|
Odoslaný - 01 júl 2005 : 06:50:12
|
Za mna .... Chod na www.wz.cz stranku zrobis za 2 min, export z wordu do HTML 10 sec, skopirovanie na tvoju novu stranku 1 min, umietnenie linku sem cca 1 min.
Paly, cista robota. |
|
|
|
Odoslaný - 01 júl 2005 : 07:59:12
|
Tak jo... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 júl 2005 : 08:09:34
|
Len paly, co to za diskusia. Predstav si, ze ti budem oponovat s tym, ze ta zasypem materialmi z koncilov. Zacnem trebars Nicejskym ... Radsej stvor daco z vlastnej makovice ... |
|
|
|
Odoslaný - 01 júl 2005 : 08:17:35
|
OK.... skúsim vlastnými slovami... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2005 : 16:18:32
|
Pre Aniko,
Myslím, že udalosť Ježišovho „uvedenia do funkcie“ (ospravedĺňujem sa za rýdzu svetskosť použitej frázy, ale napomáha zrozumiteľnosti) nie je výstižné pojať nespojite (Chvíľu tu bol (úradoval), chvíľu zas nie. ) Len ten okamih uznania – ľuďmi, je datovateľný.Prečo sa okolo toho toľko motám? Píšeš:
Zostúpenie DS na Pána Ježiša bolo naplnením starozákonneho: Duch Pána Hospodina je na mne, pretože ma pomazal Hospodin, aby som zvestoval pokorným evanjelium, poslal ma obviazať skrúšených srdcom, vyhlásiť zajatým slobodu a väzňom otvorenie žalára. Iz. 61,1No nemyslím, že by predtým /Jordánom/ Pán Ježiš nemal SD, nakoľko On bol počatý SD-chom /na rozdiel od nás/, bol to slovo, ktoré bolo Boh /Ján. 1,1/ a skrze neho povstalo všetko. On sa však vzdal tej slávy, ktorú mal u Otca a stal sa človekom. Udalosť pri krste rozumiem skôr ako akúsi ordináciu do služby. Neviem presne.
Veta: „On sa však vzdal tej slávy, ktorú mal u Otca a stal sa človekom“, predpokladá akt odídenia (z Božej slávy). Akt odídenia je aktom opustenia niečoho, niekoho. Otázka znie: Čo Ježiš zanecháva (opúšťa), při svojom odchode medzi ľudí ?
Odpoveď na túto otázku by nás mohla priblíziť k otázke: „ako vlastne vyzeral prechod z božej slávy medzi ľudí“?
A odpoveď na ňu by nám mohla čo – to napovedať, o tom odkiaľ to Ježiš prišiel. A to by sme už čo-to pochytily o samotnej podstate kľúčovej otázky:
„ v čom spočíva božskosť Ježíša ?“ , resp. čím je mu podobný ? Podobný – nie totožný (Ježíš nie je stvoriteľ sveta).
|
Počet príspevkov: 177 ~
Člen od: 25 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 07 január 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 09:45:42
|
Co to tu zase placate ? Jezis nie je Stvoritel ? Skrze neho a pre neho bolo vsetko stvorene ! Udalost pri krste je teofania Chvilu tu bol , potom nie Ja som s vami po vsetky dni ... Bozskost Jezisa spociva "len" v tom , ze je samotnym Bohom , On nie je bozsky , On je Boh ! |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2005 : 09:49:38
|
Ahoj Gonadom, dúfam, že sa v tom ďalekom svete máš dobre. Zvlášne, že človek pozná niečo ako „domov“ a že to chýba. Možno aj Kristus mal nebo ako „domov“...
Začnem odzadu. Pán Ježiš nie je iba podobný – ale totožný s Bohom. Iste poznáš úvod Jánovho evan.:Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha, a to Slovo bol Boh... Všetko povstalo skrze neho /to Slovo/ a bez neho nepovstalo ani jedno z toho, čo povstalo..... A to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami.... atď. Takže Kristus je stvoriteľ. (Ak by toto nebola pravda, tak som v lufte.., celá moja viera. Nepíšem to preto, že by si mi nemal oponovať /prečo nie?/ , ale že to budem stále tvrdiť. :-) ) Ako vyzeral „prechod“ to teda fakt neviem, ani nevnímam potrebu to nejak poznať. Možno ako pri stvorení – Otec-Syn-Sv.Duch povedal – a stalo sa ... A čo opúšťa? Myslím, že je poriadny rozdiel medzi úplnou Božou prítomnosť-láskou-svätosťou-veličenstvom-spravodlivosťou...... a tým čo my prežívame a vidíme tu na zemi.
