.wikipedia.org/wiki/Limestone, autor hovorí? Ze vapenec je sedimentacna hornina vzniknuta z nanosov odumretych morskych zivocichov. Teda: • Tesne po stvoreni nebola este spustena procedura 'smrt' a teda dostatok mrtvych organizmov • Nacoto robit takymto technicky narocnym sposobom, ked sa da struktura CaCO3 priamo vytvorit aj inac.
Problem (v oponnture k Vlckovi) nevidim v mramore, ale vo vapenci. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 03:44:04
|
Nie Sergej, klamú ťa. Never žiadnej Genezis. Je to iba znôška židovských mýtov a týto bludári ich považujú za náboženstvo.
stvorenie podla genesis, poradie v akom sa odvijalo je velmi logicke a nijaka veda ho zatial nevyvratila. svetlo - voda - pevnina - rastliny - zivocichy. ak to pomiesame, sotva to mohlo fungovat. |
Krajina: Canada ~
Počet príspevkov: 142 ~
Člen od: 23 august 2005 ~
Posledná návšteva: 26 november 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 04:16:56
|
[quote]Pôvodne poslal pavelba
Hm, Sergej.... podľa mňa a Písma má zemegulička najviac 7-8.000 rokov. na zaciatku bola zem neladna a pusta, tma pokryvala vody a Duch Bozi sa vznasal nad vodami. z biblie nevieme urcit ako dlho trval tento stav a kedy Boh prisiel na Zem aby vytvoril podmienky vhodne pre zivot. preto (7-8 tisic rokov) radsej hovorme o veku ludstva |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 04:23:20
|
v Biblii je reč iba o "vysokých kopcoch". Hory sa začali tvoriť koncom potopy a až po nej
40 dni sedel Noe v arche na suchej zemi. na 40-ty den potopy voda zdvihla lod. Kolko mm vody mohlo spadnut pocas potopy za 24 hodin? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 06:45:21
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Teda podľa Teba, nemohol pri stvorení a tesne po ňom, existovať vápenec, poťažme už vtedy aj mramor?
Svet bol Rozumom stvoreny, preto musi byt aj rozumom poznavany. (volna citacia z moralnej teologie)
Paly, mramor som volil zamerne. Casto sa mi stavalo, pri podobnych debatach, ze oponent spochybnil nejaku metodiku. Pri mramori je to tazsie(vid. tvoje oponovanie) pretoze tam su dolozene 3 etapy(zivocichy, sediment, metamorfoza) a to sa spochybnuje uz tazsie ...
Ale k tvojej otazke. Pouzijem tvoju terminologiu. Nikde v Pisme sa nepise, ze by Boh v ten ci onen den stvoril mrtvoly. Nasiel som zmienku o tom, ze stvoril, vtactvo, rastliny cloveka ... Ak sa dobre pamatam, Smrt bola pojem neznamy. Pochybujem Paly, ze by kvoli tebe, niekde potichu, bez zaznamu v Pisme stvoril miliony mrtvol(pozorovatelne pozostatky zivocichov v strukture vapenca), len aby si mohol argumentovat o 7000-rocnom svete. Co ty na to ?
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 06:52:48
|
quote: Pôvodne poslal GMK Problem (v oponnture k Vlckovi) nevidim v mramore, ale vo vapenci.
Gluto, ono trocha je problem aj v tom mramori. Urcite by sa dali niekde v labaku nasimulovat podmienky, kde by sme pri vysokom tlaku tavili vapenec a potom sa pokusali o jeho krystalizaciu ... Ale videl si uz niekoho(mega-obra ?) behat po lese s mega-kotlom, do ktoreho by hadzal pohoria a tavil ich tam ? V prirode sa daju dosiahnut podobne podmienky, ale trva to riadne dlhy cas. Pokym vapenepc prekryje dostatocne silna vrstva vhodneho nadlozia, pomaly sa vytvoria podmienky, spusta sa dej ...
... ale este pockam(som zvedavy) co Paly vymysli na stvorenie mrvol a potom vypichneme dalsi problem (nudim sa - cakal som tuhsi odpor ) |
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 08:27:53
|
stvorenie podla genesis, poradie v akom sa odvijalo je velmi logicke a nijaka veda ho zatial nevyvratila. svetlo - voda - pevnina - rastliny - zivocichy. ak to pomiesame, sotva to mohlo fungovat.
