Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Co nie je mile nasmu Panovi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Je Genezis v rozpore so súčasnou vedou ? II. Téma Next Topic: Su polovnici vlastne pytliaci?
Strana: z 5

janka

Stav: offline

Odoslaný - 18 máj 2005 :  14:09:25  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
jasne vader, navrhnem aby sme sa nestretavali pod strechou, ale ze to bude lepsie na namesti slobody...teda ale predpokladam, ze vy sa tiez stretavate na otvorenom priesnstranstve...
este si mi nenapisal aka je podla teba podmienka toho, aby bol clovek spaseny...myslim si ale ze napis to iste co som napisala ja...
ci nebudem spasena len preto, ze som neprijala vaderovo ucenie?

vysvetlenie mas v katechizme kc o desatoro...citaj

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 18 máj 2005 :  14:52:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Vader, či to s tými prikázaniami nebude podobný spor ako s tradičnými. Vieš ako to myslím, lipnutie po pôvodných hodnotách. Čo keď jední maju za Desatoro to čo Mojžiš v amoku roztrieskal a ďalší zasa pracujú až z druhým výtlačkom ?

PS. Doprajme kažému, z času na čas, niečo tresnúť ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 18 máj 2005 :  15:57:56  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Katechetizmus je snad viac nez Biblia?

Na spasenie je potrebne prijat Jezisa za svojho Pana, odovzdat mu svoje hriechy, vyznat ich pred Panom. Potom sa pokrstit, az je clovek pevne rozhodnuty, nemoze ho nikto nutit a potom prijme aj krst Svatym Duchom a budu ho sprevadzat uz spominane znamenia.

Toto uplne staci. Jasne ze dodrziavat moralne zasady, ktore hovori Boh v Biblii. Hladat Pana a stale sa naplnat Duchom Svatym. Nespajat sa so svetom, lebo kto miluje svet, nemiluje Pana.

Ziadna rozprava s mrtvymi, ziadny iny prostrednik nez Jezis. Ziadne tradicie nabalane na pismo. Duch Svaty nas ma vyucovat, kazdeho jedneho. Nikto sa nemoze postavit medzi cloveka a Jezisa. Musi tu byt osobny vztah, nie sprostredkovany. Nebyt NABOZNY.

Ked clovek toto urobi, postupne sa mu otvoria oci a uvidi pravdu.
Nie je pravda, ze ked nebudes chodit do kostola v nedelu, nebudes spaseny. Jezis sa uz raz a navzdy obetoval, preco by sa mal obetovat kazdu nedelu, a este k tomu modlam.

Budte pozehnani.

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 18 máj 2005 :  16:56:49  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
nie pismo je viac...ale ked odtial nechapes tak si precitaj katechizmus...ale zrejme si nedavas namahu zistovat pravdu a stale krutis dookola...ked chcem nieco vediet, hldam...nie uz mam dopredu nazor a hladam tak aby sa mi potvrdil...popravde, tieto narazky vas bratov inych denominacii ma casto uvadzaju do pochybnosti...dokonca som zacala uvazovat, ci som naozaj bozie dieta a to nie je jedine...tak sa pytam nebeskeho otca...ale pytam sa ho tak, ze chcem vediet pravdu, nie pane potvrd mi moj nazor...a on mi odpoveda...
vidis, ze aj ty potvrdzujes, to co som napisala ja, ze je potrebne pre spasu...a ked ma pan berie ako svoje dieta, preco ma neberies ty ako svoju sestru?

ps. to s tym kostolom a obetovani co si napisal ukazuje ze mas naozaj zvlastne prestavy o katolickom uceni...
ps2. este taky maly moj postreh: ked som sa obratila citala som len a len pismo a nehladala som ine vysvetlenia...len pismo a pan...po roku sa mi dostal do ruk katechizmus...a zistila som, ze presne ako boli veci vykladane tam, som ich aj ja z pisma pochopila...ziadne bludy co sa tu prezentuju...z toho vyplyva, kto hlada pravdu, ju aj najde
viac sa nejdem k tomuto vyjadrovat...ocividne to nema zymsel
vader zi podla toho co veris...lebo sudcom ti bude tvoje vlastne svedomie, nie niekoho cudzieho...to napisal svaty pavol

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 máj 2005 :  17:06:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vader, pridam sa jemne aj ja.

