Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Je Boh len jeden?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vatikán připravuje rozsáhlé opravy v Bibli Téma Next Topic: Morálka
Strana: z 5

Morphee

Stav: offline

Odoslaný - 02 august 2005 :  09:55:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

Tých, ktorých tak veľmi obhajuješ Boh potrestal rukami Izraelitov. Tí dostali príkaz, pozabíjať všetkých, ktorí sa priečili Bohu...

Veritas, ja neobhajujem Egypťanov. Iba hovorím, že neboli horší ako židia. O tom, či ich "Boh" potrestal, neexistuje žiadna dôveryhodná zmienka, ak by existovala propagandisti RKC by to istotne využili na dokázanie pravosti ich posvätného eposu. A neviem, čo by si robil, ak by egyptský Amon-Re prikázal povraždiť všetko živé, čo sa mu prieči. Ale viem, že to nemôžeš pochopiť, tak to nechám tak.

Čo sa týka tvojich ďalších otázok skúsim zaloviť v kalných vodách internetu. Inak mi bola odporučená kniha Hermetizmus od neviemkoho, kde sa píše o vzťahoch medzi Egyptom a tým, čo je opísané v Biblii. Už som si to objednala, čakám na dodávku, po prečítaní poinformujem, čo nové.

Zatiaľ musí stačiť toto (inak skvelá stránka):
http://www.mastr-webdesign.cz/egypt/index.htm

Inak pre informáciu o tých "zlých" Egypťanoch, ktorých musel Jahwe potrestať, lebo sa mu priečili - toto je citácia z najstaršieho papyrusového zvytku (Prisseov papyrus):

"Shledáš-li u chudáka velký dluh,
rozděl jej na tři díly,
dva promiň a jen jediný ponech,
shledáš, že v životě je to nejlepší způsob jednání,
pak budeš moci klidně spát a ráno
shledáš se s tím jak s dobrou zprávou,
neboť lepší je slyšet díky za lásku k bližnímu
než mít bohatství ve skladišti,
lepší je mít chleba při dobrém svědomí
než bohatství obtížené výčitkami."

Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 02 august 2005 :  10:12:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Problem je v tom , ze otazka nestoji ci egypske otroctvo , alevo izraelske . Zakladnou otazlou je ako pozdvihnut cloveka , ktory vo svojej prirodzenosti upadol pod tarchou dedicneho hriechu . Boh nie je revolucionar , ktory sniva, ze smahom ruky vytvori noveho cloveka - cloveka dokonaleho . Mimochodom v Morfinych bluzneniach je koren bolsevizmu , ktori snili o vytvoreni noveho cloveka . Staci odstranit sukromne vlastnictvo a clovek prestane kradnut . Naproti tomu Boh ma svoj plan spasy cloveka , ktory predpoklada urcitu cestu . Najskor cez vyvoleny narod .
Co sa tyka toho sposobu vyhladenia narodov . Neboli vyhladene pre nejaku zalubu , alebo krvilacnost , ale pre ohavnosti , ktore pachali .
A ako dokaz sparavodlivosti Boha sluzi to , ze ked do podobnych ohavnosti upadol izraelsky narod , tak ho stihol takmer rovnaky trest . Bol takmer vyhladeny . Len maly zvysok sa navratil .

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 02 august 2005 :  10:21:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Mimochodom v Morfinych bluzneniach je koren bolsevizmu , ktori snili o vytvoreni noveho cloveka .

Nuž fajn, enem ste zabudli v súvislosti s mojim menom spomenúť ešte tieto slová: slobodomurár, čechoboľševik, súdružka, židoboľševik.

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 02 august 2005 :  10:21:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Vsimnite si jednu vec . Morphee je presne clovek , ktory poprie Boha , ale ma neukojitelnu tuzbu sudit ho . Dedicny hriech je justicny omyl . Nie clovek sa ma postavit pred sud Boha , ale clovek stavia pred svoj sud Boha , aby ho sudil a odsudil . Keby tento nebol byval zlocinec , neboli by sme ti ho vydali .
Keby Kristus padol do ruk Morphee , tak s istotou skonci na krizi .
Neznesie vedla seba Boha , lebo sama sa zanho povazuje . Dokazom je , ze si osobuje pravo posudzovat co je dobre a co zle . Ona jedina to vie , lepsie ako Boh .
Skoda slov . Nejde o nic ine , len o pychu , ktora tuzi zvrhnut Boha z jeho tronu .
Sama je najlepsim dokazom , ze dedicny hriech nie je justicny omyl , ale realita .

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 02 august 2005 :  10:24:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

quote:
Pôvodne poslal amerika1

Mimochodom v Morfinych bluzneniach je koren bolsevizmu , ktori snili o vytvoreni noveho cloveka .

