|
Odoslaný - 28 september 2005 : 19:27:54
|
Je to polutovania hodne, ale mnoho ludi hlavne dnes si utahuje z Boha. Nielenze je to nedostojne, ale aj nanajvys hlupe. Ved taky clovek ak sa vcas neobrati a nevyspoveda ma zarucene peklo. A zial taki ludia si z Boha a Biblie viac robia srandu. Ze je to Blbost, dokonca ze Boh by mal byt v pekle a podobne. Nielenze je to nepristojne civilizovanemu cloveku, ale aj riskantne. Ved taky clovek je velky frajer pokial zije, ale nestara sa o to co bude po smrti.
Co si myslite, mozno si robit srandu zo vsetkeho? Podla mna o istych veciach nemozno zartovat a ani ich zosmiesnit. Nech zije milostivy Boh!
|
|
|
|
Odoslaný - 28 september 2005 : 20:06:14
|
Vies to je rovnako , ako ked niekto tvrdi , ze Boh nie je trojjediny |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 28 september 2005 : 20:15:27
|
Existuje inteligentny a citlivy humor a existuje humor vulgarny. Proti prvemu nemam namietky, ani ked sa zaobera povedzme Bohom. K druhemu mam vyhrady aj ked sa zaobera hocicim, o Bohu ani nehovoriac. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 september 2005 : 15:27:03
|
Prinajmensiom je to nerozumne vtipkovat si z hospodina. Ved on nam vdychol dych zivota. On nas spasil na krizi a on nas vzkriesi a necha zit na veky. Slava Ti hospodinu! |
|
|
|
Odoslaný - 29 september 2005 : 15:37:08
|
Považuješ aj vtipy robené na účet ateizmu za nedôstojné? |
Jedno kresťanstvo, jedna Cirkev, jeden Boh |
Krajina: Bhutan ~
Počet príspevkov: 94 ~
Člen od: 15 august 2005 ~
Posledná návšteva: 03 jún 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 september 2005 : 16:29:27
|
quote: Pôvodne poslal sergej ivanovič
Považuješ aj vtipy robené na účet ateizmu za nedôstojné?
Samozrejme ze nie. Ved tu sa nerobi sranda z pravdy (pevne ukotvenej skrze Biblie), ale z ludskej hluposti (ateizmu). Ateisti su podobne ako fajciari vhodny na posmesky. Ved ziju vo falosnom opojeni, ktore im skodi a zabranuje prezit skutocnu a opravdovu radost. Zakial su opravnene vtipy o fajciaroch, su aj o ateistoch. Aj ked je lepsie ludom zijucich v blude ukazat pravdu, ako sa im posmievat. Ale predsa ista davka humoru im moze odhalit v akom falosnom presvedceni ziju. |
|
|
|
Odoslaný - 29 september 2005 : 16:49:32
|
Vies, problem je v tom, ze ateista si mysli, ze on je v pravde a krestana povazuje za toho fajciara. Co s tym teraz? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 september 2005 : 17:24:11
|
Samozrejme ze nie. Ved tu sa nerobi sranda z pravdy (pevne ukotvenej skrze Biblie), ale z ludskej hluposti (ateizmu). Ateisti su podobne ako fajciari vhodny na posmesky. Ved ziju vo falosnom opojeni, ktore im skodi a zabranuje prezit skutocnu a opravdovu radost. Zakial su opravnene vtipy o fajciaroch, su aj o ateistoch. Aj ked je lepsie ludom zijucich v blude ukazat pravdu, ako sa im posmievat. Ale predsa ista davka humoru im moze odhalit v akom falosnom presvedceni ziju.
Taba urážajú vtipy na úkor Boha. Mňa by napríklad mohli urážať vtipy na úkor ateizmu (netvrdím, že konkrétne mňa urážajú). Nepostrehol si, že v princípe je to to isté? Otvorí snáď tebe ateista oči tým, že sa bude Bohu posmievať a orbiť si z neho srandu? |
Jedno kresťanstvo, jedna Cirkev, jeden Boh |
Krajina: Bhutan ~
Počet príspevkov: 94 ~
Člen od: 15 august 2005 ~
Posledná návšteva: 03 jún 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 september 2005 : 21:10:15
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Vies, problem je v tom, ze ateista si mysli, ze on je v pravde a krestana povazuje za toho fajciara. Co s tym teraz?
