Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 KTO, alebo CO je boh?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: vtipy na ucet Boha Téma Next Topic: porov rozbor Genesis 1
Strana: z 3

gonadom

Stav: offline

Odoslaný - 27 jún 2005 :  13:30:27  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Cau GMK. Si rychlejsi nez moje prsty na klavesnici. Toto je moja odpoved na tvoj prispevok z 12:09.

najprv, ale otazka: 4D vektor by(predpokladam) mal existovat v 4D PRIESTORE. Co je podla Teba 4 ROZMER?

pokial ide o Tvoj vyklad citatu: SOM TEN,KTORY JE. Z citatu automaticky nevyplyva - (tu pre teba) - pokial to tam nie je vyslovene uvedene. Moze to byt aj vo vyzname: SOM TEN,KTORY JE - nezavisle od existencie niecoho ineho - napr.tvojej viery vo mna(ci inak povedane - ci vo mna veris,ci nie, vzdy tu som a budem).
Tento vyrok taktiez automaticky nevyjadruje jeho naklonnost k nam(na okraj veci: ja osobne som presvedceny, ze boh nam fandi). Ta je vyjadrena na inych miestach Biblie.
Pokial ide o to, ci tento vyrok obsahuje fakt nadpriestorovosti. Ja myslim, ze nie: priestor(napr.3D) je definicne pole = platforma pre definovanie niecoho. on sam(Boh)moze byt vyjadritelny v tomto definicnom poli. Inak povedane: on sam moze byt sucastou tohto priestoru. To ho nemusi automaticky stavat na uroven objektov nim vytvorenych. V odpovedi Brianovi,som uviedol svoj pohlad na "terminus technikus" - NAS SVET. Nas svet=boh+material (cely myslienkovy postup najdes v tej odpovedi). Boh,rovnako ako aj material (z ktoreho vytvara jednotlive exemplare vesmiru)su sucastou definicneho pola,t.j.priestoru(3D). Zdanlivo toto tvrdenie predpoklada skutocnost, ze Boh je teda 3D objekt. Nie je tomu,ale tak. Existuje este ine riesenie: kazda nehmotna entita ma svojho nositela hmotneho. Ci inak povedane: prejavuje sa prostrednictvom tohto nositela. Co Ty na to?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 177  ~  Člen od: 25 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 07 január 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gonadom

Odoslaný - 27 jún 2005 :  13:33:30  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Janka, polovicu svojho zivota som prezil pod Tatrami - skoro pod Tatrami.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 177  ~  Člen od: 25 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 07 január 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 27 jún 2005 :  13:43:46  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
v tom kraji som bola len par krat, ale je tam velmi pekne

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gonadom

Odoslaný - 27 jún 2005 :  14:33:45  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
V istych zivotnych otazkach budim dojem skeptika. Totiz na Slovensku nepotrebujeme ziadne vichrice. Nas vztah k nasej prirode je tak nekvalitny a plny nepochopenia, ako spravanie mladeho cloveka, ktory svojim rodicom nesposobuje radost - ale zial. Hoci plna lasky - je taka matka, napriek tomu trpi. A vo svojej laske nam da aj posledne. Tak je to aj s "matkou prirodou". Da nam posledne - predtym nez zahynie. Ked som po rokoch videl hory lemujuce moje rodne mesto(nemam teraz na mysli Vysoke Tatry, ale zelene kopce,ktore presnejsie byvali zelene ked som ich naposledy videl), horko som zaplakal. Neviem, ci si bola niekedy v Anglicku? Samozrejme - ani tam nie je vsetko idealne. Ale ked vidis ich vztah ku pode - zemi(mal som moznost posudit na juhu Anglicka). Pochopis, preco u nich je mozne nieco take, ako: cesta, 20-30cm pas hliny, a hned za tym - udrziavana zelen. Nehovorim o mestskom parku, hovorim o ceste 3 triedy. Rovnako aj cesta medzi vacsimi mestami(ak nie je dialnicou) vyzera podobne,t.j. je lemovana takto udrziavanymi pozemkami. Nieco take,ako tie stare stromy, pamatajuce niekolko storoci - a to aj na miestach uprostred beznej mestskej, alebo primestskej krajiny. Aby sa ale nezdalo,ze sa mi paci zregulovana priroda. Treba sa ist pozriet na anglicku predstavu mestskeho parku: bujna dzungla zelene, vsade tam kde architekt nepredpoklada pohyb ludi. Ani naznak nasho typu parkov: zopar umelo(rozumej sterilne,t.j.bez suvisu s okolim) nasadenych stromov, a neudrziavany travnik medzi tym. Maju aj take parky( s udrziavanym travnikom) ale tam kde je vidiet vplyv snobov - napr.Hyde-park v Londyne. Mimochodom odporucam do pozornosti knihu,ktora je tak trochu aj o tejto veci: Novy hvozd, resp.Hvozd(v cestine?). Pekne napisana kniha citliveho pozorovatela ludi a prirody(meno autora by som bohuzial skomolil - preto ho radsej neuvadzam. Skuste ale zajst na web prazskeho palaca knih LUXOR).
Janka, trochu sa mi cnie za mojim rodnym krajom,ked sa tulam po cestach a necestach, ale mozno som ovela stastnejsi nez moji rodaci. Lebo ja si podobu mojho stareho mesta nosim v hlave - to je obraz, ktory vidim ked myslim na svoju domovinu,kym oni sa musia divat na tu novu - dnesnu.

