Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Co nie je mile nasmu Panovi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Je Genezis v rozpore so súčasnou vedou ? II. Téma Next Topic: Su polovnici vlastne pytliaci?
Strana: z 5

veritas

Stav: offline

Odoslaný - 19 máj 2005 :  14:49:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ja mám v Písme takéto znenie: 1Jn 5,7-8

Asi budeš musieť pozrieť do originálu, čo tam je. Výsledok, prosím napíš sem...

Ja narýchlo môžem poskytnúť toto:
7 - quia tres sunt qui testimonium dant
8 - Spiritus et aqua et sanguis et tres unum sunt
Spiritus - Duch
aqua - voda
et sanguis - a krv
(Latin Vulgate)

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  14:55:31  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
KJV, celkom dobry preklad anglicky hovori

1 Ján 5:7 For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.

Nemam po ruke Bibleworks, momentalne, ale ked sa k tomu dostanem, pozriem. Mozem aj dodat, ak vas to ma pozehnat

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  14:58:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Originál... Ty si na to odborník...
Máš aj slovník...

Dokonca aj Jehovisti majú toto:
7 For there are three witness bearers, 8 the spirit and the water and the blood, and the three are in agreement.

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  15:00:31  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Ako chces, ale uz som nasiel rohackov a KJV, co KJV je uznavany vo svete a rohackov je z originalnych textov. Ale ze si to ty, pozriem sa do originalu

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  15:04:07  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
POZOR

Rohacek

1 Ján 5:7 Pretože traja sú, ktorí svedčia na nebi: Otec, Slovo a Svätý Duch. A tí traja sú jedno.
8 A traja sú, ktorí svedčia na zemi: Duch, voda a krv. A tí traja sú v jedno.

KJV

1 Ján 5:7 For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.
8 And there are three that bear witness in earth, the Spirit, and the water, and the blood: and these three agree in one.

RKC + WT

1 Ján 5:7 Pretože traja sú, ktorí svedčia na nebi: Otec, Slovo a Svätý Duch. A tí traja sú jedno.
8 A traja sú, ktorí svedčia na zemi: Duch, voda a krv. A tí traja sú v jedno.

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  15:06:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ty si čo citoval? Niečo sa vytrhlo z kontextu...?
Originál... Vraj máš slovník... A so slovníkom sa to dá čítať...
quote:

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  15:08:19  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Sorry, opravil som to, takto to ma byt, aj krv aj voda, aj Duch. Duch je Ucitel, voda ocistuje (krst ponorenim), krv (Barankova) ochranuje a specatuje zmluvu.

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  15:09:47  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
OK, môžeme pokračovať...
Niečo sme si vyjasnili. A vidíš, koľko to dalo roboty - a to je len jeden verš z Biblie.
Ako chceme riešiť väčšie celky...?

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  15:16:38  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Ale si nezbadal tu podstatu, Jezis je Slovo. Toto chyba u RKC aj u WT. Je to vypustene. PRECO??? Na nebi svedci Otec, Slovo a Svaty Duch. Alebo Otec, Syn a Svaty Duch.

Preco je odobrate z knihy, z ktorej je zakazane vybrat? Chyba polovica 7. versa!!!

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  15:31:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Keby si viacej študoval, vedel by si, že prečo...
Toto nie je jediný prípad, kedy je niečo vypustené...
Prečo? Opäť tí, ktorí sa zaoberajú štúdiom biblie vedia...

Do Biblie, ver - či never, sa hlavne v začiatkoch (keď nebola ešte kanonizovaná) dostávalo aj niekoľko nových veršov, niekedy sa verše prelínali s inými napr. evanjeliami - nastávala nelogická duplicita a pod.
Uvedomme si, že Biblia sa vytvárala! Nespadla z neba!
Nie, že by som bol na toto odborník, ale mám aspoň elementárne znalosti... (čítam aj vysvelenia k Biblii, poznámky pod čiarou, počúvam a čítam odborníkov, čo sa tomu venujú...)

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  16:08:00  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Jediny odbornik na Bibliu je Duch Svaty. Ak davas prednost ludom a nespytas sa na to Ducha, potom je to iba ludska mudrost. Taku ohladom pisma nepotrebujem.

Rozmyslaj, preco vypadlo prave z rkc biblie Boh, Slovo a Duch?

Aby ludia neprisli na to ze Jezis je to Slovo? Lebo tu je to jednoznacne? Zaciatok Janovho evanjelia a slova zo zjavenia toto len podporuju. Jezis je Slovo.

Lukáš 4:4 A Ježiš mu odpovedal a riekol: Je napísané, že človek nebude žiť na samom chlebe, ale na každom slove Božom.