Urcite sa neklaniam soche a nechodim do kostola kvoli soche, malbe. Mato alebo Veritas na inom mieste spominali, je to v katechizme takisto, ze clovek sa nemodli k soche, ale si uctieva toho, koho predstavuje. V desatore je napisane ze sa nema zostrojovat, suhlasim, ale myslim si a je to tu aj od inych ludi, ze to co ty tvrdis nie je podstatne.
Nikto neprosi mrtvych a nemodli sa k nim, ale prosi svatych a to znamena, tych, ktory su uz u Pana Boha. Teda zivých. A nikde Cirkev netvrdi, ze Pan Jezis nie je jedina cesta. Mas pravdu, ze Jezis je Cesta, Pravda i Zivot, ale najprv Ho treba objavit a spoznavat, aby sme mohli aj my byt ako Pan Jezis. A kto moze lepsie spomedzi ludi poznat Pana Jezisa ak nie Jeho Matka?
Samozrejme a aj to tu bolo spomenute, ta ucta by nemala prekracovat urcite medze, lebo to je uz nieco, s cim ani Cirkev nesuhlasi.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 18 máj 2005 :  17:56:39  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Prostrednik je len Jezis, nikto iny. Kde sa v pismach pise ze prostrednikom Je maria. Bola obycajnym clovekom, okrem Jezisa mala este 4 synov a niekolko dcer. Zomrela a nepochybujem, ze je v nebesiach. Ale jej telo zostalo na zemi. Je mrtva, nebola vzkriesena... nikde sa to nepise. K Jezisovi mame ist priamo, nie cez dalsieho a dalsieho prostrednika.

Este mi vysvetlite niekto, preco sa na eucharistii stale znova a znova dookola obetuje jedna obeta? Na co je to dobre to obetovanie?

Prave sochy boli pridane koli pohanom, lebo boli zvyknuti na sochy a nevedeli si to predstavit bez soch. Ked je raz napisane neucinis, tak to snad aj znamena neucinis. Neviem ako je to s umeleckymi dielami, ale Boh hovori podoby veci na nebesiach. Podla Boha su to modly, kazda socha, nema rec, nepocuje a nevidi. Pohorsuju ho sochy, lebo sochy uctievaju pohania a su tam demoni. Za kazdou sochou je demon. Hovorim vam tazke veci, ale je to tak. Takze tie sochy spolu s obetovanim okruhleho chleba v tvare slnka mi napadne pripomina babylonske obetovanie Kralovne Nebies. A dnes nikto nepopiera, ze sa modli aj ku Kralovne Nebes. Vam ta Jezabel skutocne dobre klame. Ved sa len pozrite... obetovanie, modly, homosexualita, pedofilia, zakonictvo (aj neveriaci hovoria na knazov: Vodu kaze, vino pije, kazdy to vie). Ak je toto dobre ovocie, tak ja som potom asi rozkvitnuty figovnik.
Uz ked chcete mat bozi chram, ktorym je v NZ dobe ludske telo, ale napriek tomu musite mat kostol, co je nebiblicke, aspon tam nepchajte tie sochy, lebo Boh ich nenavidi. Co poviete svojim detom, ked vam budu davat smradlave ponozky pod nos. Stokrat im to poviete a stokrat to urobia. Asi nebudete velmi stastni a pristupite k istemu druhu trestu. Pan si moze akurat pomysliet, neposluchli ma, tak co, nech si zostanu so svojou pravdou.

Nic v zlom, bratia a sestry v Kristu, ale pohlad na ovocie niektorych demonizacii neukazuje, ze by to ovocie bolo od Ducha Bozieho. Dobry strom, nemoze mat zle ovocie. Ani zly strom dobre ovocie. Je rozdiel si chybu priznat a bojovat s nou, ako akceptovat a snazit sa to zamaskovat slovami: Ved aj oni su len ludia. A Pavol bol co? Hroch? Taky isty clovek ako kazdy z nas. Akurat ze nebol nabozny, ale spoznal Jezisa ziveho a zaviazal sa mu sluzbou.

