|
Odoslaný - 17 marec 2014 : 16:40:10
|
Mam taku otazku, precitajte si prosim toto: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 5 20 Preto vám hovorím: Ak vaša spravodlivosť nebude väčšia ako spravodlivosť zákonníkov a farizejov, nevojdete do nebeského kráľovstva. 21 Počuli ste, že otcom bolo povedané: "Nezabiješ!" Kto by teda zabil, pôjde pred súd. 22 No ja vám hovorím: Pred súd pôjde každý, kto sa na svojho brata hnevá. Kto svojmu bratovi povie: "Hlupák," pôjde pred veľradu. A kto mu povie: "Ty bohapustý blázon," pôjde do pekelného ohňa. 23 Keď teda prinášaš dar na oltár a tam si spomenieš, že tvoj brat má niečo proti tebe, 24 nechaj svoj dar tam pred oltárom a choď sa najprv zmieriť so svojím bratom; až potom príď a obetuj svoj dar. 25 Pokonaj sa včas so svojím protivníkom, kým si s ním na ceste, aby ťa protivník nevydal sudcovi a sudca strážnikovi a aby ťa neuvrhli do väzenia. 26 Veru hovorím ti: Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš do ostatného haliera. a porovnajte to s tym: citácia: Evanjelium podľa Lukáša - kapitola 11 37 Keď ešte hovoril, pozval ho istý farizej, aby uňho obedoval. On šiel a sadol si k stolu. 38 A farizej sa začudoval, keď videl, že sa pred obedom neumyl. 39 Pán mu povedal: "Vy, farizeji, čistíte čašu a misu zvonka, ale vaše vnútro je plné lúpeže a neprávosti. 40 Hlupáci, či ten, čo stvoril vonkajšok, nestvoril aj vnútro"? 41 Ale čo je vnútri, rozdajte ako almužnu a všetko vám bude čisté. 42 No beda vám, farizeji, lebo dávate desiatky z mäty, ruty a z každej zeleniny, ale spravodlivosť a Božiu lásku obchádzate! Toto bolo treba robiť a tamto nezanedbávať! 43 Beda vám, farizeji, lebo máte radi prvú stolicu v synagógach a pozdravy na uliciach! 44 Beda vám, lebo ste ako neoznačené hroby a ľudia ani nevedia, po čom chodia!" vsimli ste si nieco?
Mne to pride ako pokrytectvo.
Ale mozno ze v originali to znie inak. Takze tato otazka je venovana len tym, ktori maju original Bibliu a tie 2 slova tam su napisane take, ake ich povodne povedal Jezis, - ci sa v tych 2 castiach skutocne vyskytuje to iste slovo 2x - hlupak alebo nie.
Ak ano, tak mne to skutocne pride ako pokrytecke. A ak nie, tak to potom Jezis pomenoval tych ludi pravdivo, akymi naozaj boli a to predtym to bolo napomenutie, ze kto povie svojmu bratovi hlupak..
ale Boh je Laska a On sam hovori, ze nemame robit medzi druhymi rozdiely a ze nemame robit ziadne kasty ani skatulky ani nic podobneho a ze sa mame spravat ku vsetkym ludom rovnako a povazovat za svojich bratov a sestry nielen nasich priatelov, ale aj nasich nepriatelov - za takych, za akych mame nasich priatelov, ze za takych mame mat aj nasich nepriatelov.
Ak je to tak, preco potom Jezis povedal, ze kto povie svojmu bratovi hlupak, pojde pred velradu a On sam povedal nie 1, ale rovno viacerim, ze su hlupaci? O_o?
Takze naozaj nechcem tu vidiet odpovede od tych, ktori nemaju original Bibliu, taki nech tu nic nepisu. Ja som sa opytal a sam si urcim, kto mi odpovie na tu moju otazku a kto nie, aby sa ku mne dostala odpoved a nie aby sa to tu zaplnilo zbytocnym ohnom.