janka

Odoslaný - 27 jún 2005 :  16:36:30  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
gonadom,
taka romanticka dusa vypadas byt...ja tiez milujem prirodu a doslova sa vyzivam, ked prichadzam z ba domov...byvam v takom nadhernom kutiku...nastastie zatial nie nejak porusenom ani ludmi ci katastrofami...taka dolina, nie vysokanske kopce okolo, ale nadherne...som vdacna za tuto krasu, ze ju mozem vidiet i teraz, a ze nemusim si uchovavat v hlave obrazy z minulosti...v Tatrach a ani v ich okoli som nebola asi 2-3 roky...mno pacilo sa mi tam...ale sranda je, ze mam radsej miesta, kde sa nepremelie tolko vela ludi okolo...
v Anglicku som este nemala tu cest byt...mozno sa tam ale dostanem...a len tak ma napadlo, ze domov vytvaraju ludia, ktory nas maju radi...a tak sa da prezit aj v bapekny den

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 27 jún 2005 :  16:39:53  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Cafko Gonadom. Drzim palce pri hladani pravdy. Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze vsetko zacina vtedy, ked spoznas Ducha svateho. Navod je v Pisme. V tradicii uz navod nenajdes. Mnoho ludi ani nerozumie, kto je Duch svaty... takze skus ist biblicky na vec a urcite najdes. On caka, kedy ho prijmes. Jednoducho pros Otca v mene Jezisovom, aby ti dal Ducha. Pros Jezisa a pros Ducha svateho, aby sa ti dal spoznat. Vela sa za to modli. A ked ti zacne zrychlene tlct v hrudi a pocitis nesmiernu radost z niecoho, vedz, ze sa ta prave dotkol

Ved ked my, co sme zli dokazeme svojim detom dobre veci davat, o co skor nam Otec da svojho Ducha. Ked pojdes biblicky, najdes.

Kto hlada najde, kto nehlada nenajde.

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gonadom

Odoslaný - 27 jún 2005 :  16:50:26  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Janka, jedneho dna, ked som sa este pocas studia na VS vracal so svojou priatelkou vlakom domov z vyletu do Slovenskeho raja. Sme pretriasali aj otazku: CO JE TO LASKA? Bol nadherny vecer, slnko prave zapadalo. Vtedy som svojej polovicke odpovedal: laska, to je aj POCIT, ze uz som bol dlho prec od tej, ku ktorej ma srdce taha ( samozrejme som sa pritom dival na nu - chcel som si splhnut ).

Podobne vidim aj vztah k domovu - tam, kde moje srdce taha - tam mam domov.

janka

Odoslaný - 27 jún 2005 :  16:55:30  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
vsak vravim, ze si romantik

gonadom

Odoslaný - 27 jún 2005 :  17:00:10  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Dakujem vader. Aj biblia ma zaujima. Pokial clovek hlada pravdu, nemozno ignorovat knihu, ktora ovplyvnila tolko ludi. Mozem uprimne povedat: co citam, co pocuvam - to vnimam vsetkymi svojimi zmyslami. Preto davam do poznavania aj "srdce". Myslim.ze tento dobry umysel chyba niektorym vedeckym badatelom: t.j. ja sa nestaviam na odpor ziadnej myslienke. Naopak, s pozitivnym pristupom k jej prijatiu mam lepsiu moznost - naladit sa na tu istu vlnovu dlzku, ako ten co mi ju hovori. A v pripade, ze sa nemyli - potom sa neobrnim pred pravdou - na svoj vlastny neprospech. Ahoj

gonadom

Odoslaný - 28 jún 2005 :  12:25:22  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Pre: pavelba

v teme o Kristovych udoch som dnes odpovedal Aniko. Povies mi na to svoj nazor?

alebo nejaky iny prispievatel?

Pre: GMK

dnes som posledny den na nete,pred dlhou pauzou - neviem,kedy sa opat ozvem. Odpovies mi na moju otazku zo vcera? Dakujem

gonadom

Odoslaný - 28 jún 2005 :  18:58:39  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Zial, uz musim koncit. Na nejaky cas sa odmlcim. Dufam, ze nie na dlho. Dakujem za vsetky prispevky. Na ktore som nestihol odpovedat - odpoviem, ked sa znovu pripojim.

Pekne letne dni Vam prajem

Marcelllooo

Odoslaný - 04 júl 2005 :  11:00:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Cau GMK. Si rychlejsi nez moje prsty na klavesnici. Toto je moja odpoved na tvoj prispevok z 12:09.
GMK ovplyva mnohymi superlativami. Je prudky a hladky. Okrem toho aj rychly.

najprv, ale otazka: 4D vektor by(predpokladam) mal existovat v 4D PRIESTORE. Co je podla Teba 4 ROZMER?
Spravne! Preto nemozno vedou (3D nastroj, lebo popisuje svet vylucne v jeho ramci) popisat ani definovat Boha. Vlastne, cloveku je to principialne nemozne, zrejme kvoli nejakemu zameru.

pokial ide o Tvoj vyklad citatu: SOM TEN,KTORY JE. Z citatu automaticky nevyplyva - (tu pre teba) - pokial to tam nie je vyslovene uvedene. Moze to byt aj vo vyzname: SOM TEN,KTORY JE - nezavisle od existencie niecoho ineho - napr.tvojej viery vo mna(ci inak povedane - ci vo mna veris,ci nie, vzdy tu som a budem).
VELMI DOBRE SI POCHOPIL! Preo som to dal do zatvorky, aby sa nasli oba vyznami:
• Nezavisla existencia a to absolutna,
• laska tejto existencie k nam.