|
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 16:15:12
|
Ahojte,
Podľa biblie Ježiš povedal, že ON, Otec jeho( = BOH) – ho vyslal medzi nás. Aby nás spasil. Ak by dokonale (tj.úplne) platila zhoda: Ježiš = BOH . Potom Ježišove slová by zneli: prišiel som medzi Vás, lebo som sa rozhodol. Miesto toho až do ukrižovania je zmysel jeho výrokov, presnejšie adresát jeho výrokov – jednoznačne (tak hovorí logika stavby a významu viet) mimo neho – nie v ňom. Neadresuje výroky sebe. Adresuje ich niekomu mimo seba.
Na kríži sa pýta: Otče (=ON=BOH), prečo si to dopustil? Nepýta sa: Prečo som zlyhal? Prečo som sa zle rozhodol? Prečo ja, ktorý som tvorcom všehomíra, som neuspel v tvarovaní ľudskej mysle? ( JA, nie ON).
Nie neplatí dokonalá (úplná) zhoda BOH=Ježiš. Hľadajte priatelia ďalej. Skúste začať v mojich príspevkoch z leta. Ak nie – poskytnite alternatívu.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 16:28:20
|
gonadom jedna mala poznamka, Jezisove slova: Ja a Otec sme jedno. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 16:50:58
|
quote: Pôvodne poslal gonadom Nepýta sa: Prečo som zlyhal? Prečo som sa zle rozhodol? Prečo ja, ktorý som tvorcom všehomíra, som neuspel v tvarovaní ľudskej mysle? ( JA, nie ON).
A vies preco sa tak nepyta? Lebo to su nezmyslene otazky, Boh sa nemohol zle rozhodnut, ani zlyhat. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 17:22:15
|
Ahoj Alesko,
Ja a Otec sme jedno, sú slová povedané v inej situácií, a teda aj v inom kontexte.
Nevylučujú platnosť mojich viet. Možem povedať: ja a moj kamarat sme jedno. Myslím tým: perfektne si rozumieme. Nemusí to byť vo význame: sme totožný. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 17:28:54
|
Maťo,
Ježiš sa ale pýta: PREČO?
Nie je rovnako nezmyselné pýtať sa na zdovodnenie niecoho, ked som tým, čo to všetko riadi? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2005 : 17:41:45
|
Nie pokial veris, ze v Jezisovi boli dve vole - Bozska a ludska. Bol pravy Boh a pravy clovek. To su uz ale tajomstva viery, ktore Ty ako clovek siriaci vlastne poznanie, urcite neuznavas. Takze prichadzam k zasadnej otazke - mame nejaku spolocnu bazu, z ktorej mozeme vychadzat pri diskusii? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 07:23:49
|
gonadom, Jezis to povedal viackrat. pozri si JN 14,6-12 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 08:02:22
|
Na to Ti Alesko musím zopakovať svoju predchádzajúcu argumentáciu:
Ja a Otec sme jedno, sú slová povedané v inej situácií (hoci aj v mnohých ďaľších a nie jednej) , a teda aj v inom kontexte. Nevylučujú platnosť mojich viet.
Možem povedať: ja a moj kamarat sme jedno. Myslím tým: perfektne si rozumieme. Nemusí to byť vo význame: sme totožný.[/i] |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 08:34:49
|
quote: Pôvodne poslal gonadom
Na to Ti Alesko musím zopakovať svoju predchádzajúcu argumentáciu:
Ja a Otec sme jedno, sú slová povedané v inej situácií (hoci aj v mnohých ďaľších a nie jednej) , a teda aj v inom kontexte. Nevylučujú platnosť mojich viet.
Možem povedať: ja a moj kamarat sme jedno. Myslím tým: perfektne si rozumieme. Nemusí to byť vo význame: sme totožný.[/i]
A na to ti poviem, co sa hovori o manzelstve: stavaju sa jednym.
