Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Poznanie Boha rozumom
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Otazka o uctievani svatych a panenky Marie Téma Next Topic: Váš vzťah k médiám.
Strana: z 12

sergej ivanovič

Stav: offline

Odoslaný - 22 august 2005 :  12:39:21  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov
Spomenuté to tam priamo nie je, ale dá sa to odvodiť. V čom bola moja úvaha chybná, prečo by sa to nedalo z toho odvodiť? Ak by vedeli, že Zem je gula, načo by tam spomínali stĺpy? na ktorých stojí? Myslíš, že by tvrdili o guli, že je postavená na stĺpoch?

A co takto, ze tvoje predstavy a napady su uplne mimo a na prd.

Argument sťa bič...

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

Krajina: Bhutan  ~  Počet príspevkov: 94  ~  Člen od: 15 august 2005  ~  Posledná návšteva: 03 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 22 august 2005 :  14:53:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Mato, Vlkodlak

Cit: Preto aby som to zhrnul, tesim sa na prispevky (aj nepriame) od p. RNDr. Vajdu...

Prišla mi odpoveď od brata Vajdu. Aby som bol presný, uvediem i moju otázku:
Ot: Vraj na to aby vznikol mramor, bolo treba velke casove obdobie, kedy sa z vapencovych ulit zivocichov premenil na mramor a predsa ho uz pouzivali v starovekom egypte. Vies mi nieco o tomto povedat?

Kolko podla Teba ma nasa zem a existuje nejaky nevyvratitelny dokaz?

Od brat Vajda: Zem ma podla Pisma necelych 7000 rokov.
Konkretne na mramor ti podrobne odpovedat neviem,
ale nevidim problem v tom, ze pri velkych tlakoch a teplotach
sa vapenec premenil na mramor dost rychlo.
Nevyvratitelny dokaz o veku Zeme je Pismo.
Existuju aj mnohe kvalitne vedecke indikatory, ze to tak je.

Stručná odpoveď od človeka zaoberajúceho sa geofyzikou... ak máte nejaké doplňujúce otázky, stále existuje možnosť pýtať sa priamo jeho...http://gpi.savba.sk/gravimetry/vajda-s.htm

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sergej ivanovič

Odoslaný - 22 august 2005 :  15:22:22  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov
Dám teraz čisto teoretickú otázku, keby sa aj podarilo dokázať, že Zam má 7000 rokov (čo sa samozréjme dá dokázať len veľmi ťažko, pretože to odporuje väčšine poznatkov a faktov, čudujem sa len, že pán Vajda, ktorý takéto veci tvrdí nie je ešte držiteľom nobelovej ceny, veď keby to dokázal, istotne by ho neminula, pretože to by bol dôkaz, ktorý by popieral správnosť smeru, ktorým sa veda uberá už najmenej sto rokov...)
čo by z tohto dôkazu vyplývalo pre nás???

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

Krajina: Bhutan  ~  Počet príspevkov: 94  ~  Člen od: 15 august 2005  ~  Posledná návšteva: 03 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2005 :  15:42:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Spomenuté to tam priamo nie je, ale dá sa to odvodiť.
Co sa da odvodit? Ze Zem je doska? Ako? Ved ty si robil uplne chybne uzavery s predpokladov, ktore tam ani neboli uyvedene.

V čom bola moja úvaha chybná, prečo by sa to nedalo z toho odvodiť?
Napriklad v tom, ze stlp je nosna konstrukcia pre Zem. Opak je pravdou, Stlp je nosna konstrukcia, ale pre strechu alebo nadzemne podlazia, takze ak sa hovorilo o stlpoch, tak sa z toho da odvodit jedine to, ze boli nosnou konstrukciou pre nieco, co je nad Zemou - najcastejsie pre Nebo.

Podobne uholny kamen - to je kamen zakladny, nachadzajuci sa dokonca este pod tymi stlpami.

Vezmuc vsak do uvahy ostatne state ci uz Biblie, alebo stacilo len Joba, zistili by sme, ze sa v Jobovi hovori metaforicky.

Ak by vedeli, že Zem je gula, načo by tam spomínali stĺpy? na ktorých stojí?
A stale nechape. Skus si precitat este raz moje odpovede. Fixnej ideii sa vsak vzdava tazko.

Myslíš, že by tvrdili o guli, že je postavená na stĺpoch?
Myslim, ze neboli az taky tupi, aby si nepolozili dalsiu otazku: na com su polozene tie stlpy.

V kazdom pripade sa vsak jedna o knihu Job, kde tento clovek vylieva svoj velky zial.