Obe stranky su esencialne a podstatne k pochopeniu (nie popisaniu) Boha a nas samotnych.

Tento vyrok taktiez automaticky nevyjadruje jeho naklonnost k nam(na okraj veci: ja osobne som presvedceny, ze boh nam fandi). Ta je vyjadrena na inych miestach Biblie.
Samozrejme, ved nas miluje. A my mu o tak neustale a vytrvalo kazime.

Pokial ide o to, ci tento vyrok obsahuje fakt nadpriestorovosti. Ja myslim, ze nie: priestor(napr.3D) je definicne pole = platforma pre definovanie niecoho. on sam(Boh)moze byt vyjadritelny v tomto definicnom poli. Inak povedane: on sam moze byt sucastou tohto priestoru. To ho nemusi automaticky stavat na uroven objektov nim vytvorenych. V odpovedi Brianovi,som uviedol svoj pohlad na "terminus technikus" - NAS SVET. Nas svet=boh+material (cely myslienkovy postup najdes v tej odpovedi). Boh,rovnako ako aj material (z ktoreho vytvara jednotlive exemplare vesmiru)su sucastou definicneho pola,t.j.priestoru(3D). Zdanlivo toto tvrdenie predpoklada skutocnost, ze Boh je teda 3D objekt. Nie je tomu,ale tak. Existuje este ine riesenie: kazda nehmotna entita ma svojho nositela hmotneho. Ci inak povedane: prejavuje sa prostrednictvom tohto nositela. Co Ty na to?
Ze si uplne mimo.

Boh nie je sucastou nasho sveta, ale svet je scastou Boha. Inym slovom, Boh je nadmnozina Sveta. Nie naopak!

Nie nahodou som pripodobnil Boha k 7D baze a nas Svet k 3D priestoru. A to z viacerych dovodov. Teraz k tvojim otazkam:

Ohladom povodou: Boh ako baza dava vznik sam sebe (nepotrebuje metapricinu) a svojmu priestoru (Nebeske kralovstvo). Zaroven implikuje a tvori 3D priestor. Dolezit ej esi uvedomit smer implikacie (stvoritelskej) ako aj podmnozinove vztahy.

A teraz k poslednej otazke: Je to vlastne taky panteisticky materializmus - posledna utecha materialistov, ved informacia a 'duch' bez hmoty neexistuje, ze? Kruty omyl!!! Informacia, Boh, Duch, ako aj my existujeme aj bez hmoty.

Pre: GMK
dnes som posledny den na nete,pred dlhou pauzou - neviem,kedy sa opat ozvem. Odpovies mi na moju otazku zo vcera? Dakujem

Prepac, co som sa prestahoval do Senice (YO!) uz nie som na Nete kazdy den a som rad, ze som sa tejto zavislosi zbavil.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gonadom

Odoslaný - 31 október 2005 :  06:27:51  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Ahoj,
Po dlhšej dobe strávenej mimo civilizáciu, mám možnosť byť na tomto fóre. Dúfam, že to bude viac než na pár dní. Chcem sa poďakovať za príspevky, na ktoré som nereagoval. Napravím to. Takže ahoj Janka , ahoj Veritas, ahoj ostatní

Pre GMK:

celkom ma zaujala táto časť Tvojej odpovede

A teraz k poslednej otazke: Je to vlastne taky panteisticky materializmus - posledna utecha materialistov, ved informacia a 'duch' bez hmoty neexistuje, ze? Kruty omyl!!! Informacia, Boh, Duch, ako aj my existujeme aj bez hmoty.

- premýšľam o tom, ako može informácia existovať bez hmotného nosiča?

Ak takú poznáš, musel si sa o nej nejako dozvedieť. Zaujíma ma ako? Bežne to je možné urobiť analýzou nosiča. Ak informácia nemá nosič, ktorý by som identifikoval a následne analyzoval, možem len predpokladať jej existenciu – na základe dosledkov, ktoré sposobuje. Ak ale vychádzam len z predpokladov, ako potom možem definitívne vylučiť čokoľvek, napr. fakt že má nosič?

Spravne! Preto nemozno vedou (3D nastroj, lebo popisuje svet vylucne v jeho ramci) popisat ani definovat Boha. Vlastne, cloveku je to principialne nemozne, zrejme kvoli nejakemu zameru.

Nie GMK. Veda (napr.matematika) pracuje aj s viacrozmerným priestorom. Vlastne nutno podotknúť, ze len veda. Do reálneho sveta viac rozmerov, než 3 – nevtesnáš. A to je to, čo ja nazývam MYSTICIZMOM vedcov. Totiž – v tvorivom zápale, zabúdajú, kde končí realita a kde začína teoretický svet. GMK - 3 je kľúčové číslo, a kto nebude celý rok počúvať, na Mikuláša nedostane sladkú odmenu

Marcelllooo

Odoslaný - 31 október 2005 :  09:39:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
- premýšľam o tom, ako može informácia existovať bez hmotného nosiča?
Uuuuuuuuplne v pohode. Tak ako existuje uuuplne v pohode 98D suradna sustava s bazickym vektorom [e1,...,e98]. A co ked nema materialny obraz v tomto svete? S cim mas vlastne problem?