A nie je evolučný vývoj ešte logickejší??? Keď je tak logické (to ešte neznamená, že sa to skutočne tak stalo) tak mi vysvetli ako je možné, že svietiace telesá (na oblohe) boli stvorené potom, čo bolo stvorené svetloˇ. Na to, aby svetlo mohlo existovať, musí byť nejaký jeho zdroj, ako mohol Boh oddeliť najprv svetlo od tmy a až potom stvoriť svietiace telesá?
z biblie nevieme urcit ako dlho trval tento stav a kedy Boh prisiel na Zem aby vytvoril podmienky vhodne pre zivot. preto (7-8 tisic rokov) radsej hovorme o veku ludstva
Boh musel prísť na Zem?...
Aj vek ľudstva zistený na základe Biblie je odlišný od toho, ktorý je zistený podľa výskumov DNA. Najstarší spoločný predok súčasného človeka, z ktorého pochádzajú všetci dnes žijúci ľudia žil totiž zhruba pred 180 000 rokmi...
|
Jedno kresťanstvo, jedna Cirkev, jeden Boh |
Krajina: Bhutan ~
Počet príspevkov: 94 ~
Člen od: 15 august 2005 ~
Posledná návšteva: 03 jún 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 08:47:50
|
Urcite by sa dali niekde v labaku nasimulovat podmienky, kde by sme pri vysokom tlaku tavili vapenec a potom sa pokusali o jeho krystalizaciu ... Ale no tak. Boh stvoritel s tymto predsa nema ziaden problem. Ked nemas problem prijat neposkvrnene pocatie, preco mas problem s tymto?
Ale videl si uz niekoho(mega-obra ?) behat po lese s mega-kotlom, do ktoreho by hadzal pohoria a tavil ich tam ? POZOR: Pokus o ironiu detekovany!
V prirode sa daju dosiahnut podobne podmienky, ale trva to riadne dlhy cas. Pokym vapenepc prekryje dostatocne silna vrstva vhodneho nadlozia, pomaly sa vytvoria podmienky, spusta sa dej ... To je ale evolucionisticky prepoklad a nahlad na vec. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 08:47:55
|
To: Vlkodlak
Mal som na mysli, či Boh pri stvorení zeme, pri tej všetkej rozmanitosti flóry a fauny, pri tvorbe kameňa, prachu, zeme, prsťe,lávy, kremeňa... nemohol vytvoriť i vápenec...a následne mramor, trebárs i taký, ktorý vykazuje znaky pôvodu z ulít živočíchov, ale nie je z ulít živočíchov. Som na tejto pôde laik, preto moje úvahy i tak ber... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 08:49:44
|
Ak sa dobre pamatam, Smrt bola pojem neznamy. Pochybujem Paly, ze by kvoli tebe, niekde potichu, bez zaznamu v Pisme stvoril miliony mrtvol(pozorovatelne pozostatky zivocichov v strukture vapenca), len aby si mohol argumentovat o 7000-rocnom svete. Co ty na to ? Ze opakujes po GMKovi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 08:52:55
|
Na to, aby svetlo mohlo existovať, musí byť nejaký jeho zdroj, ako mohol Boh oddeliť najprv svetlo od tmy a až potom stvoriť svietiace telesá? No hej, ale vlastne - ako moze byt zdroj niecoho (napr. vody) ked este voda nie je? Ako moze byt zdroj svetla, ked nie je este svetlo?
Boh musel prísť na Zem?... Ááano_.
Aj vek ľudstva zistený na základe Biblie je odlišný od toho, ktorý je zistený podľa výskumov DNA. Najstarší spoločný predok súčasného človeka, z ktorého pochádzajú všetci dnes žijúci ľudia žil totiž zhruba pred 180 000 rokmi... Zase ta evolucia vtirava... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 08:55:38
|
Mal som na mysli, či Boh pri stvorení zeme, pri tej všetkej rozmanitosti flóry a fauny, pri tvorbe kameňa, prachu, zeme, prsťe,lávy, kremeňa... nemohol vytvoriť i vápenec...a následne mramor, trebárs i taký, ktorý vykazuje znaky pôvodu z ulít živočíchov, ale nie je z ulít živočíchov. Som na tejto pôde laik, preto moje úvahy i tak ber... Iste tak urobit mohol, ale co tym sledoval? To je akoby dnesny cestari urobili novu asfaltovu dialnicu a hned do nej implantovali stopy pneumatik a gumene cmuhy flekov, aby uz vyzeral opotrebovany. Naco? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 09:11:58
|
To neviem, podobne ako to, prečo ma musia šťípať komáre... nemohol Boh stvoriť komáre, ktoré by človeka neštípali? Iste mohol.... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:01:05
|
quote: Pôvodne poslal GMK Ale videl si uz niekoho(mega-obra ?) behat po lese s mega-kotlom, do ktoreho by hadzal pohoria a tavil ich tam ? POZOR: Pokus o ironiu detekovany!
