Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Co nie je mile nasmu Panovi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Je Genezis v rozpore so súčasnou vedou ? II. Téma Next Topic: Su polovnici vlastne pytliaci?
Strana: z 5

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 20 máj 2005 :  14:46:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
viem aky je hlas Pana Jezisa, jemny tichy a nezny, pocul som ho vader.
vies, niektore veci nemozno brat rozumom. keby som to bral aj ja len rozumom, neviem ci by som tomu veril. a nikto netvrdi, ze len cez Eucharistiu mozes stretnut Pana Jezisa.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 21 máj 2005 :  22:10:38  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Ale kto neveri, ze v eucharistii je Jezis, je pod kliatbou rkc.

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 22 máj 2005 :  08:34:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader
Ziadna filozofia. vsetky filozofie su zavadzajuce a mozu viest na scestie. Treba spoznat Jezisa osobne, nie cez filozofie. Duch Svaty vie najlepsie, kto je Slovo. Neviem ci uz neviete citat. Ved aj v Zjaveni ma Jezis meno Bozie Slovo... Alebo ze by mal celu bibliu na obleceni?

Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh. Ono bolo na počiatku u Boha. Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič z toho, čo povstalo. V ňom bol život a život bol svetlom ľudí. A svetlo vo tmách svieti, a tmy ho neprijali.

Vader, chváliš sa ako čítaš Písmo v originále, so slovníkom v gréčtine. Skús si naprv počítať, najradšej takisto v tej gréčtine, keď sa ti už tak darí, čo sa myslí pod pojmom Logos v súvisloti vtedajšou filozofiou.
Nehnevaj sa, ale najprv sa priprav, a až potom poučuj.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 22 máj 2005 :  16:18:55  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader

To Ti zasa ktory "niekto" povedal? Vader, prosim, aspon zakladne veci si nastuduj, kym budes nieco pisat. Lebo skutocne sa neda diskutovat s niekym, kto striela fakty, ktore niekde zacul a mysli si, ze je duchom pravdy a pritom trieska jednu hlupost za druhou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 23 máj 2005 :  11:36:22  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader

Vader, ja si osobne myslim, ze Ta na utoky voci katolicizmu niekto riadne nahuckal. Potrebujes si len obsirit vedomosti o katolickej cirkvi. Tie ktore mas, su mozno pre Teba postacujuce, ale nie pravdive, su jednoducho skreslene. Aspon podla toho co tu na fore pises.
Cital si si niekedy ucenie svatych otcov? Napr. sv. Cyril Jeruzalemsky (313-386) (http://redemptoristi.nfo.sk/ciro9.htm)

Inak chcel by som sa Ta opytat, ako alebo co si vlastne predstavujes pod pojmom zjednocovanie krestanov - ekumena? Ak by sme namali odbocit od temy, ktoru si zalozil, tak Panovi urcite nie je mile, ze sme nezjednoteni...

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  13:09:08  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Pan nehovori o kompromisoch, Pan nikde nehovori, aby sme sa spajali. Kazdy ma svoju cirkev, a o tu sa ma starat. Co robia ostatni, nech Pan rozsudi, ci konaju spravne alebo nie.

Pan nehovori o velkej svetovej a mocnej cirkvi, ktora ovlada mnohe narody a mnohe jazyky. Pan nehovori, aby sme ututlavali hnusne sexualne zvratenosti a ospravedlnovali ich.

Pan vsak hovori o niecom, co stoji v Rime, vozi sa na mnohych narodoch a je plne hriechov. A krici na nas: Vyjdite z neho, lude moj.

Jedine co mame robit, je nasledovat Pana a cinit mu ucenikov. Ci snad prva cirkev, tie mnohe zbory boli niekde centralizovane a spojene? Kazdy mal svoje chyby ale nasledovali Pana. Dnes nenasleduje Pana len velmi malo zborov. Vacsina radsej nasleduje tradiciu.

Pan nam nepovedal, aby sme preklinali tych, ktori neveria nasmu uceniu. PAn nas varuje pred Velkym Babylonom, ktory je v Rime. Aj Jan sa cudoval, ked to videl. Aj svet sa bude cudovat, ked pride ten cas a naplnia sa proroctva. Ked padne neviestka a jej dcery. Pretoze ma mnoho dcer. Mnoho smerov od nej vyslo, upravene nauky a tradicie. Ale ziadna z nich nehlada Pana, tiez iba tradicie. S touto rodinou nech nikto nechce mat nic spolocne. Lebo bude mat podiel na jej hriechoch a odplate.