Ak takú poznáš, musel si sa o nej nejako dozvedieť. Zaujíma ma ako? Bežne to je možné urobiť analýzou nosiča.
Analyzou nosica sa ziadnu informaciu o skumanej Informacii (rozlisujem kapitalky) nesozvies, dozvies sa iba nieco o nosici. Informaciu musis podrobit uuuuplne inej analyze, Informatickej analyze. Lenze to zase neskumas hmotu, ale Informaciu. Velmi podobne, ako ked skumas vlastnosti 98D priestoru. Alebo uz i len toho 4D.

Ak informácia nemá nosič, ktorý by som identifikoval a následne analyzoval, možem len predpokladať jej existenciu – na základe dosledkov, ktoré sposobuje. Ak ale vychádzam len z predpokladov, ako potom možem definitívne vylučiť čokoľvek, napr. fakt že má nosič?

Nie GMK. Veda (napr.matematika) pracuje aj s viacrozmerným priestorom. Vlastne nutno podotknúť, ze len veda. Do reálneho sveta viac rozmerov, než 3 – nevtesnáš. A to je to, čo ja nazývam MYSTICIZMOM vedcov. Totiž – v tvorivom zápale, zabúdajú, kde končí realita a kde začína teoretický svet. GMK - 3 je kľúčové číslo, a kto nebude celý rok počúvať, na Mikuláša nedostane sladkú odmenu
Nooo, hned ti tvoj optimizmus narusim VTR a poznanim, ze cas je vlastne len Lorenzova transformacia stvrtehpo rozmeru a pri modelovani fyzikalnej reality sa pouzivaju 4D modely s varietami. Takze 4 je to cislop, ktore budeme pocuvat az do Jeziska.

Rachachachachachachacha!!!

Vsimam si vsak hodnu dobu, ze mas problemy s abstrakciou a spravnym chapanim matematickeho aparatu. Fyzikalna realita nie je ohranicenie ducha a informacii. Je ohranicenim len a len fyzikalnej reality.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gonadom

Odoslaný - 31 október 2005 :  11:22:43  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
GMK, prosím Ťa pozri sa ešte raz na moj a Tvoj príspevok.

Ty si vo svojej predchadzaj. odpovedi kritizoval neschopnosť vedy - pracovať viac než v 3D (z čoho má prameniť jej údajná neschopnosť poznať boha). Ja som Ti oponoval, že veda má prostriedky na pracu v priestore s viac než 3D. Teraz mňa staviaš svojim aktuálným príspevkom do polohy toho, kto vede upiera schopnosť aplikácie vedy na viac než 3D ??

Povedz mi GMK prosím, v čom (resp. na akom zariadení) prevádzaš tú informatickú analýzu ?? Nie je to vo vzduchu, že nie . Najskor to bude list papiera, dnes mozno SW na PC.
Takže keď som spomínal analýzu nosiča - myslel som: analýzu obsahu.

Este raz: Akákoľvek viac než 3D sústava je čisto teoretickej povahy. 4ROZMER neexistuje v zmysle prvku rovnocenného predchádzajúcim trom dimenziám. Znovu: ide len o teoretickú konštrukciu, ako si správne uviedol - pre modelovanie teoretických úloh. Takže, keď tvrdíme že BOH existuje - teda "je" v reálnom svete - potom aj hľadať ho musíš v reálnom svete. Svet vedy može popisovat reálny svet, len musíš vedieť kedy zdvihnúť zrak od mapy, keď dojdeš k miestu kde leží hľadaný poklad. Rozumieš mi? Pokým budeš hľadať BOHA v 98D - nikdy ho nenájdeš.

Je dobre, že si všímavý. Skús niekedy obrátiť vektor tvojho záujmu o 180 stupňov a tú jemnú invektívu o mojej NEschopnosti necháme vyvetrať s plynúcim časom, dobre?

Marcelllooo

Odoslaný - 31 október 2005 :  18:10:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ty si vo svojej predchadzaj. odpovedi kritizoval neschopnosť vedy - pracovať viac než v 3D (z čoho má prameniť jej údajná neschopnosť poznať boha).
To nebola ani tak kritika ako skor konstatovanie.

Ja som Ti oponoval, že veda má prostriedky na pracu v priestore s viac než 3D. Teraz mňa staviaš svojim aktuálným príspevkom do polohy toho, kto vede upiera schopnosť aplikácie vedy na viac než 3D ??
Hej? V akom viac nez 3D (okrem casu)? Ukaz mi vysledky takehoto vedeckeho badania.

<b>Povedz mi GMK prosím, v čom (resp. na akom zariadení) prevádzaš tú informatickú analýzu ?? Nie je to vo vzduchu, že nie . Najskor to bude list papiera, dnes mozno SW na PC.
Takže keď som spomínal analýzu nosiča - myslel som: analýzu obsahu.</b>
Noo, tak si to mal aj povedat. Lebo ked ja poviem, ze urobim analyzu kamionu, tak sa tym mysli nieco ako STK. Ale ked poviem, ze urobim analyzu obsahu - hned som z atestovaneho automechanika plnohodnotny colny uradnik. Iste si si vsimol ten rozdiel.