Spoznajte aj Vy ziveho Jezisa. Nie je to kus oblatky, je to skutocny Jezis.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

miska

Odoslaný - 18 máj 2005 :  18:49:23  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
Myslim, ze toto su neprestajne opakovane otazky nekatolikov....
Len strucne:Je zaujimave, ze Vy nekatolici - protestanti tvrdite, ze nepotrebujete kostoly, sochy, knazov,Eucharistiu../a pod. podla typu protestantizmu/Pritom, toto vsetko je prirodzeny sposob, cez ktory posobi Boh - inou recou to nazvem materialna forma.
Z druhej strany, ak sa zase v duchovnej rovine stane zazrak, je to pre vas vacsinou posobenie diabla.
Preco to pisem: Na jednej strane Vam staci iba spritomneni "duchovny" Jezis a na strane druhej odohranie sa duchovneho zazitku al. zazraku neviete prijat, lebo nemate hmatatelny dokaz.

Katolicka Cirkev zosobnuje Kristovu pritomnost preklenutim materialneho a duchovneho v Kristovom Tele - v Eucharistii, ktora priamo vychadza z toho ako ju ustanovil Pan. Je to pamiatka na jeho smrt a zmrtvychvstanie, je to skutocne pritomny zivy Kristus pod sposobom chleba a vina. Jezis si to prial robit na svoju pamiatku a katolicka Cirkev plni Jeho prianie. On vedel preco je nam potrebny pod
touto "materialnou formou". Katolik tiez pozna rozdiel pritomnosti Pana v modlitbe a v Eucharistii. Nech je zvelebene Telo nasho Pana Jezisa Krista.
Pane, daj, nech Ta vsetci ludia spoznaju v Eucharistii./cit. sv. Frantiska z Asissi/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 638  ~  Člen od: 03 január 2004  ~  Posledná návšteva: 17 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

miska

Odoslaný - 18 máj 2005 :  18:52:14  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
A este co povies Vader na to, ked Pan Jezis na krizovej ceste sv. Veronike na pamiatku otlacil na bielu satku svoju tvar....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 638  ~  Člen od: 03 január 2004  ~  Posledná návšteva: 17 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 19 máj 2005 :  06:52:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader

...maria. Bola obycajnym clovekom, okrem Jezisa mala este 4 synov a niekolko dcer. Zomrela ...

A toto si sa kde docital

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 19 máj 2005 :  07:18:52  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Pre niekoho je to iba oplatka, pre niekoho je to zivy Kristus...clovek ma vzdy na vyber.

Neviem ako ty, ale ja medzi sochou a modlou alebo medzi krizikom na retiazke a talizmanom vidim obrovsky rozdiel, pre mna jedno a to iste to nie je. Ak sa nemylim, tak socha sa moze stat modlou a krizik na retiazke talizmanom, ak nieco porusime u jedneho z 10 prikazani, nie je tak Vader? Nezabudni , ze za "neucinis si ..." je este napisane "aby si sa klanal".

Ludia su hriesni, nech je to laik, knaz, biskup, papez, kazdy z nich ma nachylnost vykonat hriech (ved aj Pavol to v jednom zo svojich listov pisal), neviem preco sa divis, ked ludia spachaju pre svoju prirodzenu slabost hriech. Ved cirkev je pre hriesnikov.
A ohladom ovocia niektorych ludi v cirkvi. Nehovoril Jezis, ze medzi barankov pridu aj vlci? Pamatas sa na podobenstvo o psenici a kukole?

Vader, mam pocit, ze pismo studujes velmi horlivo, ale nieco Ti pri tom studiu pisma predsa len chyba.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  12:45:04  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Duch Svaty mi urcite nechyba. Prejavuje sa hovorenim v jazykoch, ako slubil Pan. Zazraky nepovazujem za nepreukazatelne. Prave som rad, ked sa nejaky udeje a nepotrebujem pre to dokazy, staci mi vidiet, ako to zmeni cloveka. Rakovina je slaby pesiak oproti nasmiu Panovi. Smrt je slaby pesiak oproti nasmu Panovi. Milujem Pana a Jeho slovo. Vyhananie demonov tiez spomina pismo a nebranim sa ani tomu. Dokonca sa nebranim ani krieseniu mrtvych, lebo viem, ze take veci funguju. A urcite ich nie je len par. Isty americky sluzobnik ich ma na konte cez 200. Ale nepotrebuje na to propagaciu v miestnych a svetovych mediach. Ved Pan ho vidi. A tesim sa na dobu, kedy sa taketo veci budu diat aj u nas.