Bud pozehnany.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  13:19:04  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Tie veci su v pisme. Poznam minimalne dvoch kat. knazov, ktori to zabalili a odovzdali svoj zivot Panovi. A teraz maju pozehnany zivot a ich zbor stale rastie. Ziskavaju novych ludi pre Pana. To je dobre ovocie. Na dobrom strome nemoze byt zle ovocie.

Homosexualita, pedofilia, mamonarstvo, pokrytectvo, zakonictvo... toto je tiez ovocie, ale z prehniteho stromu, a keby sa aj nieco javilo, ze je na tom strome dobre, staci si zahryznut a hned to vyplujeme.

Podobne aj Jezis od nas chce ovocie. Kto si mysli, ze bude akceptovat skazene a zhnite, velmi sa myli. Keby ste spoznali Pana, inac by ste sa divali na svet. Nie spoznali z tradicie, ale z osobneho vztahu. Potom by ste tiez zacali pisat take veci, ako ja. Nikto ma nehucka, le ked si spomeniem co hovori Pan, a vidim co sa deje v akoze jeho cirkvi, kde akoze krestania praktizuju pohanske zvyky uctievania mrtvych, prosia mrtvych, aby sa za nich prihovarali Bohu. Oslavuju pohanske sviatky a prisposobuju si ich na svoje ucenie. Je mi fakt strasne zle. Nemozem sa uz dockat padu babylonu. Len Pan aj ja este chceme, aby mnohi ludia odtial odisli a spoznali Ho skor, ako bude neskoro.

Nech je milost nasho Pana nad vami. Nech vas vyvedie z bludov a tradicii a da sa vam spoznat taky, aky je. Nie taky, akym ho chce niekto mat.

sasulnik

Odoslaný - 23 máj 2005 :  13:31:34  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Inak vader, cital si podobenstvo psenici a kukoli (Mt 13,24-30)? Vies mi ho vysvetlit?

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  13:37:52  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Mato, len si pekne zisti, ake kliatby boli vyslovene na inovercov. Este aj JP II ich uznal za aktualne a potrebne. "Kto neveri v eucharistiu, nech je prekliaty" Asi takto nejak...

http://www.justforcatholics.org/a95.htm
http://www.wayoflife.org/fbns/pope-affirms-trent.html

Otvorte si konecne oci priatelia.

Tu mate cele znenie knihy Roman Catechism z r. 1566
http://www.cin.org/users/james/ebooks/master/trent/tindex.htm
konkretne tu sa pise o kliatbach
http://www.cin.org/users/james/ebooks/master/trent/tsacr-e.htm

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  13:49:09  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Podobenstvo o psenici a kukole nam ukazuje, ako dopadne zatva. Zle bude oddelene od dobreho. Vsetko zle pojde na ohen, dobre pojde k Panovi. Co vyrastlo z nepriatelovho semena, nie je dobre. Kukol sa velmi podoba na psenicu, rozozna sa to az ked dozrie jedno aj druhe. Takze aj to zle moze vyzerat ako dobre, ale v poslednych dnoch sa to odhali. Pan nas varuje, hovori, aby sme odisli od zleho.

amerika1

Odoslaný - 23 máj 2005 :  13:49:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Suhlasim . Kto neveri v pritomnost Jezisa v Eucharistii nech je prekliaty . To suhlasi .

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 23 máj 2005 :  13:53:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Aj ja súhlasím.

Veď kto je moje telo a pije moju krv... Jn 6,51.54.56
Ako by som dopadol, keby som tomu neveril...

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 23 máj 2005 :  14:03:22  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader

Podobenstvo o psenici a kukole nam ukazuje, ako dopadne zatva. Zle bude oddelene od dobreho. Vsetko zle pojde na ohen, dobre pojde k Panovi. Co vyrastlo z nepriatelovho semena, nie je dobre. Kukol sa velmi podoba na psenicu, rozozna sa to az ked dozrie jedno aj druhe. Takze aj to zle moze vyzerat ako dobre, ale v poslednych dnoch sa to odhali. Pan nas varuje, hovori, aby sme odisli od zleho.