Teda nie ze by nejakym zazracnym sposobom prislo k ich zluceniu, ale nieco ine sa stane. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 09:04:02
|
gonadom, clovek je stvoreny na Bozi obraz. cize tam potom sme nielen podobny, ale Jezis je tym vzorom, ktory je totozny s Bohom. a Jezis(je to moj nazor) urcite ked povedal sme jedno, tak tym myslel ze su jedno.
vies, Jezis bol vo vsetkom podobny cloveku okrem hriechu. cize ked bol bez hriechu, musel byt aj dokonalym. a dokonaly je len Boh. akosi inac vyswvetlis to, ze Jezis treti den vstal z mrtvych? Jezis je clovekom i Bohom zaroven. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 19:20:14
|
Pre Aleska,
gonadom, clovek je stvoreny na Bozi obraz. cize tam potom sme nielen podobny, ale Jezis je tym vzorom, ktory je totozny s Bohom. a Jezis(je to moj nazor) urcite ked povedal sme jedno, tak tym myslel ze su jedno.
Ježiš bol človek. Nebol nadčlovek. Mal chyby – bežného ľudského typu. Jeho obeta nespočíva v tom, že skončil na kríži. Ale v tom, že prijal účasť na naších chybách. To mu umožnilo, pochopiť ľudí a zamilovať si ich. Nebolo tomu ale vždy tak. Až jeho účasť na našich chybách mu ukázala cenu človeka a hodnotu lásky. Ježiš medzi ľuďmi žil aj predtým, ale nie v pĺnej miere zúčastnene. Preto Ježiš neprišiel z ďaleka vo význame fyz. Prichádza z iného myšlienkového sveta. Preto sa musel vysporiadať s dvojakým nazeraním na svet. Jedným tzv.dokonalým, ktoré je podľa Božieho úmyslu, a druhým – ľudsky chybujúcim.
Hodnota Ježiša ako spasiteľa, nespočíva v jeho dokonalosti. Naopak. V tom, že načúval obyčajným ľuďom z ich bezprostrednej blízkosti. A to nie fyzickej. Ale duchovnej.
Preto aj keď prebýval medzi nimi, mal chvíle keď im nebol na blízku.
Ježiš sa Ježišom nenarodil. Musel prejsť dĺhu životnú púť, pokým sa Ježišom (ako ho poznáme dnes) – stal. Tú cestu si nevybral on sám. Nehovoríš dobre Alesko, tú cestu mu vybral BOH. Ježiš nebol Boh. Bol podobný Bohu, a v tom zmysle najdokonalejší ( v zmysle – najviac sa priblížil podobe BOHA) človek. Nebol ale dokonalý. Človek nie je dokonalý. Vo svojej podobe Bohu, prežil život plný aj pĺnosti SAMOTY. človek tak podobný Bohu stojí na kopci, ale na ňom stojí sám. Aj keby sa oženil a mal kŕdeľ detí - nikdy by neprežil celkom obyčajný požehnaný život. Za podobnosť bohu človek platí najvyššiu ľudskú daň - osamelosť.
Nehľadaj dokonalých ľudí. Ani v histórií, ani dnes. Je pĺno nedokonalých ľudí, ktorí si ale našu lásku zaslúžia. Tak dúfam to možu povedať iný aj o nás.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 19:57:29
|
Ježiš bol človek. Nebol nadčlovek. Ano. Je ale i Boh.
Jeho obeta nespočíva v tom, že skončil na kríži. Ale v tom, že prijal účasť na naších chybách. Iste. A pretoze prijal tuto ucast, nie priam prevzal kompletnu zodpovednost, skoncil na krizi.
To mu umožnilo, pochopiť ľudí a zamilovať si ich. Pretoze ich miloval, preto sa obetoval.
Až jeho účasť na našich chybách mu ukázala cenu človeka a hodnotu lásky. Laska mu ukazala cenu cloveka (ci dobrejsie povedane - nam ukazala) a pre nu sa obetoval.
Ježiš medzi ľuďmi žil aj predtým, ale nie v pĺnej miere zúčastnene. Nuz toto nevieme. Ale vieme, ze od utleho detstva sa zucastnoval nabozenskeho zivota.