Takze si najsamprv ujasni svoje myslienky sam pre seba. Analyzou HDD nikdy nedostanes algoritmicke vyjadrenie prace programu na nom ulozeneho.

Este raz: Akákoľvek viac než 3D sústava je čisto teoretickej povahy. 4ROZMER neexistuje v zmysle prvku rovnocenného predchádzajúcim trom dimenziám. Znovu: ide len o teoretickú konštrukciu, ako si správne uviedol - pre modelovanie teoretických úloh.
1. Cas je stvrty rozmer.
2. Ak odoberies vede empiricku zlozku, dostavas sa do priestoru peknych, stale vsak iba hypotetickych konstrukcii.

Takže, keď tvrdíme že BOH existuje - teda "je" v reálnom svete - potom aj hľadať ho musíš v reálnom svete.
Lenze ja tvrdim nieco ine: Svet je v Bohu.

Svet vedy može popisovat reálny svet, len musíš vedieť kedy zdvihnúť zrak od mapy, keď dojdeš k miestu kde leží hľadaný poklad.Rozumieš mi? Pokým budeš hľadať BOHA v 98D - nikdy ho nenájdeš.
Nie - lebo ho modelujem ako 7D.

Je dobre, že si všímavý.
To je dobre. Ale nezbavuj sa zodpovednosti.

Syseľ

Odoslaný - 31 október 2005 :  18:45:21  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
Dobry (den, vecer,neskore popoludnie,...). Pripajam svoj nazor na Boha. Treba si uvedomit, ze Boh nemoze byt predmetom priameho skumania, teda ho nemozno spravne popisat ani uplne pochopit Jeho podstatu. Mozno ho len zakusat prostrednictvim jeho diela-sveta a hl. nas vsetkych. Jedným z najsilnejsich sposobov, ako Boha zakusit je zazit lasku. Preto sa opovazujem vyslovit nasledujuce tvrdenie: Boh je Laska, Laska je Boh. Podstatou Boha je Laska. Nekonecna laska. A my ju mozme predavat druhym ludom, lebo je v kazdom z nas. Sice odporujem tomu, co som povedal na zaciatku, ale to hned vysvetlim: Aj ked je kazde tvrdenie poukazujuce na Boha osudene na to, aby bolo nespravne, je nevyhnutne mat o Nom istu predstavu, ktora nam pomaha nahliadnut do Jeho podstaty a pochopit ho. Gonadom, drzim ti palce pri poznavani pravdy. Dufam ze ta neprijemne nezaskoci ako mna.

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gonadom

Odoslaný - 31 október 2005 :  21:42:06  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Pre GMK:
Ty si vo svojej predchadzaj. odpovedi kritizoval neschopnosť vedy - pracovať viac než v 3D (z čoho má prameniť jej údajná neschopnosť poznať boha).
To nebola ani tak kritika ako skor konstatovanie.Kritika, či konštatovanie.

To je jedno pokiaľ sa stratí niť GMK.

Ja som Ti oponoval, že veda má prostriedky na pracu v priestore s viac než 3D. Teraz mňa staviaš svojim aktuálným príspevkom do polohy toho, kto vede upiera schopnosť aplikácie vedy na viac než 3D ??Hej? V akom viac nez 3D (okrem casu)? Ukaz mi vysledky takehoto vedeckeho badania.

Pozri si svoj príspevok. Sám spomínaš n-rozmernú bázu. Ak to neuvádzaš vo význame BÁZA-PLATFORMA-PRIESTOR, potom si to v argumentácíí nemal použiť.

Povedz mi GMK prosím, v čom (resp. na akom zariadení) prevádzaš tú informatickú analýzu ?? Nie je to vo vzduchu, že nie . Najskor to bude list papiera, dnes mozno SW na PC.
Takže keď som spomínal analýzu nosiča - myslel som: analýzu obsahu

Noo, tak si to mal aj povedat. Lebo ked ja poviem, ze urobim analyzu kamionu, tak sa tym mysli nieco ako STK. Ale ked poviem, ze urobim analyzu obsahu - hned som z atestovaneho automechanika plnohodnotny colny uradnik. Iste si si vsimol ten rozdiel.

GMK, z dovodu šetrenia času som nerozpitvával, že sa mýliš Ty. Mylne interpretuješ slová a znenie mojej argumentácie. Pozorne si ešte raz pozri sled príspevkov:

gonadom:
„Ak takú poznáš, musel si sa o nej nejako dozvedieť. Zaujíma ma ako? Bežne to je možné urobiť analýzou nosiča …“
Z tejto vety nevyplýva: analýzou nosiča sa bežne analyzuje informácia (ktorú máš poznať Ty, lebo ja takú nepoznám, ktorá existuje nenaviazaná na svet nosičov). Tá veta hovorí: bežne sa analýzou nosiča zisťuje prítomnosť nejakej informácie (DOZVEDÁM SA o niečom – niečo, napríklad či to je). Teda urobím KUK do kamióna, či tam je alebo nie je.
Ja rozdiel medzi colníkom a automechanikom vidím. Vidíš aj Ty zmysel toho, čo je napísané?