Ano, spravny postreh. Svojou reakciou som vsak hned na uvod chcel poslad "docerta" dokazovanie pomocou laboratornzch pokusov. |
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:10:21
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
To neviem, podobne ako to, prečo ma musia šťípať komáre... nemohol Boh stvoriť komáre, ktoré by človeka neštípali? Iste mohol....
Nooo, nie celkom - komare sa totiz zivia krvou a ak by nestipli a necicali - neboli by to komare. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:12:13
|
Ano, spravny postreh. Spravny postreh o spravnych postrehoch spravne postrehujuceho GMKa.
Svojou reakciou som vsak hned na uvod chcel poslad "docerta" dokazovanie pomocou laboratornzch pokusov. Ukazal si sa vsak ako slabomyselny ignorant neuvazujuci vo vsetkych suvislostiach. Je kotlikovy gulas jedinym sposobom ako zvysit hustotu a tym tlak? Pre Boha, preboha? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:23:11
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Mal som na mysli, či Boh pri stvorení zeme, pri tej všetkej rozmanitosti flóry a fauny, pri tvorbe kameňa, prachu, zeme, prsťe,lávy, kremeňa... nemohol vytvoriť i vápenec...a následne mramor, trebárs i taký, ktorý vykazuje znaky pôvodu z ulít živočíchov, ale nie je z ulít živočíchov. Som na tejto pôde laik, preto moje úvahy i tak ber...
Dobra terminologia - prach, kameň, lava, kremeň ....
- trocha svetla: - prach - vznika eroziou, resp. mechanickym rozrusenim kompaktneho utvaru - kamen - cokolvek - co sa da po niekom hodit ... - lava - cokolvek roztavene, co sa vylieva na zemsky povrch - kremen - druh krystalickeho mineralu, ktory je povecsine jednym z komponentov vyvrelych hornin ...
hrubo oznacena cast: Problemy: 1. Stvoril Boh aj mrtvoly(mrciny, zdochliny - nazvi ich ako chces) ? 2. Preco by robil finty ? Preco rovno netvoril mramor ? 3. Co to znamena, ze vykazuje znaky povodu z ulit ? Ze vyzera to ako ulita, zlozenie ma ako ulita, mozno pozorovat aj zvysky zivocicha, ale cele je to iba habadura, pretoze to nie je ulita ? 4. Preco pouzil tak komplikovanu fintu ? V roznych castiach Zeme, pri vapencoch z roznzch obdobi su rozne druhy zivocichov. Az by clovek mal podozrenie, ze to asi zato, pretoze v roznych castiach a v roznych dobach zili rozne zivocichy. Ty hovoris, ze je to iba finta. Ze to iba vykazuje znaky povodu. Da sa najst este nejaka ina analogia, kde Stvoritel pouziva podobne finty ? Mozes mi aspon naznacit, aky je pravy dovod tak lstiveho konania ?
Paly, co ked sme boli stvoreny iba vcera (okolo obeda)? Co ked nase vedomie, poznatky, pamat, prispevky na tomto fore so starsim datumom - to vsetko je iba dalsia Bozia finta ?
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:25:57
|
quote: Pôvodne poslal GMK Svojou reakciou som vsak hned na uvod chcel poslad "docerta" dokazovanie pomocou laboratornzch pokusov. Ukazal si sa vsak ako slabomyselny ignorant neuvazujuci vo vsetkych suvislostiach. Je kotlikovy gulas jedinym sposobom ako zvysit hustotu a tym tlak? Pre Boha, preboha?