Preto Ježiš neprišiel z ďaleka vo význame fyz. Prichádza z iného myšlienkového sveta. Preto sa musel vysporiadať s dvojakým nazeraním na svet. Jedným tzv.dokonalým, ktoré je podľa Božieho úmyslu, a druhým – ľudsky chybujúcim. Toto mi znie ako Mun.
Ježiš sa Ježišom nenarodil. Musel prejsť dĺhu životnú púť, pokým sa Ježišom (ako ho poznáme dnes) – stal. Tú cestu si nevybral on sám. Nehovoríš dobre Alesko, tú cestu mu vybral BOH. Ježiš nebol Boh. Bol podobný Bohu, a v tom zmysle najdokonalejší ( v zmysle – najviac sa priblížil podobe BOHA) človek. Nebol ale dokonalý. Človek nie je dokonalý. Hej, clovek nie je dokonaly, Boh ano.
Vo svojej podobe Bohu, prežil život plný aj pĺnosti SAMOTY. človek tak podobný Bohu stojí na kopci, ale na ňom stojí sám. Aj keby sa oženil a mal kŕdeľ detí - nikdy by neprežil celkom obyčajný požehnaný život. Za podobnosť bohu človek platí najvyššiu ľudskú daň - osamelosť. Na totok si ako prisiel? Ved mal okolo seba priatelov, ktori sa tesili z neho a snim!
Nehľadaj dokonalých ľudí. Ani v histórií, ani dnes. Je pĺno nedokonalých ľudí, ktorí si ale našu lásku zaslúžia. Tak dúfam to možu povedať iný aj o nás. GMK jedneho dokonaleho a uzasneho cloveka pozna. Je nim M.O. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 20:26:41
|
Preto Ježiš neprišiel z ďaleka vo význame fyz. Prichádza z iného myšlienkového sveta. Preto sa musel vysporiadať s dvojakým nazeraním na svet. Jedným tzv.dokonalým, ktoré je podľa Božieho úmyslu, a druhým – ľudsky chybujúcim. Toto mi znie ako Mun
GMK, začnem si písať všetky prívlastky a škatuľky od Teba. Že Mun ??? Neholdujem štadiónom.
Maj sa, idem víkendovať |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 20:36:26
|
quote: Pôvodne poslal gonadom Ježiš nebol Boh.
Znovu opakujem, ze Jezis bol pravy Boh a pravy clovek.
Sice tvrdis, ze Abd-ru-shinovi neholdujes, ale neviem si vybrat ci tu prezentujes jeho alebo slobodomurarov. Cital si pravidla fora? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2005 : 23:49:08
|
Mato mozno by sa hodilo: Jezis jepravy Boh a pravy clovek.Ved nas Pan je zivy naveky. Jupiii. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2005 : 10:23:17
|
Mato,
mám tomu rozumieť tak, že ak Ti budem oponovať (napr. že Ježíš nebol Boh, "len" bol Bohu podobný - zo všetkýck ľudí najviac)- tak ma odtiaľ vyhodíš? Potom sa natíska otázka: Za akým účelom si vytvoril rubriku "hádky a polemiky"?
So všetkou úctou, rozumieš významu slova POLEMIZOVAŤ ?
Ešta raz zodpovedne prehlasujem: nie som členom žiadnej známej, či neznámej sekty. Teda neprišiel som sem propagovať názory - žiadnej zo siekt. Robím len to, čo každý: "dávam do placu" názory vlastné. Chceš naznačiť, že toto je na tomto fóre zakázané? Lenže to by potom už nebolo diskusné fórum - ale záujmový krúžok. Vidíš ten rozdiel?
Ak ma chceš vyhodiť - neskrývaj sa za obranu Kresťanstva pred tzv.nepriateľmi. Ja Tvoje pohnútky skúmať nebudem - to je na Tebe. Len pamataj, že Tvoje konanie sledujú iný ľudia.
Jednu vec o do mňa nežiadaj - aby som VNÚTORNE CENZÚROVAL svoje myšlienky. Do hláv ľudí sa nedostala ani inkvizícia. Dúfam, že nemáš vyššie ambície. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2005 : 12:56:51
|
mám tomu rozumieť tak, že ak Ti budem oponovať (napr. že Ježíš nebol Boh, "len" bol Bohu podobný - zo všetkýck ľudí najviac)- tak ma odtiaľ vyhodíš? Potom sa natíska otázka: Za akým účelom si vytvoril rubriku "hádky a polemiky"? Iste si si o tom uz precital aj sam tunak: http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143 http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13
So všetkou úctou, rozumieš významu slova POLEMIZOVAŤ ? So vsetkou uctou - vies citat, za akych podmienok j komunikacia s tebou vitana? A za akych aopak neziaduca?
