|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 15:28:45
|
Žeby ty? Ano, nasledne, ako neuspeli papieriky, ktore boli zaplatene (spolu do vysky 1000 Sk) plati:
quote: Pôvodne poslal GMK GMK si vsak nasiel ine (zakonne) sposoby ako sa vojne vyhnut a neutratit tak ani halier.
Citaj poriadne, Monci.
Spravodlivosť sama o sebe neexistuje podobne ako neexistuje ani dobro a zlo. Spravodlivosť existuje iba vtedy, ak je definovaná určitými pravidlami (zákonom). V Biblii je to 10. Božích príkazov. Uviedla som príklad prikázania č. 5 "Nezabiješ". Zaujímavé je pre tento príklad pozrieť si KKC 169., 170. a porovnať to zo Starým zákonom, koľko vínimiek urobil Jahve vo svojom zákone napr. pre svoj vyvolený národ. Stale sa vykrucas.Pojem spravodlivosti je vyjadreny roznym sposobom v roznych systemoch.
Lebo máš emócie a tie ti zabraňujú vidieť objektívnu pravdu a teda konať spravodlivo. Skresľujú ti skutočnosť. Inak sa dívaš na človeka, ktorého miluješ a inak na človeka, ktorého nenávidíš. Lenže bez emócii si schopný dívať sa len na dvoch ľudí a posúdiť ich konanie neovplyvnený tvojimi pocitmi - napr. láskou a nenávisťou. Ha! A k tomuto si ako dosla? Myslis, ze mi laska k niekomu brani vidiet aj jeho negativne stranky a konat indiferentne? Prosim, na tuto somarinu si ako dosla?
Policajt by mal byť strážcom zákona - spravodlivosti. A je ním ak zastaví svojho priateľa, ktorý nafúka a mal by mu dať pokutu? Nie je, pokutu mu nedá, lebo je ovplyvnený svojimi emóciami. Je to predsa kamarát a tak odchádza bez trestu. Kazdy? Pises, ze tohoto policajt nie je schopny. Dokaz prosim. Zatial tu pises len svoje nazory. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 15:31:37
|
quote: Pôvodne poslal veritas
Sorry, že sa vtírknem, ale, Morphee, možno máš dosť pravdu... Ten, kto je s Bohom kamarát, sa má lepšie, ako odporca... Nemyslíš...?
Nuž iste. Ak mám kámoša policajta, nedá mi pokutu. Ale nič to nemení na skutočnosti, že v SZ je Boh opakovane nespravodlivý (porušuje pravidlá), tak isto, ako je nespravodlivý môj kámoš policajt. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 15:36:52
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Citaj poriadne, Monci.
Práveže čítam, Marcelko, čítam a je mi jasné, že nemáš všetkých pohromade.
quote: Pôvodne poslal GMK Stale sa vykrucas.Pojem spravodlivosti je vyjadreny roznym sposobom v roznych systemoch.
Spravodlivosť neexistuje, pokiaľ nie je definovaná pravidlami. Ak s tým nesúhlasíš, prosím, definuj čo je to spravodlivosť, aby som mohla aj ja spraviť RACHACHACHACHA.
quote: Pôvodne poslal GMK Ha! A k tomuto si ako dosla? Myslis, ze mi laska k niekomu brani vidiet aj jeho negativne stranky a konat indiferentne? Prosim, na tuto somarinu si ako dosla?
Pozorovaním ľudí.
quote: Pôvodne poslal GMK Kazdy? Pises, ze tohoto policajt nie je schopny. Dokaz prosim. Zatial tu pises len svoje nazory.
Píšem na základe svojich životných skúseností. Dokáž ty opak. |
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 18:21:04
|
Práveže čítam, Marcelko, čítam a je mi jasné, že nemáš všetkých pohromade. Monci, dakujem, davno mi nejake dievca nepovedalo takto, vacsinou iba Macko.
Spravodlivosť neexistuje, pokiaľ nie je definovaná pravidlami. Ak s tým nesúhlasíš, prosím, definuj čo je to spravodlivosť, aby som mohla aj ja spraviť RACHACHACHACHA. Spravodlivost je pristup k ludom, ktory zabezpecuje taku redistribuciu zdrojov, ze: - kazdemu rovnako - kazdmu podla potrieb - inak
Pozorovaním ľudí. Hej, a teraz mi este ukaz, ze to plati na kazdeho cloveka a vzdy.
Píšem na základe svojich životných skúseností. Dokáž ty opak. Poviem ti to rovnako: Pozorovanim ludi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 19:09:49
|
Spravodlivost je pristup k ludom, ktory zabezpecuje taku redistribuciu zdrojov, ze: - kazdemu rovnako - kazdmu podla potrieb - inak
Spravodlivosť neexistuje bez stanovených pravidiel - to platí.