Ked ma take schopnosti a takym sposobom si krati cas, preco rovno netvoril mramor ? Naco mrhat energiou ? Preco sa trapil s vapencom a potom zahadnym sposobom(aby to stihol do nastupu Egyptanov) pritlacil a prihrial ? |
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:38:14
|
quote: Pôvodne poslal GMK No hej, ale vlastne - ako moze byt zdroj niecoho (napr. vody) ked este voda nie je? Ako moze byt zdroj svetla, ked nie je este svetlo?
Toto je velmi dobra poznamka. GMK u mna ziskava niekolko cervenych bodikov. (nie ze by z nich nieco mal , ale tak sa to hovori) |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:51:06
|
Ked ma take schopnosti a takym sposobom si krati cas, preco rovno netvoril mramor ? Nezabudaj, ze cas nie je limitujuci faktor pre Boha.
Naco mrhat energiou ? Preco nie, ked mame neobmedzene zdroje?
Preco sa trapil s vapencom a potom zahadnym sposobom(aby to stihol o nastupu Egyptanov) pritlacil a prihrial ? Ostatne, moze to naozaj byt ta habadura, aby tu stale existovala moznost vysvetlenia evoluciou, aby bola zachovana moznost, teda aby sme mohli mat vieru a doveru. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:58:11
|
quote: Pôvodne poslal Mato
quote: Pôvodne poslal GMK No hej, ale vlastne - ako moze byt zdroj niecoho (napr. vody) ked este voda nie je? Ako moze byt zdroj svetla, ked nie je este svetlo?
Toto je velmi dobra poznamka. GMK u mna ziskava niekolko cervenych bodikov. (nie ze by z nich nieco mal , ale tak sa to hovori)
A pritom staci len trosku porozmyslat. Ostatne, aj podla teorie Big Bangu bolo najsamprv svetlo a az potom sa postupne sformovali objekty, ktorych vlastnostou bolo, ze svetlo vyzaruju. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 10:59:54
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Ked ma take schopnosti a takym sposobom si krati cas, preco rovno netvoril mramor ? Nezabudaj, ze cas nie je limitujuci faktor pre Boha. Naco mrhat energiou ? Preco nie, ked mame neobmedzene zdroje? Preco sa trapil s vapencom a potom zahadnym sposobom(aby to stihol o nastupu Egyptanov) pritlacil a prihrial ? Ostatne, moze to naozaj byt ta habadura, aby tu stale existovala moznost vysvetlenia evoluciou, aby bola zachovana moznost, teda aby sme mohli mat vieru a doveru.
Ja si myslim, ze Boh nerobi sprostosti. Staci sa pozriet vsade dookola.
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 11:04:09
|
1. Stvoril Boh aj mrtvoly(mrciny, zdochliny - nazvi ich ako chces) ? Hej, a este aj skapaciny, a rozkladajuce sa tela, hnilobu a smrtelnu stuhlost. Co sa ti na tom nepozdava? Kto spustil proceduru 'smrt'?
2. Preco by robil finty ? Preco rovno netvoril mramor ? Kvoli zachovaniu moznosti ysvelenia evolucie, ako nutnej podmienky pre moznost vyberu vysvetlenia a tak uchovanie viery.
Paly, co ked sme boli stvoreny iba vcera (okolo obeda)? Co ked nase vedomie, poznatky, pamat, prispevky na tomto fore so starsim datumom - to vsetko je iba dalsia Bozia finta ? Zasa opakujes po GMKovi? Presne toto iste sa pytal asi pred rokom, no nedockal sa uspokojivej odpovede. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 august 2005 : 11:05:19
|
Ja si myslim, ze Boh nerobi sprostosti. Staci sa pozriet vsade dookola. A kto hovori, ze Boh robi sprostosti. A ci si ty jeden z tych dospelackych typkov, ktopri popieraju hocijaku moznost zabavy a srandy? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 23 august 2005 : 11:06:24
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
Ja si myslim, ze Boh nerobi sprostosti. Staci sa pozriet vsade dookola.
No ak pripustime jeho existenciu, tak potom tato veta patri k nesmrtelnym vyrokom a mala by niekde visiet zaramovana. Prepac bratku vlcko, ale ak pohladom na svet nevidis tych sprostosti viac nez dost, asi Ta opusta Tvoj ostry vlci zrak. |
|
|