No ja som podobenstvo o pesnici a kukoli pochopil takto:
Psenica predstavuje cirkev, ktoru zasial Jezis, aby priniesla zatvu - ovocie. Nepriatel je satan, ktory do cirkvi zasial svojich sluzobnikov, aby urodu psenice znicil. Ked uz bolo vidno kukol medzi psenicou, pytaju sa sluhovia Pana, ci maju vybrat ten kukol, ale co Pan im hovori? (Mt 13,29b) "Nie, lebo pri zbieraní kúkoľa by ste mohli vytrhnúť aj pšenicu." Teda Pan nechava medzi psenicou aj kukol, a vidis ako teraz tie svoje neplechy v cirkvi aj robi (tvoje predchadzajuce prispevky boli o tom). Ale pride cas zatvy, kde kukol sa spali a uroda psenice sa pozbiera.

Toto podobenstvo mi pomaha pozerat sa preslapy ludi, ktori patria do cirkvi, do ktorej patrim aj ja, s pochopenim a nie s ohnom a sirou v srdci. Zamysli sa nad tym viac, Svate Pismo nam dava velmi vela do zivota, da nam odpovede na otazky, preco je vsetko tak a nie tak ako by som to chcel ja a ako by to malo byt idealne. Boh nerozmysla ako ludia, ved On je nas stvoritel.

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  14:07:22  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
A vy sa chcete spajat?

Dohodnem sa s obchodnym partnerom na nejakych veciach, nieco mi na nom nesedi ale dobre. Budeme mat veci spolocne. Ale za jeho chrbtom budem na neho nadavat a uvalovat kliatbu len preto, ze nesuhlasi s jednym mojim produktom.

Ak tomuto vy hovorite spajanie sa, tak ste fakt dobri.

V celom svojom zivote, nikdy, by som vedome nesuhlasil s kliatbou, pretoze slova maju velku moc. Ako mozu pozehnat, tak mozu aj ublizit. Teraz ste skutocne ukazali, aki ste ludia... Zehnam vam, nech vam to Pan odpusti.

Žalmy 109:17 A keďže miloval kliatbu, nech tedy prijde na neho; nemal záľuby v požehnaní, nuž nech sa vzdiali od neho.
18 A tak oblečie kliatbu jako svoj odev, a vojde do jeho vnútorností jako voda a jako olej do jeho kostí.
19 Nech mu je ako rúcho, ktorým sa odeje, a jako opasok, ktorý opáše navždy.
20 To bude odplatou od Hospodina tých, ktorí útočia na mňa, a tých, ktorí hovoria zlé proti mojej duši.
21 Ale ty, Hospodine, môj Pane, učiň so mnou podľa svojej lásky pre svoje meno; lebo tvoja milosť#157; je dobrá; vytrhni ma!
22 Lebo som biedny a chudobný, a moje srdce je zranené vo mne.

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  14:16:18  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Ked je niekto vodca, mal by ist prikladom svojim zverencom. Prave u veducich v cirkvi by to malo platit dvojnasobne. Oni chcu byt prikladom a pritom sami robia to zle ovocie. A nie je to len par pripadov. Cele spolocenstvo je nasiaknute hnilobou. A ti chudaci, ktori sa snazia najst, ale nikdy nenajdu, dokial budu pod vplyvom stromu so zlym ovocim.

Keby moja firma prosperovala a zistilo by sa, ze je tam korupcia a podvody, bral by som ich, ze oni su uz raz taki a nic by som proti tomu nerobil. Este by som ich ospravedlnoval pred ostatnymi. Ked vsak nezabranim zlocinu, ktory prebieha pod mojim nosom, som spoluvinny.

Ako odpoviem sudcovi, ked sa ma opyta, preco som nezakrocil, alebo neodisiel kade lahsie? Neobhajim sa a odpykam si rovnaky trest ako ostatni.

Ako si vysvetlujes to moje podobenstvo?

sasulnik

Odoslaný - 23 máj 2005 :  14:27:31  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Spytaj sa rovno Pana, preco ten kukol nevytrhal a nenechal tam iba tu psenicu? Preco toto vsetko trpi, preco nas stale trpi? A preco za nas trpel?