Argument sťa bič...
Ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2005 :  15:44:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Stručná odpoveď od človeka zaoberajúceho sa geofyzikou...
Ved prave... Bohuzial, z tej geofyziky nepovedal vobec, ale vobec nic.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 22 august 2005 :  16:23:02  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Konkretne na mramor ti podrobne odpovedat neviem,
ale nevidim problem v tom, ze pri velkych tlakoch a teplotach
sa vapenec premenil na mramor dost rychlo.

A to je vysvetlenie ? To si robis srandu ?

Nechapes, ze sa to tvojou metodou vysvetlit neda ? Ak by si tvrdil, ze za 2K rokov mohol vzniknut mramor, nemas vysvetlenie na to, preco sa tak teraz nedeje.
Zaujima ma lokalita, kde je podchyteny tak rychly vznik mramoru. Uvedom si, ze musis mat more, musia tam odumierat miliony generacii zivocichov, more musi ustupit, musis tam nejakym sposobom privoest teplotu a tlak a dat tomu cas. Paly, kde je na Zemi taka lokalita ? (Haliganda, alebo risa zazrakov sa nerata.)

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sergej ivanovič

Odoslaný - 22 august 2005 :  16:31:00  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov
Napriklad v tom, ze stlp je nosna konstrukcia pre Zem. Opak je pravdou, Stlp je nosna konstrukcia, ale pre strechu alebo nadzemne podlazia, takze ak sa hovorilo o stlpoch, tak sa z toho da odvodit jedine to, ze boli nosnou konstrukciou pre nieco, co je nad Zemou - najcastejsie pre Nebo.

Áno to je pravda, ale čo ak je Zem strecha pre šeol?

Keď som zem zakladal, kde si vtedy bol,
nože mi to povedz, akže pravdu znáš!
Vieš ty, kto jej vtedy určil rozmery,
kto to obvinul ju sťaby povrázkom?
Do čoho jej stĺpy zapustené sú
a kto položil jej kameň uholný,

Tu sa hovorí o stĺpoch Zeme, nie neba, a aj keby to boli stĺpy od neba (čo z textu, kde sa nebo ani nespomína nevyplýva)je to v podstate jedno, pretože vieme, že nebo na stĺpoch nestojí.

Vezmuc vsak do uvahy ostatne state ci uz Biblie, alebo stacilo len Joba, zistili by sme, ze sa v Jobovi hovori metaforicky.

Toto mi je jasné od začiatku, viem, že všetko to sú básnické metafory, presne také za aké považujem aj rozpravu o stvorení sveta na úplnom začiatku. Jediný cieľ, ktorý som týmto sledoval bol ten, že k čomu sa môže dopracovať, človek, ktorý chápe Bibliu doslovne (teda aj stvorenie sveta).

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

Mato

Odoslaný - 22 august 2005 :  16:51:25  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak
Ak by si tvrdil, ze za 2K rokov mohol vzniknut mramor, nemas vysvetlenie na to, preco sa tak teraz nedeje.
...
Uvedom si, ze musis mat more, musia tam odumierat miliony generacii zivocichov.....

Ja sa len tak nevedecky zapojim do tejto viac filozofickej ako vedeckej diskusie otazkou - kedze v sucasnej dobe vznik mramoru nepozorujeme, ako vieme, ze ten mramor co tu mame vznikl prave takto, ako opisuje vlkodlak?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2005 :  16:54:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Áno to je pravda, ale čo ak je Zem strecha pre šeol?
Co ak? To akoze odvodenina typu: KEBY, BOLI BY SME V NEBI?

Tu sa hovorí o stĺpoch Zeme, nie neba, a aj keby to boli stĺpy od neba (čo z textu, kde sa nebo ani nespomína nevyplýva)je to v podstate jedno, pretože vieme, že nebo na stĺpoch nestojí.
To je sice pravda, ale pre nasu diskusiu ohladom gulatosti irelevantne.

Toto mi je jasné od začiatku, viem, že všetko to sú básnické metafory, presne také za aké považujem aj rozpravu o stvorení sveta na úplnom začiatku.
Tak aky mas potom problem?

Jediný cieľ, ktorý som týmto sledoval bol ten, že k čomu sa môže dopracovať, človek, ktorý chápe Bibliu doslovne (teda aj stvorenie sveta).
Ukazal si jedine, k comu sa dopracuje idiot, ktory je pohanany svojou blbostou.

Mato

Odoslaný - 22 august 2005 :  17:08:08  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Ale no, trosku brzdi

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 22 august 2005 :  17:45:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Vlkodlak

Cit: A to je vysvetlenie ? To si robis srandu ?