Teraz mi napis: aka je absolutna pravda? A podla toho zistime co sa s tym da narobit. |
|
|
|
Odoslaný - 29 september 2005 : 21:42:56
|
quote: Pôvodne poslal alg1
quote: Pôvodne poslal GMK
Vies, problem je v tom, ze ateista si mysli, ze on je v pravde a krestana povazuje za toho fajciara. Co s tym teraz?
Teraz mi napis: aka je absolutna pravda? A podla toho zistime co sa s tym da narobit.
Taka nie. Nie je pevny bod, od ktoreho by sa dala paka zahaknut. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 september 2005 : 21:04:40
|
Narazam na nespochybnitelnu absolutnu pravdu obsiahnutu v pisme. V detailoch sa zatial asi vsetci veriaci nezhodneme, ale v hrubych rysoch je davno odhalena. |
|
|
|
Odoslaný - 30 september 2005 : 21:41:12
|
V hrubych rysoch aj v detailoch v Katolickej Cirkvi |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 02 október 2005 : 10:14:21
|
Pocuj GMK, pevny bod asi predsa len je. Akurat sme ho este neobjavili. Aj ked tym pevnym bodom asi nebude krestanstvo. (To mi kazal napisat Poro.) |
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 07:49:38
|
quote: Pôvodne poslal alg1
Pocuj GMK, pevny bod asi predsa len je. Akurat sme ho este neobjavili. Aj ked tym pevnym bodom asi nebude krestanstvo. (To mi kazal napisat Poro.)
Okrem schizofrenie a obsesivno-kompulzivnej poruchy, nepozornosti a psychickej nevyrovnanosti, trpis este dajakymi psychickymi chorobami a neduhmi? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 09:21:35
|
Humor na Bozi ucet nie je nikdy na mieste... neviem si predstavit ani jemny humor smerom na Hospodina. Ide skor o to, ze vo vtipoch ho ciastocne zosmiesnujeme, co je nepripustne. A robit si humor z ateizmu... Podla mna robit si humor z niecej viery (a ateizmus nie nic ine ako viera v hmotu) je nevhodne, tak ako sa to ukazalo aj tu ked sme mnohokrat poukazovali na seba navzajom, pretoze tym urazame cloveka, ktory tomu veri. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 október 2005 : 18:18:17
|
Lajos , preco necitas Pismo ? Aj nas Pan obcas zazartoval
Natanael mu vravel: "Môže byť z Nazareta niečo dobré?!" Filip mu odpovedal: "Poď a uvidíš!" Keď Ježiš videl prichádzať Natanaela, povedal o ňom: "Toto je pravý Izraelita, v ktorom niet lesti."
Ta Panova odpoved je skryva v sebe ironiu
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 11:30:59
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
Humor na Bozi ucet nie je nikdy na mieste... neviem si predstavit ani jemny humor smerom na Hospodina. Ide skor o to, ze vo vtipoch ho ciastocne zosmiesnujeme, co je nepripustne. A robit si humor z ateizmu... Podla mna robit si humor z niecej viery (a ateizmus nie nic ine ako viera v hmotu) je nevhodne, tak ako sa to ukazalo aj tu ked sme mnohokrat poukazovali na seba navzajom, pretoze tym urazame cloveka, ktory tomu veri.