Jeden misionar - verbista, vo svojej homilii spominal na Boliviu a Panamu, kde ho Pan teraz umiestnil a ked tan prvy krat prisiel, vsetko uplne sa mu tam javilo hnusne, skarede, to vies, tam ludia maju hned vedla chatrce hnojisko. Ked raz isiel s jednym domorodcom a takto sa stazoval na tu spinu ktora tam bola (a stale je) vsade naokolo, zrazu zbadal pri jednom hnojisku nadhernu orchideu a ten domorodec mu povedal, vidis pater, keby tu nebolo tolko spiny naokolo, taku krasu by si urcite nezbadal.
Vader, hladaj krasu, nie spinu.

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  14:48:52  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
S nabozenskymi nazormi u mna neprerazis. Ked chces mat hnoj pred domom, len preto, ze tam rastie jedna kvetinka a ty nemozes poriadne ani prejst okolo aby si sa nezasvinil, potom nech sa paci. Kazdy, co mu je mile.

Ja radsej odpratavam ten hnoj spred svojich dveri a vysadim si tam 20 takych kvetov. A nebudem viac od hnoja. Ci chces alebo nie, hnoj sa na teba nalepi ked ho mas vsade navokol.

Chces robit kompromisy? Akceptujem zle ale aj dobre? Nemozes sluzit dvom panom. Bud sluzis Bohu alebo nepriatelovi. A ked budes sluzit Bohu a akceptovat nepriatela, Jezis ta vypluje zo svojich ust, lebo nie si ani studeny, ani horuci.

sasulnik

Odoslaný - 23 máj 2005 :  15:39:19  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
No myslim vader, ze sme sa nepochopili.
Mna Pan dal dal ako cihlu do stavby, zvany (katolicka) cirkev. A mojou ulohou je byt tou cihlou, byt tym stavebnym prvkom, byt tou vzornou cihlou na tom mieste na ktorom som, nepozeram sa po inych miestach v mure, ani po inych stavbach, moje miesto je tu v mojej farnosti, v mojom spolocenstve. A Boh mi dava vsetky milosti, vdaka ktorym mozem byt tou dobrou cihlou, aby som vydrzal vsetky suzenia, trapenia a tesil sa v radostiach co mi ako zivot cihly v tejto stavbe prinasa.
Sice v tejto stavbe su rozne diery, rozne hnile miesta, ale ako bolo niekde napisane, ani pekelne brany ju nepremozu. Toto je mojou istotou, ze tato stavba, v ktorej som jeden malicky (ale potrebny) stavebny prvok, sa nikdy nezruti.
Neodsudzuj to, comu nerozumies, ale pros Ducha Svateho aby si pochopil, preco je to tak a nie onak.

P.S.: ja kompromisy vo svojej viere nerobim.

Lajos

Odoslaný - 23 máj 2005 :  16:07:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Keby moja firma prosperovala a zistilo by sa, ze je tam korupcia a podvody
to sa nvzajom vylucuje, ak by si mal vo firme korupciu a podvody, tazko bude porsperovat

quote:
Jezis ta vypluje zo svojich ust, lebo nie si ani studeny, ani horuci.
A kde mas istotu, ze to iste neurobi Pan s tebou

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  16:09:39  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
KEd je dom zhnity, nepomoze mu par dobrych a zdravych tehal. Spadne a brany pekla ho premozu. Jezis nepovedal ze katolicku cirkev peklo nepremoze. Povedal to Petrovi, ktory zalozil zbory. Povedal to ostatnym, ktory zalozili zbory. A bolo na nich dobre ovocie. Nestavali si chramy, pretoze vedeli, ze chramom bozim je clovek a jeho telo. Nestavali veze, lebo veze uz boli potrestane. Neobetovali chlieb a neboli nabozni. Ved ked zostupil DS na letnice, vsetci boli ako opiti. Nesedeli ako mrtvoly a nepozerali do blba. Boh je bohom zivych a nie mrtvych. Boh sedi na trone a smeje sa...

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  16:11:14  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Lajos, Lajos. Ja sa nespajam so svetskou cirkvou, ktora by spadla na kolena, keby sa o nu nestaral dobry otec stat.