Takze prosim o odpovede len tych, ktori maju originalny text, aby mi to tu predlozili tie 2 casti v originale, ako som ja uviedol tie 2 casti - lebo sa mi to nezda a nepozdava, aby to slovo bolo rovnake, urcite to musi byt v originali tak, ze v tom 1. sa mysli slovicko hlupak a v tom 2. je pouzite nejake ine slovo, ale ten, kto to prekladal, tak pouzil to iste, co bolo 1. cize znova slovo hlupak a tym dany clovek, popripade skupina ludi, ktori to prekladali, urobili z Jezisa Krista pokrytca.
Takze som zvedavy, ako to naozaj je. Cakam na vase odpovede - ale znova opakujem - len na tych, ktori maju originalne texty. Vsetci ostatni, ktori tu nieco napisu a nepredlozia originalny text a budu tu chciet vyvolavat flame a rozbroje a roztrzky tak ich dopredu varujem, aby si davali pozor na svoje vyjadrovanie, lebo vsetko to moze byt inak a treba dokladne skumat a preverit, ci je to naozaj tak, az potom si na dane veci utvorit svoj vlastny nazor a zaver tak, ako som to urobil ja.
Takze cakam.
|
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2014 : 19:40:56
|
Najprv si odpovedz kto je tvoj brat, o ktorom nemáš hovoriť že je hlupák. Lebo v Mt.5/47 Ježiš vraví: "A ak pozdravujete iba svojich bratov, čo zvláštne robíte? Nerobia to aj pohania?"
48 On však odvetil tomu, čo mu to vravel: "Kto je moja matka a kto sú moji bratia?" 49 Vystrel ruku nad svojich učeníkov a povedal: "Hľa, moja matka a moji bratia. 50 Lebo každý, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach je môj brat i sestra i matka." [Mt.12/48-50]
"Vy sa nedávajte volať Rabbi, lebo len jeden je váš Učiteľ, vy všetci ste bratia." [Mt.23/8]
|
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
Počet príspevkov: 1460 ~
Člen od: 14 september 2013 ~
Posledná návšteva: 25 marec 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2014 : 21:02:53
|
Ale Jezis povedal, ze hlupak nemame povedat nikomu, ani svojim nepriatelom a ze mame milovat vsetkych rovnako bezohladu na to, kto je nas co.. ci priatel alebo nepriatel. Takze otazka zostava nezodpovedana zatial.
Sam Jezis nazval svojich nepriatelov pomenovanim hlupaci a predtym povedal, ze kto povie svojmu bratovi hlupak, pojde pred velradu.
Ak teda chcel Jezis a aj hovoril, ze mame milovat vsetkych rovnako, preco potom oznacil druhych za hlupakov, ak predtym povedal, ze kto by niekoho oznacil za hlupaka, tak ze pojde pred velradu?
Je tam napisane ze len bratov ak by takto oznacil.
Lenze Jezis chcel a aj chce, aby sme vsetkych volali nasimi bratami a sestrami. Takze o to tu ide - o to pokrytectvo - otazka ohladom toho, ako to bolo v skutocnosti. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 marec 2014 : 23:34:18
|
V porovnávaných textoch nie sú použité rovnaké výrazy. V Matúšovi - výraz "ráka" je silnejší, používa sa na potupenie niekoho. V Lukášovi je použitý jemnejší výraz - správnejší preklad: nerozumní, pochabí, v češtine preklad: pošetilci. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 01:03:00
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 10:09:33
|
Aha, takze tak je to. Dakujem.
To je varovanie pre vsetkych, ktori si citaju Bibliu.
Treba vsetko v nej dokladne skumat a preverovat, ako to vsetko bolo myslene a do najhlbsich detailov ju skumat kazdy 1 text.
Dnesne Biblie su dost divne prelozene a moj nazor je taky, ze ak by sa to prekladalo tak, ako sa to ma prekladat, bez zbytocnych uprav a menenia vyznamu slov, tak ze dnes by mala Cirkev omnoho viac veriacich, ale takto, ze je to tam pomenene toho viac nez dost, tak taki ludia, ktori sa do toho moc nerozumeju, ich to moze miast a aj mätie a kvoli takymto upravam a zasahom potom ti, ktori mohli byt veriaci, nie su veriaci.
