Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 O Kristovych udoch
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Na nový vesmír potrebujete: RECEPT Téma Next Topic: vtipy na ucet Boha
Strana: z 4

amerika1

Stav: offline

Odoslaný - 20 jún 2005 :  21:00:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

aniko, mozno len tak skusmo. ide o to ze existuju rozne cirkvi, rozne denominacie a vsetky su udmi jedneho tela - Krista. kazda splna inu ulohu, inu fuknckiu a islo si len uvedomit, ze KC bez biblistov, ECAV atd. by bolo to iste ako ryba bez kysliku. Takze by bolo nacase si uvedomit, ze treba tahat za jeden povraz a nie sa tvarit ze ruka je dolezitejsia ako noha alebo naopak.

Kto sa odlucuje od Matky Cirkvi Svatekj apostolskej katolickej Cirkvi nie je Kristovym udom

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora 

Lajos

Odoslaný - 20 jún 2005 :  21:17:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Kto sa odlucuje od Matky Cirkvi Svatekj apostolskej katolickej Cirkvi nie je Kristovym udom
no comment

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 21 jún 2005 :  01:08:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

quote:
no comment

chces sa vyrovnat alebo prestihnut GMK a takto si zbieras bodiky na hviezdicky ? Nekomentujes , tak naco ta reakcia

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 21 jún 2005 :  07:48:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
naco ta reakcia? No ked niekto napise taku hovadinu, tak aspon smajlik tam dam, lebo je to naozaj iba na usmev, ale smiech, no ale aj do placu by to mohlo byt, to podla situacie

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 21 jún 2005 :  09:50:45  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
katolicka=vseobecna ne?

neviem, ale tak som postrehla na svatej omsi, ze sa tam modli za vsetkych krestanov nielen za katolikov...ci sa mylim?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 21 jún 2005 :  09:55:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Nemýliš sa.

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 21 jún 2005 :  10:46:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
... aby vsetci jedno boli...

priatelia, preco stale hladame to, co nas rozdeluje, a nevazime si to, co nas spaja?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 21 jún 2005 :  10:51:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Dokážu to niektorí...?

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 21 jún 2005 :  10:53:29  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Skutocne ekumenacka tema.... LEBO ROZDIELY KTORE CHCETE NECHAT NEDOTKNUTE SU PROTI BOHU. Preco teda radsej zabudnut co je rozdielne, odhodit to a byt jednotni vo vsetkom.

Isty apostol 20. storocia povedal. "Som katolik, ale nie rimsky"

Zabudli ste, ze ste rimski katolici a to je ten rozdiel. Prestante byt rimsky a potom uvidite, aka jednota nastane.

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 21 jún 2005 :  10:56:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
priatelu, ale Tebe vadi to, ze sme rimski katolici. Cize hladas rozdiely...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 21 jún 2005 :  11:01:20  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Boh sa pozera na rozdiely. A velmi dobre vidi tie preslapy rimanov pocas celej tradicie. Uz len z principu by som ja osobne do rkc nechcel patrit. Ked vidim, co vsetko narobili, ako ublizili ludom a ako sa hlavne divali aj divaju na majetky a pozemky. Odkrutia si svoj obrat, dostanu zaplatene a hotovo. Ale to, aby ucili ludi poznavat pismo... to uz nie. Tych par versov vytrhnutych z kontextu ludom urcite ozrejmi podstatu. Zatajovanie pravdy sa nepatri...

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 21 jún 2005 :  11:02:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Boh sa pozera na rozdiely. A velmi dobre vidi tie preslapy rimanov pocas celej tradicie. Uz len z principu by som ja osobne do rkc nechcel patrit. Ked vidim, co vsetko narobili, ako ublizili ludom a ako sa hlavne divali aj divaju na majetky a pozemky. Odkrutia si svoj obrat, dostanu zaplatene a hotovo. Ale to, aby ucili ludi poznavat pismo... to uz nie. Tych par versov vytrhnutych z kontextu ludom urcite ozrejmi podstatu. Zatajovanie pravdy sa nepatri...

Nevieš čo hovoríš. Nevieš, čo haníš. Nepoznáš a nevieš nič a i tak rozprávaš.

Mato

Odoslaný - 21 jún 2005 :  11:24:16  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vader, znova opakujem, vyprosujem si, aby moju cirkev urazal tak pobludeny a sfanatizovany jedinec ako Ty. Pokial Ti nie sme dost dobri, prestan sem prispievat a venuj sa vyhananiu duchov z pivovej flase.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 21 jún 2005 :  15:14:51  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Kolko ludi zomrelo, kolko bolo otravenych, kolko hriechov odpustenych za peniaze???

Toto prikazal Jezis???

veritas

Odoslaný - 21 jún 2005 :  15:15:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ja to neviem. A Ty snáď áno? A presne?

Ja dokonca neviem, koľko ľudí bolo cirkvou zachránených, vzdelaných, ľudsky pochovaných, ošetrených...

No jedno viem, že Cirkev je dielom Božím, lebo "pekelné brány ju neproemôžu"...
A pekelníci celkom silno do nej búšia...

mirecnr

Odoslaný - 21 jún 2005 :  16:02:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
vader, vies, Ty sudis... to kazal Pan Jezis???