Lajos

Odoslaný - 23 máj 2005 :  16:21:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Ty mas ludi uz zaskatulkovanych, takze skoda s tebou asi dalej debatovat. Robis presne to iste, co sam odsudzujes, inak povedane Jezis hovoril o milovani blizneho a napominani, ty uz vopred o cloveku vies, ze je uplne mimo, bez ohladu na to, ze mozna zazil s Bohom viac ako ty... jednoducho plne usta Krista, len Jeho pristup ti chyba. Ked ti to napisem natvrdo, tak ako sa u nas hovori... SERES SI DO HUBY VADER... prepac, je to dost tvrda invektiva, ale snad ti to napovie, ze praktizujes presne opacny princip, o akom sa snazis hovorit.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 23 máj 2005 :  16:24:32  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Tazko to chapes. Hovorim ti, ze ja sa nespajam so svetskou cirkvou. Co budes robit, ked sa zrusi financovanie cirkvi statom? Zostane ti iba pismo a Jezis. Ine nepotrebujes. Jezis pomaha takym cirkvam, ktore sa ku nemu priznavaju a zaroven nepytaju financne pozehnanie od statu. Stojis na Bozom slove alebo na cirkvi?

Ako viem, pismo rozdeluje ludi na studenych a horucich. A medzi tym su este vlazni. Ale ked niekto hlada Pana, velmi rychlo pride na to, ze Pan a stat nejdu dohromady. Ty si na to este neprisiel? KEd tu budeme jeden na druheho vyskakovat, nikde nedojdeme. Ja som len naznacil, ze svet je az prilis cierno biely. Bud patris Panovi, alebo svetu. Len neskusaj patrit obom, lebo to je hrozne.

Stale ukazujem na toto. Ale nikto mi nechce rozumiet. Je to snad take tazke? Nahovaram snad niekoho aby isiel do tej a tej cirkvi? PResadzujem snad nejake svetske ucenie, filozofiu, ktora by vas nutila nieco zmenit vo svojom zivote?

Nie, ja len hovorim, aky ma na to nazor Pismo. A teraz uz viem velmi dobre, preco ma svet a ekumena nechce prijat. Vsetko je napisane v slove. Moje myslienky su odtial.

Kolkokrat som uz napominal na chyby, ktore sa robia v tradicnych cirkvach? Nikto ma nepocuval. Kazdy len svoje. Lebo jeho cirkev je ta spravna. Na pismo sa nikto nepozrie. Len svoje naucene tradicie davaju nad pismo. Ty snad akceptujes ucenie rkc?

Snad som ta rozrusil tym, ze som narazil na tvoj duchovny domov, ktorym je statna institucia? Potom sa ospravedlnujem, nechcel som ti ublizit. Bud pozehnany...

Lajos

Odoslaný - 23 máj 2005 :  16:32:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Co budes robit, ked sa zrusi financovanie cirkvi statom?
Budem stastny clovek, pretoze sa konecne ukaze, na akych zakladoch ktora cirkev stoji a mozna sa zacnu veci menit k lepsiemu.

quote:
Stojis na Bozom slove alebo na cirkvi?
Stojim na Bozom slove a snazim sa ho presadzovat v cirkvi.

quote:
Zostane ti iba pismo a Jezis.
To je to jedine, co skutocne clovek ma.

Ale ja viem, ty uz mas jasno o kazdom, ty uz si vsetkych zaradil a prisudil im, ci poznaju alebo nepoznaju Krista, aj po nete. Ja iba dufam, ze ak pridem pred Bozi sud, tak taki ako ty, ktori cloveka ani nemusia poznat aby ho odsudili tam nebudu.

Lajos

Odoslaný - 23 máj 2005 :  16:35:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Snad som ta rozrusil tym, ze som narazil na tvoj duchovny domov, ktorym je statna institucia? Potom sa ospravedlnujem, nechcel som ti ublizit. Bud pozehnany...
Tak vidis, bez toho, aby si o mne vedel co i len kusok, ma absolutne jasno. Ten clovek je clen ECAV, je scestny, je zly, je na satanovej ceste, ale pro forma, teda, sak nech je pozehnany, vidis aky si pokryveny

Strana: z 5 Previous Topic: Je Genezis v rozpore so súčasnou vedou ? II. Téma Next Topic: Su polovnici vlastne pytliaci?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06