A pritom mohli byt.
Takze kto to mysli s Bibliou vazne, tak sa treba riadit heslom doveruj, ale preveruj. To iste plati aj na Boha - aj ked vieme, ze je Pravda, On sam chce, aby sme Mu doverovali, ale aby sme popri tej dovere aj preverovali, ci je to naozaj On. A nielen to - On dokonca chce, aby sme si preverovali aj Jeho pravdive a spravodlive vyroky - ci je to naozaj tak, aby sme si to neustale overovali, ci je to vsetko naozaj tak, ako to On sam povedal. Ja si to preverujem. Verim tomu, ze Boh je Pravda, ale aj napriek tomu som urobil, co som urobil - zalozil tuto temu, lebo sa mi tie 2 casti v Biblii nejako nepzodavali a dostal som odpoved na to, ako to naozaj je a bolo. Takze aj vy ostatni si to vsetko dokladne skumajte a preverujte, ci je to naozaj tak. Treba byt velmi obozretny a opatrny, a to sa bez Boha neda. Bez Boha by som nenasiel pravdu, lebo On je pravda a bez Neho by som upadol do vselijakych klamov a omylov, ale vdaka Nemu som sa nim vyhol. † Lebo Mu verim. Boh kona, ale len tam, kde vidi vieru. A ak to (hladanie pravdy) nie je uprimne, tak taki ludia by sa mali nad sebou zamyslat, co vlastne robia. Sam som svedectvom toho, ze Boh skutocne existuje a ze Boh sa skutocne stara o nas a aj vy ostatni, kolkokrat vam Boh pomohol, a ani o tom neviete, lebo to, co clovek nevie, este neznamena, ze sa to nestalo. Boh je s nami vzdy bezohladu na to, ci citime Jeho pritomnost alebo nie, lebo On je vsadepritomny, ale tam, kde nie je laska v cloveku a medzi druhymi pritomna, tak tam ani Boh nie je pritomny, aj ked On je vsade, lebo On je Laska. A zasa tam, kde je laska medzi druhymi pritomna, tak tam je Boh pritomny, lebo to On je Laska a od Neho to vsetko je. V Biblii je napisane, ze vsetko skutocne dobre podla Boha je od Boha. Boh vie najlepsie, co je pre nas dobre, lebo nas stvoril a => treba Mu doverovat.
Treba pouzivat aj rozum a mozog, ked sme to uz dostali od Boha a treba premyslat a zamyslat sa.
Kazdy, kto mysli nieco uprimne s Bohom a vierou a Bibliou a s Bozmi vecami, tak Boh mu pomoze najst pravdu, ale naozaj len tomu, kto ma o nu naozajstny zaujem. Lebo kazdy, kto hlada, najde, ale najde to len vtedy, ak to najst aj naozaj chce, v opacnom pripade to jednoducho nenajde.