Nie, to nie je vysvetlenie. Je to jeho reakcia na moju otázku. Vedci sú už takí... Srandu si nerobím. Ak chceš kontaktuj Peťa Vajdu sám, s konkrétnou otázkou!

Ešte dodatok k vysvetleniu. Pred tým ako som sem šupol jeho od. som mu volal. Súhlasil s tým, aby som to tu uviedol, no zároveň ma upozornil, že to bude asi zbytočné, lebo jeho odpoveď je nič-nehovoriaca.

Dodal, že dokazovanie veku zeme, je vlastne bojom, medzi evolucionistami a kreacionistami. Každá strana sa opiera o svoje argumenty, a nechce akceptovať tie protivníkove. V prípade skutočného záujmu, je ochotný odpovedať na svojej stránke alebo mailom, no pre nedostatok času bude reagovať pomalšie ako sme my zvyknutí.
Ďalej, argumentov je spústa, na jednej i druhej strane. Treba ich brať jeden po druhom a to chce čas, kopu času..., neraz sa jedná o argumenty, ktoré si môže overiť iba človek zainteresovaný, fundovaný.

Čo sa týka času.
Sám to poznám z vlastnej skúsenosti, iba debata o určovaní veku predmetu metódou rozpadu rádioaktívneho prvku, by mohla vydať na dve bežné knihy.
Môj osobný rozhľad sa pri tom opiera iba o materiály ktoré sú preložené do jazykov, ktorým rozumiem.. a medzi nich angličtinu rozhodne neradím.

Tak vo tom to celý je....

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2005 :  18:11:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Co nam zase ale ani trosku nepomohlo.

pavelba

Odoslaný - 22 august 2005 :  18:19:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Za čo síce nemôžem, ale ak máš konkrétny dotaz..... adresu som uviedol...

<°)))))><(

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2005 :  18:40:47  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Za čo síce nemôžem, ale ak máš konkrétny dotaz..... adresu som uviedol...

A zase pises uplne zbytocne?

A kto za to moze, ak nie ty? Ty si uviedol uplne zbytocnu informaciu s tym, ze si to dopredu vedel. Zase sa snazis ospravedlnit najme sam pred sebou?

P.S. Poslal som ti odpoved na tvoj mail.

Rex

Odoslaný - 22 august 2005 :  19:54:57  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak
Ak by si tvrdil, ze za 2K rokov mohol vzniknut mramor, nemas vysvetlenie na to, preco sa tak teraz nedeje.
...
Uvedom si, ze musis mat more, musia tam odumierat miliony generacii zivocichov.....

Ja sa len tak nevedecky zapojim do tejto viac filozofickej ako vedeckej diskusie otazkou - kedze v sucasnej dobe vznik mramoru nepozorujeme, ako vieme, ze ten mramor co tu mame vznikl prave takto, ako opisuje vlkodlak?

Lebo ziadnu lepsiu hypotezu ako ten mramor vznikol zatial nikto nepredlozil - mas sancu byt novatorsky. Inak "nepozorovanie vzniku mramoru" je asi taky dobry (pseudo)argument ako ze "nepozorujeme evoluciu - stratila sa vari?"... Napoveda to zakladnemu nepochopeniu celeho procesu.

Počet príspevkov: 190  ~  Člen od: 17 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 29 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sergej ivanovič

Odoslaný - 22 august 2005 :  20:17:07  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov
Jediný cieľ, ktorý som týmto sledoval bol ten, že k čomu sa môže dopracovať, človek, ktorý chápe Bibliu doslovne (teda aj stvorenie sveta).

Keď som podľa teba idiot, prečo so mnou diskutuješ, ty vznešený a geniálny ...???

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

pavelba

Odoslaný - 22 august 2005 :  20:25:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: GMK

Cit: A kto za to moze, ak nie ty? Ty si uviedol uplne zbytocnu informaciu s tym, ze si to dopredu vedel. Zase sa snazis ospravedlnit najme sam pred sebou?

Inú reakciu som z Tvojej strany ani nečakal... nemeníš sa....

<°)))))><(

Vlkodlak

Odoslaný - 22 august 2005 :  20:39:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Add mramor: saliete ?

1. faza
- Zivocichy

2. faza - sediment
- pozostatky zivocichov mozno pozorovat v strukture

3. faza - metamorfovana hornina - mramor
- metamorfoza - premena materskej horniny vplivom vonk. podmienok
- zmena podmienok - transportom
- zmenou okolitych podmienok - prekrytie vrstvou
- kriticke podmienky - blizke taveniu horniny, resp. jej casti
- vysokotlaka rekrystalyzacia vapenca

Dokazy - chem. analyza
- skumenie struktury
- analyza textury

To nie su hypotezy. To su fakty.