Ty si napísal hovadinu, Marcelko a ešte k tomu nekonkrétnu: - každému rovnako (napr. násilia? prečo by som mala dostať rovnako násilia, ako človek, ktorý porušuje pravidlá???) - každému podľa potrieb (pedofil potrebuje malých chlapcov a dievčatká, spravodlivosť podľa teba je, že ich dostane) - inak (čo inak, to nie je žiadna definícia)
|
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 19:30:21
|
quote: Sorry, že sa vtírknem, ale, Morphee, možno máš dosť pravdu... Ten, kto je s Bohom kamarát, sa má lepšie, ako odporca... Nemyslíš...?
a na to si ako prisiel... lepsie v cich ociach, v nasich ludskych pekne haluzis veritas... katolik, tolko mucenikov a zatres taku haluz. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 19:32:38
|
To morphee quote: Spravodlivosť neexistuje
no taka podla tvojich predstav asi nie... odkil beries predstavu, co je vlastne spravodlivost, co si pod tym predstavujes |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 19:36:48
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
To morphee quote: Spravodlivosť neexistuje
no taka podla tvojich predstav asi nie... odkil beries predstavu, co je vlastne spravodlivost, co si pod tym predstavujes
Toto si predstavujem pod pojmom spravodlivosť: Spravodlivosť neexistuje, pokiaľ nie je definovaná pravidlami. Je to jediná definícia, ktorá platí. Ak nemáš zákon (napr. Desatoro), nevieš definovať, čo je a čo nie je spravodlivé.
|
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 19:49:24
|
Akykolvek dialog so slecnou Morphee je zbytocny , lebo ona vsetko vie a biblia je plna protikladov . Jedli ovocie akoze don hryzli , ako na obrazkoch do jablcka . Ze v skutocnosti to bolo ovocie ZO STROMU POZNANIA DOBRA A ZLA , a ze clovek ZATUZIL BYT AKO BOH , ccim uz viac nezniesol boziu pritomnost a , preto musel opustit zahradu . Clovek sa odsudzuje sam svojimi slovami SKRYL SOM SA , LEBO SOM NAHY . Preco neznesie BOha a skryva sa pred nim ?
Inak neviem , ci na tomto fore ma skutocne vyznam viest teketo dialogy , kde nas niekdo presviedca , ze dedicny hriech je justicny omal . Dobre nech slecna Morphee poziada o rehabilitaciu . Lenze kde sa vzala smrt ?
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 20:27:52
|
Spravodlivosť neexistuje bez stanovených pravidiel - to platí. Pravidla su dosledkom tuzby po spravodlivosti, nie su s nou totozne.
Ty si napísal hovadinu, Marcelko a ešte k tomu nekonkrétnu: Napisal som dobre a ty to vies. Nekonkretne schvalne, lebo to mozno pouzit univerzalne.
- každému rovnako (napr. násilia? prečo by som mala dostať rovnako násilia, ako človek, ktorý porušuje pravidlá???) Ale ved ty pozadujes rovnake pravdidla vzdy a vsade. Tak pravidlom bude kazdemu rovnako. Co sa divis?
- každému podľa potrieb (pedofil potrebuje malých chlapcov a dievčatká, spravodlivosť podľa teba je, že ich dostane) Odhliadnuc od tvojho uchylneho napadu, ktory ti zrejme prebleskuje v tvojej hlavicke dlhsie, odvtedy, co si zacala sexualne dozrievat, je aj toto jedna z moznosti ako definovat spravodlivost. Dosadme si napriklad zakladn biologicke potreby: potravu.
Vlastne som zabudol este napisat:
- kazdemu podla zasluh. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 21:01:08
|
Vlastne som zabudol este napisat:
- kazdemu podla zasluh.
Duša moja zlatý kvet, tak si rozmysli, či každému rovnako, alebo každému podľa zásluh. |
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 21:02:21
|
+ podľa čoho meriaš zásluhy? |
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 21:31:47
|
Duša moja zlatý kvet, tak si rozmysli, či každému rovnako, alebo každému podľa zásluh. Monci, dievca zlate, aj jedno aj druhe.
- kazdemu rovnako - kazdemu podla potrieb - kazdemu podla zasluh - inak
Podľa čoho meriaš zásluhy? To je otazka az sekundarna k vyberu principu spravodlivosti. Najprv sa pytame, co to spravodlivost je. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 21:35:46
|
"Ale ved ty pozadujes rovnake pravdidla vzdy a vsade. Tak pravidlom bude kazdemu rovnako. Co sa divis?"