A preco? Lebo ak raz niekto nieco nechce, tak to proste nechce.. Boh respektuje nasu slobodnu volu, ktoru nam daroval z nesmiernej lasky k nam a kazdy, kto si co zvoli, to bude mat, lebo Boh nenavidi jej zneuzivanie, my nie sme toho vsetkeho majitelmi, my sme len toho spravcami a Boh nas bude sudit z nasich skutkov, Boh odplati kazdemu podla jeho skutkov za to, co robil, kym zil v tele, lebo On nenavidi hriech(nepravost). Jedine Boh je toho vsetkeho jedinym Majitelom. A aby mohla byt laska laskou, musi byt uprimna a dobrovolna. Preto vyber je len na nas a kazdy, kto si co zvoli, to bude aj mat: Laska-Nebo alebo Nenavist-Peklo. Kto ma, tomu sa este prida, a kto nema, tomu sa vezme aj to, co ma - je napisane v Biblii, a je to naozaj tak. Naozaj kto si co zvoli, to bude mat. Boh nenecha skutocne nic bez trestu. Mame sa k sebe spravat ludsky, lebo sme ludia, nemame robit druhym to, co nechceme, aby druhi robili nam, a ak my budeme cisti a ti druhi budu na vine, tak my budeme mat ciste svedomie a z nasej strany to bude vsetko v poriadku. Takym ludom na tej 2. strane treba dat varovanie, ze ak s tym neprestanu, ak sa nad sebou nezamyslia, ak budu aj nadalej druhym robit to, co oni sami nenavidia, ak im to niekto urobi, tak ze nech sa potom necuduju tomu, ze sa im deje, co sa im deje a moze to byt aj tak, ze im by sa to pacilo, ak by im niekto nieco zleho urobil, tak takych ludi treba respektovat a netreba im zasahovat do ich slobody a treba im povedat, ze 1Boh respektuje nasu slobodnu volu a akzdy, kto si co zvoli, to bude aj mat, aby to bolo spravodlive, Boh nenecha nic bez trestu. † Potom ich treba nechat napokoji a rozlucit sa kazdy svojou cestou, lebo ak Boh respektuje nasu slobodu a aj takychto ludi, musime ju respektovat aj my a nezasahovat druhym do ich slobody, inak Boh potresta taketo zasahovanie do slobody, lebo to je nepravost - na to nemame pravo ani omylom, jedine Boh ma pravo na vsetko a len z Jeho milosti a najhlbsej podstaty - Lasky je taky, aky je - taky dobry, ze nic Ho nikdy tak dokonale neoslavi a nepochvali za to vsetko, aky je, vsetky tie chvaly Bohu su nic v porovnani s tym, ake by to malo byt v skutocnosti - vsetky majetky a tak dalej je nic v porovnani s tym, aky poklad je Boh, a preco? Lebo Boh je Laska a Jemu na nas zalezi a preto sa o nas stara, vychovava nas, napomina nas, karha a tresce, a kazdy, kto toto nerobi svojim detom, tomu na svojich detoch nezalezi, lenze Bohu na nas zalezi a preto robi, co robi, len aby sme sa spamätali a zamysleli sa nad sebou samymi. †
Vsetci ti, ktori su v Nebi, tak tam su len preto, lebo laska nemysli na seba, laska mysli na tych druhych, laska neberie, laska dava a to, ze sa nieco niekomu zleho stalo, este neznamena, ze sa to iste musi stat aj druhym, skor je to k tomu, aby sme varovali ostatnych, aby si na to davali pozor a aby sa im nestalo to, co sa stalo im.
Nie sme tu sami pre seba. Sme tu pre druhych. Boh nas povolal do spolocenstva Lasky - do spolocenstva s Nim - s Najsvätejsou Bozou Trojicou a 1 Bohom zaroven.
Mnoho je povolanych - lebo ti, ktori sa tu narodili, rodia a narodia, tak potom nastane koniec sveta a => nie je to nekonecny pocet ludi, je to len urcita cast z tych, ktorim bolo umoznene sa tu narodit. Cize preto je mnoho povolanych. A teraz spät k tomu citatu z Biblie: Mnoho je povolanych, ale malo vyvolenych.