Lajos

Odoslaný - 21 jún 2005 :  19:32:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
katolicka=vseobecna ne?
myslim ze vies, co tym pan americky myslel...

amerika1

Odoslaný - 21 jún 2005 :  21:33:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

naco ta reakcia? No ked niekto napise taku hovadinu, tak aspon smajlik tam dam, lebo je to naozaj iba na usmev, ale smiech, no ale aj do placu by to mohlo byt, to podla situacie

Tak naco reagujes na moje hovadiny ? Ja na tvoje nereagujem .

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 21 jún 2005 :  21:35:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ak je tu nieco do placu , tak ekumenicky dialog na tomto fore .

Mato

Odoslaný - 21 jún 2005 :  23:16:56  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Na tomto fore prebieha nejaky ekumenicky dialog? Tak toto mi teda riadne uniko, kde presne, nech sa zapojim...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 24 jún 2005 :  12:10:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr

... aby vsetci jedno boli...

priatelia, preco stale hladame to, co nas rozdeluje, a nevazime si to, co nas spaja?

Bola by tu nuda, sladke slzenie ako v telenovele, podobne ako vo fore, kde chvalil kade kto - kde koho.

Homo homini lupus - takto je to vacsia sranda. Mne sa to paci.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 24 jún 2005 :  12:15:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader
Zabudli ste, ze ste rimski katolici a to je ten rozdiel. Prestante byt rimsky a potom uvidite, aka jednota nastane.

A keby sme boli s augsburgskou peciatkou, boli by sme blizsie k jednote ?
Katolicky - nieco ako 0°K ? Nic pred tym, vsetko ine uz iba teplejsie ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 24 jún 2005 :  14:59:24  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader

Nebol to nahodou greko-katolik, teda katolik vychodneho byzantskeho obradu?

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 24 jún 2005 :  15:40:16  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Tak, tak. Ci ten apostol nebol zo Stropkova ...

gonadom

Odoslaný - 25 jún 2005 :  14:48:53  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
veritas, jeden z ucastnikov tejto temy uviedol: "Romans 8:14 Lebo vsetci, ktori su vedeni Duchom Bozim, ti su synmi Bozimi". Prosim Ta, ako by si Ty vylozil tieto slova. Obraciam sa so svojou otazkou na Teba, pretoze z Tvojich odpovedi citim uprimnu snahu o fundovanost vykladu. Dakujem

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 177  ~  Člen od: 25 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 07 január 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 27 jún 2005 :  09:49:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ahoj priateľu, gonadom, skúsim Ti odpovedať.

Spomínaný verš, podľa môjho názoru, je plne pravdivý a funguje to aj v realite tohto sveta. Tí, ktorých vedie Duch Svätý, sú ovplyvňovaní (a aj nasiaknutí) jeho ovocím, ktorým je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, vernosť, miernosť, zdržanlivosť. (Gal 5,22-23) Tých, ktorých vedie Duch, podľa Ducha aj konajú: nepachtia po márnej sláve, nedráždia sa navzájom, nezávidia jeden druhému. (Gal 5,25)

Tí, ktorí toto všetko splňajú sú Božími synmi, lebo ich vedie, sú vedení a sú naplnení Duchom Svätým. A po dlhom zvážení sa opovážim povedať, že takých ľudí, takých pravých synov Božích je na svete menej, ako tých, ktorí sa o to snažia alebo podľa Ducha nežijú. Žiaľ, aj ja patrím zatiaľ medzi tých, ktorí sa len snažia, stať sa plnohodnotným a hodným božím synom. Zatiaľ som len božím dieťaťom, "nedochôjčaťom", ktoré ešte robí mnohé chyby. Moja snaha je však z božieho dieťaťa vyrásť na dospelého božieho syna. To však dosiahnem až vtedy, ak budem spĺňať všetky vyššie spomínané atribúty Ducha.

Ako som poznamenal vyššie, funguje to aj v tomto svete: keď stretneme adoptívneho božieho syna (lebo takto sa to má správne chápať, ako to aj nasledujúci verš popisuje - Rim 8,15) - t.j. človeka, ktorého vedie Duch, cítime to. Je k nám láskavý, neškriepi sa, je pokorný, argumetuje s láskou, nerobí sváry a zvady, nezávidí a nedráždi (napr. svojím postojom, či denominačným vyznaním) svojich spoludiskutérov, nemusí mať posledné slovo a pod.

Ale na druhej strane božie deti (nedochôjčatá) - tí, ktorí sa len chcú (a snažia sa) stať adoptívnymi božími synmi, sa často ešte medzi sebou škriepia, naťahujú, hľadajú rozdiely (ty máš hento, aj mám toto), ťahajú za slovíčka, chcú mať posledné slovo... Deti ešte nevedia ťahať spoločne za jeden koniec...

A tak ma napadá aj malá rečnícka otázočka... Podľa obrazu tohto fóra: sme tu ešte deti alebo už adoptívni boží synovia...?

A na záver: každé božie dieťa má obrovskú šancu sa stať adoptívnym božím synom, ak bude počúvať a nechá sa viesť Duchom Svätým...

Teda sumárum: Naozaj ten, koho vedie Boží Duch, je adoptívnym synom božím. Ale aby sa nechal viesť Duchom, aby duch mohol pôsobiť, musí umŕtvovať skutky tela (t.j. aj naše neresti a chybičky) a pomaly dospievať z božieho dieťaťa na adoptívneho božieho syna...

Strana: z 4 Previous Topic: Na nový vesmír potrebujete: RECEPT Téma Next Topic: vtipy na ucet Boha  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06