Izaiáš 55:1 Hoj, všetci žízniví, poďte k vodám, a vy, ktorí nemáte peňazí, poďte, kupujte zbožie a jedzte! Poďte, kupujte bez peňazí a bez platu, víno a mlieko!
2 Prečo vynakladáte peniaze na to, čo nie je chlebom, a svoju prácu na to, čo nenasycuje? Nože ma poslúchnite a jedzte dobré, a nech sa kochá vaša duša v tuku!
3 Nakloňte svoje ucho a poďte ku mne! Počujte, a nech žije vaša duša! A učiním s vami večnú smluvu, rôznu milosť Dávidovu, vernú.

Aky chlieb ma na mysli Izaias?

Ján 6:32 Na to im povedal Ježiš: Ameň, ameň vám hovorím, že nie Mojžiš vám dal chlieb z neba, ale môj Otec vám dáva chlieb z neba, ten pravdivý.
33 Lebo tým chlebom Božím je ten, ktorý sostupuje z neba a dáva svetu život.
34 Vtedy mu povedali: Pane, dávaj nám vždy ten chlieb.
35 A Ježiš im povedal: Ja som ten chlieb života; kto prijde ku mne, nebude nikdy lačnieť, a kto verí vo mňa, nebude nikdy žízniť.

Jezis je chlieb zivota

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  16:33:02  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
17 Lebo jeden chlieb, jedno telo sme my mnohí. Lebo všetci máme svoj podiel z toho jedného chleba

My sme sucastou toho chleba/tela... ktorym je Jezis.

1 Korintským 11:23 Lebo ja som prijal od Pána, čo som vám aj vydal, že Pán Ježiš v noci, v ktorej bol zradený, vzal chlieb
24 a poďakujúc lámal a povedal: Vezmite, jedzte, toto je moje telo, ktoré sa za vás láme. To čiňte na moju pamiatku.
25 Tak tiež i kalich, keď bolo po večeri, hovoriac: Tento kalich je tá nová smluva v mojej krvi; to čiňte, koľkokoľvek ráz by ste pili, na moju pamiatku.
26 Lebo koľkokoľvek ráz by ste jedli tento chlieb a pili tento kalich, zvestujete smrť Pánovu, až dokiaľ neprijde.
27 Takže ktokoľvek jie tento chlieb alebo pije kalich Pánov nehodne, bude vinným tela a krvi Pánovej.
28 Ale nech zkúša sám seba človek a nech tak jie z toho chleba a pije z toho kalicha.
29 Lebo ten, kto nehodne jie a pije, jie a pije si súd nerozsudzujúc tela Pánovho.

Na pamiatku, nie na prijmanie Tela Kristovho... Krista prijmame srdcom, nie ustami. Nie spaseni chlebom, ale Kristovym telom. Jezis zije. Halleluja.

Marek 7:18 A povedal im: Či ste aj vy tak bez rozumu? Či nerozumiete, že nič z toho, čo z vonku vchádza do človeka, nemôže ho poškvrniť,
19 lebo to nevchádza do jeho srdca, ale do brucha a vychádza von do stoky, ktorá čistí všetky pokrmy?

Ci mam snad prijmat Jezisa do brucha? Chlieb a vino je na specatenie zmluvy, nie na spasenie

Ales

Odoslaný - 19 máj 2005 :  17:13:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Do brucha bz som ti Pana Jezisa prijimat neodporucal, ale ako si napisal do srdca.
Ale ustami ho prijimame, aby sme ho mohli z Eucharistie prijat v Duchu. Pan Jezis povedal, ze aj zo Slova Bozieho clovek je zivy, ale to slovo mozeme prijat roznymi sposobmi - Eucharistiou, počúvaním alebo čítaním svätého Písma.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  17:36:18  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Jedenim oblat sa neprijma Slovo. Pocuvanim, citanim. Ako chces ustami prijat Slovo?

Ales

Odoslaný - 19 máj 2005 :  17:41:51  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Pane zmiluj sa nado mnou hriesnym!

Poradim ti, chod na katolicku omsu a pri prijimani sa postav vedla knaza. Alebo chod na prijimanie. Mozno to az potom pochopis. Zazil som tiez take male zazraky a kto to nezazil a nechcel prijat to, ze v Eucharistii je skutocne prijaty Pan Jezis, tak ma clovek problem tomu porozumiet.
Mas pravdu, treba si otvorit srdce pre pocuvanie Ducha Svateho, ktory sa k nam moze prihovorit roznymi sposobmi, nielen tymi, ktoré som spomenul.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 19 máj 2005 :  18:38:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Alesko ???
Radíš Vaderovi aby išiel na prijímanie ? Uff ...
Počkaj, počkaj, až náš známy prečíta tvoju reakciu. Ohnivé Jazero isté ... [

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 19 máj 2005 :  18:41:36  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Vader, grécky termín Logos,ktorý my prekladáme ako slovo ma širší význam. Je to termín pre filozofov.
Tvoje zjednodušenie, že Ježiš je slovo, a že ho teda máme prijímať sluchom(nie ako nebiblicka RKC vo forme oblátky) je nesprávne. Skôr by to vedel rozobrať niekto filozoficky podkutý ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 20 máj 2005 :  08:55:42  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vader, opravujem sa, ak si katolik(cize po krste) a si v stave posvacujucej milosti, tak az vtedy mozes ist na prijimanie.
dik vlcko.

vader

Odoslaný - 20 máj 2005 :  11:49:25  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Krst katolicky som zrusil krstom Biblickym. Teda najskor uverim a vyznam, dam sa pokrstit vodou,ponorenim... A krst Duchom Svatym sposobil, ze hovorim aj v jazykoch.