Lebo nie vsetci pochopili, chapu a pochopia podstatu lasky. Podstata Lasky je napisana v Biblii:
citácia: Prvý list Korinťanom Hymnus na lásku Keby som hovoril ľudskými jazykmi aj anjelskými, a lásky by som nemal, bol by som ako cvendžiaci kov a zuniaci cimbal. A keby som mal dar proroctva a poznal všetky tajomstvá a všetku vedu a keby som mal takú silnú vieru, že by som vrchy prenášal, a lásky by som nemal, ničím by som nebol. A keby som rozdal celý svoj majetok ako almužnu a keby som obetoval svoje telo, aby som bol slávny, a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo. Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne. Proroctvá prestanú, jazyky zamĺknu a poznanie pominie. Lebo poznávame len sčasti a len sčasti prorokujeme. Ale keď príde to, čo je dokonalé, prestane, čo je len čiastočné. Keď som bol dieťa, hovoril som ako dieťa, poznával som ako dieťa, rozmýšľal som ako dieťa. Keď som sa stal mužom, zanechal som detské spôsoby. Teraz vidíme len nejasne, akoby v zrkadle, no potom z tváre do tváre. Teraz poznávam iba čiastočne, ale potom budem poznať tak, ako som aj ja poznaný. A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri, no najväčšia z nich je láska. Boh je Laska. † Od Neho to vsetko je. On je pramen, my sme nadoby a budeme Nim sudeni z toho, ci sme si naberali nieco do svojich nadob a co sme si naberali a co sme si z nich davali a na ake ucely a komu sme co davali a co vsetko sme robili, z nasich skutkov budeme sudeni milosrdnym, ale aj spravodlivym (zaroven) Bohom. Boh je milosrdny, ale aj spravodlivy zaroven, lebo On nenavidi nespravodlivost, nepravost, hriech. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 10:54:17
|
sinceretly mat tvoje problemy v tejto teme, tak som asi jednym z najspokojnejsich ludi na svete. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 11:15:24
|
ale tak som bol zvedavy a nedalo mi to, musel som sa opytat, lebo som nevedel, ako to bolo v skutocnosti povedane. Teraz to uz viem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 12:09:25
|
Nabuduce si skus zahryznut do jazyka a do klavesnice, kym co len pomyslis na obvinenie Najsvatejsieho z pokrytectva.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 12:37:16
|
Ale z toho, co som si precital, mi to tak vychadzalo.
Chcel som vediet, ako to naozaj je a ked som sa tak nad tym zamyslel, tak mi vyslo, ze ak Boh tolko toho o sebe povedal a tvrdi, ze je Pravda, ze urcite to musia byt 2 rozne slovicka.
Tak som si vypytal originalny text, dostal som ho a zistil som, ze naozaj tam su 2 rozne slovicka.
A potom som si povedal, ze ak by si Cirkev davala pozor pri preklade Biblie, mohlo byt viac veriacich ludi, lebo prave ti, ktori neveria poriadne a maju v tom chaos a zmätky od roznych ludi a z roznych miest, tak ze im taketo zle prelozene preklady skodia a ze je to velmi zle, co sa tu deje.
Tak som varoval ostatnych, keby mali niekedy nejaky problem v buducnosti s Bibliou alebo maju, tak nech sa ju neboja dokladne preskumat do najmensich detailov, lebo ak si myslia, ze je tam neico chybne, o co väcsi dovod to musi byt dokladne to vsetko skontrolovat a preskumat do najhlbsich detailov.
Ak sa niekto neboji odhalit chybu a vie, ze je tam, tak ju treba najst. Zatial ju este nikto nenasiel, lebo cela Biblia je zbierka knih a su to inspirovane spisy napisane z Bozieho vnuknutia.
=> takze ju ani nikto nenajde, lebo tam ziadna nie je.
Ale tie 2 casti ked som si porovnal, tak mi to prislo divne a chcel som vediet, ako to tam je napisane v originali a zistil som to.
Takze treba doverovat, ale preverovat, lebo Boh to tak chce. Navyse tych, ktori uz veria, im to nemoze uskodit, lebo tam ziadna loz v Biblii nie je napisana ani omylom a len ich to moze utvrdit vo viere v Boha a ich viera moze takto prudko porast ;-).
A ti, ktori tam vidia chybu, tak len nech sa na nu pozru a nehovoria, ze je tam chyba, ale nech povedia, kde presne je, a nech necituju utrzky vytrhnute z kontextu, ale cele casti, ako to citujem ja, aby to bolo pravdive a spravodlive posudzovanie.