Nuž fajn, enem ste zabudli v súvislosti s mojim menom spomenúť ešte tieto slová: slobodomurár, čechoboľševik, súdružka, židoboľševik.

To je vsetko ? Zacinas byt hystericka !

Morphee

Odoslaný - 02 august 2005 :  10:28:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Vsimnite si jednu vec . Morphee je presne clovek , ktory poprie Boha , ale ma neukojitelnu tuzbu sudit ho . Dedicny hriech je justicny omyl . Nie clovek sa ma postavit pred sud Boha , ale clovek stavia pred svoj sud Boha , aby ho sudil a odsudil . Keby tento nebol byval zlocinec , neboli by sme ti ho vydali .
Neznesie vedla seba Boha , lebo sama sa zanho povazuje . Dokazom je , ze si osobuje pravo posudzovat co je dobre a co zle . Ona jedina to vie , lepsie ako Boh .
Skoda slov . Nejde o nic ine , len o pychu , ktora tuzi zvrhnut Boha z jeho tronu .
Sama je najlepsim dokazom , ze dedicny hriech nie je justicny omyl , ale realita .

Heheh, toto si vytiskám a v ráme zavesím nad posteľ. Som rada, že nie som veriacim človekom. Ale danke Amerika1, uistili ste ma, že som na tej najsamsprávnejšej ceste.

amerika1

Odoslaný - 02 august 2005 :  10:37:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Aj to je podoba cloveka . Ked nema argumenty zacne ironizovat .

Vlkodlak

Odoslaný - 02 august 2005 :  10:42:30  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Morphee,
myslim si, ze v otazke "otrokov" prilis zjednodusujeme. Nie je otrok ako otrok. Castokrat su tieto debaty vedene na zaklade sledovanie kdejakych filmov a podobnych dristov ...

V roznych krajinach mali otroci rozna "kasty", prava, postavenie ...
Uznas, ze je rozdiel medzi clovekom, ktory sa dostal do zajatia "otroctva" napriklad vojenskou akciou trebars Asyrcanov a cloveka, kdesi na predmesti Babylonu, ktory napr. v dosledku sucha - nedodtatku urody upadol do chudoby a situaciu riesil tak, ze sa sam predal do otroctva - na urcite obdobie. Ak by bol yaujem, moyem spracovat material, ale otroci(nie vsetci) sa nemohli iba tak zabijat, ako to vidis vo filmoch, niekto mali dokonca sukromni majetok a pod. Alebo postavenie "otrokov" na Sparte ... uplne ina situacia ...
Alebo otroci - bohati zajatci. Takisto sa nezabijali, netyrali - pretoze sa museli v spokojnosti dockat momentu, kedy sa y anich zinkasovalo vykupne ...
O Otrokoch sa da pisat mnoho ... nemam rad take zjednodusene debaty, kde na yaklade povrchnych informacii sa robia odsudzujuce yavery ...(nehovorim, ze je to tvoj pripad)

Nesuhlasim vsak s tebou s dovodmi, ktore si uvadzala ako pricinu nedostatku otrokov u Hebrejov. Podla mna, dovodom bola nizka vojenska sila Hebrejov. Skor sa otrokmi stavali, ako ich ziskavali. Takisto ich lokalizacia - na hranici vplivu velmoci(ekonomickych i vojenskych) im neumoznovala velmi "podskakovat" ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 02 august 2005 :  11:16:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Nesuhlasim vsak s tebou s dovodmi, ktore si uvadzala ako pricinu nedostatku otrokov u Hebrejov. Podla mna, dovodom bola nizka vojenska sila Hebrejov. Skor sa otrokmi stavali, ako ich ziskavali. Takisto ich lokalizacia - na hranici vplivu velmoci(ekonomickych i vojenskych) im neumoznovala velmi "podskakovat" ...

Ja som enem poukázala na to, že niektoré kmene otrokov z vojenských vyprav nenosili. Ani Slovania nebrali otrokov. Otrokov z vojenských výprav brali enem vyspelejšie civilizácie, ktoré vedeli takýchto otrokov zúžitkovať + nie vždy sa jednalo o otrokov. Dakedy išlo enem o asimiláciu nadobudnutého obyvateľstva (bežné aj u Slovanov). Čiže buď vzali zajatcov do otroctva, alebo zajatcov (civilov) asimilovali, alebo všetkých vyvraždili. No a ja som poukázala, že židia dajak často volili poslednú možnosť.

Morphee

Odoslaný - 02 august 2005 :  11:36:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
http://warnet.szm.sk/amerika.jpg

Pekne sa to bude vynímať v tmavom ráme nad mojou posteľou.

veritas

Odoslaný - 02 august 2005 :  11:51:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Morphee, akože zasmial som sa, no len do chvíle, kým som si uvedomil, čo vlastne robíš...
Kde máš hranice? Akú métu ešte chceš prekročiť?