//-------------------------------------------------------------------

add Paly: Ak ho pouzivali Egyptania, musel vyniknut za 2000 rokov.
1. otazka : ukaz kde v sucastnosti vznika, resp., len pred nedavnom tak rychlo mramor.
2. otazka : ak sa ti nedari zodpovedat prvu(co tisko predpokladam), vysvetli, preco bol starovek okrem ineho znamy rychlym vynikom mramoru a preco sa spominany jav v sucastnosti nepozoruje.

Nevyhovaraj sa na kdekoho. Ty si zacal s teoriami, tak to pekne dokonci.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2005 :  20:41:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Inú reakciu som z Tvojej strany ani nečakal... nemeníš sa...
Ako by som sa mal zmenit a preco? Ako som mal reagovat?

Keby si napisal hned, to, co si napisal az nasledne, vsetko by bolo OK.

P.S. Ty si sa tiez vobec nezmenil.

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2005 :  20:44:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Keď som podľa teba idiot, prečo so mnou diskutuješ, ty vznešený a geniálny ...?
Sorry za prisilne vyjadrovanie.

pavelba

Odoslaný - 22 august 2005 :  22:17:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Vlkodlak

Cit: Add mramor: saliete ?

1. faza
- Zivocichy

2. faza - sediment
- pozostatky zivocichov mozno pozorovat v strukture

Hádam mi nechceš tvrdiť, že všetok vápenec na zemi vznikol iba z ulít tvorov, žijúcich v mori...

Teda podľa Teba, nemohol pri stvorení a tesne po ňom, existovať vápenec, poťažme už vtedy aj mramor?
Ak nie prečo?

<°)))))><(

Marcelllooo

Odoslaný - 22 august 2005 :  23:31:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Teda podľa Teba, nemohol pri stvorení a tesne po ňom, existovať vápenec, poťažme už vtedy aj mramor?
Ak nie prečo?

http://en.wikipedia.org/wiki/Limestone

pavelba

Odoslaný - 22 august 2005 :  23:35:42  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Hm... sorry, tomu nerozumiem, nie každý ovláda cudzie reči...čo v tom príspevku http://en.wikipedia.org/wiki/Limestone, autor hovorí?

<°)))))><(

Rex

Odoslaný - 22 august 2005 :  23:39:54  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Hádam mi nechceš tvrdiť, že všetok vápenec na zemi vznikol iba z ulít tvorov, žijúcich v mori...

Ak nie prečo?

Lebo pravdepodobnejsie je, ze Boh stvoril vapenec/mramor so strukturou ktora by nasvedcovala statisicrocnej sedimentacii, vlozil by tam zbytky zivocihov ake dnes uz neziju. A to vsetko len preto, aby ehmmm, nic lepsie mi nenapada, pomylil neveriacich? Taketo naivisticke predstavy uz aj cirkev davno opustila. Podla Teba Boh stvoril aj hnedeho medveda, aj bieleho polarneho, aj grizlyho, aj pandu (ale to myslim medved ani nie je), aj vsetky ostatne druhy a poddruhy medvedov?

Počet príspevkov: 190  ~  Člen od: 17 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 29 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rex

Odoslaný - 22 august 2005 :  23:54:33  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Hm... sorry, tomu nerozumiem, nie každý ovláda cudzie reči...čo v tom príspevku http://en.wikipedia.org/wiki/Limestone, autor hovorí?

Zacni sa tie reci ucit - mohlo by Ti to byt velmi prospesne, aby si nefresstyle-oval ako si to prave predviedol. Uz ani cirkev si nedovoli tvrdit, ze Zem ma 7000 rokov - ved by sa im vysmiali aj vsetky ich (sudne) ovecky...

V uvedenom clanku sa pise, ze mramor je sedimentarna (usadeninova) hornina vznikla z mineralneho vapenca, ktoreho zdrojom su v najbeznejsom pripade morske organizmy. Ich ulity sa usadzaju na morskom dne a vytvaraju sediment, ktory sa postupom casu pretvara na mramor. Dalsim zdrojom moze byt presytena meteoricka (od slova meteorologia) voda (podzemna voda, co tvori vnutro jaskyn).

To je asi v hrubosti vsetko - dalej sa tam rozobera sfarbenie mramoru a jeho pouzitie.

Strana: z 12 Previous Topic: Otazka o uctievani svatych a panenky Marie Téma Next Topic: Váš vzťah k médiám.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06