A nech ponuknu priestor aj ostatnym takito ludia, nielen sebe. Nech umoznia ludom vyjadrit sa k tomu, ak tak velmi vedia, ze je tam chyba, preco to potom neurobia ti, ktori to tak nefer robia? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 12:39:37
|
Z toho co si si precital si mal usudit len jedno- ze si tak neschopny to pochopit, ze to ani nechapes... vybral si si lahsiu cestu- obvinit Najsvatejsieho z pokrytectva...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 12:41:27
|
Ale Bohu je jedno, kto co ako myslel pri sudoch. Hlavne je, ze ten clovek povedal, co povedal a nemal to povedat, nemal by hriech.
Takze ak takto sudi Boh druhych, tak potom ta otazka bola namieste, ze ako to bolo v skutocnosti.
Okrem toho ja som Boha z toho neobvinil, napisal som: citácia: Takze prosim o odpovede len tych, ktori maju originalny text, aby mi to tu predlozili tie 2 casti v originale, ako som ja uviedol tie 2 casti - lebo sa mi to nezda a nepozdava, aby to slovo bolo rovnake, urcite to musi byt v originali tak, ze v tom 1. sa mysli slovicko hlupak a v tom 2. je pouzite nejake ine slovo, ale ten, kto to prekladal, tak pouzil to iste, co bolo 1. cize znova slovo hlupak a tym dany clovek, popripade skupina ludi, ktori to prekladali, urobili z Jezisa Krista pokrytca. a to je rozdiel.
Len som sa slusne opytal. Boh chce, aby sme sa pytali. Ved len Jemu to hraje do karat, lebo je Pravda. Tak preco sa nepytat? Ved ak je dokonale Sväty, naozaj Mu to len a len do karat moze hrat a nijak Mu to nemoze uskodit. Uskodilo by Mu to len vtedy, ak by tam naozaj niekde bola Jeho vina. Ak by sa spraval inak aj napriek tomu, ze Jeho podstatou je Laska, ak by nekonal zo svojej podstaty - potom by sme Mu mohli povedat, ze preco o sebe hovori, ze je Laska, ak tak nekona, preco nie je spravodlivy a milosrdny zaroven, ak to o sebe hovori. A ak je On dokonale Sväty a Cisty, taky cisty, ze dokonca samotne Nebo nie je ciste pred Nim, tak On chce, aby sme sa Ho pytali. Povzbudzuje nas k tomu a hovori nam tak do toho! Aby sme Mu ukazali Jeho chyby. Sem s nimi! Hovori Boh. Takze ja som Ho len posluchol a popri tej dovere som si to aj preveril.
Ved kto chce ukazovat chyby, len nech ich ukazuje, hovori Boh. Taky sväty a dokonaly je, ze On sam chce, aby sme Mu doverovali, ale aby sme popritej dovere aj preverovali. Takze ja som Ho v tomto posluchol a opytal som sa a preveril som si to.
Ja som sa len slusne opytal, lebo mi to nejako nedavalo zmysel, ako niekto moze nieco povedat a na druhej strane urobit to, co On sam odsudzuje.
A bolo mi to vysvetlene. Takze toto je priklad pre vas ostatnych, aby ste aj vy doverovali, ale aj preverovali.
Bohu to je velmi mile a velmi sa Mu to paci, ak Mu nielen doverujeme, ale ak aj preverujeme. Boh chce od nas, aby sme aj preverovali, aby sme si davali velmi velky pozor na vsetko. Aj na Neho sameho.
Lebo ak si raz Boh nieco zaumienil, ze bude spravodlivy a milosrdny zaroven a napisalo sa, co sa napisalo, a ze milosrdenstvo musi byt a zaroven aj spravodlivost, tak by to tak aj malo byt. A preco? Lebo sam Boh si za tym stoji. Ak si teda tak velmi za tym stoji, tak nech je to naozaj tak.