Doležité v mojej argumentácíí bolo toto: nezistíš existenciu informácie, pokiaľ ju „neuchopíš“ svojím poznaním. A poznanie sa može opierať o priame pozorovanie, alebo o nejaké – predtým vyvodené závery (z pozorovaní vecí pozorovateľných), ktoré naznačujú existenciu niečoho, čo ešte zatiaľ nemožeme priamo pozorovať.
Takže dúfam GMK, že túto fázu máme za sebou.

Speť k meritu veci, nereagoval si na toto:

Takže, pokiaľ chceš pracovať s nejakou informáciou – niekde musí byť (vo význame: niekde stojí a prešľapuje v nádejí, že si ju všimneš). Matematické info je v zošitoch, či PC, či v mysliach matematikov. No a myseľ je „nosená“ v hlave. Hlava je vec hmotná, viď. Problémy s kŕčnou chŕbticou.

Svet je v bohu
Ty modeluješ Boha v 7D, vrátím sa k tomu v ďaľsom príspevku.

Marcelllooo

Odoslaný - 31 október 2005 :  23:18:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ

Dobry (den, vecer,neskore popoludnie,...). Pripajam svoj nazor na Boha. Treba si uvedomit, ze Boh nemoze byt predmetom priameho skumania, teda ho nemozno spravne popisat ani uplne pochopit Jeho podstatu. Mozno ho len zakusat prostrednictvim jeho diela-sveta a hl. nas vsetkych. Jedným z najsilnejsich sposobov, ako Boha zakusit je zazit lasku. Preto sa opovazujem vyslovit nasledujuce tvrdenie: Boh je Laska, Laska je Boh. Podstatou Boha je Laska. Nekonecna laska. A my ju mozme predavat druhym ludom, lebo je v kazdom z nas. Sice odporujem tomu, co som povedal na zaciatku, ale to hned vysvetlim: Aj ked je kazde tvrdenie poukazujuce na Boha osudene na to, aby bolo nespravne, je nevyhnutne mat o Nom istu predstavu, ktora nam pomaha nahliadnut do Jeho podstaty a pochopit ho. Gonadom, drzim ti palce pri poznavani pravdy. Dufam ze ta neprijemne nezaskoci ako mna.

To mas ako pri kazdom vztahu - ten musis zazit, kazda debata je jalova. Ci uz priatelsky ci uz partnersky vztah...

Marcelllooo

Odoslaný - 31 október 2005 :  23:28:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
To je jedno pokiaľ sa stratí niť GMK.
OK, prijimam tvoju sebareflexiu.

Pozri si svoj príspevok. Sám spomínaš n-rozmernú bázu. Ak to neuvádzaš vo význame BÁZA-PLATFORMA-PRIESTOR, potom si to v argumentácíí nemal použiť.
Pytal si sa, ako si predstavit Boha a jeho vztah k nasmu Svetu, tak som ti podal model, ktorym tieto veci modelujem. Na pochopenie skumanej vlastnosti postacuje. V com nemas este jasno?

GMK, z dovodu šetrenia času som nerozpitvával, že sa mýliš Ty.
GMKovi je jasne, ze takyto nazor zastavas. Realita je vsak - ina.

Z tejto vety nevyplýva: analýzou nosiča sa bežne analyzuje informácia (ktorú máš poznať Ty, lebo ja takú nepoznám, ktorá existuje nenaviazaná na svet nosičov). Tá veta hovorí: bežne sa analýzou nosiča zisťuje prítomnosť nejakej informácie (DOZVEDÁM SA o niečom – niečo, napríklad či to je). Teda urobím KUK do kamióna, či tam je alebo nie je.
Spravne - lenze to uz, ako som uviedol, nerobis analyzu nosica (kamionu) ale jeho obsahu (naklad), ktory nie je sucastou nosica, hoci je na nom ulozeny.

Ja rozdiel medzi colníkom a automechanikom vidím.
Tvoje zanovite postoje svedcia o opaku.

Vidíš aj Ty zmysel toho, čo je napísané?
Ááano_.

Doležité v mojej argumentácíí bolo toto: nezistíš existenciu informácie, pokiaľ ju „neuchopíš“ svojím poznaním.
Noooo, tu mam akosi intuitivne pocit, ze to nie je to prave orechove, ael budiz.

A poznanie sa može opierať o priame pozorovanie, alebo o nejaké – predtým vyvodené závery (z pozorovaní vecí pozorovateľných), ktoré naznačujú existenciu niečoho, čo ešte zatiaľ nemožeme priamo pozorovať.
Poznanie sa nezaklada len na pozorovani ale i na tvorivej cinnosti, kedy najprv mame informaciu a az nasledne sa zrealizuje. O tom je inzinierstvo.

Takže, pokiaľ chceš pracovať s nejakou informáciou – niekde musí byť (vo význame: niekde stojí a prešľapuje v nádejí, že si ju všimneš). Matematické info je v zošitoch, či PC, či v mysliach matematikov. No a myseľ je „nosená“ v hlave. Hlava je vec hmotná, viď. Problémy s kŕčnou chŕbticou.
Nooo, zase to nie je celkom pravda. Mysel nie je lokalizovatelna a nie je lokokalizovana (zavery lekarskej obce), aj ked ciastocne as pravdu, ze sa informaciou zaoberame aj hmotnymi prostriedkami.