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rex

Odoslaný - 02 august 2005 :  11:56:09  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslala amerika1

To co si predviedla Ty tiez stalo za to a ani sa Morphee nedivim, ze si to chce zaramovat a zavesit na cestne miesto. Krestanska tendencia oznacovat slobodne myslenie ako "bluznenia bolsevizmu" je zarazajuca. Tu pretrvavaju inkvizicne maniere vykorenit ine nazory ohnom a mecom (ako by sa Ti pacilo oznacenie, ze Tvoje myslenie vanie zatuchlinou stredoveku?).

quote:
Pôvodne poslala amerika1

Na co sa vlastne stazujes? Vyzeras ako jeden z tych simplistickych krestanov co pocas slovenskeho statu hnali Zidov do plynovych komor s odovodnenim "Zidia su to, pana Jezisa nam zabili!". Ved keby ho nie, nevykupil by Tvoje hriechy (moje nie - ja tomuto konceptu neverim), nenaplnili by sa svedectva zo SZ a nemala by si svoje nabozenstvo.

quote:
Pôvodne poslala amerika1

Sama je najlepsim dokazom , ze dedicny hriech nie je justicny omyl , ale realita.

Tieto hriechy ona nezdedila - sama ich aktivne hresi ;-) Toto nie je hriech Adama a Evy, ale Morpheen osobny - zan budu pykat jej deti a deti ich deti az do skonania sveta.

Ale drahi priatelia, vratme sa prosim k povodnej otazke existencie dalsich bozskych bytosti od ktorej sme sa dost vyznamne odklonili. Prosim.

Počet príspevkov: 190  ~  Člen od: 17 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 29 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 02 august 2005 :  12:01:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Boh je len jeden. Ak by sa mala všemohúcnosť, vševediacnosť, dokonalá láska, dokonalé milosrdenstvo... deliť, tak Boh by nebol všemphúci, vševediaci, dokonalý...

Neexistuje nič iné, komu by sme sa mali klaňať, jedine Bohu.

To, že existujú bohovia, v zmysle modiel, nepopieram.

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rex

Odoslaný - 02 august 2005 :  12:08:53  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

To, že existujú bohovia, v zmysle modiel, nepopieram.

No aspon jedno zasadne a zrozumitelne stanovisko, aj ked (podla mna) nie prilis podlozene. Ak by to malo byt ako hovoris, nepoprel by Boh v biblii existenciu tych ostatnych a nevyhlasil by ich za neexistujucich?

Počet príspevkov: 190  ~  Člen od: 17 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 29 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 02 august 2005 :  12:19:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Nemôže poprieť to, čo neexistuje.
Tie modly si ľudia vymysleli samy. Začali sa klaňať (KLAŇAŤ!) hocičomu vtedy, ak si mysleli, že Boh ich nepočuje...

A veď napísal: nebudeš mať iných bohov, okrem mňa... Teda, okrem Boha neexistuje nič, čo by sa mohlo byť bohom... (t.j. niečím absolútne dokonalým)...

amerika1

Odoslaný - 02 august 2005 :  12:29:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Naco take zbytocne natahovanie . Existuje rukolapny dokaz o akych inych bohoch Boh hovori . V case , ked na hore Sinaj dava Boh do ruk Mojzisovi dosky zakona , jeho brat Aron tvori noveho boha v podobe zlateho telata . Takze to su ti ini bohovia , o ktorych Boh hovori .

amerika1

Odoslaný - 02 august 2005 :  12:30:47  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

http://warnet.szm.sk/amerika.jpg

Pekne sa to bude vynímať v tmavom ráme nad mojou posteľou.

Nad postelov sa to bude vynimat skutocne pekne . Si sikovne pohanske dievca . Este si to obcas precitaj , aby si aj pochopila . Lebo o tom , ze citat vies si ma uz presvedcila , ale o tom , ze aj chapes nie .

amerika1

Odoslaný - 02 august 2005 :  12:33:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Rex

quote:
Pôvodne poslala amerika1

quote:
Pôvodne poslala amerika1

quote:
Pôvodne poslala amerika1

Sama je najlepsim dokazom , ze dedicny hriech nie je justicny omyl , ale realita.

Tieto hriechy ona nezdedila - sama ich aktivne hresi ;-) Toto nie je hriech Adama a Evy, ale Morpheen osobny - zan budu pykat jej deti a deti ich deti az do skonania sveta.

[size=5]]

Nerozumies pojmu dedicny hriech . Jeho nyjvyraznejsim symtomom je byt ako Boh.