=> ak ma niekto nejake otazky, Boh mu na ne odpovie a je jedno, akym sposobom, ale odpovie. Su rozne formy odpovedi. Ja napr. som tiez dostal odpoved, lebo kazdy, kto sa pyta, tomu sa odpovie, ale len tomu, kto to mysli uprimne a naozaj si to chce vsetko dokladne preverit, aj ked doveruje.
Ja ked som bol maly, urobil som velmi velku chybu, ktoru velmi lutujem. Ze som slepo veril. Boh mi vzdy povedal a ukazal, ako velmi to bolo tesne. Ze mam premyslat a pouzivat ten rozum, ked som ho uz od Neho dostal. Vzdy mi hovoril, ze mam nad sebou premyslat a ze uvazovanie je velmi dolezite. Ze naozaj treba doverovat, ale aj preverovat, a je jedno, ci je Boh Pravda, toto v ziadnom pripade netreba brat ako argument, ze netreba preverovat, lebo Boh je Pravda. Co ak to tak nie je - kludne to tak byt nemusi, kludne moze take dieta upadnut do klamu a moze sa mu stat opacna situacia - ze moze byt oklamane zlom a ze mu bude slepo doverovat a nebude si nic preverovat, taketo situacie su velmi nebezpecne.
Takze uz som rad, ze preverujem a pouzivam ten rozum konecne uz sa snazim xD. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 20:19:05
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 21:03:55
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2014 : 22:25:11
|
Ja dufam, ze to bude coskoro. |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2014 : 10:40:04
|
Odporucam Bibliu citat len tomu, kto ma o nu opravdivy zaujem.
Kto to mysli naozaj vazne, tak len takemuto cloveku.
Naozaj len takemu. Mozu si ju precitat aj ostatni, len nech sa potom necuduju tym nasledkom, ktore pridu, lebo: citácia: ,,Ak uprostred pochybnosti skutocne hladas zachranu od Boha, Bohu to nevadi, lebo nakoniec ta tvoja pochybnost pritiahne blizsie k Nemu. V nepohodlnych dlhotrvajucich situaciach, ako su: choroba, tazkosti, chudoba a tomu podobne - clovek je zrejme pokusany, aby pochyboval o svojej schopnosti a ochote pomahat. To, co clovek predtym vo svojom zivote nezakusil, posobi uzkost, starost, paniku a pochybnost vo viere. Premoz svoju pochybnost! Pochybnost moze byt hriechom, ak ta odvadza od Boha - K pochybovacnosti, cynizmu a dalej: k zatvrdeniu srdca. Ak prides blizsie k Bohu, najdes silu doverovat Bohu, a tvoja viera porastie a bude silnejsia. Pochybnost prichadza, ak si dlhsiu dobu prestaneme vsimat vsetky dokazy. Boh dava kazdemu kopu dokazov, aby sme v Neho verili. Ak si das namahu a pozries sa spätne na Bozie zaznamy z tvojho zivota, porastie ti dovera, ktora bude fungovat v terajsej situacii. Tym, ze sa divas na Bozi zaznam z tvojho zivota, porastie ti dovera, ze riesenie je na ceste, - porasties v dovere, ze Boh prelomi tu tvoju doterajsiu situaciu. Zdolaj svoju pochybnost. T. B. Joshua" zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=ZDOSNe_5MCo A kto naozaj potrebuje este viac, tak nach sa pozrie na toto video:
eucharistické zázraky citácia: toto nie je youtube video, je to film, ktory bol nahrany na youtube. Takze prosim tych, ktori spochybnuju youtube, aby toho nechali, dakujem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2014 : 20:35:41
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2014 : 10:46:04
|
Skor treba urobit toto:
- ak bude niekde rec o Biblii a o Bohu a tak.. tak treba takym ludom povedat, - dat taku radu, ze ak to s tym vsetkym myslia naozaj vazne, tak nech studuju, ale opatrne a nech sa na vsetko pytaju a nech si to aj preveruju vsetko, lebo Boh chce, aby sme sa riadili heslom doveruj, ale preveruj! A tak to ma byt, aby ti ludia neboli oklamani.