Odmietam Jezisa ako zhmotnenie v oblatke tvaru slnka, lebo Jezis je duchovna bytost a jeho Ducha prijmam srdcom/duchom. Dokazem Ho vnimat, nemusim ho zhmotnovat. Duch Svaty je predsa ako vietor. Ked je Jeho pritomnost v miestnosti, citit ten jemny vanok, a moj duch sa raduje

A prave vtedy sa deju zazraky, uzdravenia vyslobodenia? Dokonca aj neobrateny clovek moze byt uzdraveny, ked na neho zlozi ucenik ruky a pomodli sa za neho, Duch vzdy nieco spravi.

Stalo sa vam niekedy, ked ste schrumali oblatku, boli ste uzdraveni?

Momentalnem mam k dispozicii jedno perfektne svedectvo z ukrajiny, jedneho cloveka, ktory bol Panom vzkrieseny z mrtvych. Ukazal mu zlate ulice a potom ho poslal, napriek jeho prosbam naspat, pretoze sa tym mal oslavit On a ma to pritiahnut dalsich ludi. Je to uzasna sila. Je to na DVD s titulkami. Ak si chce niekto mrknut, mozem zabezpecit:)

PS. satan robi zazraky cez ludovych liecitelov, samanov a carodejnikov.

janka

Odoslaný - 19 máj 2005 :  12:58:16  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
vader stalo sa mi ze som bola uzdravena, ked som prijala jezisa...mala som zranene srdce a ked som sla na prijimanie,hned po prijati to uplne zmizlo...akokeby tam nikdy nic nebolo...a posilu z primania jezisa citim stale...este mi neda...to je asi moja tuzba ale musim ti povedat, ze tebe pan slubil dary, o svojich nepochybujes...ale o mojich uz pochybujes..on ich slubil kazdemu veriacemu...ale zas nie je dobre na nich si prilis zakladat...lebo jedine co ti ostane pre buduci zivot je laska a nie mudrost a dary...tie mas len pre tento zivot aby si nimi pomahal sebe ainym vo viere a privadzal ich ku kristovi....

nasmu panovi nie je mile, ked niekto rozprava o veciach ktorym nerozumie a robi si z nich posmech...
nasmu panovi nie je mile, ked verici prinasa medzi ostatnych veriacich roztrzky a zneistuje a hanobi ich vieru...pretoze jeho vola je aby sme sa navzajom povzbudzovali a pomahali si v raste

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:04:44  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Stale sa nechapeme. Kde jezis hovori, obetujte chlieb a zhmotnujte moju pritomnost? Ja vravim o uzdraveni nie dusevnom, ale o uzdraveni tela. Ked sa niekto postavi z vozika, ked ho Pan uzdravi z rakoviny. Ked ozivi mrtve nenarodene dieta, ked vzkriesi mrtveho??? PYtam sa na taketo prezitie. Pokoj v srdci je nieco ine, ako uzdravenie tela. Ale vdaka Panovi za tvoj zivot... Vidim ze ho velmi milujes. A ja ti vram, ze dnes robi to iste, co pred dlhymi rokmi.

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:04:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Stalo sa vam niekedy, ked ste schrumali oblatku, boli ste uzdraveni?

Áno. Fyzicky. Bol to pravý eucharistický zázrak. Obyčajné "schrumkanie oblatky"!
Chvála Ti Pane! :)

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:08:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Stale sa nechapeme. Kde jezis hovori, obetujte chlieb a zhmotnujte moju pritomnost.?

Toto JE moje telo. Mk 14,22
Toto JE kalich mojej krvi. Mk 14,24

Nevidím nikde, že by povedal "akoby moje telo" alebo "toto je podoba môjho tela"...
Keď Ježiš povie, že niečo JE, tak to JE!
Alebo je Ježiš klamár?
Alebo máš dojem že hovoril podobenstvo? Ja čítam, konkrétne v tomto prípade, že to, čo hovoril aj reálne konal...

Tak berieš to Písmo doslova, alebo nie!?

!AEZ!

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:08:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader

Stale sa nechapeme. Kde jezis hovori, obetujte chlieb a zhmotnujte moju pritomnost.?