Teda neprišiel som sem propagovať názory - žiadnej zo siekt. Robím len to, čo každý: "dávam do placu" názory vlastné. Chceš naznačiť, že toto je na tomto fóre zakázané? Lenže to by potom už nebolo diskusné fórum - ale záujmový krúžok. Vidíš ten rozdiel? Akoze by nie. Je to diskusne forum, ale diskusia je moderovana a s danou temou.
Ak ma chceš vyhodiť - neskrývaj sa za obranu Kresťanstva pred tzv.nepriateľmi. Ja Tvoje pohnútky skúmať nebudem - to je na Tebe. Len pamataj, že Tvoje konanie sledujú iný ľudia. Spravne - a od nich ma aj podporu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 november 2005 : 15:08:55
|
Tak spolubesedníci, Nastal pre mňa čas odísť.
Že to budeš Ty GMK, ktorý si prileje poslednú kvapku – je pre mňa prekvapením. Všimol som si Tvoju rozdvojenosť už vtedy, keď si odpovedal na otázky – priamo adresované Maťovi, nie Tebe.
Som si istý, že predtým než si napísal:
Ak ma chceš vyhodiť - neskrývaj sa za obranu Kresťanstva pred tzv.nepriateľmi. Ja Tvoje pohnútky skúmať nebudem - to je na Tebe. Len pamataj, že Tvoje konanie sledujú iný ľudia. Spravne - a od nich ma aj podporu
, si sa nespýtal všetkých, či to cítia rovnako. A keby zostal len jeden – čo by s Tebou nesúhlasil, tak by si to nemohol zodpovedne tvŕdiť. GMK Ty si DEMAGOG. A to čo teraz obhajuješ je myšlienkový rasizmus. Tá istá podstata čo u ADAMA. Len forma je iná.
Zo všetkého je mi najviac ľúto, že sa mi neozvali spolubesedníci z leta: Janka a Veritas. Nuž, nebudem skúmať prečo. Ale platí pre Vás to, čo som povedal u Adamovcov: niet horšej chyby, než sa zamknúť před názormi iných, a nezoceľovať takto svoje vlastné presvedčenie. Pre Maťa:
Na začiatku som sa opýtal otázku: Kto, alebo Čo je Boh? Spomínaš? Neozval si sa mi, neodpovedal si mi na moju otázku. Pre Teba je predpokladám odpoveď na túto otázku jasná – prečo si mi nepovedal svoje presvedčenie? Sedíš si v Tom svojom virtuálnom prítmí, ako pecúch, číháš na každý nový príspevok a len čakáš komu podhodíš pod nohy hrách. JE TOTO KRESŤANSTVO? JE TOTO LÁSKA PODĽA JEŽÍŠA?
Na moju otázku existuje jasná a konkrétna odpoveď. BOH nie je ani deduško so sivou bradou, ani energia, nie je pocitom ako ten Jankin, ani nie je otrokom žiadnej sekty – ktorá ani nemože byť jej hovorcom. Je reálny, prebýva vo svete ktorý poznáme. Od nás ľudí dostal iné meno, ktoré každodenne používame. Ja s vedomosťou tohoto mena žijem od mala. Nepýtal som sa kvoli sebe, ale kvoli Vam. Ja nie som ten kto bibliu vysvetľuje – to si sa zmýlil. Zamenil si si príčinno-následné vzťahy. Ja žijem životom opísaným v biblii.
Maťo a ostatní podporovatelia, máte dar PRE OČI NEVIDIEŤ. Keby ste našli na ceste drahokam – len by bol od prachu, nezdvihli by ste ho. Vy totiž čakáte na príchod PRAVDY po červenom koberci. Darmo čítate Bibliu hoci aj tisící krát, Vaša pýcha že sa uberáte správným smerom je vačšia než Vaše sŕdce. Len pamatajte, myslíte že stojíte prvý v rade na spásu, ale PRVY BUDÚ POSLEDNY A POSLEDNY PRVI
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|