Vlkodlak

Odoslaný - 02 august 2005 :  13:26:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee
Ja som enem poukázala na to, že niektoré kmene otrokov z vojenských vyprav nenosili. Ani Slovania nebrali otrokov. Otrokov z vojenských výprav brali enem vyspelejšie civilizácie, ktoré vedeli takýchto otrokov zúžitkovať + nie vždy sa jednalo o otrokov. Dakedy išlo enem o asimiláciu nadobudnutého obyvateľstva (bežné aj u Slovanov). Čiže buď vzali zajatcov do otroctva, alebo zajatcov (civilov) asimilovali, alebo všetkých vyvraždili. No a ja som poukázala, že židia dajak často volili poslednú možnosť.

Myslim, ze ani to nemozno brat absolutne. Pozri, napriklad taki Huni. Barbari par-exelance, urcite ich nemozno oznacovat ako vyspela civilizacia. Brali otrokov ? Samozrejme, ze hej. Jednych predavali spat, druhych zasa pouzivali na obrabanie pody, kedze sami takouto zrucnostou nedisponovali a v neposlednej rade, otroci sluzili aj v ich vojsku. Aj ked nerad pouzivam termin otrok. Je to take hrube zovseobecnenie. Zdroj castych omylov.
Na margo Slovanov. Neviem ,ci brali ci nebali otrokov, treba i vsak uvedomit, zmienky(seriozne)o Slovanoch pochadzaju z ranneho stredoveku, kedy sa utvarala feudalna spolocnot. Preto dost dobre nerozumiem tvojej poznamke o Slovanoch a otrokoch.
V staroveku boli "otroci" sucastou ekonomiky spolocnosti, nemozno odsudzovat na zaklade dnesnych meritiek pomery v staroveku. Otrokmi nedisponovali iba primitivne komunity. Opat ako priklad(aj ked mozno hovorit o prelome staroveku a novoveku) mozu posluzit Huni. Pokial sa prehanali po stepiach nepoznali otrokov, polnohospodarstvo, triedy, slachtu ... Mali iba vojenskych vodcov tzv. "logades" ktori kradli, lupili, a ako i Zidia, zabijali. Ako ini primitivni nomadi. V Momente ked prisli do styku s civilizaciou, Perzskou risou na vychode, ci s Byzantskou, ci zapadorimskou risou, zaraz nabrali "HI-TECH" sposoby, obajvila sa "slachta"(Rua, Onegis, Attila), objavili sa majetok, peniaze(povacsine rimske) a objavili sa i otroci ...

Takze, co som chcel povedat ? Dokopy nic. . Iba som proti zjednodusovaniu.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 02 august 2005 :  13:32:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

Morphee, akože zasmial som sa, no len do chvíle, kým som si uvedomil, čo vlastne robíš...
Kde máš hranice? Akú métu ešte chceš prekročiť?

Ešte takých cca 10 km.

Rex

Odoslaný - 02 august 2005 :  14:00:37  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Nerozumies pojmu dedicny hriech . Jeho nyjvyraznejsim symtomom je byt ako Boh.

Symptomom dedicneho hriechu je byt ako Boh? No v tom pripade tomu asi naozaj nerozumiem - rad sa necham poucit (a najma ako suvisi byt ako Boh so zlyhanim cloveka - Genesis 3). Asi si chcela napisat "pokusat sa byt ako Boh", ale to znamena nieco uplne ine.

amerika1

Odoslaný - 02 august 2005 :  15:51:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Pokusat sa byt ako Boh by nebolo hriechom , pretoze Jezis hovori : " Budte dokonaly ako je dokonaly vas Otec nebesky . Ide jednoznacne o tuzbu Byt ako Boh .
Vobec nezomriete , ale budete ako bohovia .

Rex

Odoslaný - 02 august 2005 :  16:02:26  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
Hehe - takze Morphee je ako Boh? Neomylna, vsemocna, vseveduca - budem sa s nou musiet skamaratit.

Alebo ako to myslis? Vyjadri sa prosim zretelne. V Tvojom citate chybaju druhe uvodzovky, takze neviem, kde konci Jezis a zacinas Ty. Tuzba byt ako Boh a pokusat sa byt ako Boh - rozdiel je len v tom, ze v tom druhom sa to pokusam naplnit to prve. Skus mi to prosim napisat jasne a zretelne.

quote:
Pôvodne poslal amerika1

Vobec nezomriete , ale budete ako bohovia.

Ze by ich predsa len bolo viac???

Mato

Odoslaný - 02 august 2005 :  16:24:30  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Vsimnite si jednu vec . Morphee je presne clovek , ktory poprie Boha , ale ma neukojitelnu tuzbu sudit ho ...

S tymto na 100% suhlasim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 02 august 2005 :  16:30:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Rexo, ked sa tak vehementne dozadujes odpovede, ci su aj ini bohovia ako pravy Boh, co rozumies pod slovom Boh?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Vatikán připravuje rozsáhlé opravy v Bibli Téma Next Topic: Morálka  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06