Precitaj si v evanjeliach o poslednej veceri. precitaj si miesta, kde Jezis nakrmil ludi....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:16:19  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
a co je pre pana jednoduchie...uzdravit dusevne alebo fyzicky?

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:16:24  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Ked pri veceri lamal a daval jest ucenikom.

Ján 6:51 Ja som ten živý chlieb, ktorý sostúpil z neba. Keby niekto jedol z tohoto chleba, bude žiť na veky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo, ktoré ja dám za život sveta.

Hovori o sebe, ze On je ten zivy chlieb, nie oplatka je zivy chlieb. Mame jest z tela Jezisovho...

Ján 1:1 Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Bôh.
2 Ten, to Slovo bolo na počiatku u Boha.

Ján 6:55 Lebo moje telo je pravdivý pokrm a moja krv pravdivý nápoj.

Co je Jezisovo telo, co je On??? SLOVO. Kto bude jest Bozie Slovo, bude zachraneny.

A co krv, preco nepijete aj krv??? To moze iba farar????

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:17:32  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Bohu nic nie je nemozne. Nic nie je jednoduchsie, nic tazsie. Vsetko je rovnake... vsetko je mozne

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:19:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
A co krv, preco nepijete aj krv??? To moze iba farar????

Pijeme!
Ale u teba platí: !AEZ! (Absencia Elementárnych Znalostí)

janka

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:21:34  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
mno tak?...a mas tu uz minimalne dve svedectva, ze ta oblatka ako to ty nazyvas...nie je len oblatka...kto veri, ze to nie je oblatka pre neho to nie je oblatka...nasa viera nas uzdravila...a tym co veria, dokonca aj pan vydava uznanie...tak to prosim ta neznevazuj, lebo nevies co robis

svedectvo= zazitok, skusenost, nie nieco naucene, ci precitane

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  13:23:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Vader, ja čítam v Písme jasne:
"Keď jedli, vzal chlieb a dobrorečil, lámal ho a dával im, hovoriac: "Vezmite, toto je moje telo!" (Mk 14,22)

Drží chlieb, dobrorečí, láme chlieb, podáva im ho a keď ho všetci držia alebo pri podávaní hovorí: "VEZMITE, TOTO JE MOJE TELO".

Ty tam vidíš niečo iné...?

Teda, keď ti budem dávať nejaký papierik a nikdy neklamem, a poviem ti, že TOTO JE LISTOK do KINA, tak to asi nebude len obyčajný paperik!

Alebo Ježiš klamal? Robíte z Ježiša klamára? Keby chcel niečo naznačiť, myslíš, že by to nepovedal inak?

P.S.
Kto ti podal túto exegézu, ktorú si nám predostrel - o tom slove a tele Pána Ježiša...? Neverím, že si na to prišiel sám...

Vlkodlak

Odoslaný - 19 máj 2005 :  14:20:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Veritas, prečo na neho(Vadera) hneď tak tvrdo ...

Možno že hľadá, a možno že k uvedenej stati ešte nedošiel ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 19 máj 2005 :  14:35:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Lebo v inej téme už to našiel a v tejto to ešte nepochopil...
(A inde som aj tvrdší...)

Ale aby ste vedeli, všetko, čo (aj tu) robím, robím z lásky k Ježišovi...

vader

Odoslaný - 19 máj 2005 :  14:39:05  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
1 Ján 5:7 Pretože traja sú, ktorí svedčia na nebi: Otec, Slovo a Svätý Duch. A tí traja sú jedno.

Zjavenie 19:12 A jeho oči boly jako plameň ohňa a na jeho hlave mnoho diadémov, a mal napísané meno, ktorého nikto nevie, iba on sám.
13 A bol oblečený v rúchu, pokropenom krvou, a jeho meno sa zovie: Slovo Božie.
14 A vojská, ktoré sú na nebi, išly za ním na bielych koňoch, odiati kmentom, bielym a čistým.
15 A z jeho úst vychádzal ostrý meč, aby ním bil národy. A on ich bude pásť železným prútom a on bude šliapať lis vína prchlivosti a hnevu všemohúceho Boha.
16 A na svojom rúchu a na svojich bedrách má napísané meno: Kráľ kráľov a Pán pánov.

Staci?

Strana: z 5 Previous Topic: Je Genezis v rozpore so súčasnou vedou ? II. Téma Next Topic: Su polovnici vlastne pytliaci?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06