Nepamatam si, ze by Jezis alebo Jan krstili novorodencov

Ziadna filozofia. vsetky filozofie su zavadzajuce a mozu viest na scestie. Treba spoznat Jezisa osobne, nie cez filozofie. Duch Svaty vie najlepsie, kto je Slovo. Neviem ci uz neviete citat. Ved aj v Zjaveni ma Jezis meno Bozie Slovo... Alebo ze by mal celu bibliu na obleceni?

Uvazujte realisticky a nechajte sa viest Duchom Svatym, nie duchom Jezabel...

sasulnik

Odoslaný - 20 máj 2005 :  12:42:52  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Waw , katolicky krst sa da zrusit krstom biblickym? To mi je novina, to som este nepocul, ze by sa jeden krst dal nahradit inym krstom. Nekrsti sa vsade len tako uplne cirou nahodou v mene Otca, Syna i Ducha Svateho?
A odkedy sa krst duchom interpretuje ako zacatie hovorenia jazykmi? Ak sa (dufam) nemylim je isty rozdiel medzi hovorenim jazykov, ako sa spomina v skutkoch apostoloch, a hovorenim jazykov, ktore spomina sv. Pavol v jednom zo svojich listov ako nevyslovitelne vzdychy Ducha (alebo ako) a ktore nazyvame aj glosalia (dufam, ze som to nepoplietol).

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 20 máj 2005 :  12:49:02  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Krstom v meno Jezis su odpustene vsetky hriechy, aj nebiblicke krsty a nespravne nazory na Boha. Nie raz sa ucenici modlili tak, ze zlozili ruky na osobu a ta prijala krst Duchom Svatym a zacala hovorit v jazykoch. Ano, su to tie dokonale jazyky, ktorym nikto nerozumie, ale nas duch rozprava tajomstva Otcovi. A ked chvalis v jazykoch, dobre chvalis. Vynikajuca vec pre osobnu modlitbu a na budovanie seba sameho.

1. Kor 14. kap

sasulnik

Odoslaný - 20 máj 2005 :  12:57:20  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Ak sa nemylim, tak Boh nam dava dary, aby sme robili uzitok sebe a druhym, aby sme zveladovali spolocnost, okolie v ktorom zijeme.
A panovi urcite nie je mile, ak nase dary spravne nevyuzivame alebo zneuzivame.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 20 máj 2005 :  13:53:25  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Napriklad zneuzivanie dovery ludi a manipulacia je typickym prikladom. Vysekavanie versov z pisma je tiez zaujimavy fenomen, a oznacovanie darov Ducha za dary satana je vazna vec...

Milost nasho Pana nech je s Vami.

Ales

Odoslaný - 20 máj 2005 :  13:55:31  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Nech Ti zehna Pan, nech ta chrani od Zleho a nech ta privedie do zivota vecneho!

Ale ver tomu, ze Pan Jezis je skutocne pritomny v Eucharistii!

vader

Odoslaný - 20 máj 2005 :  14:29:18  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Prepac, ale ja tomu skutocne nedokazem uverit, pretoze ja som ho spoznal osobne, nemusel som cez oblatku. A dal mi svojho Ducha. Kedykolvek poprosim, da mi ho. A v Jeho mene som dostal aj autoritu nad demonmi. Prajem vam, aby vas aspon raz v zivote ovial vanok Svateho Ducha. Jemny a nezny. Aby ste aspon raz poculi Jeho tichy hlas, vnimali Jeho pritomnost vedla seba.

Kto poprosi Otca, tomu ho aj da. Ale najskor treba sa treba znovuzrodit, skoncovat s hriechmi a viest proti nim boj. Drzat sa viac biblie ako tradicie, vlastne tradiciu uplne vypustit. A hlavne prestat byt naboznym, ale byt zivym clovekom. Duch Svaty vam ma byt kamarat. Najlepsi z najlepsich.

Vela zdaru a pozehnania. Nech vam je Pan milostivy a vyleje Svojho Ducha do vasich srdc a ukaze vam Pravdu.

Strana: z 5 Previous Topic: Je Genezis v rozpore so súčasnou vedou ? II. Téma Next Topic: Su polovnici vlastne pytliaci?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06