Vidím, Marcelko, že je čas na večernú dávku liekov, lebo ti dajako vypína. Ja nepožaduje rovnaké pravidlá, ale pod spojnom spravodlivosť rozumiem pravidlá, platiace vždy a na každého rovnako. A medzi týmito formuláciami je asi taký rozdiel ako keď povieš more vo fľaši a fľaša v mori.
"Odhliadnuc od tvojho uchylneho napadu, ktory ti zrejme prebleskuje v tvojej hlavicke dlhsie, odvtedy, co si zacala sexualne dozrievat, je aj toto jedna z moznosti ako definovat spravodlivost. Dosadme si napriklad zakladn biologicke potreby: potravu."
Nie, Marcelko, tento úchylný nápad nevznikol v mojej hlávke počas dospievania, ale počas sledovania správ, kde informovali verejnosť o najväčšom súdnom procese s pedofilmi vo Francúzsku.
A čo sa týka potravy, svetovú spravodlivosť definujú určité pravidlá, volá sa to charta ľudských práv. |
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 21:41:52
|
Ja nepožaduje rovnaké pravidlá, ale pod spojnom spravodlivosť rozumiem pravidlá, platiace vždy a na každého rovnako. A medzi týmito formuláciami je asi taký rozdiel ako keď povieš more vo fľaši a fľaša v mori. A ukazes mi teda ten rozdiel, ktory tam vidis, po tom, co sa pozeras na dno flasky?
Nie, Marcelko, tento úchylný nápad nevznikol v mojej hlávke počas dospievania, ale počas sledovania správ, kde informovali verejnosť o najväčšom súdnom procese s pedofilmi vo Francúzsku. A strasne ta poznamenal na tvojom dusevnom zdravi, lebo svojim vyznamom ovplyvnuje tvoje spravanie doteraz. Ale sune procesy s vrahmi ta uz tak nerozrusuju. Dovod som uz zmienil.
A čo sa týka potravy, svetovú spravodlivosť definujú určité pravidlá, volá sa to charta ľudských práv. Trepes, charta ludskych prav stanovuju nieco ine. Ja sa ta pytam na aplikaciu daneho pravidla na potravu. Tu uz nedochadzas k rovnakym vysledkom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 21:43:30
|
Duša moja zlatý kvet, tak si rozmysli, či každému rovnako, alebo každému podľa zásluh. Monci, dievca zlate, aj jedno aj druhe.
Podľa čoho meriaš zásluhy? To je otazka az sekundarna k vyberu principu spravodlivosti. Najprv sa pytame, co to spravodlivost je.
RACHACHACHACHA! Vidím, že pre svoje protirečenia si berieš príklad z Biblie. Ak toto považuješ za definíciu, potom si tej pani psychiatrične nemusel dávať úplatok.
+ Spravodlivosť nie je nič. Neexistuje ak nie je definovaná pravidlami. Dokedy ti to mám omieľať. |
|
|
|
Rex
Stav:
| |
Odoslaný - 27 júl 2005 : 21:48:36
|
To mi pripomina poucky z dob nie az tak davno minulych, kedy nam sudruhovia vraveli o roznych usporiadaniach sveta: - socializmus = kazdemu podla jeho zasluh - komunizmus = kazdemu podla jeho potrieb
GMK, mal si toto na mysli?
To co pre mna vyplyva z Morpheeinho prispevku je nasledovne: bajka o vyhnani z raja je vnutorne plna rozporov a teda nedoveryhodna... |
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2005 : 21:51:34
|
Problém Marcelkovej definície je protirečenie: Ako môžeš dať každému rovnako a zároveň každému podľa zásluh? Marcelko spojil do kopy dva nezlúčiteľné princípi komunizmu (každému rovnako) a kapitalizmu (každému podľa zásluh). Pričom vôbec nedefinoval pravidlá pri meraní tých zásluh. |
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2005 : 09:01:12
|
quote: a na to si ako prisiel... lepsie v cich ociach, v nasich ludskych pekne haluzis veritas... katolik, tolko mucenikov a zatres taku haluz.
Lajos, ani sa na mna nehnevaj, ale šliapol si totálne vedľa. Je síce moja chyba, že som sa "vtírkol" do dialógu, no chcel som "Morpheeným slovníkom" niečo poznamenať. Použil som len analógiu. A tu, je jasná Tvoja chyba, Lajos - vytrhneš z kontextu jednu vetu, neprečítaš si pred ani za, a ani nechceš pochopiť, ako som to myslel.