Problem je v tom, ze ty sa snazis o redukcionalizmus - redukovat iba na hmotne prostriedky, coz je chyba.

Ty modeluješ Boha v 7D, vrátím sa k tomu v ďaľsom príspevku.
Ááano_. Cakam.

Mato

Odoslaný - 31 október 2005 :  23:36:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
To mas ako pri kazdom vztahu - ten musis zazit, kazda debata je jalova. Ci uz priatelsky ci uz partnersky vztah...

S tymto suhlasim bez vyhrad.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 31 október 2005 :  23:46:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal GMK

S tymto suhlasim bez vyhrad.

Rozmyslal som ako to prirovnat k niecomu a napadlo ma nieco taketo:
Vysvetlit dietatu z detskeho domova, ze co je to rodic a ake to je. Myslim, ze dieta to nickdy celkom nepochopi, hoci zaziva alternativne vztahy casto snaziace sa o simulaciu.

To treba len prezit.

Patrik

Odoslaný - 01 november 2005 :  19:56:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
No, alebo aj dospiet na taky vztah. Skus tak dietatu vysvetlit co to je manzelska laska. Kym nedospeje a neprezije, nieco take nikdy to nepochopi. Tak aj mnoho neveriacich nechape, ako moze mat clovek hlboky a doverny vztah s Bohom, lebo to nezazili. A su vlastne v podobnej pozicii ako to dieta...

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gonadom

Odoslaný - 01 november 2005 :  22:52:12  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov

Ahoj GMK,
Úvodom Ti musím napísať – v lete som bol po 3 rokoch opeť na Slovensku, konkrétne v BA. Zavítal som na internet a podvečer si občas zašiel na hrad. Prečítal som si nejeden Tvoj príspevok. Zvlášť ma úprimne rozosmiala jedna tvoja rozprava s(už si nepametám s kým), kde si rozohral so svojím protihráčom výmenu názorov typu: „a o čom sme to vlastne hovorili?“
Ver mi, myslím To úprimne – zasmial som sa ako nikdy. Som Ti za to vďačný. Lenže je mám už aj nejaké tie životné skúsenosti, a tie ma varujú pred niektorými situáciami. Jednou z nich je Tá, ktorá sa ponúka v pokračovaní našej výmeny názorov. Mohol by som ľahko odraziť Tvoju argumentáciu. Ale to by neviedlo k ničomu. Teba je ťažko primeť k tomu, aby si priznal farbu. Nemáš to, čo je predpokladom žiaka, ktorého si chce majster vziať do učenia: t.j POKORA. Preto budem pokračovať bez reakcie na situácie, v ktorých je viditeľné Tvoje pochybenie, len si ho nechceš priznať ( ale ver mi, že na Tvoju škodu ). Takže, obráťme list.

Ja hovorím: Boh nemá ani len jeden rozmer, pokým ho neidentifikuješ s jeho nositeľom.
Nemožeš zodpovedne používať pojem BOH, pokým nevieš KTO-ALEBO ČO JE BOH. Aj mafián má pocit, že sa správa bohumilo, lebo je milujúci otec.

Ty tvrdíš, že boh je modelovsteľný v 7D. Pripomínaš mi ten otrepaný vtip, ktorý spomína vysokoškoláka ktorý na otázku: koľko je 2 x 2, vytiahne papier a začne počítať integrály.

GMK - Boh je reálny. Báza 7D je teoretická. To je rozdiel, ktorý by som Ti rád vysvetlil. Na to ale potrebujem Tvoju spoluprácu. Nebráň sa skutočnosti, že sú veci OUT YOUR CONTROL .
Ver mi: chytrosť daná od detstva – ešte nedáva za vznik božej sláve.

Poďme naspeť k tzv.vede. Občas si zájdem do paláca kníh. Majú tam aj aktuality od S: HAWKINGA: To sú mi veci. Ľudský rod je neuveriteľný. Poskytuje miliardy na výzkum ľu’dom, ktorý po 20 rokoch povedia: Sorry I am wrong,. Koľko ešte takých SIW bude?
Cca. 3 desaťročia sa hľadá tzv. Teória všetkého. Struny, superstruny. M-priestor, D.brány. Na tie Všetky otázky dokáže odpovedať jeden bezdomovec, čvo mi na to povieš? Rozlišuj medzi statusom UZNANÝ a REŠPEKTOVANÝ a statusom NET ZáUJEM.

Prepáč, pred pár hodinami ma vykradli, mám len pár vecí o ktoré nemali záujem. Tak som Trochu prirodzený.
GMK – Ty letíš. Skús chvíľu postáť. Škoda takého parnera pre diskusiu. Neohuruj ADAMOV KLUB, ale zostaň v R-O-Z-U-M-N-E-J- A-R-G-U-M-E-N-T-Á-C-Í-Í

Marcelllooo

Odoslaný - 02 november 2005 :  19:56:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ahoj GMK,
Úvodom Ti musím napísať – v lete som bol po 3 rokoch opeť na Slovensku, konkrétne v BA. Zavítal som na internet a podvečer si občas zašiel na hrad. Prečítal som si nejeden Tvoj príspevok.