- a ak by o to niekto nemal zaujem, treba takym ludom povedat tiez nieco - ze nech sa potom necuduju tym nasledkom, ktore pridu, lebo: citácia: ,,Ak uprostred pochybnosti skutocne hladas zachranu od Boha, Bohu to nevadi, lebo nakoniec ta tvoja pochybnost pritiahne blizsie k Nemu. V nepohodlnych dlhotrvajucich situaciach, ako su: choroba, tazkosti, chudoba a tomu podobne - clovek je zrejme pokusany, aby pochyboval o svojej schopnosti a ochote pomahat. To, co clovek predtym vo svojom zivote nezakusil, posobi uzkost, starost, paniku a pochybnost vo viere. Premoz svoju pochybnost! Pochybnost moze byt hriechom, ak ta odvadza od Boha - K pochybovacnosti, cynizmu a dalej: k zatvrdeniu srdca. Ak prides blizsie k Bohu, najdes silu doverovat Bohu, a tvoja viera porastie a bude silnejsia. Pochybnost prichadza, ak si dlhsiu dobu prestaneme vsimat vsetky dokazy. Boh dava kazdemu kopu dokazov, aby sme v Neho verili. Ak si das namahu a pozries sa spätne na Bozie zaznamy z tvojho zivota, porastie ti dovera, ktora bude fungovat v terajsej situacii. Tym, ze sa divas na Bozi zaznam z tvojho zivota, porastie ti dovera, ze riesenie je na ceste, - porasties v dovere, ze Boh prelomi tu tvoju doterajsiu situaciu. Zdolaj svoju pochybnost. T. B. Joshua" zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=ZDOSNe_5MCo toto treba povedat spolu s tou prvou odrazkou - treba ludi vopred varovat, ze ktorou cestou by chceli ist, ze co maju robit - v pripade tej prvej doverovat, ale preverovat a v pripade tej druhej sa necudovat tym nasledkom, lebo Boh nenavidi popieranie pravdy, lebo to On je Pravda. † On nenecha nic bez trestu, je milosrdny, ale aj spravodlivy zaroven. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2014 : 15:36:15
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2014 : 20:32:21
|
register Denzingera
Citanie Pisma :
- nie je od ani kazdeho pozadovane (1429, 1567) - nie je ani pre kazdeho vhodne (1430, 1604) - i ked samo o sebe nie je zakazane (1630) - musi vsak byt vykladane v zmysle v akom ho jednomyselne chapali Otcovia a Cirkev (786, 995, 1788, 1944) - posvatna zahadnost Bozieho slova je dostatocnym dovodom na dispenz pre laikov od citania Pisma (1431) - Svate Pisma nesmu byt dostupne vsade a kazdemu v ludovych jazykoch lebo to sposobi viac skody ako uzitku (1603) - Svate Pisma maju citat iba ti, co su schopni intelekutom uchopit pravdy v nich obsiahnute (1604) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2014 : 20:58:21
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2014 : 21:40:55
|
citácia: Hento napísal nejaký mladý teoretik, však. Pôvodne zaslal Koki - 21 marec 2014 : 20:58:21 Co prosim? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2014 : 21:48:36
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2014 : 22:23:04
|
Vsak ta skaza vsade naokolo len potvrdila pravdivost tych vyrokov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 marec 2014 : 22:36:35
|
|
|
Odoslaný - 22 marec 2014 : 04:56:08
|
citácia: Hento napísal nejaký mladý teoretik, však. Pôvodne zaslal Koki - 21 marec 2014 : 20:58:21 Hadam sa aj do Vasho spolocenstva, z ktoreho nevysiel ziaden heretik dostala informacia, ze existuje zoznam neomylnych magisterialnych vyrokov? Skuste si ho majst na goooooooogli a zistit na ktore dokumenty sa to odkazuje a kto ich vydal a potom pochopite, ze poznamka o mladych teoretikoch nebola ani len vtipna. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|