A ked si niekto robi srandu z nacistov, teroristov a pod. je to tiez nemiestne, pretoze to "uraza" daneho cloveka? |
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 12:10:43
|
vies, kazdy vtip, ktory je jemny a nikoho neuraza moze byt o comkolvek. ale nesmie to byt bezduche vysmievanie a ponizovanie druheho. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 12:21:14
|
Lenze to ci sa niekto urazi, zavisi od "urazenej" strany, nielen od tvorcu vtipu. Takze je potom zle napr. povedat nacistovi vtipnu hadanku: "Preco sprachal Hitler samovrazdu?" Odpoved: "Lebo mu dosiel ucet za plyn." Z trochou stastia sa da najst taky blazon, co sa na tento vtip urazi. Kazdy reaguje inac, takze to by som nebral za kriterium (iba to ci dotycny to chape ako urazku). |
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 12:27:21
|
nesuhlasim s tebou. Vies co je ironia. Ako ucitel ju musim pouzit na hodine, nie na urazenie, ale na poucenie druheho(resp. je to tiez vychovny prostriedok). Cize ak je ten humor jemny a urazim sa, mozem tiez jemne upozornit, ze to nebolo vhodne. ak som ale dost inteligentny na to, aby som pochopil, ze to bol len zart a aj napriek pobureniu sa viem povzniest, potom, prepac, ale hovori to cosi o cloveku. Ale urcite by som nehovoril v spolocnosti blondiniek vtip o blondinkach. Hoci na sebaponizenie(sebaironia, odlahcenie situacie,...) to mozem pouzit, ale nie pri blondinkach. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 12:44:54
|
Lenze to ci sa niekto urazi, zavisi od "urazenej" strany, nielen od tvorcu vtipu. To je sice dost pravda, ale nic to nemeni na veci, ze tvorca vtipu uraza. To, ze niekto je nad taketo primitivne sklony a aktivity priblblych jedincov povzneseny a neurazi sa je len a len jeho plus, avsak nic to nemeni na veci, ze bol urazany.
Takze je potom zle napr. povedat nacistovi vtipnu hadanku: "Preco sprachal Hitler samovrazdu?" Odpoved: "Lebo mu dosiel ucet za plyn." Poro, spravme maly experiment. Ako budes nabuduce v BA, das mi vediet a skocime za miestnymi nackami (par ich poznam) a dany vtip im povies. Mozme odsledovat reakcie a podelit sa s tunajsimi ucastnikmi o vysledky pozorovani.
Kazdy reaguje inac, takze to by som nebral za kriterium (iba to ci dotycny to chape ako urazku). Samozrejme, ze emocionalny mrzak neschopny empatie sa bude takto vyhovarat ale kazdy sudny clovek vie rozlisit, ze sa jedna o zadrapovanie a urazku a podla toho zvoli aj adekvatnu reakciu. U niekoho je adekvatnou reakciou povznesene otocenie hlavy, u ineho rana zovretou pastou do oka. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 15:16:38
|
ty mas dnes akosi dobru naladu, ja sa na tvojich reakciach smejem. respektive nie na tvojich, ale predstavujem si reakcie tvojich oponentov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 15:46:02
|
quote: Pôvodne poslal alesko
ty mas dnes akosi dobru naladu, ja sa na tvojich reakciach smejem. respektive nie na tvojich, ale predstavujem si reakcie tvojich oponentov.
Pochopil si GMKov styl humoru. Hoci pise vazne a veci, ktore tvrdi, za tymi si stoji - aj tak spaja prijemne s uzitocnym a sranduje. Resp. dava srandovnu formu vaznemu obsahu. Skola hrou, ci J.A.Komensky.
Tiez sa dobre zabavam na takychto predstavach. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 15:55:51
|
quote: Pôvodne poslal alesko
ty mas dnes akosi dobru naladu, ja sa na tvojich reakciach smejem. respektive nie na tvojich, ale predstavujem si reakcie tvojich oponentov.
Podel sa o tvoje predstavy. |
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 18:22:11
|
Ok GMK, ty sa rad vyzivas vo formalizmoch a definiciach. Podaj mi definiciu urazliveho vtipu. Inac do BA tak skoro nepojdem, ale mohol by si za mna povedat ten vtip? Vsak su to tvoji kamarati, tebe neublizia. Ale ja tak si myslim, ze by to brali sportovo. |
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2005 : 19:02:14
|
Ok GMK, ty sa rad vyzivas vo formalizmoch a definiciach. Vobec nie. Ale ked sa tu niekto nadrapuje o lgike a racionalite, rad sa k tomu uchylim.
Podaj mi definiciu urazliveho vtipu. Na to vobec netreba definiciu, ale nieco, comu sa v anglictine hovori "common sense" - taky zdravy usudok. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|