Ahoj, ja som momentalne v Prahe. Tu: http://mapy.atlas.cz/mapviewer/mapviewer.aspx?object=adresa&id=22703667

Zvlášť ma úprimne rozosmiala jedna tvoja rozprava s(už si nepametám s kým), kde si rozohral so svojím protihráčom výmenu názorov typu: „a o čom sme to vlastne hovorili?“
Ver mi, myslím To úprimne – zasmial som sa ako nikdy. Som Ti za to vďačný.

Noo, len dufam, ze sa nesmejes na mne... Mas pravdu, nie s kazdym je diskusia prinosna a plodna.

Lenže je mám už aj nejaké tie životné skúsenosti, a tie ma varujú pred niektorými situáciami. Jednou z nich je Tá, ktorá sa ponúka v pokračovaní našej výmeny názorov. Mohol by som ľahko odraziť Tvoju argumentáciu. Ale to by neviedlo k ničomu.
Tak hor sa do toho. Aj GMK ma svoje zivotne skusenosti.

Nemáš to, čo je predpokladom žiaka, ktorého si chce majster vziať do učenia: t.j POKORA.
Muahahahahahahahahaha!!!

Lenze GMK nie je ziacikom, ktoreho by si mohol ucit a nikdy ani takto situacia nestala!

Preto budem pokračovať bez reakcie na situácie, v ktorých je viditeľné Tvoje pochybenie, len si ho nechceš priznať ( ale ver mi, že na Tvoju škodu ). Takže, obráťme list.
Pochybenie GMKovo?

Ja hovorím: Boh nemá ani len jeden rozmer, pokým ho neidentifikuješ s jeho nositeľom.
WTF? Aky nositel? Zrejme mi chces vnutit nejaky pseudopanteisticky pohlad na usporiadanie veci. Take cosi vsak neprijimam.

Nemožeš zodpovedne používať pojem BOH, pokým nevieš KTO-ALEBO ČO JE BOH. Aj mafián má pocit, že sa správa bohumilo, lebo je milujúci otec.
A toto je co? Snaha o pseudointelektualsku filozofujucu debatu? Co je to "zodpovedne pouzivat pojem'? Ako si predstavujes definovat, obmedzit, vyhradit nieco, co je nadmnozinou nasho poznavacieho aparatu?

A co ta tvoja snaha o emopcionalnu manipulaciu milujucim otcom? Myslis, ze ti GMK na taketo lacne triky skoci?

Ty tvrdíš, že boh je modelovsteľný v 7D. Pripomínaš mi ten otrepaný vtip, ktorý spomína vysokoškoláka ktorý na otázku: koľko je 2 x 2, vytiahne papier a začne počítať integrály.
Ponukam ti vsak inu matematiku - 1+1:
http://www.arien.sk/vtipy/matalyza.ppt

GMK - Boh je reálny. Báza 7D je teoretická.
Aj 7D baza je realna. Len nie je realizovana v nasom fyzikalnom svete. S tymto mas zrejme problem. Mas problem, podobne ako aj iny materialisti, pochopit rozdiel medzi realnostou, existenciou nehmotnej entity a fyzikalnej aplikacie.

To je rozdiel, ktorý by som Ti rád vysvetlil.
Nuz skus. Budem ti ale silnym oponentom.

Na to ale potrebujem Tvoju spoluprácu.
Aku spolupracu mas na mysli?

Nebráň sa skutočnosti, že sú veci OUT YOUR CONTROL .
Tomu sa vobec nebranim. Ba naopak, je taka modlidba: Boze, daj nech spravne ovplyvnujem veci, ktore ovplyvnit viem a nech sa zmierim so skutocnostami, ktore ovplyvnit neviem.

Ver mi: chytrosť daná od detstva – ešte nedáva za vznik božej sláve.
Hej. No a? To je nejake guruovske porekadlo alebo co?

Poďme naspeť k tzv.vede. Občas si zájdem do paláca kníh. Majú tam aj aktuality od S: HAWKINGA: To sú mi veci. Ľudský rod je neuveriteľný. Poskytuje miliardy na výzkum ľu’dom, ktorý po 20 rokoch povedia: Sorry I am wrong,. Koľko ešte takých SIW bude?
Cca. 3 desaťročia sa hľadá tzv. Teória všetkého. Struny, superstruny. M-priestor, D.brány. Na tie Všetky otázky dokáže odpovedať jeden bezdomovec, čvo mi na to povieš? Rozlišuj medzi statusom UZNANÝ a REŠPEKTOVANÝ a statusom NET ZáUJEM.

Ktory bezdomovec to dokaze? A preco prizvukujes, ze je to bezdomovec?

Nerozumiem vsak slovesnemu tvaru Rozlišuj medzi statusom UZNANÝ a REŠPEKTOVANÝ a statusom NET ZáUJEM.

Prepáč, pred pár hodinami ma vykradli, mám len pár vecí o ktoré nemali záujem. Tak som Trochu prirodzený.
Blbe. Aj GMK par krat okradli.

GMK – Ty letíš. Skús chvíľu postáť. Škoda takého partnera pre diskusiu. Neohuruj ADAMOV KLUB, ale zostaň v R-O-Z-U-M-N-E-J- A-R-G-U-M-E-N-T-Á-C-Í-Í.
Tak toto je uznanie pre GMK - ze ohuril Adamov klub. To si GMK zapamata a bude sa tym pysit nadosmrti.

Strana: z 3 Previous Topic: vtipy na ucet Boha Téma Next Topic: porov rozbor Genesis 1  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06