Ani sa, teda, nemôžem čudovať, že čítaš bibliu ako "literu" a nie ako nadčasové posolstvo... Písmo je písané tiež v určitom jazyku analógie... Ale má cenu Ti to vysvetľovať...? Možno ani nie. Už si si do katolíka kopol a si vpohode...
Ak chcem niečo niekomu vysvetliť, snažím sa požívať aj jeho jazyk. Preto Lajos, prosím, skús najprv sa snažiť pochopiť, čo som textom chcel povedať a potom si do mňa (do katolíkov) kopnúť... OK? |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2005 : 09:57:17
|
quote: Lajos, ani sa na mna nehnevaj, ale šliapol si totálne vedľa. Je síce moja chyba, že som sa "vtírkol" do dialógu, no chcel som "Morpheeným slovníkom" niečo poznamenať. Použil som len analógiu. A tu, je jasná Tvoja chyba, Lajos - vytrhneš z kontextu jednu vetu, neprečítaš si pred ani za, a ani nechceš pochopiť, ako som to myslel.
Ani sa, teda, nemôžem čudovať, že čítaš bibliu ako "literu" a nie ako nadčasové posolstvo... Písmo je písané tiež v určitom jazyku analógie... Ale má cenu Ti to vysvetľovať...? Možno ani nie. Už si si do katolíka kopol a si vpohode...
Prepac veritas, ale takto... na zaklade tvojich doterajsich prispevkov je jasne, ze si absolutny "zasluznik" a tento prispevok vobec nie je vytrhnuty z kontextu, takto bolo myslienkovo koncipovanych viacej tvojich prispevkov
A k Pismu... je podstatne zmysluplnejsie ako tvoje prispevky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2005 : 10:02:10
|
Mrzím na takáto naša komunikácia... Pokúsim sa s tým niečo - z mojej strany - robiť...
S tým záslužníkom sa mýliš, nepoznáš ma osobne. Ale tak trošku pravdu máš: Zhromažďujem si poklady tam, kde ich ani moľ ani hrdza nepokazí... Ale to je podľa Písma, takže by to malo "sedieť" aj s Tvojím postojom... |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2005 : 10:13:40
|
quote: Pôvodne poslal Morphee
Však dal. Je ich 10. Prečítaj si Starý zákon, ako ich ON sústavne porušuje a robí výnimky pre svoj vyvolený národ..
Nie, nie je ich desať. Zákon Mojžišov pokračuje aj ďalej – viď Ex.20-23 kapitola. A tam máš príkazy aj ohľadom zabitia – napr. Ex. 21-12,14,17,23.., aj v 22 kapitole. Zvlášť dávam do tvojej pozornosti – Ex. 23,20-25 a 33 /aj to je zákon/.
quote: Pôvodne poslal Morphee
Tak prečo Mojžiša nepotrestal, keď nariadil povraždiť nejaký kmeň, s ktorým viedol vojnu? A prečo nepotrestal Dávida, keď zabil 200 Filištíncov, aby im mohol odrezať predkožky? Starozákonný Boh je podobný tomu môjmu policajtovi. A tým kamarátom, ktorý porušil zákon a je mu odpustené, je vyvolený národ.
Nie. Bol potrestaný aj vyvolený národ – ak nezachoval zmluvu, ktorú mal z Hospodinom uzavretú /viď Ex.24,7/ a to zabitím – Ex.32kapitola. Ale na mnohých miesta v SZ vidno, ako Boh trestal Izrael za neposlušnosť. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2005 : 14:09:16
|
Ospravedlnujem sa ti veritas za moju podrazdenu reakciu. Ak niekto napise nazor na ktory mam odlisny pohlad, sa sa to snazim skonfrontovat, a je mi jedno, ci je ten clovek katolik, evanjelik, babtista alebo jehovista... ja pozeram na cloveka ako takeho a jeho prislusnost k nejakej cirkvi (zboru) mi je upne lahostajna. Takze ak som napisal, ze sa mi na tvojom pohlade nieco nezda, urcite som to nenapisal preto, aby som si (ako pises) kopol do katolika. Ked sa mi nieco nepaci, napisem to tak isto pavloviba ako tebe. Ale samozrejme mal by som respektovat pravidla slusnosti, takze este raz prepac za moju podrazdenu reakciu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2005 : 14:24:16
|
Je to OK. ...Častokrát sa stáva, že slovami (konkrétne na internete písmom) sa ťažko vyjadruje viera... Tú treba viacej žiť... Ja sa o to snažím ale aj ja často zakopnem...
Lajos, Boh s Tebou! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2005 : 14:46:20
|